컴백! Pt. 1: 원어스 | 아이즈원 | 청하 | 있지 | 에이티즈 | AGUST D


Amint észrevettétek, rég nem jártam már az oldalon. Ha volt akinek nem válaszoltam a kommentjére, attól őszintén elnézést kérek, de nem kapok róluk értesítést, és sajnos végig kellene néznem az összes bejegyzést, ha válaszolni szeretnék mindegyikre a régebbi írásoknál. Ez majdnem ezer posztot jelent. (Mikor aktív vagyok, ez könnyebb, mert látom, hogy melyik bejegyzést látogatjátok a leggyakrabban, de mikor távol vagyok, ez elég nehéz.)

Na akkor korona. Elkaptam. Itt láthatjátok, hogy mi történt: KATT. A lényeg, hogy több hétig olyan pocsékul voltam, hogy arra, hű, nincsenek szavak. Sajnos ez egyet jelentett azzal is, hogy bőségesen le vagyok maradva visszatérések területén is. Amint jobban lettem… Jaj, várjatok. Kifelejtettem, hogy közben tropára ment a gépem is – és szerelő egy se volt „nyitva”. Mire valaki megnézte a gépem, ismét, hetekig… kiderült, hogy megjavítani már nem lehet, szal. Tűnődhettem, mégis honnan szüljem ki a pénzt egy másikra. Mire ezt is megoldottam… na, láthattátok a yt. Csatornám életre kelt, tehát elég sok ideig tartott.

Na szóval! Igyekszem most jelentést adni azokról a visszatérésekről, amiken sikerült végigfutnom. A héten érkezik még egy part 2 (a bejegyzés végén látható, kikről lesz szó), de addig is, most róluk beszélünk: Chungha, Itzy, BVNDIT, IZ*ONE, APRIL, DREAMNOTE, ROCKET PUNCH, EVERGLOW, AGUST D, ATEEZ, ONEUS.

Lássuk!



Kezdjük a hölgyekkel!


I. CHUNGHA | 청하




Na most, ha régi olvasók vagytok, tudjátok pontosan, hogy hol állok a hölggyel kapcsolatban. Kedvelem, és nagyon tehetségesnek tartom (mármint, komolyan, nem csak azért mondom ezt, mert muszáj kedvesnek lenni, hogy ne anyázzanak a rajongók – teszik azt anélkül is), de a hangszíne nem mindig működik nálam. Nincs vele baj, egyszerűen személy szerint nekem nem jön be mindig, főleg ha igyekszik nagyon magas, tipikus kpop lánybanda hangokat megütni. Ebben az esetben… nos, szinte hallom, ahogy fájón megfeszülnek a hangszálai. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem képes kiénekelni magas hangokat, csak azt, hogy nem mindegy milyen hangokról van szó.

Na most, a jelenlegi dalunk esetében is jelen van ez, de nagyon pici százalékban – így megmondom őszintén, nem is zavar.

Mag a dal pazar. Már az első hallgatás alkalmával megdöbbentett ez a 90-es éveket idéző, diszkó hangzást (gitár) használó, retró stílus. Megdöbbentő, de szinte Dua Lipa Future Nostalgia koncepciójára (amit nagyon, de nagyon szeretek, a LOVE AGAIN az évtized dala :D) tökéletesen rájátszó kreációról van szó. Nem, nem úgy értem, hogy koppintották a számot, vagy a stílust. Egyszerűen nem ostobák a zeneszerzők, pont.

Ugyan még mindig nem tudom lenyelni az „új generáció BoA-ja” jelzőt – nekem még nem mutatott olyat, ami ezt igazolta volna, azon kívül, hogy remek táncos (mert az) –, de értem a hasonlatot. Nézzétek el, nekem BoA AZ előadó, AZ énekes, A hang, A táncos, aki minden egyes esetben külön az én kedvemért készít zenét, szöveget és koreót. Gyerekkorom óta nézek fel rá, és élvezem minden egyes kiadott számát (nagyon kevés kivétellel). Be kell látnom, még ha Chungha van is olyan jó, mint BoA, ezt soha nem tudom majd szívből elfogadni – ezt a pirulát le kell nyelnünk. De pl. azt belátom, vannak, akiknek BoA hangszíne élvezhetetlen (ezt meg is értem, nagyon egyedi).

Na de, ettől függetlenül, ez a „visszatérés”, ami igazából csak a mini album „bemutató dala”, nagyon, nagyon jól sikerült! Élvezem minden egyes pillanatát, sőt, sokszor azon kapom magam, hogy újra és újra rákattintok a lejátszás gombra. Ezt pedig nem sok idei megjelenés érte el. Mert őszintén… elég gyenge félév ez nekem, személy szerint. Ez persze nem vesz el a jelenlegi dalunk értékéből, sőt!

Nem csak magáról a dalról, vagy a találó szövegről van itt szó, de az MV is fenomenális. Gyönyörű felvételek, színek, vágások, képsorok. Minden pazar, még a ruhák és a smink is. A táncosok, főleg a férfi táncosok természetesen ultra modern beállításúak. Ez valakinek tetszik, valakinek nem – de ha őszinte akarok lenni, én észre sem vettem a férfiakon a magas sarkú cipőket, meg a sminket, Chungha karizmája nem engedte, hogy másra is figyeljek. (Amúgy se érdekelnek ilyen dolgok, szal.)

Összességében egy csodás dalról és visszatérésről beszélhetünk!


10/9


II. IZ*ONE | 아이즈원



Én nem tudom mi van velem… elsőre egyáltalán nem tetszett a dal. Úgy éreztem, simán a Violeta és a WJSN (<3) lányok WW című dalának keveréke, amihez hozzájött még a Good Boy (SF9) szintetikus hangzása. De aztán… valahogy, teltek a percek, és azon kaptam magam, hallgatni akarom a számot. Végül pedig, most ott tartok, ez a kedvenc IZ*ONE dalom, amit valaha kiadtak. Iszonyatosan szórakoztató, végig fenntartja a figyelmem, szépen építkezik. Még ha nem is szeretem minden lány hangját – néhányuk úgy hangzik, mint egy hároméves óvódás –, de összességében szépen megoldották az elosztást. (Minden lánynak a dal hozzá illő részét adták, hang és stílus szerint.) Tudom, hogy sokan problémáztak a kapott részek igazságtalanságán, de őszintén, én elégedett vagyok – persze nem rajongóként mondom ezt, szimplán egy szubjektív véleményt közlök veletek. Szerintem kifejezetten jól oldották meg, ahogy a dalba olvasztották a lányok elütő hangját.

A klip pedig! Hű, nagyon jól néz ki. A vágások szemet kápráztatóak, az átmenetek zseniálisak. A színek kavalkádja egy kicsit túlzásnak érződik számomra, de a címhez remekül illik, így jogtalan lenne ezt hibának felrónom. A dal hangulata tökéletesen tükröződik a képeken, ez pedig nem mindig sikerül elérni. Gratula.

Ami nem tetszik annyira, az a tánc. Néhol úgy érzem… kicsit gyakorolhattak volna még. Mármint, a klipben (de a gyakorló videón már nem) néhol – kifejezetten a lábukat emelgető részeknél – hiányzik az összhang. Persze, nehéz dolog ez, de ha ez a munkád, akkor ez a munkát. Engem se ment fel senki, ha elcseszek valamit a munkahelyen, azt mondva, ez nehéz. Hagyjuk ezt a kifogást magunk mögött, legyünk olyan kedvesek. Ezt arra se lehet fogni, hogy „balhé volt”, mivel az albumuk és a klip és rég elkészült már akkorra. Ezen a téren nem 100% amit látok, de ez nem is jelenti azt, hogy nagy problémám volna az egésszel. Szimplán megjegyeztem a dolgot.


Térjünk rá az albumra!


Na itt viszont bajban vagyok. Tudom, a legtöbben (mármint, kritikusok, akiket olvastam) agyon dicsérik a lemezt… viszont nekem annyira nem jött be. Nem rossz, és különösebb bajom sincs vele, de nem is szerettem meg egy dalt se róla. Így, több napi (bele)hallgatás után se tudnék rámutatni egy számra, ami megragadt a fantáziám, és nem tudok szabadulni tőle.


EYES: Aranyos, fülbemászó. Egész érdekes fúziója a sötét, és a cuki daloknak. (Figyeljétek a háttér váltakozását! 10/8

DREAMLIKE: Jó-jó. Kellemes dal, de nekem nem nyújt semmit. 10/6

AYAYAYA: Ez is, jól hangzik nagyon… de elég tipikus. Mármint, tavaly tele voltunk ezzel a hangzással. 10/8

SO CURIOUS: Hááát, aranyos. 10/7

SPACESHIP: Ugyanaz mint az előző. 10/7

DESTINY: Na, ezt a dalt szeretem! Annyira nagyon japán hangzása van, el se tudom mondani. Igazán üdítő volt ilyet hallani ezen a „modern stílustól terhes” albumon. 10/9 Emellé meg kell jegyeznem, hogy a japán tagok koreai kiejtésén igazán csiszolhatnának egy picit (Nako egész jó egyébként, és néhol Sakura is okés, énekelve), és néhány éneklecke se ártana meg (ez inkább Nakot és Hitomit érinti, szerintem), iszonyatos kárt tett bennük a gondatlan japán „képzés”… Megdöbbentő orrhang, amit cukiskodással lepleznek. Azt hittem, ezzel kezdeni fognak valamit, de úgy tűnik senki se akart belefektetni semmiféle pénzt ilyesmibe. Sakura nagyon szépen teljesít egyébként (szerintem). Ettől függetlenül semmi baj nincs az említett tagokkal (japánul sokkal jobbnak hallom őket), ez csak egy megjegyzés volt. 10/9.5

You & I: Szintén, nagyon szeretem ezt a számot! Kivételes, kifinomult harmóniát hallok a dalban, ezt némi kísérteties hangzással megspékelve. Végre hangszereket használnak, és hagyják, hogy az effektektől terhes dalok mellett végre igazán hallhassuk a lányok hangját. Talán kedvencem az egész lemezen. 10/10

PINK BLUSHER: Aranyos, kis ritmusos. 10/7

SOMEDAY: Szép meg minden, de csak a szokásos. 10/6

OPEN YOUR EYES: Szintén, aranyos, fülbemászó. 10/8


Összességében, hm, jó lemez lett, de nekem az előző albumuk jobban tetszett, ha teljesen őszinte akarok lenni veletek. Nincs vele semmi baj, és megértem miért szeretik a rajongók, de nekem ez most annyira nem jött be.


A dal: 10/10

A lemez: 10/7


III. APRIL




Jaj gyerekek, minden bizonnyal tudjátok jól, az APRIL az egyik kedvenc bandám. Nagyon-nagyon szeretem a lányokat, és nagyjából minden egyes zenéjüket, egészen a debütálásuktól kezdve (ekkor tanultam először Koreában). Ez a nosztalgikus, álomszerű stílus minden egyes alkalommal magával ragad, nem tehetek róla. De a mostani…

A mostani visszatérés annyira nagyon jó, szinte ki se tudom fejezni! Minden egyes dolog a helyén van, de száz százalékban! Annak ellenére, hogy a DSP-ről van szó, és nem költenek túl sokat a lányokra, nagyon látszik, hogy mind a tagok, mind a velük dolgozók kitesznek magukért. Abból a pénzből, ami rájuk van szánva, remek kis klipet, és koreót hoztak össze. De a dal maga…

Jaj, az a dalszöveg valami csodálatos! A dallam, az énekhangok, minden. Az imádat, amit a dal iránt érzek, már nem egészséges. Nem tehetek róla, ez a stílus az, amivel beleszerettem a koreai zenébe, nálam nem sokan tudják verni ezt. A félévem egyik kedvenc dala, ezt már biztosan állíthatom.


De lássuk az albumot!


OOPS IM SORRY: Imádom! Erre nincsenek jobb szavak. Rettentő szórakoztató, szemtelen, magabiztos. 10/9

DOLL: Hallottam, hogy sokan WJSN számokhoz hasonlítják (amiben van is valami), de a bandát régóta ismerve, inkább az mondanám, ez nagyon is APRIL dal. Akár a Prelude albumukra is felkerülhetett volna. Ha jobban utánanézünk, láthatjuk, hogy e.one készítette a számot, és az ő munkája volt továbbá az April Story (Prelude), a The Blue Bird, a BEEP, a Take My Hand, a Tting, Tinkerbell, a Jelly, és a You.zip is. Tehát, nem hinném, hogy jogos volna más bandák hangzásvilágára fogni a dolgot, mikor a lányoknak is ennyi dalt alkotott már a csapat. Na de, a lényegre térve… nekem ez egy teljesen tipikus APRIL dal – ami jó dolog –, és abból is talán a legjobbik fajta. Könnyen függőséget okoz, ne tévesszen meg az andalgónak tűnő hangzás! A refrén a dal fénypontja, imádni való! 10/10

1,2,3: Micsoda energia! Jaj, annyit nőttek zeneileg is a lányaim, hihetetlen. Imádom ezt a játékos, mégis sokat sejtetető dalt. Őszintén, teljesen odáig vagyok érte! A refrén előtti felvezető rész egyszerűen zseniális! Ahogy anno az Apink No No No is, itt is magával a „refrénnel” kezdünk, igazi felütéssel, ami aztán szépen lágyul és lágyul, hogy újra visszatérjen. Nagyon szeretem! 10/10

You.Zip: A véleményem tökéletesen ugyanaz, mint a Doll esetében. De teljesen. Még egy e.one dal, amit imádhatunk! 10/10

Matter of Time: Hááát, itt jön a bökkenő. Ez a dal nem jelent túl sokat a számomra. Nincs vele bajom, jó is, de… olyan kis semmilyen. >.< 10/6

Összességében? Alig várom, hogy megérkezzen a rendelésem! Sajnos r.hadt lassan megy a szállítás, nem is értem… Imádtam a visszatérésüket – egy ideig nem hittem, hogy az előző dalukat képesek lesznek majd überelni, de mégis megesett! Remek koncepció, remek dalszöveg, csodás klip, és még jobb lemez!


A dal: 10/10

A lemez: 10/9



IV. DREAMNOTE




Milyen szomorú! Alig hallok valakit erről az együttesről áradozni. Pedig lenne miről, ha engem kérdeztek (jaj, a drámakirálynőtök visszatért). A tavalyi évem egyik legnagyobb kedvencét kaptam a lányoktól, és úgy tűnik, ez idén se lesz másképp!

Bár a WISH (szerintem) nem olyan fülbemászó, mint a Hakuna Matata volt, mégis, van benne valami, ami véglegesen megfogott. Egy szintetikus (robotikus) xilofon hangzással kezdünk (ami, valljuk be, nem túl nagy újdonság az intrók terén), majd egyből ugrunk is egy másik klisébe, a túldramatizált, kissé túlzottan is magas hangon történő, élénk ének-beszédbe. Ezzel nincs semmi baj (az utóbbit kedvelem egyébként, bizonyos helyzetekben – ha illik a dalhoz), de annyi biztos, picit rányomja a bélyegét a dalra (épp ezért szerettem jobban az előző számukat). Mondjuk a választás annyiban nem értem csak, hogy az album többi számát meghallgatva láthatjuk, a lányok kifejezetten jó hanggal rendelkeznek… De hát na, nem én döntök ezekben az ügyekben.

A dal legjobb része a második verze, és az azt követő; felvezető / áthidaló (refrén előtti rész). Ezek zseniálisra sikerültek, igazi élvezet hallgatni őket. A refrén az ami egy picit gyenge lábakon áll nálam, picit klisésnek érzem, klasszikus értelemben – ez persze nem baj (!), csak meglepő választás, tekintve az ellenfeleik túlmodernizált albumait. Mert én kifejezetten szeretem az édes számokat / koncepciókat (kivéve, ha a szöveg óvodásoknak szól), de a többség nem biztos, hogy ezen a véleményen van.

A klip jól sikerült – de a koreót fel nem tudnám idézni, ha egy konyhakéssel fenyegetnétek se. Érdekes, a Hakuna Matata édes kis mozdulatait most is látom a szemem előtt. Hm.


Na de, térünk rá az albumra!


Love is Amazing: I-M-Á-D-O-M! A lányok hangja csodálatos, szép harmóniában vannak. A szám rettentő fülbemászó, gyönyörűen kidolgozott, tökéletességig csiszolt. Bár hallok benne effekteket, de egyáltalán nem lettek túlzásba víve. Nem tudok szabadulni a daltól, amióta csak letöltöttem, egyfolytában hallgatom. Biztosan felkerül a féléves listámra. 10/10

Bittersweet: Ez még kérdés? Ha lehetne, 1000 csillagot is adnék rá, megdöbbentően jó szám. Megkockáztatom, akár klipet is forgathattak volna hozzá. Adjatok neki esélyt, borzongatóan szépen sikerült. Ahogy az előző dalnál is mondtam, meglepően szép szerkesztés…

*közbeszúrás, gépelés közben megtudtam, hogy Park Woosang készítette ezt a két dal (rengeteg Mamamamoo, Chungha dalt csinált), így nincs is több kérdésem…

La Isla Bonita: Jaj a lányok hangja! Imádom őket. A dal nagyon édes, tényleg imádni való. Itt mindössze azzal lenne egy pici problémám, hogy… mintha a hangok és az alap dallam elütnének egymástól. Lehet, hogy az én fájlom a hibás, de mintha a szerkesztésnél félrecsúszott volna valami. Adjatok nekik egy esélyt, egy-két hallgatás, és a fületekbe másznak a dalok. 10/9


Összességében? Nagyon-nagyon erős visszatérés volt ez. Előre várom, hogy a lemezem megjöjjön (és végleg eladósodjak), és kézbe is foghassam (plusz támogathassam a lányokat, nagggyon nagy szükségük van rá)!


A dal: 10/8

A lemez: 10/8


V. Rocket Punch



Na most. A debütálásuk nagyjából hidegen hagyott. Felfogni nem tudtam, mit szeretnek benne az emberek. Aztán jött a Bouncy, és úgy arcon csapott, pattogtam csak a négy fal között. Amióta csak hallottam, állandó szereplője a lejátszólistámnak. Hm, ez így nem teljesen igaz, mert… elsőre ez a szám se tetszett. Ugyan volt benne valami nagyon „csábító”, de akkor még nem sejtettem, hogy ebből szerelem lesz. A kis naiv!

Hát, most ott tartok, hogy… imádom a dalt, imádok mindent ami csak kapcsolatos lehet vele. Harmadik hallgatásra már fújtam kívülről az egész dalt. Szórakoztató, fiatalos, tele ritmussal és jókedvvel. A szöveg nagyon érdekes, kifejezetten jó üzenettel (bár fejtegetni kell, szó szerint biztosan nem jön át rendesen) – bááár, a koreai nyelv nagyon rugalmas, náluk ez így is biztosan működik.

De tényleg, mindent imádok! A klip, a szöveg, a zene, a tánc, a koncepció… minden elsőosztályú.

A lemez…

A lemez pedig, ÓTEJÓÉG, segítség! Azt hiszem eltörtem az ismétlés gombot… Minden egyes szám zseniális. Nem is, ZSENIÁLIS, nagy betűvel. Itt érdemtelen lenne felsorolnom a dalokat, mert mindegyikre 10 csillagot adok, az évem eddigi legjobb albuma ez – mindenféle túlzás nélkül. Nem csak arról van szó, hogy elsőre megfogtak a dalok, de meg is tartottak. Nem sok lemez mondhatja el ezt magától, idén pedig még egyik sem. Vannak akik közel kerülnek, de ilyen jól egy banda lemeze sem sikerült, szerintem. Viccen kívül, minden egyes dal kiváló, adjatok nekik egy esélyt!

Alig várom, hogy a lemezem megjöjjön. Együtt érkezik az előrendelt TWICE visszatéréssel, szal' remélem nem késik sokat… Nem viccelek, hallgassátok meg az albumot, nem fogtok csalódni!


A dal: 10/10

A lemez: 10/10 (akár 1000 is lehetne felőlem)


VI. EVERGLOW




Nagyon szeretem a bandát. Olyan szinten, hogy képes vagyok előrendelni a lemezeiket, mert bízok abban, hogy jó számokat adnak ki. Még ha néha picit túlzásnak is érzem a kemény csaj koncepciót, élvezem a hangjukat, és a szemtelen hozzáállásukat. Ahogy a videókban, ahogy a színpadon viselik magukat, az valami csodás. Vagy egyfajta érdekes, kihívó tartásuk, amit sokan csak irigyelnek.

Na most. A Dun Dun nem a kedvenc számom tőlük. Szeretem, mert nagyon is élvezem, de az EDM refrén… nekem nagyon üresen cseng. A dal többi része erős, de a refrén helyen, ú, fájó pontom ennél a dalnál. Jaaaaj, meg a koreográfia… nekem nem igazán jön be. Olyan sok „üres járat” van benne, vagy nem is tudom, hogyan mondjam. Vannak látványos részei, és tudom, hogy alapvetően rengeteget dolgoztak ezen is, mégis… Na majd legközelebb!

A klip se nyerte el túlzottan a tetszésem. Akármennyit költöttek is rá, nekem rohadt olcsónak tűnik, főleg az összevarrott ruhaanyag háttér… Mármint, MAF?


Az albumra rátérve:




SALUTE: Nagyon aranyos dal, fülbemászó. A szövege kifejezetten jó! 10/9

PLAYER: Nagyjából ugyanazt tudom elmondani. 10/9

NO LIE: A legjobb dal a lemezen, szerintem. A szöveg zseniális, a dallam remek, az énekhangok nagyon jók. Kár, hogy nem került promótálásra. Hónapok alatt se kopott semmit. 10/10


Összességében… a következő visszatéréskor most már valami újat szeretnék látni. Ahogy mondtam, szeretem a lányokat, ehhez kétség se férhet… De ha nem egy oltári slágerrel jönnek elő (megeshet), akkor egy pici (mert nem azt mondom, hogy adják fel az egész stílusukat) változás jól jönne. Tetszettek a dalaik, erős kis mini lett ez, de… valami most hiányzott nekem. Megfogalmazni nem tudnám, de… ez az igazság.


A dal: 10/8

A lemez: 10/9



 VII. BVNDIT | 밴디트


Amint tudjátok (ha elég régóta olvastok), eddig egyszer sem sikerült teljes mértékben lenyűgözniük a lányoknak. A promós dalaik valahogy nem jöttek be túlzottan. Mondjuk az előző mini albumuk tetszett, de na, szerelem nem lett a dologból. Ettől függetlenül – természetesen – meghallgattam az új dalukat is. Lássuk:




Oké, én ezt nagyon szeretem! Elsőre, bevallom töredelmesen, nem igazán jött be. Viszont, ami már akkor megfogott, az a dal legeleje volt, ahogy az „I am the queen in the jungle” szöveg a „ropogós” dallammal együtt, nos, rettentő különleges hatást kelt. Sajnos ez csak az első pár (10) másodpercben hallható, de olyan telített, tág érzést adott, nem tudtam kiverni a fejemből. Meghallgattam hát megint, és (bár nem vagyok híve ennek a fajta EDM hangzásnak) beleszerettem a dalba. Azóta hű, számlálatlan sokszor meghallgattam már. Őszintén szólva, nem a legeredetibb dal, se szerkezetileg, se hangzás tekintetében, mégis, van benne valami nagyon élvezhető. Ez már csak annyiból egyértelmű, hogy per pill is ismétlésen van a dal. Emellett csodásan kihallani az énekhangokat – a ritka alt (szerű) hangokat szépen hangsúlyozzák a magasabb részek, pl. a refrén előtt is. Bár tényleg roppant egyszerűnek tűnik a dal, erős megfontoltságot érzek mögötte. Nekem nagyon-nagyon tetszik, nagy kedvenc lett!


Ez az élő pedig, hajjaj, vagy 5x visszanéztem: 





A lemez:




Na, itt vagyok bajban… egy darab szám se tetszik. Mármint annyira nagyon nem, hogy kb. nem is emlékszem rájuk, pedig igyekeztem több esélyt is adni nekik.

Come and Get It: Ez a No More Dreams minta teljesen felesleges volt ide, nekem inkább rontott a hangulaton, mint segített rajta. A vokál itt is rendben van (nagyon is), de biztosan nem fogom sokat hallgatni a számot. Nagyon sajnálom, de valami nem áll össze… mintha nem tudták volna eldönteni, milyen számot is akarnak összehozni. 10/6

Cool: Fogalmam sincs mit mondjak erről az angol dalról. Sajnálom, tényleg, de szintén… mintha nem állna össze az egész. Mi ez a robotikus madárcsicsergés a refrén hátterében? Miért nem koreaiul van a szám? (Ja várjunk, csak akkor szabad beszólni, ha fehér emberek énekelnek koreaiul, upsz, elfelejtettem!) Nem rossz dal, sokkal kellemesebb, mint az előző – de ezt csak azért tudom, mert épp rákattintottam a lemezre, hogy eszembe jusson, hogy hangzik. Ez nem túl jó jel. 10/7

Children: Hm, azt hiszem ez a legjobb dal a lemezen. Hé, nem is olyan rossz ez! Mondjuk unalmasnak továbbra is unalmas (számomra), de a hangok nagyon-nagyon szépek. Van esély arra, hogy ezt a számot megszeretem. Hű. Ez most meglepetésként ért, eddig semmit sem éreztem vele kapcsolatban. 10/8

Összességében, meglepő élmény volt. Végre van egy dal, amit nagyon szeretek a lányoktól! Ennek örülök, hisz egy jó kezdet ez. A lemez sajnos nem lett a kedvencem, de talán majd legközelebb! :)


A dal: 10/9.5

A lemez: 10/7




VII. ITZY | 있지




A visszatérés, amit mindenki várt (két hónappal ezelőtt, remek az időzítésem, de tényleg)! A visszatérés, ami szinte mindenkit ki is elégített. Engem biztosan.

Akárki akármit mondjon, a lányok stílusa igen egyedi, egyszerre megfogható, és megfoghatatlan. Ha nyár óta nem is tértek vissza, a kpop világán otthagyták lenyomatukat – rengeteg más bandát inspiráltak (inkább zeneileg). Színes, merész, talán kicsit harsány megjelenésük igen üde színfoltja az iparnak – jelenleg. Bár elsőre (jaj, ne is emlékeztessetek) ki nem állhattam a debüt dalukat, és fogalmam nem volt, ki és miért szeretheti a számot, mára én is a lányok varázserejének foglya vagyok, meg kell valljam. Mindez pedig az ICY, és az azt tartalmazó lemez miatt történt. Botrányosan mélyre süllyedtem azóta az ITZY világában. (Júúúj…)

Mikor ez a lemez megjelent, március végén még volt gépem (és igyekezett működni is), így azonnal le is fordítottam. Nagyon nagy szerelmem volt, a szöveg, a dallam (gitár!), a hangokat, a klipet (jó ég!), a táncot (szintén, jó ég!). Mostanra azonban…

Nem. Mármint. Most is nagyon jónak tartom a számot, félre ne értsetek. De egy jó hónapja eszembe se jutott, hogy hallgassam. Ez normális? Ti még mindig hallgatjátok, és ugyanúgy szeretitek? Mikor kijött, odáig voltam érte, de most már… nos, ez már annyira nem igaz, kicsit veszítettem a lendületből.

A képi világ továbbra is zseniális. Az üzenet nagyon jó. A zene kiemelkedő minőségű. A koreó szemet gyönyörködtető. Akkor mégis mi bajom van? Ti mit gondoltok a dalról?


Lássuk inkább a lemezt:



TING TING TING: Imádom a dalt, még mindig. A refrént felvezető rész egyszerűen zseniális, főleg az erőteljes wooo, wooooooo részekkel keretezve. A sok Ting Ting Ting a szövegben elég monoton tud lenni, de ezen kívül kedvenc, főleg az alap. (Ha már house, legyen deep, lol. A basszus csak űgy robban a fülemben.) 10/9.5

THATS A NO NO: Nem lennék meglepve, ha Chan segített volna egy kicsit a dalban. Ez az afrikai hangzás egyenesen őt (Miroh albumot) idézi. Nem a kedvenc számom, de nagyon élvezetes tud lenni, pár hallgatás után. 10/8

NOBODY LIKE YOU: Érdekes keveréke popnak és rocknak. A Wannabeből kiindulva nem olyan meglepő ez a váltás, de mindenképp élénkítő hatású. Ez sem lett kedvenc, de aranyos szám. 10/8

YOU MAKE ME: Az egyik legjobb dal a lemezen! Tipikusan ITZY szám, nagyon érezni rajta a lányok stílusát, akár az előző lemezre is felkerülhetett volna. Erőteljes felvezetés, nagyon jót átvezető, és végre  egy ötletes ok is van a refrén kihagyására - épp arról szól a dal, hogy szótlanná válik a mesélőnk. A hangok nagyon ügyesen vannak elosztva. 10/9.5

I DONT WANNA DANCE: Hm, jó dal. Az f(x)-re emlékeztet, hogy őszinte legyek - ami nagyon jó, tekintve, hogy az egyik kedvenc bandámról van szó. Az f(x) lányok istennők, hallgassátok őket! Khm, visszatérve; kellemes kis dal. Nyilván csak Bside, de nem is állított magáról mást. 10/9

24HRS: Hű. itt mintha a Wonder Girls Act Cool és az f(x) egy dalát hallanám összemixelve. Na itt is előkerül az előbb a BVNDIT esetében hallott "No More Dreams" hangzás, csak szépen beledolgozva a dalba. Nem egy nagy szám, de szórakoztató! 10/7

Összességében, nem is tudom hol állok. Mondom, miközben hallgatom a számot, élvezem. De amúgy... semmiféle késztetést nem érzek, hogy rákattintsak. Ez azért nem túl jó, tekintve, hogy vannak dalok, amik még előbb jelentek meg, de ugyanúgy imádom őket, mint hónapokkal korábban. Valószínűleg csak velem van gond, így próbálom objektíven megítélni a visszatérést: 

A dal: 10/9

A lemez: 10/9


És akkor, jöjjenek az urak!


 I. AGUST D


Mivel hatalmas rajongója vagyok Sugának, és mert imádtam az előző „lemezét”, amint megláttam, hogy profilképet váltott – a szívem majd kiugrott a helyéről! Jó ég, nem vagyok egy kpop híroldal, de ezt még nekem is meg kellett gyorsan osztanom.

Nem is kellett sokat várni, pár órán belül megjelent az MV! Lássuk mit gondoltam róla:



Ó, te jó ég! A klip valami eszméletlen. Mármint… csak ! Csodálatosan néz ki, az év egyik legjobbja! A képek, a vágások, hű, minden. (Mondjuk már meg is van rá a pénzük.) A klasszikus koreai kultúra megelevenedése, amibe Suga csak úgy beleerőszakolta magát (ezt most teljesen jó értelemben), fenomenális. Mondjuk a végén, mikor a kivégzés előtt elkezdi lóbálni a fejét, nagyon röhögnöm kellett! Meg ezek a nevetséges nyögések az elején… „jeee, uh”, mint akire mindjárt rátör a kemény hasmenés. Ezeket soha nem bírtam a rap (stb.) dalokban. Nevetnem kell a keményen „odanyögős” stílus miatt. Mintha ettől aztán nagyot emelkedne a hangulat, lol. Na de, a lényeg, hogy a klip baromi jó. Plusz, bár ez személyes vélemény, Suga eszméletlen jól is néz ki. Nem tudom, hogy a szerepe teszi-e, vagy a merész, pofátlan kiállása, de nos, igen.

Suga rap stílusa még mindig pazar, sőt, ha lehet ezt mondani fejlődött is egy bizonyos szinten. A zene maga is sokkal, nem is tudom, „minőségibb”, mint az első számai. Ez persze érthető. Nem csak arról van szó, hogy a technika fejlődött, de Suga is sokkal több, és sokkal jobb eszközhöz fér hozzá, természetesen. (Ezzel nem a tehetségét vonom kétségbe, értitek, na.)

A dalnak, akár csak a klipnek, klasszikus koreai hangzás az alapja. Még a manapság ritka, tepyongso (már ha jól hallom) is felcsendül a dalban. Ez a fúvós hangszer régen a háborúk jeladója volt, majd a csatában elért győzelmet is ezzel hirdették ki. Így hát, nem véletlen, hogy felbukkan számban. Maga a daechwita egy hagyományos dal, amivel a királyt / annak érkeztét üdvözölték a legfontosabb ünnepségeken (stb.).

A dal maga így is kezdődik: 명금일하 대취타 하랍신다, amire válaszként a „예이érkezik. Ez annyit tesz: „a tamtam / gong zúgása után csendüljön fel a daechwita”, majd „igenis uram”. Ez a rész a 국립국악원 / Nemzeti Gugak (koreai népzene) Központ egyik mintája. Itt meg is tekinthetitek:




A dal zseniálisan szerkesztett, ennyit meg kell hagynom. A videóhoz illesztett angol szöveg pedig meglepően jó! (Sokkal jobb, mint korábbi társaik.) Nyilván apróbb / nagyon koreai dolgokat, meg szójátékokat nem tudnak lefordítani (hova férne az fel?), de egyébként, őszintén, teljesen helyes (szó szerinti) fordítást kaptunk. És itt kezdődik a legnagyobb problémám.

Na most. Mikor egy semmibe nézett, de r.hadt tehetséges rapper vagy, a makacs önbizalom, és a „majd én megmutatom” stílus; elragadó, inspiráló a maga pimasz módján. Ám mikor az egyik leghíresebb rapper vagy az egész világon, de még mindig az a legnagyobb gondod, hogy „te vagy a legjobb rapper a világon, az istencsászár, akit sz.rba se néztek, de most majd jól beszólok nekik és bánhatják”, az elég üresen hat – nekem. Mármint, ja. Tudjuk, méghozzá évek óta! Már a BTS lemezeken is túlzásnak érzem a sok „ú, jeee, ahhh, menő vagyok, uuuu, a legjobb, és elé is értem mindent, te meg senki vagy, csak szidni tudsz, yeee uuummm” dalt. Igaz amit mond, persze. Csak kicsit unalmas, hogy most már évek óta ezen kell fennakadni. Mikor először meghallottam a dalt, felmerült bennem a kérdés; valami igazi mondandód is van, vagy csak vered itt magad? És ezt úgy, hogy imádom a srácot. Persze, némi kreativitással fűszerezve adja elő magát, de most… ne már. A lemez többi dalát tessék megnézni! Tud ő írni értelmes, és nagyon mély dolgokról is, nem csak a mellkasverő kihaénnem számokra képes… És félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ettől rossz lett a szám. Nem. Teljesen élvezhető - pusztán ennyi év után vártam valami újat.

A dal nagyon jó. Suga zseniális, mint mindig. A szövegben vannak rejtett üzenetek, a rímekkel való játéka pazar, de a szöveg üzenete… nekem majdnem kritikán aluli. Egyszer-kétszer (de még háromszor is) rendben van, de ez már az unalmas kategória. A zene, és az előadó felhúzza rendesen… de megmondom őszintén, azon kívül, hogy el vagyok havazva, a csalódásom is oka volt annak, hogy nem ezt a számot fordítottam le elsőnek. Ahogy mondtam, a zene jó, az előadó (mint mindig) remek, de a szöveg… hát, közepes maximum. Ettől függetlenül persze, a szöveg szerkesztése zseniális. Érkezik is egy elemzés (ha minden igaz, még ma), csak az üzenettel van problémám.


Térjünk rá a Mixtape többi dalára!




MOONLIGHT: No, akár az előző MIXTAPE dala is lehetne. Egészen egyértelmű, hogy arra próbál reagálni ebben a dalban. Nem mondanám, hogy újdonságról beszél, de egy egészen új oldalról mutatja be a dolgokat. Milyen nagy ellentéte is ez a „promós” dalának, abban majd kidől a mellkasa a (haragos) önbizalomtól, itt pedig a bizonytalanság szól belőle. Nem tudja, visszamenne-e az időben, és más utat választana-e, mint amit most jár. Érdekes kérdés egyébként. A dal maga jól sikerült, bár nem bántam volna, ha egy vendég énekessel veszi fel a refrént maga helyett. Imádom Sugát, és nincs is rossz hangja, de azért… jó sincs. Ez a duma-éneklés a torzított robot effektussal, hát nem a kedvencem. 10/8

WHAT DO YOU THINK: Oké, ez a lemez mélyrepülése számomra. Még egyszer meg kell hallgatnom egy dalt arról, hogy akik beszóltak Sugának k.csögök, és sz.ar az életük, míg ő lassan bezsebel minden díjat, kitépem a hajam. Nem érdekel, de őszintén. Hallottuk, de már ezerszer, nem csak tőle, de a BTS-től is. Nem azt mondom, hogy igaz, de most már lassan picsogásnak hallom az egészet. A világ egyik legismertebb és szeretettebb rappere a srác, ideje túllépni a dolgokon. Ő maga mondja, hogy a szavak helyett a tettek számítanak. Akkor hajrá! Egyébként a dal maga (szerintem) nagyon jó, a rap pedig (mármint nem a szöveg) nagyon jól illik rá, tetszett, kifejezetten. 10/7

STRANGE: Na igen, ez A DAL. Itt is fájlalom, hogy nincs egy vendégénekes, de legalább a szöveg kárpótol érte. Ú, az alapdallam, a ritmus jó ég, mesés. Tessék! Itt egy szöveg, ami valós dolgokkal foglalkozik, nem Suga sértettségével. Nem azt mondom, hogy minden dala szóljon a világ problémáitól, egyáltalán nem. Csak ne ugyanarról szóljon már állandóan, könyörgök. Itt ezt meg is kapjuk, mehet a BTS többi, jelentős dalához! Míg Suga megkérdőjelezi a világ nehézkes, érthetetlen dolgait, RM igyekszik választ keresni rájuk. Központi téma pl. a kapitalizmus (ami Koreában egy igen bonyolult dolog, mert nem „fejlődött ki”, egy szempillantás alatt lett „bevezetve”) által teremtett rendszer okozta problémákat. A rendszer, ami engedi, hogy a gazdag egyre gazdagodjon, egyre lejjebb taposva a szegényeket. Ahol azt mondják a fiataloknak, bármik lehetnek, bármit megtehetnek, közben kirántja a talajt a lábuk alól. Rm hozzáfűzi, mindent fentről irányítanak, nincs itt beleszólása senkinek, semmibe. Nagyon érdekes szöveg. 10/10

28: Az egyik kedvencem, végre teljesen érthető, és átérezhető érzésekkel. 10/10

BURN IT: Zeneileg talán a kedvencem. Ez a gitár a Tomorrow c. dalukat idézi fel bennem, ami nagy kedvencem. Ú, milyen jót tett egy énekes – erről nyávogtam végig. De tényleg, a gitár, az a sötétség amit magával hoz, hű, a legjobb. Ez az érdekes téma… már majdnem tudathasadást (jó, nem szó szerint) idéző, erőteljes kételkedés önmagában, szinte rémisztő. „Ne feledd, ahhoz is bátorság kell, hogy feladd!” Most… ha ez a mondat nem ijeszt meg senkit, akkor… lehet, hogy én élem magam bele túlzottan a dologba. Azt hiszem a kedvencem a lemezen. 10/10

PEOPLE: Elsőnek ezt fordítottam le, nem is véletlenül. Bár itt is sok a visszatérő motívum, mégis életre hív sok újdonságot is. Nem véletlenül választottam a „Kit érdekel?” kérdést a refrénnél, még ha pontosan nem is ezt jelenti a 뭐 어때… sokkal inkább a „és akkor mi van” kifejezés tükrözi magyarul. Viszont, a dal összességére nézve jobbnak láttam a kit érdekel megjegyzést, mert magyarázat nélkül is érezhető belőle a kérdés kettőssége… 1. a beszélő szerint mindenki l.szarja mi van vele, 2. a beszélőt se érdekli már (de mégis, szinte sértődötten, dacolva teszi fel a kérdést. Na most, koreaiul a 뭐 어때 jelentheti mind a kettőt, de az „és akkor mi van” inkább elutasító hatást kelt (mármint, „foglalkozz a magad dolgával” üzenettel), ahelyett, hogy segélykiáltás lenne. A dal nagyon szép, és nagyon igaz. Ez a… ez a rettegés, amit Suga okozni tud az öngyűlöletével, a ki nem mondott, de általam érzékelt önsanyargatási hajlamával… 10/10

HANSOOL: Még ha nem is ez a legerősebb dal a lemezen, van egy érdekes, kísérteties hangulata. Nagyon kellemes. És a szöveg is egészen jó – de szintén nagyon rémisztő. Annyira erősen árad az üresség a dalból, az valami elmondhatatlan. A hansool jelentése, olyasmi… igazat mondani részegen. Mint nálunk: „a részeg ember őszinte”. 10/7

SET ME FREE: Jó ég. Rémisztő! Ez a dal maga a depresszió. Ez a madárcsicsergés, a vidám háttér keveredése a melankolikus gitárral, a múzsaszerű női hangokkal, és a rettenetesen szomorú dalszöveggel… „Egyik nap a padlón vergődök, másnap megérintem az eget.” 10/10

DEAR MY FRIEND: Zseniális. A másik kedvenc dalom. Megdöbbentően őszinte… erre nagyon nem is lehet mit mondani. 10/10


Összességében? Kritikus szemmel, Suga nagyon sokat fejlődött. A rap, a zene is sokkal professzionálisabb. Viszont, nem mondhatom, hogy jobban szeretem ezt a lemezt, mint az előzőt, még ha fel is köttök érte. (Szorri.) Ennek talán az lehet az oka, hogy a The Last… A The Last című dalát itt (nekem) semmi sem tudta, még megközelíteni sem. A Dear My Friend, vagy a Burn It valahol ott vannak, de a többi… még ha kiemelkedőek is a maguk nemében, valahogy… nem. De most nem is az a feladatom, hogy egy előző lemezzel hasonlítsam össze, hanem az, hogy ezt értékeljem. Tehát:


A dal: 10/8

A lemez: 10/9



II. ATEEZ | 에이티즈


A scok A BANDA, akik nagyon sokra fogják még vinni. Halljátok szavam, megjósoltam ezt már más együtteseknél is. Ugyan rajongó nem voltam soha, de tavaly az egyik kedvenc dalom a Say My Name volt. Még mindig imádom, ennyi biztos. Aztán az Utopia… ha az nem győzött meg titeket a srácok zsenialitásáról, hát semmi se fog. (Jaj, csak viccelek, tudjátok.) Lássuk az újdonságot:




Mikor meghallgattam az Answer című számukat, először cseppet sem tetszett. Nem éreztem szinte semmit sem, valahogy nem akart összeállni a dal. Hagytam is pihenni.

A karantén alatt ismét elővettem. És te jó ég, azonnal beleszerettem. Amit a dal iránt érzek, már nem lehet egészséges. Minden egyes pillanatát imádom, minden hangot, betűt, szót, dallamot. Mindent. Nem viccelek, mikor azt mondom, hogy nem egészséges a dalhoz fűző vonzalmam. Az év talán egyik legjobb dala (ha nem a legjobb). Ezen mit lehet ragozni? Eszméletlen, ahogy van. Akár egymilliószor is képes vagyok meghallgatni, szünet nélkül, soha nem unom meg – és megkockáztatom, talán, esetleg… még az Utopiánál is sokkal jobb. MAF! Kimondtam, kimondtam, igen. Megdöbbentően Ateez a dal, a jól megszokott „induló”, „himnusz-szerű” hangulattal, a harsogó, arcon csapó, vokális részekkel, az kirobbanóan energikus EDM alappal… Nagyon, nagyon Ateez, mégis mindig valami borzasztóan friss, és az élvezeti szintet nézve ezer százalékon pörög. Úgy hiszem, ez a valaha volt legjobb daluk – eddig. (Remélem elfogadják a kihívásomat.) A wooo, woooo, wowowowooo részek pedig a refrén levezető részénél… Áh, zseniális az egész. Januárban jött ki, de nem tudom ki lesz képes ezt überelni. Elképzelésem sincs.

Az egyetlen dolog ami nem tetszik, az a klip. Nagyon hányavetire sikeredett (szerintem)… olyan, nem is tudom, talán „össze-vissza”. Nekem semmi emlékezetes nincs benne, sajnos. Nem rossz, csak olyan kis, meh.


De akkor lássuk a lemezt:




HORIZON: Ha lehet, talán még jobb is, mint a promós dal. Neeem, egyformán jók. Ez csak… ez csak! Nem jutok szavakhoz. Imádom. Minden egyes pillanata erőteljes imádattal tölt el. Érdekes, sok helyen olvastam, hogy a Stray Kids „stílusát” hallani ki a dalból. Valahol értem, mert trap + edm elemek keveréke, plusz itt az ismétlődő, robotikus, torz hang is a dallamba építve. Mégsem értek egyet – ez a dal sokkal inkább Ateez stílusú, mint SK (szerintem). Ez a gigantikusan tág, térkitöltő, szintetikus dallamosság, és a vokális erőteljesség sokkal inkább jellemzi az Ateezt, mind a Stray Kids dalait. Attól, hogy A és B énekest is zongorán kísérnek, lehet mindkét előadás egyedi és stílusos. A Horizon nekem a szerelem: 10/10

STAR 1117: 11/ 17 → mikor az Ateez nevet adott a fandomjának. A rajongjókhoz szól ez az aranyos dal. Nem mondanám, hogy hű de nagyon ütős, de nem is kell annak lennie. Ennyi brutálisan energikus szám mellé igazán elfér egy andalító szám is. És te jó ég, a dal végén az a gitár! Majdnem eldobtam az agyam! A vokál pedig… gyönyörű. 10/9

PRECIOUS: Hűha. Jaj de nagyon szeretem ezt a dalt, Istenem! Nem tudom mi van a srácokkal, de úgy tűnik megalkották a legjobb lemezüket, eddig. A Precious a Horizon, és az Utopia (szexuális fivére). Ha akarjátok, teljesen érthetitek ártatlan szövegként, egy új kezdetről, a siker utáni vágyakozásról, de nyugodtan hallhattok mögé egyéb dolgokat is (csak figyeljétek meg a szöveget). A szám tökéletes, ahogy van. Jaj, annyi örömet okoz a hallgatása! 10/10


Összességében, teljesen elégedett vagyok mindennel. Az egyik legjobb album, amit idén hallgattam.


A dal: 10/10

A lemez: 10/10



III. ONEUS | 원어스


Szeretem őket, de nagyon! Az előző visszatérésük nem lett ugyan a kedvencem, de ettől még vártam az új dalukat. Lássuk:



Milyen nosztalgikus! Nem mintha „régen” ez lett volna a kpop, viszont nem is olyan rég szinte tömve voltunk ezzel a tropical hangzással, de (szerencsére) levetkőztük az egészet, és hirtelen megüresedett a helye. Ettől érezhető ez a nosztalgikus hangulat + ne feledkezzünk meg a dal (szinte) klasszikus felépítésével. Emlékeztek még a 2017-es szerelmemre, a Like a Flower c. dalra a BLACK6IX nevű együttestől? Na, nekem szinte teljesen azt a hangulatot idézi fel (bár, ha nagyon őszinte akarok lenni, a Like a Flower sokkal jobb dal, csak egy sokkal kevésbé ismert bandától). Vessétek csak össze a kettőt, szerintem mind zeneileg, mind hangulatát tekintve nagyon hasonlóak.

A Song Written Easily egy érdekes, nagyon kellemes és imádni való dal, de nekem egy kicsit egyszerű. Hallgattam, hallgattam. Elsőre-másodszorra nagyon megfogott, de aztán… nem is tudom, kihunyt az érdeklődésem. Nem az, hogy rossz, mert miközben hallgatom, élvezem, de magamtól hosszú ideje eszembe se jutott rákattintani.

A klip is ilyen. Kellemes, ki s egyszerű. Célnak megfelel, de nincs meg az a hű-faktor benne. Ez, számomra igaz a Bside-ra is. Aranyos kis dal lett, fülbemászó melódiával, de semmi extra nálam. Nem mondom, hogy sajnálom, mert nincs mit. Jó dalok, csak nem dobtam el tőlük az agyam.


A dal: 10/8

A lemez: 10/8


Azt hiszem ennyi lesz mára (sajnálom, de többet egy bejegyzésben nem tudok értékelni)! Nemsoká / még a héten érkeznek még ők (de kell pici idő, míg leértékelek egy-egy egész albumot): GFriend, BTS, NCT 127 / Dream, LOONA, Pentagon, Kard, Astro, Elris, Hynn, (G)I-DLE, Apink, Oh My Girl, Day6, TXT. Remélem nem hagyok ki senkit. Ha van valaki, akire nagyon kíváncsiak vagytok, írjátok meg (heakifelejtettem valakit most innen). 


Az értékelési ráta:


10 ⭐ KIEMELKEDŐ
9 ⭐ NAGYON JÓ
8 ⭐JÓ
7 ⭐RENDBEN VAN
6 ⭐ ELMEGY (határeset)
5 ⭐ NEM TÚL JÓ
4 ⭐GYENGE
3 ⭐ NAGYON GYENGE
2-0 ⭐M.A.F


Ti mit gondoltok a visszatérésekről? 


Na akkor, lássuk miket szereztem, míg távol voltam!


I. RED VELVET: The ReVe Festival Finale

Megmondom őszintén, a kpop világ egyik legjobb albumáról van szó! Hála a Magasságosnak, hogy kiadták egészben a tavalyi miniket! Azonnal elő is rendeltem, amint csak lehetett - karácsonyra pedig meg is jött, épen és egészségesen. Egy dolgot bánok csak (talán), hogy a fenszi verziót vettem, miközben ugyanazt kaptam kb. mintha a normál verziót veszem. Naaa, mindegy. Lássuk!








Jaj, olyan gyönyörű képek vannak benne, el se akarja hinni az ember! Az egész koncepció zseniális. Nem csak a zenék sikerültek eszméletlenül, de tényleg, még a fotókönyv is, ami kb. egy történetet mesél el...



II. TWICE - FEEL SEPCIAL

Na igen, a következő lemez, amit mindenképp meg akartam kapni, az a Feel Special volt. Nem csak azért, mert beleszerettem a lányokba (az előző visszatérésüknél), de azért is, mert a lemez... nos, baromi jól sikerült. És a lányok még segítettek is a készítésében (ahogy az előzőnél is). Egyébként rittig nem azt a verziót kaptam, amelyiket akartam. Épp, mint a Fancy U esetében. Naaaa, mindegy is. Lássuk!




Ez a szövegkönyv. Dahyun verzió! ❤ Ha őszinte akarok lenni, a legeslegelejétől ő, és Sana voltak, akik vonzották a tekintetem. Nem tudnám megmondani miért. (Talán Tsuyu is ide tartozik, de körülötte amúgy is felhajtás volt, szal nem tom.) Nagyon kedvelem őket. (De a többieket is.)




Jó sok fotókártyát kaptunk! Teljesen meg voltam döbbenve! (Remélem, most az előrendelésekkel megkapom a plusz darabokat is az új lemezük mellé!)




Na, itt nem csak azért őket fényképeztem ki, mert a "kedvenceim" (ami így nem igaz), hanem azért, mert ez a fotókönyv nem lett valami jó (szerintem), nagyon sablonos, plusz a színek... hát, érdekesek. Pl fekete ruhát a majdnem fekete háttér előtt fényképezni? Érdekes választás. (És itt soookkal világosabb pl. Tsuyu képe is, mint a való életben. Na de, teljesen véletlenül, az ő képeik a legszebbek (sztem).



III. EVERGLOW: HUSH

Ezt indokolnom kellene? Szeretem a lányokat! Nagyon kíváncsi voltam a lemez "minőségére", és meg kellett lepődnöm, mert nagyon jó! Igazán odafigyeltek mindenre! (Lassan beszerzem az összes lemezüket, ha minden igaz.)








Hű, és hű újra! Gyönyörű képeket találni a fotókönyvben! Mármint, nézzétek meg, egyszerűen...



Két fotókártya járt a lemezhez, egy csoportos, és egy Onda. :)





Na, itt a meglepetés, hogy 2 fotókönyv volt. A fenti egy vaskosabb, ezek pedig egy vékonyka füzetből valók. Nem értem a lényegét az egésznek, de okés, ők tudják. :)


Poszter! Imádom, ha poszter jár a lemezekhez!


Na akkor, ebben a kis tartóban volt a lemez + még több kép (!) Ezek már ilyen nagyon nagy (hát, mint a fotókönyv) méretű kártyák voltak. 







IV.  CLC: BLACK DRESS

Na akkor, rajta vagyok a régi kedvencek albumainak beszerzésén is! A CLC lemezek nagy része már kb. kifogyott, sehol nem lehet beszerezni, de azért, ahogy mondtam, rajta vagyok a dolgon! Most ezt sikerült beszerezni:




Jaj, nagyon szeretem ezt az együttest. Még ha a cégük fel is idegesít kb. fél percenként (sztem hobbijuk megpróbálni kicsinálni a bandát), a lányokat már debütálás óta imádom. (Az egyik legjobb debüt volt, valaha!) Nem mondanám, hogy ez a kedvenc lemezem tőlük (inkább a promós dal az, amit nem szeretek), de akkor is! ❤








VI. GFRIEND - SNOWFLAKE

Az elhatározásom, hogy beszerzem a GFriend korai albumait. Most ismét lehet őket kapni, így bele fogok váni ebbe mindenképp. Olcsók is (szó-szó), meg zseniálisak is. Sajnos a stílusváltás óta a promós számaik nem a kedvenceim, de a többi daluk az albumaikon továbbra is imádni valóak. Mindegy, a lényeg, hogy be akarok szerezni azokat az albumokat, amiket még szívből imádtam (és imádok is a mai napig). Ezeket a lányokat is nagyon szeretem, egészen a debütálásuktól. Olyan nagyon különlegesek voltak, pont azt a zenét játszották, amit imádok, így mintha az én kedvemért debütáltak volna. A mostani dalaikkal sincs semmi baj, csak nem kifejezetten az én ízlésemnek valók. (Mondom, ez csak a promós számokra vonatkozik.)





Éééés végre! Egy rendes, értelmes csomagolás. Bal oldalon a fotókönyv, így, ha ki is bontod a lemezt, a fotókönyv le fogja nyomni (a súlya miatt), és nem nyílik ki állandóan. (Ez nagyon sok lemeznek a problémája.) A cd meg olyan szép! ❤




És olyan szépek itt a képek! ❤






28 megjegyzés:

  1. Már nem azért, de, mi a baj azzal, ha Suga arról ír szöveget amiről akar? Nem az a lényeg, hogy végre jól érezze magát, és adhassa önmagát? Most azért ne te mondd már meg, hogy miről írjon. Nekem nagyon tetszik a dal, szerintem pontosan az a lényege az ilyen rap daloknak, hogy odamondhassanak, ha akarnak. Nem véletlenül Agust D a neve, nem pedig Suga a Bts-ből. Ha nem tetszik, ne hallgasd, ennyit tudok csak mondani.

    Amúgy megkérdezhetem, hogy miért nézed végig ezeket a régi számokat is? Miért nem csak a frisseket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos mi a baj azzal, ha Manami arról ír, amiról akar?^^

      Törlés
    2. Azért nem mindegy, hogy egy magát kritikusnak képzelő valakiről van szó, vagy egy elismert rapperről....

      Törlés
    3. Nem képzeli kritikusnak magát, csak elmondta a véleményét. Na és miért ne lenne mindegy? Emberek mindketten...

      Törlés
    4. Senki nem mondta, hogy nem írhat arról, amiről akar, Manami csak leírta a véleményét. Kezdem eléggé unni, hogy ezt minden egyes bejegyzésénél el kell magyarázni valakinek, aki képtelen felfogni, hogy ez nem egy kritika-blog, csak valaki leírja a véleményét, ami -nagy betűvel írom, mert fontos, figyelj rá- MINDENKINEK MÁS, ÉS SENKIRE NEM KELL RÁERŐLTETNI A SAJÁT VÉLEMÉNYED. Manami egyáltalán nem csinálja ezt, javaslom, példát kéne venni tőle egyeseknek:))
      Imádjuk Yoongit, igen, senki nem utálkozik itt. Ennek ellenére még nem kell mindennek tetszenie, amit kiad a kezei közül. A dal maga nekem is tetszik, az mv is, a lemez is, de én is úgy gondolom, hogy most már tényleg nincs semmi oka arra, hogy olyan szövegeket írjon, mintha még mindig semmibe vennék, mint idol rappert. Ez nem utálkozás, hanem vélemény. Utána lehet nézni a szó jelentésének, ha nem világos.

      Törlés
    5. Kedves Névtelen(ek)! Az előadónak jogában áll bármiről írni, nekem pedig jogomban áll a szövegéről véleményt nyilvánítani (ha már pl. pénzt adok ki rá). Ehhez többet nem tudok hozzáfűzni, mert nem értem a probléma forrását. Neked tetszik a dal = te is elmondtad a véleményed. Tudom, nem vagyok a fogalmazás mestere, de javaslom olvasd el újra amit írtam, mert nekem is tetszik a dal, és az album (!) - de attól még, hogy Suga / a BTS tagok neve van valamin, még nem lesz aranyból. Ez a felfogás nagyon idegen tőlem, és nem is értem. Nézz vissza pár értékelést, a kedvenc előadóim és bandáim is készítettek már nekem botrányosan nem tetsző dalokat. Nagy dolog! Én csak örülök, ha másoknak tetszik. Soha, de soha nem fogom megérteni ezt a hozzáálást. :/

      Kedves Reila, és kedves Sue Black! Köszönöm szépen, hogy helyettem is elmagyaráztátok tökéletesen mit gondolok! :)

      Törlés
  2. Szia!
    Hát végre itt vagy. ^^ Viszont most már ugye jól vagy?
    Chungha: Hűha. Ez őszintén meglepett. Bár nem tudom miért, a debüt dalán kívül mindent szeretek tőle. Nem ez a kedvencem ám, (az inkább a Rollercoaster vagy a Chica. Esetleg a Snapping.) de több mint remekül sikerült. A stílust imádom, na meg neki legalább jól is áll. (Csak halkan jegyzem meg: Future Nostalgia <3)
    Iz*one: Nagyon szeretem a lányokat, így az év egyik legjobb híre az volt számomra, hogy ők nem fognak feloszlani az X1-nal ellentétben. (mondjuk a Flash-t is szerettem, de mindegy) A zene olyan kis különös, de szerintem remek. A lemez nekem sem jött be igazán, viszont az Ayayaya-t, s a Daydream-et rendszeresen szoktam hallgatni.
    April: Érzem hogy ez egy jó dal. De tényleg, nagyon is. Viszont még nem kapott el úgy, ahogy én szeretném... A többivel ugyanez a helyzet. >< Egyelőre felrakom újra s várok.
    Rocket Punch: Nos, engem ez inkább rettenetesen idegesít, mint szórakoztat. Viszont nagyon örülök hogy neked tetszik ez a visszatérés, mert sajnos az én stílusom még nem találták el. (már nem mintha ez egy eget rengető probléma lenne)
    Everglow: A klippet felejtsük el, ha lehet. A dal minőségi, s engem (benyomás szempontjából) esküszöm a Double Knot-ra emlékeztetett. Az első pár hallgatásnál ott is azt gondoltam, hogy ez még hideg, fémes, zajos, (á, nem fogalmazok furán) de majd meg fogom szokni. Így is lett. Igaz, még mindig a Bon bon chocolat a legerősebb promós daluk, (szerény véleményem szerint) de kár tagadni, ez is jól sikerült. Viszont. NO LIE. Egy remekmű, ráadásul az eddigi legjobb munkájuk.
    Itzy: Én esküszöm azt hittem egyedül vagyok. De nem, wao. Én is az Icy után kedveltem meg a lányokat.^^ Rajongó nem lettem, de élvezem a dalaikat legalább. Ez volt az első alkalom hogy egyből bejött a minden. Elkezdődött a videó, s magába szippantott a Wannabe világ, szerelmes lettem. Aztán eltelt egy kis idő, s szinte meg is feledkeztem róla, sőt el is laposodott. Kiváló dal, de a lendülete már kicsit megkopott... (s ezt konkrétan fájt leírni) A Ting Ting Ting, That's a no no, You make me fogott meg a legjobban, illik a lányokhoz, s a hangulatuk is kellemes. Oh, jut eszembe. Kíváncsi lennék már egy balladára is tőlük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na és folytatom a fiúkkal.
      Agust D: Már felkészültem lelkiekben hogy drága Army társaim szétszednek, szóval csapjuk is bele. Nagyon szeretem ezt a srácot. Suga, Yoongi, Agust D, nekem az mindegy, de érdekes és rettenettesen tehetséges embernek tartom. A klipp szerintem is csodásan sikerült, s nem tudok elmenni a Jinkook cameo mellett, imádom őket. Jaj, ezek a nagyon kemény hanghallatások nekem sem jönnek be igazán. Néha még illik is a stílushoz, vagy feldobja de amikor így erőltettik... vagy nevetek vagy kellemetlenül érzem magam. Na, Daechwita. Emlékszem, amikor még újdonság volt ez a gúny, piszkálódás, az állam a földet verdeste. Tetszett, hogy őszinték, ironikusak, de nem bántóak. Ám, most már olyan mintha ugyanazt a dalt hallanám tizedjére újra, csak kicsit másabb szavakkal. Ha ez Sugának tetszik, akkor csinálja, hisz a lényeg, hogy ő élvezze, viszont én tudom, hogy ő ennél sokkal többre képes.... De tagadhatatlan, hogy pompás ahogy van, azonban nem hiszem, hogy túl sokat fogom játszani. A Burn it-ról egyből az Outro: Tear jutott eszembe, és hűű, azonnal tudtam, hogy itt bizony szerelem lesz. A 28-at és a People-t szeretem még, a Strangel és a Dear my friend-del még barátkoznom kell, viszont a többit már el is felejtettem, ha őszinte szeretnék lenni.
      Ateez: Hihetetlen, tavaly ilyenkor még nem szerettem a srácokat. Aztán jött az Utopia, Aurora, Wonderland, Mist, s megkedveltem őket. Bár a kedvenc címtől nagyon messze állnak, de kíváncsi voltam mit hoznak. S hát. Csalódtam. Nekem ez picikét repetatív, fogalmam sincs miért. Még jó, hogy itt van nekem a Precious, így nem maradtam remek szám nélkül ennél a cb-nél sem. (Azért remélem a következő visszatérés jobban fog tetszeni.)
      Oneus: A legkedvesebb újonc banda a szívemnek valaha. Aranyosak a srácok, különleges a zenék, jók a szövegek, szépek a klippek. Minden ott van, amit valaha kívánhatunk. Az első pár hallgatásnál én is nagyon szerettem, de aztán kicsit meguntam. Viszont ez már jobban sikerült mint az előző promós daluk, (szerintem) ezért kezdek reménykedni, hogy legközelebb visszakapjuk a debüt stílusát. (Csak mert a Valkyrie az évszázad dala.)
      Az Sf9 és Got7 comebacket nem tudom hallottad-e már, vagy tervezel-e írni róluk.
      A Red Velvet és Twice albumra meg vigyázz nagyon, mert még a végén el találom lopni tőled.:D
      Legyen szép napod! ^^

      Törlés
    2. Szia! :) Már jól vagyok, de... ú, ez a két, két és fél hétig tartó legszomj, hát... nem kívánom senkinek! Naaa, nem baj, jobb ha nem is emlékszek rá. :D

      Chungha: Nem tudom mi a gondom vele. Vagyis, nem vele, csak egy bizonyos részével a hangszínének. A dalai fülbemászóak, de általában a promós számokkal van csak problémám. Nem tudom megfogalmazni. Itt sokkal mélyebbnek érzem a hangját, ami nekem valamiért nagyon tetszik. Talán emiatt ez az első száma, amit nagyon-nagyon szeretek. :D

      Iz*one: Gondolom nem hagyhatták a kész lemezeket kárba veszni, így végül úgy döntöttek, a lányok maradhatnak. De talán az is nyomott a latban, hogy egy összeszokottabb (?) csapatról van szó. A lényeg, hogy örültem, hogy nem oszlottak fel. Az Ayayaya nekem is lassan kezd a fejembe mászni, szóval van remény. :D
      April: Na majd legközelebb! Van ilyen sokszor az emberrel. :)
      Rocket Punch: Tényleg? Váó, tőled hallom ezt először. Bár, őszintén szólva megértem valahol, mert elsőre én is valami hasonlót éreztem, el is kattintottam hamar a videóról. Talán majd a következő visszatérésükkel te is megszereted őket. :D
      Everglow: Én nem tudom mit gondolok. Szeretem őket, a dalt is, csak valahogy... nem tudom. :D A lemezüket szeretem, és a No Lie! <3
      Itzy: Itt teljesen egyetértek veled.

      Agust D: Ne foglalkozz senkivel, ez a te ízlésed. Ha valaki egy másik ember ízlését próbálja kritizálni, hááát, ott problémák vannak. Lassan már az ember szemszínébe is belekötünk. Itt is egyetértek veled. Az előző mixtape pl. jobban tetszett mint ez, ott hasaltam kb. mindegyik daltól. Itt egy kicsit langyosabb a dolog.

      Ateez: Ó, nagyon sajnálom, hogy ez nem tetszett! Nekem hatalmas kedvenc lett, nem szerettem még így lemezüket soha. :D Nem baj, legközelebb!

      Oneus: Valkyrie <3 Az egyik legjobb dal, valaha. Akármikor meg tudom hallgatni! Ez a számuk is jó, nagyon kis kellemes, de szerintem ez valami ajádnék kislemez volt amúgy is. Sok élő fellépést sem láttam belőle.

      Nem, még nem volt szerencsém végigfutni a lemezeken, de rajta vagyok!

      Ó, hét lakat alatt tartom őket, de lehet próbálkozni. :D

      Legyen neked is nagyon szép napod! :))

      Törlés
  3. Jaj, a te visszatérésed az év legjobb cb-je szerintem😂😂már alig vártam, és remélem gyorsan jobban leszel! Én is gyorsan leírom mit gondolok.
    Chungha: én imádom ezt a lányt, a második kedvenc szólósom, és szinte mindent imádok amit csinál, de ez a dal nem lesz a kedvencem. Tetszik a zene, meg a tánc és a videó is, de úgy egészében valahogy nem jött át. Hallgatom a dalt néha, de úgy érzem egy idő után nem fogom. De ez van, majd legközelebb.
    Everglow: nem mondhatom, hogy imádom a dalt, de kifejezetten tetszenek a hangok amiket a zenében használtak, és mondjuk a videó is elfogadható, semmi különös, de jó. Az egyetlen "problémám" a bandával kapcsolatban az, hogy minden dalukat megunom egy idő után, és mindig csak az újakat hallgatom, ami nem feltétlenül probléma, csak érdekes, hogy a lányok mindig akkor adnak ki egy új dalt amikor az előzőt már meguntam😂😂
    Itzy: először nem rajongtam a dalért, egyáltalán. De pár hallgatás után beleszerettem, aztán ismét meguntam, ez van, talán egy idő után majd ismét megtetszik. Nagyon tetszik a lányok stílusa, és a B side dalokat majdnem jobban is szeretem (főként a Ting ting ting-et) Amit viszont megfigyeltem az, hogy (az egyébként tökéletes és látványos) a koreóban a "csípőrázós" rész nekem egy kicsit kínos, ezzel valószínűleg csak én vagyok így, de azt a részt nem tudom nézni, és ezt muszáj volt kiadnom magamból.
    Agust D: hát, őszintén, az albumot nem hallgattam még meg. Nekem sok idő kell mire eljutok az album meghallgatásáig, akár hónapok is, szóval most csak a 대취타-ról beszélek majd. Odavagyok a tipikus ázsiai hangzásért (majdnem jobban tetszik az egész dallam mint a rap, de mindegy😂😂). Valamint a videót is imádom, néha humoros, de ugyanakkor gyönyörű is. Viszont, egyet kell értenem veled a szöveggel kapcsolatban. Én az ilyesmivel nem nagyon törődtem, de most, hogy említetted, tényleg örülnék ha Suga a title track-ben nem csak arról beszélne, hogy ő a király meg a főnök, de mondjuk ez mellett el tudok menni, egyelőre.
    Ateez: én sem rajongtam a dalért elsőre, csak az első refrén előtti rész tetszett. De egy idő után, amikor újra meghallottam, rácsodalkoztam, hogy vajon miért nem tetszett ez a mestermű már elsőre? Mindegy, a lényeg az, hogy most már imádom, egy részt kivéve. A táncban van egy szintén "csípőrázós" rész a " 불러 불러 우릴 지금 불러" résznél, na, számomra az a mozdulat borzasztóan vicces😂😂nem tudom ki találta ki, és, hogy szexinek szánták-e, de sosem bírom ki nevetés nélkül.
    Kb. ennyi is lenne a véleményem.
    Az albumok amiket rendeltél nagyon tetszenek, és most csábításba estem, hogy rendeljek egy Red Velvet albumot, imádom őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár keresnék is annyit vele, mint a bandák. :D Már okésan vagyok, de hű, emlékezni se akarok arra a két hétre, mikor nem kapatam levegőt (többek között). Ti vigyázzatok magatokra!

      Chungha: Érdekes, ebben nagyon más vagyok, mint a legtöbb rajongó. Aki a többi számát szerette, az ezt nem annyira, nekem meg ez a kedvencem. :D Milyen fura! :D

      Everglow: Egyébként várom már, hogy valami mást is hozzanak, ha őszinte akarok lenni. Nincs azzal baj, hogy van egy stílusuk, de na, néha variálni egy kicsit nem fájhat ennyire :D

      Itzy: Hirtelen meg nem tudnám mondani milyen csípőrázós részre gondolsz, szóval megkukkantom. Na, rájöttem. :D Mostantól mindig nevetni fogok, rád gondolva, ha ezt a részt látom. :D Engem egyáltalán nem zavart, fel se tűnt eddig. De megértem mi lehet benne ilyen nagyon kínos. :D

      Agust D: Teljesen érthető, nekem is külön (hosszú évek alatt) kialakított albumhallgatós időm van. :D Nem is lenne igazán bajom ezzel a stílusával (szövegileg), ha még abban a szituációban lenne, amiben anno volt. Most kicsit fura, hogy még mindig azon szenved, hogy évekkel ezelőtt beszóltak neki. Kicsit úgy vagyok vele, hogy lépjünk tovább, na. :D A zene ettől még remek!
      Ateez: EGYETÉRTEK!!! :D Azon én is annyira nevettem először. :D Jaaaaj. :D De örülök, hogy neked is tetszett a dal! :D

      A RV album vásárlásod csak támogatni tudom. :D

      Szép napot neked! :):)

      Törlés
  4. Szia! Őszintén nagyon vártam már hogy legyen újabb bejegyzés a blogon, és íme itt vagy! Szóval megpróbálom én is összeszedni a gondolataim. :D
    Chunga: Szóval, engem bár a debüt dala, nagyon megfogott, és azzal bebiztosította, hogy az I.O.I után is követni fogom, viszont, amivel teljesen és végérvényesen megvett magának, az a #Flourishing albuma volt. Őszintén nagyon vártam, hogy mi következik, és egyáltalán nem kellett csalódnom. Szerintem egyszerűen zseniális lett. Rettentően élvezhető, és nekem személy szerint a hangjával sincs problémám sehol. Mióta kijött naponta hallgatom, és nem unom meg :D Az MV egyszerűen, ugyanez, gyönyörű szép és a tánc pedig... Nem mertem neki állni megtanulni (pedig magam is táncos vagyok), mert egyszerűen annyira részletgazdag. Ránézésre, mivel nagy hangsúly van a kezeken, könnyűnek tűnik, de nem az, és zseniálisnak tartom, hogy ebben a stílusban is így megállja a helyét. A táncosok, pedig szintén. Nagyon jól választottak. 10/10
    Iz*one: Eddig hidegen hagytak a lányok. Nem azért, mert nem tetszettek a dalaik, hanem mert nem látom értelmét a projekt csapatoknak. (Igazságtalannak tartom a tagokkal szemben, és nem értem mire jó, azon kívül, hogy a cégnek jó pénzt hoz, na meg heartbroken voltam, az I.O.I feloszlása után is, és gondoltam megspórolom magamnak ezt az energiát...)Végül mégis utánuk jártam, és el kellett ismernem, hogy hiba volt minimum a dalaikra nem figyelni... A Fiesta nekem egyből kedvencem lett, és azóta is a kedven Iz*one dalom, fej fej mellett a Ayaya-val. Szerintem, (elnézve az előző munkáikat) hozták a szokott minőséget. Bár számomra, annyira nem volt feltűnő, hogy az MV-ben híján vannak az összhangnak lábmunka tekintetében, de ez betudható annak, hogy 2x max 3x láttam az MV-t és akkor sem koncentráltam. Nekem, mindent egybe véve, ez egy 10/9
    APRIL: Sajnos soha nem fogtak meg igazán... Egyetlen daluk van, amire tényleg azt mondhatom, hogy ezt szívből szeretem az a Just as we are, amit neked köszönhetően hallgattam meg. De ennyi. Ezt a visszatérést viszont a teaserek alapján nagyon vártam, de csalódnom kellett, és ezt én sajnáltam a legjobban. Az album sem fogott meg különösebben, pedig adtam neki esélyt, viszont számomra nem volt semmi olyan amire felkaptam volna a fejem. :( 10/6
    DREAMNOTE: Na ha senki sem, akkor majd én áradozom róluk. Elképesztően tehetségesnek tartom a lányokat, egyszerűen nem értem, miért nem veszik észre őket. Szerintem kb. a GFRIEND-del vannak egy szinten, ha a táncukat nézzük, és a vokálok is nagyon erősek (1thek music circle kpop mashup). Szóval nem értem... Oké, kis kiadó, nincs akkora figyelem, de emberek ne már... Nekem hatalmas kedvenc volt ez a visszatérés, minden dalával együtt. Ennyi jó dalt egy helyen... Személyes kedvencem a La Isla Bonita, amit már szinte rongyosra hallgattam... 10/10+1 Sajnálom, de én a Wish-t is nagyon szeretem. (Ja, és én is imádom a Hakuna Matata-t ;))
    Rocket Punch: Én értem mit láttak bennük, debütáláskor, mivel szerintem nagyon jó dal lett a Bim Bam Bum, és tavaly nagy kedvencem volt. A Bouncy elsőre nem tetszett, és nem éreztem hogy lenne benne bármi különleges is. Aztán természetesen, mint mindig adtam neki még egy esélyt, mert azon kaptam magam, hogy dúdolgatom... Bár nem előzte meg a debüt dalt, de nem mondanám, hogy csalódnom kellett. Az albumról vitathatatlanul a So Solo a kedvencem. El sem tudom mondani mennyire szeretem, számomra a refrén annyira érdekes, és egyszerűn és satisfying, hogy azt el nem tudom mondani. De igazából, minden dalban találni valamit, amire azt mondom, hogy igen. Ez az. 10/10

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. EVERGLOW: Számomra még nem okoztak akkora csalódást, ha csak a prómos dalokat nézzük, viszont határozottan ez az album a kedvencem. A DUN DUN hamar a kedvenceim élére szökte fel magát. Bár őszinte leszek, hamar meg is untam a refrént, viszont az album -ahogy mondtam- nagyon jó lett. Számomra is a No Lie a befutó a kezdetektől, de a Salute nagyon verseng vele. Egy dal van, amit viszont ki nem állhatok, és ez jelentősen ront az élményen, az pedig a Player... Számomra élvezhetetlen. 10/8
      BVNDIT : Az én szívembe a Dramatic-kal és a Dumb-bal eléggé belopták magukat, tehát nagyon vártam, hogy visszatérjenek, és sajnos még várnom kell arra, hogy a Dramatic-ot letaszítsák az első helyről. De kifejezetten elégedett vagyok. Az MV, a koreográfia, a ruhák, a sminkek, minden a helyén van, és okot ad arra, hogy azt mondjam, előbb-utóbb megkapják a nekik járó figyelmet, ebben biztos vagyok. Számomra az albumon nagy kedvence a Children, mert annyira nyugtató hatással van rám, hogy azt elmondani nem tudom. 10/8.5
      ITZY: Mivel már régen volt, ezért nagyon rövid leszek. Elsőre nagyon szerettem, viszont mára már meguntam a dalt, az album nem lett a kedvenvem. 2 dal van, amit még most is tudok élvezni, ez pedig a 24HRS és a That's a no no. 10/8
      Fiúkat továbbra sem hallgatok, így arról nem tudok nyilatkozni (lol).
      A GFRIEND albumhoz, annyit, hogy ezt egyszerre fájt is olvasni meg nem is. Szerintem most is zseniális albumokat adnak ki, és kifejezetten tisztelem őket, mert nem követik a trendeket, hanem ha meghallok egy dalt, akkor tudni fogom, hogy igen ez a GFRIEND. Remélem a következő visszatérés ismét elnyeri a tetszésed, mert szerintem, most majd váltanak... (Csak tudjam szeretni, mert a tavalyi Fever Season a számomra legkevésbé szeretett albumuk, hiába szeretem a címadó dalt.)
      Várjuk a további posztokat! Legyen szép napod! :D

      Törlés
    2. Szia! :) Örülök, hogy itt vagy, és olvastad a bejegyzést! :)

      Chungha: nagyon örülök, hogy neked is ennyire tetszik a dal! <3 Te is táncos vagy? De menő! (Én annyira, de annyira béna vagyok ebben, el se tudom mondani. :D)

      Iz*one: Ebben egyetértek veled, én se akarok rajongója lenni egy olyan bandának, amiről tudom, hogy egy-két év múlva feloszlik? Megspórolom magamnak a csalódást. De a dalaikat azért figyeltem. Nem volt bajom az előzőkkel sem, de ez nagyon megtetszett, szívesen hallgatom bármikor. :D

      April: Sajnálom, hogy nem jönnek be. Érthető, elég érdekes a stílusuk, vagy tetszik az embernek, vagy nem. Én imádom őket, de megértem, ha más nem. :) Jól van az úgy! Talán majd egyszer. :D

      Dreamnote: Imádom őket én is, itt teljesen egyetértek veled! <3

      Rocket Punch: Most már én is szeretem a debütálásukat, de anno nem fogott meg. (Már bánom.) Innen mindent imádok, az egész lemez a jelenlegi életem. :D

      Bvndit: örülök, hogy te ennyire szereted őket! Miattad (is) hallgattam meg pl. az előző visszatérésüket is többször. Valószínűleg ezért vártam annyira a mostani visszatérésüket. Lassan talán tényleg sikerül befutniuk. Én nem tudom hol hordtam a szemem eddig. :D

      A Gfriend dologgal egyébként egyetértek veled. Album szinten zseniális továbbra is amit hoznak, az azon lévő dalaikkal ninc sis semmiféle gondom, sőt! Az egyetelen problémám a promós dalokkal van, ez a félig ballada, félig tempós stílus szimplán nem nekem való. Igazából nekem a régi stílusuk hiányzik nagyon. Pl. a mostani albumukon a Labyrinth ilyen teljesen, azt imádom is :D sírtam is egy hétig, miért nem azt promózták. :D

      Szép napot neked is! :))

      Törlés
  5. Szia!
    Remélem, már jól vagy, és a szüleid sem kapták el sem tőled, sem pedig máshonnan :)
    Szerencsére a közeli ismerőseim közül senkiről sem tudok, aki elkapta volna, bár a munkahelyemről sajnos el kellett küldeni felsőbb utasításra a kölcsönzött munkaerős dolgozókat, akikbe én is beletartoztam (bár már könyörögnek szinte a főnökeim, hogy hadd mehessek vissza, amint csak lehet:D), de úgy voltam vele, hogy ez legyen a legnagyobb baj, ami ér a vírus által.
    Örülök, hogy visszatértél, nagyon szeretem mások véleményét látni egyes visszatérésekről (rá is vagyok függve pár reakció videósra youtube-on:D), a tiédet pedig főleg, mert te az is megmondod, ha valami éppen nem nyerte el a tetszésed. Ez nem tűnik nagy dicséretnek, pedig rengeteg ember képtelen rá:D

    Chungha: nincs rá szó, mennyire imádom ezt a nőt, egyszerűen mindig képes meglepni a jobbnál-jobb dalaival. A Rollercoastert leszámítva mindent imádtam tőle eddig, ezalól pedig a Stay Tonight sem kivétel. Az állam kapartam a földről, mikor meghallottam, és bár elsőre kicsit furcsának tűnt, amint megszoktam egy kicsit, már ki se tudom verni a fejemből azóta se!
    Itzy: Bevallom őszintén, az elején nem nagyon szerettem a zenéjüket, sőt! Ki lehetett volna kergetni vele a világból. Aztán valami bekattant, és most már egyszerűen imádom őket. Szerencsére ez még a Wannabe előtt történt, úgyhogy ezt a comebacket már izgatottan vártam, és nem is okoztak vele csalódást.
    BVNDIT: Az elejétől kezdve imádom őket, bár ez a comeback nem a kedvencem, de nem mondanám rossznak se.
    Everglow: Szintén nem hallgattam őket eleinte, de ahogy egyre többet hallgattam a számaikat, úgy szerettem meg őket. Szinte teljesen ugyan az a véleményem, amit te leírtál :D
    Agust D: Bele se merek gondolni, hogy hány éve vártam rá! Nem bíztam el magam, mint ahogy tavaly a BTS-nél, mert tudom, csak annál nagyobb lesz a pofáraesés, ha esetleg nem tetszik, de azért izgultam, nem is kicsit. Győzködtem magam, hogy ez nem egyenlő egy BTS visszatéréssel (az Idol óta nem nyűgöznek le, a BWL volt a mélyrepülés, a mai napig a falat kaparom tőle, és maga az album sem tetszik különösképp, bár határozottan sokkal jobb az összes többi szám, mint a promós dal. Az ON se vett meg kilóra, de a Black Swan már valamivel jobb, mint az eddigiek), és elmondhatatlanul megkönnyebbültem, mikor kijött az album és meghallgattam. Ahogy te is mondtad, a The Last lekörözhetetlen, de nagyon tetszenek ettől függetlenül a dalok <3 A title tracket is imádom, tényleg nem volt semmi bajom vele - amíg meg nem néztem a szöveget. Nem változott nagyot a véleményem, ugyan úgy tetszik a dal, csak ahogy te is mondtad, nem látom értelmét a szövegnek. A világ egyik legelismertebb rappereként diss tracket kiadni számomra elég érthetetlen, ettől függetlenül a minőségén nem ront semmit, csak hát na... Tudom, nyilván biztos elég sok utálkozást kapnak most is, hisz a rajongók számával együtt nő az utálóké is, és biztos rosszul esik nekik. Tehetségesek, és döbbenetesen sokan szeretik őket, ennek ellenére úgy érzem, Yoongi még nem tudott teljesen túllépni a múltbéli sérelmein.
    Na de mielőtt még pszichológiai tanulmányt kezdenék kihozni a hozzászólásomból, inkább lépjünk tovább :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ateez: Azt kell mondjam, lehengerlően gyorsan lopták be magukat a szívembe. Már a debüt előtt ismertem őket, és tetszett is a zenéjük mindig is, egyszerűen képtelenek olyan dalokat kiadni, amiket nem szeretek, még ennyi idő után is, ami számomra döbbenetes :D De hogy mikor függtem rájuk? Valahol a pirate king és a say my name között lehetett, mikor azt vettem észre, hogy csináltam nekik külön egy lejátszási listát, és csak az ő dalaikat hallgattam egész nap, mindezt úgy, hogy észre sem vettem! Azóta a rabjuk vagyok, és már a top3 kedvenceim között vannak. Egyszerűen sosem okoznak csalódást. Szerintem ezzel mindent elmondtam :D

      Oneus: Még alig dolgoztam fel a debütjüket, már is itt tartunk! Nem, még mindig nem sikerült felfognom, hogy hogy képes valaki első hallásra így megszerettetni magát velem :D Döbbenet. Sorra hozzák a visszatéréseket, én meg nem győzöm kapkodni a fejem (főleg ebben a comeback hullámban, ami egy-két hónapja tart, és még mindig nincs vége! Levegőt venni sincs ideje az embernek, máris jön a következő, és egyre jobbak és jobbak. Nehéz lesz így év végi top10-et öszeállítani :D)

      Tűkön ülve várom a véleményed az NCT127/dream -mivelhogy ők életeim szerelmei:D -, Astro -főleg mivel egy hónapja hatalmas aroha időszakomat élem, egyszerűen nem tudok leszakadni róluk-, Kard -a mai napig siratom, hogy el lett halasztva a turné, és még mindig nem tudunk új időpontokat-, g-idle, day6 és TXT visszatérésekről!

      Addig is, szép napot! :))

      Törlés
    2. Szia! Örülök, hogy itt vagy, és leírtad a véleményed is! :):)

      Nem, hála Istennek, a karanténom alatt nem találkoztam velük személyesen (csak ajtón "keresztül"). Teljesen megértem, hiszen az embernek fizetni kell a számlákat (a tesómat is amint suli után munkába állt, már rúgták is ki :/)! + Ez a szerencsétlen vírus a legtöbb embernél tényleg megfázást produkál csak. (Mondjuk én egyébként is az ágyat nyomtam, egyéb betegségem miatt, erről írtam korábban, szóval talán azért jött ki durván rajtam.)

      Hmm, ha ez ennyire ritka (ha megmondom mi nem tetszik), akkor talán ezért másznak a rajongók a képembe. :D Szerintem sokan magukra veszik, ha nem tetszik egy kedvencük visszatérése. Pedig ez csak egy szimpla vélemény, nem ér többet mint a sajátjuk. Talány.

      Chungha: Á! Örülök, hogy neked is tetszik a dal! Remek lett! <3<3

      Itzy: Na végre, valakinek tetszett a visszatérés! :D Nekem is tetszett, csak meguntam, azt hiszem. :D Nem baj, a lemez többi dala engem is kárpótol. :)

      BVNDIT: Én csak most kezdem el megszeretni őket! :D

      Agust D: Teljesen érthető egyébként az érvelésed, nehéz is lehet túltennie magát azon, hogy jogtalanul bántják, vették semmibe a múltban pl. Belátom, teljesen igazad lehet abban is, hogy még mindig nem tudta feldolgozni a régi sérüléseit. Ezzel tényleg, semmi baj nincs! És most érzékelten lenne azt mondanom, hogy "csak erre nem vagyok kíváncsi", mert az lenne - és hazudnék is. Na látod, elgondolkodtattál, helyes volt-e ilyen nyersen kimondani amit gondoltam az adott pillanatban! Lehettem volna finomabb is. Az érvelésem még mindig él, és továbbra is hiszem, hogy jót tenne egy kis váltás, de azzal amit most mondtál, kicsit meginogtam. Köszönöm! Minden esetre tartom a véleményem, de igen, már kicsit másképp látom a dolgot. :) A BTS-ről is írok részletesen nemsoká. :)

      Ateez: <3

      Oneus: Örülök, hogy neked ennyire tetszett! <3

      Na, rajta vagyok, épp az NCT lemezeket hallgatom. :D A többiről is írok mindenképp. :D

      Szép napot neked is! :))

      Törlés
    3. Agust D: Talán még maradtak sérelmei, de szerintem részben csak szereti a diss-trackeket. Viszont nem tud új témát használni, a BTS miatt konkrétan senkit nem támadhat, talán nem is akar, csak szereti magának a stílusnak a felépítését. Mármint én szeretem őket, szóval én leginkább erre gondoltam. Amúgy egyetértek, hogy a sikereik után már nem igazán passzol hozzá, és egy kicsit unalmas kezd lenni, de amúgy meg jó benne. Mármint ha egy underground előadóról lenne szó akkor jó szövegek lennének.(A 'What do you think'-nél gondolkozott rajta, hogy kiveszi a mixtapből, mert amikor írta dühös volt(mindenkivel előfordul), de végül is tetszett neki ezért rajta hagyta, vagy valami ilyesmi, már nem nagyon emlékszem)

      Törlés
  6. Igazán maradhattál volna tovább is abban a karanténban..... nem tudom ki a szarnak tetszik ahogy osztod az észt, miközben te nem csak dalszöveget írni nem tudsz, de amúgy simán írni se.... érettségi meglett??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátor dolog névtelenül a kommentelők nagy részét is elszidni, mivel hogy nagy részüknek tetszik a poszt. ;) Egy nagyon egyszerű tanácsot szeretnék mondani: Ha nem tetszik, nem kell olvasni, nem kell nézni a fordításokat, névtelenül gyűlölködő hozzászólást pedig még annyira sem szükséges hagynod... Remélem feltalálod magad ezentúl valami olyan tevékenységgel, amit esetleg még élvezel is. Megspórolnád magadnak az idegességet. ;)

      Törlés
    2. Kedves Névtelen! Én nem tudom honnan van benned, és a hasonló hozzászólókban ennyi harag. Sajnálom, hogy ha mások támadásától / szidalmazásától érzed jobban magad. Legyen a mai egy szép napod, mert úgy tűnik, rád fér. :/ <3

      Kedves Dóri: <3 <3

      Törlés
  7. Sziaa, fu elmondani sem tudom mennyire vártam hogy visszatérj a blogra, és újra olvashassam a véleményeid. Remélem mostmár jobban vagy, mert azért nem mindegy ha az ember elkap egy betegséget. Na de ha nem bánod én is leírom a véleményem, mivel máshol ezt nem igazán tudom megtenni. És már most szeretném leszögezni hogy senkit sem akarok megbántani, ez csak az én véleményem.
    Chungha: én ezt a dalt már első hallgatásra is imádtam. Gyönyörű lett a zene, a szöveg és a videó is. Csak annyit mondhatok hogy csodás.
    Everglow: elsőre tetszett a dal, de a későbbiekben azt vettem észre hogy valami hiányzik. Nem tudom megmondani, de néha olyan hiányérzetem van miközben hallgatom. Különben jónak gondolom a dalt, de kövi visszatérésre szeretnék valami mást is látni a lányoktól. Az albumot még nem hallgattam meg, de majd sort kerítünk rá.
    Itzy: na a helyzet az hogy hatalmas fan lettem, de nagyon. Az Icy óta követem a lányokat, az valahogy nálam ilyen áttörés volt, mert a Dalla Dalla nagyon nem tetszett és mai napig is csak a remixet hallgatom. A Wannabe nekem az eddigi egyik legjobb daluk, agyon hallgattam, de nem untam meg. Azt is megértem miért unhatja meg valaki, de nekem valahogy nem megy XD. Na de az album, mindent imádok. Talán a kedvenceim a Ting Ting Ting és a That's no no, ezek a dalok annyira energikusak, hogy engem is felpörgetnek, amire mostanság ismerjük be szükség van, vagyis nekem legalábbis igen. Szóval nekem ez a visszatérés nagyon tetszett, kíváncsi vagyok mivel állnak elő legközelebb.
    Na most a fiúk, Agust D-t utoljára hagyon mert az nagyon hosszú lesz szerintem.
    Ateez: a srácok hihetetlenül jók, és igen ahogy te mondod én is nagyon remélem hogy egyszer még nagyok lesznek. Na de vissza a dalra, nálam is pontosan ugyanaz történt mint nálad. Meghallgattam és úgy voltam vele hogy okés, de semmi különöset nem éreztem. Aztán nem hagyott nyugodni és mikor újra meghallgattam, levoltam sokkolva hogy ez mi a francért nem tetszett nekem elsőre. Nagyon jól kivitelezett dal, a felvezetés csodálatos, a refrén is nagyon jó, egyedül a táncon nem tudom túltenni magam, az a csipőrázás 😂, mindig nevetnem kell. A többi dal is zseniális, de a Horizon az toronymagasan vezet. Imádok benne mindent, szóval nem szaporítom a szót.
    ONEUS: őket is nagyon szeretem, és nagyon is vártam a visszatérésüket. A dal az nekem olyan közepes, néha jólesik meghallgatni, de nem érzem fantasztikusnak. Szerintem ők is nagyon sokra lesznek képesek, én biztos hogy kivárom. Most ez annyira nem jött be, de majd a következő reméljük igen.
    Na és akkor Agust D: engem ez sokként ért. Mármint az hogy így hirtelen a semmiből előállt egy albummal. Beismerem, amikor a klipp megjelent épp a biotechnológia vizsgámra tanultam, és amikor megláttam az értesítést, megbánás nélkül ott is hagytam a tanulást 😂. A Daechwita nagyon fogós dal, a ritmus és a hangszerelés nagyon tetszik, imádom a tradicionális hangzást. A szöveggel kapcsolatban, nekem nincs nagy bajom vele, igazából úgy illett is a dalhoz. Azzal viszont egyet kell értenem, hogy olyan mintha a régi sérelmeken nem tette volna túl magát, és jó lenne ezt a múltban hagyni mostmár. Ettől eltekintve nekem nagyon tetszik, a videórol nem is beszélve, szőke hosszú hajú Suga, az a dolog amire nem tudtam hogy szükségem van 😂. A többi dal közül talán a People és a What do you think? tetszik a legjobban. Ja és a Burn it, ezeknek valahogy nagyon megtetszett a hangulata. Az igazság az hogy nem hallgattam meg olyan sokszor az albumot és elsőre így ezek tetszettek meg, majd később lehet ez változik.
    Az albumaid mind csodásak, én egy BTS albumra csaptam le a karantén előtt, most viszont újra megjött a kedvem az album vásárláshoz.
    Nagyon köszönöm ha ezt végig olvastad, a helyesírási hibákért bocsánatot kérek, nagyon rossz vagyok benne.
    Folytasd csak így tovább és várom a következő bejegyzést 💜

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úr Isten, ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Nem tudom, hogy nem dobta ki a kommented, hiszen egy másikra is válaszoltam, ami ugyanabban az időpontban érkezett. :/ Nem akartam ezzel bunkó lenni.

      Szóóval, nagyon örülök, hogy itt vagy, és le is írtad a véleményed! Imádom olvasni mindenki véleményét, attól függetlenül, hogy egyezik-e az enyémmel. Szóval, nem hogy nem bánom, alig várom!

      Chungha: Egyetértünk! <3

      Everglow: Én is egy kis változást várok tőlük. Az albumot pedig ajánlom majd, remélem tetszeni fog! :)

      Itzy: Úúú igen, nekem is problémás volt a Dalla Dalla. JAJ ÖRÜLÖK, hogy neked ennyire bejött a Wannabe! Én nem tudom mit, és hogy unhattam meg benne, eleinte imádtam! A szöveget, a zenét, mindent. Mondjuk ha lejátszom, most is tetszik, csak... Áh, talán újra megfordul ez a dolog. :D

      Ateez: Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokra viszik majd. Ebben 100%-ig biztos vagyok.Jaaaj igen, a csípőrázás nekem is halálos pont. :D A többivel teljesen egyetértek. :D

      Oneus: Szerintem is! nagyon várom, mit hoznak legközelebb, mert nagy reményeket fűzök hozzájuk is. A debütálásuk remek volt!

      Agust D: Ugyanez volt velem is, hajítottam el mindent, mikor megjelent az értesítés! :D Hirtelen még a szívem is majdnem megállt. :D (Túlságosan szeretem ezt a pasast.) Örülök, hogy neked tetszik így a szöveg! Teljes mértékben megértem, mert vonzó is, és remekül van megírva! Suga... én nem tudom, de wáó! Nekem nem is kizárólag a kinézete (de az a szőke haj!), hanem az ahogy tartja magát, meg ahogy... ilyen szemtelen (?). Nagyon bele tudja élni magát ebbe a "menő" szerepbe. Végre valaki, akinek tetszik a What do you think! (nekem ugyan nem a kedvencem, de ettől még örülök) :D Na, majd ha többször is meghallgatod a lemezt, kíváncsi leszek a véleményedre! :):)

      Én is fontolgatom a BTS album megvételét, a lemez egyik fele nagyon tetszett, és rég éreztem már ilyet. Kérdezgetem már a számlámat egy ideje, vajon s.írva fakadna-e, ha megrendelem. :D

      Ugyan! ha el is írtál volna valamit, az nem vett volna el semmit a véleményed értékéből. :) Emiatt aztán igazán ne kérj bocsánatot!

      Köszönöm szép, hogy itt jártál, és elmondtad a véleményed. Imádtam olvasni! ❤

      Törlés
    2. Ugyan semmi baj, megesik az emberrel, hogy valami elkerüli a figyelmét.�� Örülök,hogy tetszett a véleményem, igyekszem a kövi bejegyzéshez is minnél előbb leírni. ❤

      Törlés
  8. Aaa nagyon örülök hogy visszatértél. Sajnos ehhez a poszthoz nem tudok semmiféle véleményt írni mert az itteni előadók nagy részét nem nagyon hallgattam. De alig várom a következőt mert oda lesz mit írnom. Szívesen hallanék még a Got7, H&D kritikát is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Én köszönöm, hogy itt jártál, és hagytál kommentet is! <3

      Ma, vagy holnap érkezik a vélemény, a heti visszatérésekkel együtt! Beveszem akkor a H&D-t is, meghallgatom őket (ha nem mondod, elsiklik felettük a figyelmem :/)! :) A Got7 album épp most szórakoztat, róluk írok épp. :D Akkor majd a következő bejegyzésnél találkozunk! <3

      Törlés
  9. Uuuuuh hello~! Mindig akkor jössz vissza az életbe mikor épp nem 2 naponta nézem a blogodat hanem mikor beletörődök, hogy még min. 1 hónapig nem lesz új bejegyzés😂 Na mindegy. A koronáról annyit szeretnék elmondani, hogy rajtam is túl ment de utólag derült ki, hogy az volt mivel még februárban kaptam el. A kis cuki majndem megfullasztott éjszaka de még itt vagyok. Na de CB-k
    Chungha: Hát én nagy Chungha fan vagyok de a mostani cb.... Nem is tudom. Jó meg minden de nem jön be. Minden alkalommal mikor olvasom a dalokról a véleményed akkor az adott számot hallgatom de most őszintén a felénél kikapcsoltam.
    Iz*one: Ez a CB mint az összes eddigi első hallásra szerelem volt. Már harmadik hallgatásra fujtam a szöveget. Viszont hiányolom az erős rap részt. Annyira zavar, hogy a lányoknak nincs rappere hanem egy gyengébb vokalistát feláldoznak (senki ne mondja nekem, hogy Hyewon raper mert a falnak megyek), jó mondjuk Yena nem rossz énekes.
    April/Dreamnote: Elismerem, hogy nagyon tehetségesek de csak 1-2 számot szeretek a két bandától. Ezzel nem azt mondom, hogy rosszak csak egyszerűen nem tudnak megfogni
    Rocker Punch: nagyon szeretem ezt a CB-t bár a debüt jobban tetszett. A lányokat imádom főleg Jurit aki az én angyalom és életem értelme és iszonyat boldog vagyok, hogy otthagyta japánt és koreába jött.
    Everglow: Ez a CB is hozta nálam szintet és már a szöveg elosztás is egyre jobb bár Mia még mindig nagyon sok részt kap míg Onda alig kap de én azok közé tartozom akik szentűl hiszik, hogy Yena minor feloszlik az Iz*one akkor Everglow tag lesz és Mia az ő részeit énekli.
    BVNDIT: Véleményem szerint a BVNTIT a 2019ben debütált lányok közül az egyik legjobb. A debütjüket imádtam és kivülről fujom de a mostani cb bár jó nem üti meg azt a szintet amit én elvártam töllük. De izlések és pofonok.
    ITZY: Mint mondam youtube-on nekem ez az első promos számuk amit elsőre imádtam (jajj az Icy bármennyire is tetszik a szövege a falra tudok néha mászni tölle) Bár hiszem, hogy bside (jól használom a szót ugye?) dalok sokkal jobbak mint a promósak de ez fenomenális. És én még mindig úgy imádom mint elsőre XD
    Agust D: Hát...... Engem nem fogot meg. Olyan szinten, hogy el is felejtettem hogy létezim ez a CB pedig ilyen ritkán van.
    Ateez: Nem vagyok rajongójuk de minden egyes számukat imádom. Mármint nem követem őket de ők az egyetlen olyan banda akiknek amint megtudom, hogy CB-jük volt azonnal rákeresek és nem a klippet nézem meg először hanem egyből az albumot keresem..... Jó valjuk be lassan (de biztosan) fan leszek XD. A Precious és a Horizon az én szerelmem és egyből felkerültek a '20as lejátszási listámra
    Oneus: Erre nem tudok újat mondani csak ismételni téged. Kellemes, egyszerű de annyira egyszerű, hogy elfeljetettem, hogy van ilyen is.
    Végül pedig remélem jobban vagy én addig is gyorsan ugrom a kövi bejegyzésre v.v
    (Remélem nincs elírás. Lusta vagyok átolvasni és kijavítani😂)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök a véleményednek, már olvasom is. :) (És sajnálom, hogy kicsit későn válaszolok, de esküszöm nem kapok már vagy 2 éve értesítést, és kb. végig kell mennem a bejegyzéseken.)

      A korona... soha, de még az ellenségemnek se kívánom. :'D

      Chungha: Igen, sokaknak nem tetszett ez a dal. Nem baj az, majd legközelebb. :D

      Izone: Itt egyetértek egyébként mindennel.

      April / Dreamnote: Van ilyen, persze! Ezzel nincs is semmi baj, nekem is vannak ilyen bandáim. :))

      Rocket Punch: Imádom őket. :D <3 Ez a lemezt meg aztán pláne! (Még mindig valahol az országok között repked, majd csak megérkezik egyszer.) <3

      Everglow: Hmmm, úgy véled Everglow tag lesz? Erre még soha nem gondoltam, de van benne valami, most hogy mondod. Hm.

      BVNDIT: Én nem tudom, nekem ez a kedvenc dalom tőlük. :D Nem tudom mi van velem, miért tetszik ennyire, váó.

      Itzy: Tökéletesen használod a bside szót. :D De jó neked! Én is ugyanúgy akarok rajongani érte, mint először. :D De örülök, hogy neked ennyire tetszik. <3

      Agusd d: Háááááát, nem igazán hallgattam a számait miután megírtam az értékelést. Szal, talán most már egyet kell értenem veled.

      Ateez: Imádom őket. :D Ez az album most.. nekem nagyon, nagyon nagy kedvencem. Nem tudom megunni a dalokat.

      Oneus: Itt egyetértünk.

      Jobban vagyok, köszönöm! Most már minden rendben van teljesen - már nem ül egy mamut a mellkasomon. :D

      Köszönöm szépen a véleményed, nagyon jó volt olvasni! <3

      (Az elgépeléssel meg kicsit se foglalkozz, ha lett volna is, semmit se vettek volna el a véleményed értékéből.)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...