컴백 시각! 데이식스 | 여자친구 | 비에이피 | 브레이브걸스



Sziasztok! Ismét itt vagyok, egy igazán szörnyű hét után. Ideje beszélnünk kicsit a legújabb megjelenésekről.

Ezúttal kik kerülnek terítékre?

DAY6, GFRIEND, B.A.P, BRAVE GIRLS

Kezdjünk is neki!



Kezdjük a sort a GFriend visszatérésével! A lányok már a kezdetektől nagy népszerűségnek örvendenek, ám a rajongótáboruk (pusztán a harmadik dalukkal) Rough megjelenésével eszméletlen méreteket öltött. Én is nagyon szeretem őket, már a debüt óta, mert kifejezetten tehetségesnek találom őket. Ha hangról, ha táncról van szó, annyi energiát adnak bele mindenbe, hogy az valami hihetetlen!

Most pedig ismét visszatértek, egy újabb mini albummal, melynek klipet kapó száma a Fingertip lett. Nézzük meg:




Hmm, hát nem tudom. Őszintén, nem tudom mit gondolok erről a dalról. Nem tudom eldönteni, hogy untat-e, vagy imádom. Igazából a refrénnel van valami bajom, nem fog meg, és néha úgy érzem, hogy teljesen elüt a szám egyéb részeitől. Velem van valami probléma? A többi rész nagyon tetszik, a refrén előtti rész gyönyörű, csak, nos, ami követi az nem. 

Ismét hallhatunk hangszereket, gitárt, ami mindig is jellemezte a lányok zenéjét, ez pedig remek. Maga a szám is fülbemászó, de a refrén. Lehet, hogy csak meg kell szoknom, de áh, bátor leszek és kimondom: nem tetszik. Nem rossz. Egyáltalán. Talán meg se tudom fogalmazni, hogy mi a bajom vele, és mégsem szeretem. Ha csak egy kicsit változtattak volna rajta, akkor... más lenne a helyzet. 

Egyébként más is észrevette, hogy az egész olyan, mint egy Sailor Moon opening? Nagyon erősen érzem rajta a japán - animés hatást, ami persze nem baj, sőt!

A klip szép lett! Bár a lényegét nem nagyon - egyáltalán -  értem, a képek, a színek, a vágás, minden aranyos. Illik hozzájuk, játékos, színes és szórakoztató. A legszebb részek mondjuk azok, amikor egy ilyen "tükörszobában" táncolnak. A díszlet remek, és a felvételek sem kevésbé. 

De ettől még nem szeretem jobban a számot. 

Viszont az albumra érdemes egy-két pillantást vetnünk: 



Én imádom ezt a lemezt! Nagyon jó lett. Minden dala érdekes, remek zenei alappal és kifejezetten érdekes szöveggel - annak ellenére, hogy nyilván mind szerelemről szól. Nem mondom, hogy meglepett a dolog, legalábbis a zenei része, hisz mindig is szerettem a GFriend albumait, de a szövegeket kifejezetten üdítőek voltak. Olyan kifejezéseket használtak bennük, amik nagyon nem megszokottak a tipikus romantikus számok világában. Ráadásnak itt is nagyon sok helyen éreztem a fenn említett japán hangzást. 

A kedvenceim: Please Save My World, Hear the Wind Sing, Rain in the Sping Time, Crush. Azt hiszem, így sorban. Nagyon tetszett ez az album, szívesen hallgatom. mert ahogy mondtam is, a zene már magában remek! Tényleg megéri meghallgatni, csak ajánlani tudom mindenkinek!

 Ó! És ha még egyszer azt mondja valaki, hogy Umji csúnya, azt lerúgom a francba! Komolyan, egy ilyen fiatal lányt így megbántani! Hát nem szégyellik magukat az emberek? Pedig kellene! Még feltenni a "legrondább idolok" listára - egyáltalán miért létezik ilyen lista?! -, az már eszméletlen. Lehet, hogy én vagyok vak, de szerintem nagyon szép kis arcocskája van, roppant bájos. Tessék végre leszállni róla, meg mindenki másról is! Ugh, hánynom kell az ilyenektől. 


A dal: 
10/8 
Az album: 
10/9 


A következő legyen Brave Girls. Á! VÉGRE. Én imádom ezeket a lányokat! A múlt évben ugye a Deepened volt a kedvenc számom, szinte a megjelenése óta minden nap meghallgattam - és még most sem unom, kicsit sem. A High Heels mini album pedig talán az egyik legjobb volt, amit tavaly hallottam! Tessék odafigyelni rájuk, mert én mondom, nemsokára hallunk még róluk. 

Ezúttal a Rollin' című kislemezzel tértek vissza, aminek címadó dalát nézzük most meg: 



Szent Isten! Én szerelmes vagyok. ASDF.


Ez olyan szinten lett jó, hogy nem tudok tőle aludni se. Komolyan, lefekszek aludni, de azért még párszor meghallgatom a telefonomon is. Ez annyira, de annyira jó, hogy ilyen már rég volt. Emlékeztek arra, mikor nem is olyan rég totál bekattantam az NCT127 visszatérésétől? Na most kb. annyira veszítettem el az eszem, már megint. Ez aranyat ér! Sőt, b.sszus, komolyan, nagy esély van rá, hogy ismét megtaláltam az év legjobb dalát. (Azért még várom a jelentkezőket, nem kell csüggedni.)


Oké, megpróbálok lenyugodni, és elmondani - lehetőleg értelmesen -, hogy miért is tetszik ennyire. 
Ott a klip. Egyszerű. És a maga egyszerűségével gyönyörködtető. "Megérkeztek a szexi vámpír csajok, akik most itt jól megrapnak". Imádom, tényleg. Nincs túlcicomázva, szimplán érzéki, amiért persze kaptak is a pofijukra. A dalt és a kipet is meg kellett vágni, hogy az immár "tiszta" verziót nézze a közönség. 

Ehhez lenne némi hozzáfűznivalóm. Már megint itt tartunk. A pasiknak lehet mindent, a nőknek meg kb. semmit. Csak hogy fair legyek, a saját kedvenceimet hozom: EXO - Call Me Baby. Valaki megszámolta már, hányszor fogdossák az ágyékukat a fiúk a dal közben? Gondolom nem. Aaaaz bezzeg nem baj, az nincs rossz hatással a fiatalokra. De az, hogy pl. ennek a bandának a videójába belekerül ez a jelenet... 



... az már egyenesen vérlázító. Ó komolyan, ne már! A szöveggel az a baj, hogy annyit mondanak: "egész éjjel a tiéd vagyok". Deee az bezzeg nem gond, hogy pl. B.A.P promós (!) dalában azt hallhatjuk, hogy "vedd le a ruháidat, csak útban vannak." Amit ez követ: "le akarok feküdni veled, mindez a tiéd, ízleld csak meg. Én aztán tudom hogy kell szórakozni, egész éjjel gyötörni foglak". Á nem, az nem probléma. Komolyan kezd nagyon elegem lenni ebből, mert rohadt igazságtalan. 

Egyébként, csak hogy tisztán lássunk, engem is zavart ez a jelenet. Kicsit kényelmetlenül éreztem tőle magam, nem szeretem ha ilyesmivel akarják felhívni magukra a figyelmet az énekesek. De én a többi példától is kényelmetlenül éreztem magam! Nem csak a lányoktól, mert ők "r.bancok". Ha ők r.bancok, akkor az oppáitok is azok. Ha az ő dalaikat meg kell vágni, akkor az oppáitok dalait is meg kell vágni. Mert ez így több mint undorító.

Szóval. Visszatérve a félbehagyott témára, a klip nagyon tetszik! Tényleg roppant egyszerű, de mégis tetszetős. 








Nem tudom ti mit gondoltok, de engem teljesen levett a lábamról. A ruhák gyönyörűek, a színek a dalhoz illeszkednek, a tánc a (hokedli lol) a székeken nagyon jól néz ki (nem akarom tudni hányszor estek le róla). Alig várom, hogy több és több élőt láthassak belőle. 

A lányok hangja szintén remekül illeszkedik a számhoz. Úgy néz ki, végre láthatunk példát arra is, hogy kifejezetten az ő hangjukra írjanak dalokat - ez nagyon ritka. A szám maga is zseniális. A ritmus csak, csak hű! A dallam, a dal szerkezete, minden nagyon jó lett. Egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből. 

Ennek ellenére szomorúan látom, hogy alig van nézettségük, mindegy melyik verzióról beszélünk. Nekem pl. személy szerint sokkal jobban tetszett mint a Fingertip, és lám, annak már 4 millió feletti a nézettsége, ennek meg bő 200.000. Hát, szomorú vagyok. :D

Na mindegy is. Ez csak az én véleményem, nem kötelező egyetérteni vele. Viszont, a kislemezt mindenkinek ajánlom, mert nagyon-nagyon jó lett: 




És hű! Végre egy lemez, ahol tényleg, száz százalékban értem a promós számra esett választás okát. A Rollin' a legjobb, tagadhatatlanul. Mi a plusz? Az, hogy a töbi szám is zseniális! Kivétel nélül. Hallgassátok csak meg - a fordítást a megszokott helyen találjátok. 

A dal:
10/10 (+ 1000)
Az album: 
10/10


Oh, ennyi lett volna a hölgy szekció? Hm, rendben, akkor következzenek az urak: 


Az első legyen a Day6! Én szerelmes vagyok ebbe az együttesbe, a legjobb banda akivel eddig találkoztam, imádom őket, amióta debütáltak. Soha, egyszer sem hagytak cserben, minden alkalommal zseniális dalokkal rukkoltak elő. Mindegy hány szám volt a lemezükön, mindegyik, kivétel nélkül aranyat ért. 

Most pedig itt március, ők pedig újabb két dallal örvendeztettek meg. Lássuk a videót: 



Jó ég! Hát lehet ennél jobb? Gyerekek, ezek hangszerek, és hangok. Én meghalok a boldogságtól. A szöveg ismét értelmes, sőt, olyan amihez bárki hozzá tud szólni, amibe bárki bele tudja érezni magát, mert totál valóságos. A zene remek, az egész csodálatos. 

Ennek a srácnak a hangja pedig megöl engem. Már a kezdetektől imádom (lol, még a nevét se tudom), mert olyan jó a hangja, hogy beleszédülök: 


Isznyatosan boldog voltam, hogy ennyire sok részt kapott, mert az ő hangját szeretem a legjobban. Imádtam hallgatni!

A klipre nem mondanék semmit sem, mert ugye arra azért nincs pénz, hogy hónaponta egy milliónyit érő videót vágjanak hozzánk. Ez azért mindenkinek világos. Ennek ellenére mindig jól megoldják a dolgot (bár szerintem nagy részüket egyszerre vették fel), mert ötletesek, és nem is túlságosan egyformák. Iszonyatosan büszke vagyok, hogy egyre többen hallgatják őket, mert imádom a dalaikat. 

Viszont. Fenn kérdeztem valami. Lehet-e ennél jobb? Igen, lehet. Méghozzá ez: 


Az I Would a kislemez második dala, ami ha lehet, még sokkal jobb, mint How Can I Say. Komolyan, annyira nagyon szeretem! Érzelmes, újfenn valóságos, őszinte és egyszerűen... zseniális. Kérlek titeket, figyeljetek erre a bandára, mert tényleg megérdemlik!

A dal: 
10/10
A lemez: 
10/10 + 5 (az I Would miatt!)


Most pedig következzék a B.A.P. Nem a kedvenceim ugyan, de szeretem őket, nem is kicsit. A dalaik tényleg jók - bár elég kevés esetben szeretem azokat, amiket promóznak. Eddig csak a One Shot, Angel, Young, Wild and Free és a Feel So Good című számokat szerettem azok közül amik videót is kaptak. De ezek mellett azt is meg kell említeni, hogy a többi daluk iszonyatosan jó, sokszor nem értettem, hogy miért nem a lemez egyéb dalait promózták... Ó, az előző albumról pedig ne is beszéljünk, annyira nagyon jó lett, hogy arra nincsenek szavak (mondjuk a Skydive kivételével. Nagyon nem szeretem azt a számot...)! Az egész lemez zseniális volt, remélem ti is meghallgattátok! 
Na de akkor térjünk rá a jelenlegi videóra, ami a Wake Me Up címet viseli: 




Na, a TS úgy gondolta, majd jól átver bennünket a kislemez címével, meg a bemutató képekkel. Ki számított erre? Engem sikerült meglepniük, ennyi már biztos. 

Még a kollégiumban voltam, mikor megnéztem a klipet, és elsőre nem igazán tudtam, hogy mit gondoljak vagy érezzek vele kapcsolatban. Az üzenet egyértelmű, mégis eléggé zavart, hogy nem koreai embereket láttam benne. Egyébként nem lenne ezzel semmi bajom, de valahogy nem illett a képbe hogy más nemzetiségű emberekkel tömjék meg a videót. Azt hiszem jóval nagyobbat ütött volna, ha másképp cselekszenek... ha már a saját társadalmuknak akarnak üzenni. Vagy pont az volt a lényeg, hogy tompítsanak a hatáson? Hm, nem tudom. 

Másik oldalról nézve mondjuk ez egy nagyon jó pont volt, tekinve hogy Koreában nem igazán tudják elfogadni a másságot, szóval akár emiatt is lehetett. Ritka, hogy nem ázsiai embereket látunk a filmekben / klipekben, ha mégis előfordul, akkor többnyire csinos fehér lányokat. Szóval valahol azért megértem. Nem mintha ez fordítva ne lenne igaz egyébként.

Volt itt minden. Lányok, akik gyűlölik magukat mert nem elég csinosak a társadalom mércéje szerint, drogfüggők, étkezési zavarral küzdők, öngyilkossági kísérlet, mentális betegség, rasszizmus. Nagyon szép volt, tényleg, és tudva, hogy ezen valóban ők dolgoztak, valahol megnyugtató. Vannak emberek, akik tényleg tisztában vannak azzal, hogy mi zajlik a világban, a saját világukban. 

 A zene fergeteges lett. Tényleg. Elég sötét, és valahol mégis reményteljes. Nagyon-nagyon jól megszerkesztett számról van szó, amelyet már csak a fiúk hangja tehetett még tökéletesebbé. Daehyun, te jó ég! Egyszerűen zseniális ez a férfi - tudjátok jól, hogy az egyik kedvenc hangom az egész KPOP világból (+Baekhyun). Minden egyes alkalommal képes meglepetést okozni. Itt is sikerült. Ugyan nem csillogtatta meg igazán az énektudását, de itt nem is erre volt szükség. Sokkal inkább érzelmekre. Amikből kaptunk is bőven. 

Ez 10 pontos, abban biztosak lehettek. 

Amiről még szót kell ejteni, az a kislemez. Jó Isten, hát valami csodálatos lett! Hallgassátok csak meg: 


Hát...  Ez valóban nagyon jól sikerült. Minden egyes dal, nem csak a Wake Me Up. Értem a választást ugyan, de akkor is... Minden szám remek. Nézzük az első számot: hát mikor hallottunk ilyen hangzást egy KPOP bandától? Nagyon meglepett. A szobatársammal hallgattuk meg először, és mind a ketten döbbenten meredtünk a gépe képernyőjére, mert ez valami nagyon új volt. Szinte már tényleg egy rock szám, ami azért merész választás, nem gondoljátok? Én nagyon örülök, hogy hallhatok tőlük ilyesmit, de nem tudom hogy mindenkinek tetszik-e majd. Remélem. A szövege ennek is megdöbbentően jó! Nézzétek meg a fordítást belőle - ez vonatkozik a Diamond 4 Ya-ra is, ugyanis az is remek dal lett - egyszerűen imádom!

Én nem tudom mikor voltam ennyire elégedett a B.A.P-vel utoljára. A NOIR album levett a lábamról, de más értelemben. Ott sok volt a nyugodt, lágyabb dal, így ehhez nem tudom hasonlítani (bár, talán a múlt év legjobb lemeze volt!). Sokkal inkább a One Shot album az, ami ennyire jó volt. Ott is, minden dal nagyot ütött, anélkül hogy bármiféle hasonlóságot vettem volna észre a dalok között. Na az, egy kivételesen jól összerakott anyag volt - akár csak ez. Tényleg meglepően jól sikerült. 
Hallgassátok meg, biztos vagyok benne, hogy nem fogtok csalódni! 

A dal: 
10/10
A lemez: 
10/10 (+5)


Ennyi lenne mára, nem igazán volt időm több bandát elemezni - és nem is nyűgözött le igazán a többi megjelenés, hogy őszinte legyek. 

Ettől függetlenül, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, mint mindig! :) 

4 megjegyzés:

  1. Jaj már vártam, hogy írj :)
    A Gfriend stílus váltására nem tudom miért volt szükség, de oké. Nagyon beharangozták, ezért legalább olyan mértékű koncepció váltásra számítottam, mint a CLC-nél. És nagyon örülök neki, hogy nem így történt ( tudom, hogy szereted a clc-t,de uramisten, szegények...), mert alapjában véve megmaradt az a plusz amitől szeretni lehet őket. Egyébként most a belpolitikai helyzet miatt rosszul időzítették ezt a comebacket ( két music show is elmaradt), és így nem biztos, hogy kiderül sikeres volt-e a váltás... :(
    Én szeretem a BAP-ot, és imádtam eddig a számaikat, de pont a "szünet" utáni visszatérésükkel nem vettek le a lábamról. Csalódtam. Nem voltak rosszak a számok de a stílusuk az nem BAP-os volt (szerintem). A skydive-nál érzetem, hogy kezdenek visszatérni, de nem volt az igazi, sőt, de most végre visszatértek! Iszonyat jó ez a szám, a szöveg a mondanivaló :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést, és elmondtad a véleményed is! :)

      Belegondolva, a Gfriend valamilyne szinten önmaga maradt, ami jó dolog. Nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet a promós szám, de mégis érzem mögötte az eredeti stílusukat. Mondjuk én is nagy váltásra számítottam. (Hát a CLC, háát, nagyon kiborultam a váltásukon, de ezt biztosan tudod :D ). Hát igen! Elég rossz időpont volt ez...

      Szeretni szeretem őket, de régebben... Hogy is mondjam. Nagyon nem bírom azt az erőszakos stílust amivel "nyomultak". A No Mercy meg a Warrior pl. Túl agresszív, túl erőteljes, nem is tudom hogy fejezzem ki magam. Viszont azok a dalok, amik nem kaptak klipet... na azokat imádom! Ez a visszatérés pedid, hát hihetetlen! A dalszöveg, a zene, az üzenet... minden a helyén volt! Ezért remélem, hogy ők is visszakerülnek oda, ahol a helyük van... a legjobbnak tartott bandák közé! :)

      Még egyszer köszönöm a kommentet! Nagyon szeretem olvasni a véleményeket! :)

      Törlés
    2. Az jó, mert nekem mindig van :)

      Törlés
  2. kjsdadgkjlgkjksnvmxndskgdnd

    VálaszTörlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...