컴백! Pt. 2: 여자친구 | (여자)아이들 | 이달의 소녀 | 카드 | 갓세븐 | BTS, TXT


Hű gyerekek... sajnos nem fért bele minden ebbe a hétbe, amit szerettem volna. Akárhogy igyekeztem is, képtelen voltam belepasszírozni minden tervezett visszatérésem ebbe a hétbe. Ezért kitaláltam azt, hogy kb. megfelezem amiket terveztem, és ami nem fért bele, azt átpasszintom a következő hétre, mert jövő hétre egyetlen TWICE visszatérés várható, semmi más. Egy darab lemezről meg nem akarok írni - és halogatni se szeretném a bejegyzést. Remélem ez jó megoldás mindenki számára, és senki se túl csalódott emiatt. Bár 50 órából állna egy nap!

Akikkel ma foglalkozunk: GFriend, (G)I-DLE, LOONA, KARD, BTS, TXT, Got7, NCT127, NCT Dream, SF9

Ha olvasóként kértetek egy-egy visszatérés átnézésére, igyekeztem legalább egyet választani a javasoltak közül. Ha mindet nem is, de legalább az azt egyet hozhassam. Remélem legalább kicsit kárpótol ez mindenkit. 

Akik átkerülnek a következő hétre; H&D,  Pentagon, Astro (ebbe már belekezdtem, hű), Apink, Oh My Girl, Day6 (ide már most rengeteg mondandóm van). + Természetesen az új megjelenések. 

Lássuk ezt a hetet!

I. GFRIEND


 Én szeretem a lányokat. Nagyon szeretem őket, amióta csak debütáltak. Minden visszatérésüket várom, hátha visszatérnek egy kicsit ahhoz a stílushoz, ami annyira megszerettette őket velem - de sajnos egyelőre ez nem történt meg. A Navillera után sajnos elkezdtünk eltávolodni egymástól, amit nagyon sajnálok (amit most írok, kizárólag a promós dalaikra vonatkozik, az album számai ugyanolyan szerethetőek maradtak számomra), de mindig, minden egyes alkalommal várom őket, mert ha a klipes dalt nem is szeretem meg igazán, de lemezeik mindig zseniálisak. 

Sajnos most sem sikerült beleszeretnem a dalba. Valahogy nem az én világom ez a se nem ballada, se nem tempós dal. A hangok gyönyörűek, a szöveg jó, a klip nagyon minőségi (akár egy film is lehetne), de valahogy a dal hangulata nem fog meg. Azt elismerem, picit (hangzásban) mintha visszafordultunk volna a gyökerekhez, de így egészében nem tudom igazán megszeretni a számot. Tudom, hogy nagyon népszerűek Koreában ezzel a drámai hangzással, és örülök is a sikereiknek, de sajnos kimaradok az ünneplésből. Ettől még remélem, ti élvezitek a számot!

Térjünk rá a lemezre: 


Zseniális, ahogy van. Minden egyes szám maga a minőség. 

Labyrint? Mintha egy régi, régi Gfriend számot hallanék, új bőrbe bújtatva. Erőteljes, és iszonyatosan szórakoztató!  Here We Are? Gyönyörű, erre jobb szó nincs. Drámai ugyan ez is, de a dal felépítese szédületesen jó. Azok a hangok pedig, ó te jó ég! Eclipse? Annyira aranyos, és érzelmes, egyszerűen imádom. Amióta csak kijött, hallagtom szorgosan. De ez igaz az egész lemezre. 10/10

Megmondom őszintén, jobb szerettem volna, ha a Labyrint lesz a promós dal (sírtam egy hetet, akkora kincs az a szám), olyan boldog lettem volna tőle. Na nem baj, talán majd a mostani, nyári visszatérés egy kicsit más lesz. 

De ne értsetek félre, nem azt akarom, hogy keménycsaj stílust vegyenek fel. Egyáltalán nem. Csak hiányoznak a szó szerint erőteljes (tehát nem üzenetben értendő, de zeneileg), dinamikus számaik. Nem lettek ettől rosszak - nyilván -, de még mindig remélem, egyszer visszatérnek, ha csak kicsit is. 

A dal: 10/8
A lemez: 10/10




II. (G)I-DLE 





Oké, úgy tűnik, ez a banda is (sajnos) néhány társával a „nagyon szeretném szeretni” kategóriába süllyed. Megmondom nagyon, de nagyon őszintén, semmi probléma nincs velük, és szeretem is a zenéket amiket kiadnak, de nem annyira, amennyire szeretném. Pl. kedvenc banda nem lesznek, az elmúlt két visszatérésüket konkrétan észre se vettem. Most félreértés ne essék (gyűlölöm, hogy ezt külön le kell írni, mert manapság mindent direkt félreértenek a rajongók), ahogy mondtam, jók a dalaik (a kisebbik húgom ezt a visszatérést is imádja, sőt, ő hívta fel rá a figyelmem), de félek, soha nem lesznek kedvencek. Az első két dalukat imádtam, de aztán, nem is tudom, mintha picit leeresztettek volna a dalok – a hangok és a rap is (de még a szövegek is) jók voltak, de valahogy, nem is tudom, mintha hiányozna valamiféle „csattanó” a számokból. (?)

Ezt a számot, bár meglepett, de szeretem, mégis, valami picit hiányzik. Az intró okés (bár engem nem tesz túlzottan izgatottá), az első verze azonban (Soyeon része) sajnos nagyon nem jön be túlzottan. A második verze, és a felvezető rész is pompás. Aztán a refrén… ííííí, kicsit furi nekem. Még az „oh my god” részek rendben is lennének – kivéve Soyeon részét, azzal ki lehet kergetni a világból… olyan orrhangon, szenvelgősen elnyújtja a god és sky szavakat, hogy jaj… Most ha összehasonlítjuk azzal, ahogy Soojin „énekli” ezeket a részeket, hát igen. (Szerintem ő adja ezt elő mind hangilag, mind arckifejezést tekintve is.) De ha ezt még nem is nézzük, a refrén alatta a zene kb. halott. Mintha teljesen megállt volna a dal, annyira belassul (kivéve az utolsó résznél, az már sokkal jobb)

Igazából értem miért csinálhatták ezt így, mert nagyon drámai... csak, nem tudom, néhány tagnál mintha picit erőtlennek hatna? Érthető amit mondani szeretnék? Élvezem a számot, nem azt mondom, hogy rossz. Csak valami hiányzik. Talán ez, és a dal elosztása az, amivel a legnagyobb problémám van. Soyeon a rapper, ha nem tévedek. Miért van „énekes” része is, ha rapper, és miért van ilyen kevés része a többi énekes társának? Eleinte még azt is mondtam, jól van, ő a híres tag, stb. stb. De most már egy kicsit túlzásnak érzem. Főleg, hogy pl. ennél a dalnál kifejezetten az ő részei nem tetszenek, épp ezért figyeltem fel az elosztásra. (Máshol, ha tényleg ő illik oda, fel se tűnne az embernek.)

Tudom-tudom, a rajongók azt mondják, hogy mert ő a producer, megérdemli. Ezzel az érveléssel viszont, sajnos, nem értek egyet. Abban az esetben megértem, hogy egy adott tag többet szerepel, ha a hangja a legjobb, vagy az adott dal hangulatához sokkal jobban illik a hangszíne. Lehet, hogy vannak akik most is így éreznek, de nekem nagyon-nagyon nem jöttek be Soyeon részei, és nyugodtan átadhatta volna őket Shuhuának, vagy Yuqinak. Arról szólva, hogy Soyeon producer – egészen valószínű, hogy produceri munkáért kap fizetést. Ha ez így van (és egészen biztos, vagy nem írna további dalokat ingyen, mint egy idióta), akkor az adott pillanatban (mikor eladja a dalt), nem bandatagként van jelen. Miután elkezd gyakorolni a társaival, nem producerként van jelen. A két dolognak semmi, de semmi köze nincs egymáshoz. Nekem ezt senki nem fogja tudni elmagyarázni – ha pedig ennyire nem megy a banda elrendezése, akkor lehet szólóban fellépni. Itt – mert tudom, sokan direkt sértésnek fogják ezt venni – nem Soyeon tehetségét vonom kétségbe. De ez az egész „zseni” kép, amit a cég nyomat, kicsit túlzás, és nem is fair. Se Soyeonnal, se a többi taggal szemben. 

Mint rapper, szerintem is zseniális. Mint dalszerző, jó. Mint dalszövegíró, nekem maximum rendben van. De a kép, amint (szerintem) a cég nyomat (és erősen Suga „nagyképűségére” játszik rá, ha őszinte akarok lenni), túl nagy elvárásokat állít a lánnyal szemben. Ez pedig sokakat elidegeníthet a bandától. Ha egy együttesről van szó, a bandát magát kellene felemelni, nem egyetlen tagot. Milyen véletlen, hirtelen Hyuna képe ugrott be… jaj, miért is lehet ez. Tudom, hogy a tagok azt mondják, hogy meg vannak elégedve, de én biztosan nem lennék. Ezt a BTS-nél pl. egyáltalán nem látni (ha már Sugát hoztam fel), mindenki teszi amiben a legjobb, vagy ami épp az adott dalhoz a legmegfelelőbb (pl. hol látjátok ti a rap csoportot „énekelni”?). De itt, ennél a kifejezett dalnál ezt (pedig engem a dalszöveg elosztása nem szokott zavarni) nagyon nem érzem. Mindegy, megint hülyeségekről beszéltem egy órát. Haladjunk! De kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Én tévednék, és titeket nem zavar ez a dolog? Csak nekem tűnt fel?

A zene maga jó, nincs nagy bajom vele, csak az elosztás zavar, mert ha rapperként nagyra is tartom Soyeont, énekhangjáért nem rajongok túlzottan. Jobb szerettem volna a többieket hallani. A szöveg miatt kialakult botrány pedig… Na most, a szöveg (nekem) egyértelműen egy leszbikus (leginkább szexuális) kapcsolatról szól. Mikor ez meglibbent a koreai sajtóban, a cég azonnal befékezett, és kiadott több (!!) tájékoztatót is, miszerint ez a dal „júj, dehogy, nem leszbikus kalandról szól, csak, ő, önmagunk szeretetéről, mármint, a belső nőkről, akik a csillagokba repítettek, elcsábítottak”. Érthető, Koreában ez nem elfogadott dolog, de ez a heves tiltakozás nevetséges – mi a kínomért engedték meg a szöveget, ha utána bepánikoltak, és visszaléptek? Jobb lett volna, ha meg se szólalnak, vagy eleve lecenzúrázzák a számot – csak a she-t kellett volna kihúzni, és a helyére valami semleges névmást szúrni. De neeem, inkább vállalták a botrányt, hogy érdeklődést keltsenek, de a „megmaradjon a káposzta, de jóllakjon a kecske is” üzemmódba kapcsolva, gyorsan visszatáncoltak, mielőtt tényleg baj lehetett volna. Tipikusan gyáva lépés.

Na de, térjünk rá a lemezre!


A Maybe egyszerűen zseniális, nagyon szeretem. Annak ellenére, hogy nincs refrén, zseniális. Minnie és Soojin hangja pazar, és itt pl. Soyeon is rettentő jól hangzik (esküszöm, a hangját alig ismertem fel, annyira más, mint mikor erőlteti ezt... nem is tudom milyen hangzást). Az kínos, hogy Shuhua egyetlen sort se kapott... miért van szegény lány a bandában ? Mert több taggal látványosabb koreót lehet csinálni? Jaj várjunk, a koreóban is mindig valaki mögött áll szerencsétlen lány. Általában nem zavarnak az ilyen dolgok, ha nem állandóak. De ez kezd kicsit kínos lenni. Nem arról van szó, hogy 12 tag van, könyörgöm... Tényleg, egy szó se jutott neki? Naa mindegy, a dal zseniális, imádom. 10/10

Az I Love You nem a kedvencem. Nagyon jól kezdődik, de számomra elég üres a refrén helye. Ettől függetlenül élvezem, csak szerintem sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. 10/8

A Lionról már írtam, azt szerettem nagyon. 10/10

Összességében, jó kis visszatérés lett ez. Egyedül a promós dal üres kicsit (szintén többet is ki lehetett volna hozni belőle), de a lemez szépen sikerült. 

A dal: 10/8
A lemez: 10/9

De, mielőtt tovább lépünk... lenne itt még valami, amiről szeretnék írni egy kicsit. Kérdeztétek a véleményem a lányok botrányáról, ami főleg Soyeon műsorbeli megszólalása robbantott ki (még jobban), miszerint a "menő afrikai kultúrát kellene beleépíteni a dalukba". A kulturális kizsákmányolásról lenne szó. Íme, itt van amit én gondolok: 

Na most, egyetértek azzal, hogy ha elkerülhető a kulturális / vallási elemek negatív értelemben vett használata, akkor ne is folyamodjunk hozzájuk. Egy vallás, és kultúra se „menő”. De ha, teszem azt, az én vallásom, és annak minden egyes eleme a sárba tiporható, és untig felhasználható még a leggusztustalanabb (pl. a Big Bang Bae Bae klipje) módon is, mellek és vaginák mutogatása Mária szobrok mellett, és Jézus nevét hangoztatva egy gyakorlatilag szexről szóló szövegben – akkor a többi is rendben van, és nem kell túl komolyan venni. (Ez itt irónia akart lenni.) Így van ez nekem (pl.) a  pucér énekesekkel. Vagy mindegyik nemnél probléma, vagy egyiknél sem. Ha azt mondom, hogy engem kicsit kellemetlenül érint, ha arról énekelnek, hogy a hölgyek nemiszervén élvezkednek, közben Jézus pedig nevét kántálják, akkor a nagyvilág szerint idióta vagyok. Ha közben a Koránt fogdossák az énekesek, akkor jogos a felháborodásom, és undorító neonáci állatok. Érthető. Sajnálom, de vagy tiszteljünk mindenkit, vagy senkit (én nyilván az elsőt vallom, mielőtt egyesek félreértik ezt is).

Visszatérve a lányokra! Nem, nem hiszem, hogy bármi rosszat akartak azzal, hogy bizonyos kulturális elemeket, hangzásvilágot használtak a dalaikhoz. Egyáltalán nem gondolom ezt, és nem is éreztem, soha. Ahogy keresztényként fel se veszem a kereszténység totális nevetségessé tételét (mert a kereszténység borzasztó, és hülyeség – miközben minden más vallást tisztelni kell), és ezt soha szóvá se teszem, sőt, pl. Taemin utóbbi visszatérése esetében az egekig magasztaltam a is a motívumok használatát (imádom még mindig!), sokan épp így vannak más vallás / kultúra képviselői közül is. Én pl. azért, mert nem arról van szó, hogy egy apáca vagyok, vagy fanatikusan vallásos személy. Ez a dolog most nem is arról szól, hogy minden vasárnap templomba járó ember vagyok (mert nem vagyok),  de nem is erről kell, hogy szóljon. Amíg minden második pillanatban felkiált valaki, hogy épp kizsákmányolják a kultúráját (pl. pár hete Chungha esetében, de az is nevetséges volt), majd hadjáratot indítanak szerencsétlen koreai (vagy más) énekes ellen, aki azt se tudja, hogy a világon van az adott háborgók kultúrája, nemhogy még annak egy apró darabja... addig én...  Egyszerűen szeretném, ha az én nézeteim és vallásom is lenne épp úgy tisztelve, mint másoké, ennyi. Épp ezért, szeretném látni, hogy azonnali (szerintem előre elkészített) halálos fenyegetések küldözgetése, és túlérzékenység helyett reálisan gondolnának bele abba más kultúrák képviselői (igazából, ahogy látom, amerikai, fehér emberek, keresztény háttérrel, azok akik hőst játszanak más nemzetek, kultúrák „érdekében”, a kötelező, és beléjük vert bűntudatuk miatt), hogy Koreában még mindig a sztereotípiák az egyetlenek, amikkel jellemezni tudják, teszem azt Mexikó, vagy India lakosait. Ezek nem azért vannak jelen, mert a koreai emberek rasszisták, hanem mert az országnak kb. kapcsolata nincs ezekkel a nemzetekkel, csak filmeket láttak, és a legalapvetőbb zenei hangzásokat, és képkockákon megjelenített, sarkított karikatúráit ismerik ezeknek a karaktereknek. Teljesen normális reakció ez a koreaiaktól – csak ez az, amibe a nethuszárok képtelenek belegondolni. A támadások helyett hagyjuk, hogy az adott kultúra (igazi!) képviselői hallassák a hangjukat (amennyiben sértőnek vélik az adott videót, stb.), tisztelttel felhívva a cég figyelmét a hibáikra (higgyük el, tanulni fognak a hibáikból, emberek ők is). Ezzel az erőszakossággal, és gusztustalan támadási taktikával csak nevetségessé tesszük magunkat…

Erről is csak ennyit.


III. LOONA



Hosszú ideje töröm már a fejem, mit mondhatnék erről a visszatérésről. A lányok nyertek vele, ami nagyszerű, mert mondhatni, a rajongójuk vagyok. Tetszik az elképzelés, miszerint bármilyen koncepciót a magukévá tudnak tenni, rettentő tehetségesek, és sok fantáziát látok bennük. A debütálásukig imádtam kb. minden kis lélegzetvételüket - de a debüt. Jaj, nem jött be túlzottan. Nem tudjátok mennyit imádkoztam, ez csavarja el végre a fejem. 

Hát, nem igazán így lett. Nem tudom mi a baj vele. Őszintén, fogalmam nincs, nem tudnék rámutatni semmire, ami nincs rendjén a dallal... Talán az agresszív hangulata? Vagy az indulószerű stílus? A refrén kb. hiánya? (Vagy csak én nem találom.) Nem... nem értem mi van velem, és miért nem vagyok odáig az imádattól. 

A dal maga kb. a Dalla Dalla és az Icy alapja, csak Stray Kids elemekkel. (Hallgassátok csak meg pl. a lemez intróját is.) Ez rendben is van - nem, nem koppintásra akarom felhívni a figyelmet, jaj -, nekem tetszik ez a vonal. És mégis... igen, talán a refrén az ami "lapos" nekem. Sőt nem is tudom hol van, melyik rész az igazi refrén. Az egész dal masírozik, masírozik, nem tart egy kis szünetet sem, én pedig teljesen elveszek a számban. 

A szöveg (mint mindig) nagyon jó, a hangok fenségesek, a klip is csodálatos. Csak a dal, olyan nagyon furcsa... Az áthidaló rész mondjuk az év talán legjobbja, az összes dalt nézve, amit csak hallottam. Nem tudom mit érzek a dallal kapcsolatban... ti hogy vagytok vele? Beváltotta a hozzá fűzött elvárásaitokat? Remélem!

Na de, az album: 



Na most, ilyen lehet, ha valaki szerelembe esik. Imádom az összes dalt, ahogy vannak. Kivétel nélkül, mindegyiket. Az a minőség, az a harmónia mindenhol! A szövegek, a ritmus, a varázslatos, misztikus hangulat visz mindent. Ha édes dalról van szó, ha játékosról, vagy odamondósról, mindent ezüsttálcán nyújtanak nekünk. Annyira szépen ki van dolgozva mindegyik dal, hogy csak pislogok. 

A kedvencem egyértelműen az Oh (Yes I Am). Ha egyszer adsz neki egy esélyt, soha nem megy ki a fejedből, és órákon át képes leszel hallgatni. Az a refrén, és az alatta lüktető ritmus, valami pazar. 

De a többi szám is ilyen nagyon jó. Mondom, nincs szám amit ne élveznék. 

Összességében, bármennyire vagyok is bizonytalan a promós dalban, a lemez annyira megnyert magának, hogy félsikerként könyvelem el a visszatérést. (Komolyan, boldoggá tudnak tenni a remek dalok, mint másnak egy jó ölelés.)

A dal: 10/...6-7-8? 
A lemez: 10/10



IV. KARD



Naaaa, ismét egy banda, amit kedvelek! Velük vagyok már a debütálásuktól fogva, mert már az elején elvarázsoltak. Nem csak a veszélyes koncepció (Koreában vegyes bandának lenni? Hááát, ja.), de a stílusuk us tetszett nagyon. Mindig várom a visszatéréseiket!

Viszont a cégük hozzáállása... Félek, hogy a banda el fog tűnni. Nem igazán akar sikerülni rendes rajongótábort szerezniük otthon, ami lassan nagyon idegőrlő. Nem hiszem el (de, elhiszem), hogy a cég nem képes csinálni valamit. Elég volna az, hogy latin területen szeretik őket? Megélnek ebből? Nem értem én ezt, nem tudom miért nem oszlottak még fel (mármint, nem akarom, csak nem tudom, hogy húzták ki ilyen sokáig). Megdöbbent néha a cég nemtörődömsége (nem igazán)... 

Mondjuk az igaz, hogy a kevert bandák elég sok nehézségbe ütközhetnek; nem illik hozzájuk minden koncepció, és hangzás. Eleve problémásnak tartja őket a közönség, és itt a cég se igyekszik (meglepetés!) koreaiak által szeretett hangzást adni nekik. Érdekes. (Nem ezt akarom, csak akkor legalább látnám az igyekezetet.)

A kezdetektől olyan sok reményt fűztem ehhez a bandához zeneileg, hogy csak na. Sajnos ezt az utóbbi időben nem mindig sikerült beváltaniuk - ha az egyik számuk nagyon tetszik, a rá következő kicsit sem. Utolsó daluk a Dumb Litty volt, ami nem igazán jött be, így a mostani visszatérés bejelentésekor nagyon izgatott lettem, tudtam, hogy ez tetszeni fog. 

És igazam is lett, szeretem nagyon a Red Moont. Bár hallok benne egy kis Dumb Litty-t, ami miatt elsőre nem is tetszett túlzottan, de minél többet hallgattam, annál kedvesebbé vált. Azt is felfedeztem, mennyire sok van benne a Bomb Bomb c. dalukból is (hála Istennek). Nem a kedvencem tőlük, a Bomb Bomb (szerintem) valamivel jobb volt, de erős dal lett ez is. Engem nagyon tud szórakoztatni, rengeteget szoktam hallgatni. A refrénje kifejezetten tetszik.

Ami nem tetszik, az a trap hangzás. Pl. a refrén rap rész alatt. Nagyon nem illett bele a dalba, megtörte számomra az egészet.  De ha megnézzük az albumot;



 Ez a hideg, fémes hangzás, a trap az egész lemezt áthatja, de nagyon durván. Ez az, ami sokak szerint a Stray Kids védjegye (ezzel így nem értek egyet). Nem tudom, hogy jutottunk el ide, ha őszinte akarok lenni. 

Go Baby: Nagyon kellemesen kezdődik, szeretem ezt a kubai (?) hangzást. Aztán ismét elkezdődik a trap a felvezetőnél, aztán a refrén meg csak annyiból áll, hogy: torz szirénazaj + go baby, go baby. Nem tudom mit érzek. A dal nagy részét szeretem, de a refrén és a felvezető nagyon különös. Nem tudok mit tenni, picit csalódott vagyok.10/7.6

Enemy: Iszonyat jól kezdődik! Aztán, valami igen érdekes dolog történik. A dal így néz ki: zseniális kezdés --> fura trap rész, zseniális felvezetés --> trap refrén --> nem-tudom-hová-tenni zaj --> zseniális felvezetés -->  trap refrén --> vége. Nem... nem tudom mit érzek. Kellemes, de szereti nem igazán tudom. 10/7.8

Inferno

Mi.A.Fóka? Leszidva érzem magam.

Nincs baj a számmal, de nem igazán az esetem. 10/7

Összességében meglepő volt ez a visszatérés. Nagyon. Soha nem gondoltam volna, hogy a KARD ilyen irányba fog elmenni, valaha. Féltem őket, őszintén. Nem tudom, hogy szeretnének gyökeret ereszteni az iparban, mert nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő út. Szeretem a srácokat, nagyon. A debüt lemezük (és a második is) imádni való volt, agyon (sz.rrá) hallgattam. De most ez, nem tom', ez most... hát, nem nekem szólt. 

A dal: 10/8.5
A lemez: 10/7


És akkor, jöjjenek az urak!




I. TXT



Megmondom őszintén, nekem ez tetszik. Nagyon. Kicsit zavar a robot-hangzás, de messze nem olyan erős, mint az előző dalon, amit végül (pedig zseniális volt) teljesen tönkretett nekem. Itt is túl vannak csiszolva a hangok, mégis egészen kellemes kategóriában maradtak.

Aminek nagyon örülök, hogy a rock vonal még mindig jelen van, ha nem is túl észrevehető szinten. Imádom, mikor hangszerek (nem csak ritmus és szintetikus hangzások keverednek) is szerepet kapnak a dalokban – iszonyatos hangulatuk van, mindegyiküknek. (Nem véletlen, az emberek imádják a zenét, szinte kivétel nélkül mindenkiből érzéseket váltanak ki. Ezért is bánt, hogy egyre kevesebbszer hallok erre példát, minden dal programokkal készül, ami miatt az érzés is sokszor mű, amit kiváltanak, és nem is tart hosszú évekig. De na, ez a saját elméletem, ezzel aztán végképp nem kell egyetérteni.) A lényeg, a hangszerek – szerintem – rendre valami sokkal többet hoznak ki a dalokból, mint amire amúgy képesek lennének.

A szám maga; pazar. Nagyon, de nagyon tetszik! (És ezúttal végre hallom is a srácok hangját, még ha itt is túl vannak csiszolva kicsit.) A refrén ugyan monotonnak tűnhet kicsit, de én teljesen elégedett vagyok vele (jelenleg, majd pár hét múlva meglátjuk meddig tart ki a dal lendülete). Erre rásegít a klip, és a dalszöveg sötétsége is. Ebben a számban még meg is értem a torzításokat - pl. Huening Kai  és Yeonjun részeinél olyan hatást kelt, mintha a fiúk szó szerint fuldokolnának / víz alól szólalnának meg. Közben a zenei alap is torz, ami nagyon nyugtalanító hatást kelt. Az elektromos gitár a háttérben szintén sötét hangulatot ad, soha nem élesedik ki igazán, de haragosan húzódik meg a háttérben. Jaj, zseniális ez a dal!

Aztán a klip, igen, mennek a találgatások, miről szólhat a klip, máris orbitális teóriák pörögnek a rajongók fejében. Ezúttal azonban, bár imádok (nyilván) teóriákat készíteni, ide nem igazán tudok mit beszúrni... legalábbis nem úgy, ahogy azt ti elvárnátok. Én belefáradtam már a Bighit (direktben) túlbonyolított videóiba (az elején tényleg akartak valamit, aztán már muszáj volt folytatni, erre a nyakam teszem). Itt is, a tagok azt se tudják miről szól a klip (nézzétek meg a saját reakciójukat a saját videójukra), tehát olyan mindent átszövő, előre kigondolt történet kétlem, hogy lenne a képsorok között. Ha lenne, nyilván aszerint állítják be a srácokat, és el is mondják, miért kell épp verekedniük, stb. Szerintem egyszerűen egy határozott elemekkel játszó videót kaptunk, amire úgyis rá lehet majd húzni bármit, mint a BTS esetében (régen). Ezzel nincs baj, sőt - csak engem nem érdekel már túlzottan, legalábbis ezen a szinten. Amit én látok bele a klipbe, sokkal inkább lelki vonatkozású, nem pedig egy szerteágazó történet. 

Elviekben a felnőtté válás kellene, hogy a "történet" központi témája legyen. (Érdekes, hogy megint ezt a témát rántotta elő a cég. Mármint, érthető, hiszen ezen megy keresztül minden tinédzser, csak olyan nagy hangsúlyt fektettek már a BTS esetében is erre, rengeteg visszatérésen keresztül, hogy... Nem is tudom, különös, hogy újra ugyanazt a témát akarják ismét lelki, és pszichológiai mélységekbe menőleg elemezni.) Mindegy, mindegy. A lényeg, hogy a felnőtté válás nehéz, és nagyon zavaros időszakának egy darabját, ami elől pl. az előző daluk szövege szerint is inkább a gyerekkor világába menekültek volna, legszívesebben. 

Ha nagyon szó szerint akarjuk nézni a dolgokat, itt van egy baráti társaság. A fiúk közül ketten már nem tartják magukat az ígérethez, miszerint örökre együtt fognak maradni. Nem azért, mert nem akarnak, hanem azért, mert felnőnek és változnak. Ők a "hazugok" a dalszöveg szerint: 



Taehyun és Soobin a "csalás" jelét mutatják, mikor az ígéretről van szó a dalszövegben. 

A többiek ugyanúgy hülyéskednek, de kettejük szemében ez már idegesítő, 


(Bocs a kép sarkáért, de épp koncertet néztem, képtelen voltam kilépni. Nem baj, képzeljük el, hogy a kedvenc együttesem előadását nézik ők is. >.<")


Mondjuk, ha a várva várt koncert közben cseszegetne valaki, én a kezét is letörném. :D

De viccet félretéve, figyeljétek meg, bármiféle érzelmet mutatnak is a többiek, ők ketten ugyanazzal a "fapofával" ülnek a helyükön. Nem élvezik azt, amit régen igen. A többiek unatkoznak, örülnek, sírnak, a ők ketten... mintha azt se tudnák miért nem valahol egész máshol vannak. 




(Amúgy, ez vagyok én a valóságban, mikor a húgaim visítanak, hogy épp kacsintott a kedvenc tagjuk, én meg nem hallom a zenét tőlük (és az idegrohamtól, ami miattuk jön rám. Kifejezetten ez az arc, amit a türelmem végén vágok, mikor már tízszer fenyegettem meg őket, hogy megcirógatom a lábfejemmel a torkukat ha nem hallgatnak el.)

Ezek után érdekes pillanat még, mikor Hueningkai (akinek soha nem tudom kimondani a nevét) fényképet készít a csoportról, és a kamera mindenkit felismer, csak a két unatkozó tagot nem. 



(Jaj, tényleg ők vagyok én. Mikor a barátaim és a tesóim is megszállottjai a szelfizésnek, én meg csak ülök ott mint egy fadarab, kínosan a távolba meredve. De nagyon igaz, a barátaim a gifek, én meg a jpg. :D)

Miután a fiú, akik még "önmaguk", nem értik mi a baj, és tovább szórakoznak, az ártatlan játékuk, amire Soobin és Taehyun is vevők voltak, mára már csak feszültséghez és veszekedéshez vezet. A felnőtté váló tagok mérgesek, a maradék srácok pedig bűnösnek érzik magukat a veszekedések miatt
holott egyik fél sem tehet semmiről. 




A többiek játszanak, amit Soobin érdektelenül figyel.


Ebből később veszekedés lesz (Soobin összetöri a poharat), és Beomgyu magát hibáztatja:



Az egyszerű játék is... 


is túlzásnak érződik végül, és veszekedés lesz belőle.


Szintúgy, az étellel való hülyéskedés vége: 



Ugyanúgy; elkezdenek szórakozni...

kiütik az égőt a lámpából (veszekedés)...


aztán jön a bűntudat:



Ez a feszültség már akkor jelen van, mikor ők még nem is veszik észre:


A kialakult helyzetet mind másképp élik meg, és mégis ugyanúgy:







Meg nem értettnek, idegennek érzik magukat ott, ahol eddig biztonság várt rájuk.
Ezért ég a ház, az otthon, a biztos pontja minden gyereknek: 


Na most, ez is lehet egy magyarázata a klipnek. Akár. De beleképzelhetünk még bőven mélyebb szimbólumokat is. Jóval sötétebbeket. 

A fontos szimbólumok; a paradicsom, a tűz. A tűzről, ha régi olvasóim vagytok, tudjuk már, haragot jelképez. Emellett utánanéztem mit is szimbolizál a paradicsom. Többféle válaszra leltem, de mindegyik ugyanahhoz a célállomáshoz vezetett. A nyugati kultúrában a paradicsomot gyakran vagy a szeretet / szerelem, vagy az ördög gyümölcsének hívták, és a bűnt szimbolizálja (csábító bőrbe bújva). Ennek oka több lehet, de legérdekesebb hogy közeli rokona (és tévesztették is össze vele) a halálosan mérgező nadragulya. Ezt vehették úgy is (többek között, de most erre koncentrálok, mert ez összefügg az ázsiai értelmezéssel is), a bűnös, halálos növény ehető, "édes" álruhában jelenik meg előttük. 

Az ázsiai változat (kínai) szerint a paradicsom: lelki fejlődés, egészséges, kiegyensúlyozott előrehaladás. (Ne tudjátok meg, hány oldalt kellett ehhez végigolvasnom, mire valaki nem a konyhabeli szerepéről kezdett el írni...) De mivel a lényeg, hogy azzal dobálóznak, és széttörik kb. mindet, ami csak a kezük ügyébe kerül... 

Na most, ha a klip képi világával összevetjük a két információt, rájöhetünk, hogy mind a kettő teljesen helytálló (nem tudni melyiket akarták alkalmazni, akármelyik lehet, vagy mindegyik).  A srácok először mindig boldogan, mosolyogva cselekszenek, majd ezek a tettek megállásra késztetik őket, és valami borzasztóba csapnak át. Ahogy nevetve dobálóznak a paradicsommal, aztán rádöbbennek, valami nagyon rosszat tettek. Talán bűnbe estek. Hogy milyen bűnbe, az jó kérdés. De a képsor nem sok jót ígér. 




A másik oldalról szólva pedig; a sértetlen, ép lelki világuk megsérülhetett (mármint, az ép paradicsom az ép lelki világot jelképezi), vagy szimplán a zavarodottságukat jelképezhetik a következő képek: 




Azt hiszik normális amit csinálnak, de később rádöbbennek, nem.




Valahol mélyen tudják, mi történik. Mi ez a hideg, nyugodt shh! jelzés, a tűzre nézve, ami felemészti az otthonukat, a biztonságot? 



Hogy konkrétan mit szerettek volna kihozni a videóból, azt nem tudom, és különösebben nem is érdekel. Sajnos tényleg meguntam a Big Hit túlbonyolított videóit. Értem én, hogy több részből álló történeteket akarnak, de nyugodtan lehetne egy-egy klipnek is jelentése, nem csak nyolcmillió darabból és utalásból kellene összerakosgatni a képet (még jó, hogy a szövegre nem vonatkozik, és három szónál többet kapunk). Ez nem befolyásolja az élményemet, csak megjegyeztem, hogy (legnagyobb bánatomra, mert ha olvastátok a régi teóriáimat, elég sok időt öltem bele a saját elképzeléseimbe (nem csak) a BTS videókkal kapcsolatban is) elveszítettem az érdeklődésem ezzel a céggel kapcsolatban. 

Na de, térjünk rá az albumra: 


Ez is, ahogy a promós dal, nagyon tetszik. Sokkal jobban, mint az előző lemezük. Nem mondom, hogy veri a debütálásukat (nekem nem), ami telve volt ikonikus dalokkal, amikre mindenki emlékszik, még most is, de nagyon jól sikeredtek a számok. Van egyfajta kellemes hangulatuk – és szinte mindenhol hallok hangszereket. Tudom-tudom, nekem ez többet jelent, mint bárki másnak, talán kicsit megszállottja is vagyok a dolognak, mert az eredeti kedvenc bandám (Épp írok róluk egy bejegyzést, kérlek várjátok nagy szeretettel! Már ezernyi dalt fordítottam ahhoz a bejegyzéshez, sokat dolgoztam rajta.) arról volt híres, hogy a rock hangzást keverte a pop, és egyéb elemekkel (még a hagyományos népi hangzással is), ez pedig annyira zseniális, nagyon magasra tette a mércét nálam.

Drama: micsoda addiktív, kirobbanó energia! Hangszerek, zseniális szerkesztés. Egyedüli problémám, hogy nem elég dallamos számomra, hogy hosszú ideig hallgassam. Ettől függetlenül nagyon fülbemászó, és rettentő érdekes kisugárzása van a dalnak, kifejezetten élvezem. 10/9.8

Fairy Shampoo: Kérdés nélkül a kedvencem a lemezen. Ez dal elsőre rettenetesen zavarba hozott (zeneileg), mert egyszerre imádtam, és rázott ki tőle a hideg. Általános tény, ki nem állhatom a trombita /szaxofon (?) használatát a modern dalokban (épp úgy mint a „Csingiling csillagport szór” effektustól, ami mindig a cuki lányok dalainak elején szokott megszólalni), ha csak nem ad különösen sokat a hangulathoz. Más esetben annyira eldzsesszesíti a dalokat, hogy azt… nem tudom elviselni. Magával a dzsesszel, mint hangzással nincs különösebb bajom, de nem a kedvencem, és nagyon, nagyon fülbemászónak kell lenni az adott számnak, hogy megszerethessem. Erre szinte soha nem volt még példa, sajnos. Nem szeretem túlzottan az andalító számokat – amik se nem balladák, de nem is tempósak. Ettől még elismerem, hogy remek szerzemények lehetnek, csak nekem nem jönnek be, ennyi. Ilyen nekem még a (dzsesszből sajnos egyértelműen következik, hogy a) szving, bebop, hard bop (stb.), és ezektől teljesen függetlenül az R&B is sokszor. Naaa mindegy, a lényeg, hogy bár itt a trombita (valami fújós hangszer, de nekem annak tűnik) nagyon feszegeti a határaimat, a többi hangszer, a sokszor majdnem kísérteties, misztikus hangulat, és a (jól tudjátok, imádom) 80-as évek pop számait idéző refrén (ahogy sokan mondják, „mikor herélt hangon nyávognak”) mégis átbillenti az „imádom kategóriába” a számot. Nem tudom hogyan, de nálam ez most nagyon működik.

A másik. A dalnak van háttere! Ahogy azt megszokhattuk a Bighit dalaitól, soknak van némi „története”. Bemásolom ide, amit a fordítás alá is írtam: 
A szám egy feldolgozása a 빛과소금 nevű formáció 1990-ben megjelent albumán szereplő, azonos című (Shampon tündér) dalának. (Itt meghallgathatod: https://www.youtube.com/watch?v=cqxYufr2JrQ) A dal üzenete elsőre talán elbagatellizálható, mint szimpla fantáziálás, de van ennek egy sokkal mélyebb, és néhol rémisztőbb oldala. Az eredeti dalnak (és így a TXT fiúk számának is, egyértelműen) egy Jang Jungil vers az alapja. Ennek szintúgy Sampon tündér a címe. Most lefordítom nektek:

A fiatal férfi nem szereti a rejtélyt, a hazai híreket, 
sportot, vagy a külföldi, botrányos filmeket. Nem nézi őket.
Rosszul van ha más nőket lát a képernyőn. Csak őt nézi.
 Vár rá, egészen 8.30-ig. Te néznéd őt?
Egy 15 másodperces samponreklámban szerepel. Te néznéd őt?

Kedvesen üdvözöl: "hogy vannak?" 
Mosolyogva suttog, kék-pöttyös pizsamát visel.
Feltűnik sampontól libbenő hajjal, a habzó folyadék, 
a szivárvány minden színében tölti meg a képernyőt.
A sampon tündér suttogja: "Egy új sampon, sampon amit te választasz, 
sampon remek illatnak, sampon, amit az egész világ élvez."

Van egy kiemelkedő, ázsiai szépségápolási cég,
nekünk pedig itt a tündér, az egyetlen, ki még létezik.
8.30-kor megjelenik a tévék képernyőjén,
15 másodpercig szórakoztat, majd eltűnik,
a képernyő pedig elsötétül.
Minden este, 8.30-kor megérkezik a reklám,
Kérlek várjatok rá!

A reklám után a férfi kikapcsolja a tévét,
minden este csak 15 másodperc jut.
A képek mögé lát,
Képeket gyűjt Róla, a viszonzatlan szerelméről.
Kidekorálja az egész szobáját velük,
fehér fogakkal mosolyog rá a képekről
fürdőruhát visel, lovaglóruhát visel,
összegyűjti az összes képet.
Borotvapengével vágja ki őket,
Borotvapengével kivágja a színész ajkait
akivel egy filmben csókjelenete volt.

Éjféltől, a tv tele reklámokkal.
Ez nem a tündér hangja?
Hát nem csábító a dala?
Használd, érezd a szerelem illatát
hát nem ígérte oda szerelmét?
A reklámban azt ígérte, meglátogat éjszaka.
A fiatal férfi elméje vággyal telik meg.

A tündér leveszi ruháit,
a tündér engedelmesen fekszik a cigarettahamus kanapén.
A tündér rejtélyes mosollyal süpped a kanapéba, forró ajkakkal súgja:
"gyere csak ide, gyönyörűm"
Az éjszaka fantáziálással telik; a tündér magához rántja a férfi fejét, és megszagolja
"használtad a samponom? még szép, igaz?"

12.30-kor a férfi másról is akar beszélni, 
nem csak a samponról, vágyik mást kipróbálni. 
Milyen gyorsan menekül is, papucsát felhúzva!
'Remek, jól megcsináltad!'
"A samponunk a legjobb, használd tovább." 
Felhúzva a pizsamáját, a tündér eltűnik.
"Kérlek maradj még, csak kicsit!"

A fiatal férfi felébred álmából,
és tovább üti az írógépet.
klikk, klikk, klikk:
"Van egy kiemelkedő szépségápolási cég,
az utolsó létező tündér,
a sampon tündére."

Na most, egészen más képet kapunk, ha a kihagyott részeket is figyelembe vesszük. Sokkal rémisztőbb. A felszínen (ahogy a dalban meghagyták) majdnem aranyos, míg igazából, nos... Nagyon valóságos ábrázolás ez, ha belegondolunk. Másrészt, az író szándéka a nyugati hatások, leginkább a kapitalizmus teremtette élet bemutatása, ennek a férfinak a történetén keresztül. (Pl.: Eladható-e, megvehető-e minden? Mi az ára ennek az életnek.) Érdekes, hogy épp most adott ki Agust D / Suga is erről egy dalt.

*Ó, és igen, direkt fordítottam nimfának a tündért. Nekem sokkal könnyebben eszembe jut csábítás, és a szexualitás egy nimfáról, mint egy tündérről (magyarul). Egyéb okom nem volt, lol.

Erre tényleg, trombitástól is csak 10 csillagot tudok adni a 10-ből.


Maze in the Mirror: Hangszerek, hangszerek, éljen! Ugyan nagyon kellemes, és végre kaptam dallamosságot is, picit ritmustalan számomra. Persze ez egyértelműen direkt van így, mégis, legalább a szám vége ütősebb lehetett volna, ha az utolsó refrénre kap egy kis ritmust. 10/9

Puma: Na most, egy valós történetet dolgoz fel a dal. Mármint, ez így kicsit erős kijelentés…, de egy szöuli állatkertből szökött pumáról szól, akit végül megöltek persze. Nagyon érdekesnek tartom a választást (és nagyon szépen párhuzamba hozható a „történet” bármivel az emberek életében is…), sőt meg kell dicsérnem a dalszövegírót, végre ismét ilyen ötletes számot hozott nekünk! A dal nem a kedvencem, de minél többet hallgatom, annál jobban megszeretem. Az inst. verziót különösen imádom. 10/9

Eternally: Oké, egy igazi gyöngyszem! Micsoda meglepetést okozott nekem a dal, el se tudom mondani… Ahogy haladunk szépen, ezen az álmosító úton, amit rendre megszakít egy-egy sötétebb, izgatott rész. Sokat várok ettől az úttól a jövőben…! (Csak figyeljetek, a következő visszatérés hasonló lesz, ebben ezer százalékig biztos vagyok.) 10/9

Összességében elégedett vagyok, sokkal jobban, mint az előző visszatérésnél. Bár a promós dal nem a legerősebb, de nekem kifejezetten tetszik. Ettől függetlenül, remélem láthatok még tőlük vidámabb dalokat is, nem szeretném, ha teljesen maguk mögött hagynák az eredeti hangzásukat. (Nem kötelező a drasztikus váltás, én mindig élvezem, ha az együttesek megmutatják minden oldalukat.) 


+ Régen voltam annyira hálás, mint mikor megláttam ezt a felsőt. 

Hálám üldözze azt aki eldöntötte, hogy szerencsétlen gyerekre nem egy sima haspólót fognak adni.
(Hévvel gyűlölöm férfiakon ezt a stílust.)


A dal: 10/9.5
A lemez: 10/9






II. BTS



Hű. Igen, ez régen volt már. Emlékszem, már akkor hallottam, mikor megjelent. Emiatt nem tudok igazán sokat írni róla, nézzétek el nekem. 

Ó igen, előre készülök már, tudom máglyára fognak vetni a BTS rajongók, de ez most annyira nem tetszett. Semmi bajom nincs vele. Nem rossz dal, ha hallgatom okésnak érzem, de amúgy eszembe nem jutna rákeresni és bekapcsolni. Érdekes, de a lemezről szinte minden számot sokkal jobban szeretek. 

Nem tudom mi lehet a baj, de gyanítom, a refrén. Mármint, nem találom a dalban a refrént.Tudom, melyik résznek kellene a refrénnek lennie, de sokkal inkább érzem azt valami felvezető résznek, mintsem a dal valós, legkirobbanóbb részének. Érdekes. A másik, a tökéletességig (majdnem felismerhetetlenségig) csiszolt hangok. Nyilván jobb, hogy sokat dolgoznak a dalon, mintha semmit se foglalkoznának vele, de... bár emlékeznék még, hogy hangzanak a fiúk eredeti hangjai. Tudom-tudom, túlzok (valóban), és valahol mégsem. Suga rap részét pl. akár a Google Fordító is felmondhatta volna, szó szerint nem ismerek rá a hangjára helyenként. Lehet, hogy túl érzékeny vagyok erre az effektusra (mert nem mindegyikre vagyok), de egy picit soknak érzem az utómunkálatokat. Nem azt mondom, hogy rossz lett tőle a dal (mert nem), csak nekem egy kicsit túlzó (?), és felesleges, ha ilyen jó énekeseid vannak a bandában.

Érzem én, hogy mit akartak kihozni a dalból, zeneileg. A Fire és az Idol mintájára, valami grandiózus hangzást, ami szinte már (kpop értelemben véve) himnusszerű. Nem a törekvéssel, vagy az lelkesedéssel van itt gond(om), sokkal inkább a technikai kivitelezéssel. Pl. temérdek "hangtorzító" effektus létezik, és egyesek jobban hangzanak, mint a többiek (értelemszerűen) - amit, ismét, egyéni ízlés határoz meg. Egy helyen pl. rettentő jól működik: az áthidaló résznél (az utolsó refrén előtti rész) nagyon eltalálták. Az elcsendesedő alapdallammal, Jungkook "reszkető" hangjával..., hát az valami csodálatos! Nekem bőven elég lett volna oda ez az effekt, mert célt is ért. Ettől szó szerint kiráz a hideg. De a többi helyen, ahogy mondtam, kicsit túlzó. Meg miért? Mikor mindenkinek jó hangja van...? 

A klip szép, a felvételek jók, a kameramunka kifejezetten ügyes. Még sincs sok gondolatom róla (pedig harmadszor néztem most végig). Bár gondoltam rá, hogy ismét belevetem magam az elemzésbe, de a Big Hit nálam elvágott valamit... (Magam sem értem.) Ugorjunk is inkább a lemezre, ott talán lesz mit mondanom. 



Kedvencem egyértelműen a Moon, méghozzá akkor, ha beleképzelem, hogy egy szerelmes dalról van szó. Kicsit unom már, hogy állandóan a rajongókról szól minden dal (ha túlzás is ez a kijelentés) az utóbbi időben, szóval ezt megtartom magamnak. Nem érdekel, ha meg is kerestek, és rám gyújtjátok a házam, de ez az őszinte véleményem. Hány dal szólt már a rajongóknak? Kb. az egész (!) előző lemez , ami még tavaly áprilisban jött ki (de tényleg, kb. minden dal: Make it right, Jamais Vu, Mikrokosmos, Home + de még a Heartbeat is). Aztán most ez az album ...? Most itt van a Moon, a Louder than bombs, We Are Bulletproof: The Eternal. Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de nekem egy picit sok lesz ez már. Mármint, nagyon szép, hogy ennyire szeretik a rajongókat (jól is teszik!), de most már lépjünk ezen túl szövegileg, plíz. De, minden lemez fele erről fog szólni, csak más szavakkal? Most nekem, nem rajongóként... mit mondanak ezek a szövegek? Őszintén... nem sokat. Szépek, elismerem. Jól megírtak, persze! (Nem is várunk mást.) De "nem nekem" szólnak, "nem rólam" szólnak, nem élhetem bele magam a helyzetbe. De az is lehet, hogy a BTS korábbi próbálkozásai miatt túl magasra teszem azt a bizonyos lécet. (Értem én, hogy nem is nekem kell, hogy megfeleljenek - nyilván nem nekem írták őket -, de azon kívül, hogy szépek a szövegek, sima hallgatóként furcsa, hogy egyetlen speciális téma köré építik a szövegeket. Most nem azt mondom, hogy szerelmes dal legyen mindegyik számuk - de pl. egy általánosabb téma több embert meg tud fogni.)

Oké, a lemez első szintje

Shadow, Friends, Moon, We are Bulletproof: The Eternal

No akkor; a kedvencem a Moon. Zeneileg tipikus pop, és teljes szívből imádom érte. Jin hangjára erőszakolt effektet szívesen lefelejtettem volna, de egyébként... a szöveg remek, a dallam csodás, a ritmus pazar. Imádom a dalt. A többi pedig... Tudom, külön kéne értékelnem őket, de képtelen vagyok rá. Ezeket mind egyformán szeretem. Zseniálisak zeneileg, a felépítésük pazar, van felvezetés, refrén (!), érzelmek. Az effekt itt is nagyon zavar, de... 10/10

Második szint

Filter, My Time, Louder than Bombs, Inner Child, Zero O'clock

Ezek a dalok, amik nagyon jól sikerültek, de akadt egy-két dolog, amit nem szeretek túlzottan. A Filter latinos stílusa, a My Time és Zero O'clock totális átlagossága, a Louder Than Bombs esetében pedig a refrén robotikus elnyújtottsága az, ami visszatart attól, hogy szeressem őket annyira, amennyire megérdemlik. De ezeken kívül is, egy picit átlagosnak érzem őket. Ezzel nincs semmi baj, általában nekem is a tipikusabb pop dalok jönnek be. Ezekre egy erős 8-ast tudok adni. 10/8 (néhol talán 9?)

Harmadik szint

De akadt egy-kettő, amiket nem tudok megszeretni. Black Swan (még ha művészi is), Ugh!, Respect, Ego. Képtelen vagyok rá. Egyszerűen nem megy, fizikailag. Szövegek? Csodásak. Üzenet? Remek. Szerkesztés? Pazar. Mégse szeretem őket, kicsit sem. Végig se tudom hallgatni őket, annyira idegőrlőek számomra. Tudom én, hogy nem rosszak, de sajnos... most annyira nem jöttek be. Majd legközelebb! Ezekre sajnos max egy hetest tudok adni, szó szerint képtelen vagyok egynél többször meghallgatni őket, folyton eltekerek róluk. 10/7 (néhol talán 8?)

A legrosszabb pedig a Sia verziós On - miért? Egyrészt, picit tiszteletlennek érzem, hogy lassan minden egyes vendégénekes kb. egy-két sort kap (bezzeg ha Lady Gaga adott volna két szót a Black Pink lányoknak a dala első egész perce helyett, huhuhú, azt a balhét nem tette volna zsebre (!!)). Ha nem akarnak (khm, inkább a cég) együtt dolgozni az adott énekessel (ami azért meglepő lenne), ne tegyék. Nincs szükségük rá, elég híresek magukban is. Sőt! A rajongók jobb szeretik, ha nem jelenik meg sok egyéb sztár a lemezen. De ha már csinálják, akkor adjanak már egy egész verzét neki, vagy mit tudom én. Sia egy nagyon tehetséges énekes, és ahogy ez a dal bánik vele, hát, az valami borzasztó. (És nem, nem vagyok Sia rajongó.) Én magam is jobb szeretem, ha a BTS srácok magukban adnak elő dalokat, hiszen így is rengeteg tag van, és kevés elosztható sor. De ha már muszáj kiadniuk minden alkalommal egy együttműködést, akkor azt csinálják normálisan. Igazán érdekes lenne egy igazi együttműködés, ahol a vendégénekes nem csak megsimogatja az album külső borítóját - pl. egy Sia és Suga / RM, vagy Sia és Jungkook duett pazar lenne. (Sia hangszíne igen sajátos, így vagy rap részeket tudok mellé elképzelni, vagy Jungkook lágy hangját.) Ez az egész persze nem a fiúk hibája, félre ne értsetek, a cégé

Összességében; nem rossz album ez. Erről szó sincs. Sok nagyon jó, és még több erős dal kapott helyet a lemezen, ami mindenképp értékelendő! Az egyetlen nagy problémám a rengeteg, és nagyon erős auto-tune. Totálisan felesleges volt ennyi torzítást használni. Ettől függetlenül egy erős nyolcast tudok adni rá - de ezzel semmi baj nincs. 

A dal: 10/7
A lemez: 10/8



III. GOT7



A Got7 a banda, amit nagyon-nagyon szeretnék megszeretni. Olyan nagyon igyekszek minden egyes visszatéréskor, vagy ezerszer meghallgatom a számaikat, kb. már szó szerint magamra erőszakolom a klipjeiket, élőiket - de sajnos csak nagyon ritkán járok sikerrel. A mai napig a You Are a kedvenc dalom tőlük (Istenem, az mennyire jó!), de a Lullaby is közel áll hozzá, eszméletlen a refrénje (még a stílus egyébként nem is a szívem csücske).

A bandával nincs baj, nagyon jó hangokkal van tele, a srácok tehetségesek. Épp ezért nem értem, hogy miért nem tudom megszeretni a zenéjüket. Van ez a nagyon hideg, fémes hangzásviláguk, ami leginkább a zenei alapban jelenik meg, ami valahol mégis andalítóan hat... Azt hiszem ez lehet a ludas. Annyira nagyon számítógépes az egész! (Érthető ami magyarázni szeretnék?) Ezzel persze semmi baj nincs, látom én, hogy mennyire népszerűek - ez pedig nem lehet véletlen. (Én nem hiszek abban, hogy bizonyos bandát túlértékeltek.) Most is, ha az egész albumot végighallgatjátok, olyan nagyon hidegek a zenei alapot alkotó részek, hogy az valami nagyon meglepő. 

De na, először a promós számról! Eléggé meglepett, de ezúttal még erőszakolni se kellett, első hallásra megkedveltem a dalt. A verzék erősek, a felvezetők szépen építkeznek, a refrén is jó. Az egyetlen dolog ami nagyon-nagyon-nagyon kicsit zavar, az JB refrénje. Félreértés ne essék, JB hangja festői, és nem is ezzel van baj, hanem azzal, aki a dalt kélszítette, aki a vokált az alapdallamra helyezte. Mindenki más hangja teljesen beleolvad az alapba, de JB része egyszerűen annyira éles, annyira elüt, hogy az zavarba ejtő. Most összehasonlítva Youngjae részével... világosan hallani a különbséget. JB estében azért problémás ez, mert maga az alap is baromi hangos, és túlzsúfolt (szerintem), így nem ártott volna egy pici összeolvadás (és ez máshol meg is történt!). Most komolyan, csak én hallom ezt, vagy ti is? Sőt, ha megfigyeljük, néhol Yungyeom esetében is hallani ezt a majdnem irritáló, harsány élességet. Mi lehet ez, hallucinálok? 

De mindegy, ez nem vesz el sokat a dal értékéből, szimplán érdekesség. Az is lehet, hogy én képzelem csak be az egészet. Jinyoung, Mark, és Youngjae részeiért az életem adnám. Youngjae amúgy a szívem csücske, imádom a hangszínét! 

A szöveg rendben van, a klip is nagyon szépre sikeredett!

Nézzük az albumot: 



Na ez rendben van. Milyen érdekes, mennyit csiszolódtak az évek alatt. Nem, nem lesz se zeneileg, se szövegileg ez a kedvenc lemezem tőlük, de beismerem, nagyon szép fejlődést mutatnak, ahogy egyre komolyodnak, érnek - zeneileg. 

Ahogy hallgattam a lemezt, sajnos izgatottságot nem nagyon éreztem, de végig minőséginek tartottam az egészet. Számomra egyértelműen a Not By The Moon a legjobb szám, tökéletesen érthető, miért ezt választották promóra. A többi nekem kicsit, nem is tudom, hangulatdal. Ez egyszerre jó és rossz dolog. Jó, mert nagyon érzelmes, és megjegyezhető dalok tudnak lenni, ha a jó pillanatban hallgatja az ember. Rossz, mert minden más időpontban átsiklik az ember figyelme a dalokon. 

Az előző lemezük sokkal jobban tetszett, ott élveztem minden dalt (csak a promós számot nem annyira), ez itt sajnos nem jött annyira össze. De tudom, ez csak az én hibám, nem a számoké. 

A dal: 10/9
A lemez: 10/8




IV. NCT DREAM



Gyerekek, Isten meghallgatta minden imámat. A Dream együtt maradhat. 

Hallottátok?  Az Dream együtt maradhat! OMG!



Nem tudom mi ütött az SM-be, de hála a jó égnek, hogy hallhatott a rajongók sikoltásaira. Ennek a bandának együtt kell maradnia (még ha másképp is van megfogalmazva), mert náluk tökéletesebb összetételt ritkán látni. Mindenki a kamerák elé született, imádja őket a kamera, iszonyatosan vonzó jelenségek (ugyan, ne tettessük, ha nem is ez a lényeg, attól még lényeges), amint rálépnek, magukévá teszik a színpadot. Vannak hiányosságaik, de a zseniális karizmájuk (minden tagé!) olyan elsöprő, szinte észre se venni őket. Jaj, nagyon szeretem a bandát (bár ez a kerek-egész NCT-ről is elmondható)!

*Ezt kis betűvel jegyzem csak meg, mert félek a rajongóktól (lol), de egyszerre örülök, és nem örülök, hogy Mark is visszatér. Szerettem az eredeti felállást, és imádom ahogy Haechan és Mark ölik egymást, de Mark túl sok, és beárnyékolja a többi tagot (teljesen akaratlanul). Most végre mindenki ragyog, és ezt nem szeretném feláldozni a rajongók szívéért cserébe. 

Na akkor a visszatérés. Emlékeztet titeket a koncepció valamire? Mármint, azon kívül, hogy nagyon erősen a nyolcvanas évek fiúbandáira játszik rá. Engem erősen: 


De nem csak a narancsszín kukásruhák miatt, de stílusban is ugyanarra mutatnak - még az alapdallamban is néhol. És ezt imádom, de nagyon. Bár a Mr. erősebb felépítésben... de erre mindjárt rá is térek. 

A Ridin' sajnos nem lesz a kedvenc Dream számom. Nagyon szeretem, és jól is sikerült, de az az energia, ami a Mr. esetében jelen van, és egyre csak építkezik, minden egyes refrénnel, a Ridin'-ből teljesen hiányzik. 

A Ridin eleve a refrénnel nyit, ami nem is lenne baj, ha ez a refrén elég energikus lenne - vagy a későbbiek során megdobnák erősebb vokállal (vagy közös énekléssel (!!!)- mennyit könyörgök érte, de úgy tűnik a cégek allergiásak az erőteljes refrénekre, inkább szenvednek EDM-túladagolásban), és egy kis plusz ritmussal. De sajnos ez elmaradt, emiatt pedig (számomra) a refrén minden alkalommal egyre laposabbnak tűnik. A dal folyton építkezik a kórus felé, de a kórus állandóan cserbenhagyja a szám többi részét. Nem, nem rossz a refrén, csak nekem nem elég erős. Jó dal lett, nem kell félreérteni amit mondok, csak (számomra) hiányzik belőle egy kis pikánsság. 

A hangok teljesen rendben vannak, a koncepció nagyon jó. A klipben rengeteg zseniális vágás van. Jaemin, Jeno és Haechan erőteljesen támadja a hölgyeket (ez is a dolguk), de már a kis Jisung is megtalálta a helyét, és egyre magabiztosabb pl. arckifejzés szintjén is (néha olyan csábítónak szánt pofit tud vágni, nagyon aranyos)! Tényleg, végre mindenki a helyén van, és ragyog. Mármint, szó szerint, mindenki csodálatosan néz ki, és nem úgy értve, hogy helyes srácok, ú, jaj, hű, hanem borzasztóan magabiztosnak is tűnnek, mint akik rohadtul élvezik amit csinálnak, és önmagukat is. Ez nagyon vonzó dolog, mikor süt át a magabiztosság még a képernyőn is. 

Ez a nyolcvanas / kilencvenes éveket idéző hangulat nagyon jót tett nekik! Még ha meg is nyúztok, de azóta van ez, hogy Mark távozott. Imádom a srácot, imádtam az eredeti felállást is, de a többi srácnak jót tett a hiánya. Még ha Jeno és Jaemin (főleg Jaemin, akinek a hangja, júúúj, kicsit rázós tud lenni egyes helyeken, ha nem a hangszínéhez illő dalt kap) egyértelműen nem is olyan jók, mint Mark (rapről beszélek), teszik a dolgukat, és a dalszerzők olyan számokkal rukkolnak elő, amik megfelelnek nekik. Minden eszményi jelenleg. Nagyon szeretem a mostani felállást, még ha meg is nyúztok érte. Mark így is benne van minden másik albandában, nem mintha örökre megváltunk volna tőle.

Térjünk rá a lemezre:


Oké, ez nagyon jó lett. Minden egyes számot kedvelek, sőt szeretek, kivétel nélkül. Jaj a fiúk hangja annyira csodálatos, olyan szépen csiszolt. (És nem árt, hogy hallom is őket. *Köhög, köhög.*) Az egész lemez retró hangulatban ázik, ami (mint tudjuk) a kedvencem, valaha. Ez most sincs másképp, nagyjából megőrülök a számokért, meg az egész koncepcióért. De nem csak emiatt szeretem a dalokat, hanem a tökéletes kidolgozásukért. Minden, de minden a helyén van, a fiúk totálisan a maximumot hozzák ki magukból!

Itt nagyjából felesleges lenne felsorolnom az összes számot, mert mindegyikre 10 pontot adnék mindenképp. A dalok, a szememben, tökéletesek. A lemez olyan, mint egy nagy család, minden szám egy-egy testvér, akik nagyon mások, de azért látszik, hogy rokonok. Imádom őket. A 7 Days csodálatos vokális harmóniája (mikor nem egymást akarjuk túlénekelni, hanem egymást támogatni, mert a dal maga fontosabb, mint az egyetlen hang), a majdnem fájdalmas gitár a háttérben, a nosztalgikus hangulat, áh.  A Love Again játékosan szexis légköre, a refrén Shinhwa / H.O.T modern megközelítése, jaj, imádni való! De igaz ez a többi dalra is, egyszerűen hihetetlenül jók lettek! 10/10 mindegyik.

Összességében; nagyon elégedett vagyok. Imádom a srácokat, a számot, és a lemezt is. 

A dal: 10/9 (a refrén miatt)
A lemez: 10/10


+ Ide Jaemin botrányához lenne mit hozzáfűznöm. Aki nem tudja mi történt... 


28.16-ra tessék tekerni!

A srácok Haechan rádióadásában vettek részt, ahol a műsor végén, a fordítók szerint így köszönt el: "Először is, nagyon jól éreztem magam a műsorban, aminek vezetője ilyen híres, fogyatékos / nyomorék / szellemileg visszamaradott, és jól ismert, okos DJ, a mi napsugarunk. Mindenki, szeressétek továbbra is az új albumunkat... itt be is fejezem."

Két pillanattal később, a nemzetközi rajongók hangosan háborogni kezdtek, és követelték, hogy Jaemin kérjen bocsánatot, amiért az angol nyelvterületen ennyire sértőnek számító szóval illette a bandatársát, miközben a többiek csak röhögtek.

Közben én, itthon:


Ugye tudjátok, hogy nem ezt mondta...?

Ami valójában történt: Jaemin a 전능 / Jeonneung = mindenható szó helyett véletlenül azt mondta, 저능 / jeoneung (idióta). Magyarul, véletlenül kihagyott egy n betűt. Egyszerűen nem nyomta meg eléggé, hogy tisztán érthetően hosszú legyen, ennyi... 

"Először is, nagyon jól éreztem magam a műsorban, aminek vezetője a híres,  ostoba... úgy értem, (itt direkt egy össze nem téveszthető szót használt inkább)  저명하고 jeomyonghago = kiemelkedő, és jól ismert, okos DJ, a mi napsugarunk. Mindenki, szeressétek továbbra is az új albumunkat... itt be is fejezem."

Most azt mondjátok meg nekem, miért nem várta meg senki, hogy értelmesebb fordítások érkezzenek? Miért kellett egyből fenyegetésekkel bombázni a srácot? (Tisztelet a kivételnek.) Most képzeljétek el, hogy szerencsétlen néz maga elé a "botrány" miatt, és csak mosolyog kínosan, mikor arra kérik a rajongók, hogy kérjen bocsánatot azért, mert a rajongók félreértették amit mondott. Mármint... 



Erről is csak ennyit.



V. NCT127




Nem tudjátok elképzelni azt a mennyiségű gyűlöletet, amit a dal iránt éreztem eleinte. Elmondani nem tudom, mennyire utáltam! Már az első alkalommal megállítottam, mikor a nevetséges Bruce Lee név kirepült a szájukon - be is törtem volna szívesen. 

Aztán

Aztán... most már szeretem a dalt. Esküszöm, nem tudom hogy csinálja ezt a banda, de nem ez az első eset, hogy ilyen reakciót váltanak ki belőlem. A Fire Trucknál pontosan ez történt. Ki nem állhattam azt a számot, mára pedig az egyik kedvencem. Nem értem saját magam, ezek a srácok rendre zavarba hoznak (mármint, zeneileg). 

Az elején kikergetett a világból ez az ordibálás / kántálás - most úgy érzem, nagyon jól illik ehhez a brutális elektromos gitárhoz - ami szinte a régi, nagyon régi play station játékok világát juttatja eszembe. Tekken (?), hasonlók (nem mintha én magam játszottam volna bármelyiken is). Tetszik, hogy a kísérletezés ellenére képileg, és néhol zeneileg is nagyon ázsiai hatást nyújt minden. Emellett, a zene annyira nagyon NCT, azt elmondani nem lehet. Pedig, mondom, gyűlöltem az első pár alkalommal. Aztán teljesen hirtelen, valami elpattant a fejemben, megnyitottam a klipet, és végem volt. Mintha akkor láttam volna teljesen először. Megdöbbentő. Az a gitár gyerekek... az a gitár, egyszerűen zseniális! Már azt sem tudom miért gyűlöltem ennyire... 

Azt mondjuk hozzátenném, hogy örülnék, ha senkinek sem kellene a mellbimbóit nézegetnem. Köszönöm. 






Ezt nagyon szeretem. 

Istenem, ezzel is pont ugyanúgy voltam, mint az előző számmal. Elsőre a falnak tudtam volna menni a suttogástól. Iszonyatosan felidegesített. Talán ez az NCT-módi, beleférkőznek a fejembe, így vagy úgy.  Ez a játék-hangzás, az egész... jaj, most már imádom. Nem tudom mit művelnek velem ezek a srácok, de odáig vagyok az egyediségükért. Ezért szeretem annyira nagyon az SM-et. Tudom-tudom, ez egy borzasztó népszerűtlen kijelentés, de én az SM zeneszerzőit, és együtteseit szeretem a legjobban, nem hiszem, hogy ez nagy titok lenne. (Nem azt mondom, hogy a főnökség a szívem csücske, de nem is hiszem azt, hogy a cégeknek szeretetszolgálatnak kell lenne. Mindegy, nem ez most a téma.) Összességében az SM-től több bandát kedvelek, mint bármely más cégnél, legyen szó lányokról vagy fiúkról. Sőt, az SM összes együttesét, szólósát szeretem. Ilyen mással nem nagyon fordult még elő. Szaaal, ha népszerűtlen megjegyzés, ha nem, ez van. 

A lényeg annyi, amit az előző számhoz írtam, azt ide is simán bemásolhatnám. Mára imádom a dalt, el se tudom képzelni, mit gyűlöltem benne. 

Nézzük az albumot: 


Különös, a lemez ide-oda ugrál a súlyos hiphop, és a könnyedebb pop számok között. De tényleg, szinte minden második dal lép egyet előre, majd hátra. Ez nekem kifejezetten tetszik, ha őszintének kell lennem. Teljes szívemből imádom a bandát, az egész projektet, úgy ahogy van, így... meg sem lepett, de megszerettem szinte minden számot. Ahogy Doyoung mondta, tényleg "mindent felpakoltak a lemezre, mert nem voltak biztosak benne, nekünk melyik számok tetszenének a legjobban". Igen, került hát fel mindenki kedvére való szám - ami egyenesen arányos azzal, volt ami nekem nem tetszett (de más imádhatja ettől)

Az egész lemez tele van retró hatású dalokkal, amik elrabolják a szívem. Nem csak a 70-80-90-es évekre kell itt gondolni, de a kpop retró elemire is. Mindezt persze szépen kipolírozva szervírozzák nekünk.

Szeretem nagyon: Nonstop (ez egy kincs), Love Me Now (tipik pop dal, mégis, az egyik legjobb), Love Song, Elevator (jaj, olyan nagyon Haechan az egész dal!), Boom, Sit Down. Mad Dog (iszonyat ijesztő ez a dal, ráz tőle a hideg), Not Alone (milyen egyszerű. mégis, olyan érzelmes). Dreams Come True (hé, SHINHWA!) Boom (Ezért a fúzióért tűzbe tenném a kezem!) Ezek mind 10/10-es dalok (nekem). 

A többit is szeretem nagyon, de a Love Song, a White Night, Day Dream, Make Your Day, Pandora's Box nekem csak 9 pontot kap. Szeretem őket nagyon, soha nem ugrom át őket, de nem is olyan jók (szerintem, mint azok, amikre 10 csillagot adtam).  

A kedvencem egyértelműen a Nonstop és a Love Me Now. Ezek  a dalok annyira jó, hogy csak kapkodni tudom a fejem jobbra balra, miközben lejátszom őket. De a többi 10 pontos dalt is rongyosra hallgattam már. 

Alig várom, hogy megvehessem a lemezt!

Összességében meglepő, mégis megszokott volt (számomra) a visszatérés. Először gyűlöltem mind a két promós számot, végül pedig ismét szerelembe estem. Enélkül nincs is NCT127 visszatérés, nem igaz? 

A dalok: 10/10
A lemez: 10/9.5


VI. SF9 



A banda, amitől nem sok dalt szerettem meg eddig. (Now or Never, Easy Love❤) De ezen kívül, kb. idegenek vagyunk egymásnak. Hallottam azonban, hogy az új visszatérésük kb. mindenkit levett a lábáról, így terveztem meghallgatni. 

Meg is tettem. 

És milyen jól tettem!

Elsőre picit hidegnek tűnt, de aztán, te jó ég... hát teljesen odáig vagyok a számért. Hát mi ez a csoda, és miért nem tudtam róla előbb? Hát, csak váó. 

Deep house (ami mára imádott motívuma a kpop világnak, hála Istennek), de van itt minden a háttérben, igazán mozgalmas dalt kaptunk. House zongora, gitár, szintetikus hangzások - és egy refrén, ami végre tökéletesen egyensúlyoz az EDM csipszes zacskó, és a valós refrén határán, mert egyszerre van jelen mind a kettő. Én, nem is tudom mikor hallottam utoljára ennyire jó elegyet. Le a kalappal. 

A hangok meglepően a helyükön vannak, még ebben a könnyedebb dalban is, az ember kb. még meg is lepődik rajta. Nem azért, mert rossz énekhangokat várok, csak nem is ennyire jó szerkesztést. Tényleg sokat dolgozhattak ezzel a számmal, még ha a kritikusok szerint csak szerencse volt, hogy ilyen jó dalt kaptak, én erős megfontolást hallok ki mögüle. 

A klip is rendben van, meg a szöveg is. Ezen a téren semmi kiugró, de élvezhetőek. 

Na de, nézzük a lemezt: 


Én: 


TE JÓ ÉG, ez valami eszméletlen anyag lett! Hihetetlen, mennyire jó albumot hoztak össze. Most komolyan, 10 darab dal van az albumon - ami baromi sok -, és így is mindegyik ennyire jó? 

Nem vicc, haladtam a lemezzel, és minden egyes dal újra és újra meglepett azzal, milyen szinten tökéletes, kerek egész. Hangszerek, csodálatos hangulatok, én pedig minden harmadik percben egy teljesen új világba cseppenek, ahonnan nem akarok visszatérni, soha többé. Mire az album a végére ért, én csak: 



Azt hiszem Fantasy lettem.

Na jó, ez egy kicsit erős kijelentés. 😂 Mégis... Ha Fantasy nem is, de ennek az albumnak durván rajongója lettem. Ó, te jó ég, még mindig nem térek magamhoz. Íme a félév legjobb lemeze, minden kétséget kizárólag. Ennyi kiemelkedő számmal, én nem is tudom mikor találkoztam utoljára. 

Minden számot szeretek, de a Like The Hands Held Tight az, ami a lelkemig hatolt. Több percig meg se tudtam szólalni, miután először meghallgattam. Valami csoda az a dal, a szövegtől, a fenomenális hangokon át a botrányosan jó alapig. Az egész egy álomba illik. Annyira sok érzelem veszett el benne, hogy az mellkason csapott - most minden túlzás nélkül. Ez az önző, de nagyon őszinte szerelem... valós tapasztalatot hallok mögüle. Utánanéztem, Youngbin, Zuho, Hwiyoung, Chanhee írta a szöveget. Ezen megdöbbentem, és kutattam tovább. És még inkább megdöbbentem. Ezek a srácok minden zenéjüket maguk csinálják? Hát, hát... HOL VOLT EDDIG A FÜLEM ÉS A SZEMEM? Gyerekeeeeek, csak váó.

Nos, ezt a hibát nem követem el többé. Ha más nem is, ez biztos. 

Összességében egy olyan visszatérés volt ez, ami arcon csapott - én pedig beálltam a sorba még egy menetért. Zseniális!

A dal: 10/10
A lemez: 10/10



Azt hiszem ennyi lenne mára. Sajnos egyszerűen nem fér bele több az időmbe. Jövő héten hozok minden mást + az új visszatéréseket is. Az mégis egyszerűbb lesz, mint mindent belezsúfolni egy bejegyzésbe. Plusz! Még a dalszöveg elemzéseket is be kell fejeznem, az is elég sok idő, és fordítani is kéne. Kár, hogy nincs vagy 8 klónom. 😂

Értékelési ráta:

10 ⭐ KIEMELKEDŐ
9 ⭐ NAGYON JÓ
8 ⭐JÓ
7 ⭐RENDBEN VAN
6 ⭐ ELMEGY (határeset)
5 ⭐ NEM TÚL JÓ
4 ⭐GYENGE
3 ⭐ NAGYON GYENGE
2-0 ⭐M.A.F


Ti mit gondoltok ezekről a visszatérésekről? 






34 megjegyzés:

  1. Szia! ^^
    Sajnálom, hogy nincs túl sok időd, de át is érzem, most nekem sincs túl sok mindenre időm, még jó, hogy dúskálunk a megjelenésekben. Egyébként ha jól tudom kedden még lesz egy Victon visszatérés is, de másról én sem tudok.
    GFRIEND: A szívem (egyik) csücskei. Ezért amikor meghallattom, hogy újra hoznak egy minit, majd kiugrottam a bőrömből. Viszont nagyon nem azt kaptam, amire számítottam. Rövid leszek, mert nincs miről beszélni. Iszonyatosan csalódott vagyok, semmi sem fogott meg a lemezről, s ez az első alkalom. A tánc, s a klipp szép, de ez nem kárpótol teljes mértékben.
    (G)I-DLE: Az idei év másik nagy kiábrándulása. Amennyire felkeltették az érdeklődésem a Latata-val és a Hann-al, most annyira hunyt ki minden érdeklődésem. A Senoritá-t imádtam meg, az Uh-Oh-t is szoktam hallgatni, de a Lion és az Oh my god egy hatalmas mélyrepülés számomra. Shuhua része egyébként ugyanaz mint a Lionban, csak más szavakat adtak a szájába. Nagyon sajnálom azt a lányt, mert nem lehet érteni miért rakták bele a bandába. Félreértés ne essék, pont ő a legszimpatikusabb tag számomra, de szinte csak háttértáncosként funkcionál. Én itt nagyon nem értek egyet a szövegfelosztással. Soyeon talán az egyik legkiemelkedőbb rapper az iparban, de énekesnek fele olyan jó sincs. Becsülöm mint producert, (is) de ha sajnálja a többiektől a részeket, írjon szólódalokat. A balhéról nem is hallottam... Nos, szerintem helyes lépés lett volna ha felvállalják a valódi jelentését a számnak, már csak azért is, mert biztos van több olyan női rajongójuk, akik a saját nemükhöz vonzódnak, s ez egy szép gesztus lehetett volna, de a cég tudja.:') A Maybet valamennyire azért szeretem, szóval még van egy halvány reménysugár, hogy majd olyan stílust hoznak legközelebb amit én is szeretek.
    LOONA: Hű, de vártam őket. Üde foltjai ők a kpop-nak, s én bízok benne, hogy egyszer sokra viszik majd. A dal remek, ez tagadhatatlan, de talán ez a legkevésbé kedvelt darab tőlük. Az Oh (Yes I Am) imádnivaló, örülök hogy felkerült a albumra.
    KARD: Ahogy én látom már most kezdenek eltűnni... Fáj a szívem értük nagyon, mert nagyon sok mindent lehetne ezzel a kreációval alkotni. A zenéjük náluk már egy ideje kisiklott a tetszési körömből, s ez most sincs másképp. Sajnálom, nagyon is, de ha ez van, ez van. A lemezből is csak a zaj maradt meg, de semmi egyéb szövegrészlet vagy dallamfoszlány.
    TXT: Rookie bandák közül igaz, hogy a Oneusé a szívem, de ezeket a fiúkat is nagyon-nagyon szeretem! Bár az utóbbi daluk nem élveztem annyira, de most aztán levettek a lábamról. Remek ez a nyugtalan, zavaros hangulat. Érzem az alapból és az énekből is a zaklatottságot, ami nem mindig fordul elő. Engem a klipp a pocsékolás (itt gondolok a rengeteg széttrancsírozott paradicsomra) szempontjából kicsit kiakasztott, de egyébiránt nagyon élveztem azt is. A Big hit teóriákat már én is feladtam, pacsi. :') Amit a húgaiddal meg a barátaiddal kapcsolatban írtál le, az tiszta én, szóval jár egy másik pacsi is. :D Az album kis kellemes. Az agyam nem dobtam el, de minőségi anyag. A kedvenc dalom talán a Drama.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BTS: Nekem is ez volt a bajom annak idején az On-nal. Nem találtam a refrént... (még most sem, haha) De egy ideje megszerettem. Nem hallgatom agyba-főve, de néha előkerül. Én biztos vagyok benne, hogy a Moon egy szerelmes dal, pedig már meghurcoltak érte. Viszont akkor is fizikai képtelenség hogy ez is hozzánk szóljon. Imádom, hogy imádnak minket, de azért mindennek van határa, na. Nekem a kedvenc dalom a Black swan. Viszont nem az 'eredeti', hanem a hegedűs, a legelső verzió. Egyszerűen lenyűgöz, mennyi érzelem (szomorúság, félelem) szorul abba a változatba. Szeretem még az előbb említett Moon-t, Shadow-ot, az Eternal-t, a Filter-t és a Louder than bombs-ot is, de a többi kiesik sajna számomra. Sebaj, ezek is remekül sikerültek. (s már beletörődtem hogy ez a kpop leggyengébb éve számomra) Jaj, a Siás verzió pedig kész borzalom, őszintén szólva, nem volt semmi szükség rá...><
      GOT7: Én imádom a srácokat, így tizenegykor már díszmagyarban ültem a képernyő előtt, (még jó, hogy akkor pont nem volt online órám, mert beleőrültem volna) hogy amint felkerül a videó, már nézhessem is. Hát én nagyon örülök, hogy te élvezed a dalt, mert nekem ez egy pici leengedés. A koncepciót imádom, ötletes, de a refrénnél nekem sok a zaj.:/ Így is hallgatom, s kedvelem, de nem fogja letaszítani a You are - Never Ever - You calling my name-t a leginkább imádott Got7 promós dal trónról. A lemezen dolgozhattak volna még keveset szerény véleményem szerint. A Ride-ot szeretem (khm, bár Jaebum hangja kb. mindent meg tud szerettetni velem) s a Trust my love élvezetes még, de a többi dalból hiányzik a húzóerő. Na de majd legközelebb biztosan újfent lenyűgöznek.
      NCT 127: Nos, én mindig tömény ellenszenvet érzek a dal iránt. Egyszerűen nem tudom megemészteni a 'refrénben' lévő Bruce Lee kántálást. Pedig annyira sajnálom, mert a srácok sokkal többre lennének képesek. Kérem vissza a Limitless időszakot!! A Punch számomra semleges, semmit sem érzek iránta... S ez igaz a lemezre is. Az előző teljes albumuk szerintem ezerszer jobban sikerült, ez csak egy enyhe limonádé a szememben.
      Na, most hogy kiosztottam kábé mindenkit, jöhet egy kis ömlengés is...:D
      SF9: Imádom ezeket a srácokat, s végre újra megleptek! Egyszerűen minden a helyén van, s ez egy apróság, de az is remek, hogy a refrén közben bad és good szavakat megnyomja a háttérban a robothang, azt hangsúlyozva, hogy talán nem minden úgy van, ahogy mesélőnk állítja. (Legalábbis én ezt a teóriát találtam ki szépen magamnak, aztán lehet, hogy csak variálok össze-vissza.:D) NA ÉS VÉGRE NYERTEK IS! (Ezt muszáj volt kiemelnem, nagyon boldog és büszke vagyok rájuk.) Az a gif teljes mértékben leírta az érzéseim a lemezzel kapcsolatban.:D Az év anyaga - pedig már január eleje óta kijött, de én még minden hallgatás alkamából elámulok, hogy milyen profi és összetett munka. Nekem a Like the hands held tight a kedvencem, varázslatos egy dal. <3 Bizony, egy ideje a srácok szerzik a dalokat, (leginkább a rap line, de ez változó) s meg kell mondani kiemelkedő munkát végeznek.
      Jaj, és láttad az Skz teasert? Bevallom én egyszerre félek, s vagyok izgatott.><
      Legyen szép estét s jó éjt! ^^

      Törlés
    2. Szia! Örülök, hogy itt vagy megint! :) :D

      Épp egy tanfolyamot kezdek nemsoká, így sajnos emiatt folyik az idő a kezeim közül. :D (Csak érje meg!) :D Ó, Victon is lesz? Na hála Istennek!

      Gfriend: Sajnálom, hogy ez most ennyire nem jött be! :/ Talán legközelebb!

      Gidle: Nekem a Senorita és az Uhoh amik nem igazán jöttek be, nekem ott kezdtek egy picit kiesni... A Liont szerettem viszont. Ezzel a dallal nincs bajom, de nem is szeretem túlzottan. Shuhua... még ha arról lenne szó, hogy egyszer-kétszer háttérbe kerül, azt mondom, biztos van rá ok. De most már 2 év telt el a debüt óta. Kicsit sok ez. Örülök, hogy neked is szúrja a szemed a szövegosztás! Itt teljesen egyetértünk mindenben.

      Kard: Félek, igazad van. Nem sokáig tudjuk már őket a köreinkben.

      TXT: Örülök, hogy neked is jobban tetszett ez a visszatérés, mint az előző. Azt hittem, teljesen egyedül leszek vele! (Akkor mostantól, te is jpg vagy a képzeletemben. :D)

      BTS: Jaj a Black Swant annyira szeretném én is élvezni ennyire! Már vagy ezerszer megnéztem / hallgattam, de egyszerűen nem tudom elérni. De ugyanez van az On, és a többi "nem kedvelt" számmal is. Lehet, hogy ha nem akarnám ennyire szeretni őket, hamarabb is menne a dolog... Egyébként egyetértek, ez az év kifejezetten gyenge... :/

      Got7: Nem hiszem el! :D Én annyira próbálkozok szeretni őket (mármint, zeneileg, személyiségüket kicsit se ismerem)! Rajtam kívül mindenki imádja a sárcokat, mi baj van velem? :D Sajnálom, hogy olyan nagyon nem jött be ez a dal, de talán legközelebb majd hoznak valami eszméletlen jót! (Ettől még kiskirálynak érzem, magam, hogy képes voltam megszeretni még egy g7 dalt. :D)

      NCT127: Én ezt éreztem a csontjaimban! Mármint, hogy utáltad eleve, és még mindig a utálod a dalt. Ezt most a korábbi értékeléseid alapján gondoltam egyébként, annyira nagy médium azért még nem vagyok.) Pont gondoltam rád, miközben gépeltem az "értékelést". :D

      Nem baj ám, talán hoznak majd neked is valamit lassan! :) (Az mondjuk igaz, szerintem is, hogy a Limitless korszak nagyon-nagyon jó volt, kb. verhetetlen.)

      Sf9: HOL VOLT A SZEMEM??? :D Most biztosan elmerülök a munkájukban!

      Láttam a bemutatót, és totálisan ugyanazt érzem, mint te. Várom is, félek is. Azért néha aludhatnának is kicsit! (Előre készítem a lelkem. :D)

      Neked is szép estét! <3

      Törlés
  2. Mint, ahogy ígértem ennél a bejegyzésnél lesz mit írnom szóval kezdjünk bele:


    Gfriend: Régebben a kedvem lánybandámnak mondtam őket de mára már nagyon a zenéiket se hallgatom. Félreértés ne essék elbűvölő dalaik vannak és a crossroads is nagyon szép de valahogy nekem nem jön be. Túlságosan oda voltam a régebbi zenéikért és én is nagyon szeretném, hogy egy tipikus cuki lány koncepttel lepjenek meg minket.

    Gidle : Vegyes érzéseim vannak a bandával kapcsoltban. Ez a szám kifejezetten tetszik de mégsem annyira, hogy csak úgy magamtól bekapcsoljam. Számomra a Soyeon által énekelt rész is tetszik bár közel sincs ahhoz ahogy a másik tag énekelni. Nem vagyok fan de nekem is nagyon idegesítő, hogy csak egy tag van figyelembe véve a cég által. Soyeon tehetséges meg minden de kérlek Cube.

    Loona : Kövezzen meg mindenki de sose szerettem a bandát. Azt sem értem, hogy miért mondják azt, hogy nagyon különleges banda és mindenki stanelje őket. A So What se nyerte el a tetszésem és kifejezetten idegesítőnek találom.

    Kard : Nem nagyon keltették fel a figyelmemet de amint kijött a Dumb Litty és most a Red Moon megvettek. J.Seph nagyon szimpatikus. Viszont számomra itt is megvan az az érzés, hogy egy tag van sztárolva jelen esetben Ji Woo. Remélem, hogy most a Good Girl által többen megszeretik a bandát.

    Txt : Nem vagyok a rajongójuk és nem is keltették fel a figyelmemet ezzel a cuki fiú stílussal. Egyedül a Run Away az ami tetszett tőlük. Eddig nem vettem rá magamat, hogy meghallgassam az új számukat de most itt volt az idő. Bevallom eléggé tetszik és az biztos, hogy párszor még visszafogok térni a Can't You See Me? - hez. A klipp is kifejezetten bejön és a témája is.

    Bts : Nem hiszem, hogy olyan sokat árulok el ezzel de az egyik kedvenc bandám a BTS. Ezzel az abumukkal is megvettek. Igaz van pár szám ami nem nagyon jön be ide tartozik az On is. Bulis szám meg minden de nekem valahogy nem. A másik mv ami már tele van utalásokkal és rejtett dolgokkal egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Egyszerűen laposnak tartom. Viszont amik nagy kedvenceim az a Black Swan, Moon ( Odáig vagyok Jin hangjáért),
    We are The Bulletproof: The final (Mint mondtad téged nem nagyon mozgat meg mivel nem vagy rajongó megértem. Én viszont olyanként akik nagyon ragaszkodik hozzájuk lett pár sírós estém.)
    Friends (Imádom azt a kapcsolatot ami Jimin és Tae között van ezért tűnök ülve vártam a dalt és nem csalódtam. Nagyon szépnek találom a szöveget.)
    Inner Child (Oda vagyok Taehyung hangjáért és a zene mondanivalója is megfogott.)
    Ugh! (Egyszerűen imádom a rap line közös számait és ez most sem volt máshogy.)
    A többi számuk pedig csak nem. Kivéve a Filtert mert az valamilyen szinten bejön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Got7: Alig vártam, hogy hozzájuk elérjek. Tudom hülyén hangzik de általában cbnél mindig eszembe jut, hogy vajon te mit gondolsz róluk és úgy tűnik most jól gondoltam, hogy tetszeni fog. A fiúk is a kedvenc bandáim közé tartoznak. A promós dal nagy kedvencem a Poisonnal együtt. A másik dolog meg. Jb haja egyszerűen megölt.
      Borzasztóan örülök, hogy megemlítetted Youngjaet nekem ő a legeslegkedvencebb énekesem ezért ez nagyon jól esett. Viszont elszomorít, hogy ő a legkevesebb fannal rendelkező a bandában annak ellenére, hogy iszonyatosan tehetséges. Ami meg nagyon böki a csőrömet az JYP. Mondhatja nekem bárki, hogy mennyire jól bánik az idoljaival és milyen jó fej de én legszivesebben leütném, mint a legtöbb Got7 fan. Nem hagyja, hogy a fiúk maguknak csinálják a dalait (Igaz van pár amit ők csinálnak most pl az Aura Youngjae által lett készítve) és kiteljesedjenek mert mindig az a válasza, hogy ez nem a Got7 stílusa. Nem sok rajongót érdekli de Youngjae az utóbbi időben szerintem nagyon a háttérbe lett nyomva. Most is legalább 2 percnek el kellett telnie, hogy lássam a képernyőn. Huh rage timenak ezzel vége van.

      Nct : Iszonyatos nagy fanuk lettem a fiúknak így karantén alatt. Eddig is hallgattam a zenéiket de most nagyon beleestem a fandomba. Addig jutottam, hogy ők is a Top 3 bandámba foglalnak helyet. Ami érdekes számomra, hogy a legtöbb promós daluk nem az én izlésem mégis imádom őket. Lefogadom, hogyha más banda próbálna ilyen számokkal megközelíteni engem nem menne. Egyszerűen csak van az egész Nctnek egy varázsa és konkrétan minden számukat megtudják szerettetni az emberrel. A személyiségük is szeretni és tisztelni való. Tökéletes példaképek. Nagyon jó látni, hogy tényleg tartják a kapcsolatot a fanokkal és azok a kis szövegek amiket beszélgetnek a Twitteren a fanokkal igazán aranyos. Johnny személyiségileg és tehetség szempontjából is megfogott Taeyongal együtt. Johnny csak egyszerűen annyira emberi (mármint nem tartja az a tipikus mi idolok vagyunk szerepet) és imádom a hangját. Sajnálom, hogy az Sm ilyen kevés szöveggel látja el. Taeyong pedig ultra tehetséges és jó szívű fiú akiért mindenki odavan. Ilyen sok nyáladzás után rátérek az albumokra.

      Nct dream : I M Á D O M. Az album is nagy kedvencem lett Renjunnal együtt. De Jézus amikor meglátom Jaemint vagy Jisungot a képernyőn szívem leszakad. Irtó vonzó banda de ők ketten halál.


      Nct 127 : Első hallgatásra megimádtam a Kick It-et és a Punch-ot is. A Kick It-nek van egy ilyen betegesebb beütése számomra de imádom. Amikor meghallgattam a Punch suttogós részét úgy voltam vele ha most nem halok meg akkor az egyik cbnél se fogok. Egyszerűen az ilyenekért oda vagyok (Gondolhatod mennyire kikészültem a Baby Don't Stop-nál). Ami albumról nagy kedvencem a az a Sit Down és a Mad Dog.
      Bárki bármit mond de kezdem megszeretni az Sm-et és nagyon örülök, hogy a Dream fix unit lett. A WayV visszatérést pedig nagyon várom.

      Köszönöm, hogy elolvastad és köszönöm, hogy a kérésemet meghallgatva véleményezni fogod a H&D-t!

      Törlés
    2. Szia! örülök, hogy itt vagy újra! Mindig izgatottan várom mindenki véleményét. :))

      Gfriend: Itt teljesen egyetértek!

      Gidle: Ó, Soyaon hangjával... így önmagában nem lenne bajom nekem sem, csak nem értem, miért ott csendül fel, ahol másokénak kéne. :/ Még ha egy Bside dal lenne, oké. De a promós dal az egész bandát hivatott népszerűsíteni. Nem értem a gondolatmenetet a szöveg elosztása mögött. :/

      Loona: Ugyan, nem szerethetjük ugyanazt! Megértem, hogy mi lehet idegesítő a dalban, meg néha az erőszakos rajongókban is!

      Kard: Tényleg? Nagyon örülök, hogy felkeltették a figyeled, nagy szükségük van új rajongókra! <3

      Txt: Ú, remélem most majd megszereted a srácokat! Én ahányszor hallgatom a dalt, annál jobban megszeretem. Nem is értem mi van velem. :D

      BTS: Akármennyire hihetetlen is a "beszólásom után", én magam is szeretem a srácokat, és örülök, ha fanokkal beszélhetek. (Mármint, örülök, hogy sokan a rajongóik maradtak, a stílusváltás ellenére is.) Az album is tetszik, 8 csillagot adtam rá, ami teljesen jó (nekem), 9-10-et csak kiemelkedő albumok kapnak, ahol kivétel nélkül minden dalt szeretek, vagy max 1-2 van, amit nem. Itt elég vegyes volt a felhozatal, ezért csak egy erős "jót" tudtam adni. De ettől még szerintem se lett rossz (jaj, miért érzem, hogy mentegetnem kell madam? :D)

      Zenileg a WATB The Final zseniális, az egyik kedvencem az albumról! (Tényleg félreérthetően fogalmazok. :D) Megértem, miért pityeredtél el rajta! (Egyszerűen azt nem értettem, miért ennyi dal szól ugyanarról / érthető ugyanolyannak szövegileg. Nekem ez meglepő.) Az Ugh! c. dalukat annyiszor próbáltam magamra erőszakolni, hogy el se hiszed. Általánam szeretem a rap line dalait, meg a szövegeit, de az utóbbi kettőt... valahogy nem tudom megszeteni. :/ Nem is a szöveggel van gond, szimplán a zenével, vagy ritmussal. Nem értem én sem.

      Got7: Dehogy hangzik hülyén, én csak örülök, ha eszedbe jutok! (Komolyan. :D) Naaa, ezt eltaláltad akkor, mert tényleg megszerettem a dalt. :) Younjae rendelkezik a legkevesebb fannal? Azt hogyan? Mármint... szerintem neki van a leghelyesebb pofija, és az ő hagját szeretem a bandából a legjobban. Váó! Ez most nagyon megdöbbentett... Bizonyos dolgokban fejlődik a JYP, ezt elismerem, de egyértek veled, nem egy szent ő sem...

      NCT: Örülök, hogy rajongó lettél te is! Én azt szeretem az egész jelenségben a legjobban, hogy mennyire sok anyagot kapunk. Mármint, ott a youtube / vlive oldaluk, és kb. minden nap kapunk valakitől valamit. A srácok szerintem iszonyat közvetlenek, nagyon könnyű megkedvelni őket. :) Johnny is baromi jó arc, és tényleg olyan kis közvetlen. Mondjuk én ezt érzem midnenkiről, mintha észre se vennék, hogy sztárok.

      Dream: VÉGRE VALAKI SZERETI RENJUNT! <3 Nekem a Jaemin-Jeno-Haechan szentháromság az, ami a hűűű faktort okozza, de talán csak azért ők, mert a többiek mindig kicsik maradnak a szememben? :D

      127: Nem tudom, hogy csinálod, nekem elsőre nem minden dalukat sikerül megszeretni. SOHA nem fogom elfelejteni mennyit szenvedtem ezekkel a visszatérésekkel. :D A Mad Dogról kéne írnom valami teóriafélét, annyira rémisztő az a szám, imádom.

      Én is kedvelem az SM-et, szeretem a változatos zenéiket, együtteseiket. Sok bajom nincs is velük (pedig hatalmas f(x) rajongó vagyok, és ők eléggé gyűlölni szokták a céget).

      Ne köszönj semmit, én köszönöm a türelmed. Na meg persze a véleményed! Mindig kíváncsi vagyok mindenki vélényére, ha egyezik az enyémmel, ha nem! :) :)

      Törlés
  3. Szia, először is megjegyezném, hogy nagyon szeretem a dalszöveg fordításaidat és az elemzéseidet. Már egy ideje követlek. Talán három éve, ha jól emlékszem akkor találtam rád amikor Army lettem. Azóta multifandomként tengetem napjaimat, ami nem könnyű élet :") (Amikor a Day6 és a Nu'est ugyanabban a pillanatban dobja ki a comeback MV-t és nem tudod melyiket nézd meg előbb 😂) A Day6-ről alkotott véleményedre nagyon kíváncsi leszek. Imádom őket. Ők voltak a második banda, akikre rátaláltam a BTS után és a szívembe zártam.
    Viszont most rá térnék arra, amiért elszántam magamat, hogy írok egy kommentet.
    Map of The Soul:7
    Yep. Most jöhet az, hogy elfogult vagyok, meg mert szeretem a srácokat ezért lázadok. De nem érdekel.
    Ez az album a halálom. Erre a combackre vártam nagyon sokáig.
    Bevallom őszintén nem voltam oda kezdetben a Personáért. Mármint a számok nem rosszak az albumon. (A Dionüszoszt imádom, poén, hogy megjósoltam a szám érkeztét, hosszú sztori 😂) Viszont a Boy with Luv még mindig nincs a kedvenc számaim között, akármennyire is tudom, hogy mi van a szám mögé rejtve és miért olyan amilyen.
    Nem tudom mennyit tudsz a Jung elméletről ami az albumsorozat alapja. Számomra, aki pszichológiát akar tanulni a jövőben sokat jelent ez a témaválasztás. Ha érdekel szívesen leírom nekem mi jött át a Personán és a 7-ön keresztül. Viszont, ha már tudod, akkor nem akarom rabolni az idődet.Viszont nagy vonalakban a szerkezetről írok.
    Na szóval MOTS:7.
    5 számot átvettek a Personából. Hogy őszinte legyek várható volt, mert így egész a történet. Persona-Shadow-Ego mind egyben a "7" cím alatt.
    Hogy őszinte legyek én örülök, hogy nem kaptunk szerelmes dalt, pontosítok, vártam, hogy nem lesz szerelmes szám az albumon a Jung elméletből kifolyólag.
    Az album arról szól amiről szólnia kell. A BTS-ről, a tagok valódi érzelmeiről.
    Igen, a Personán sok szám volt az Armynak címezve. Valamilyen szintem mondhatnám azt, hogy egy köszönet nyilvánító album volt. Viszont jusson eszünkbe, hogy a Persona, az énünk azon része, amelyet a külvilágnak mutatunk. Mi jelképezi leginkább a BTS-t, ha nem a rajongói tábora. (Oké, tekintsünk el az örült fanoktól csak egy picit. A fandom nagy része normális, segítőkész és jó akaratú. Személy szerint utálom a fandomok közötti háborúkat. Viszont sajnos mindig lesznek hülyék minden fandomban.)
    Oké, menjünk tovább.
    Shadow. Szerintem a szám magáért beszél, ha arra gondolunk, hogy a Shadow az ember "sötétebb" oldala. (Nincs erőm kifejteni,mert már félálomban vagyok, viszont nem hiába raktam idézőjelbe azt a szót.)
    Nem hiába következik utána a Filter és a My Time, majd a Louder than Boombs(amelyet amúgy szerintem nem kifejezetten a rajóngoknak, inkább egymásnak címeztek).
    Majd az ON jön áttörésként. Oh istenem az ON.Egyszere mosolyogtam és majdnem sírtam, amikor először végighallgattam felirattal.
    Majd jön az UGH, ami zseniális és szintén mély. Majd a Zero o'clock és így tovább az Ego-ig. A teljes képig, amit Hobi szerintem nagyszerűen összehozott.
    A fiúk hangjára tett megjegyzésedhez megjegyezném, hogy az élő videókban tisztán hallani a srácok hangját. Szerintem okkal halkították le az alapot az élő müsorokban.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon örülök, hogy követed a fordításaimat, annak meg pláne, hogy elmondtad a véleményedet!

      Dehogy! Én csak örülök, ha ennyire szereted őket, ettől nem leszel elfogult (szerintem). Attól, hogy most ez nem tetszett annyira, még nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre. (És ez nem kamukedvesség. :D) Néha közbeszúrok (a kommented olvasása közben) egy-két megjegyzést!

      - A Persona nekem pl. jobban tetszett zeneileg, mint a mostani megjelenésük.

      - Nem, őszintén megmondva, nem néztem utána a lemez hátterének, én lemaradtam a LYS csomagnál. Ha kedved van hozzá, nagyon szívesen veszem, ha felvilágosítasz! Mióta kivégezték a LYS korszakot, csak a dalokat (zenileg, és szövegileg) követem nyomon.

      - A Persona-Shadow-Ego vonal mondjuk háttértörténet nélkül is logikusnak tűnik, csak a szöveg alapján. Itt gondolkodtam el először (nagyon), hogy nézzek-e utána az egésznek.

      - Ó, azzal nincs bajom, hogy nem kaptunk szerelmes dalt, nem ezt vártam igazából! Azzal sincs konkrét bajom, hogy sok szöveg szól a rajongókhoz - ezt biztosan félreérthetően fogalmaztam meg. Nem vontam le érte se csillagot (több közülük hatalmas kedvenc lett a lemezről), meg semmi, csak mint nem rajongó, fucsállom, hogy ilyen mértékben bombáztak (teszem azt, engem is) ilyen, hogy is mondjam, nagyon speciális szöveggel.

      - Igen, a Shadow szövegéről pihen egy elemzésem, ami háromnegyedig készült el. Itt teljes mértékben értem mire utalsz.

      - Az élőkkel kapcsolatban persze teljesen igazad van! (Mondjuk tőlük, mivel nagyon erősek élőben, "el is vártam", hogy halljam őket.) Ennek ellenére is a hálom az auto-tune sajnos. :/ Nem értem, miért választják ezt az előadók. De ez tényleg ízlés kérdése. :)

      - Őszintén megmondva, ha követem a teóriákat stb. biztos vagyok benne, hogy nekem is sokkal többet mondana a lemez. De ezúttal (bár erősen gondolkodtam rajta, hogy újra belevetem magam ebbe a világba) csak a zenére figyeltem, semmi másra (jó, meg a szövegre persze). Így csak ezt az oldalt tudtam értékelni, a történetvezetési zsenialitásukból teljesen kimaradtam.

      Még egyszer köszönöm a hozzászólásod, és nem, egyáltalán nem gondoltam, hogy elfogult lennél, vagy lázadnál, vagy ilyesmi! Nagyon örülök neki, hogy ennyire szereted őket, és a zenéjük (meg a mögöttes tartalom) ennyire megmozgat téged. Ez lenne az egésznek a lényege, nem? :) Biztos vagyok benne, hogy a fiúk most is valami lenyűgözővel rukkoltak elő (de tényleg, ezúttal csak a zenét értékeltem, semmi mást). :)

      Törlés
    2. Szia :D
      Mivel nem igazán tudom rávenni magam az angol házira (valami borzalom ez a távoktatás) és ez sokkal érdekesebb téma szerintem, ezért most leírom neked, hogy nekem mi jött át a Map of The Soul-lal kapcsolatban.
      Félre ne érts, szeretem a MOTS:Personat is, csak valahogy nekem elsőre "érdekes" volt.(Alapjáraton rocker voltam/(vagyok) a kpop előtt szóval...) A Boy with Luv-nak is főként a hangzásával volt bajom :") De most már egészen kibékültem vele. (Amúgy van egy megérzésem, hogy a love szóval nem éppen a szerelemre, hanem magára a szeretetre gondoltak.)
      Viszont rátérve a teóriámra. Leszögezném, hogy kezdő vagyok a pszichológiában, magyarán nem tudok annyit hivatkozni, inkább saját látószögből próbálok a dolgok mögé nézni. Carl G. Jung elmélete azonban megragadt bennem.(Előre is elnézést kérek, ha netalán valamiben tévednék az elmélettel kapcsolatban. Mert megeshet, mivel nem igazán volt még időm mélyebbre ásni benne, viszont nagy vonalakban tudom miről szól.)

      Namjoon Personája nagy hatással volt rám. (Mellesleg ő a biasom). (Picit aggódok is Nam miatt, főleg azután, hogy láttam a fordításodat :"D) Nam nagyon rátapintott a lényegre a számban szerintem. A Person lényegében az a része a személyiségednek, amit a külvilág lát. Egy "álarc", amelyet a külvilágnak mutatsz. Félreértés ne essék. Nem negatív az álarc jelentése. Az ember a külvilággal kapcsolatban nem mindig tudja, akarja ismertetni valódi önmagát (néha az ember nem is ismeri magát annyira). A Personát általánosságban a külső hatások befolyásolják a leginkább.(Egyszerű példa, hogy másként viselkedsz a családdal és a kollégákkal is. Más más "álarcot" öltesz előttük. Művészek esetén a színpadi élet és a magánélet.)
      Igazság szerint tegnap este vetült fel bennem az ötlet, vagy inkább talán tudatosult bennem, amikor neked írtam, hogy miért szól annyi szám látszólag az Armynak a Personában.
      A rajongói tábor általánosságban egyfajta tükörképe a rajongás tárgyának, esetünkben a bandának. A legtöbb (inkább sok) ember egy adott rajongó tábor alapján megítélhet (van hogy tévesen) egy bandát, anélkül, hogy ténylegesen ismerné az előadókat.Ugyanez igaz akkor amikor egy banda alapján ítélünk meg egy embert.
      Hogy őszinte legyek a sorozat Persona részét még nem sikerült teljesen megfejtenem magamban (annyi biztos, hogy szeretnek minket). De az az igazság, hogy az ember Personája az egyik legbonyolultabb része, szóval...

      Törlés
    3. Tovább megyek a Shadow-ra. Az ember személyiségének "árnyéka", amit leginkább a tudatalattink formál. Yoongi egy géniusz. Istenem, nem érdemeljük meg ezt az embert. :")(Igen, ebből sejtheted, hogy Joonie kivel versenyzik nálam :D)
      Az "árnyékunk" lényegében a belső "negatív" oldalunk. A legbelső vágyaink,félelmeink egyvelege. (Az ember kapzsisága, félelme, dühe, irigysége is innen fakad.)Yoongi nem csak a szöveggel alkotott, de magát a zenei alapot is hozzáigazította a jelentéshez. (Az MV magáért beszél. Konkrétan végig önmagával veszekszik. Estéig írhatnám mi minden van benne :")). Egyszerűen csak zseniális.
      Aztán itt van nekünk a Black Swan.(Istenem, nem tudom, hogy felejthettem el este megemlíteni a kommentemben.) Ez a szám fáj. Az "árnyék" végig jelen van benne. A félelem amit a szenvedélyük elvesztése iránt éreznek. (Mellékesen a Black Swan verziót kaptam előrendelés után az albumból.(Random verziót rendeltem, mert kíváncsi voltam.) A sors fintora, hogy a Black Swan-t Jimines kártyával kaptam. Az egész Black Swan koncepció annyira Jimin nekem.)
      Filter és a My Time. Mindkettő nagyon személyes szám. Jimin egy maximalista, aki mindenkinek meg akar felelni. Kookie pedig egyszerűen csak el van veszve valahol, a saját ideje és a életében való rohanás között. (Mindkettő elég szomorú számomra.)
      Majd jön a Louder than Bombs. Kirázott a hideg, amikor meghallottam. Sokan mondják, hogy ezt is a rajongóknak címezték. Szerintem csak részben igaz ez az állítás. Szerintem ezt egymásnak írták. (A tagok közt lévő kapcsolat aranyat ér. T-T)
      Aztán jön az On. [Emlékszem, hogy kinyírtuk a Tiktokot azért a 30 másodpercért, amit a szám megjelenése előtt mutattak :')]Ez a szám. Ez A SZÁM. (Tudom, vannak páran akiknek nem jött be annyira. Ízlésen nem lehet veszekedni, ez mindenkinek az egyéni dolga. Engem nem zavar, ha valakinek nem tetszik. Nem fogom rákényszeríteni a véleményem. :D)Hogy őszinte legyek nekem először egy csatajelenet jutott eszembe róla, ahogy meghallottam :")Valahol ez az a része az albumnak, amikor az Ego és a Shadow megküzd egymással. Innentől változik meg a hangulat és közelítjük meg az Egot. Az On egy fordulópont, talán ezért lett ez a szám az amiből MV-t készítettek. (És így értelmet nyer az MV is.)(A refrén beleolvad a számba. "On". Egy folyamatosan ismétlődő folyamat. Az egész küzdelem a Shadow és az Ego között végig követ minket az életünkben.)

      Törlés
    4. Az Egoról: Az Ego az a része az ember személyiségének, amelynek egyensúlyban kell lennie a Shadow-val. Az Ego a Personához áll közelebb,a külvilághoz, míg a Shadow az Anonimus/Animához, a belső világhoz. Az Ego lényegében (szerintem) a "pozitívabb éne" az embernek. A külső hatások alakítják, de ugyanakkor a belső is hatással van rá, ahogy a Shadow esetében is csak éppen fordítva. (A külső hatás lehet személy is. Pl.: egy barát. Így máris értelmet nyer a Friends, ami szerintem egy iszonyat aranyos szám.)
      Az UGH és a Zero o'clock. Mindkét szám belső vívódás. A harc folytatódik. Az UGH-ban a srácok a véget nem érő dühvel néznek farkasszemet, míg a Zero o'clockban talán a reménytelenséggel(?). Mindenesetre a sorrend sem véletlen. Az egyik "keményebb" hangzású, az UGH. Míg a másik már lágyabb. A Zero o'clock után már egyenesen haladunk az Egohoz.
      Inner Child. A változás és a felnőtté válás száma. Azok a körülmények, amik között az ember felnő sokat tesznek az ember Ego-jához (és a Shadowhoz is). A gyermeki énünk tiszta, érinthetetlen. Amikor felnövünk sokszor vissza kívánjuk azt a naiv, békés tudatlan állapotot, amikor még gyerekek voltunk. De el kell fogadnunk, hogy a múltat nem hozhatjuk vissza, viszont az emlékeink megmaradnak és azokba olykor visszamenekülhetünk. A szám szerintem magáért beszél.
      Majd jön a Friends és a Moon. Az emberi kötödések. (A külső világ hatása.)Mind kettőt nagyon szeretem. A Friends annyira szép és aranyos a maga módján. Tae és Jimin barátsága irigylésre méltó. A Moon. Istenem. Gyönyörű az a szám. Ha Jin nem mondja, hogy az Armynak szánja én is szerelmes számnak tituláltam volna. Azonban, van még itt valami. Általában az ember a szeretteihez is ugyanúgy ragaszkodik és próbálja megvédeni őket. Szóval ez a szám egyszerűen számomra úgy jött át, mint egy szeretettről szóló szám. Mindkét szám az emberi kapcsolatok jelentőségére utal az életünkben.
      A Respect az emberi értékek megkérdőjelezése.(Ez is külső hatás.)Nagyon okos szövege van, ahogy azt kedvenc írópárosomtól megszokhattuk.
      A We are Bulletproof: The Eternal. Ezt a számot majdnem megkönnyeztem. (Nehéz megsiratni engem különben.)A rajongóik képezik az egyik legnagyobb erőt, ami hatással van rájuk. Egymást segítve jutottunk el addig ahol most vagyunk. Tőlünk a rajongóktól visszaigazolást kapnak önmagukra és segítséget arra, hogy feljebb és feljebb törjenek, míg ők nekünk megértést és "lelki-segélyt" adnak a mindennapokhoz (és segítenek elfogadni önmagunkat). Nem is tudom, hogy fogalmazzam meg az ARMY és a BTS kapcsolatát...
      És végül az Ego. Hobit is imádom. (Mindenkit imádok.)Sikerült nagyon jól megfogalmaznia az Ego lényegét. Valamilyen szinten az Ego az elfogadást jelenti és azt, hogy tudatában vagy az értékeidnek. (A számnak magának a hangzása is találó)
      A Shadow és az Ego olyan, mint a Jin és Jang, negatív és pozitív, rossz és jó, fekete és fehér.
      Az egyensúly a kettő között fontos.

      Volt még valami, amiről írni akartam, de mire idáig elértem már elfelejtettem :") Mindenesetre remélem segített jobban megérteni miért imádom ennyire ezt az albumot és miért zseniális a szerkezete.Persze nem biztos, hogy jó az elemzésem, de számomra így nyert értelmet.

      Anélkül nem tudjuk igazán szeretni magunkat, hogy ismernénk önmagunkat.

      Törlés
    5. Bocsi. Tudom, hogy most márt túl sok vagyok 😅 Csak ez ilyen hosszan jött ki.

      Törlés
    6. Szia megint! Vártam ám a véleményed. :) Tudom, hogy hihetetlen sokszor, de akkor is szeretem mások véleményét olvasni, ha nem egyeznek az enyémmel, de őszintén! A zene nekem túl sokat jelent. :D Szépen végigolvasom amit írtál, és ha eszembe jut valami, odaszúrom.

      Azzal semmi baj nincs, hogy "kezdő vagy" (nálam máris jobban értesz hozzá, szóval :D), szerintem is az a lényeg, hogyan éled meg az egészet!

      Hmm, ebben lehet valami. Mármint annak, miért van ennyi dal a rajongóknak "címezve" (ha nem is szól mindegyik nekik, én rá tudtam húzni elég sokra, de na, nem is ez a lényeg :D). Ebben igazad lehet, ez elgondolkodtató.

      Yoongi egy géniusz, ebben biztosan egyetértünk. Az a férfi, és a tolla, tényleg aranyat ér.

      Hmmm, az On-ról amit mondasz, szintén elgondolkodtató. Érdekes nagyon! (Egyébként belőled pont nem is néztem volna ki, hogy másra erőlteted a véleményed - eleve nagyon szépen, kulturáltan fejezted ki magad, holott a szemedben egy zseniális albumról írtam felemás véleményt. Ez sokakat alapvetően, durván felingerelt volna. Ne tudd meg hány üzenetet szoktam kapni ilyenért. :D Te eleve nem úgy álltál hozzá.)

      Louder than bombs: ez a dal rettentő jó, ebben egyetértünk. És egyébként tényleg, akár lehet az is, hogy egymásnak írták a dalt. Simán.

      Ego: váó, hű, ez érdekes. Nagyon elgondolkodtató!

      Moon: Ó, tudom én, hogy nem az, csak (nagyon) szeretném hinni, hogy az. De akkor már jobban tetszik a barátokhoz / szeretteikhez való ragaszkodás, amit említesz.

      The Eternal: a dal gyönyörű, az egyik kedvencem. Rajongóként nem csodálom, hogy megkönnyezted (majdnem). Teljesen megértem, hogy rajongóként mi ez az érzés, velem is megesett, csak... na, nem a BTS esetében. :D De megértem. :)

      Összességében nagyon érdekes elemzést állítottál össze. De őszintén! Nagyon jó látni, hogy ennyire meghatott az egész "történet", és magával ragadott. Ezért már érdemes volt nekik megcsinálni(uk)! Hiszen... valahol, valamilyen szinten ez volt a céljuk, nem? Elgondolkodtattak, üzenetet adtak át, súlyos mondanivalóval. Biztos vagyok benne, hogy ők is tudják mennyit jelent ez a rajongóknak!

      Abszolút megértem, miért szereted ennyire ezt a lemezt, tényleg. Jó az elemzésed, vagy sem, a lényeg, hogy te így éled meg az egészet. Régen én is készítettem ezernyi elemzést / teóriát, amiknek fele nem volt helyes, nekem mégis sokat jelentettek. Szerintem ez a lényege az egésznek, mi mit érzünk, mikor a zenéjüket hallgatjuk, a szövegüket olvassuk. Ez nekem is sokat jelent általában.

      Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad ezt velem - mert elég személyesnek tűnik egy bizonyos szinten. Az ilyesmi nekem mindig sokat jelent, tényleg, akkor is, ha valamiben pl. nem értünk egyet (bár itt nincs ilyen, mert nem is néztem utána a mögöttes jelentésnek, így nem voltak megformált gondolataim sem erről). Az biztos, hogy kedvet kaptam, hogy én is utánanézzek a dolognak. (Ezt valószínűleg meg is ejtem.) Ez tényleg köszönöm! :)

      Bár nem vagyok rajongó, de nagyon tisztelem a fiúkat (oké, nyilván ezért foglalkoztam ennyit anno a dalokkal, videókkal). Emiatt mindig örülök, ha olyan emberekbe botlok, akik tényleg értékelik azt, amit csinálnak. És is te épp ilyennek tűnsz. :)

      Köszönöm még egyszer, és legyen szép napod! :))

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Hű, hát ennyi minden után nem csodálom, hogy ketté szedted a bejegyzést, ez nem semmi amit mind lepötyögtél!
    Előre megjegyzem, alig várom a sok rajongót a vérben forgó szemekkel, hogy elszidjanak téged-minket-, amiért nem tetszik tőlük valami XD

    Kezdem a dreammel, mert életem szerelmei: Ha lett volna itthon, tuti pezsgőt bontok, mikor megláttam, hogy egyben marad a dream. Soha nem hittem volna, hogy az SM bármiben is hallgatni fog ránk xD Logikus volt, végül is, hisz most már szerintem majdnem egy szinten állnak a 127-nel, már ami a népszerűséget illeti. Óriási baromság lett volna szétszedni az egyik legnagyobb bevételi forrást, rengeteg ember van, aki bármit képes megvenni, ha a kedvencéről van szó -most próbálok úgy tenni, mintha nem az aláírt Haechan poszterem nézne velem farkasszemet a falamon, ami múlt héten jött meg. Hát hogy tudtam volna nem megvenni?!-, márpedig egyre többeknek a dream a kedvence.
    Imádtam az egészet! Még mindig nem tudok betelni vele! Alig várom, hogy megrendelhessem az albumot - ha jövő héten esetleg nem találok belőle még a media marktban, ahová eredetileg ateez albumért megyek majd, de ha meglátok egy reload-ot, gondolkodás nélkül azt megveszem meg. :'D Jó lenne, ha Jaemin kicsit visszafogná magát, mert nem tesz jót nekem, amit csinál; Haechan nevét pedig azóta is félve írom le, hátha megjelenik álmomban, és még jobban elalélok tőle :D amit a quiet down elején művelt, az illegális! Jeno meg...csak...ne. Nem. :'D
    Azt már kezdem megszokni, hogy Jisunggal nem lehet bírni, mióta mutált a hangja, Renjun hajáért pedig már tényleg izgulok, hogy a helyén maradjon, ahányszor be lett már festve neki csak ezalatt a promóciós időszak alatt xD
    Jaemin botrányát illetően pedig, először mikor meghallottam, hogy állítólag mi történt, nyilván nem voltam túl boldog, de azért az unstan-elés szélén se hasaltam, mint egyesek. Nem olyan vagyok, aki figyelmen kívül hagyja egy idol hibáit, csak azért, mert szeretem őket. Emberből vannak, nyilván ők is csinálnak butaságokat -élénken él bennem az emlék, mikor Haechan még pár éve kiskamaszként lespanolt egy sasaenggel üzenetben :D életem a fiú, de röhögve csaptam volna nyakon, még ha csak másfél hónappal is vagyok idősebb nála xD És nyilván ezért nem is támogatom, hogy csak mert idolok, el legyen nézve nekik egy-egy botlás -azért persze máglyára se kell vetni őket-, ezért utána néztem, mi is történt pontosan, és esküszöm, két kézzel fogtam a fejemet kínomban. Az international rajongók 98%-ának fogalma se volt arról, hogy mi történt, hogy egy apró nyelvbotlás volt az egész, és a koreai nctzenek írogatták ki, hogy valamennyire lenyugtassák a fandomot, hogy chill nem direkt azt mondta. Alig tértem magamhoz, komolyan.

    nct 127: a kick it az elejétől kezdve szerelem volt, még akkor is, ha néha szemezgetnem kellett egy-egy mellbimbóval xd azt nem mondanám, hogy hidegen hagy, de nem is foglalkoztat különösképp, hogy most valaki vetkőzik - kikerekedett szemekkel elsuttogok egy 'ótejóistenvegyélmárfelegypólótdeközbenmégsem'-et, max lementek egy gif-et, és ennyi xD itt nem volt jogom kiakadni, mert ez kivételesen illik az mv koncepciójához, engem csak az zavar, ha valaki indokolatlanul félmeztelen :D
    Az album levett a lábamról, már itt is csücsül a polcomon mindkét verzió <3
    A Punch őszintén szólva érdekes lett. Mármint, meghallgattam elsőre, és amint a végére értem, elfelejtettem, hogy milyen volt :D olyan sokféle hangzás keveredett benne, hogy jópárszor meg kellett hallgatnom, mire megszoktam, és felfogtam belőle valamit :D Amint már nem volt olyan idegen, egyből megszerettem, és kezdem azt hinni, hogy tényleg nem tudnak semmi olyat kiadni a kezeik közül, ami előbb vagy utóbb ne nyerné el a tetszésem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SF9: már egy ideje szemezgettem a bandával, néha-néha belehallgattam a számaikba, de egyik sem üvöltött az arcomba eddig, hogy "maradj itt és szeress, ezt fogod hallgatni legalább egy hétig!", pedig egyiket sem mondanám rossznak. Ez már valamivel fülbemászóbb, ahogy ismerem magam, megközelítőleg 4-5 hallgatásra vagyok attól, hogy megszeressem végleg :D

      Gidle: olyan szinten megszerettem őket, hogy az már veszélyes. A mamamoo mellett a kedvenceim lettek. Teljesen hanyatt vágott ez a visszatérés, Soojin szokás szerint megkérdőjelezteti velem a szexualitásom, de ezt már megszoktam, Yuqi hangjért teljesen odavagyok, és és és wow. Imádom. Nekem tetszik Soyeon hangja, de megértem, hogy neked miért nem :D

      Kard: Hát nem kicsit lepett meg, egyáltalán nem ilyesmire számítottam, de nem rossz, sőt, szeretem. A dumb litty és a bomb bomb egy kicsivel jobban tetszik, de ezt is ugyan annyit hallgatom. És... Jiwoo.
      Ennyit akartam csak mondani, köszönöm xD

      TXT: hűha, hát ez meglepően sötétre sikerült, de nekem nagyon tetszik! Pont a napokban válaszolt valaki még a tavalyi youtube kommentemre, amiben épp azt magyarázom, hogy miért nem egy ilyesmivel kellett volna debütálniuk, és miért volt tökéletes a debütjük úgy, ahogy volt, és jót nevettünk a válaszolóval, hogy tessék, komoly koncepciót akartak, most itt van, csak várni kellett rá egy kicsit :'D Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy karrierjük végéig kiskutyákról és cicákról fognak énekelni? És mennyien ki voltak akadva, te jó isten...Őszintén szólva nem tudom, hogy valaha ki fogom-e heverni azt az idegösszeroppanást, amit akkor az armyk -mert nagyrészt azok voltak- okoztak.

      A Got7-hez nem sok mindent tudok hozzáfűzni, nagyjából semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem eddig, pedig szeretem a fiúkat. Hallgatom, hallgatom, de olyan...semmilyen. Remélem ez változni fog.

      BTS: hajaj, most aztán le leszünk tolva :'D nem estem hasra tőle. Ahogy az előző bejegyzéshez írt kommentemben is említettem, az Idol óta semmi olyat nem kaptam tőlük, amitől rohannék megvenni az albumot, vagy nonstop -jé, már ez is nct utalásnak számít, micsoda egy dal, jó ég!- azt akarnám hallgatni. Még csak dallamtapadásom sem lett egyik számtól se. Az ON már határozottan jobb, mint a boy with luv, de magamtól nem keresek rá, ugyan ez a black swan. Az mv gyönyörű, a dal se rossz, de annyira nem fogott meg egyik sem, hogy ráfüggjek. Remélem a legközelebbi visszatérésük már tetszeni fog <3

      Hű, jó sokáig írtam én is -tuti az nct miatt, nem tudom befogni a szám, ha róluk van szó-, várom a következő bejegyzést, addig is szép napokat ^^

      Törlés
    2. Szia! :) Örülök, hogy itt vagy, és hoztad a véleményedet is!

      Dream: Teljesen igazad van abban, hogy a cégnek is logikus lépés volt hallgatni a rajongókra, mégis meglepett a dolog. :D ALÁÍRT HAECHAN POSZTER? (Merre is laksz? Érdekelne honnan nyúlhatom le.) Én is alig várom, hogy megrendeljem - csak még a tárcámmal kell ezt lemeccselnem. :D

      Le a kalapom előtted, de tényleg. Örülök, hogy vannak ilyen értelmes rajongók, mint te, akik nem egyből az énekes torkának ugranak (vagy legyen szó bárkiről, nem kell énekesnek lennie), hanem utánanéznek a dolognak. (De még ha nem is néz utána az ember, legalább ne utálkozna egyből ilyen hevesen.) Igazad van abban is, hogy neeeem, nem szabad figyelmen kívül hagyni az előadó hibáit - teljesen egyetértek! De ebben az esetben is azt javaslom, hogy nyugodtan, halálos fenyegetések nélkül kell ezt megoldani. Nagyon nem szeretem az erőszakos megoldásokat, se tettben, se szóban. Örülök, hogy te is hasonlóan látod ezt. (Egyem meg Haechan..., hogy a jó égben gondolta, hogy ez jó ötlet? Azt a fejmosást, amit azért kaphatott, szerintem soha nem felejtette el.)

      127: Ebben tudom, egyedül vagyok, de engem nagyon sokszor kiakaszt, ha nincs felső a tagokon. :D Valszeg abnormális vagyok, mert rendre zavarnak az ilyen dolgok, én már csak ilyen vagyok. :D Az jogos, hogy itt volt oka a pőreségnek, de engem elemi szinten taszít az ilyesmi a klipekben. Több mint valószínű, hogy azért, mert engem se hagy hidegen. :'D

      Ez az NCT hatalma, mindig megszerettetik a dalaikat, ha akarjuk, ha nem. Én nem is értem. Világuralmat nekik! :D

      Sf9: Talán velem is ugyanez volt, mármint okésak voltak a dalaik, de egy se fogott meg nagyon erősen. Na majd most!

      Gidle: Örülök, hogy tetszenek Soyeon részei (és, hogy nem veszed támadásnak amit mondtam: D)! Látom ám, hogy mennyire népszerű a dal, így tudtam, hogy kisebbségben leszek ezzel a véleménnyel. Egyébként a Maybe c. dalukban tetszett a hangja nekem is. :)

      Kard: Örülök, hogy te is szereted a srácokat! Nagy kár lenne értük, ha elvesznének, mert nagyon tehetségesek! :)

      TXT: Nekem ez a dal, és ez a lemez az új szerelmem. (Örülök, hogy neked is tetszik!) :) Minél többször hallgatom, annál jobban szeretem. Jaaaj, emlékszem erre a vitára debütáláskor. Az egy dolog, hogy nem tetszik valakinek a debütálásuk, az teljesen rendben van. De sokan tényleg túlzásba estek, engem is többen igyekeztek "meggyőzni" (khm), hogy hülye vagyok (szó szerint), amiért nem azt szeretem amit ők, és nem úgy, ahogy ők (nekem tetszett a debütálásuk). Nem tudom armyk voltak-e annó, vagy sem, de nekem is élénk emlék marad. :D

      Got7: Remélem te is megszereted a dalt. Ha nem, akkor majd jön a következő. :)

      BTS: Annyira szeretném én is szeretni a Black Swant... esküszöm, annyiszor próbáltam, de zeneileg nem tudom megkedvelni. Miután lejár a szám, kb. kicsúszik a fejemből. :/ Pedig tényleg művészi alkotás. A lemez nekem egy 8-as (jó jegy a suliban :D), nem tökéletes, de sok számot kedvelek róla. Az On lett nekem kb. a legrosszabb, nem találom a helyem a dalban. :/ A többi dalt szeretem, csak 3 kivétel van kb, de rájuk szinte nem is emlékszem, azonnal elfelejtem őket, amint egy másik dalra kattintok. :/ De majd a következő visszatérés jobb lesz! :)

      Szeretnék ismét ráfüggni a srácokra...

      Örülök, hogy szántál időt arra, hogy ezt leírd, élvezet volt olvasni! <3 Nemsoká ismét találkozunk, addig is, szép napot neked is. :))

      Törlés
  6. Jaj nekem, annnyi dologról kell írnom, lehet két megjegyzés lesz ebből, de majd meglátjuk.

    (G)I-DLE: Őszintén, nekem nagyon bejön a dal. Elsőre nem fogott meg, egyszerűen olyan unalmas és vontatott volt, de másodszorra már imádtam, nem tudom mi van velem. Én imádok minden részt, bár azzal egyetértek, hogy Soyeon talán túlzásba viszi az éneklést néha.A lemezről sajnos egy dal sem tetszik, a Lion-t kivéve ( de hát az ugye nem a lemezen jelent meg először, szóval én nem számítanám bele). Konkrétan mindennel egyetértek amit elmondtál, mind Soyeonról, a dal üzenetéről, de legfőképpen a kulturális kizsákmányolásról. Én sem akarok senkit megsérteni, de szerintem egyesek túlreagálják ezeket a dolgokat, értam én, hogy kisebbségek meg minden, de akkor is egy kicsit elnézőnek kéne lenni. Én is most hallottam életemben először a kutúrális kizsákmányolás fogalmát (szégyen vagy nem, nem érdekel) és nem is értem mi olyan megbotránkoztató benne, főleg akkor ha az adott ország lakosainak nincs is tudomása az egészről. Valamint ahogy te mondtad, vagy tiszteljünk akkor mindenkit, vagy tényleg senkit, az lenne igazságos.

    TXT: Elismerem, nem vagyok nagy rajongó, de ez a dal kifejezetten megfogott. Van az egészben valami sötét, különös érzéseket vált ki belőlem. A robotikus hangok először zavaróak voltak, de később rájöttem, hogy csak hozzáadnak a dal hangulatához. A videóból én nem tudtam sokat kihozni, de amit te elmondtál az tetszett ( a vicces megjegyzések főleg), és szerintem nem is muszáj mindenkinek ugyanúgy értelmeznie mindent ( ez nekem a BTS esetében is így van). A többi dal nem lesz e kedvencem, de jobban tetszik az egész album mint az előző, ez már haladás.

    BTS: Jaj, nekem army létemre nem jött át a drámaiság :)) Az ON videóját imádom, a táncot főleg, de maga a dal egyszerűen unalmas. Persze, furcsán hangzik, hogy egy ilyen dal unalmas, de talán nem is ez a megfelelő szó, inkább erőltetettnek nevezném az egészet.Sokkal jobban értékelném ha a fiúk nem olyan dalokat készítenének amikkel csak le akarják nyűgözni az embereket, valami egyedit szeretnék. Talán ezért tetszik jobban a Black Swan,de csak a komolyzenei aláfestéssel, ki nem állhatom az "elektronikus" vagy nem tudom minek nevezzem aláfestéssel. Na igen, egyszerűen minek csináltak 2 verziót? Gondolom féltek, hogy az emberek többségének nem jönne be a komolyzenei változat, bár ez nem a BTS-re vallana, de mindegy, nem tudom mi járt a fejükben. Az albumról nekem pár dal kivételével minden 10/10. Az a pár dal pedig: My time (egyszerűen borzasztó unalmas számomra), Louder than bombs ( nem jött át, még most sem), Respect ( talán kétszer hallgattam meg, de semmit nem váltott ki belőlem), ON ft. Sia (teljesen felesleges volt, Siát szinte nem is hallom). Összességében nem egy rossz album, jobb mint az előző, de a srácok szerintem ettől többre képesek.

    GOT7: Igazából nem is annyira a dalról szeretnék most írni, mert ez sem tetszik. Arról van szó, hogy nem értem mi történik a bandával. Ne essék félreértés, a srácokat imádom, nézek róluk videókat, iszonyatoan viccesek, de a zenéjük távolabb már nem is kerülhetne tőlem. Kezdem azt hinni, hogy velem van a baj, mert nagyon sokan szeretik a bandát, de nekem minden daluk ugyanúgy hangzik, esküszöm, még ha abszurd is az egész. Én tényleg próbáltam megszeretni a dalokat, de egy idő után már képtelen voltam végighallgatni őket, ez van, talán majd megtörténik az áttörés, én örülnék neki a legjobban.

    NCT DREAM: Kimondhatatlanul örülök annak, hogy marad a jelenlegi felállás, csak Mark visszatérése az ami piszkálja a csőröm. Ez fura, mivel Mark az egyik kedvenc tagom, de 1) túl van hajszolva 2) elveszi a figyelmet a többi tagtól, és ez a két ok nekem elég lenne arra, hogy ne tegyék vissza, de mindegy, nem kívánságkosár ez. A dal nem egy nagy kedvenc, de mégis, néha kifejezetten kedvem támad meghallgatni. Van valami különös energia a dalban, kissé nosztalgikus, fogalmam sincs miért :'), valamint a rap rész a kedvencem.



    VálaszTörlés
  7. Ez a kicsi már nem fért bele: NCT 127: Ez a banda valami fantasztikus, ugyanaz a helyzet kb mint nálad. Amikor először hallottam a dalt azt hittem egy rossz vicc, és meg voltam győződve, hogy csak félrehallás volt a Bruce Lee beordítás, ne tudd meg mi volt amikor kiderült, hogy nem....Szóval borzasztó jelzőkkel illetem a dalt, és kikergetett a világból azzal, hogy mégis újra meg újra visszatértem hozzá. Végül megszerettem, és kezdem azt hinni, hogy az SM komolyan manipulál, ez már nem egészséges :').

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Ezt elvileg már megosztottam, de azt írja ki, hogy nem látja senki rajtam kívül... szóval válaszolok még egyszer, nem akarok ilyen bunkónak tűnni. :D)

      Szia! :) Örülök, hogy itt vagy újra!

      Gidle: Örülök, hogy neked ennyire tetszik a szám. Bár én is ennyire tudnám elvezni!:)

      Nincs azzal baj, hogy ezt a kifejezést nem hallottad, magyarul ilyet nem mondanak szerintem ilyet, szóval nem szégyen, egyáltalán. (Amúgy se lenne.) Angol találmány, és bár van alapja, de nevetséges ahogy lassan ráhúzzák mindenre... (és a vicc, hogy nagyrészt nem is azok, akiket érintene az egész...). De igen, vagy tiszteljünk mindenkit, vagy mindenki nyelje a keserű pirulát (bár mehetne így).

      TXT: Naaa! Nagyon örülök, hogy megfogott a dal., sokszor pedig ezeket a megjegyzéseket szoktam visszafogni (mindig van ezer), annyit beszóltak már, hogy vagy értékeljek, vagy tartsak mesedélutánt, ne egyszerre a kettőt. :D Egyetértünk! Mindenki értelmezze, ahogy neki tetszik. Szerintem ez a legjobb az egészben. :)

      BTS: Hmmm, valahol értem mit akarsz mondani, mármint az eredetiséggel kapcsolatban. Egy picit érzem én is, hogy igyekeznek megfelelni mindenkinek (főleg ezzel a nagy hírnévvel). Nem lepne meg, ha korlátozná is őket művészileg ez a dolog. Jaaaaaaj, én szeretni akarom a Black Swant! Mindenki szereti, csak nekem megy bele a fülembe. (Figyeld meg, két hét múlva megint kattanik valami az agyamban, és szeretni fogom...) Na, úgy látom pár kivétellel azért nagyon tetszett a lemez. Bár én is így érezhetnék a kedvenc bandám albumaival kapcsolatban... :'D

      Got7: NEM, nem abszurd a dolog. Megértem teljesen mit szeretnél mondani. Hangzásvilágot tekintve NAGYON egyformák a számaik (főleg az utóbbi időben), talán ezért se tetszettek a visszatéréseik. Mindig akkor van kivétel, ha a refrénben van egy kis változás, csavar, ilyesmi. De amúgy teljesen megértem, mire gondolsz.

      Dream: Egyetértünk, jobb lenne ha Mark maradna, ahol van. Szeretem, de jobb így mindenkinek. Még ha nem is kedvenc, de azért jó, hogy néha elkap a vágy, hogy hallgasd. :)

      127: Esküszöm, nem tudom hogy csinálják. Ez valami összesküvés lehet csak, mert nem létezik, hogy csak úgy... random megszerettetnek velünk, konkrétan mindent, amit csak kiadnak a kezeik közül. :D

      Köszönöm szépen a kommented, imádtam olvasni a véleményedet! <3 Szép napot neked! <3

      Törlés
  8. Szia! :) Örülök, hogy itt vagy újra!

    Gidle: Örülök, hogy neked ennyire tetszik a szám. Bár én is ennyire tudnám elvezni!:)

    Nincs azzal baj, hogy ezt a kifejezést nem hallottad, magyarul ilyet nem mondanak szerintem ilyet, szóval nem szégyen, egyáltalán. (Amúgy se lenne.) Angol találmány, és bár van alapja, de nevetséges ahogy lassan ráhúzzák mindenre... (és a vicc, hogy nagyrészt nem is azok, akiket érintene az egész...). De igen, vagy tiszteljünk mindenkit, vagy mindenki nyelje a keserű pirulát (bár mehetne így).

    TXT: Naaa! Nagyon örülök, hogy megfogott a dal., sokszor pedig ezeket a megjegyzéseket szoktam visszafogni (mindig van ezer), annyit beszóltak már, hogy vagy értékeljek, vagy tartsak mesedélutánt, ne egyszerre a kettőt. :D Egyetértünk! Mindenki értelmezze, ahogy neki tetszik. Szerintem ez a legjobb az egészben. :)

    BTS: Hmmm, valahol értem mit akarsz mondani, mármint az eredetiséggel kapcsolatban. Egy picit érzem én is, hogy igyekeznek megfelelni mindenkinek (főleg ezzel a nagy hírnévvel). Nem lepne meg, ha korlátozná is őket művészileg ez a dolog. Jaaaaaaj, én szeretni akarom a Black Swant! Mindenki szereti, csak nekem megy bele a fülembe. (Figyeld meg, két hét múlva megint kattanik valami az agyamban, és szeretni fogom...) Na, úgy látom pár kivétellel azért nagyon tetszett a lemez. Bár én is így érezhetnék a kedvenc bandám albumaival kapcsolatban... :'D

    Got7: NEM, nem abszurd a dolog. Megértem teljesen mit szeretnél mondani. Hangzásvilágot tekintve NAGYON egyformák a számaik (főleg az utóbbi időben), talán ezért se tetszettek a visszatéréseik. Mindig akkor van kivétel, ha a refrénben van egy kis változás, csavar, ilyesmi. De amúgy teljesen megértem, mire gondolsz.

    Dream: Egyetértünk, jobb lenne ha Mark maradna, ahol van. Szeretem, de jobb így mindenkinek. Még ha nem is kedvenc, de azért jó, hogy néha elkap a vágy, hogy hallgasd. :)

    127: Esküszöm, nem tudom hogy csinálják. Ez valami összesküvés lehet csak, mert nem létezik, hogy csak úgy... random megszerettetnek velünk, konkrétan mindent, amit csak kiadnak a kezeik közül. :D

    Köszönöm szépen a kommented, imádtam olvasni a véleményedet! <3 Szép napot neked! <3

    VálaszTörlés
  9. Szia, na ide is megérkeztem, sajnos a vizsgaidőszak nem könnyíti meg a dolgokat, de megoldom. Először is nagyon vártam, hogy ezekről a visszatérésekről írj, és úgy érzem nekem is lesz itt egy-két nem annyira népszerű véleményem. Na de kezdjünk is bele.
    (G)I-DLE: nos a lányok közül csak őket hallgattam meg szóval, róluk tudok csak véleményt alkotni. Meg kell jegyeznem hogy ez a dal nagyon különös. Elsőre nagyon nem tetszett, aztán nem hagyott nyugodni és egy idő után megszerettem, és sokat is hallgattam, mostanra azonban már egyáltalán nem hallgatom��. Szerintem ez azért van amit te is leírtál, hogy a refrén olyan kicsit erőtlen, és én szerintem furcsán van összeállítva a dal. A hangulata nagyon tetszik, de vannak a zenében és az énekben/rapben hibák. Engem személy szerint nem zavar annyira Soyeon éneklése, de azzal egyetértek ha már vannak vokálosok akkor inkább adják már nekik azokat a sorokat, most eszembe jutott még egy példa de inkább nem írom le a nevüket mert megharagszanak rám a rajongók. Szóval nekem úgy a dal elég közepes, ma már nem hallgatom de régebben tetszett.
    A kúltúrális dologról meg csak annyit mondanék, mivel a tesómmal ezt már annyiszor átbeszéltük, hogy nem értem miért ekkora probléma ha használnak más kúltúrális elemeket. Sosem értettem miért van ezzel a baj, és miért húzzák fel magukat az emberek, lehet nekem van valami probléma a fejemben XD.
    És akkor a fiúk (ez nagyon, de nagyon hosszú lesz, mert szinte az összes bandát hallgatom/szeretem):
    TXT: fu hogy nekem ez mennyire tetszik, én elsőre nem akartam elhinni, hogy nekem ez tetszhet, de már második hallgatásra éreztem, hogy na ezzel bele találtak. A dal hangulata valani fantasztikus, és maga a dal is elképesztően aprólékosan és jól meggondolva lett összerakva. A különféle effektekkel nincs problémám ha illik a dalra, szóval nekem itt sem volt zavaró mert hozzátett a hangulathoz. A szöveget elsőre nem értettem, aztán többször is elolvastam, és mondjuk azt hogy lesokkoltam. Nagyon tetszik, szeretem az ilyen misztikus és kicsit hátborzongatós dolgokat. Nekem ez a dal 10/10. És akkor jöjjön az album. Igazából csak egyszer hallgattam meg teljesen az albumot, viszont vannak dalok amiket azóta többet halgattam, és vannak amiket nem annyira. Az egyik ami tetszett a hangulata miatt az a Puma. Igazából nincs sok dolog amit hozzáfűzhetnék, csak megtetszett a ritmus meg ahogy az egészet előadják (most ha jól láttam lesz hozzá videó, ennek nagyon örülök ��). A Drama egy igazán energikus és kirobbanó dal, és tetszik hogy ezzel promotálnak, mert annyira jól átadják az érzelmeket. A Fairy Shampoo-t igazából csak kétszer hallgattam meg, szerintem kell még egy kis idő ahhoz hogy megszeressem. Bár amit te leírtál hozzá igazán nagyon megfogott úgyhogy lehet ezután többet hallgatom ��. A másik két dal zseniális, nagyon szeretem őket, tényleg nincs más amit hozzáfűzzek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BTS: jaj nekem �� Az előző kommentemben mondtam hogy vettem albumot, nos ez volt az. Amikor megjelent a Shadow én úgy voltam vele, hogy na most ez valami óriási lesz és a legjobb visszatérés. Háát lehet kicsit elhamarkodtam a dolgot a kijelentéssel. Vegyes érzelmeim vannak. Az album egyik felét nagyon szeretem, másikat viszont nem annyira. Na de akkor kezdjük, ja és annyi hogy a pesona-ról átvett dalokat nem fogom ide beletenni mert azokról már egyszer írtam véleményt, ne ismételjem magam ��. Az On nekem is egy picit csalódás volt, mert ez is egy hangulat dal. Szeretem a ritmust a táncot és az éneket is, de mivel átmegy egy kicsit ilyen himnuszos hangzásba a vége felé ott kezd unalmas lenni. Szeretem a dalt, hallgatom is, sokat XD, de volt már jobb daluk is ettől. Shadow, imádom, de tényleg, ez miatt vettem meg az albumot szóval akkor gondolom érthető mennyire szeretem. Az a kettősség ami benne van a dalban, imádom, tényleg nem tudok mit mondani. A Filter és a Zero o'clock azok amik nálam egy ligába esnek, szintén nagyon szeretem őket. Az Inner child és a Moon a kedvenc szólódalaim(shadow mellett) az albumon. Annyira gyönyörűek és csodásan kivitelezettek, a vokálokról nem is beszélve. Az Inner child nekem egy olyan keserédes érzést adott, nem tudom megmagyarázni miért, de azt hallgattam talán a legtöbbet. A Louder than bombs egy nagyon furcsa dal, de én szeretem. Van egy különös érzés benne, olyan nyugtalanító. A refrén lehetett volna kicsit jobb is de így is szeretem. Az UGH! nekem egy hangulat dal, amikor mérges vagyok vagy edzek nagyon hatásos, de emígy nem hallgatom annyit. A We are Bulletproof:the Eternal hát én ezen bőgök minden alkalommal, csodás dal. És akkor jöjjön a dal, a dal ami elnyerte a szívem, a Black Swan. Hát én nem tudom elmondani mennyire szeretem ezt a dalt, DE ez csakis az első zenekaros verzióra vonatkozik. Mikor először hallottam megkönnyeztem. Olyan keserűség, szomorúság és fájdalom van benne és nekem ez annyira átjött hogy azóta is az egyik kedvencem. Talán azért is mert nayon hasonlít a Fake Love-ra, és az szintén az egyik kedvencem. Az elektronikus verzió nálam csak egy okés, abban valahogy nincsennek meg az érzelmek. Na most a dalok amiket hallgatok de csak inkább olyan középszerűek, a My time, Respect, Friends és Ego. És ami abszolút felesleges volt az az On ft. Sia, szerintem erre semmi szükség nem volt.
      GOT7: nem, nem megy. Én tényleg próbáltam. Az előző visszatérésnél is, de nem tudom megszeretni a dalokat. Az utolsó két come back olyan mintha egy lenne. Annyira laposak a dalok, semmi kiemelkedés, még egy kicsi sem. A fiúkkal abszplút semi bajom, csak nekem ez nagyon nem jön be már egy ideje.
      NCT DREAM: a kedvenc NCT unitom és EGYÜTT MARAD. Komolyan mondom, a tesómnak annyiszor mondtam hogy milyen jó lenne ha hagynák őket így és végre meghallgatott az Sm. A Mark-kal kapcsolatos dolog amit elakarok mondani, hogy szeretem a srácot, tehetséges, de nagyon. Viszont, ahogy le lett irva itt is, benne van elég unitban és amikor a Dreamben benne volt mindenki más eltörpült mellette. Mióta elhagyta a Dreamet azóta kivirágoztak de komolyan. Annyira tehetségesek, a színpadra született minkeni.
      A dalról először az volt a véleményem, hogy mi ez a zaj?�� aztán nem hagyott békén, és itt vagyok. Megszerettem. Nem tudom, hogy de tetszik. Kicsit retro, amit imádok. Az albumról egyenlőre nem tudok mit mondani, de majd meghallgatom ezt is. A Jaemines ügyről pedig csak annyit mondok, hogy az emberek ugranak arra ha valami rosszat sugalnak, csak sajnálom a srácot mert semmi rosszat nem tett.
      NCT 127: én esküszöm megbolondulok. Mindent megszerettetnek velem. Először nem is akarom megmondani milyen jelzőkkel illettem ezt a dalt, és aztán visszamentem meghallgattam és néztem hogy (bocsánat) mi a f*asz bajom volt nekem hogy ez nem tetszett. Erről csak ennyit ��.
      Hu ez jó hosszú lett, remélem nem untatlak.
      Várom a kövi bejegyzést, addig is kitartást mindenkinek ❤

      Törlés
    2. Szia! Örülök, hogy itt vagy, már olvasom is a kommented. :):)

      Gidle: Magával Soyeon éneklésével nem lenne kifejezett bajom (pl. szólószámait hallgatnám is, főleg, ha úgy énekelne, ahogy pl. a Maybe-ben is. De nekem itt valamiért nem működött. Kicsit talán túltoltnak találom? Lehet. :/

      Jaj ezeket ne is említsd! Persze, hogy Amerikából terjed el ez is (mi nem). Valahol (nagyon mélyen) megértem a "mozgalom" alapját, de nagyon sok amit csinálnak... Tényleg, ha lenne gyerekem, aki beöltözik indiánnak, ő is kizsákmányoló, és rasszista. Nevetséges szinten megy már ez. Nem azt mondom, hogy gúnyoljuk ki mások országát, vallását, stb., (és nem is mondta ezt egy épeszű ember se) de na... Itt már mindenki olyan érzékeny, hogy lassan nevetnem kell...

      TXT: Zseniális ez a dal. Minden remek benne, egyre jobban és jobban szeretem, ami még engem is meglep. És igen, a szöveg is zseniális!

      Örülök, hogy így kedved lelted az albumban is. Ugyan nekem jobban tetszett a debütáló lemezük, ezt valahogy simulékonyabbnak érezem, lesből támadnak a dalok rajta. (Mint egy puma!...De kis vicces vagyok, jaj.)

      BTS: Igen-igen, emlékszem. :) (Én is gondolkodtam, hogy megveszem ezt a lemezt, egyébként.) :D Igazából nekem is ilyen felemás érzésem van, vannak dalok amiket szeretek, vannak amiket nem (most lol, miért írtam le ugyanazt amit a bejegyzésben?). A lényeg, megértem, hogy milyen fura érzés ez. Pl. nagyon szeretnék odáig lenni a srácokért (vagyis, a munkájukért), ahogy régebben is, de ez egyelőre várat még magára.

      Got7: Teljesen megértem a véleményed, a hangszerelés kb. ugyanolyan. Ezzel tökéletesen egyetértek.

      Dream: Markkal kapcsolatban egyetértünk teljesen! Jaeminnel is. Nem értem miért fájt volna legalább egy napot várni, hog y kiderüljön mit mondott igazából, mielőtt halálos fenyegetéseket küldözgetnek az emberek. Komolyaaaaan.

      127: Nem tudom, hogy csinálják. Esküszöm, mint ahogyan régi filmekben volt ez klisé, az mv-ben lehetnek függést okozó rejtett üzenetek. :D Másra már nem tudok gondolni. :D

      Dehogy untattál, ne viccelj. Imádtam a véleményed olvasni! :):)

      Szép napot neked! <3

      Törlés
  10. Szia! Olvasom egy ideje a blogot, de szerintem még sose kommenteltem. Olyan jót röhögök magamban mindig, hogy tele kell pakolnod a bejegyzéseket mentegetőzéssel, hogy félreértésneessékazértmégjószám. Természetesen nem téged nevetlek ki! Kicsit nehézkes a célközönség.:D

    Azt hittem, egyedül vagyok azzal, hogy Mark nem feltétlen kell a reloadolt Dreambe. Én is úgy érzem, hogy ő túl sok, nekem már a Chewing Gumban feltűnt, hogy Mark valahogy nagyon nem illik oda, egyszerűen másmilyen a kisugárzása, mint a többieknek, felbontja az egységet. De hát ez unpopular opinion, aztán nem igazán hangoztatom. A 127-ben egyáltalán nem üt el a többiektől még úgy sem, hogy látványosan arra törekszenek, hogy őt és Taeyongot tolják a középpontba. Ja amúgy természetesen imádomszeretem Markot, de a Dream nélküle is működik, sőt szerintem még hatásosabban is (mondjuk lehet csak azért érzem ezt, mert Mark távozása óta kezdtek el igazán nemóvodás koncepciókat gyártani).

    Másrészt, a Moon: gőzöm sincs, miért látják bele, hogy ez egy dal a rajongóknak. Meg amúgy is, miért jó mindenbe belemagyarázni? Én a kedvenc bandámtól, akinek rajongója vagyok, is szívesebben hallgatok szerelmes számot, mint rajongóknak készült nyálazást, mert az sokkal inkább humán és őszinte, amibe bele tudom élni magam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy itt vagy egy ideje (annak meg főleg, hogy hagytál véleményt). :)

      Ó, mi lenne még itt, ha ezt nem írná ki percenként! :D Még így is nehéz felfogni a vélemény jelentését néha. Értem én, legtöbbjük kistini, akik nehezen veszik a kedvenceik "megsértését", de jah. Néha (minden második bejegyzésben) elküldenek anyukámba... :D

      Szerintem nem vagyunk egyedül ezzel a véleménnyel, csak sokan nem merik kimondani. Nem tudom miért, de az ilyesmiért rettentően meg tudják támadni az embert. :/ De itt teljesen egyetértek veled, a Dream sokkal ragyogóbb így, remélem max. egy dal erejéig tér vissza Mark fiam (ha már muszáj).

      Ha minden igaz, akkor Jin mondta, hogy a Moont a rajongóknak szánja, de... én akkor is megtartom magamnak, és romantikus marad. :D Alapvetően szép dolognak tartom, ha a rajongókhoz írnak dalokat, de nekem ez már kicsit sok lett. :D Tavaly óta kb. erről szólt egy csomó szám (vagy csak én értettem úgy), és ez meglep. Mármint, szerelemről írni más, azt bárki átérzi, minden hangulathoz jó, bármikor lehet hallgatni. De mikor ilyen speciális szövegek vannak, azzal nehezen boldogulok néha. :D Ez olyan, mint amit a Dreamcather csinál (imádom őket ettől függetlenül, de ott is "megszólom") néha, mikor ugyanazt a szöveget nyomatja a rémálmokról. Az is egy ilyen egyedi téma, ami egy-két esetben még oké, de ennyiszer már WTF kategória nekem. :D

      Köszönöm szépen a véleményed, örültem, hogy elmondtad! :):)

      Törlés
    2. Nagyon nehezen megy át a teljesen jóindulatú kritika is fandomon belül, pedig amúgy nem azt tapasztalom, hogy gondolkodni nem tudó közösség lennénk. Múltkor egy Facebook-csoportba kiraktak egy cikket arról, hogy Solar letépte a felsőjét koncerten, mert ha a férfi idolok megtehetik, akkor ő is, és én erre odakommenteltem, hogy "aki nem szereti a Mamamoo-t, az egy idióta", ami nyilvánvalóan és ordítóan POÉÉÉN, amivel tisztelegni akartam ennek az amúgy tényleg jópofa womanpower tettnek. Hát nem szétszedtek! Ilyenkor bezzeg "mindenkinek más az ízlése", én meg menjek a francba. :DDD Jajj, nagyon tudnak idegesíteni néha az emberek, itt vagyok vagy 10 éve ebben a kpop dologban, és hát igen.

      A BTS újabban tényleg semmi másról nem énekel szinte, csak saját magukról. Pedig én nagyon szeretem az új albumot, több szám is kedvenc lett. Csak épp az ilyen önvallomásoknak a kpopban mindig az a hátulütője, hogy valóban nagyon megindító a bandák sztorija, a rajongókkal való kapcsolat, és erről énekelni meg aztán tényleg nagyon romantikus, de aztán megnézed az adatokat, és ott virít hat külföldi szövegíró neve. :D Nagyon hiteles!

      Törlés
    3. Fú ne is mondd, teljesen igazad van. Átérzem, itt is (meg máshol is) ha nem írom ki előre 60x, hogy denembántásból, akkor rám borítják az asztalt. :D (Jó, így is.) Pár éve én is nyelem már ezt, lassan fel se tűnik, de tényleg. :D

      Amúgy ebben nagyon igazad van. Említeni akartam így is, hogy meglepett mennyien vettek részt a dalok készítésében, de azt már nem sikerült kiírnom magamból... De ebben totál egyetértünk!

      Törlés
  11. Szia! Végül csak eljutok ide is... hehe... Szóval még az előző poszt alatt a válaszodhoz (csak már nem akartam ott spamelni rip). Miattam is adtál még esélyt a lányok dalainak? O.o Sikeres Bvnditbulnak érzem magam. Remélem idővel megvesznek téged is. <3

    Egyébként nagyon tetszik az oldal új kinézete!;) Jöjjön az én véleményem.

    GFRIEND: Szerintem nem mondok újat azzal, ha azt mondom, hatalmas kedvenceim. Nekem ők "A lánybanda". Izgatottan vártam, mivel jönnek, mivel a FEVER-nél egy kicsit elvesztettem őket, és annyira akartam, hogy lenyűgözzenek... Na igen,bár fáj ezt kimondani, de talán számomra is, az egyik legkevésbé szeretett promós dal lett. Véleményem szerint minőségi a dal, mint mindig, és nem utálom, viszont nem érzem azt, hogy lenne benne bármi különleges. Tény hogy nagyon jól szólnak benne a hangszerek, és a lányok hangjai is, az érzelmekkel együtt, amit közvetítenek, de nem vágtam hanyatt magam. Jó dal lett, mint mindig, viszont sokkal szívesebben hallgatom az album dalait (a Sunrise kb.ugyanez, szerintem nagyon hasonlít a két dal). Az album viszont hamar a kedvenceim listájára szökött, aminek élén megjelenése óta a 'The Awakening' volt. Azt kell mondjam, az év egyik legjobb albuma számomra, (és nem, nem csak azért mondom, mert a kedvenceim, kimondanám, ha nem tetszene - mint a Fever Season -) Személyes kedvencem a Dreamcatcher. A refrén annyira fülbemászó, hogy sosem bírom ki, anélkül, hogy ne dúdoljam vele. (Pedig nem vagyok túlságosan oda a lassabb dalokért.) Az egész dal teljesen megnyugtat, és egyszerűen kényezteti a füleim (lol, ez de viccesen hangzik.) Őszintén az album mindegyik dalát kiemelném, mert tényleg eszméletlen jók lettek. A Here We Are egy mestermű, és senki nem tudja megváltoztatni a véleményem, ahogy elindul a dal, és fokozatosan emelkedik a hangulat, majd pofon csap a refrén -nagyon jól előkészítik - és gyönyörűen levezetik, majd újra. A Labyrinth volt aminél már első hallás után azt éreztem, mint a Rainbow-nál, mert hogy megcsinálták újra... Se a Rainbow se a Labyrinth nem lett promós. Viszont a promók utolsó hetében, mégis csak a Labyrinth-tal léptek fel. Mindegy... Lényeg a lényeg 10/10
    (G)I-DLE: Vártam... Annyira nagyon vártam. Zseniálisnak tartottam a koncepciót... Kijött, hallgattam, meguntam. Több dolgot hiányolok. Ahogy írtad a refrén nem valami ütős, és azok alapján ahogy előkészítik, én sem erre számítottam. Annyira szép lenne, de tényleg. A másik hogy számomra még a dal vége előtt, valami annyira elmondhatatlanul hiányzik. Már épp kezdem úgy igazán élvezni, mire az egész visszaesik, és vége lesz. Nekem túl hirtelen lett vége. Az albumról, ha csak az új dalokat nézzük (ami 2 db.. tf) Akkor csak a Maybe-t tudom szeretni. Viszont azt nagyon. Van benne valami különleges, amit nem találok meg minden dalban, viszont a LUV U-t egyszerűen rühellem -ritkán utálok dalt, tényleg nem jellemző, de ezzel a világból is ki lehet kergetni -, a több esélye ellenére is. És sajnos ez már a második daluk (lehet bennem van a hiba, de az én fülembe ne csettintgessen a nyelvével, mert a hideg futkos a hátamon tőle...), meg ez a nem is tudom, milyen stílus, amit még a Blow your Mind-ban vélek felfedezni (pedig esküszöm rendben lenne, a refrén utáni rész nélkül). Könyörgöm, ne!10/7
    LOONA: Őket is nagy szeretettel vártam vissza, de emberek itt is csalódnom kellett. A So What nem feltétlen rossz dal, de nem is nekem való. Tényleg megpróbáltam szeretni, de ha valami nem megy, akkor nem erőltetem, mert hogy ez nem. Az albumról sem tudom, azt mondani, hogy levett volna a lábamról, egyedül a Ding Ding Dong és a Number 1, amire felkaptam a fejem. Nem rossz, de számomra semmi különleges... Talán legközelebb. :D 10/8

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. K.A.R.D: Őszinte leszek. A Oh na na-tól egészen a You in Me-ig minden egyes dalukat imádtam. A bside-ok nagy részét is. Aztán kijött a Ride on the Wind, amit bár nem utálok, nem is vagyok fülig szerelmes belé. Utána a Bomb Bomb, amit viszont imádtam, a Dumb Litty, viszont annyira távol áll tőlem, hogy egyszerűen nem vagyok képes végig hallgatni. Így kicsit féltem, hogy vajon ezúttal mi jön. Szerencsére nem kellet hatalmasat csalódnom. Elsőre, kicsit idegennek, és furcsának érződött az egész dal, végül mégis megszerettem, amint főleg a refrén ért el nálam, mivel hogy az a kedvenc részem az egész dalban. Egy picit lehetett volna hosszabb is, de nem számít. Az albumról, számomra talán az Enemy a kedvenc, mivel nagyon emlékeztet az Itaewon Class egyik OST-jára (vagyis az egyetlenre, amit a sorozat vége után is hallgatok lol). Egy kicsit elrontja ez a "kukákat ütögetek" effekt a refrén után, de nem teljesen menthetetlen. A Go Baby-vel sincs különösebb bajom, talán csak annyi, hogy képtelen vagyok teljes hangerőn végig hallgatni. Sajnos ezúttal sem mondhatom el, hogy megvettek, de legalább a promós dal a szívembe lopta magát.10/8
      TXT: Ayooo, próbálok fiúkat is hallgatni, meg a TXT számai valahogy úgy is belopták maguk a szívembe, hogy nem fordítottam rájuk, csak hallottam innen-onnan, és beadtam a derekam. A Can't you see me-ben nekem nem kellett csalódnom, sőt elég nagyot is néztem, mikor már első hallgatás után tetszett. Kifejezetten tetszik, bár a Run Away-t nem győzi le számomra (aminek itt is köszönöm a fordítását!). Az albumra, még nem vettem rá magam (igazából, büszke vagyok magamra, mert a promóst meghallgattam), pedig a BH zeneszerzőket ismerve, biztos találnék ínyemre valót. Majd egyszer (lol)
      Ja, egyelőre eddig húztak az erőfeszítéseim... Mármint a többit is hallottam (vagyis nagy részük, sry not sry), de nem vettem magam bele annyira, hogy véleményt merjek írni róluk. Szóval ennyi lettem volna. Várom a következő posztot. Legyen szép estéd!

      Törlés
    2. Szia! Örülök, hogy itt vagy. (És sajnálom a kései választ! :/)

      Így van, nagy részed volt abban, hogy adtam nekik még egy esélyt (csak nem lehet rossz, ha szereted). :D

      GFriend: Jaj ne is mondd, a Rainbow még mindig eléggé nagy seb rajtam. :/ Nagy kár, pedig mind a kettő pazar lett! (És az album is.)

      Gidle: Most hogy mondod, megint meghallgattam és eléggé gyorsan szakad vége, ezzel teljesen egyetértek. Na igen... van 2 szám, oszt örüljünk neki, köszönjük Cube. De na, így több pénzt lehet bezsebelni, mint ha csak kislemez lenne...). Hát, legalább a Maybe-t szeretjük, az is valami... :/

      Loona: Na majd legközelebb! :D (Reméljük most már.) :D

      Kard: Na végre, valaki szeretette a Dumb Litty-t. Ha én nem is, de örülök hallani, hogy más igen! Na itt úgy vagyok, mint te, legalább a promós dalt szeretem. :D

      TXT: Jaj, nagyon, nagyon örülök, hogy sikerült belehallgatnod a srácok zenéjébe! Nem kell ezt erőltetni, jön az magától. Sokáig én se kedveltem a fiúbandákat, de egyáltalán nem. Nincs ezzel semmi baj! :) A fordításokat soha nem kell megköszönnöd, szívesen csinálom őket, én csak örülök, ha az emberek jobban megszeretik a dalokat maittuk. De még egyszer, nagyon örülök, hogy sikerült megszeretned pár dalt tőlük! :)

      Köszönöm a véleményedet (mindig egy élmény olvasni!), és még egyszer, sajnálom, hogy ilyen későn értem ide válaszolni! :) Legyen szép napod! <3

      Törlés
  12. Gfriend: Van pár számuk, amiket szeretek és hallgatok, de nem igazán keresek utánuk, viszont koreográfijaik kiemelkedőek a lánybandák közül szerintem. És azt kell mondanom, nem is ezzel a számukkal fogom őket megszeretni. De azért az album tartogat nekem is tetsző dalt. Labyrinth egy remekmű, de amint látom kb. mindenki így van vele. A For me ami még azt mondom tetszik, a többi szám nekem túl szép, nem tudom szeretni, nem én vagyok.
    (G)I-DLE: Ők azok, akiket szeretnék megszeretni, de nem megy. Az Uh-Oh-ig nagyon szerettem minden számukat, aztán jött a Lion, ami szintén jó szám, de nekem nagyon hasonlított a Hannra, Az ohm y meg nagyon nem az én stílusom. Szerintem ez olyan szám, hogy vagy szereted, vagy nem, nincs középút. Az album se tetszik annyira, talán a Maybe-re mondanám, de azt se hallgatnám rendszeresen. Soyeon egynagyon tehetséges lány, mind a dalszerzésben, mind előadásban, de sajnos ez most nagyon nem sikerült nálam.
    LOONA: Annyian imádják a visszatérésüket, de nekem valahogy nem megy, nem mászik bele a fülembe, hiába szeretem ezt a stílust. És album se fogott meg. Sajnos ez most nagyon nem.
    KARD: Na ezt viszont imádom. Nem a kedvenc KARD dalom, de zseniális lett. Az album is nagyon tetszik Go baby nekem a csúcson van, egy bajom van vele. BM a refrénbe olyan durván, agresszívan mondja, hogy go baby, hát én tuti meg se mozdulnék. Az Enemy viszont a kedvencem, nincs mit tenni, imádom. Inferno a legkevésbé szeretett számom az albumról. Dumb Litty előszőr nagyon nem tetszett, ma már nagy kedvencem.
    TXT: Jaj ezek a fiúk, te jó ég. A debüt albumok tetszett, de nem nyűgözött le, aztán jött a Run away, és abban a pillanatban imádtam, bár az album nem lett a kedvencem a New Rules azóta is a lejátszási listám fő tagja. Nagyon kíváncsi voltam mi jön most, a teaserekből látszott, jön a változás. És jött is, és én imádom. Ez a dal bár nem nyomja le se a Run awayt, se a New Rulest, imádom minden egyes hangját, még a második verse elején a torzítás is tetszik, nagyon illik a számhoz. Az album szintúgy zseniális. Drama talán a kedvencem, de Fairy of Shampoo egy picit marad le, nagyon köszi a fordításod, meg a mögöttes infókat, sokkal jobb így hallgatni a számot, hogy tudod miről van szó. Maze in the Mirror valami fantasztikusan relaxáló szám, legalább is nekem. Ha a srácok ilyen számokat fognak írni, még a végén teljesen megvesznek maguknak. A Puma ma már hatalmas kedvencem, az elején valamiért nem tetszett. Yeonjun rapja, te jó ég, az valami zseniális. Szerintem nem mindenki képes így előadni azt. Egy Eternally féle számuk mindig van az albumon, és sajnos ez az, a szám, ami legkevésbé tetszik. Nekem nagyon szentimentális, aztán nagyon kísérteties, de vannak részek, amiket meg imádok hallgatni, egyszerűen ezeknek a fiúknak olyan hangjuk van, te jó ég! Taehyun hangja elképesztő, Yeonjun hangszínébe mg szerelmes vagyok. Ha a következő albumok is ennyire tetszeni fog, nincs mit tenni, MOA leszek, de azért várjuk ki. De csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Got7: Az első bandáim között vannak, és nem volt olyan visszatérésük amit nem szerettem volna, előző számukat imádtam, úgy ahogy van. És nem töri meg a sort a Not by the Moon se. Őszintén már mikor megláttam hogy a hold szó benne van a számban, tudtam nm tudnám utálni, holdmániám van :D. Nagyon jó szám lett, nem kedvenc, nem veri az előzőt, ne nagyon jó lett. Sajnos az album nem tetszett már annyira. nekem nagyon chillesek a számok, egy Crash & Burn nagyon hiányzik. A Poison a kedvencem, még talán az egy kicsit pörgősebb, de leginkábba dallam tetszik, meg ’inimanimo’ örült vagyok, nem hallottam még olyan számot amibe benne van, és nem tetszene.jah, és Mark mondja, meghaltam.

      NCT Dream: Én is annyira örülök, hogy együtt maradnak, annak már kevésbé, hogy Mark visszatér. Mármint imádom, és tényleg jó lesz őket 7-en látni, de Mark hatalmas tehetség, hatalmas energiával. Persze a többiek is azok, ahhoz kétség se fér, de Mark kivételes. Szóval teljesen egyetértek veled. Na de a dal. Nagyon szeretem, de, és ezt tudtam nagyon jól, a Boomot nálam nem tudják felülmúlni olyan könnyen. És bártényleg nem sikerült, egyáltalán nem csalódtam, hisz itt van nekünk a tökéletes album. Mert Az, TÖKÉLETES. Imádok minden számot, valami elképesztő. Puzzle Piece az abszolút kedvencem, a többi szám éppen hogy lemarad. Ebben az albumba sok olyan dolgot hallhatunk, amit eddig nem nagyon. Heachan, Chenle, Renjun rap. Nem valami hangsúlyos, de kiemelkedő és nagyon jó is. Botrányokra, vagy mikre nem szoktam reagálni, de ez a Jaemines nagyon kiakasztott. Mikor magukat rajongóknak nevezett valakik támadják egy ekkora baromsággal azt, akit elvileg szeretnek, már nem azért, de azt várják, hogy erre bármiféle megértéssel tudok lenni. Takarodjatok a fiaimtól.

      NCT 127: nekem még nem tetszett számuk elsőre, kivéve a Simon Says. Van egy fura stílusuk, amit még idővel is nehéz befogadni elsőre, de ez szerintem nem akkora probléma. A Kick it -et nagyon hamar megszerettem, a klip is, wow (Jaehyun megöl), a tánc, a tánc, te jó ég. Főleg ahogy Mark táncolja. Midig is tudtam, hogy Mark nagyon jó táncos, de ezeket a mozdulatokat olyan jól csinálja, nem tudom nem nézi. Na a Punch-al már nagyobb bajban voltam. Nagyon sok helyen olvastam, hogy nem marad meg nekik meg a szám, és ez velem is így volt. Nem az, hogy nem tetszett, mert tetszett, de valahogy meghallgattam és csak annyi volt meg, hogy eyy we ballin’. Aztán lassan lassan meglett, imádom a dal elejét, egészen Heachan részéig, 5-ször vissza tudom tekerni. Az album, meg e jó ég. Nonstop a kedvencem, tökéletes ez a szám. Egyébként kb. úgy vagyok ahogy te is leírtad, Love Me Now Love Song, Boom, Sit Down, Not Alone Dreams Come True, Pandora's Box, Make Your Day (az a zongora az elején, váó). Nagyon király album lett.

      SF9: Én egész sok számukat szeretem, a Mama mia életem dala, és a srácok is karizmatikusak, véleményem szerint. Viszont ez nem lett a kedvencem. A refrén nagyon ott van, muszáj hangosan énekelnem is, de a szám többi része nekem olyan, mintha nem is hozzátartozna. Én sem értem. Viszont ezzel a számmal nyertek előszőr, ami nagyon megható volt, akkor én is majdnem sírtam :D Na de az album. Nekem megoszló, van, amit szeretek, van amit nem.
      Már nagyon kíváncsi vagyok mit gondolsz a visszatérésükről, a fordítást köszi, nagyon gyors voltál 😊

      Törlés
    2. Szia! :) Örülök, hogy itt is hagytál véleményt. :)

      Gfriend: Talán majd a legközelebbi visszatérésük tartotag meglepetést. Megértem mire gondolsz, mármint, hogy miért nem jönnek be a dalaik a lemezen. De legalább a Labyrinth a szívünk csücske lehet. :)

      GI-dle: Soyeon tehetsége tényleg kétségbevonhatatlan, de igazad van, ettől még nem szeerzhet mindig olyan dalokat, ami mindenkinek egyformán tetszik. Talán majd legközelebb! :):)

      Loona: Ó, sajnálom! :/ A számot mondjuk én se szeretem, de a lemezt azt nagyon.

      Kard: Na, örülök, hogy kb. az egész visszatérés így megtetszett. Én is gondolkodok sokat, hogy visszanézzek-e a lemezre, de most talán meg is teszem. :D

      Txt: Rettentő jó az album és a dal is (szóval veled értek egyet ebben is). Alig várom, hogy mit tartogatnak nekünk legközelebb. Remek szövegek vannak, a zene, és a hangok is nagyon jók. :) Nekem Yeonjun a kedvenc tagom, ezt nem tagadhatom. Akárhol lépnek fel, csak őt látom, és van egy olyan kiállása, hogy... nem is tudom megfogalmazni. A többiek is jók persze, de nekem ő kiemelkedik. (De na, ez mindenkinek más.) Én is csatlakozok a fandomhoz, ha így haladunk. :D

      Got7: Ezt a dalt én is szerettem, sőt, hallgatom még most is! (Ami nagy szó amúgy.) :D A bandát nem tudom miért nem vagyok képes megszeretni... (mármint, szeretem őket, csak néha szeretnék úgy igazán rajongó lenni). :D Na majd nemsoká. :D

      Nct Dream: Itt totál egyetértünk! Szóról szóra. :D

      127: Jaehyun itt, ennél a videónál varázsolt el először. Szép férfi, csak nem az "esetem" (jaj ez olyan hülyén hangzik..., de nem úgy értem, csak így általánosságban). De itt, mikor kinyílt az ajtó, ő meg előlépett, majdnem leesett az állam. Olyan kisugárzása volt ott, hogy csak váó...
      Neeem, nincs azzal baj, hogy nem elsőre szerethető dalaik vannak, sőt, talán még szerencsésebb is, mert tovább a fülemben maradnak. Az album meg szerelem! :D

      Sf9: Nekem az Easy Love (pedig kb. mindenki más utálja akit ismerek) a szerelmem tőlük. :D Nem tudom miért, de imádom azt a számot. Most már tuti szemmel fogom tartani őket! Ú, nekem az album zseniális, csak a WayV lemeze veri, de hajszál híján. :D

      Vasárnap már olvashatod is a véleményem az új megjenelésről. :D

      Köszönöm a véleményed, remek volt olvasni! <3

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...