2017 MAMA - AKIK NYERTEK




Sziasztok! Mivel a héten nincs egyetlen visszatérés sem, amiről beszélhetnék - nem vicc, egy sincs -, így hamar összekapartam a MAMA nyerteseiről alkotott véleményem. 


Hát igen. Ismét vége, eltelt, elmúlt - de nem nyomtalanul. Fuh gyerekek, nem is tudom, hogy mit érzek az idei műsorral kapcsolatban. Egyelőre vitassuk meg a nyerteseket, aztán még ejtek pár szót az egész műsorról.

Lássuk:




Akikre én adtam a voksom, azok alá vannak húzva. Az okokat már leírtam egy hosszabb bejegyzésben, itt olvashatjátok: 2017 MAMA - JELÖLTEK Aki pedig megnyerte a díjat, annak a nevét kiemelem.

Azokat a kategóriáknál, melyek az előző bejegyzésemnél nem kaptak helyet, most leírom pluszban. 

1. Legjobb új férfi előadó:

Wanna One
Golden Child
TheEastLight
Samuel
Jeong Sewoon


2. Legjobb új női előadó:

Pristin
Dreamcatcher
Momoland
Weki Meki
Chung Ha

Meg se lep. Nincs bajom vele, szeretem a Pristint, de szerintem ezt a DC érdemelte volna meg. De hát kis cégek, tudjuk hogy megy ez. (Már az is csoda, hogy jelölést kaptak.)


3. Legjobb fiúkból álló banda:

EXO
GOT7
NU'EST W
Wanna One
BTS
Seventeen

Nos, ez volt az a pillanat, amikor nagyjából így éreztem magam:



Én nem gondoltam volna, hogy ez valaha előfordulhat. Kérlek Wanna One rajongók, ne haragudjatok, ez nem a banda szidalmazása, nem akarom rossz színben feltüntetni a tagokat stb. De ez marha nagy pofátlanság volt. Egyrészt egy frissen debütált banda már azért is hálás kellene, hogy legyen, amiért részt vehet egy ilyen rendezvényen, de ajándékba megkapja nem csak a legjobb kezdőknek járó díjat, de hirtelen neki jár a legjobb banda díja is? Mégis melyik univerzumban? Komolyan mondjátok, hogy ezzel van aki egyetért? Azok után pl. amit a BTS tett le az asztalra? Vagy a Seventeen, aki majd kidolgozta a belét egész évben - értsd mindent maga csinál! Esetleg a Got7 akik szintén hány visszatérést tudnak a hátuk mögött? Hát ne haragudjatok, de egy kicseszett debütálás se ér ennyit, és nagyon nem érdekel, hogy előtte milyen műsorban vettek részt. Elismerem! Megszenvedtek azért, hogy itt legyenek. Nem tagadom, soha nem is tagadtam. De ettől még csak egy debütáló banda - csak azért, mert kamerák előtt szenvedtek, nem pedig némán, ahogy a többi banda, nem lesznek előjogaik. Semmi bajom velük, nekik adtam a rookie díjnál is a voksom. De ez nagyon nagy tiszteletlenség volt. 


4. Legjobb lányokból álló banda:

Black Pink
TWICE
Red Velvet
Mamamoo
GFriend

Ezzel ki tudok békülni, ha a GF nem lett volna jelölt, rájuk szavazok (vagy MM).


5. Legjobb férfi előadó: 

G-Dragon
Zion.T
PSY
Jong Shin Yoon
Zico

Nem vártunk mást.

6. Legjobb női előadó:

Sunmi
Suzy
IU
Taeyeon
Hezie



Pardon? Jól értettem, hogy IU kapta a díjat Taeyeon helyett? Csak annyit kérdeznék, hogy miért?Ehhez nincs több hozzáfűznivalóm.

Örülök, hogy csak évente van ez a műsor...


7. Legjobb tánc előadás (szóló)

Sunmi - Gashina
PSY - New Face
Lee Hyori - Black
Taemin - Move
Hyuna - Babe

Annyira tudtam...

8. Legjobb tánc előadás (fiúk)

Exo - Ko Ko Bop
NCT 127 - Cherry Bomb
Monsta X - Beautiful
BTS - DNA
Vixx - Shangri-La
Seventeen - Don't Wanna Cry



Ó, itt éreztem azt, hogy ez a MAMA is érdekes lesz. Szeretem a fiúkat, de cseppet se értek egyet a döntéssel. A zsűri vajon látta a Cherry Bomb táncát? Ezt szívesen megkérdeztem volna tőle - mert hogy az mérföldekkel bonyolultabb és összetettebb volt az biztos. Ennek ellenére pedig tökéletes pontossággal van előadva mindig. Nincs bajom a Don't Wanna Cry táncával. Egyáltalán. Csak szerintem nem érdemelte meg a díjat.


9. Legjobb tánc előadás (lányok):

Apink - Five
Twice - Signal
Red Velvet - Red Flavor
Girls Generation - Holiday
Gfriend - Love Whisper




Én nem tartozok azok közé, akik élből azt mondják, hogy a TWICE lányokban nincs tehetség. Semmi bajom nincs velük - de ezt a díjat semmiképp nem adtam volna nekik. Bár, nem lepett meg hogy elnyerték. 

10. Legjobb előadás - énekhang (férfi, szóló):

Zion.T - The Song
Jong Shin Yoon - Like It
Jung Seung Hwan - The Fool
Han Dong Geun - Crazy
Hwang Chi Yeul - A Daily Song


11. Legjobb előadás - énekhang (női, szóló):

Sejeong (Gugudan) - Flower Way
Suran - If I Get Drunk Today
IU - Through the Night
Jeong Eun Ji - The Spring
Heize - You, Clouds, Rain


12. Legjobb előadás - énekhang (együttes):

Winner - Really Really
Mamamoo - Yes I Am 
Bolbbalgan4 - Tell Me You Love Me
BTOB - Missing You
Highlight - Calling You




Ez egyszerűen nevetséges. Semmi bajom a bandával, őszintén. Tudom azt is, hogy Koreában iszonyatosan népszerűek - nem vicc, tényleg nagyon -, de ez nevetséges. Ne mondja már nekem senki, hogy nincs különbség a MM és a BBG4 tagok hangjának minősége közti különbséget. Nem azt mondom, hogy a nyerteseknek nincs jó hangja, de azért könyörgöm! Wheein az egyik legjobb kpop énekes akit csak hallottam, és tudja is miképp használja a hangját. Ez egy vicc. 



13. Legjobb előadás - (hangszeres együttes):

CN Blue - Between Us
Day6 - I Smile
FT Island - Wind
BUZZ - The Love
Hyukoh - Tomboy

Ezt meg tudom érteni, én is elbizonytalanodtam szavazáskor. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem a Day6 nyert, de ezzel az eggyel meg tudok békülni.


13. Legjobb Hiphop&Urban dal:

Dean - Come Over
Mad Clown - Lost Without You
Woo Won Jae - We Are
Zico - Artist
Heize - Don't Know You


14. Legjobb együttműködés: 

Dynamic Duo + Chen - Nosedive
Jay Park & Dok2 - Most Hated
Soyou + Baekhyun - Rain
IU + Ohhyuk - Can't Love You Anymore
Hyorin + Changmo - Blue Moon


15. Legjobb betétdal: 

Bolbbalgan4 - You And I From The Beginning
Suzy - I Love You Boy
Ailee - I Will Go To You Like The First Snow
Chanyeol + Punch - Stay With Me
Crush - Beautiful



Érdekes...

Öhm, ezt ki gondolta komolyan? Teljesen nyilvánvaló, hogy nem Ailee dala volt a legkedveltebb OST idén. Ezt mindenki tudhatja, aki valaha járt a youtube-on, vagy rápillantott az eladásokra. Nem értem, őszintén.

16. Legjobb videoklip: 

EXO - Power
TWICE - Signal
Wanna One - Energetic
BTS - Spring Day
Seventeen - Don't Wanna Cry


17. Az év albuma: 

EXO - The War
Wanna One – 1×1=1 (To Be One)
Twice –  Signal
Seventeen – Al1
BTS - Love Yourself: Her

Őszintén fogalmam sincs, hogy miért nincs itt Taeyeon albuma. Fel vagyok háborodva! Szívesen láttam volna még Lee Hyori - Black, Teamin - Move, NCT - Limitness & Cherry Bomb, SNUPER - The Star of Stars, April - Prelude, CLC - Free'SM, MYTEEN - MYTEEN Go c. lemezeket is (többek között) - esetleg SNSD Holiday Night.

Könyörgöm, mondja már meg nekem valaki, hogy miért nem lehet leszakadni végre a Wanna One-ról? 




Ugye mindenki tudja, hogy azon az "albumon" konkrétan 3 (!) darab szám kapott helyet (a másik kettő: egy darab intro, meg egy dal amit még a műsorban énekeltek). Azért ne vicceljünk már, hogy 3 dalt jelölünk egy ilyen díjra...

A The War nálam szóba se jöhetett. Egyszerűen egy darab dalt szerettem róla. Egyetlen dal van, amit a mai napig hallgatok róla, a többit nem. Nem mondom, hogy pocsék lett, nem, egyáltalán nem. De hogy nekem egy cseppet se jött be, az is biztos. Problémám volt a szövegekkel (csak 2 helyen nem), magukkal a dalokkal és volt ahol a hangokkal is. A KKB pedig még mindig kiakaszt néha. 

Én a Her-t szerettem volna az év albumaként látni, ha már azokat meg se említették, amiket én jelöltem volna - azok között pedig nem biztos hogy a BTS nyert volna. (Nagyon sajnálom.) De ezek közül mindenképp a Her lett volna nálam a befutó. A Her egy nagyon erős album, még akkor is, ha a DNA nagyon nem a kedvencem. A többi dal nagyon jól sikerült: a Sea, a Her, a Pied Pier, a Mic Drop és a Go Go szövege egyszerűen zseniális. Ezúttal 5 kifejezetten jó szövegű, kidolgozott és okos dalt kaptunk egy mini lemezen. Ez azért értékelendő. Nem tudom mennyiből készült fordítás, vagy azok milyenek lettek, de biztosítalak tieteket, koreaiul nagyon jól sikerültek. Emellett a Best of Me és a Dimple is kellemes dalok lettek, sőt a DNA-vel sem volt semmi baj (csak nem az én ízlésem - ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne!).

A Seventeen esetében egy picit bajban voltam. Nagyon szeretem a Don't Wanna Cry c. számukat - értsd: nagyon -, konkrétan egész nyáron rongyossá hallgattam, és még mindig nem okoz gondot egy órán át megszakítás nélkül élvezni. A többi dalt is szeretem, és nagyon-nagyon büszke vagyok a fiúkra. Olyan sokat dolgoznak, olyan jó dalokat hoznak nekünk! A szememben csak ők voltak ellenfelei a BTS-nek (itt). Azonban, a Her szövegileg magasabb szinten áll, és hangzásilag is jóval szélesebb skálán mozgott. Ettől függetlenül a kedvenceim között lesz!


De az hogy a The War nyert, engem megdöbbentett. Nagyon. Azt persze tudtam, hogy jelölve lesz, de hogy nyernek is... hát az valahol megdöbbentő. (De azért a szívem mélyén örülök persze.)


18. Az év előadóművésze: 

BTS
TWICE
EXO
Wanna One
IU

Egyetértek, nem is nagyon fűznék hozzá semmit. Mondjuk! A Wanna One ebben a kategóriában még meg is állja a helyét. Hiszen azért valóban nagy a felhajtás körülöttük, és rengetegen foglalkoznak velük. Itt tényleg megértem a jelöltségük okát!


19. Az év dala: 

Twice - Signal
EXO - Ko Ko Bop
Heize - You, Clouds And Rain
Red Velvet - Red Flavor

IU - Through The Night


Örülök, hogy nem a KKB nyert. Isten bocsássa meg, de örülök. Egyébként ezeket a jelölteket, a RV és a Twice kivételével nem is értem. Nekem a Signal se jött be - szöveg! -, de mivel nagyon népszerű volt, elfogadom hogy itt a helye. Szerintem ide kellett volna sorolni a Mamamoo - Yes I Am, Sunmi - Gashina c. számát! És még a TWICE mellett is lett volna esélye Sunmi-nak. Bármennyire meglepő, Sunmi nagyon népszerű odahaza + személy szerint sokkal erősebbnek tartom. A szövege zseniális, a zene kiváló, az előadás + tánc is tökéletes. 

Különleges díjak (többségük légből kapott, hogy látszólag változatos előadókat díjaznak): 

Feltörekvő csillagok: Wanna One, Kim Chungha (A Wanna One hová törekszik? A felbomlásra?)
Nemzetközi kedvenc: Seventeen
Ázsia legstílusossabb sztárja (Japánban): EXO-CBX - hát ez egy igazán fontos díj...
Ázsia legstílusossabb sztárja (Hong Kong): BTS - szintúgy...
Világkörüli előadó: Got7 - Ez azért megdöbbentő, tekintve hogy a BTS-nél jobban senki se érdemelte meg ezt a díjat, azért valljuk be. Örülök, hogy a G7 is kapott valamit, de enyhén nevetséges, hogy pont ezt.
Koncertek legjobb előadója: Monsta X - örülünk, hogy a MAMA zsűrije ennyit jár koncertre, hogy ezt így zsebből kijelentette.  Egyébként nincs bajom azzal, hogy ők kapták, nem a fiúkba kötök bele - ahogy soha nem tenném senkivel -, csak érdekes kategória... 
Az év felfedezettje: Nuest W
MWawe rajongók választása: EXO
Legstílusosabb zene: Sunmi Ezt egyébként igaznak látom.
Új ázsiai előadó: NCT 127  Mi ez a kategória? 





Nos, összességében botrányosnak találom a díjazottak nagy részét. Mondjuk, nem vártam mást. 





Oké, hát ennyi lenne. Akkor ejtsünk szót a műsorról - mert, ó te jó ég! Volt egy-két problémám. 

Először is, szívesen meghallgatnám, hogy a műsort, aminek hosszára évek óta panaszkodnak, nem ketté, de háromfelé szedik, hogy mind az előadók, mind a résztvevők leforduljanak a székről. Ekkora baromságot se értem még. 

Most őszintén? Ki volt kíváncsi az első két napra? 90% a KPOP sztárok miatt nézi a műsort, nem másért + minél hamarabb szeretnénk megtudni a díjazottak nevét - ennyi. Ehelyett, ó, hát, ezt kaptuk. Én pl. az első napot totál kihagytam, és egyáltalán nem bánom. Ezzel nagyon sokan lesznek így, tehát nem hiszem, hogy erre még egyszer példa lesz. 

Ami nagyon tetszett, az - bár kitalálhattátok már -, BoA volt. Ó Istenem! Most komolyan, végre mindenki láthatta, hogy mégis miért hívják királynőnek. Japánban (és egyébként Koreában is) nagyon híres, nincs olyan aki nem ismeri, még a fiatalok közül sem. Az tény, hogy 17 éve debütált,  de nincs olyan aki ne tisztelné, meg kellene hogy döbbentse az embereket.  Hisz ezért volt lehetséges, hogy egy kész koncertet nyomtak le a híresebbnél híresebb számaiból. IMÁDTAM. Bár azért csalódott voltam, hogy az ő hangját kb. soha nem lehetett hallani. Gyűlölöm a dalaiból készült feldolgozásokat - de ettől eltekintettem.



Persze előadta a Camo-t (ami az egyik legalulértékeltebb dal ebben az évben, nem is értem), és az Only One-t is. Áh, nem is lehettem volna boldogabb. (Ezek után elárasztották BoA összes videóját, és jöttek a felháborítóbbnál felháborítóbb kommentek, amiket talán inkább nem is említenék...)

Ezen kívül a második napról szinte senki sem érdekelt, megnéztem az előadásokat, de nem volt semmi igazán emlékezetes. Ó de! Az AKB48 & Chungha és a Weki Meki! Örültem, hogy egy japán és egy koreai banda egy színpadra lépett. 

Aztán eljött a harmadik nap is - ekkorra már nagyon elegem volt az egészből, hogy őszinte legyek. Volt egy csomó fellépőnk, ezerrel húzták az időt... De azt mondom, hogy nem volt vészes (mondjuk), mert sokkal jobban élveztem az előadásokat, mint az előző napokon. 

A Got7 & Day6 előadás nagyon jól sikerült, azonnal rá is kerestem utána. Imádnék egy rock verziót ebből a dalból, talán még a refént is megszoknám. Nagyon üdítő volt!


Tetszett még Sunmi és Taemin előadása (mindegyik), nagyon eltalálták a párosukat. Mind a ketten csodás előadók, egyedül is képesek akár megtölteni a színpadot... együtt pedig!

Ó te jó ég, mikor meghallottam az I Just c. dalt felcsendülni, azt hittem rosszul hallok - és úgy is volt. Nem is, az még el is ment, tetszett Taeyeong és Seulgi tánca, de... és lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de ki nem állhattam Hitchhiker mixeléseit, az agyamra mentek. Az eredeti dalokat akartam hallani - az irritációm pedig a The 7th Sense-nél tetőzött. Imádom a dalt, de így inkább hagyjuk.

Ó, és mi történt? Ma nagyban néztem a műsort. Mit az Isten, pont az Exo jött, a KKB c számmal, mikor akadozni kezdett az adás. Nagyjából húsz, ismétlem, húsz percen keresztül kellett néznem és hallgatnom őket. No, gondoltam, ez is csak velem történhet meg. Így inkább kiléptem, és az ő előadásaikat később néztem meg. Imádtam, hogy előadták a Power-t, de a The Eve tánca, hát, még mindig vérlázítónak érzem egy kicsit. (De Baekyhun hangjáért átélném még ezerszer is ha kellene.)

A BTS előadások közül a Not Today tetszett a legjobban, a Mic Drop és a C4 a legkevésbé.


Ó, és emellett imádtam Soyou és Chanyeol előadását! Ó, mikor felcsendült a Stay with me, na hát az igazi meglepetés volt! IMÁDOM azt a dalt. (Még ha Soyou hangja furcsa is volt.)





Összességében nem voltam elragadtatta a műsortól. Az első nap majdnem szörnyű volt, a színpad, a kamerák, minden színvonalon aluli volt. A második nap már azért sokkal jobb, de akadtak problémák. Azonban, nem volt annyi díj, hogy ezt a rengeteg időt ki tudják tölteni, így a fellépésekkel kellet megoldani. Ahelyett, hogy egy ütős napot szerveztek volna (hát, már kétlem, hogy tudnak, évek óta nem akar sikerülni), még unalmasabbá, fárasztóbbá tették az egészet. Figyeltétek az előadók arcát (főleg az első két nap)? Áh, nem értem mit akartak elérni ezzel. Ahelyett, hogy a díjazottakon lenne a hangsúly, felesleges cicomára megy el minden pénz.  Minden évvel egyre csalódottabb vagyok. 


Ti mit gondoltok? :) 

6 megjegyzés:

  1. Kedves Monami

    Nekem nem volt bajom a műsorral, jobban tetszett mint az előző években. Azokkal se volt bajom akik díjakat kaptak. Miért lenne annyira rossz a Wanna one? Szerintem nagyon tehetségesek és jó zenéket csináltak. És nem egyszer kétszer tértek vissza ami elég szép eredmény, nem kell leírni őket. Taeyeon albuma szerintem nagyon unalmas volt. Minden szám ugyanolyan volt rajta. IU azért nyerte meg a díjat mert jobb hangja van azért mint a többi jelöltnek. Ennyi a véleményem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gabrielle! :)

      Köszönöm a véleményed! Érdekes, hogy neked ez jobban tetszett, de azért örülök is neki. Nekem kész kínszenvedés volt végigülni, de jó hallani, hogy más élvezte. Nem rossz a Wanna One. Egyáltalán nem rossz - de sajna egyszer tértek vissza, mikor már végleges volt a jelöltek listája, tehát az most nem számít.

      Az, hogy IU-nak jobb hangja van mint a többi jelöltnek, egy kicsit erős kijelentés. Szép hangja van, nem tagadom, de ez nem jelenti, hogy jobb énekes, mint mások. Ez a téma biztosan érdekes lehet, ajánlom merülj el benne picit! :)

      Törlés
  2. Idén nem volt alkalmam annyi időt szánni a MAMA-ra, nem is néztem élőben, csak most láttam utólag azokat az előasásokat amik érdekeltek. Háááááááát. Áuuucska.
    Heiziet imádtam, kb ennyi.
    A BTS, tudod, hogy a szívem csücske, de azt kell mondjam, hogy nem tetszett annyira amit lenyomtak, ha választani kell talán a Mic Drop még elment, de nem tudom mi okból nem éreztem azt, hogy ők most ezt az előadást nagyon akarják és bár nagyon felkapta most őkeg korea meg amerika úgy éreztem sok volt a rivaldafény nekik most itt. A Monsta X nem volt rossz japánban, a Got7 kivételesen tetszett, jó volt a Day6 feldolgozás meg a hangular. Taemin és Sunmi is jól nyomták. Hangilag az EXO a The Eve-nél szerintem borzalmas volt, tényleg csak Baekhyun tudott énekelni, de a Power és a KKB most kellemes meglepetés volt nekem, sokkal több átjött, mint a BTS-nél, viszont lehet én vagyok vészmadár, de a végén azok a tekintetek elég keserűek voltak, ha nem visszavonulást sugalltak, akkor nem tudom mit, de lehet én vagyok bolond.
    A Stay with me-től sokkal többet vártam. Imádom a dalt, de ez a nő irritáló volt számomra, hangilag még elment, de ahogy dobálta magát járás közben és amennyire távol állt a kifejezésmódja a dal üzenetétől az kikészített. Chanyeolnál pedig szintén kínlódást és.fájdalmat éreztem. Az NCT és a mixelt előadásnál egyet értek. Engem is zavart a szétbarmolt zene. Tetszett még a kis rapper előadás, aranyosal.voltak a.srácok és végre nem szakadt be a dobhártyám.
    Borzalmas, szörnyűséges volt az idei MAMA szerintem és örülök, hogy elmentem kirándulni és csak utólag lestem bele....a díjazottakhoz és jelöltekhez inkább hozzá sem szólok mert felháborító. Jövőre remélem összeszedik magukat, mert ha vizuálisan és technikailag (gondolok a színpadra és a fényekre, hangzásra) is tovább romlik a helyzet nem tudom mi lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm a hozzászólást, és hogy olvastad a bejegyzést.

      Hááát, tényleg nem maradtál le semmiről. Fogalmam sincs, hogy én miért kínzom magam ezekkel... minden áldott évben. Sokkal jobban jártál, hogy ezt nem szenvedted végig, mert... immár igen, három napig tartott, nem egy estig. Ez nevetséges.

      Furcsa, de nekem se tetszett igazán a BTS előadása. Ezért sem mertem részeletezni különösebben (még megöltek volna). Furcsa és picit... hogy is mondjam, erőltetettnek tűnt egy picit. Nem tudom, hogy én képzeltem-e be vagy sem... de jobbnak láttam, ha nem megyek bele ebbe jobban. Jövőre merem remélni én is, hogy ennél azért... valamivel jobb lesz a színvonal, mert ez elég gyér volt.

      Még egyszer köszönöm a hozzászólást és hogy olvastad a bejegyzést. :)

      Törlés
  3. Úristen ,hogy voltál képes rögtön a műsor után ilyen higgadt bejegyzést írni? Nekem nem ment volna :'D Nem gondoltam volna hogy a tavalyitól lehet még rosszabb... hát az mnet megcáfolt >< Most őszintén, én még mindig nem tudom felfogni hogy a wanna one tényleg a legjobb előadó lett... Nincs a fiúkkal bajom, a legjobb újonc díjat maximálisan megérdemelték. De legjobb fiú banda? Egy banda amelyik csak ideiglenes? Szép... A legjobb tánc előadásnál én a Vixxnek örültem volna a legjobban, de a seventeen is megérdemelte nálam, szerintem nagyon látványos az ő koreójuk de ami számomra a legjobbá teszi, az az ahogy a 13 tag teljesen tökéletesen egyszerre mozog. Ez néha még egy 5 fős bandának se sikerül teljesen, nem hogy 13nak... A BBG4 győzelménél én köpni nyelni nem tudtam, komolyan bárki másra gondoltam volna, de rájuk nem. Mondjuk én a BTOB-nak adtam volna a díjat. Az együtteseknél: nálam az FT a no.1, de hát nyilván való volt hogy ők nem nyernek, innentől nekem mindegy volt ki kapja. Legjobb OST: imádom Aileet, kedvenc énekesnőm, de én se neki adtam volna. Nekem Crush dala a kedvencem, de Chanyeolék száma érdemelte volna a győzelmet. Az év albuma, hát nagyon nem az EXO-nak adtam volna, de ha már a BTS megkapta az év előadója díjat (amit szerintem vitathatatlanul megérdemeltek, egyik másik előadó sem mutathat fel több érdemet idén mint ők) egyértelmű volt, hogy a másik nagydíj az övék kell legyen. Na és a fellépések. Az EXO Power száma eszméletlenül jó volt, tökéletes hangulatot csináltak vele (mondjuk nem nehéz, elég bulis szám szerintem :D ) nekem nagyon tetszett. Viszont nem értem miért volt szükség egy Kai szólóra. Jó oké, tudom, nagyon jól táncol és kocka hasa van, felfogtuk. Szívesebben hallgattam volna mondjuk a what you dot, vagy a forevert... BTS: hát nem tudom, de szerintem meg sokkal jobb volt a mostani fellépésük mint a tavalyi (istenem, köszönöm hogy nem volt több fire...) Bár igaz, most hogy láttam az mma-t hát igen, mérföldekkel jobb volt. Mondjuk lehet elfogult vagyok, a you never walk alone és a spring day is nagy kedvencem, szóval én teljesen odáig voltam :'D Ja igen, és a kedvenc részem... a fanháborúk... hát én nem tudtam komolyan elhinni hogy megint miért estek egymásnak... A legstílusosabb sztár díja... tényleg? Úgy értem TÉNYLEG?? Most őszintén, az egyik legidétlenebb és legértéktelenebb díj miatt megy a veszekedés? Nem mindegy ki kapja? Szerintem sem az EXO-nak sem a BTS-nek (sőt semelyik bandának) nem az a legnagyobb álma hogy egyszer a legstílusosabbnak válasszák egy díjátadó vörös szőnyegén... Nem hiszem hogy az EXO-nak álmatlan éjszakái lennének emiatt a díj miatt xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Örülök, hogy olvastad a bejegyzést, és köszönöm a hozzászólást!

      Én nagyon kiborultam. Nem is, inkább értetlenül álltam néhány kategóriánál. Most, hogy így túlestünk a MMA-n is, kicsit azért jobb a hangulatom. Talán arról is fogok írni, még össze kell szednem magam. A tánc kategóriában igazad van, a Vixx-re ment minden második szavazatom, nagyon eredetinek tartottam a táncukat. Viszont abban igazad van, hogy a ST-nek is megvan a maga erőssége, teljesen igazad van. Az már csak az én ízlésem, hogy a Vixx vagy az NCT táncát ha nem is jobbnak, de nehezebbnek látom. Ettől persze még imádom őket. :D Igaz, lehetetlen lett volna két nagy díjat is odaadni a BTS-nek (az tényleg durva lett volna), de valahogy az adott jelöltek közül egyszerűen nem... nem tudom, nem tudtam volna mást választani. Lehet, hogy ez egyéni dolog volt nálam, de volt, hogy nem éreztem elég erősnek a melléjük állított versenyzőket. De így is nagyon furcsának találtam, hogy a BTS 4 vagy 5 dalt adott elő, az EXO szintén (szerintem ezért kellett Kai tánca is, egyenlő legyen a két banda közti... nem is tudom mi :D), míg másoknak fele ennyi se jutott. Értem én, hogy népszerűek, de akkor is. Mondjuk ezt köszönhetjük annak is, hogy 3 napra osztottuk szét a díjátadót, így valamivel csak ki kellett tölteni az időt. Jááj a Power nagy szerelmem, nagyon boldog voltam, mikor előadták! És a közönség is. (Bár a mai MMA-hoz képest, a MAMA szinte halott volt. Bár, ez lehet, hogy csak nekem tűnt így. Ráadásul az előadók is sokkal vidámabbak voltak.)

      A fanháborúk... főleg a legstílusosabb sztár díjért... hát nevetséges. Ezért ölni egymást! A MAMA-n minden évben ez van, minden évben csalást szimatolnak, újraszámoltatják a szavazatokat, stb.

      Még egyszer köszönöm, hogy olvastad a feldúlt bejegyzésemet! :D

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...