컴백시간! 이효리 | 배드키즈 | 헤일로 | 브이에이브이 | 방용국 | 데이식스 등등...



Ismét eltelt egy hét,ideje kicsit körbetekinteni! Hogy kikkel foglalkozunk ma: Lee Hyori, Badkiz, Helo, Vav, Bang Yeonguk, Day6, Favorite. Hát, láttunk már mozgalmasabb hetet, de... essünk neki!




Nos, ahogy azt szoktuk is, vegyük előre a hölgyeket!

Az első, akiről beszélni fogok, az Lee Hyori lesz. Őszintén? Nem nagyon kedvelem őt, jobban mondva a zenéjét, valahogy nem fog meg. De ettől még nem vitatom, igen híres és kedvelt énekes, amit valahol értek is. Elég rég hallhattunk róla, szóval sokan várták izgatottan, mit is kapnak ezúttal a hölgytől. Lássuk:



Mit mondhatok? B.sszus, hát halljátok a basszust? Ez volt az első, amibe beleszerettem. Ez a dal nagyon erős. Nem hezitálok, mikor azt mondom, hogy nagyon jó lett - nem kifejezetten az esetem, de szerintem... ez tagadhatatlanul csodálatos. Minden a helyén van, még a szöveg is. A hangzása kiemelkedően jó! Elragadó, érdekes, és nem is túlságosan megszokott. A refrénen kívül... totálisan beleszerettem, ez egy remekmű!

Bevallom, elsőre nem voltam oda érte, de mikor adtam neki még egy esélyt - amit nektek is javaslok -, már imádtam. Szerintem ez egy kifejezetten jó dal lett, a képi világa eszméletlen (ahogy elmésen megfogalmaztam, helyeken játszódik - jajj néha olyan ostoba vagyok), nézi az ember, nézi, és soha nincs elege belőle. Gyönyörű!

De ez nem minden! Mert érkezett egy egész album. Hallgassuk meg, az egészet! 



Úr Isten. Ez fenséges, lelki zivatar a pusztaságban, édesanya főztje a smack levesek tengerében! Ez egy igazán különleges lemez lett, még az én szememmel nézve is! A szövegek gyönyörűek, a zene elragadó, némely daltól egyenest kiráz a hideg! A számok a hölgy hangjára vannak írva, nem nyávog, nem mutat semmi olyat, amit vártam volna. Ez egy elképesztően jó album lett, tele olyan dalokkal, amik akkor is izgalmasak, ha nem pörgősek! A rap pedig néhány számban kifejezetten meglepett, nem számítottam arra, hogy ilyen jók lesznek. 

A White Snake, a Love Me, 비야내려 [Zuhogj], a Mute, a 변하지않는건 [Változatlan], 다이아몬드 [Gyémánt] - tehát az egész album, csodálatos. Egyszerűen nem találok szavakat, mert erre nincsenek is. És lám, én kértem, megérkezett a lemez, mely letaszíthatja a trónról Taeyeon-t. Ez egyszerűen csodálatos. Nem hiszitek? Hallgassátok meg. Ha nem is az egész albumot, legalább a Mute, a 비야내려, és a White Snake legyen köztük, ezekben biztosan nem fogtok csalódni!


A dal: 
10/10
Az album:
10/10 + 5


A következő legyen a Badkiz. Hm, szerintem a kezdő sorokat hagyjuk is, nem tudok valami sokat róluk. Őszintén, még egy számuk se ragadott magával annyira, hogy vegyem a fáradtságot és tényleg utána nézzek, kik is ők. Ezt valahol sajnálom, de a számaikat azért ismerem - és sajnos nem jöttek be. Nézzük most mit hoztak: 



Én... őszintén, nem tudom... ez a teljes klip? Vagy várható még valami? Csak mert a dal azért ennél jóval hosszabb. Az élőt ITT megtekinthetitek. Na, és itt kezdődik a probléma. A zene minősége pocsék. És ez a legrosszabb ami csak történhet - még ha a klip olcsó is, még ha felháborítóan el is cseszik, legalább a zene legyen jó! De itt... (most próbálok lenyugodni, képzeljétek el, ahogy nagy levegőket veszek) ez tényleg rossz. Halljátok, hogy miről beszélek?Rengeteg helyen, főképp a refrén előtt külön hallható a lányok hangja és a zene (a nevetséges lihegésről ne is beszéljünk!). Ezt gyűlölöm, ki nem állhatom! Nem igaz, hogy nem lehetett egy kicsit többet dolgozni rajta, ne nevettessenek már! Akkor költötték volna a klipre szánt pénzt is arra! (Mert a videó is olyan, mintha telefonnal vették volna fel...) És nem, nem az a bajom, hogy nincs pénzük - de ha annyira sincs, hogy egy jól összerakott számot kiadj a kezeid közül, az azért durva! Akkor mit akarsz? Lehet, hogy csak én nem látom értelmét, de oké.

Ami igazán kiakaszt az, hogy ez a dal jó. Jól hangzik, a ritmusa és a dallama is jó - a szöveg bugyuta persze, de ezt megszoktuk. Ez a szám tényleg jól sikerült! Nem viccelek, tényleg nincs vele különösebb bajom. Nem hiszem, hogy sokat fogom hallgatni, de megérteném, ha nőne egy kicsit a rajongótáboruk, mert... hát... okés. Rendben, megszokott, hallottunk már ilyet, de szerintem nincs nagy baj vele. 


A dal: 
10/7



A következő pedig a Favorite legyen! 


Állj!


STOP!


Ne görgess át ezen a bandán! 


Meg fogod bánni.


Szóval. :D A lányok most debütálnak, tehát hallani még nem hallhattunk róluk igazán - bár a nézettségből úgy vélem, most se ismerik őket sokan. Nézzük is meg a videójukat: 




Mit is mondtam? Nem ismerik őket, igen. Hát, ez egy nagy HIBA! Őszintén megvallom, én imádom ezt a dalt. Szerintem zseniális kezdés. Azon belül, hogy pop, annak vagy ezer fajtája keveredik ebben az egy számban. Nagyjából 10 másodpercenként meglep a dal - egyszerűen imádom! Hallgassátok meg, és adjatok nekik egy esélyt, mert esküszöm, megérdemlik! A dalszöveg nagyon jó, úgy tűnik, a hangok is a helyükön vannak - és a csattanó a második refrén után hihetetlen! Rap, igazi rap egy olyan dalban, ami azért elég cukinak hangzik + a hangzás is kifejezetten érdekes. 


Tudom, nem tűnik egy nagy durranásnak, de fülbemászó, és érdekes. A klip kifejezetten jól sikerült, annak ellenére, hogy nincs sok pénzük, ami nagyon értékelendő! Tudják mire kell költeni - mondjuk olyan embereket vesznek fel, akik értenek a dolgukhoz. Szerintem nagyon jó lett! De mondjátok meg Ti! :)



Nézzünk meg egy élőt is: 




Ez a dal annyira tetszik nekem! Jó ég, imádom - lehet, hogy nektek ez furcsa, de imádom. Nem tehetek róla, nekem minden stílus bejön, még a cuki is, ha minőséginek találok egy egy dalt. Ha pl. ez a szám az APINK kezében kötött volna ki, már sláger lenne! Szerintem nagyon jó, még a rap is!
Van benne valami... valami, ami megfog. Talán élet. Igen, azt hiszem ez az! A mondat pedig: "할머니들 입을 따라 | Halmeonideul ibeul ttara | Azt teszem, amit a nagymamám tanácsol" - nem megy ki a fejemből! Nem érdekel, ha mások nem kedvelik őket, én látok bennük valamit, a dal pedig magával ragadott, egyszerűen imádom! ♥


De van ám itt még valami! Igen-igen, egy mini album. Ezaz! Hallgassuk meg!




OMG! Hát ez mi? Ez zseniális! Nem csak egy dal, vagy kettő, mindegyik! Jesszus, nem térek magamhoz! Hallgassátok meg, komolyan, könyörgök! Ne hagyjuk elveszni őket - már az első szám isteni! (Készülne a fordítás is, de dolgozok egész héten, és hulla vagyok.) Nem viccelek, az összes szám kiemelkedően jó. Megy is a kedvencek közé. Kérlek, hallgassátok meg, nem fogtok csalódni - nem vicc, minden egyes szám kaphatott volna klipet, mert csodálatosak! Nem is tudok választani kedvencet, ami azért tényleg ritka. (Na jó, a My Day, a maga nyolcvanas évekre hajazó hangzásával elveszi az eszem... de ismertek...)


Ezekből a lányokból még lesz valaki, garantálom. Ha nem, akkor elsírom magam, ezt is garantálom.


A dal: 
10/ 10
Az album: 
10/10 + 10 
(egy debütáló bandához képest még kiemelkedőbb, így megérdemlik!)




Most pedig, térjünk át az urakra!




Először beszéljünk egy kicsit a VAV-ról. A fiúk nem népszerűen - meglep, hogy nem oszlottak fel -, de szeretem a zenéjüket. Az előző számuk konkrétan a sírba tett, annyira tetszett. Nem tudtam, hogy vissza fognak térni, de mikor feltűnt a videó a feliratkozásaim között, azonnal kattintottam. Nem vicc, azonnal. Lássuk, mit takar az Éjfél című daluk:




Ó, hát milyen kis édesen tudnak szexről énekelni, szinte hihetetlen. Na de komolyan, a viccet félretéve, a dal nagy része burkoltan - és nagyon jó munkát végeztek -, utal arra, minek is kellene történnie, míg éjfélt nem üt az óra. Ezzel pedig nincs is baj, mert akinek nem kell, az nem érti, aki érti, az meg csak mosolyog rajta, mert valahol... tényleg nevetséges, és egészen jó értelemben. Inkább aranyos, nem igazán lehet komolyan venni, és aki mögé hall dolgokat, az is inkább csak rázza a fejét - mert abban az értelemben elég szánalmas volna. Vegyük inkább mi is úgy, hogy ez egy szerelmes dal és kész. (Ráz a nevetés.)


Maga a dal ismét nagyon jól sikerült, nekem tetszik. Kellemes nyári szám, amit élvezet hallgatni. Nem egy nagy durranás, de nekem bejön. A klip is mintha sokkal jobb lenne, mint eddig - bár az előző szám kimondhatlanul jobb volt, mint ez, kukkantsatok bele abba is! ITT. Még mindig az egyik kedvenc számom!


10/8



Most essen szó a B.A.P sokak által imádott tagjának szóló dalára. Itt van hát a Yamazaki: 





Hát, ő... Oké. Először is, elkapott a röhögőgörcs, akárhányszor meghallottam, hogy Jamadzsaki. Bocsánat, nem akarok én megsérteni senkit, de nekem kiesett még a vakbelem is, mikor az eredeti szót nem volt képes kiejteni. (Mert azért na...)

Amúgy: a dal tetszett, a szövege nagyon erős, de nem is vártam mást Yongguk-tól. Őszintén szólva, azt kaptam amit vártam, a szám is jó, tényleg tetsztik. A rap! Isteni! WOW, nagyon, nagyon jó.


Viszont... a klip. Erős, nem is kicsit. És nem, nem azért amire most gondoltok. Ez nem egy B.A.P lemez, nagyjából tojok rá, hogy mit csinál szólóban kedves rapperünk - tegyen ami tetszik neki! De a japán téma még mindig nagyon friss, még mindig felfűti az emberek vérét, a fiatalokét is. Ha fordítva esett volna meg, hogy hanbokban tetszelgő, mellkasukat majdnem felfedő nők mutatkoznának a klipekben, vagy feltételezhetőleg maffiatagokat látnánk, mindenki felkapná a fejét. Kicsit sem tetszik. Oké, szólásszabadság, azt mond amit akar, azt mutat amit akar, de nagyon érdekes, a koreaiak fordítva már rég visítanának, és botrány lenne. 

Mi is történt a BlockB-vel? Igen, nekik is újra kellett vágni a klipjüket, pontosan ezért. És nagyon helyesen tették. Mert itt is elég sok a sztereotípia. Nekem nem jön be. 

Valahol azoknak is igazuk van, akiket nem érdekel amiről beszélek. Ez egy Mixtape dal, Yongguk azt csinál amit csak szeretne, felnőtt férfi. Ha ez tetszik neki, akkor ez tetszik neki. Azt is mondhatjuk, hogy igen, ezek a képsorok csak azt mutatják, hogy ez jön be neki és kész, nem kell mögé gondolni semmit. Nem vitatom, ez is lehet. El is hiszem, hogy így történt. Viszont nektek azt kell elismernetek, hogy sokan az előző állítással is egyet fognak érteni. 


10/9


Az utolsó pedig, a Day6! IMÁDOM őket. Erre nincs más szó, imádom az egész bandát, ha hat tagúak, ha öt, teljesen mindegy. Az év eleji dalaikat nagyra értékeltem, ahogy azt láthattátok is (jesszus, mennyi idő telt el azóta!), viszont az utóbbi kettő annyira nem fogott meg... Így egy kicsit félve kattintottam az új dalra. Lássuk mi lett az eredmény: 





Nos, meg kell mondjam, ez zseniális. Először azt hittem, hogy ez is olyan kis lagymatag lesz (elnézést, de ez csak az én ízlésem, ne vegyétek magatokra), mert hát ez a húúúú, haaaa, híííí, juhúúú, lalala... nekem annyira nem jön be. Viszont. Ahogy másodszor meghallgattam, aztán harmadszor, aztán negyedszer, aztán... rájöttem, hogy sorozatban hallgatom. Hát olyan kis érzelmes! Annyira szép! A fiúk hangja pedig... egyszerűen, nem találok szavakat! Már mondtam, de most elismétlem: Wonpil hangja megöl. Sokszor. Egymás után. Nem vicc, megmutatom mennyire szeretem. Van ez a videó (és még vagy 10):


(Congratulations, Out of my mind, Colors!)



Vagy ezt (A Blood meggyilkol!)





Igen. 

Kínos.
 
Igen.
 
De ha végignézed ezt a videót, és nem esel szerelembe Wonpil hangjával, sírva fakadok. Hát amit velem művel, az megbocsáthatatlan. Annyira szeretem, hogy arra szavak nincsenek - ne értsetek félre, csak a hangjáról beszélek. És nem, nem mondom, hogy jobb hangja van mint a többieknek, vagy a többi tag hangja rossz, mindössze annyit mondok, hogy nekem ő a kedvenc hangom innen. És magasan áll a vegyes listámon is. 


Jesszus, mennyire elkalandoztam. Khm, oké, khm, bocsi. Szóval. A dal. Imádom! A hangulatát, a hangokat, a zenét, mindent. Még a klip is remek, annak ellenére, hogy roppant egyszerű. Nem tudom mit mondjak, egyszerűen elvarázsol! Lefekszek és csak hallgatom és hallgatom, elkalandozok, elfeledkezek a világról - amire szükségem is van, néha mindenkinek van. 


10/10



A mai utolsó banda pedig a HALO lesz. Nem túl híres banda, de azért emlékezzünk meg róluk, megérdemlik. Nem tudom mennyire ismeritek őket, de itt az ideje, hogy bővítsük a tudásunkat, "Itt, itt!"




Hé! Ez jó! Ez tényleg jó. Elragadó a dallam, jó a ritmus, a hangok a helyükön vannak, még a rap is. Oké, egy kicsit Mamacita, de szerintem tényleg nincs baj vele. A klip meglepően jó, még ha nem is vagyok rajongója a villogó dobozoknak. Nagyon megleptek a fiúk - nem mintha eddig bármi probléma lett volna a dalaikkal, ne értsetek félre, de ez tényleg erős lett!


Őszintén, adjatok esély mindenkinek, megérdemlik! Lehet, hogy csóró a cégük, lehet, hogy nincs nagy promó körülöttük, de ha van egy kis időnk hallgassuk meg őket is! :) 


Viszont van ám itt egy albumunk is! Hallgassuk meg! 



Hm, oké. Nem a legerősebb lemez, de annyi elmondható róla, hogy minden dala jó. Tényleg, nem túlzok, nem volt szemernyi baj sem, mindegy melyikre kattintottam. Nem akartam eltekerni, nem akartam átugrani egyiket se, simán ismétlésre tudom állítani. Nagyon kellemes az egész album, csak ajánlani tudom! :) 


A dal: 
10/7
Az album: 
10/8


És most jöjjön a jelenleg lista: 

Kedvenc album: 
Favorite - My Favorite

Kedvenc Dal: 
Astro: Because It's You (még mindig, második hete)


+ kérdeztétek, hogy láttam-e a BTS "új dalát". Igen, láttam, de nem tudom mit mondhatnék egy feldolgozásra. Mármint, persze, jól sikerült, tényleg! (És értem is a párhuzamot!) Új szöveg, új dallam... pont olyan remek feldolgozás ez, mint amennyire az eredeti volt - ami így a Tomorrow testvérkéje is lehetne. (Az is.) Megtiszteltetés ez, és igen, a BTS számára! De ezen kívül nem tudok sokat elmondani róla, csak annyit, hogy nagyon várom az új lemezt. (Ennyi erővel minden feldolgozásukról írhatnék véleményt.)


Ennyi lenne mára, szép estét! És természetesen várom a véleményeket, mint mindig! :) 

6 megjegyzés:

  1. Hát köszi hogy nem reagálsz a bts dalra!! Nagyon kiváncsi voltam rá. És mások is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nekik megtiszteltetés?!

      Törlés
    2. Szia!

      Igen, nekik megtiszteltetés. Megértem, hogy szereted a bandát, de azért kicsit erős lenne, ha ez a Seo Taiji and Boys-nak lenne megtiszteltetés.

      Törlés
    3. Erre csak annyit tudok írni, hogy tudod hogy mennyi szinte fanatikus ARMY van Magyarországon is. Ne is foglalkozz velük... Tudod, nekik csak a BTS létezik, más banda nem. Az EXO meg örök ellenség xD

      Törlés
    4. Uhhh ezek a gyerekes emberek...ne is foglalkozz vele biztos egy 13 èves aki elhiszi hogy oppa majd èszre fogja venni őt xD

      Törlés
    5. Sziasztok! :) Hát, minden esetre nem tudta, hogy kiről beszélt. Azóta reméljük rákeresett az eredeti bandára. :) :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...