2017 MAMA - Jelöltek



Sziasztok! Itt az idő! Igen, ismét itt az idő, nemsoká megérkezik a MAMA a maga szépségével, és a rengeteg bakival, amitől egész este forgatni fogjuk a szemünket. Emlékezzünk csak az eddigi gyönyörű évekre. Hm, alig várom.

Egyelőre azonban, még nem tartunk ott, még csak a jelöltekben gyönyörködhetünk - vagy épp a haragunknak és felháborodásunknak adhatunk hangot. Mert, nos, velem az utóbbi is előfordult.

Lássuk:


Először is, sajnálom, hogy ilyen kihagyások vannak a blogon, de nem is fogok tudni olyan sokat foglalkozni vele, mint azelőtt (azért igyekezni fogok), sajnos egyelőre kórházlátogatási hobbimnak kell, hogy éljek. Ettől függetlenül mostantól kicsit több időm lesz. Reméljük. :) Ó és a youtube kb. letiltott, még egy baki, és törlik a csatornámat, szóval egy pici pihenőt veszek ki, és csak óvatosan járok el. (Vagy nyitok egy másikat addig, ugyanazzal a névvel. Vagy valami ilyesmi.)


Akkor lássuk is!

Minden kategória alatt aláhúzom azt, akire én adom a voksomat. Ha van hozzáfűznivalóm egy-egy jelölthöz, azt is ugyanott találjátok.

1. Legjobb új férfi előadó:

Wanna One
Golden Child
TheEastLight
Samuel
Jeong Sewoon

Gyerekek, fogalmam sincs, hogy ebben a kategóriában kire kellene szavaznom. Az én kedvenc debütáló bandáim közül egy sincs jelölve. A TheEastLight énekesei úgy hangzanak, mint egy csapat nyolc éves kórista, sajnálom, nekem nem jönnek be. Samuel Sixteen című dala és klipje ultrakínos volt, még egyszer se tudtam végignézni, like... just no. A Golden Child már valamivel összeszedettebb együttesnek tűnik, hangilag és úgy egészében is - ettől még sajnos nekem nem jöttek be különösebben. Ha a Wanna One-ról van szó, nem tudom mit mondjak. Engem nem nyűgöztek le. A hangok tagadhatatlanul jók, de a debütáló számuk kb olyan volt, mint minden második ebben az évben. Az meg, szégyen vagy nem szégyen... Jeong Sewoon fogalmam sincs, hogy kicsoda - de gondolom P101 versenyző lehetett, manapság minden csak velük van tele. A jelöltek közül a Wanna One-nak adnám a szavazatom, ha innen kell választani, de nem mondhatom, hogy őket tartom az éve legjobb új bandájának. (A jelöltek közül ezt egyre se tudom elmondani.) De persze ez kizárólag az én véleményem, ha ti őket szeretitek a legjobban, annak csak örülök. :) 

2. Legjobb új női előadó:

Pristin
Dreamcatcher
Momoland
Weki Meki
Chung Ha

Itt egyértelműen a DC-re adom a szavazatom. Szeretem ezen kívül még a Pristint is, de a többiek nem igazán, hogy is fogalmazzak, nem igazán hatnak meg. A DC háromszor, igen, őrület, de háromszor a léptek színpadra ebben az évben, hangilag nagyon felkészültek, egy szinte addig nem létező stílust hívtak életre, rendes koreográfiájuk van... Egyszerűen, ennél többet nem lehet kérni egy debütáló bandától. Egyébként pedig minden jelölt esetében vitatkozhatnánk arról, hogy debütáló bandának számítanak-e...

3. Legjobb fiúkból álló banda:

EXO
GOT7
NU'EST W
Wanna One
BTS
Seventeen

Ne haragudjatok, de itt nagyon kiakadtam. Mit keres a Wanna One vagy a Nuest W ebben a kategóriában? Őszintén, ez már a pofátlanság határát súrolja. Jó, mondjuk azt, hogy a Nuest W itt most tényleg az egész Nuest-et képviseli, jó oké, elméletileg elfogadható a jelenlétük, de egy debütáló banda... Hát ne haragudjatok, kidobtak egy mini lemezt, és máris a kpop legjobb bandája lettek? Azért ezen tessék elgondolkodni. Köszönöm! Hhh.

Szóval, a jelöltek közül a BTS, a Seventeen és a GOT7 volt az, akire azt tudtam mondani, hogy igen, teljes mértékben megértem miért vannak itt. Az EXO esetében ez amolyan határeset volt. Nem azért, mert ki nem állhattam a KKB című számukat (és az albumért se vagyok oda), hanem azért, mert a többi banda nem egy árva albumot vágott hozzánk, hanem úgy éreztem, hogy egy kicsivel aktívabbak voltak. 

A szavazatomat a BTS-re adom (igen, még mindig EXO-L vagyok, léteznek ilyen csodák), mert úgy vélem, hogy megérdemlik. Sajnos (vagy nem sajnos) elég nehéz überelni azt, amit ők csinálnak. (Főleg, ha még csak nem is próbálkoznak vele.) 

+Én nagyon, nagyon hiányoltam a HighLight-ot. Nagyon!


4. Legjobb lányokból álló banda:

Black Pink
TWICE
Red Velvet
Mamamoo
GFriend

Itt elég nagy bajban voltam. A Red Velvet, a Mamamoo és a GFriend között elég nehezen döntöttem. Hogy is mondjam, mindegyiküknek másért adtam volna a díjat. A Mamamoo - Yes I Am magában egy díjnyertes dalnak kellene, hogy legyen. A szövege egyszerűen párját ritkító! Khm, szóval. Viszont, a GFriend mellett döntöttem, annak ellenére, hogy pl. a Fingertip c. dalukat nem szeretem. De! A lányok 3 videót, 2 nagyon erős mini albumot (16 dal) hoztak nekünk idén, amivel egyik másik jelölt se szállhat szembe. (Számügyileg a Twice valóban felveszi velük a versenyt, de minőségileg nem feltétlenül.)

Azt mondjuk nem tudom, hogy a Black Pink miért van a listán. Mármint, kiadtak egy darab dalt és ennyi. De hát mekkora balhé lenne, ha egy YG banda nem lenne jelölve! (Nem mintha megnyerhetnék ugye. Vannak itt színfalak mögött burjánzó balhék.)


5. Legjobb férfi előadó: 

G-Dragon
Zion.T
PSY
Jong Shin Yoon
Zico

Jó ég! Ebben a kategóriába esküszöm random dobják be az előadókat, mert alig van képernyőre vihető szólóénekesük. LOL. Fogalmam sincs kire szavazzak. Gondolom Zico lesz a jelöltem. Persze innen idén neki és GD-nek van esélye. Bár, ha kicsit fair játékot akarnak mutatni, odalökik a díjat Zion.T-nek. 

6. Legjobb női előadó:

Sunmi
Suzy
IU
Taeyeon
Hezie

Szerintem idén Taeyeon totálisan megérdemli ezt a díjat. Sőt, nálam még mindig játszik a legjobb album díja is. Amit azzal a lemezzel művelt, egyszerűen megmagyarázhatatlan. Tőle egyáltalán nem megszokott, rengeteg stílusjegy bukkan fel a dalokban, a szövegek is remekül hangzanak (némely elég fájdalmasan igaz). Nem tudom mit mondjak el még pluszban. A hölgy végre hangilag is pont az nyújtja amit hallani akartam tőle. Nekem idén ő a nyertes (és remélem tényleg ő fog nyerni). Itt volt még Heize, akit nagyon szeretek, és őszintén meglepett, hogy egyáltalán jelölést kapott, mert hát... Nem igazán pop énekes a hölgy. Mármint, a pop koreai, klasszikus értelmében. Ó Sunmi! Drága Sunmi, én imádlak, és imádom a dalod is. Tudod, azt az egy szem dalt. 


Suzy nekem... nem. A lemeze olyan meeeeh volt, minőségileg nagyon sok problémám volt vele - persze ettől még ti szerethetitek! -, így hát rá biztosan nem voksolnék. IU pedig, nos igen... Sokan érvelhettek IU mellett a Palette miatt. Sajnos nekem egyáltalán nem jött be a lemeze, már sokadszor ugyanolyan, mint előtte a többi (szomorú, de elég rég érzem ezt vele kapcsolatban), s most a klipes dal se fogott meg igazán. Ami azt illeti a Palette eladási száma: 67,176, míg a My Voice eladási száma: 215,606. Úgy tűnik, nem csak nekem tetszett jobban a My Voice.



7. Legjobb tánc előadás (szóló)

Sunmi - Gashina
PSY - New Face
Lee Hyori - Black
Taemin - Move
Hyuna - Babe

Akkora k.csögség, hogy Taemin-t betették ide. Mármint, mind tudjuk, hogy a közönség nagy része sokkal többet szavaz férfiakra, mint nőkre. Ennyi erővel ezt is szét lehetett volna szedni fiúkra és lányokra - bár annyi szólós meg nincs. Igen, ez elég nagy probléma. 

PSY nem tudom mit keres itt minden évben, ugyanazzal a tánccal. Nem leszólni akarom, de remélem értitek amit mondok. 
Hyuna idén nekem, hm, nem nyerte el a tetszésem, még akkor sem, ha (hála Istennek) jóval visszafogottabb is volt. 

Hm, Lee Hyori és a Black nagyon erős. Különleges, tényleg van igazi hangulata. Gyönyörű! 
Taemin remekelt, ahogy mindig is - Sunmi pedig igazán szórakoztató és érdekes volt. Nálam ez három koreo között ingadozik, minden szavazatom másik előadónak adom. 



8. Legjobb tánc előadás (fiúk)

Exo - Ko Ko Bop
NCT 127 - Cherry Bomb
Monsta X - Beautiful
BTS - DNA
Vixx - Shangri-La
Seventeen - Don't Wanna Cry

Az NCT és a VIXX felváltva kapja a szavazataimat, egyrészt ideje volna, hogy a Vixx is kapjon valamit a rengeteg nagyon is minőségi lemez, klip és tánc után. Nekem a Shangri-La tánca nagyon tetszik, amit pedig a legyezők adnak hozzá, nos, tagadhatatlanul remek. Másrészt, az NCT - ha az egész koreót nézzük -, valamivel összeszedettebb volt, míg a Vixx tánca egyes helyeken igen furcsa volt. Persze nem igazán összehasonítható a kettő... ezért is kapják meg mindketten a szavazatom. 


9. Legjobb tánc előadás (lányok):

Apink - Five
Twice - Signal
Red Velvet - Red Flavor
Girls Generation - Holiday
Gfriend - Love Whisper

Őszintén szólva, ezen nem kellett sokat gondolkodni. A Red Flavor-t imádtam még, de azért a Love Whisper mellett olyan kis könnyednek tűnik. Ezzel persze nincs is baj, de idén GF-nek adom a szavazatom. ^^


10. Legjobb előadás - énekhang (férfi, szóló):

Zion.T - The Song
Jong Shin Yoon - Like It
Jung Seung Hwan - The Fool
Han Dong Geun - Crazy
Hwang Chi Yeul - A Daily Song

Gondolom Zion.T kapja a díjat (attól függően, hogy az előző kategóriában nyer-e). Rajta kívül nem is tudom kinek szavazná meg a közönség. Jong Shin Yoon hangja nagyon jó, a dala pedig tényleg nagyon népszerű volt - furcsa is nem konkrétan kpop előadókat látni ezen a díjátadón -, Jung Seung Hwan szintúgy gyönyörűen énekel, csodásan ad át érzelmeket, de a dala (ami amúgy nagyon jó), fele olyan népszerű se volt. Jong Shin Yoon mellett szóba jöhet még Han Dong Geun is, és nagyon, nagyon esetleg Hwang Chi Yeul. Személy szerint szeretem a The Song-ot, de nem hiszem, hogy Zion.T-nek tényleg Jong Shin Yoon-nal és társaival kellene egy kategóriában lennie, főképp nem egy eléggé nagy részben rap számmal. Nem értem benne a logikát, de hát igen, nincs elég popénekes. (Még ebből az ötből se tudnék rámutatni egyre sem, aki valóban kpop énekes volna.)

Az én szavazatom most is megoszlik, random kap mindenki egyet. 



11. Legjobb előadás - énekhang (női, szóló):

Sejeong (Gugudan) - Flower Way
Suran - If I Get Drunk Today
IU - Through the Night
Jeong Eun Ji - The Spring
Heize - You, Clouds, Rain

Imádom Suran hangját, de ha ez a dal kapott jelölést, akkor, hm, nem tudom mit kellene mondanom. Nekem nem. A Flower Way szintén, az élők során nem igazán nyerte el a tetszésem. Eunji szívhez szóló volt, gondolkodtam is egy kicsit, hogy neki adjam-e a szavazatom, de sajnos nem tudott úgy hatni rám, mint Heize, szóval végül meggondoltam magam.

Egyébként, Taeyeon mégis miért nincs a listán? Őszintén, miért nincs rajta? (Bár értem, hogy Ailee mért nem került fel, azért kissé dühít az is... mert a 낡은 그리움 is számíthatna.) No mindegy, ez így alakult.



12. Legjobb előadás - énekhang (együttes):

Winner - Really Really
Mamamoo - Yes I Am 
Bolbbalgan4 - Tell Me You Love Me
BTOB - Missing You
Highlight - Calling You

Highlight imádlak, de ebben a kategóriában a Mamamoo nyert nálam. (Még ha az It's Still Beautiful lett volna jelölve...) A BTOB miatt elgondolkodtam egy kicsit, de még mindig a Mamamoo felé húzott a szívem (fülem), szóval ez sem változtatott. A másik kettő jelöltet szeretem ugyan, de nem ebben a kategóriában nem szavaznék rájuk. (Bocsi.)



13. Legjobb előadás - (hangszeres együttes):

CN Blue - Between Us
Day6 - I Smile
FT Island - Wind
BUZZ - The Love
Hyukoh - Tomboy

A Tomboy elbizonytalanított ugyan, de aztán Wonpil halkan énekelni kezdett a fülemben, és kész is voltam. Sajnálom, de az egyik legjobb, legérdekesebb hang az övé, amit hallottam ebben az iparban.

13. Legjobb Hiphop&Urban dal:

Dean - Come Over
Mad Clown - Lost Without You
Woo Won Jae - We Are
Zico - Artist
Heize - Don't Know You

IMÁDOM HEIZE-T! Nem kicsit, nagyon. A hangja csodálatos, minden amit kiad a kezei közül aranyat ér, egyszerűen imádom. A We Are majdnem megkapta a szavazatom, tényleg egy hajszálon múlott, de a Don't Know You személy szerint jobban tetszik. (Zico... jobb szerettem volna, ha nem ezt dalt jelölik tőle.)



14. Legjobb együttműködés: 

Dynamic Duo + Chen - Nosedive
Jay Park & Dok2 - Most Hated
Soyou + Baekhyun - Rain
IU + Ohhyuk - Can't Love You Anymore
Hyorin + Changmo - Blue Moon

Őszintén... egyiket se szeretem. Sajnálom, egyiket se szeretem. Az én kedvencem idén GroovyRoom & Jay Park & Heize - Sunday. ^^


15. Legjobb betétdal: 

Bolbbalgan4 - You And I From The Beginning
Suzy - I Love You Boy
Ailee - I Will Go To You Like The First Snow
Chanyeol + Punch - Stay With Me
Crush - Beautiful

Hű, ezen még gondolkodnom sem kellett.


16. Legjobb videoklip: 

EXO - Power
TWICE - Signal
Wanna One - Energetic
BTS - Spring Day
Seventeen - Don't Wanna Cry

Ehm. A Power, az Energetic és a Don't Wanna Cry... mit keres itt? Komolyan kérdezem. Mit keresnek itt? A Power, hm, oké, sokak nagyon szórakoztatónak találták, és azzal egyet kell értenem, hogy "egyedi" is. (Fogjuk rá.) De még így se... meg se említettem volna ebben a kategóriában! 

Ha már igazi versenyt akartok, legyen ez a lista: BTS- Spring Day, Heize - Don't Know You, Nine Muses - Remember, B.A.P - Wake Me Up, Gugudan - Girl Like Me, WJSN - I Wish, CLC -  Where Are You


Nos, úgy tűnik ennyi lenne. Mégis mi a fene? Hol van a legjobb album? Hol van az év dala? Mi történt pl. ezekkel a kategóriákkal? Oké, hát, hm. Esetleg később jelentik be a jelölteket? De hisz, már megy a szavazás! Akkor most...? Tudja valaki erre a választ?

Hát, azt hiszem ennek a bejegyzésnek is a végére értünk. Nektek mi a véleményetek?

6 megjegyzés:

  1. Úristen! Végre újra itt vagy! :D :D Nagyon örülök. Nem tudom mi zajlik éppen az életedben de erőt és kitartást kívánok mindenhez. ;) Most pedig leírom az én véleményem is. Nem fogok tudni mindegyik kategóriához hozzá szólni de nem baj XD. Legjobb új női előadó: Nos a voksomat határozottan a Dreamcatcher kapja. Habár chunga dalait és a weki meki számokat is nagyon szerettem legyünk őszinték... a Dreamcatcher-t nem múlják felül az ő dalaikat imádtam. Ez nem volt kérdés. Legjobb fiúkból álló banda: Hát én felváltva szavazok a Seventeenre meg a Bts-re. Mindegyikük ki tett magáért. Habár egy pöppet és a Seventeent jobban szeretem de ahogy mondtad nehéz überelni a BTS-t. Legjobb lányokból álló banda: Gfriend. Határozottan és vitathatatlanul. És nem, nem csak azért mert imádom a lányokat és amit csinálnak hanem mert megérdemlik. Mindegyik mini albumukért oda meg vissza voltam. Imádtam szinte minden dalt. A Twice az idén nem nyűgözött le. Többi bandát szeretem és nagyrészt az idei dalaikat is de nekem a gfriend. Mert ahogy mondtad minőségben és mennyiségben is megállja a helyét. Legjobb női előadó: Taeyeon. Egyet értek veled.
    Legjobb tánc előadás (szóló) Sunmi. Az ő tánca tetszik a legjobban. Így hát.. Legjobb tánc előadás (lányok): Habár nekem a Gfriend-Love whisper tánca tetszett idén a legkevésbé. (Nem azt mondom hogy nem tetszett mert de igen nagyon is csak szerintem a Fingertip és a Summer Rain tánca jobb.) ettől rájuk szavazok, a Red Flavor miatt gondolkodtam de hát a Gfriendre esett a választásom.Legjobb előadás - énekhang (együttes): Mamamoo nekem határozottan ők a befutók. Legjobb előadás - (hangszeres együttes):Day6 és nincs hozzáfűzni valóm :D Legjobb videoklip: BTS. kész. És úristen a te listádról pedig határozottan a Nine muses kapná. Imádtam a klipet. Ennyi lett volna amihez hozzá tudtam szólni. Örülök hogy újra itt vagy. De tényleg már nagyon vártam mikor lesz bejedzés. :D :) Kellemes estét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) nagyon szépen köszönöm a jókívánságot! :)

      Hű, szinte ugyanazokra adjuk a szavazatunkat!

      A GF esetében... én nagyon-nagyon remélem, hogy végre tényleg valami nagy díjat kapnak. Amennyi munkájuk van az összes albumban, videóban, koreóban... már tényleg szégyen lenne, ha nem kapnának semmit! Nagyon szurkolok nekik! :)

      De ahogy látom, szinte mindenhol ugyanannak adtuk a szavazatunkat. Milyen jó! :D Abban igazad van, hogy a Seventeen nagyon kitett magáért, és... ironikus is lenne, ha 2017-ben valami nagy díjat kapnának, de nem hiszem, hogy a BTS mellett (most a rajongók miatt mondom) labdába tudnak rúgni. Mármint, imádom a BTS-t és a ST-t is, de a BTS rajongók (na meg az EXO ajongók is... fuh) néha eszméletlenül megszállottak tudnak lenni. Nem is olyan rég volt (2 napja?) az Asian Artist Awards, ott is... olyanok kapták a díjakat, akiknek én személy szerint a jelöltségét sem értettem.

      Remélem... nagyon remélem, hogy ez a MAMA kivételesen fair lesz! :D Na, majd meglátjuk! :)

      Szép napot! :)

      Törlés
  2. Szia!

    Itt most eléggé tömör leszek. Én sajnálom, hogy az idén a BlackPink csak egy dallal jött ki...mármint szerintem nem csak én vártam a SQUARE 3 visszatérést vagy legyen bármi is a neve. De bízom abban, hogy hátha meglepnek minket hirtelen egy visszatéréssel...mert a csajokon is látszik készen állnának visszatérni...mindegy.
    A GFRIEND-nek nagyon szurkolok, szuperek voltak idén ♡
    UI: A kórházas sztoridat szívesen olvasnám, már ha ez egy sztori xd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Igen, nagyon meglepő, hogy a BP egyetlen dallal tért vissza! Hiszen oké, hogy sok a rajongójuk, de még mindig kezdők, a cégnek többet kellene egy picit "hajtani" (nem őket, csak a promós munkát). Pláne azért, mert azért a YG nem egy pici cég. Mondjuk... nekem... és most nem akarok bunkó lenni, de ez is a bajom a több bandát futtató cégekkel, nem jut mindig idő egyetlen együttesre. Ez pedig a YG esetében még inkább így van. Máshol agyon dolgoztatják a tagokat (az se jó, sőt!), de náluk így... annyira nem ez a jellemző. Ami nem a banda hibája, félreértés ne essék. :/

      Ú a kórházas történet... fufufuuuuu igyekszem megosztani azt is. :D

      Törlés
  3. Szia! Remélem megkapod az értesítést, hogy írtam :D
    Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy a YG-t miért hanyagolta el ebben az évben a MAMA és főleg, Ailee miért nem nyerhette volna meg a legjobb előadás - női szóló díjat? Kicsit levagyok maradva ezen a téren és most teljesen összezavarodtam :o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Ne haragudj a kései válaszért!

      Nos, először: általában csak azok mennek el a díjátadóra, akik meg is nyerik a díjat (az az előadók szinte mindig előre tudják - s így mi is, ha egy kategóriából csak egy előadó jelenik meg). Sajna mivel a Yg egy bandája se nyert semmit, így nem is jelentek meg.

      Ailee megnyerhette volna (amit szerintem hangilag megérdemel), de ebben az évben nem volt olyan sala, amit promózott volna, így nem volt semmi amivel jelölhetni lehetett volna szegényt. :/

      Tényleg ne haragudj, hogy ilyen későn írtam vissza, de most volt az utolsó hetem a suliban, és ezerrel ment a hajtás. :)

      Szép napot neked, és köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést (és hogy kommentet is hagytál, azért külön hálás vagyok! :) )

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...