컴백!| 블랙핑크 | 세븐틴 | 골든차일드





Sziasztok! Sajnos ma csak egy igen rövid bejegyzéssel tudok szolgálni - cseppnyi időm sincs, még belefulladni se a teendőkbe. Építkezésbe kezdtünk, ami, nos, nem igen kedvez az ember hobbijainak. Ennek ellenére igyekeztem valami értelmeset kihozni magamból, meg az elég különösre sikeredett véleményemből is. 

A héten róluk beszélgetünk: BLACKPINK, SEVENTEEN, GOLDEN CHILD + Megmutatom mit szereztem, egy igen rendhagyó módon. 

Lássuk: 



I. BLACKPINK



Oké – mivel ez csak egy elő-megjelenés, ne várjatok túl nagy szigort. Nem a promós dalukról van szó, csak egy kis ízelítőről. Ez pedig nagy reménnyel tölt el, mert erősen bízok benne, hogy nem fognak egy teljesen ugyanolyan dalt ismét elénk tolni, egy hónap (de még annyi se) különbséggel. Ha mégis, na, akkor fogok szörnyen kiakadni.
Először essék szó arról, amire nagyon sokan várnak – az enyhe, sokk okozta szívburokrepedésemről, amit a dal első meghallgatásakor éreztem. Szóval; elkezdtem nézni a klipet, hallgatni a zenét, és az első két verze, ha nagyon ismerős is (annyira tipikus Teddy, hogy az már fáj), kiemelkedő volt. Itt esett meg először, hogy Jisoo orrhangját visszafogták. Nem tudom, hogy csak az utómunkálatok segítettek a helyzeten, vagy kapott valamiféle „továbbképzést”, de mérföldekkel élvezhetőbb volt ahogy énekelt – kifejezetten tetszettek a részei.
Aztán, sajnos ismét felbukkant a rémálmom. Miért is nyitom ki mindig a médium számat? Épp az előző bejegyzésben osztottam meg a félelmem, a refréntelen zajról, amit a BP lányok (a cégük) imádnak erősíteni. Miért is nem tudtam befogni? Mondjuk a rettegésem ellenére reméltem, hogy tévedek, és nem fognak sorozatban három ugyanolyan felépítésű, és szinte teljesen egyforma elosztású dalt hozni. 
Hát, tévedtem.
Viszont, esküszöm, most arra számítok, hogy jön majd egy As If Its Your Last-szerű szám (nem kifejezetten hangulatában, de a többihez mérten változatosság terén), ami megtöri ezt az átkozott kört. Mert, igazából nem azzal van bajom, hogy „nincs refrén”, mert ezt is meg lehet jól oldani. A BP lányokra pedig van is pénz, amit költhetnek. De mikor van összesen 8 promós dalod, ebből 5 „ugyanolyan” (bááár, a Whislte a maga nemében rettentő eredeti), az kicsit problémás. Ettől még a Twice babazenéi is sokkal nagyobb kreativitást mérő skálán mozogtak – őket mégis kikezdte szinte mindenki, ugyanazért, amiért a BP-nek helyeseltek. Ezt mindig is baromi érdekes dolognak tartottam. (Persze ehhez hozzájárul az is, hogy sokan feministának tartják a „badass” dalokat, miközben agyongúnyolják a szó szerint, lányos, de még a nőies dalokat is. Ez a másik dolog, amitől a falnak tudok menni.)
Na szóval. A dal a refrénnél egy picit sokkolt. Nem számítottam arra, hogy ilyen mértékű pofátlanságot megenged magának a cég. Három egyforma dalt bedobni egymás után, több mint egy éves kihagyással – nulla kreativitás, 10% erőfeszítés + a lányok zseniális karizmája, ami konkrétan mindent el tud adni. A szememben ennyi volt ez a „visszatérés”. A YG lassan élvezi szemen köpni a hallgatóságot – de miért is ne tenné, ha így is, úgy is első helyezést érnek el az összes listán, milliók nézik a klipeket, és töltik le a dalokat. Attól teljesen függetlenül, a cég mennyi energiát, pénzt, és kreativitást fektetett az egészbe. Na most akkor, miért ne élveznék ki, hogy „könnyű” munkával is simán elérik azt, amit mások vért izzadva sem. Akármennyire felháborít a dolog, valahol mégsem tudom elítélni őket. Csak a lányokat sajnálom, ennél azért jóval több van bennük. Egyébként pedig, nem olyan rossz stratégia ám váratni a rajongókat, ha erre a várakozásra 100 milliós nézettség a válasz egy nap leforgása alatt, minden egyes alkalommal. Amíg a seggfejségre van kereslet, hiába várunk kedvességet. (Még egy csodás Manami-mondás, shalala.)
És mégis, nem igazán mondanám, hogy túl nagy bajom van a számmal. Ami őszintén, totálisan megdöbbent. Sokáig gondolkodtam, ez vajon miért lehet. A Kill This Love c. dalukat a hátam közepére sem kívántam – bár ott sokkal szigorúbb is voltam, promós dalról lévén szó –, és iszonyatosan bosszantott, hogy már megint ugyanazt tolták elém, nagy büszkén mosolyogva. De na, most csak egy bside dalról beszélünk, ezért lehet, hogy ennyire elnéző vagyok – talán túlságosan is? –, és „megengedem magamnak”, hogy kedveljem a dalt.
Itt, kivételesen picit megértem az EDM zörej-refrént, de egyedül a szövegből kiindulva. Ó jaaaaaj, ide egy kis közbeszúrás! Gyerekek, én nem tudom mi nem érhető azon (ez nyilván nem nektek olvasóknak szól, de hadd panaszkodjak kicsit, no), hogy nem szó szerint fordítok, de igyekszem átadni a dalok lényegi üzenetét. Nem tudom felfogni ép ésszel, hogy miért kell ebbe minden egyes pillanatban belekötni? Annyi fordítócsapat van, akinek nem tetszik, miért nem keres egyet a többiek közül? Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó fordítók vannak köztük, ehhez kétségem se fér. De akkor miért nem mennek, nézik az ő fordításaikat, és hagynak nekem békét? Á, komolyan. Most ezzel a dallal kapcsolatban már érkezett olyan komment, amit törölnöm kellett, mert egyszerűen nem voltam hajlandó nézegetni. Pedig ilyet nem szoktam tenni szinte soha, csak ha másokat sértő szöveget pötyögnek be a videóim alá. De kb. kérdőre vontak, hogy miért nem az a fordításom 100%-ban (a k.va anyámat), ami a videókliphez passzított angol fordítás jelentése. Azért, mert nem tartottam elég lényegre törőnek a szöveget, azért! (Ó, a kiakadás szélén állok. :D) Pl. az angol „kritikusok” nagy része ilyen véleményeket ír:
„It’s unconvincing to hear them rattle on about how great they are for two and a half minutes. Its chorus is one of the worst 2020 has offered, amounting to little more than a taunting, sing-song series of irritating English-language brags, performed in a bratty, clown-like manner. “Look at you, now look at me,” repeated ad nauseum is not a chorus. It’s not badass, either. It feels like the ravings of an insecure boaster.”
„Hiteltelennek tűnik, ahogy két percen keresztül arról beszélnek, mennyire zseniálisak. A refrén 2020 legrosszabbika, alig több mint némi irritáló, angol nyelvű gúnyolódást, hencegést nevetséges stílusban való félig-meddig eléneklése. A "look at you, now look at me" végtelenített ismételgetése nem refrén. Nem is menő, önbizalomhiányról tanúskodó kérkedésnek tűnik csak.”
Na, ennyire jött át angolul a szöveg! Ezért nem azt kopiztam ki, például. Mert a „kritikusok” nagy része csak az angol fordításra hagyatkozik, aminek nem célja (ezért mondjuk nem is hibáztatok különösebben senkit, nem is kell, hogy célja legyen) a dal lényegét összefoglalni. Nekem az, mert azt akarom, hogy az legyen. A dal – szerintem – egy k.csög pasival való leszámolást mutat be, miután a lány végre felállt, azt követően, hogy a srác a padlóra lökte. Ezt persze ráhúzhatjuk bármely más szituációra is (ahol téged lenéznek / megaláznak, de felülkerekedsz a dolgon), de ott a kiss you goodbye rész, így gyanítom, az első verzióról van szó.  Ezért a „nézz csak magadra, aztán rám” rész pl. csak az angol rész darabossá teszi a dalt, és nem hangsúlyozza egyáltalán, hogy mi volna a lényeg – pedig a koreai szövegben ez benne van. Szó szerinti fordításnak teljesen (!) rendben van az angol (mert helyenként többféle módon is lehetne fordítani, ahogy tettem én, és tette más is), de nem véletlen, hogy rengetegen félreértik, és kérkedésnek vélik a számot.
Ebből a szempontból tehát, nem csak a saját fordításom kell megvédenem (?), de a lányokat is. A dal totálisan értelmes szöveggel operál, még az angol részek is tökéletesen illenek a koreai mondatokhoz. Egyébként, ennek fényében valahol megértem az EDM zaj jelenlétét a refrén helyén. Céllal akar lenéző, rettentő hideg, és távolságtartó lenni. Mikor valaki tönkretesz, de felülkerekedsz rajta, és most már nem félsz tőle, sőt… hát, valahol egész jól visszaadja azt az érzést, szerintem. Ebből a szempontból jobb, mint a KTL, szerintem. Ettől még nem leszek odáig érte, és kb. csak a szöveget akartam ezzel megvédeni... (csak kicsit hosszúra sikerült, lol). 
Jobban örülnék, ha lenne refrén? Hogyne
Szeretem a dalt? Nem mondhatnám
Egyszerűen nem vagyok olyan csalódott, mint ahogy azt vártam az első hallgatás után. Vagy ez már a szimpla belenyugvás lenne? :/ Nem tudom, talán.
Jaaaaj igen ehhez jön még hozzá a nemrég kirobbant "kulturális kizsákmányolás / kisajátítás" botrány is. Tudjátok, a kedvenc témám - legutóbb kb. két hétig voltam dühös miatta. Most egy hindu isten szobra miatt pattant ki a botrány. Ide most beszúrok egy videót, amiben egy lány értelmesen elmagyarázza mi a probléma: 


A lány, aki maga is hindu, előadja, mi a problémája a dologgal. A klip több jelenetében is látható egy hindu isten szobra: 

A lány szerint nagy tiszteletlenség a földre helyezni a szobrot + cipőben a szobor jelenlétében lenni, a templomokban is mindig le kell vetni a cipőt + Lisa trónja is jóval magasabb helyen van, mint a szobor. Ehhez jön még a tény, hogy egy közel-keleti közegbe helyezték, ebből pedig süt, hogy azt se tudják mi az, csak jól nézett ki, aztán odacsapták. 
Na most. Azzal egyetértek, hogy mások vallását ilyen módon felhasználni, erősen illetlen dolog. Erről már kifejtettem a véleményem, sokkal hosszabban is. Itt ráadásul valóban mintha csak egy szőnyeg lenne, semmi több - ez erősen sértő lehet a hívők számára. Mintha visszamentünk volna a kolonizáció idejébe, és összefogdosnánk, ellopnánk az összes "menő kinézetű kacatot", mert nincs elég agyi kapacitásunk felfogni, az "alantas" népeknek az egy szent tárgy. Például
Nyilván nem kell ezt ennyire komolyan venni, mégis, egy ilyen népszerű banda esetében, ahol a világ minden pontja figyeli a lányokat... egy ilyen bakit nem illene megengedniük maguknak. (És a cégről beszélek.) Értem én, hogy fogalmuk sem volt, kit / mit ábrázol a szobor - én se tudnám. De a mai világban az ilyesmire egyből ugranak az emberek (néhol jogosan, néhol jogtalanul), így nevetségesnek tartom, hogy a cég tényleg mindenre csak a vállrántással képes felelni. 
Mondjuk, szeretném ha egyszer akkor is felemelnék az emberek a hangjukat, ha az én vallásom, és kultúrám alapján taposnak, de na. Miket is képzelek. 
Naaaa de, a botrány. Egyértelmű, hogy fogtak egy szobrot, ami jól nézett ki, aztán bedobták oda a közösbe, hogy menőn nézzen ki. Azt mondja meg valaki, hogy illett egy indiai szobor a közel-keleti bazárba. Nem is értem, mit gondoltak. Ennyire nincsenek otthon a készítők, vagy...? Mondjuk, mikor megláttam a "kulturális kizsákmányolás" címkéket a videókon, én egyből azt hittem, hogy alapvetően a bazár miatt vannak kiborulva, mondván; " ez a közel keleti kultúra sarkítása, mert a bazárok csak a "fehér emberek" fejében élnek így, stb., stb.". Ezt talán még könnyen is úszták meg. (Bááár nem hiszem, hogy reagálna bármit is a cég.) 
De ezen túllépve, nem mondom, hogy a kedvenc BP dalom lesz, de azon kívül, hogy felbosszantott, nagyon nagy gondom nincs vele, sőt, mint mondtam, élvezem hallgatni. A klip pedig egész jól sikerült, néhol botrányosan jó képsorokat láthatunk:


Döbbenetesen szépek ezek a jelenetek. 


Ez a szem alatti cucli... Elsőre baromi nevetséges. És mégis... 
Mennyire nagyon KPOP! Gondoljunk csak vissza néhány 2NE1 öltözékre, kiegészítőre!
Akármilyen furcsa, annyi tagadhatatlan, hogy nagyon eredeti.
(A sminkes koppintásról nem tudnék mit mondani, max ha jobban utánanézek.)


Ó igen, a trójai falovak! Metaforái a most kitört, immár erős énjüknek. 


Jisoo, váó. Olyan szép ez a lány, hogy csak... váó. 
Nem tudom mi történt, de annyira jól áll neki ez a hajszín, hű.

Összességében, engem is meglep, de szó-szó élvezem hallgatni a zenét. Számomra átjön az, amit (szerintem) üzenni szerettek volna. Ezzel természetesen nem kell egyetérteni (!!), és kíváncsian várom a véleményeteket - na meg a rendes megjelenést is. (Alázatosan remélve, hogy valami egészen más hangzást kapunk majd.)

*FRISSÍTÉS (2020.06.29): Ma láttam csak, hogy a visszatérés igazából szeptemberben lesz... Akkor ez most egy elő-megjelenés, vagy egy konkrét visszatérés? Gondolom a cég szimplán kamuzik, és mint visszatérést kaptuk ezt... ahogy láttam fellépés is volt már. MOST fog felmenni a vérnyomásom. :') Ne haragudjatok, de ha ezt most így az eredeti 7.9 helyett: 

10/7



ÉS MOST JÖNNEK AZ URAK!



I. SEVENTEEN



Na akkor, az előző héten már kiadtak egy elő-megjelenést, ami hosszú ideje először keltette fel az érdeklődésemet. (Ez az „elő megjelenés” baromi hülyén hangzik, dolgozok valami emberi fogalom kiötlésén. Hm, az ízelítő, kedvcsináló hogy hangzik?) Már sokszor mondtam, de igyekszek megtenni mindent, hogy megszerethessem a fiúkat, de a Thanks óta sajnos egyik számuk se lett kedvenc. A Home tetszett ugyan, de a promós időszak lejárta után (sajnos) egyszer sem hallgattam meg. A Thanks pedig 2018 elején jelent meg – ami nem túl jó hír, ha azt nézem, hogy több mint két éve nem alkottak olyan számot, ami tényleg magával ragadott volna. (Pedig próbálkoztam, erősen.)
Ezért is lepett meg, hogy a My My mennyire tetszett – és múlt hét óta, még jobban megkedveltem. (Lesz majd még egy ilyen előadó, a bejegyzés végén írok róla.) Ennek fényében, egészen izgatott voltam, mikor először megnyitottam a klipet. Így éreztem magam:


Nem mondhatnám, hogy elsőre tetszett volna. Mert a refrént egyenesen borzasztónak tartottam – ez a sokszoros ismétlődés erős csalódást okozott. Az elő-megjelenés miatt kicsit reménykedtem abban, hogy visszatérhetünk a srácok első három évének hangzásához. Ha nem is teljesen, de talán részben. Imádtam azokat az energikus, kirobbanó, néha egyenesen pimasz dalokat, a maguk eszméletlenül emlékezetes táncaival.
A Left & Right valahol persze nagyon Seventeen, és mégis egészen újnak hat. Érdekes választás volt a kétezres évek elejének hangzását visszahozni (ó, azokért a herélt hangú come on kiáltásokért élek, jó ég), nagyon ismerős, régi stílusú, majdnem nosztalgikus hip-hop stílus oldaláról közelítve azt meg. Hallottátok már a Cupid Shuffle című számot? Megdöbbentő hasonlóságot mutat a két dal – hangzását tekintve. Az alapban hallható hangszerek remekül működnek, a trombita (vagy… na, valami hasonló), a gitárok (több fajta is!) meg csak váó! Mondjuk ide jön hangulatcsinálónak a „yeh it goes like” kántálás (?) is, ami tipikusan retró hatást kelt.
Mint mondtam, elsőre nem tetszett a dal. Most se mondom, hogy a kedvencem tőlük, de miután töltöttem egy kis időt a számmal, sokkal jobban értékelem. Azt a tipikus, old school hiphop vonalat képviseli, ami soha nem volt a szívem csücske, de azt sem tagadom, hogy nem hiába volt mindig is rettentő népszerű. Megértem mit szeretnek rajta az emberek, és őszintén? Nagyra is értékelem, hogy ehhez a stílushoz mertek nyúlni, mert nem mindenkinek való ám ez sem. Ennek ellenére, (ha különös is), de jelenleg ott tartok, hogy még mindig a My My tetszik jobban (egy hajszálnyival) – ennek persze oka lehet az is, hogy sokkal több időm volt hallgatni az utóbbi számot. Ettől függetlenül, bőven megvan az esély arra is, hogy beleszeretek a számba, mert… ott van az a kis, piszkálódó érzés, ami nem hagy nyugodni, és tény az is, hogy minden alkalommal jobban élvezem a dalt. Az egyetlen gondom talán csak a left & right ismételgetésével van – de lassan ez is eluralkodik rajtam.
De nézzük is a lemezt:



 Na, ez már sokkal jobban tetszett. A kedvencem egyértelműen a Kidult. Ez a szám valami csodálatos! A szövege számomra kiemelkedő, lényege: szeressük még a legeldugottabb, legsötétebb részeinket is. A dallam, a ritmus, a szöveg és a hangok, váó, nekem írták ezt a dalt! 10/10
A Fearless, ami teljességgel tökéletes az album megkezdésére. Tökéletesen reagál a Fear c. dalukra, plusz érdekes ellentéte (hangulatban) az utána következő promós számnak. Ő maga ugyan (a többi „kritikussal” ellentétben), számomra nem elég jó ahhoz, hogy promós legyen, de rettentő élvezetes tud lenni egyes helyeken. 10/8
Az I Wish egy érdekes dal, a furcsa kapcsolatról, ami egy pár szakítását követően alakul ki a két ember között. Valahol, mintha egy régi, romantikus koreai sorozat betétdalát hallanám. Igazán kellemes kis dal lett! 10/7.5
A Together nagyon jó dal, de van valami különös a refrén első pár másodpercében. Nem tudom, hogy ti halljátok-e, de mintha a felvezető rész és a refrén egymásba folyna. Roppant mód piszkál a dolog, és nem tudom, hogy csak én érzem-e így. Talán azért, mert a ritmus egy szívdobbanásnyival később robban, mint ahogy a refrén dalszövege elindulna? Lehet. Hm. A dal egyébként annyira nagyon japán, hogy az valami hihetetlen! Egy anime endingje simán lehetne a szám, én imádnám. Nagyon kellemes, érzelmes és esküszöm, jól esik hallgatni. 10/8
Összességében, meglepően elégedett vagyok a visszatéréssel. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kellemes „csalódás” lesz ez. Mondom, továbbra sem a kedvencem tőlük, de az előző megjelenésekhez képest döbbenetesen élvezetes.

A dal: 10/8.5
A lemez: 10/9



I. GOLDEN CHILD



Na most, a Golden Child az a banda, amiről rengeteg ismerősöm áradozott már nekem, játékosan megszidva, amiért nem tudok közelebb kerülni hozzájuk. Ha őszinte akarok lenni, fogalmam sincs, hogy miért állok ilyen távol a srácoktól – még ha az előző lemezeiket nagyra is értékeltem – értve ez a szó minden formájában – valahogy soha nem értem el odáig, hogy vissza is térjek ezekhez az albumokhoz. Hogy ez miért lehet, arról fogalmam sincs. A kritikusok, és a „kritikusok” egyaránt áradoznak a fiúk dalairól, lemezeiről, megdöbbentő tehetségéről. Ki vagyok hát én, hogy kétségbe vonjam konkrétan mindenki szavát? És mégsem tudtam, még évek távlatában beszélve se rajongóvá válni, ami pedig a legbosszantóbb, fogalmam sincs miért. Még most is élesen emlékszem pl. az előző albumukra, és arra is, mennyire tetszett mikor meghallgattam. Erre tessék, bevallom, azóta egyetlen egyszer sem hallgattam meg azt az albumot, és a dalokat is elfelejtettem róla, se cím, se dallamfoszlány nem jut eszembe… Mindez annak ellenére, hogy elméletben és gyakorlatban is kifejezetten szerettem a számokat. Érdekes, valami kisülés lehet az agyamban, vagy nem is tudom... 
Na de, a mostani számra térjünk rá!
A Lucid Dream, hát, nem tom. 
Gyerekek, mikor elkezdődött a dal, még meg is lepődtem, mennyire tetszett ez a torz, éles és „hosszúkás” hang – amíg gyorsan elegem nem lett belőle. Miért? Miért ilyen r*hadt hosszú az a hang? Miért van benne kb. az egész dalban? Legalább a refrén, és a rap alatt halkabb, de amúgy… az idegeimre megy, mintha valaki a agyamban fűrészelne. Nem mondom, hogy vágják ki teljesen (mert tényleg, ez dobja fel a felvezető részt is ennyire), de legalább vették volna halkabbra picit a verzék alatt…
A felvezető rész nagyon tetszik, ahogy mondtam, a torz hangzás után üdítőnek hat, a csendes alap, és a magas hangok. A refrén első fele zseniális – ismét, imádom mikor a férfiak ilyen vékony / magas hangon énekelnek. Fogalmam sincs, mi ilyen rettentő vonzó benne, de nekem ájulhatnékom van tőle.
A refrén második része (ami egyesek szerint a levezető, én meg csak… maf) szépen reagál az elődje finomságára – de nagyon jól is illeszkedik hozzá. Amit pedig végképp imádok, az a szimpla zenei rész az utolsó refrén után (bár a klip ezen része kb. epilepsziás görcsöt okoz), ezzel a basszustól masszív, neo-diszkó hangzás – még ha a vége felé már egy kis sötét, elektronikus zörej is keveredik bele.
A bajom leginkább a fűrészeléssel van, de annak is csak a hosszával. Egy picit mintha tényleg darabos lenne a szám egyébként, de ennek ellenére is értékelem az igyekezetet. Egy nagyon érdekes darabot akartak összehozni, és végül is ez sikerült. A kérdés csak, honnan nézzük a dolgot.
Na most, előre mondom, nekem ez biztosan nem lesz kedvenc. Saját érzéseimtől elvonatkoztatva, igen, egy jó számról van szó, de biztosan nem fogom hallgatni ezek után. Sajnos.
Lássuk inkább az albumot!



OMG: A nyolcvanas évek szintetikus pop számait idézi, extrém szinten nosztalgikus dallammal, és retró hangulattal. Egyértelmű nem? Kedvenc! 10/10
혼잣말 | Monológ: Tipikus középtempós ballada(szerű) dal. Begyakorlott struktúrájának köszönhetően minden fennakadás nélkül hömpölyög a dal, a rég kiszabott, és kipróbált medrében. Kellemes ugyan, de megvan ennek a megszokott felosztásnak is a hátránya: picit unalmas. 10/7
Make Me Love: Gyerekek, az az intró. A hasam tudnám fogni a röhögéstől, mikor meghallom. Majdnem olyan jó, mint anno az EXO sajtos, és a Got7 bevásárlóközpontos hasonlata. Most mindenféle gúnyt félretéve, tényleg hangosan nevettem rajta. Ezek a romantikus srácok, komolyan! Na de a dal; kb. ugyanazt tudom elmondani róla, mint az előzőről. Kellemes, aranyos, de mintha már 10 másik lemezen hallottam volna. 10/7
HER: Ó, ez már sokkal jobban hangzik. Nem csoda, hogy a Lovelyz több sikerdalának szerzőit látom mögötte. Akár a lányoknak is adhatták volna – őszintén, simán látom őket ezzel a dallal visszatérni. Megvan benne még talán a WJSN misztikus hangzása is valahol. 10/8
Pass Me By: Szintén, totál tipikus, majdnem elcsépelt. Nagyon kellemes, félreértés ne essék. Jólesik hallgatni, de nem vagyok biztos benne, hogy magamtól visszatérnék hozzá. Ami igazán megmenti, az a vokál, és az általa keltett dallam. 10/7

Összességében? Erős visszatérés, csak nem az én ízlésemhez szabva. 

A dal: 10/8
A lemez: 10/8




Most pedig, jöjjön amit szereztem! Váó, rettegek.

Okké. Többen kértetek már, és elég hosszú ideje, hogy a szokásos fényképezgetés helyett, nem csinálnék-e esetleg én is ilyen, nos, "unboxing" videókat. Ennek a kérésnek sokáig ellenálltam, és nem is tudom miért. Talán kínosnak tartottam (magam), ahhoz túlságosan is, hogy felvegyem magam videóra -- még a hangomat is. (Ami olyan, mint egy öregasszonyé, lol.)

Most végre rávett egy olvasóm, hogy mégis megtegyem ezt. A nemrég (pénteken) érkezett 4 albumom nézegetem végig, sokszor túl sok kommentárt is fűzve a képekhez (úgy szerettem volna mindig is fotós lenni!). Ha ez érdekel titeket, akkor íme, lessétek meg, mit hoztam ki az első, és rettentő kínos "kicsomagolós" videókból. Igazából egy videó ez, de még soha nem fordult meg a fejemben a telószámommal "hivatalosan" igazolni a yt. csatornámat, így 15 percnél hosszabb videót nem tudok feltölteni - és eddig nem is volt szükségem rá. Sajnos, emiatt ketté kellett szednem a videót, remélem nem jelent nagy gondot. 

Azt előre meg kell mondjam, sok dolog teljesen máshogy néz ki kamerán keresztül, mint ahogy élőben. Sok helyen pl. sokkal, de sokkal sötétebbek egyes képek (mielőtt tök hülyének néztek egy-két komment miatt). A másik - az asztal nem koszos (!), de már nagyon régi, és sajnos abban a pillanatban, mikor végre jutott időm felvenni az egészet, ez a hely volt csak szabad. (Mindegy, hosszú, építkezünk. :')) Ó, és az ujjamon lévő gusztustalan sebbel ne is foglalkozzatok, ez maradt abból, hogy kivágtam egy darabot onnan. (Mert amilyen gy*kér vagyok, hagymát pucolni se tudok. :D)

Ajánlom mind a két videót megnézni - érdekes amúgy, milyen gyorsan felengedek, mikor már a zenéről és a képekről van szó, nem arról, hogy miért kezdtem bele az egész videóba. (Elég hamis ott még a hangom, mintha attól tartanék, megszólnak-e az emberek. LOL.)

Nos akkor: 



Ennyi lettem volna mára, sajnos... komolyan nem jutott időm másra. (Bár... szerintem nem is volt más visszatérés a héten.)

Nektek mi a véleményetek ezekről? :) 

22 megjegyzés:

  1. Szia! A Blackpink lányok dalát hallgatva kb nekem is ugyanezek jutottak eszembe, amiket leírtál, annyi különbséggel, hogy belőlem semmilyen érzést nem váltott ki. A szöveg tekintetében hasonlóak már előfordultak korábbi albumokban, emiatt csak egy végtelenített kör az egész. Ez a yg részéről, pedig több mint egy egyszerű szembeköpés. Viszont ők csak a számokat látják. Ha kevésbé kreatívabb, ugyanolyan számokkal is elérhetik ugyanazt a 100 milliót, akkor minek törjék maguk? A probléma csak annyi, hogy azokat a milliókat azok generálják akiknek csak feldobja a youtube algoritmusa a zenét, vagy csak divatból hallgatnak kpop-ot, de fogggggalmuk sincs az egészről.
    A yg külön felháborító, mivel énekeseket kényszerít szerintem kifutó babáknak, ami miatt a Blackpink lányok csak csini modelleknek tűnnek akiket megtanítottak énekelni, és alájuk raktak pár számot. PEDIG EZ NEM IGAZ! (Nem akarok kiabálni, csak hangsúlyozni szeretném😌)
    Összeségében dühítő az egész jelenség, mivel a cég semmit sem tesz annak érdekében hogy egy normális hosszúságú koncertet adhassanak a lányok, akiket ezen felül sokan utálnak is, pedig nem feltétlen őket kéne. A yg csak generálja a problémát azzal, hogy 4 év alatt egy mini album terjedelméig is alig jutottak el, de olyan eredmélyeik vannak amiket akármelyik bandának (de ha csak a nagyokat vesszük) évekbe telt összegyűjteni.
    Az a baj, hogy ezután a szám után nem várok többet, mert ha háromszor egymás után megtették, most is meg fogják tenni, hogy ugyanazt kapjuk.Bár nagyon remélem, nem lesz igazam és egy valódi, és csupa jó számokkal teli albumot kapunk rövid időn belül.
    Én csak a lányokat sajnálom. Ahogy te is mondtad, sokkal több van bennük....de ezt a cég nem használja ki. És pont ezzel fogja megölni az egész banda lényegét ami ki sem bontakozhatott még :(

    Ne haragudj ha túl sarkos vagy offenzív voltam. Személy szerint dühítőnek tartom ami a Bp körül halmozódik. Nagyon sajnálom őket, és remélem egyszer nekik is megdatik az, hogy tényleg ne csak egy szerepet kelljen eljátszaniuk, hanem valóban a saját számaikat adhassák elő a saját, nem rájuk erőltetett hangjujon, és módon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm szépen a véleményed, már olvasom is. :)

      Abban teljesen igazad van, hogy volt már ilyen szöveg, telejsen. Nekem azért tetszett ez kicsit jobban, mert a szöveghez (szerintem) jobban illett ez a zaj, mint az előzők. Pl. a KTL nekem nagyon nem jött be. De ez valószínűleg ez ilyen szobjektív dolog. :) Azzal egyetértek, hogy a nézők egy nagy része (meg amit megvesznek, ugye) nem kpop rajongó, vagy szimplán divatból nézi a lányokat, de sajnos rendre nyernek a koreai műsorokban is (már 59 nyerésük van, ami a megjelent dalaik számáho viszonyítva bődületes), leöltik (pl. KTL is majd egy millós számban :/). A megnézett yt. videókon lévő reklámokból meg még ki tudja mennyi pénzt szereznek. Mert abban bizony igazad van, hogy nagyon sokat nyom a latban az algoritmus is, meg a divat, de sajnos van egy rétege a rajongóknak, akiknél beválik ez az évenkénti promózás, attól kb. függetlenül, hogy teszem azt, a harmadik (vagy sokadik) ugyanolyan dalt adják ki. Ez szomorú. :/

      Egyetértek, a lányokban ennél sokkal több van, és már ők is kifejezték nyíltan a nemtetszésüket. De ennél többet, sajnos a szerződésük értelmében... nem hiszem, hogy tehetnek. A cég meg megszedi magát ratjuk. (Ide se csatlakoznék semmi pénzért.) Teljesen igazad van, hatalmas pofátlanság amit művelnek. Csak a lányokat sajnálom, mert... hát igen.

      Megértem, hogy nem vársz mást! Most, hogy megláttam, hogy szepmtemberben (!!???) jelenik meg az album, nem úgy, mint normál esetekben, max egy hónappal később... hát... én is visszavettem az értékelési számomból. Ez egy rendes visszatérés akart akkor lenni? vagy micsoda? Én azt hittem, ez egy "elő-megjelenés"... ennek fényében kedvesebb is voltam... de most már nem tudom...

      Azért még reménykedek, hátha lesz valami a lemezből, amit ígértek (meg a szólókból), de... erre most így rájőve, hát, váó.

      Ne kérj bocsánatot, nincs miért! Ha rajongó lennék, én is tombolnék. (Fú, az EXO miatt volt is ilyen, hajaj.) Szerencsére (?) nem állok közel a bandához, de el tudom képzelni, mennyire idegesítő lehet - még így is süt a pofátlanság...

      Törlés
  2. Nos, annak ellenére, hogy csak a BP-ről szeretnék írni, úgy érzem elég hosszú lesz a hozzászólásom😂
    Szeretném azzal kezdeni, hogy abszolút nem állítottam fel semmilyen szintet az eljövendő dallal kapcsolatban, mert el akartam kerülni a csalódást. Egyszerűen csak egy elfogadható dalt vártam, ami majd újra megszeretteti velem a bandát,mert kétszer már csalódtam bennük, és reméltem, hogy egy 3. esély majd segít. Ennek ellenére mégis csalódtam. Szeretném leszögezni, hogy nem a lányokkal van a baj, soha nem is volt, én szegényeket jelenleg csak sajnálni tudom, de a dalról el kell, hogy mondjam az őszinte véleményem.
    Amikor meghallottam a dal első pár sorát, pontosabban az első refrén előtti részeket, akkor még volt bennem remény, gondoltam "na most valami egyedit kapok, egy kellemes hangzású dalt",hát nem. Abban a szent pillanatban amikor Jennie a lehető legfülsértőbb hangon bekiabálta (oké, nem kiabálta csak bemondta) a "how you like that" sort, minden remény elveszett. Az ezt követő zaj pedig csak rontott a helyzeten, egyszerűen tényleg csak zaj van azon a helyen ahol valami ikonikus refrénnek kéne lennie, ebből nekem már elegem van, sajnálom, tényleg. De amikor már azt hittem, hogy ettől nem lehet rosszabb, akkor jött a dal befejező része, amire nem is tudok mit mondani. Mégis mi volt az a "Dumdumdum dururu dumdumdum dururu" rész? Ki gondolta azt komolyan? Valamint ahogy te is mondtad, annyira Teddy stílusú ez a dal, hogy már nem lehet fokozni😂 Lisa és Jisoo részei kifejezetten tetszettek, de azt hiszem ezek az egyedüli pozitívumok. Összességében, nem arról van szó, hogy a dal annyira rossz (mert számomra rossz, de nem borzalmas, ha érted mire gondolok) csak már nem először kaptunk ilyen minőségű és felépítésű dalokat, szóval szerintem valamennyire jogos a felháborodásom. Próbáltam figyelembe venni, hogy nem ez a promós dal, de akkor is, ha egy KTL kettőre tellett csak, akkor inkább ne is adtak volna ki semmit.
    De még egyszer elmondom, nem a lányokkal van a baj, szeretem őket,és látom, hogy tehetségesek, de sajnos ilyen dalokkal nem tudom őket támogatni. Ettől függetlenül adok még egy esélyt a valódi promós dalnak, nagyon szeretném szeretni😂
    És köszönöm a bejegyzést!💜

    VálaszTörlés
  3. Lehet az előző hozzászólásomban egy kis önellentmondásba ütköztem, azt akartam mondani, hogy annak ellenére amit leírtam, nem megbotránkoztatóan rossz a dal, csak olyan semmilyen valójában.
    Valamint azt is el szerettem volna mondani, hogy tetszettek az unboxing videók, szerintem kifejezetten kellemes hangod van, pont így is képzeltem el a hangod😂 Valamint tényleg felháborító az, hogy az emberek még mindig nem értik meg, hogy te nem tükörfordításokat késgítesz,egy olyan embert mint te inkább értékelni kéne, te igazán munkát fektetsz abba ha lefordítasz valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :):) Már olvasom is a véleményed. :)

      Neeem, értettelek teljesen! Igazából egyetérek veled, mindenben. Talán könnyebb számomra a dolog, mert nem vagyok rajongó, semmilyen mértékben. A lányok aranyosak, a debütálásuk jól sikerült, de kb. ennyi a véleményem róluk, mint banda. Sokkal többet lehetne kihozni belőlük, és nyugatot is olyan könnyen bevehetnék, hogy csak na - de az már kicsit több munka lenne, ugye.

      Egyébként addig én is kedvesebb voltam, míg meg nem tudtam, hogy a következő visszatérés szeptemberben lesz. Akkor ez mi volt? Bemutató-megjelenés, vagy konkrét visszatérés? Mi volt ez? Mert ha egy tényleges visszatérés, akkor nagyon mérges leszek. :D Egyszer próbálok kedves lenni, és még akkor is átb@sz a cég. :D

      Egyébként egyetértek veled, felháborító amit a cég művel, tényleg, még úgy is, hogy abszolúte nem vagyok az együttes rajongója. Nekem egynek elmegy, de csak akkor, ha ez egy sima bside, nem egy promós dal...

      Örülök, ha okés volt ez a videós megoldás - pedig tényleg, rohanva vettem fel az egészet (ami látszik is), de legközelebb már normálisabb lesz a dolog. :D Így is képzelted a hangom? :D Na, most már hallhatod a fejedben, mikor egy új klipet nézel :D Mögötted fogok elégedetlenkedni: :D

      Köszönöm a véleményed! Nem mondom, hogy élveztem (hiszen sajnos fel voltál háborodva :/), de egyetértek veled.

      Törlés
  4. NA MEG A KURVA ANYÁDAT!!!!!! MENJÉL A FASZBA A VÉLEMÉNYEDDEL MEG AZ IGÉNYTELEN VIDEÓIDDAL IS!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névtelen , téged nem tanítottak meg othón szépen beszélni , ha valami nem tetszik nem kell olvasni és a videókat nézzni . Mi , akiknek tetszik elolvasuk és megnézzük a videokat , nem kell azzal fáradoz hogy ilyen csodaszép kommenteket írj.

      Törlés
    2. ..... csak nem egy blink? :D kérlek, ne minősítsd még jobban a fandomod az ilyen megszólalásokkal, elég rossz véleménnyel vannak rólatok mások már így is. Senki nem tehet róla, ha nem tetszik neki valami, ez nem fog változni, ha földhöz vered magad akkor se :)

      Törlés
    3. Névtelen: Istenem, az ilyen kommentekért érdemes felkelni.

      Kriszti, Reila: Köszönöm a szavaitokat! :) <3

      Törlés
  5. Szia!

    Huh, blackpink. Amikor elsőre meghallgattam, az első reakcióm az volt, hogy felhívtam egy barátnőm, hogy megérdeklődjem tőle, hogy ez mégis mi a bánat volt, hátha ő tud normális választ adni. Katasztrofálisan gyűlöltem. Igazából nagyon tetszett minden, egészen a refrénig. Azt, mikor meghallottam, meg kellett állítanom a videót, hogy kicsit összeszedjem magam, és ne hajítsam ki a laptopot azzal a lendülettel. Soha (!!!) nem csalódtam még ekkorát, megmondom őszintén. Mi az a zaj, és az a furi hang alatta, mint amikor elszakad egy gitárhúr?! nem értem egyszerűen. Most már viszonylag hozzászoktam, de nem térek napirendre felette, hogy ezt most miért kellett. A "look at you, now look at me" szükségtelen ismételgetéséről nem is beszélve. Egyszer-kétszer még tök jó lenne, de hatszor egymás után már irritáló volt. Nem hiszem el, hogy ennél jobbat nem tudtak kitalálni.
    A klip gyönyörű, nyilván, hisz van miből, tényleg levett a lábamról, de ezt a refrént míg élek, nem heverem ki. Ennél még a kill this love ram pa pam pa pam pa paam-ja is jobban tetszett. Próbálom nyugtatni magam, hogy ez még nem a promós dal, de ez még nem jelenti azt, hogy nem lehetne valami jót kiadni. Chungha stay tonight-ja is pre-single volt, mégis napokig függtem rajta! Csak reménykedni tudok, hogy a következő már jobban fog tetszeni.
    Jisoo hangjának változását én is észrevettem, ezerszer jobb így!
    Huh, ebből elég is ennyi, már így is a torkomnak ugrik majd pár blink.

    Seventeen: jaj ez nagyon tetszik! Rengetegszer kapom youtube-on reklámként (a god's menu-t is), és egyszer se tudtam rávenni magam, hogy átugorjam. Olyan jó kedvem lesz tőle, nagyon kis vidám hangzása van. A klip kis egyszerű (Seungcheol autós-rakétás jelenetét leszámítva :D), szinte teljes ellentéte a Fear-nek, de mindkét stílus annyira jól áll nekik, teljesen levettek a lábamról.

    Nekem tetszik ez az unboxing videós megoldás! Mindig szerettem látni/hallani mások reakcióját ilyeneknél, és nagyon kellemes hangod van, jó volt hallgatni :) És juhú, végre Hant húztál! Nagyon szurkoltam, főleg miután megvettem az első stray kids albumom, és rögtön ő bukkant elő nekem xD egyből rád gondoltam, mondom na, nemhogy neked ugrálna elő így a mókus xD de végre, ezt is megéltük, a kelleténél kicsit többet kellett várni rá, de végre ez is meglett :D (mondom ezt, hogy nyugtassam magam, egyszer én is kapok majd egy Haechan fotókártyát xD a lelkem eladnám érte! oké, vagy egy pár aliexpresszes verzióm, mert addig nem nyugodott meg a kis lelkem, amíg nem szereztem, de arról az örömről, amit átélnék ha a -remélhetőleg- nemsokára megrendelt reload albumból ő ugrana elő, elképzelésed nincs xD)
    És most tűűnt fel, hogy az előző bejegyzéshez nem írtam még semmit, úgyhogy most megyek oda is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Na, neki is esek a véleményednek (amit persze örömmel láttam). :D

      Nem is tudom, hogy nálam ez a megszokás volt-e már, de esküszöm, nem vagyok kiakadva. (Bár, ha rajongó lennék, tombolnék, ez tuti.) De kb. hidegen is hagy a dolog. ha rákattintok, elmegy a dalsz, szó-szó élvezem (a refrénen kívüli részeket), de magamtól ne hidd, hogy rákeresek. :/ Nekem olyan egynek elmegy kategória. Szívesen írnám, hogy nem ezt vártam tőlük, de már magam se tudom mit vártam. Most azon vagyok csak kiakadva, hogy MA megláttam, az igazi visszatérés szeptemberben lesz. Akkor ez mi volt?? Ennyi idő azért nem szokott eltelni egy Bside és egy visszatérés között... akkor ez most egy rendes, konkrét visszatérés? Mert akkor én is r*hadt dühös leszek. Mert egy promós dalhoz ez baromi kevés... nagyon, nagyon kevés...

      Örülök, hogy te is észrevetted Jisoo hangját! Mennyivel szebb is lett így. :)

      Seventeen: Nagyon örülök, hogy neked ennyire tetszett! Azóta nekem is jobban belement a fülmebe, de még mindig nem vagyok teljsen odáig a refrénért. :D De akármi megeshet még. :D (Bár, szerdán már félévzárás van, szóval. :D)

      Tényleg? Örülök akkor, hogy nem kaptál sokkot a hangomtól, és a rohanvást felvett videótól. :D Majd legközelebb jobb lesz - REMÉLEM végzünk addigra ezzel a részével az építkezésnek, mert már sokkom van tőle. :) JAJ HAN <3 Erősen visszafogtam magam, majdnem felsikítottam. :D (Báááár, a második húzásnál már elvékonyodott a hangom. :D) A kis buldózer letarolt, az tuti. :D
      Nekem is lassan megjön majd a Reload, szóval remélem mindketten jót húzunk. :D (Nekem igazából mindenki jöhet, de a Jeno-Jaemin-Haechan trió kellene leginkább. Abból visítás lesz. :'D) Szurkolok neked is! :):)

      Köszönöm a véleményed, élmény volt! (Bár sajnálom, hogy a BP (neked se) tetszett, de ettől még köszönöm a kommentet.) :):)

      Törlés
  6. Szia! Imádom a Blackpink lányokat, valahogy mindig sikerült megszeretni minden dalukat, de sajnos én is eljutottam arra pontra, hogy unom. Könyörgöm legyen már valami máááás. Szó se róla, megszerettem ezt a dalukat is már a 2. hallgatás alatt, de nem jön, hogy újra és újra elindítsam a lejátszón, ez pedig elég rossz jel. Őszintén, nem tudom hányszor tudják még ezt eljátszani. Nagyon sajnálom őket, tényleg tehetségesnek tartom őket és nagyon szeretem a személyiségüket is, de olyan jó lenne, ha kicsit többet mutatnának magukból. Vagyis engednék, hogy többet mutassank megukból:(
    A Golden Child Lucid Dreamje kapcsán csak annyit tudok mondani, hogy én konkrétan meghaltam attól a hangtól. Nem nagyon ismerem őket, gondoltam adok egy esélyt, nem veszítek semmit. Hát az a köszörű vagy milyen hang kikészített, nem hiszem valaha is újra meghallgatom, számomra kibírhatatlan...
    A Seventeen promós dala kapcsán meg talán annyit mondanék röviden, hogy általában nem szeretem az ilyen hangzású/műfajú(?) dalokat, hamar elfelejtem őket, de ez valamiért megmaradt, gondolom nem véletlenül lett promós dal. A Fearlesst hallgattam meg még, az tetszett első hallgatásra, a többire sajnos még nem kerítettem sort. Annyira szeretném jobban szeretni a fiúkat, többször is próbálkoztam vele, de valahogy még nem jött össze. A lemez többi dalát sem hallgattam meg még, talán az elkövetkezendő napokban/hetekben sort kerítek rá.
    Amúúúgy, nekem az unboxing videók nagyon tetszettek, szerintem kifejezetten videóbarát hangod van és jó a humorod :D Én régebb fényképes album leírásokat simán átugrottam, de ilyen formátumban kifejezetten érdekesnek találtam! Köszi a bejegyzést.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Ezzel én is így vagyok. Nincs különösebb bajom a dallal - vagyis, nem volt, amíg meg nem láttam, hogy ez annyira nem is elő-megjelenés, hanem sima visszatérés... -, de nem is érdekel különösebben, nem keresek rá csak úgy. Örülnék, ha szerencsétlenek nem csak modellek lennének, hanem énekesek is...

      Golden Child: na igen... az a köszörű hang valami borzasztó!

      Seventeen: örülök, hogy neked tetszett a dal. Igazából én is barátkoztam már vele (fura, de konkrétan emlékszem a refrénre pl. szinte teljesen), meg is maradt bennem. Még mindig nem a kedvencem, de talán alakul ez még. :)

      Örülök, hogy tetszett a videós megoldás. Sajnos tényleg nem a legminőségibb verzió volt ez, de egyszerűen erre jutott idő :/ (Mellé készítem még a félévzáró videókat is, meg a betonozás :D (illessz ide egy sírva-mosolyogó fejet))... :D Legközelebb már valami értelmesebb videóval jövök, remélhetőleg. :)

      Köszönöm a kommentet, élvezet volt olvasni, mint mindig. :) (Bár azt sajnálom, hogy a BP lányoknál te is csalódtál. :/ ) Talán... TALÁN legközelebb...

      Törlés
  7. Szia :)
    Blackpink : a dal eleje nagyon jó, a refrén és a vége szörnyű. De érdekes módon nagyon tetszik Lisa : now look at you, now look at me - je olyan erőteljes számomra. A videóklipet nagyon jó elkészítették : Jisoo, Jennie és Rosé részeit imádom.
    Lisa többszörösen kultúrákat megsértő részeit kivéve :D de komolyan egy elviekben nagy cégtől azért ez gáz.
    Soha nem is voltam és leszek Blink , és lehet gonosz vagyok ( Nincs semmi problémám a lányokkal ) de soha nem értettem mire fel van ekkora világsikerűk.
    Vagyis érteni értem miért sikeresek ennyire, hiszen a YG-tól vannak és mivel ők találták fel a Girl Crush-t ( irónia ) , a többi lánybanda akki ugyanilyen koncepcióval jön elő csak is kopizó lehet ( megint irónia ). Igazából nem számít hogy a dalaik többször már ugyanolyan hangzásúak , mivel a rajongóik annyira kiéhezetek hogy mindent megvesznek amit a banda kiad segítve ezzel a YG bevételének gyarapítását.
    Én azt várom a legjobban hogy a lányok szerződései lejárjanak és kíváncsi leszek hogy a tagok között ki mihez fog kezdeni. Hogy önállóan , szabadon milyen zenét képviselnek vagy milyet akarnak alkotni. De ez még a jövő kérdése….

    Seventeen : A left & right mint múltkor írtam imádom !! Az egyik kedvenc számom tőlük, egyszerűen jó kedvem lesz a daltól.

    Unboxing videó : Olyan furcsa volt hallani a hangod . ( semmi bajom a hangoddal nyugi ! Ez nem sértés :D ) És amúgy sokszor megnevettettél a kezes, bealudt meg jedis hozzászolásokkal. Tetszik a humorod :D
    Olyan féltékeny vagyok az Everglow albumért !! ( Forever vagyok ;) )
    És gratulálok a dupla Hanért. Végre sikerült őt húznod :)

    Ja és igen , kellemes betonozást vagyis építkezést. ( Ha lehet ilyet kívánni :D )


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon örülök a kommentednek, már olvasom is! :):)

      BP: Megdöbbentem, de eltávolították a klipből a szobrot. Nem mondom, hogy lefordultam a székről amiért ott volt, de na, egy ilyen bandánál mégis illik odafigyelni! :D Örülök azért, hogy vannak részek, amik tetszenek a dalból!

      Én is kiváncsi vagyok, mi lesz a lányokkal, főleg ha lehetőséget kapnak arra, hogy végre csinálhassák amit akarnak. Az igazság az, hogy szerintem Jennie és Lisa minenképp marad a cégnél, Rosé sztem elmegy, Jisoo-ról meg fogalmam sincs. :/

      Seventeen: Örülök, hogy ennyire szereted! Nekem is sokkal jobban tetszik már, ahogy az lenni szokott. :D:D

      Á, nem sértődök meg, fura is lehetett hallani a hangom. Túl sokáig voltam "néma", és csak blogot vezettem. :D Naaa, akkor nem volt veszett ügy, legalább minden lányos zavarom (nagyon visszafogott voltam ám, csak a VÁÓVÁÓVÁÓ jött ki belőlem :D:D:D de az sokat...:') ellenére nem volt totál élvezhetetlen. Na majd a következő jobb lesz. :D

      Ó, már csak az első kislemez hiányzik az Everglow gyűjteményemből! Nem mondanám, hogy Forever vagyok (oké, nem tudom a tagok nevét, ú, még mindig szégyellem magam >.<), de a zenéjüket nagyon. Még mindig a Moon a kedvencem ugyan, de állandóan hallgatom a lányokat :D

      ÚRISTENHANTKÉTSZERHÚZNI, el se hiszem. :D

      Ne is mondd! Ki nem találnád, de a család férfi tagjai kitalálták, hogy 10-14 óra között az igazi a tetőszerkezet építése... Most mondd meg. (Sírva röhögök, röhögés nélkül.) :D De köszönöm, igyekszem nem kitépni a hajam. :D

      Szép hetet neked! <3

      Törlés
  8. Hali, na ehhez a bejegyzéshez is megérkeztem. Építkezés mellett aztán tényleg nem lehet egyszerű még a hobbiddal is foglalkozni, de nagyon köszönöm hogy szakítottál rá időt. ��
    Na most előre figyelmeztetek mindenkit aki az én kommentem olvassa, hogy nagyon őszinte leszek, nem fogok utálkozni senkin sem, nem ez a célom és nem is tartom helyesnek, de nem fogom csak azért azt mondani, hogy jó valami mert félek a fanoktól.
    BLACKPINK: na akkor kezdem az elején. Az első Kpop dal amit valaha hallottam Blackpink dal volt, méghozzá a Whistle és ezt imádtam, mondhatni ez vonzott be a Kpop világába. Szerettem szinte az összes többi dalukat is az As if its your last-ig. Aztán jött a Ddu-ddu-ddu, nem mondom az elején ez is tetszett, de pontosan olyan dal volt amit elsőre sokat hallgattam aztán meguntam. Az album többi dala is egész jó volt, voltak nagy kedvenceim. És ezután jött a Kill this love. Nos én itt tudtam meg hogy a lányoknak egyetlen egy full albumjuk sincs úgy hogy ez volt a debutjük 3-ik éve, amit szánalmasnak tartottam a YG részéröl, hogy miért nem tud a lányoknak egy rendes albumot csinálni. A másik hogy ezzel a dallal kilehetett zavarni a világból, 2x hallgattam meg rendesen, aztán persze foszlányokat hallottam itt-ott, de nekem ez nagyon alacsony volt. Itt döntöttem el, hogyha a Blackpink nem jön valami olyannal, ami lenyűgöz és amire azt mondom, na ez igen, akkor én lemondok róluk. Nem a lányokkal van baj, a YG mindent elrontott azzal hogy évente egy olyan comebacket kapnak ahol még a dalok sem jók és csak 4-5 dalt hoznak össze az albumra. Az hogy évente egy albumot adnak ki, olyan mintha nekem évente csak egy vizsgára kellenne készülnöm, és sajnos a YG még így sem volt képes valami jót összehozni. Most értünk el a mostani állapothoz. Én nagyon kíváncsian, nagy reményekkel és izgatottan vártam, hogy hátha most valami olyat kapok ami lenyűgöz és újra visszavonz majd hozzájuk. Hát pont az ellenkezője történt, távolabb már nem is lehetnék tőlük. Tudom hogy ez csak egy előmegjelenés, de ennek kellene az album hangulatát vagy koncepcióját bevezetni, és ha ilyen lesz az album akkor én befejeztem. Rátérek a dalra, a How you like that pontosan olyan lett amilyent nem szerettem volna, egy KLT 2.0. Épp a tesómmal beszéltük a videó megjelenése előtt pár nappal hogy reméljük nem az lesz hogy bekiabálják hogy HOW YOU LIKE THAT, akkor jön egy kis instrumental és valami rampapampapam mint a KLT-nél. Én nem akartam elhinni, hogy így kitaláltuk mi lesz. Már amikor az elején meghallottam a bevezetőt, a fejemben az ment hogy jaaj nee légyszi. Hát nálam alulteljesítettek, ahogy te is írtad tipikus Tedy a dal, és ez már annyira, bocsánat hogy így mondom, gáz hogy nem tud mást csinálni, hogy nekem fáj. Voltak részek amikor reménykedtem, hogy talán jó lesz, aztán bejött a "refrén" és ott mindent elveszítettem, főleg az utolsó résznél ahol valami olyasmit mondanak hogy tumtumtumtururum, én elnevettem magam, nem viccelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem voltam sosem hardcore fan, de mivel velük kerültem bele a Kpopba, valahogy kötődnek hozzám, és bánt hogy így tönkre teszi a YG a bandát ami sokra vihetné. Az is bánt, hogy azért kapják a figyelmet ami nem is jó, amikor tudnának olyat is adni amire tényleg azt lehetne mondani, hogy na ezek a lányok tudnak valamit.
      Ezek ellenére várni fogom a rendes visszatérést, hátha ott valami minőségit is kapunk.
      Amúgy tényleg mi ez hogy szeptemberben jön az album?? Mi történim itt?? Valaki pls magyarázza el 😂
      SEVENTEEN: tőlük is nagyon eltávolodtam, szerintem az utolsó dal ami igazán tetszett nekem is a Thanks volt. Na de ez, nem tudom miért, de nagyon tetszik. Visszatért benne valahogy a Seventeen stílusa, ami játékos, pimasz és egyben nagyon vicces. Nekem nagyon tetszik. Az albumot még nem hallgattam meg, de mindeképp sort kerítek rá.
      Hu ez hosszú lett, de valahol muszáj volt leírnom a véleményem. Sajnos ha más oldalakra írnám le megennének élve a blinkek (sajnos volt már benne részem XD).
      Az album bemutatásod nekem tetszett, mostmár legalább tudom milyen a hangod és ezután ha olvasom a bejegyzéseket majd a te hangoddal képzelem el 😂.
      További szép napot ❤

      Törlés
    2. Szia! Örülök, hogy itt vagy, már olvasom is a kommented. :):)

      Jaj, ne is mondd... ha az építkezés nem is, a családom kikészít. :D Ütném őket a gerendákkal. :'D Mikor kitalálják, hogy délelőtt 10-től, délután 2-ig a legjobb a tetőt csinálni, a 40 fokban... Naaaa mindegy, ők kemény férfiak. :D (És most miért is panaszkodok, ahelyett, hogy a kommented olvasnám tovább? Khm.)

      Figyi, itt azt mondasz amit csak akarsz! Legfontosabbnak azt tartom, hogy ha valami nagyon nem is tetszik, itt szabadon el lehessen mondani. :)

      BP: Teljesen egyetértek! A cég hozzáállása borzalmas... itt aztán tényleg csak a pénz számít, semmi más. Minden cégre igaz ez, de azért máshol legalább úgy koncepciókat, dalokat, albumokat kapunk. Mert ami a YG-nél folyik, az tényleg a rajongók pofozása. A pénzüket be tudják szedni, de cserébe nem nagyon adnak semmit. A lányok is kifejezték már, mennyire elegük van ebből (de még Rosé apukája is), ami aztán tényleg mindennek a teteje. Nekem ez azt jelzi, hogy tényleg szeretnének zenével foglalkozni, nem az a lényeg számukra, hogy meggazdagodjanak a modellkedésből (még ha már kaszáltak is eleget vele - ez nekem nagyon pozitív egyébként).

      Teljesen megértem, hogy ennyire kiakasztott a dolog. Fogalmam sincs miért nem bosszant jobban a dolog. Talán mert egyáltalán nem "szeretem" a bandát? Lehet. Vagy mert feladtam a reménykedést? Az is lehet. :/ Mint bandát, kedvelem őket, mert rengeteg potenciál van bennük. Még ennyi dallal, alig visszatérve is a csúcson vannak, mire LEHETNÉNEK képesek normális promóció mellett? YG nagyon mellényúlt ezzel...

      Na, hogy szeptemberben jön a lemez, na attól sokkot kaptam... :/

      Seventeen: HÁLA ISTEN! Örülök, hogy tetszik tőlük ez a szám. :) Én is sokkal jobban szeretem már (tipikus). Teljesen igazad van abban, hogy visszatért a srácok pimasz stílusa! :D

      Figyi, ide tényleg azt írsz amit csak akarsz. Ha a rajongók betámadnak, törlöm a kommentjüket. Itt az egyetlen szabály (azon kívül, hogy tisztelettel beszéljünk, még ha negatív is a véleményünk), mindenki elmondhatja amit gondol, anélkül, hogy elhallgattatnák. :D

      Jáááj, a hangom álmaid is kísérteni fogja. :'D

      Szép hetet neked, hamarosan találkozunk! <3

      Törlés
  9. Szia! Most, hogy végre az előző bejegyzésedhez is megírtam a kommentet, gyorsan ide is összeszedem a gondolataim. Előre mondom, csak a BP-ről fogok írni, mert nincsn másra erőm...
    Nem vagyok valami jó véleménnyel a lányokról, sőt néha nagyon idegesít, hogy azzal a 10% erőfeszítéssel, nagyobb sikereket érnek el, mint azok, akik vért izzadva kapaszkodnak fel a listákon. Nyilván nem a lányok hibája, hogy a cég nem ad nekik visszatérést, de ez nem változtat a tényeken. A lányok a sz*rt is eltudnák adni... (és̶ s̶a̶j̶n̶ál̶o̶m̶, d̶e̶ ép̶p̶e̶n̶ e̶z̶t̶ c̶s̶i̶n̶ál̶j̶ák̶...) Szóval, nem tettem magasra a lécet, és nem voltak nagy elvárásaim, így elég sokat elmond, hogy még azt sem sikerült megugrani. Kifejtem. Első hallgatásra egészen undorodtam a daltól. És ez később is csak enyhült... Na most... Az én fülem, ahogy eddig észre vettem, elég nagy összevisszaságot el tud fogadni (amire mondjuk te már azt mondod nem). De ezt nem. Van az első 4 másodperc, amit úgy érzem csak azért raktak bele, mert valahova rakni kellett a "Blacpink in your area" szöveget. Na és ezután, fordul egy akkorát a dal, hogy hirtelen fel se fogom mi történik. Az első verse (nem tudom mi ennek a neve, az említett rész után a refrénig) teljesen rendben van. Més azt is mondom, hogy tetszik. Meglepően jó lett, és kifejezetten élvezhető. Aztán jön refrén. Na ha valamit, akkor ezt nem. Megint elvágják a dalt, és elénk tolnak egy szörnyű refrént. Számomra élvezhetetlen az sokféle hanghatás, és a kavalkádjuk. Ezen a vonalon tovább haladva, jön a Lisa rappje, ami nem rossz, és ismét az élvezhető kategóriába kerülünk, na de... Na de... Megint elvágják a dalt, és ismét máshol érzem magam. Hirtelen megint egy olyan dalban találom magam, amit imádnék. De jön a refrén, ami hogyha sokszor hallgatom a dalt, mint pl. most hogy meg tudjam fogalmazni a gondolataim, nem csak hogy szörnyű, de unalmas is lesz. A második refén után, pedig már az 5. féle dalban találom magam, vagy 10 másodperrcig, ami bár nem rossz, nekem nem tetszik. Aztán a dance brake, ahol ráerősítenek a kuka ütügető hatásra. És utána megint ugrunk... Ezt a Forever Young végén megtalálható váltáshoz tudnám hasonlítani, viszont a két dal között a különbség, hogy ott élvezhető a dal, még az ugrással is. Itt viszont erről szó sincs. Az MV-ben számomra már kicsit sok a kamerába grimaszolunk... Mármint nagyon jó a lányok arc játéka, de debüt óta ezt kell néznem, most már várok egy kis kreativitást, vagy egy másik oldaluk... Számomra se nagyon jött át a dal üzenete, sőt kételkedtem benne, hogy egyáltalán van olyan. Mindegy is a lényegen nem változtat... Számomra ez egy nem. Sem most sem később, és kezd elegem lenni, hogy folyamatosan csalódnom kell bennük. Adjanak végre a lányok kezébe valami olyat, amire azt mondom, hogy nem a semmire hypolják őket annyira, mert szerény véleményem szerint, ez a dal az eddigi legrosszabb BP visszatérés,(pedig a dududududududu se a kedvencem) pre-release ide vagy oda, bennük ennél több van.
    Na mindegy... Ennyi lettem volna ehhez a poszthoz, további szép estét! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Ugyan, nem kell ilyenért bocsánatot kérned, nincs erre mindig energiája az embernek, tudom jól. :D

      Teljesen megértem amit mondasz! Először én is teljesen így voltam vele, de nekem enyhült az egész. Vagy nem is tudom, hidegen hagy inkább (?). De látod, most is nyertek már músorokban, úgy tűnik, vannak rajongók, akiknek ez is ugyanúgy bejön, mint a többi daluk. Nekem ezzel nincs igazából bajom, de a kisebb együtteseket nézve valóban igazságtalanság, hogy amíg ők egész évben vért izzadnak, a BP mosolyog egyet, és a listák élén áll, mindegy milyen dallal. Persze, nem a lányok hibája ez, nem szólhatnak ők bele semmibe - de a cég olyan ostobaságokat követ el, el se hiszem...

      Egyetértek, ez a lányok legrosszabb visszatérése, szerintem ehhez kétség se férhet. Igazából nem vagyok mérges emiatt, mert nem is érdekel túlzottan, ha őszinte akarok lenni. Maga a dal nekem átadta amit én hallani véltem belőle (:D), de ezen túl nem hat meg túzottan, nem is hallgattam azóta. (Meg nem is fogom, szerintem.) Egy esélyt adok még, ha a következő lemez jó lesz, akkor esetleg figyelni fogok rájuk, de amúgy sztem rég veszett ügy ez már.

      Köszönöm a véleményed (de sajnálom, hogy nem tetszett a dal. :/)! :) Szép hetet neked is! ❤

      Törlés
  10. Szia! Megérkeztem ide is a véleményemmel, igyekeztem minnél rövidebben összfoglalni a dolgokat, szóval akkor:
    Blackpink: nem vagyok rajongó, de követem a lányok munkásságát, összességébe szeretem is a számaikat. De ez a szám, huha. Az első verse tetszik, Jennie része, és kb. ennyi. Annyira nincs dallam az alapban, és hiába énekelnek a lányok, a refrénnél nekem olyan mintha ordibálnának, ami azért nem igaz, de az alap semmit nem segít, nem érzem felépítettnek a dalt. És a levezetőrészben meg az a fémes géphang, jaj, nem bírom… A szöveggel egyébként nincs bajon, de onnantól kezdve, hogy nem értem miről énekelnek, és főleg nem is maradt meg a How you like that -en kívül kb. semmi a fordításból se, nem tud lekötni. Ja és a videóklipp. Őszintén a botrányról nálad olvastam először (látszik mennyire érdeklődtem a dal után) és egyetértek azzal amit leírtál. De ettől elvonatkoztatva is, nekem nem tetszik a klipp. Talán egyedül, amikor a fehér ruhákban (meg Lisa zöld kesztyűben) táncolnak. Kicsit az az érzésem nagyon jóra akarták, de nem tudták hol a határ. Bár lehet illik a klipp a dalhoz, de engem nem köt le, a másik meg hogy kb minden rész emlékeztet egy másik klippjük részére, csak fel van turbózva. A közel-keleti bazár meg a dzsungeles rész mintha a Boombayából ihletődött volna, de lehet csak én érzem így.
    Seventeen: engedd meg hogy kicsit az elejéről kezdjem a dolgokat. Nem szégyenlem, nem is tagadom, hogy tudatosan kpopot hallgatni BTS-el kezdtem (a nem tudatos az 2014-ben a Boys Republic volt, fogalmam se volt mi a kpop, de abban se találtam semmi furát, hogy ázsiaiak. Egyébként mindenkinek ajánlom, aki esetleg nem ismerné őket), de hamar elkezdtem ismerkedni más bandákkal, és végül Caratként kötöttem ki. Tavai év szerintem volt a legjobb évük, kis stílus váltás, de nagyon jól csinálták, az An ode albumokat konkrét nekem írták, minden egyes számot IMÁDOK rajta, előtte meg a You Make My Dawn szintén remekmű. Szóval most egy kicsit féltem, hogy mi lesz, ha túl sokat várok tőlük és csalódás lesz. És egy kicsit így is lett. Imádom a Left&Rightot, ezt a számot szintén nekem írták, az öcsém is imádja (és ami neki tetszik az általában tényleg jó), a klipp is nagyon tetszik nagyon jól mutatja milye is a Seventeen kicsit bohókás. Összeségében nekem sokkal jobban tetszenek az ilyen klippek, mint ami gyönyörű stúdióban készült gyönyörű kellékekkel. A csalódás számomra kicsit az albumban van. Én egy kicsit nagyobb pörgést vártam. A szövegek szerintem nagyon jók lettek, Vernon is szinte az összes dalban volt író, és én ezt éreztem. Nagyon szeretem Vernon szövegeit, én érzek benne valami pluszt. Igazából nagyon jó album, igazán jó számokkal, mindegyik számban van valami érdekesség, amitől nagyon gyorsan megszeretheti az ember a számokat.
    Golden Child: nekem eddig senki sem beszélt a Golden Childről, és én sem érdeklődtem utánuk, csak akkor, mikor megtudtam, hogy az Infinitiből a Sungyeolnak az öccse tagja a csapatnak, de kb. itt meg is álltam. És most meghallgattam az új számukat, és nem érzem, hogy valamiről lemaradtam volna valamiről. Az albummal úgy vagyok, mint te, kellemes, jó hallgatni, mind jól hangzik, de semmi különös, a Make Me Lovenak tetszik a refrénje és ennyi. A Pass me by egy nagyon jó betétdal lenne, oda tudnám elképzelni.
    Az albumbemutatás meg nagyon tetszik😊, jó így hogy hallom a hangod és az első reakciód. Várom a többi ilyen videód.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Olvasom is. :D

      Bp: Egyetértek veled, csak... nem is tudom, mintha már nem érdekelne, hogy mit hoznak a lányok. Nem szeretem őket különösebben, én a KTL-nál túllendültem a felháborodásomon. Elsőre borzasztónak találtam ezt a számot is, de végül olyan egynek elmegy érzésem van tőle. Nem hallgattam többet, és nem is tervezem, de kiborítani se borított. Az már felháborított, hogy elvileg egy bside csak ez, de ugyanúgy promózzák, sőt nyernek is vele a műsorokban... na, az már felcsesz. Tényleg hazudik össze-vissza ez a szerencsétlen cég.

      Seventeen: Nincs is ezen mit szégyellni. Miér kéne? :) Váó, akkor carat vagy? Milyen jó! (Próbálok én is az lenni, de még nem ment, és nem értem miért.) A szövegek valóban jók, ezt tényleg el kell ismernem. Jó album ez, nekem is tetszik. :) Nem lesz a kedvencem, de valóban minőségi anyagot hoznak. :)

      Golden Child: Itt teljesen egyetértünk! :) Azt nem is tudtam, hogy Sungyeol öccse a bandában van! AZTA, miket meg nem tudok.

      Örülök, hogy nem lett tiszta gáz a videó (deee, az lett, de majd lesz jobb). :D Hát, amint hajlandóak lesznek véééégre kiküldeni a lemezeket amiket rendeltem. :D Már eskü, szinte várom, hogy felvehessem a videót. :D

      Köszönöm a véleményed, élvezet volt olvasni! :D

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...