컴백 시간! 에이비식스 | 체리블렛 | 엔시티127 | 원어스 등등...




Sziasztok! A mai áttekintésünk nem lesz igazán hosszú, de talán meglepő igen... Lássuk kikkel foglalkozunk ma: CLC, ONEUS, NCT127, BERRYGOOD, CHERRY BULLET, AB6X.

Lássuk!



I. CLC |씨엘씨





Itt nagyon gyors leszek, mert nem szeretném hosszasan ragozni a dolgot. És nincs is mit.

A CLC az egyik kedvenc együttesem. A debütálástól fogva, végig követettem, és támogattam a lányokat. De ez, ez most nagyjából arcon csapás volt.

Ez talán az év legnagyobb csalódása volt. 

Egyrészt, ez a dalszöveg egy sz@r. Ne haragudjatok ezért a durva kifejezésért, elnézést kérek. Maradjunk annyiban, hogy értékelhetetlen. Sajnálom, de... de ebbe már nem tudok én se belemagyarázni semmit. A szöveg annyit ismételget egész végig, hogy „gyönyörű vagyok”. Egyszerűen pofátlanul kínos. Ha ezt magyarul hallanátok, úgy röhögnétek arcon őket, hogy az brutális lenne. Elfogadhatatlan minőség, főleg a NO után. Ez… ezt nem tudom többet kommentálni.

A zene maga – nagyon jó, sőt talán a legkiemelkedőbb a Hobgolblin után. (Bár nem szerettem kifejezetten azt a dalt, elismerem, kiemelkedő volt, több szempontból is.) Az viszont ismét arcon csapott, amit a refrénnel csináltak. Nem mintha a dal többi részén ne lehetne érezni, de vegyük a legkiemelkedőbbet; a gond azzal van, hogy az egész egy 4Minute másolat. Itt nekem jöhetnek azzal, hogy „ugyanaz csinálta”, pont nem érdekel.

A két dal hasonló? Igen.

Akkor? Nem értem, mit magyaráz az, hogy ugyanaz az ember készítette. (?) Magyarázza a plágium vádat? Persze. De mást nem. 

Lopás? Nem.

Eredeti a dal? Nem.

És kérem, még a háttér is szinte ugyanaz! Pont ezért kaptam fel a vizet a Hobgoblin megjelenésekor is – mert nem tudják normálisan promózni a lányokat, ezért előkaptak egy 4Minute dalt, majd előadatták velük. Most is ez történt, erre a nyakam teszem. Ezt pedig csak akkor nem követi majd feloszlás, ha az Isten megkönyörül a rajongókon – akik közé én is tartozok.

Persze, ha nektek jobban tetszik, annak én csak örülök. Nagyon szeretem a lányokat, de... nekem ez most nagyon, de nagyon nem. 





A dal: 10/7

maga a dal felhúzza, mert szövegileg egy gyenge 2-est ha adnék rá







II. CHERRY BULLET | 체리블렛




Hm, mit is érzek? A koncepciót nagyon szeretem, igazán eredeti, és nagyon édes. A klip is pontosan ezt tükrözi, emellett pedig csodás, nyári hangulata van az egésznek. Számomra majdnem hihetetlen! Épp Kelenföldön ücsörögtem, mikor megjelent a dal, az egyik záróvizsgámon voltam túl - és, még ha meglepő is, a vasúti wifi baromi jó -, szóval azonnal rákattintottam, és meg is néztem. Elsőre ugyan nem lett a kedvencem, de nagyon kellemes érzés volt, főleg a rengeteg stressz után, amit átéltem. Könnyebb lett a lelkem, ez biztos. 
Először nem mondtam volna, hogy egy csodálatos dal (azt most sem állítom, hogy az év legjobbja), de kifejezetten aranyos, és nagyon szórakoztató. Valamiért az Apink stílusát idézi számomra, egyből a Remember jutott eszembe. Nem tudom miért, de valahogy a dal szerkezete és a klip is enyhén erre a számra (és videóra) emlékeztetett. Talán a nyári hangulat, a különleges instrumental - ki tudja. Annyi biztos, hogy nekem kifejezetten tetszik, személyes kedvenc. 
Először nem mondtam volna ennyi pozitív dolgot, de a szám szép lassan túlnőtt rajtam, és most hihetetlenül megkedveltem. Olyan nagyon jó érzésem van, mikor hallgatom, hogy az valami csodás.

Az előző dalukat talán egy picit ötletesebbnek tartottam, főleg dalszövegileg, de nem hiszem, hogy ez bármivel rosszabb lenne, hogy őszinte legyek, talán még kicsit fülbemászóbb is a dallama!

Lássuk az albumot:





Ó, te jó ég. Hát én így kislemezt nagyon rég szerettem. Az összes dal zseniális lett, teljesen őszintén mondva. A vokál, főleg az utolsó dalban, kiemelkedő. Minden szám pompásra sikeredett. Tudom, nem mindenki szereti az édesbe hajló dalokat, de ha az őszinte véleményem érdekel, hallgassátok meg az egész lemezt, mert ezek a számok mind kiemelkedőek. Meg nem tudnám mondani, melyiket engedtem volna tovább promótálásra, mert szívem szerint mindegyiket színpadra állítottam volna. 

A Ping Pong: 10/10

A Ruddy: 10/10 +1


Ah, komolyan, nagyon boldog vagyok, ha csak meghallgatom a lemezt. Biztosan be fogom szerezni, az elsővel együtt!



A dal: 10/9
A lemez: 10/10





III. BERRY GOOD | 베리굿





Hm, imádom a bandát, egészen a debütálástól fogva. 

De ez sajnos most nem jelent mentséget. Mi a jó fene volt ez? Egy erősen közepes minőségű dal, egy nagyon közepes alatti klip, de egész aranyos szöveg. De oké, a videót ne is említsük, arról nem tehetnek, hogy szegény a cég. Mert teszem azt, a Favorite – ami kb. a kedvenc rookie bandám –, is egy két filléres videóval jött vissza, de a dal elfeledtette azt. A dal sajnos… nem az igazi. Egy picit, hm, gyenge lett. A trombita sajnos alapjáraton is kikerget a világból, a szaxofonnal, meg az összes többi hasonló hangszerrel együtt. Nagyon, nagyon zseniálisan kell bánni velük ahhoz, hogy szép hangzást érjünk el, főleg, ha egy pop dalról beszélünk (!). Mert a hangzásuk elég idegen ettől a populáris világtól – és itt, hát, sajnos nem nyerte el a tetszésem a trombita dalba való bevitele. Egyszerűen… nem. De nem csak ez a probléma. Úgy hangzik az egész, mintha egy öt-hat évvel ezelőtti, egy sokkal ütősebb promós dal mellett helyet kapó, albumra felkerült szám lenne. Erős a lemezhez, de nem elég erős, hogy videót kapjon. Pontosan így hangzik. 

Sajnos.

Megmondom őszintén, nagyon szomorú vagyok. A lányok – szerintem – nagyon tehetségesek, és zseniális dalokat is hoztak már nekünk. A Love Letter az egyik legjobb debütáló szám, amit csak hallottam, az Angel c. számuk pedig a mai napig annyira tetszik, hogy libabőrös leszek a hallgatásakor. 

De most, hát, most nem.

Lássuk inkább az albumot:

  


Komolyan. Imádni akarom, annyira nagyon akarom. Nagyon szerettem a lányokat, és nagy reményeket fűztem hozzájuk… De ahogy haladunk előre az időben, ahelyett hogy fejlődnénk, egyszerűen stagnálunk a pénzhiány miatt. Ez valahol botrányosan szomorú, de valahol várható is volt. A legszebb, hogy ennyi idő után is (2014-ben debütáltak) együtt vannak, és próbálkoznak. Engem ez komolyan meghat – de sajnos a pontozáson nem változtat.

Az egész lemeznek olcsó szaga van. Nem rossz. Egyik számra se tudom azt mondani, hogy rossz, mert mikor hallgatom, akkor kellemesek. A hangokkal soha nem is volt gond ezzel – sőt (!!!!) De a többi. Maguk a dalok… A szövegek is jók, komolyan – de maguk, ezek… az olcsón vett dalok…

Nos, szomorú.

A One Step Closer, és a 달빛아래 춤을 jobban sikerültek (szerintem), mint az Oh Oh – de az is csak ízlés kérdése. Ezekre tudnék 10/8 pontot adni. A többi inkább 10/7 lenne, de így együttesen. Nem rosszak, mert a 7 pont egyáltalán nem rossz (miért érzem úgy, hogy mentegetnem kell magam?), de egyszerűen… nincsenek azon a „nagyon gagyi, de már olyan rossz, hogy jó” szinten, csak ilyen… elmennek. Jók, mert jók, de nem eléggé.

Azt tudnám tanácsolni, hogy ilyen esetekben; ahogy pl. a B.I.G tette, mikor megjelent a 123 (az egyik legjobb szám valaha, hallgassátok!), nem szabad több férc-számra költeni (persze ajándék volt a rajongóknak, értem én), inkább egy jóra, és azt nyomatni amennyire csak lehet. Vagy lehet úgy is, ahogy a Laboum tette, a rajongók támogatását kérni – nézzétek hol vannak ők, sokkal többet elértek, mint előtte, még ha sztároknak azért nem is hívnám őket.

Hát, talán legközelebb.


Ha lesz legközelebb.  


A dal: 10/6
A lemez: 10/6.5







NA DE TÉRJÜNK ÁT AZ URAKRA!





I. AB6IX | 에이비식스






A dal és én egészen rövid történetet tudhatunk magunkénak. Hadd imitáljam, kérem: 


Első hallgatás: 




Második hallgatás: 




Harmadik hallgatás: 




Nagyon, nagyon megszerettem a dalt. Olvastam elég sok értékelést róla, de sajnos mindenhol elég negatív megítélésben részesült a dal. Épp ezért szeretek várni egy hetet, mielőtt leírom a véleményem, így kevesebb az esélye annak, hogy valami olyat közlök, amit később meg fogok bánni. Persze erre is van esély, de azért jóval kisebb.

Tehát, a többi, nálam persze sokkal jártasabb és hozzáértőbb kritikus (mert azért annak azért nem merném hívni magam), főbb problémának azt tartotta, hogy a dal egy ezerszer hallott, ki tudja hány másik banda számából összevagdosott debüt lett. Voltak akik szerint egyenesen több Seventeen számra hajaz az alap. Ezzel nem igazán tudok egyetérteni. Komolyan, nem értek egyet; meg kell hát védenem a dalt.

Persze, deep house, ami nagyon népszerű a kpop bandák körében (főleg fiúknál), ez teljesen érthető. De ugyanígy, a rock is népszerű az együttesek közt, az EDM is felkapott (és marad is örökre) a pop bandáknál. Akkor minden énekes, aki ezeket használja, mentes minden eredetiségtől? A pop stíluson belül nem lehet újat alkotni, ez egyszerűen képtelenség. Eljutottunk oda, ahol már csak frissíteni lehet, előkapni régebbi stílusokat, keverni azokat, vagy egyszerűen elkapni egy zseniális dallamot, ami eladja a dalt. Ezt a „vádat” nem tudom elfogadni, de persze ennek nem kell jelentenie semmit számotokra, nektek kell eldönteni, hogy melyik véleménnyel értetek egyet.

A másik „vád”, hogy a refrén cserben hagyja a dalt, ami egy ütős kiteljesedést ígér.

Nem, nem, és nem! Egyáltalán nem értek egyet!

Ahogy a NUEST W Dejavu esetében is történt, a dal felépítése pontosan elárulja nekünk, hogy egy drámai, enyhén simulékony (majdnem szexuális) esést fogunk átélni, lelassulunk. Egyszerűen érezni lehet, ahogy felépülő ritmus lassan visszaesik. Pl.: 

a, 0:45-0:52 – lassan, épp hogy felbukkan a ritmus, de mégis erőteljesen, főleg a vége felé
b, 0:53-1:01 – folyamatos, erőteljes ritmus 
c, 1:01 – 1:04 – lassul, szinte nincs is ritmus 

d, 1:04 –1:07– a c megismétlődik
e, 1:07 –1:19 – az a megismétlődik
f, 1:19–1:34 – a b megismétlődik + átvezet a refrén utáni első részbe

Az egész olyan, mintha a dal 2 részét tükrözték volna. Ez pedig nagyon sokszor megismétlődik, végigvonul az egész dalon, és remek struktúrát ad neki. Többszöri hallgatás után veszi csak észre az ember, mennyire nagyon zseniális is az egész. Apró részekre van bontva a dal, és e felett könnyű elsiklani. 

Áh, én imádom ezt a dalt, főleg a refrént. Nekem kifejezetten tetszett ez a debütálás. Nem mondom, hogy a legjobb dal, amit valaha hallottam - mert nem -, de azért az erős kritikát se érdemli (szerintem), amivel a fiúk találkoztak.

De ismét; mindenki azt gondol a dologról, ami neki jól esik. :) Ízlés kérdése az egész.


Na de, lássuk a lemezt: 

Mivel nincs fenn egészben, így lejátszási listát tudok csak közölni: ITT meghallgathatjátok.





Engem egészen megdöbbentett a lemez sokszínűsége. Nem csak az, hogy mennyire sok számot kaptunk (hála Istennek). Nagyon sok hangzás lep meg bennünket, bizonyítandó; a fiúk képesek bármelyik stílus felé elmenni, és jól teljesíteni benne. Minden egyes számot szeretek. Nincs egy sem, ami untatott volna, vagy ne keltett volna kellemes érzést bennem. Erre sem mondhatom, hogy a legjobb album, amit valaha hallottam, mert akkor hazudnék. De azt az erős lehúzás, amit én láttam a lemez irányában, számomra érthetetlen. Ez egy jó album, nagyon erős. A hangok rendben vannak, a rap kifejezetten érdekes, a dalok ritmusa és dallama jó, a szövegek is a helyükön vannak. Nem értem a problémát. Azért ez egy közepesnél minőségibb lemez lett, szerintem. 


Ez csak a debüt banda, és egy debüt lemez. Erről beszéltem az ITZY esetében is. Ne várjuk el egy debütáló együttestől, hogy ők sz@arják a spanyolviaszt. Még azt sem tudni, milyen stílust fognak tovább vinni, mi jön be nekik. Képtelenek megmutatni mire képesek - és hiszitek vagy sem, az a normális, ha egy kezdő együttes nem tud kiütni egy régebbi bandát, aminek már biztos hangzása és rajongótábora van. Az a különös, ha mégis. Az ITZY és a többi hirtelen sikert aratott banda óriási nyomás alatt van, ahogy az őket követők is. Kérlek, ne vegyük ezt ennyire komolyan, teljesen normális, ha a kezdők keresik még az első 1-2 alkalommal saját magukat, mi jön be a közösségnek, és saját maguknak. Hagyjuk levegőhöz jutni őket!


Absolute: 10/9 Imádom a sötét tónust, amit a lágyabb refrén tör meg. Tökéletesen bemutatja a bandát, ahogy az egész lemez felépül. Ó, nagyon jó. 

Shining Star: 10/8.5 „Te vagy ki tündököl, bennem pusztán fényed tükröződik vissza.” Itt végem volt, de szó szerint - ez a rajongó-idol kapcsolat. A probléma egyedül az - és itt tényleg -, hogy mostanában sokszor hallottam már a hangzást, ami a refrén helyét veszi át. De a szöveg egészen felhúzza. 

Friend Zone: 10/8 Tökéletesen visszaadja a Breath apró, játékos hangulatát. Nagyon jó dal, csak nem nekem való. Ettől még nem lesz rossz. 

Light Me Up: 10/9 Imádom! Mi más is állhatna a háttérben, ha nem a minimális retro hangzás. Bennem szinte felidézte a VIXX Rock Your Body c. számát is, de persze csak halványan, hangulatában. 

Hollywood: 10/8 Rendben van. Kellemes, ha kedvenc nem is lesz.

A legjobb szám egyértelműen az amit promóznak is. Remek döntés volt, imádom! A lemez is kellemes, szerintem nagyon is jól sikerült. 




A dal: 10/9
A lemez: 10/8






II. NCT 127 | 엔시티127






Uram Isten, nem tudjátok elképzelni milyen krízisen estem át. Azt hittem, hogy eljött a pillanat, mikor is nem vagyok képes megszeretni egy NCT dalt. Nevessetek csak, számomra ez egy kritikus pillanat volt.

Kijött a SUPERHUMAN, én meg csak ültem a képernyő előtt, és nem éreztem semmit. De semmit. Ültem és ültem, néztem és néztem, de semmi. Lefordítottam a dalt, és akkor sem (pedig ahhoz sokszor kellett meghallgatnom a számot). Mondom, M.A.F van velem? Én vagyok a hibás, vagy a történelmük során, a srácok végül kiadtak egy sz@ar számot?

Lehet, hogy röhögni fogtok, de egy fél napos depresszióba estem, mert nem szerettem a visszatérést. Te jó ég, szörnyű érzés volt – főleg azért, mert azt vártam, hogy arcon csapjanak a zsenialitásukkal. És ez teljesen elmaradt. Végül már a teljesen értelmes, és szép szövegük is idegesített.

De hála Istennek, vártam az értékeléssel, mert ha lehúztam volna ezt a zseniális dalt, orron csűrtem volna magam. Kétszer.

Jó ég, én nem tudom mi volt velem. Kihagytam egy kis időt, majd ma visszatértem a számhoz, és vagy engem cseréltek ki az ufók múlt éjjel, vagy egy tök új számot töltött fel nekem az SM.

Na de kérem, kérem! Mégis mit hallottam eddig? Ó, arról nem is beszélve, hogy ez Haechan korszaka! Jó ég Haechan, most már elég legyen, a szívem nem bírja tovább – nem viccelek, ennyire gyönyörű hangja, hogy lehet valakinek? Elég… csak elég. (Ne, nem elég. Könyörgöm. #csakfangörldolgok)

Ami először zavart, az a robotikus, nagyon hideg hangzás, ami valahogy átszivárgott a Chain-korszakból, még ha finomítva is. A refrén előtt helyett kapó rész pedig egyenesen kiverte nálam a biztosítékot. Értem, hogy mi volt vele a bajom (ez most igen skizofrénnek hangzott), mert rendes esetben tényleg nem szeretem ez a hangzást, de így, később, tökéletesen összeállt az egész dal.


Tudjátok mi az érdekes, ahogy hallgatom és hallgatom, mintha… egy kis SHINee-t hallanék benne. De nem a mostani SHINee hangzásról beszélek, sokkal inkább a régi, kísérletezgetős időszakukról. Egész kellemes meglepetés volt ez. Teljesen megdöbbentem. Persze a legjobb értelemben. 

Visszatértem, és nem kellett hát csalódnom! Hála az Istennek. ❤





Lássuk hát az albumot: 

Mivel itt sem találtam rendes, egészben feltöltött lemezt, itt egy lejátszási lista: KATT


Highway to Heaven: Kérdés nélkül 10/10. Mennyei. (Ha...ha...ha...)

(segítség.) 

FOOL: 10/9.5 Nem is tudom, valami nem az igazi. Nagyon szeretem, és többször is képes vagyok meghallgatni, mégsem érzem annyira jónak, mint a HtH-t. 

JET LAG: 10/9.5 Itt is ugyanaz. Semmi problémám nincs, csak nem éri el azt a szintet, amit a HtH üt meg - de majdnem. Ennyi. Ettől függetlenül zseniális.

PAPER PLANE: Te jó, sírnom kell, ha csak meghallgatom. Elhiszitek nekem, ha azt mondom... nagyon szép szövege van? Tudom, nem vagyok a legjobb az ilyen érzések átadásában, és hiába formálom, nagyon sok dolog elveszik fordítás közben, hiába igyekszem mindig egyre jobban... de ennek mellkasszorító szövege van. 10/10 kérdés nélkül. 

OUTRO: Hű, hát erre egyáltalán nem számítottam. Ez... az egyik legjobb outro amit valaha hallottam. Nem is tudom hová tenni így hirtelen. Mármint... el se tudom képzelni, ezt hogy hozták össze... 10/10

Jaj, ennek a lemeznek a polcomon kell landolnia! Amint lehetőségem lesz rá... 



A dal: 10/9.5
A lemez: 10/9.5




III. ONEUS | 원어스






Gyerekek, nem tudjátok mennyire rettegtem ettől a visszatéréstől...

Előrendeltem a lemezt. Előrendeltem, mert az első mini album annyira zseniális volt, hogy megszavaztam a bizalmat – ami nálam egy roh@dt nagy szó. Első nap (épp mikor a Cherry Bullet és a CLC dala is kijött) Kelenföldön ücsörögtem a padon, és rettegtem megnézni, hogy elszúrták-e a számot, vagy sem.

Aztán végül persze megnéztem, és meg kell mondjam, olyan mértékű és mennyiségű érzelmet vált ki belőlem, annyira tetszik a dal, hogy az már nem egészséges.

Tessék, itt egy új kedvenc rookie banda. Sőt, a fiúk közül egyértelműen a kedvenceim, és igen, mostantól mindig megszavazom nekik a bizalmat.

És most jöjjön a döbbenetem. Szintén – mint mindig, olvastam értékeléseket. Ezt is nagyon durván (még ha sajnálkozva is) lehúzták. Én itt már nem tudok napirendre térni. Nem, és nem. Olyan mértékben megszállottja vagyok a dalnak, hogy az kimondhatatlan – így nehéz megértenem, hogy erre a számra valaki közepes értékelést adhat, sőt, még rosszabbat. Nem... nem fér a fejembe. Megértem persze, hogy valakinek nem tetszik, nem is arról van szó. Csak képtelen vagyok átérezni, annyira bele vagyok szerelmesedve a számba – ez már tényleg nem egészséges. Ezt idén nem sok dal érte még el – de pl. a Valkyrie is köztük volt.

Én... nem is tudom mit mondjak. Reagáljak arra, ami mások szerint negatív volt? Oké, ez is egy kiindulópont. A legtöbbek szerint a dal szerkezete rontja el az egészet. Nem értek egyet (mondjuk ez egészen nyilvánvaló lehet az abnormális imádatomat látva lol). Elsőre valóban különös lehet, hogy itt is – akár csak az OMG legújabb dalának esetében, a refrén kettéoszlik – de érthető ez úgy is, hogy a felvezetőt és a refrént is ismétli a dal –, de ha csak 2x-3x meghallgatjuk a dalt, felismerhető ennek a zsenialitása. Főleg a második refrén esetében, mikor az immár 3 részre oszlik – vagy másik értelmezés szerint felvezető + két részre oszlott refrén –, ugyanis a refrén utolsó része túl robotikus lenne az első (vagy a felvezető) nélkül. Így pedig tökéletes összhangba hozzák nem csak magát a refrént, de az egész dalt is! Ha az első részt nem ismételnék meg a refrénnel, az egész dal átmenne egy érdektelen, refréntelen számba. Arról nem is beszélve, hogy ezen az apró részen múlik, hogy két stílus közt egyensúlyozhassanak – a retro kpop és a modern kpop közt. Tökéletes összhangban. És igen, ezért zseniális ez a megoldás...!

Aztán jöjjön a szöveg. URAM ISTEN. Ennyire gyönyörű szöveget én nem tudom mikor láttam utoljára. Én... nem tudom mit mondjak. Csak nézzétek meg a fordítást, és érteni fogjátok miről beszélek.

És a klip pedig... kifejezetten szép lett. Megvan a maga érdekes története, de azért nem olyan EXO-WOLF szinten. (Jaj Istenem, imádom őket, de az a korszak!)

Na de, nézzünk bele az albumba is: 









Ez itt a két énem, az album hallgatása közben:




Haladjunk csak szépen sorban. 

Intro: Akár egy egész dal is lehetne. 10/10

English Girl: Annyi, de annyi ember láttam röhögni ezen, az eredetileg debüt előtti számon! Hadd meséljem csak el, hogy került ez a szám a lemezre, annak ellenére, hogy nincs olyan szinten, mint a többi. (Mert tényleg nincs.) A rajongók könyörögték ki, hogy felkerülhessen - aztán pedig a fiúk könyörögtek ezt hallva, és íme, ez lett az eredmény. Még ha sokan nevetnek is a számon, a rajongóknak ez nagyon-nagyon sokat jelent. Az pedig, hogy a srácok hallgattak rájuk, hát 👌🏻. Nekem kifejezetten tetszik, aranyos dal, és nagyon játékos. Valóban nem a legjobb, de változtattak rajta annyit, hogy megállja a helyét a lemezen. 10/8.5





Bingbing, White Night, Now






10/10 


Kérdés nélkül. 


HALLGASSÁTOK MEG A LEMEZT, TÖBB MINT ZSENIÁLIS!



A dal: 10/10
A lemez:10/10 



Az értékeléseknek itt vége is, de... meg kell osztanom a hírt: A STRAY KIDS 19-ÉN VISSZATÉR. 

Mikor megláttam a bemutatót, felsikoltottam.

-

Komoly

.

segítségre 

.

van 

.

szükségem.






Azt hiszem ennyi is lenne mára! 

Az értékelési ráta: 


10    ⭐ KIEMELKEDŐ
9      ⭐ NAGYON JÓ
8      ⭐JÓ
7      ⭐RENDBEN VAN
6      ⭐ ELMEGY (határeset)
5      ⭐ NEM TÚL JÓ
4      ⭐GYENGE
3      ⭐ NAGYON GYENGE
2-0   ⭐M.A.F



Ti mit gondoltok? További szép napot nektek! ❤❤

12 megjegyzés:

  1. Jézus de vártam, hogy ezekről a visszatérésekről és debütökről írj és végre megjöttél 😍 na de akkor én is megosztom a gondolataimat 😁
    1.AB6IX- csak annyit tudok mondani, hogy wow. Imádom a dalt, napi szinten legalább 100xor meghallgatom. Egyszerűen tökéletes. Először nagyon félve ültem neki a dalnak mert nem tudtam hogy most ez itt milyen lesz, de nem csalódtam. Napközben azon szoktam kapni magam hogy folyamatosan Daehwi refrén részét dúdolgatom.😅 Én sem értem hogy miért kapott ez a dal ilyen rossz értékelést amikor egy remekül felépített és kivitelezett dal.
    2. NCT 127- na náluk bajban voltam. Imádom a srácokat, de tényleg hihetetlenül jó dalaik vannak, nagyon tehetségesek, de az utóbbi időben kicsit eltávolodtam tőlük (részben mert alig van időm valamire az egyetem mellett XD). Na de komolyra fordítva én nagyon féltem, hogy mi lesz ha ez a dal sem tetszik pedig a fiúkat nagyon szeretem. Első hallgatásra úgy voltam vele hogy oké, aztán hallgattam hallgattam és hallgattam és bum megszerettem. Azóta is hallagatom napi szinten szóval ez egy megkönnyebbülés. Nem a legjobb daluk az biztos, de legalább visszaadja nekem azt a különös érzést amit az NCT dalaitól várok. 😁
    Végül de nem utolsósorban ONEUS- oh my god ezt a bandát stanellni kell, komolyan imádom őket. Azt mondom így kell dalokat készíteni. Hihetetlenül gyönyörű a dal, elsőre kicsit furcsa volt a refrén felosztás, de nem hagyott nyugodni a dal és minden hallgatással jobban és jobban megimádtam. Napi lejátszási listámon első helyen van. A valkyert is rongyosra hallgattam, az a dal zseniális, nem tudom ki csinálta de teli találat. Ez a dal pedig épp a tesómmal beszéltük hogy a nyári naplementére emlékeztet minket, amikor csak úgy ülsz a folyó parton egy csendes erdő mellett és nézed ahogy a nap lassan lenyugszik, hihetetlen kellemes, csak annyit tudok mondami, hogy én már ONEUS fan lettem 😂
    A lemezeket sajnos egyik bandánál sem tudtam még végighallgatni, mert elvagyok havazva mint az állat a vizsgáimmal XD. De lehet mostantól esti pihenős programként meghallgatom mindet sorban.
    Én azt hittem szívrohamot kapok mikor megláttam hogy Stray Kids comeback lesz, méghozzá nem sokára. Imádom a srácokat, alig várom hogy hallgathassam az új albumot 😍
    Nos azt hiszem ennyi lenne, kicsit hosszú lett, de remélem nem gond 😅
    Nagyon imádom a bejegyzéseid, csak így tovább 😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hogy nem gond, hálás vagyok a hosszú kommentért! :D Élvezet olvasni. :)

      AB6IX: Egyetértek, engem is teljesen megdöbbentett. Daehwi része mászott bele a fejembe egyébként először, azóta is imádom. (Mondjuk Daehwi amúgy is gyenge pontom, nagyon szeretem a srácot.) Nem csodálnám azt sem, ha beleférne egy-két díj is a zenei műsorokban, tényleg jó debütálás lett - és nincs is igazán ellenfelük jelenleg. Hajrá!

      NCT: Itt is totálisan egyet kell értenem. Szerintem sem a legjobb daluk, de végül kifejezetten megszerettem. :D

      Oneus: Elvileg a fiúk is benne vannak a dalok készítésében / írásában, szóval... jó ég, még jobban el vagyok ragadtattva tőlük! Hihetetlen, hogy mire nem képesek. A zene, a szöveg, a tánc, a videók, minden a helyén van. Rajongó vagyok, az már egyszer biztos!

      Fú átérzem a helyzeted, én is alvás előtt (helyett) hallgatom a zenéket - mondjuk én tanulás közben is, el se tudom képzelni nélküle. :D Beteg vagyok. Khm. :D

      ÚR ISTEN.

      Nem vicceltem, felsikoltottam, mikor megláttam, hogy visszatér a SK. Nem vagyok teljesen normális, de nem is akarok az lenni - imádom a bandát, és ó, te jó ég, alig várom a visszatérést, biztos vagyok benne, hogy zseniális lesz!

      Köszönöm szépen, hogy itt jártál és elmondtad a véleményed is! Mindig nagyra értékelem. :)

      Törlés
    2. Na visszatértem miután meghallgattam az összes albumot 😁
      AB6IX: nagyon tetszett minden dal, tényleg megmutatja, hogy a fiúk minden stílusban otthon vannak, emellett a dalok is nagyon fogósak.
      NCT 127: nos itt sem voltak rosszak a dalok, de valahogy egyik sem fogott meg úgy igazán. Pontosan olyanok amit az NCT 127-től már megszokhattam. Nem tudom megmagyarázni, de van egy jellemző hangzása a zenéjüknek. Jó volt, de semmi sem ütött úgy igazán szivenXD.
      ONEUS: nagyon tetszett az album, eszméletlen hogy ezek a srácok miket csinálnak. Ritka az nálam ha valakinél minden dal tetszik a lemezről... na náluk pontosan ez történt. Minden dal a maga módján különleges, egyedi és remekül megírt. Csak ennyit tudok mondani.
      Most pedig mehetek vissza tanulni hogy másodszorra ne bukjak már el a vizsgámon XD

      Törlés
    3. Jaj, mire észrevettem, hogy jött még egy komment ide. :D Olyan szerencsétlen vagyok néha! :D

      AB6IX: Örülök, hogy te is így látod! Őket biztosan követni fogom, mert a tagok is rettentő szimpatikusak + mindent maguk csinálnak, zene, szöveg, tánc. Meglátjuk mi sül még ki ebből! :)

      NCT 127: Megértem egyébként, hogy mire gondolsz. Tényleg NCT nagyon ez a lemez, de nálam 3 szám elnyomja ezt az érzést kicsit. De teljesen megértem miért mondod ezt!

      Oneus: ÚR ISTEN. MÉG MINDIG ÚR ISTEN. AZÓTA IS.

      Sok sikert a vizsgádhoz!! (Bár, gondolom már túl vagy rajta. >.<)

      Köszönöm, hogy itt jártál, és elmondtad a véleményed! <3

      Törlés
  2. Oneus, te jó ég! Már a Valkyrie is olyan hatással volt rám (első hallásra), hogy csak az szólt hetekig, nagyjából 0-24-ben a lejátszási listámon. Az MV-t rongyosra néztem. Tudtam, hogy ők lesznek az új kedvenceim, bármilyen stílus irányba is mozduljanak el. Iszonyúan vártam az új dalt, és első hallásra szerelem volt. A klip csodaszép, el is szeretnék jutni a forgatási helyszínre, csodaszép az épület, és a freskók is. A koreai elképesztő, a színvilág is csodálatos. És a fiúk...te jó ég! Mindegyikük különleges, helyesek, aranyosak. Legalábbis annak tűnnek. Kivétel nélkül szuper hanggal vannak megáldva, és jól is használják azt. Nekem nagyon fontos, hogy élőben tiszta legyen az ének, és elképesztően jók továbbra is. Nagyon remélem, hogy sokra viszik, mert első ránézésre talán nem tűnnek különlegesnek a többi kpop banda között, de sokkal több lehetőség van bennük, és elképesztően tehetségesek minden tekintetben. Engem megnyertek maguknak, és biztosan szeretni fogom őket továbbra is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértek. Ezzel a visszatéréssel rajongó lettem én is. Hihetetlen, hogy mennyire jók a srácok, de tényleg. És ha minden igaz, ők maguk is benne vannak a dalok szerzésében / írásában, de még a koreóban is. Ettől a ténytől kb. dobtam egy hátast, mert azt biztos, hogy nem rontotta a róluk kialakult véleményem. Sőt!

      Nekem amiatt tűntek ki (azon kívül, hogy a debüt számuk zseniális), hogy a régebbi kpop vonalat viszik tovább, ami miatt nekem kiemelkedőek voltak. Ez most is maradt (szerintem :D), és nagyon-nagyon hálás vagyok érte. Én ezzel a hangzással szerettem bele a kpop iparba, és mindig vevő vagyok rá. :D

      Egyetértek, nagyon-nagyon tehetségesek, és a zenéjük remek! Biztosan hallunk még róluk. Erre fogadni mernék.

      Köszönöm a kommentet, öröm volt olvasni! :)

      Törlés
  3. Már alig vártam a bejegyzést mert egyes visszatérésekkel kapcsolatban tényleg kíváncsi voltam a véleményedre😁
    Kezdjük a CLC-vel! Őszintén mondom, nincs az égvilágon semmi bajom velük, sok zenéjüket szeretem, de szánt szándékból nem akarok közelebb kerülni a bandához. Ez pedig a CUBE miatt van, nem kell félreérteni, de valahogy már érzem, hogy őket is pontosan úgy fogja elfseszni valahol, ahol azt az összes többi bandával csinálja egy ponton (ezzel tudom sokan nem értenek egyet, de nem is kell, ez csak az én szerény véleményem). A kedvenc számom tőlük a Hobgolbin(de nem mondom, hogy az valami hű de nagy zenei alkotás) viszont ez a dak nekem.... most.... pillanatnyilag.... nem jön be. Nem mondom, hogy szörnyű, mert az bunkóság lenne azért, de nagyon közel áll hozzá. Számomra iszonyat fontos egy dal szövege, és mind tudjuk szerintem, hogy itt most sem a zene, de főleg a dalszöveg nem volt a helyén. Most ennyit tudok mondani erről, persze várom a további dalaikat, mert azért ettől rosszabbat már nem tudnak nekik csinálni(senki ne fogjon szavamon).
    AB6IX:Sokáig nem is tudtam a debütről, de örülök, hogy végül meghallgattam, mert ez egy mestermű! Bevallom én is, elsőre egy kicsit sem fogott meg, de szerencsére minden új kiadott számot 100 + alkalommal meghallgatok mielőtt kijelentem, hogy nem tetszik, és ez már a harmadik hallgatásnál fogságba ejtett😂
    Számomra a "killing part" Daehwi része, amikor mondtad, hogy enyhén szexuális a dal nekem azonnal az a rész ugrott be, tökéletesen illik a hangjához! Én a kritikákból nem sokat hallottam, de ezek után nem is fogok opvasgatni semmit, a lényeg az, hogy számomra egy csodálatos és jól felépített dal, valamint remélem továbbra is hallhatunk majd még hasonlókat tőlük!
    NCT 127:Jaj nekem NCT😂Imádom a srácokat, mindig valami újjal jönnek, ezt mindig tudom értékelni, az egyetlen probléma az, hogy erről a comeback-ről sem tudtam😂nagyon nem vagyok mostanában informálva a kpop világáról, de nem baj😂Őszinten megmondva, mindig félek az új számaiktól, mi lesz ha nem tetszik? Akkor mit halkgatok majd? stb, ezzek is így voltam, főleg mikor az elején meghallottam a "SUPERHUMAAAAN" bevezető féleséget, na mondom ez mi? Viszont ahogy haladtunk előre egyre jobban éreztem a hangulatát a dalnak, és igen ez Haechan korszaka, mindig is imádtam a hangját, most pedig mintha csak az ő hangjához írták volna a dalt. Szóval összegezve, most sem csalódtam bennük, takarítás közben majd rongyosra hallgatom😂apropó, most ahogy mondtad, nekem is a SHINee jutott eszembe a dalról.
    És végül az egyik kedvenc rookie bandám(a sok közül) :ONEUS. Szerintem a Valkyrie mindenkinek a szívébe lopta magát, ez alól én sem vagyok kivétel, és bár mindig én vagyok az aki másoknak mondja, hogy ezt ne csinálják, de.... nagyon magas elvárásaim voltak😂😂nem tehetek róla, bocsánat.... Első hallásra annyira össze-vissza volt nekem az egész dal, de másodszorra viszont már teljesen letsiztultnak hatott, kb ugyanazt éltem át ezzel a dallal mint te az NCT-vel😂Komolyan mondom, kevés olyan dal van ami olyan érzést kelt bennem amit nem tudok leírni, de ez egy a sok közül. Mondjuk hasonló érzést még a Bigbang - Sober-nél érzek, és valahogy kicsit szomorkás, de ugyanakkor kellemes és szép érzés, na hagyjuk, ne menjünk bele a belső világomba😂imádom a dalt, ez a lényeg!
    Valamint tudtam, hogy a SK comeback-et nem hagyod szó nélkül, én is totál kész voltam, hát most tértek vissza nemrég.... meg figok halni, már előre látom😂
    Kösz a bejegyzést, ismét! 😊💜

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy itt vagy megint, és leírtad a véleményed is! :)

      CLC: őszintén... én már nagyon sokszor csalódtam a bandában zeneileg. Én még a Hobgoblin előtti dalokat és stílusukat szerettem (de a Where Are You-t imádtam utána), de utána... szinte egyet sem. Csalódás csalódás után, de folyamatosan. Ez a GC koncepció, de már erőszakoltan, ami nagyon nem jött be. Korábban is voltak pocsék szövegek, mert ó, te jó ég... De a NO ez egy olyan mélyrepülés volt, hogy a haragom - pl. mikor az értékelést írtam - nem ismert határokat. A szöveg szisztematikusan annyit ismételget, hogy "gyönyörű vagyok" - ráadásul a leg... leg... legirritálóbb módon, amit el tudok képzelni. El sem hiszem CUBE! Még mindig mérges vagyok, ne haragudj. :D

      Figyi, ha neked szörnyű a dal, akkor szörnyű, van ilyen sajnos. :/ Magát a számot én (a "refrén" kivételével) szeretem, nekem tetszik. De egyszerűen alig tudom meghallgatni, mert az a szöveg. Oké, befejeztem magam.

      Megértem, hogy tartasz a cégtől. Van okod rá - vannak helyzetek, mikor megértem a döntéseiket, de sokszor sajnos egyet kell értenem, és képesek baromi lényeges dolgokat elrontani... :/

      AB6IX: Elsőre engem se fogott meg, de szerintem ez nem is baj, a legtöbb dal ami csak később tetszik meg, sokkal tovább a fejemben marad, mint azok, amiket elsőre megszerettem! :D

      Daehwi nekem... egy gyenge pont. Hmm, igen. De ezt félretéve is az ő része tetszik a legjobban. Na, akkor nem csak én érzem egy picit szexuálisnak a számot, ennek örülök. A hangulata (is) elég érdekes, és ezt a szerkezet is nagyon jól tükrözi. Örülök, hogy nem vagyok egydül ezzel az észrevétellel.
      Zseniális szám, és most még talán egy nyerésre esélye is van - főleg, hogy vetélytársa nincs is nagyon. :) Hátha!

      NCT: Én is mindig félek a számaiktól. Szerintem ez azért van, mert tudjuk, hogy valami "különelgessel" rukkolnak elő, ami általában megosztja a kpop rajongókat (ha a fanokat nem is), és félünk, mi is beleesünk ebbe a kategóriába. :D

      Haechan.


      ....

      Erről is csak ennyit. :D

      Naaaa, ugye? :D Valami Shinee van a háttérben, érzem én. :D

      Oneus: Nekem is nagyon, de nagyon magas elvárásaim voltak. Ehhez hozzájött még az is, hogy előrendeltem... és nagyon féltem, hogy egy pocsék albumra dobtam ki a félretett pénzem. Nagy para volt az a délelőtt. :D

      Megértem! Tényleg össze-vissza van a dal, úgy hallani, ebben teljesen igazad van. Én imádom érte, de megértem miért érzik így az emberek! Egyébként nekem pont ezért megunhatatlan. Mindig kizökkent kicsit. :D

      A SK visszatérés... ha a ONEUS levegő nékül hagyott, azt hiszem előre rendelek egy defibrillátort, mert hiperventillálni fogok.

      Na jó, megyek és lenyugszok, mert kezdek gáz lenni.

      :D

      Még egyszer köszönöm, hogy itt jártál, a kommentet meg még jobban! Imádtam olvasni a véleményed! :) :)

      Törlés
  4. Nem értem miért baj az, hogy a Clc dalát ugyanaz írta mint a Hate-et is. Ugyanannál a cégnél van mind a két banda! Ahogy olvastam a fordításokat, nekem nem tűnt rossznak a szövege és a klippnek is sok jelentése van. Vagy az nem számít? Nagyon úgy néz ki, hogy nem igazán szereted a lány bandákat meg a girl crush dalokat, mert akárhány jön ki, lehúzod őket, de nagyon. Ezt miért nem csinálod a fiúkkal is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Először is, köszönöm a véleményed.

      Másodszor; új vagy a blogon, igaz? :) Nézd csak meg az EXO KKB értékelést, csak példának okáért - és ezt annak fényében, hogy az EXO a kedvenc együttesem. :)

      Nálam pont nincs szó arról, hogy hátrányosan különböztetném meg a lányokat. És most nem azért, hogy jó színben tüntessem fel magam, de... nem sok más blogoló / vlogoló van, aki ezt szintén így csinálja.

      Azzal nincs probléma, hogy ugyanaz az ember írta a két dalt. A probléma az, hogy a két dal szinte teljesen egyforma. Még a klipben lévő háttér is - főleg a refrén helyén - ugyanaz. Az egy dolog, hogy stílus egyezik, ezzel nincs is gondom, de az, hogy a dal szinte másolata az előzőnek, zavar egy kicsit.

      Figyi, ha neked tetszik a szöveg, meg a zene, az remek. Ahogy mondtam, én ennek csak örülök, mert nagyon szeretem a lányokat, már debüt óta. Örülök, ha te élvezed ezt hallgatni. De ettől sajnos a véleményem nem fog változni. Én, személy szerint... úgy érzem, hogy ez a szöveg mélyrepülés volt, főleg a NO után.

      A klip tartalmaz néhány nagyon ötletes jelképet (!), de én sajnos nem MV értékelő vagyok (ha nevezhető ez értékelésnek), én kizárólag a dalokra (szöveg+ zene) adok pontot. Így tettem pl. Sunmi új dala esetében is (ahol a klip zseniális, díjat érdemel, de a zene nem jött be). Vannak esetek, mikor értékelek, elemzek egy-egy videót, de azt a daltól mindig függetlenül teszem.

      Azt hiszem válaszoltam minden kérdésedre, észrevételedre. Ha bármi más eszedbe ötlene, nyugodtan jelezd.

      Szép napot!

      Törlés
  5. MEGJÖTTEM :D húha, akkor kezdjük az elejéről!
    CLC: a kedvenc lánybandáim között van, imádom őket, komolyan. A dal maga nagyon tetszik, de itt kb végeztem is ^^" a szövegtől már én éreztem azt a... hogy is van? secondhand embarrassment? (lol holnap emeltezek angolból, de ezt nem tudom értelmesen magyarra fordítani) hallgatom, mert nagyon jó a dal, de nem estem tőle hasra.
    AB6IX: teljesen véletlenül jött velem szembe nemrég, de egyáltalán nem bántam meg! Azt hiszem, ideje jobban megismerkednem velük, mert te jó ég, le vagyok nyűgözve! <3
    NCT127: Drága kis szerelmeim(egy része, mind a 21 srác az életem xD) ANNYIRA MEGÉRTELEK! Először nekem sem tetszett a Superhuman, és kis híján sírva fakadtam, mert ők még egyszer sem okoztak nekem csalódást :( direkt nem néztem meg a tour felvételeket, hogy az egész albummal egyszerre hallhassam, jó minőségben (csak a Highway to Heavent hallottam a megjelenés előtt), ami már csak azért is szomorú, mert előrendeltem az albumot (az első albumom ahh <3 ha tehetném, hozzámennék feleségül). Aztán meghallgattam sorban az összes számot, újraindult a lejátszási lista, rápihentem kicsit -tanultam lol-, aztán újra bekapcsoltam, és bekattant bennem valami, hogy jézusatyaúristen. Én ezt imádom. Azzal meg hogy ez Haechan korszaka, totálisan egyet értek! A gyerek eddig is kivitt az észből, de most--! Könyörgöm, a szívem! Eddig csak ilyen belsős poén volt, hogy Hyuck Beyoncé fia, de azért ez már komolyan hihető lenne, ha nem tudnám, hogy nem igaz xD nem emberi, hogy ilyen hangokat adjon ki magából egy ember! Ha 5x nem tekerem vissza mindig a highnote-jához a Highway to Heavent minden egyes hallgatásnál, akkor egyszer sem! Jól tettem, hogy megrendeltem az albumot -a szállítás árából mondjuk vehettem volna már egy másikat is-, itt csücsül a polcomon, Doyoungie fotókártyája pedig a telefontokomban :D Ja, és örülök, hogy nem vagyok egyedül, én a Shinee mellett még egy kis SuJu-t is hallok benne és ahh, olyan nosztalgikus~
    ONEUS: Annyira imádom! Segítség, függő lettem! A debütjük az egyik legjobb, amit valaha hallottam, és nagyon izgultam, hogy az első visszatérésük milyen lesz, de nem csalódtam! Megkönnyebbültem, és még csak meg sem próbálok úgy tenni, mintha nem az Intro-t hallgatnám épp most is :D

    A Stray Kids meg... kifeküdtem. Nem hazudok, olyan szinten várom, hogy nem bírok egy helyben maradni. 19-én lesznek a középszintű szóbelijeim, és hiába rendeztem le a 4 tantárgy körül kettőt emelt szinten, nem fogok előbb hazajutni, mint bárki más, úgyhogy asszem spórolnom kell a mobilnetemmel, hogy meg tudjam hallgatni -nem mintha amúgy nem itthon rohadnék egész nap- :D

    Éééés még egy kérdés: isten ments, hogy sürgesselek, hisz még csak ma jött ki, de a HRVY x NCT dream - don't need your love-hoz mit szólsz? :D nem tudom, hogy nevezhetem-e ezt egyáltalán cb-nek, csak azért kérdezem, hogy a mostani cb-kkel együtt lesz-e róla vélemény :D
    Imádom olvasni a véleményeidet, komolyan! Mmwah :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát helló, helló, üdv ismét itt nálam. :D

      A CLC-ről kb. nekem is ez a véleményem. Már talán le is nyugodtam egy kicsit... de akkor sem vagyok képes komolyan venni ezt a dalt. :D Magát a számot szeretem, de amúgy. :/

      AB6IX: Ezekre a srácokra oda fogok figyelni. És médium is vagyok, mert tényleg nyertek! Hű, hát... Ráadásul mindent maguk csinálnak, leborulok előttük. Imádom, hogy merre halad a kpop világ.

      Csak így tovább...!

      NCT: Na akkor itt is ugyanazt éltük át. :D Komolyan felnevettem, mikor olvastam a véleményed. :D Láttam benned önmagam, de nagyon. Bár... átélni nem lehetett kellemes. :D Jaj én is rendelem kedden a lemezüket, alig várom, hogy megkapjam! Haechan... komolyan! Dettó ugyanez vagyok én is, ha csak felcsendül a HtH nem tudok másra figyelni, csak erre a fiúra. Komolyan... Az a hang, egyszerűen hihetetlen! Tényleg, még ha a videókat nézem is, senki másra nem tudok koncentrálni, de egyáltalán. Ez tényleg az ő korszaka!

      A Suju nekem azért nem tűnik fel igazán, mert nem sokat hallgattam a zenéjüket. Nem mondhatom, hogy nagy fan lettem volna. :/ Pedig szerettem volna! De ha te hallod, én lehiszem neked. :) <3

      ONEUS: Én nem is tudom szavakba önteni, hogy mennyire nagyon szeretem ezt a számot. Olyan mértékű... imádatot érzek, nem tudom kifejezni. (Vagy csak elmebeteg vagyok, ez is megeshet. :D) Csak jönne meg egyszer végre a lemezem... :D

      Stray Kids függőségem van. És kezdem kényelmetlenül érezni magam miatta. :D

      Én aznap fogom megvédeni a szakdolgozatom. A para elkap ha csak rá gondolok. Ráadásul PONT AKKORRA VAGYOK BEÍRVA, mikor az MV megjelenik. Másnap reggel meg az utolsó 2 záróvizsgám. Pedig azonnali fordításba akartam kezdeni... :D Szóval teljesen ártézem a helyzeted. :D Ó, és nagyon szurkolok majd!! <3

      Á igen! Mindenképp reagálni fogok erre a visszatérésre!

      Köszönöm szépen, hogy olvastad a bejegyzést, és hogy elmondtad a véleményed, imádtam olvasni <3

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...