2PM ~ Time We Spent Together | 一緒に過ごした時間



Ezt a "kritikát" most azért osztom meg veletek, mert az előző bejegyzésem alá írt kommentben erre kért az egyik olvasóm. Sajnos a nevét nem tudom, de nagyon szívesen teljesítem a kérését. Lássuk akkor, mi volt a véleményem a fiúk új daláról és klipjéről!

Először is azt kell leszögeznem, hogy nem vagyok rajongó, sőt nem is szeretem ezt az együttest. Emlékszem, az a néhány dal amit kedveltem, pont azok voltak, mik a rajongók szerint nem voltak "igazán a 2PM stílusa", s sokukat ki is ábrándítottak, mint például a Hands Up. Akkor régen, rengetegen fel voltak háborodva, jól emlékszem még.

Nos, mivel az egyik olvasóm megkért, megtekintettem a videót, s természetesen ezzel egy időben a dalt is - amit amúgy talán csak fél éves késéssel tettem volna, vagy talán soha.

Kezdjük talán a videóval. Őszintén szólva, nem találtam benne semmit sem, ami megragadta volna a figyelmem. Szép munka volt, s talán az első amit a szabadban forgattak - ha jól emlékszem. A fiúk mosolyogtak, egymásra néztek, meg úgy voltak helyeken.






Látszólag jól érezték magukat, amit azért kellemes volt nézni, de tényleg nem láttam benne semmi különlegeset sem. Ezzel mondjuk nincs is baj, mert a dal sem egy átlagos pop szám, meg alapvetően is elég klip készült már, amiben össze vissza pattogtak - nem rossz értelemben -, s táncikáltak. Valami módon nyugalmat árasztott, s mikor másodszor néztem, arra jutottam, hogy azért nem lehet rossz a haverjaiddal így szórakozni. Nem elmenni ide-oda, csak úgy nyugisan együtt lógni, ahogy ők is tették. Azt hiszem ez lehetett a fő témája amúgy is a dolognak, ha volt neki. 


Olvasgattam a kommenteket a videó alatt, s olyanokat találtam, hogy:
"Minden rajongó sírt, s tudjuk az okát." - senki nem magyarázta el, csak helyeselt, mintha valóban lenne erre ok. Én nem tudom, mert nem vagyok a tábor tagja, s nem is foglalkoztam velük soha igazán, ezért erre nem tudok mit mondani.

Történt velük valami? Vagy csak jó így együtt látni őket? Igazán nem tudom, s zavart vagyok a kommentárok miatt. Na meg kíváncsi is azt hiszem.

A dal maga nagyon szépre sikeredett, a szövege is az. S a videóval összekapcsolva...talán egymásnak, vagy a rajongóknak szólhatott az üzenete. Tényleg jól sikerült, de őszintén megmondva, nem olyan dal, amit bárki megszeretne. Velem könnyű, mert imádom a balladákat, s ezeket szeretem meg a leggyorsabban - amolyan füllel szenvedő típus vagyok lol. Ez a darab is kellemes lett, örülök, hogy meghallgattam, és köszönöm a kérést is.

A srácok kiejtése jó, ami meg is lep, mert a koreaiaknak elég sok nehézsége van, mikor japántanulásra adják a fejüket - vagy muszáj nekik. Még mindig nem sikerült kitörölnöm az emlékeimből az EXO 'Love Me Right' "japán" verzóját. Az több mint borzalmas volt, nem tudom miért engedték szerencsétlen dalt úgy megjelenni... No ez most nem tartozott ide, de meg kellett említenem.

Szóval. A kiejtés jó volt (bár rendre itt is kerülik a C hangokat tartalmazó szavakat amennyire csak lehet), kellemes volt hallgatni, s a szöveg is szép. Nincs túlbonyolítva, mégis eléri a célját. Nagyon szívmelengetőre sikerült. Wooyoung hangját mindig is nagyon szerettem, ő az egyetlen talán akit valamennyire kedvelek ebből az együttesből - még ha a szólója meg sem fogott. A hangját nagyon szeretem. (Amúgy ki az, aki eligazodik ezeken az angol átírásokon? Ki találta ki, hogy ezeket a neveket így kelljen átírni? Engem totál zavart, míg a hangult meg nem tanultam.) Ám, maga a dal sem fogott meg annyira, hogy ki tudja hányszor hallgassam meg. Már azt hiszem a huszadik alkalomnál tartok, mert szerettem volna, ha sokkal több dolgot tudok elmondani róla. Őszintén tetszett, de nem tudom, hogy elő fogom-e venni még többször. Reméljük, hogy igen, mert a szövege tényleg remekre sikeredett!

Nem tudom mit mondhatnék még erről a dalról. Tetszett, s örülök, hogy meghallgattam, valamint biztos vagyok benne, hogy a rajongóknak nagyon sokat jelenthetett, mert talán én is így éreztem volna, ha az én kedvenceim egy ilyen számmal örvendeztetnek meg.


10/7


Ti mit gondoltok?





3 megjegyzés:

  1. Szia :) Valahol azt olvastam hogy a fiúk bevonulnak a katonaságba,az idősebb tagok ebben az évben,a fiatalabbak pedig a következőben.Nyilván a rajongókat rosszul érinti az hogy közel 3 évig nem fognak hallani róluk ezért írták ezeket a kommenteket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a magyarázatot! Ez így máris érthetőbbé teszi a dolgokat, és kicsit rosszul is érzem magam, hogy ezt nem vettem figyelembe. :/

      Köszönöm szépen! :):)

      Törlés
    2. Nincsmit :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...