컴백 시간! 여름노래 - COMEBACK TIME! Nyári Roham




Hű ha! Lassan már követni sem tudom a nyári megjelenéseket. Ez sok év óta a legjobb nyár - zenei szempontból. Nem is emlékszem mikor volt ennyire jó a felhozatal, mikor tértek vissza ennyien, ennyire jó zenével. 2015 nyara mindenképp emlékezetes lesz!

Hogy kik azok, akiket megemlítenék? Rendben, általában sok visszatérésről szoktam írni, szóval nem meglepetés, de most egy kis (kb 2 hét) pihenőt tartottam, vége a vizsgáknak (hála Isten!) és csak ennyi kihagyás is elég volt ahhoz, hogy rendesen lemaradjak - a blogolással -, de legalább volt időm zenét hallgatni. Mondjuk nekem ennek ellenkezője elképzelhetetlen.

Most szeretnék említést tenni a következő előadókról: MINX, Big Bang, BTS, Nine Muses, AoA, SISTAR, Girl's Day, BTOB, Teen Top, 2PM, NS Yoon-G, Hotshot, POTEN.

Ugye értitek miről beszéltem? És ez még csak azok felsorolása, akik valamiért kedvesek a szívemnek, vagy érdekesnek tartottam a visszatérésüket. Na de kezdjünk is bele.


Ezúttal is a lányokkal kezdeném, mert így helyes.

Első legyen NS YOON-G, akinek nagy rajongója vagyok...fú, elég rég óta. Vicces, de az egyetlen száma amit nem szeretek az a Yashishi volt - ellenben minden egyes másik Kpop rajongóval. Ezúttal nem is hosszú hallgatás után megjelent egy újabb dala, a Honey Summer | 꿀썸머, melyről nem sokat lehet elmondani. Á,  nem az hogy csalódás lett volna, de igazából...mit lehet erről elmondani? Kellemes, imádnivaló, ahogy a Kpop dalok nagy része is. Nyári, lágy és élvezetes. Néha meg lehet hallgatni, de amúgy semmi különleges. A klipjére ugyanez vonatkozik,


De végül is, tőle ez egy újdonság ha belegondolok. Összességében egy jó dal, nem is unalmas, de semmi extra, olyan, amilyet bárki más is csinálhatott volna. Egy egyszerű, hamar felejtős nyári sláger.

10/7

A következő legyen a SISTAR. Nem vagyok rajongó, soha nem is tudtam megszeretni a bandát, valahogy mindig olyan...határzenékkel álltak elő, amik valamiért nekem nem jöttek be annyira. A múlt évben kijött I Swear volt az első, amit szívesen hallgattam, még manapság is szoktam. A jelenlegi slágerük a Shake It. 

Tudjuk, a cég már előre beharangozta, hogy ez lesz a valaha volt legjobb SISTAR dal és koncepció, Nos, ebből én semmit sem éreztem. A dal teljesen ugyanolyan, mint amilyen a Loving U, a Touch my body és az I swear volt. Semmi új, mintha ugyanarról a lemezről lenne mind a három. Ez azzal szemben amit állítottak enyhe csalódás volt. Kezd ez már nagyon unalmas lenni. 

A dal kellemes, nyárias. A klip színes, aranyos, bula-rázós, suliban-tombolós, de újat semmit sem nyújtott. 


Nem azt mondom, hogy nem jó a szám, mert az nem igaz. Jó, tényleg. De nekem már kezd kicsit unalmas lenni, hogy évek óta ugyanazt a számot hallgatom egy újabb csomagolásban.

10/7



A következő az AOA. Hát ezzel a bandával nem tudom, hogy mit kezdjek. Néha nagyon kedvelem őket, néha kevésbé. Tudjuk, manapság egyre népszerűbbek, s a szememben tökéletesen képviselik az egész KPOP átalakulásának menetét is.

Ám, a jelenlegi promós számuk a Heart Attack teljesen elvette az eszem! Ez egy igazi nyári sláger, mely minden ellenérzésem ellenére is nagyon tetszik, az egyik legjobb megjelenés talán az évben is. Nem tudom eleget hallgatni, mert iszonyatosan fülbemászó - bár néhol, sokadik hallgatás után, idegesítővé válik a nyávogás benne. 




A klipben a lányok lacrosse játékosokká váltak, és a vereségüket a szexi...nos, a szexi megjelenésükkel fordítják nyerességgé. Kissé sem klisés. Na mindegy is, aranyosak és legalább valami...mondhatni új dologgal álltak elő, na meg afféle története is van a videónak. Az már valami ezért manapság. Még ha roppant egyszerű csomagolásban adják is elő.

A dal remek. Nekem ez az egyik kedvencem a nyáron - csak ne kiabáljam el ugye, még várunk másokra is -, és csak bíztatni tudlak titeket, hogy hallgassátok bátran az egész mini albumot, mert szórakoztató. Ez egy nagyon jó munka volt!

10/9



A Girl's Day új slágere, melyre vagy ezer éve várok, a Ring My Bell lett. Roppant fülbemászó, érdekes, mintha valahol a dal mélyén hallanék egy másik, lágyabb számot, aztán pedig elfeledtetné ezt velem a Ring-Ring-Ring Ma Bell, na meg a Female President ritmusa - mert esküdni mernék, hogy arra hajaz valahol. Végre, végre egy dal ami felülírja a Darling-ot, melyet képtelen vagyok megszeretni. Hiába hallgattam vagy ezerszer, ki nem állhatom azt a számot...

Imádom a Girl's Day-t, egészen a kezdetek óta, s a legnagybb csalódás a Darling volt, így nagyon örültem, hogy az csak egy kitérő volt számukra nem pedig a követendő nyomvonal. A Ring My Bell visszahoz valamit a múlt évek KPOP dalaiból, dallamos - bár néhol mintha a hangok túl élesek lennének s nem illenek az alaphoz. Nem ez lesz a kedvenc számom tőlük, ebben biztos vagyok, de mivel annyira rosszul érintett az előző sláger, így ez nagyon-nagyon jónak hat számomra. Szeretem a a dalt, de tudom, ennél sokkal jobbal is elő tudtak volna állni.



Azt még meg kell említenem, hogy VÉGRE olyan frizurát adtak Mina-nak, amivel roppant csinosnak néz ki. Nem mintha ez befolyásolná a dalt, de azért el kellett mondanom. A videóról nem tudom mit mondhatnék. Fotelek, hipnotizáló háttér, bugyiban táncikáló lányok, fenekek mindenhol. Van ahol szép, de semmi érdekeset nem látok benne, nem is nagyon szoktam nézni, csak a dalt hallgatom.

Maga a szám jó, de nem a legjobb. Szeretem, de nem lesz kedvenc - ha jól gondolom.

10/8



A mai utolsó lány banda a Nine Muses. Tudjátok a banda, akik pár hónapja olyan csalódást okoztak nekem a Drama c. számukkal. Mint a Dalshabet a Joker mini albummal - de főleg a videóval. Senki se vegye sértésnek, de az számomra sokkal inkább volt ciki, mintsem kellemes, vagy remekmű, ahogy sokan jellemezték. Azt tudni illik, hogy a Nine Muses a debütálásuk óta nagy kedvencem, minden dalukat szeretem - kivéve az utolsó mini albumot -, így azért mégis vártam a visszatérésüket. Nos, nem hiába tettem!


A klip gyönyörű, tényleg nagyon szép! Az egyetlen baj vele annyi volt, hogy néhány helyen olyannak tűnik a koreo, mintha a lányok unalomból csinálnák, elveszítik a lendületüket. Ez az élőkben és a tánc videóban nem látható, szóval lehetséges, hogy fáradtak voltak vagy valami ilyesmi.

A dal remek. Tényeg, nagyon jó. Ebben is csak egy hiba van. A refrén előtti részeket szó szerint lenyúlták valamelyik másik dalból - európai vagy amerikai számból -, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy melyikből. Mikor meghallottam, már ott motoszkált a fejemben, s vagy hétezerszer meghallgattam, de egyszerűen nem jut eszembe, hogy mi az - de szerintem inkább európai lehet, mert több olyat hallgatok. Biztos vagyok benne, hogy ez nem csak a szokásos "hasonlóság", hanem annál egy kicsit több.

Ennek ellenére - s talán pont emiatt -, iszonyatosan megszerettem a dalt, hiszen addig hallgattam a dalt, hogy rájöjjek mégis melyik számra emlékeztet.

Tudom, ez is sokat - néhol túl sokat - merít az úgy nevezett "amerikai popzenéből", de nem tehetek róla, egyszerűen imádom! Napi ki tudja hányszor meghallgatom, a klipjét pedig jól esik nézni.

10/9




A lányok megmérettetését nálam az AoA és a Nine Muses nyerte, de ha őszintén akarok beszélni, akkor az AoA jobb teljesítményt nyújtott, mivel a 9Muses nem túl eredeti slágerrel állt elő. (De ettől még ugyanúgy szeretem a két számot.)



Kezdő Kitérő

A kezdő bandákat nem szeretem a régebbiekhez sorolni, ezért a lányoknál külön kitérek két, nekem kedves együttesre, akik a múlt évben mutatták meg magukat, most pedig végre vissza is tértek.

Az első legyen a POTEN. Tudjátok, odáig meg vissza is voltam értük, így mikor meghallottam a híreket, miszerint lecserélnek két tagot, s három újat nyomnak be a helyükre, már összeráncoltam a homlokom. Nagyon, nagyon nem tetszett az ötlet. És most, hogy megnéztem a klipet és meghallgattam a zenét, még mindig nem tetszik. A dal remek lett. Tényleg.




Van valami benne, ami az előzőkben nem volt meg. Az a rejtett függőséget okozó elem, amely lassan, hátulról támad, Ami a legjobb dalokban is megtalálható. Tudjátok, mikor elsőre nem tetszik egy dal, na aztán végül mégis azt dúdoljátok. Na, ez is ilyen.

Azonban nekem nagyon is tetszett az, ahogy a banda addig kinézett, amilyen zenéket alkottak. Így persze nehezebb jó szemmel néznem az egészet. Mintha ez egy másik együttes lenne, de tényleg. Két tag maradt, több az új, mint a régi. Persze érthető a cég cselekedete. Az egyik tag közel sem állt a szép jelzőhöz, a másikról pedig azt mondták, hogy olyan ronda a plasztikai műtétek után, hogy csak na - ha pedig már Koreában ezt mondják, akkor baj van. 

Ennek fényében teljesen érthető amit tettek - pénzügyi szempontból. Ám, ez a két lány tehetséges volt, jól illettek egymáshoz, a rapper pedig nagyon ügyesen tette amit tennie kellett. Kicsit igazságtalan, de ha az ember céget vezet, akkor nem jótékonykodhat. Vagy...valami ilyesmi. 
Így hát, a két lányt, akiknek a kinézete "elfogadható volt" bennmaradt, majd toltak hozzájuk három kis csinoskát, és mehetett a menet. 

A dal minősége jobb, mint az előzőké. Sokkal. De nekem mégis fájdalamas pont, hogy pénzügyi szempontok miatt hogy át lehet gázolni más emberek álmain. Nos, ez már nem az én gondom, a POTEN még mindig a kedvenceim között van, és ott is marad. Nagyon szurkolok nekik!

10/8


A másik kezdő banda a MINX, kik jól tudjuk a Dalshabet testvérkéi. A múlt évben az ő debütálásuk tetszett a legjobban, így vártam is, hogy mikor térnek majd vissza. Ez nemrég megtörtént, méghozzá a Love Shake című dallal.

Esküszöm, ilyen nagyot régen csalódtam. Hát ez valami szörnyű!




Jó, talán a szörnyű erős megfogalmazás erre. Hogy pontos legyek, ennél sokkal de sokkal jobbat vártam, és még csak nem is eredeti dal, hanem feldolgozás, na meg teljesen Jpop. Mikor hallgattam, egyből az AKB jutott eszembe, nem is tudom melyik klip, tudjátok, amiben pucéron rohangálnak a tengerparton. Na mindegy is. Ez azért jobb volt, mint az AKB, de akkor is. Totálisan kiábrándultam.
Miért volt arra szükség, hogy egy Dalshabet számot adjanak elő? Nem lehet saját hangzása ennek a bandának? Na ne szórakozzunk már, kérem szépen.

Rendben, a Red Velvet is a S.E.S egy számát dolgozta át, de azért nem mindegy, hogy az egyik banda már feloszlott, a másik pedig még promótál. Szerintem.

Ez egy hatalmas csalódás volt, és csak remélem, hogy ebben az évben látunk is még valamit, ami igazán MINX és nem csak a Dalshabet árnyéka. 

10/5



No akkor, most tértjünk rá a fiúkra. Sokan vannak ők is, de talán kezdjük a 2PM csábító dalával, mely a My House címet kapta.

Nem szeretem a 2PM srácait, se a zenéiket. A Hands Up talán az egyetlen, amit kedvelek (+2 szám).

Mindig megnézem, hogy mit hoztak össze, de általában nem tetszik - túl JYP hangzású mind. Mindegyik ugyanúgy rappel, ugyanolyan hangjuk van, mindegy lányról vagy fiúról van szó. Én így látom, nem kell ezzel egyet érteni.

Ez esetben sem babonázott meg amit láttam. Nekem egyszerűen nem jön be a JYP stílus. Nem hibáztathattok, neketek is biztos van ilyen. A szám egyébként tetszik, nagyon érdekes lett, jó az alap, és többször is képes vagyok meghallgatni egymás után, ami haladás a többihez képest.




Jó a ritmusa, remekül passzolnak a hangok. Tényleg élvezhető dal - csak nem az esetem, ennyi. Ettől még jó szám lett, s szerintem jobb mint a többi 2PM szerzemény, ebben biztos vagyok. Ami kicsinált, az a gitár volt benne. Ugye mennyire fel tud dobni egy számot...az igazi zene? Legalább nem csak gépzörej volt benne.
A klipje nagyon érdekes, kíváncsian néztem végig, szép. Ez hatalmas plusz pont, mert manapság csak vergődést lehet látni mindenhol. 
Bár nem szeretem, és nem is fogom, de:

10/8



A BTOB soha nem lesz híres, ha ezt így folytatják. Nem értem, tényleg ne tudom megérteni, hogy miért nem tudják folytatni azoknak a daloknak a promótálását, amelyekkel kezdtek is. Amikben volt valami, ami esetleg megfogta az embereket. Ez a mostani kb. egy OST-nek ment csak el. Szép meg minden, de azon kívül...semmit sem nyújt. Komolyan mérgesnek éreztem magam, amikor meghallgattam... Helyette ezt kellett volna videóval jutalmazni:



És ez még csak nem is mostani szám! Mindemellett a legjobb az albumon. 

Őszintén nem értem, hogy miért kell egyre rosszabb dalokkal kiállni. Nagyon szeretem őket, de nem csodálom, hogy a legtöbben feléjük se néznek. Holott számomra Ilhoon a legjobb rapper egész Koreában. Nagyon sajnálom, hogy a népszerűségük sehol sincs...

Ráadásnak nem csak a klipes dal, de az egész album unalmas volt, pár számtól eltekintve. 
Az ő visszatérésük: 
10/4




A Teen Top szintén nem nyűgözött le, ám a számuk ezerszer jobb, mint a BTOB come back dala. 



Az ah-ah, vagyis rendes címén "Reggeltől Reggelig" egy "őszinte" dal arról, ahogy a fiú érez a lány iránt, tetszik neki kívül, de bizonygatja, hogy belül is, s nem csak egy estére. Nagyjából ennyi lenne az egész, ám roppant jó csomagolásban. Nem túl lassú, de nem is gyors, amolyan kellemes. A ritmusa izgalmas, a dallama kellemes. Jól összeszedett munka, tényleg igényes az egész. Annak ellenére, hogy nyár van, nem egy újabb Rocking érkezett, hanem egy "ah-ah".
Viszont a tánc kezd már egy kicsit unalmas lenni...

De ennek ellenére nagyon szeretem a számot - még ha sokkal jobb is lehetett volna!

10/8




A következő banda a BTS lenne. Ezek a fiúk soha nem tartanak szünetet?! Hát, úgy tűnik nem nagyon, ennek pedig titkon nagyon is örülök. Az új számuk a DOPE lett: 




Totál kiakadtam. De tényleg. Mikor először hallottam a dalt, szinte kiütötte az arcom a lendület, amivel kezdődött a szám, és már elkönyveltem, hogy "na ez akkora sláger lesz", aztán jött a refrén. Vagyis, a refrén helye. Tudjátok, hogy ki nem állhatom azokat a dalokat, amikben szó szerint nincs refrén, csak valami...zaj. Na ez volt a gond a Bang Bang Bang törésével is. 

DE. 

Itt jól sikerült. Sokkal jobban, mint a 2NE1 vagy a Big Bang esetében. Mert mi is történik? A dallam kezdetével egy olyan koreót nyomnak le nekünk, amire még az öcsém - akinek nem sok köze van az ázsiai zenéhez - is azt mondta, hogy, és most idézem: AZ IGEN!

És tényleg. 

Itt nem az megy, hogy állunk a színpadon és akkor valami majd csak lesz. Ezt szeretem bennük, de tényleg. Mindig nagyon keményen dolgoznak, és hiába látom, hogy a klip szépen szólva alacsony költségvetésű volt, kicsit sem zavar. Mert a fiúk úgy megtöltik a teret, mintha erre születtek volna.

Második-harmadik hallgatásra ez már egy iszonyatosan jó dallá nőtte ki magát! Mert tényleg remek. Ki sem lehet verni a fejünkből. 

Azt el kell ismernem, hogy ha nem élveztem volna nézni a koreót, akkor ezt sem szeretném, De teljesen magával ragad az, ahogy ezek a srácok dolgoznak. Muszáj elismernem őket, még ha nem is a kedvenceim, mert őszintén nagyon tehetségesnek tartom őket abban, amit csinálnak. Nem azt mondom, hogy most akkor nosza beállhatnak operákat énekelni, de abban a kategóriában amit képviselnek, nekem a legjobbak közt vannak. Nem csak egy ember cipeli a hátán a bandát, minden egyes tag tehetséges és megvan a helye az együttesben. Ennek pedig talán a SPICA lehetne a női ellenfele - kár, hogy a SPICA valahol a béka feneke alatti rész alatt van népszerűség szempontjából.

A klip, ahogy mondtam is, iszonyatosan egyszerű, semmi sincs benne, csak egy raktár, ahol mindenki beöltözik valami "szexi" szakma képviselőjének - a BTS soha nem növi ki a tini korszakot? - és táncolnak. De ebben az esetben ezzel semmi baj sincs. Nem gáz a videó, egy kicsit sem. (Mondjuk Suga része, ahol ilyen ufós izék jelennek meg...na azt kivágtam volna.)




A BTS visszatérése esküszöm még jobb, mint az I NEED U volt. Számomra ez:


10/10



A mai utolsó együttes pedig a Big Bang. Minő meglepetés, igaz? Nos, A hatalmas terv, miszerint minden hónapban megostromolják a slágerlistákat, teljesülni látszik. Eddig nem voltam túlzottan elragadtatva a daloktól, de ez most egy kicsit máshogy van. Ugyanis, kijött az új dal, mely a SOBER címet kapta. Lássuk!




A dal...remek. Őszintén NAGYON jó lett, mintha csak a régi BB-et látnám viszont, azt amelyet én magam is kedveltem. Nagyon, nagyon megörültem ennek a számnak, mert az addigiak, főleg a Fantastic Baby-vel kezdve totális kiábrándulást jelentettek számomra. 

Ez viszont nagyon meglepett, és csakis jó értelemben. A dal nagyon jó, a dallama főleg. Nem tudom mit lehetne ehhez hozzáfűzni ezen felül. 

"Felnőttnek tűnök, de igazából csak egy nagyon magas gyerek vagyok."

Nem tudom nem értékelni a dalt, még ha a bandát nem is szeretem. Ez tényleg nagyon jó lett, mindegy milyen szempontból közelítem is meg. Nyár van, könnyed az egész, mégis magával ragadó. 
Az viszont szemet szúrt, hogy GD mennyi rész kapott. Na azért ebben nem akarok visszatérni a régi időkhöz... A többiek is "énekelhettek" volna pont ennyit - szerintem. 

A másik pedig a klip. Egyrészt szórakoztató volt, ide-oda kapkodtam a szemem, mert tényleg nem unatkoztam közben. Valahol egyszerű mégis nagyszerű volt. 

Ám. Lehet, hogy ezzel én vagyok így egyedül, mégis mintha csak annyit vettem volna le belőle, hogy milyen király betépve lenni. Ha tévedek, akkor elnézést, de nekem csak ez jött le.

No mindegy is, a dal nagyon jó lett, így most először a történelemben:


10/10


A fiúk versenyét számomra szintén döntetlen fagyasztja be. A BB és a BTS egyforma pontokat kapnak, mert most meg is érdemlik. Azonban személyesen a BTS dalát szeretem jobban. Nekem az a kedvencem eddig, ti bárhogy is vagytok vele.


Kezdő Kitérő


És itt lenne nekünk a HOTSHOT, mely a szívem csücske. Mindig várom a visszatérésüket, mert eddig soha nem okoztak csalódást, már a debüt daluk is csodás volt. Most az I'm a HOTSHOT című számukkal tértek vissza. 


A videó szokásosan gyenge, de talán már nem is vártam jobbat. Tudjátok az utcán sétálgatós, fekete-fehér, vagy épp olcsó effekteket alkalmazó klip ez. De ha valaki nem egy nagyobb, vagy pénzesebb cégtől jött, ne is akarjunk több milliós videót látni.




Számomra a múlt év nyertese a HOTSHOT és a Bigflo volt fiúk terén, így persze, hogy ők a legkevésbé népszerűek. Így van ez, ha megszeretek valakit. Csoda, hogy balhé nem volt még körülöttük - de csak várjatok, lesz majd. (T-ara után féltem bejelenteni, hogy szeretem az EXO-t, de mikor megtettem, mindenkit figyelmeztettem, hogy hamarost gáz lesz. Az is lett. Tudjátok, mint mikor a sorozatokban sorra a kedvenceim halnak meg.)

No de, térjünk rá a dalra. Először nem tetszett annyira, mert jött a gangszta alap, arra a lágyabb ének, ami komolyan meglepő volt. Aztán másodszorra már megváltozott ez s nagyon is élveztem ezt a kettősséget. Ez is pont olyan remek lett, mint a többi. Nem az igazi, mert nem az, de most erre mit mondjak? Kezdők? (Bezzeg a WOLF annyi embernek tetszett.) Nem tudom, szerintem valami ugyan hiányzik a dalaikból, de csak figyeljetek, magukra fognak ők találni! 

Továbbra is szurkolok nekik, s nézzetek utánuk, szerintem ti is kedvelni fogjátok ezt a bandát! Megérdemlik a figyelmet!


Ennyi lett volna mára a véleményem, és remélem ezúttal is megosztjátok velem a sajátotokat!

Itt a nyár, végre itt van, élvezzétek ki ti is! 

(A fordításokat nem feledtem, dolgozok rajtuk!)

9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Elsőnek, azért is írok, mert szerintem te most a 9Muses-nél rossz bandára gondoltál vagy rossz számra, mert az ők legutolsó mini albumuk a Drama volt és nem a Joker. A Joker a Dalshabet száma.
    A másik, teljesen egyetértek veled a BTOB-vel. Amikor meg hallgattam az albumot teljesen le voltam sokkolódva. Nem ezt vártam tőlük és Cube-tól sem.
    Egyébként tetszett a cikk, de pár dologban különbözik az ízlésünk.
    Üdv: AleyNa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Fú, teljesen igazad volt, rossz címet írtam, köszönöm, hogy szóltál! Igazából annyira meg akartam említeni, hogy a Drama csalódásként ért, pont mint a Joker s mondogattam is, hogy "ezt le kell írnom" (mert sietnem kellett utazás miatt), hogy végül csak azt írtam oda. :)

      A BTOB-ben nagyon sok lehetőség lenne. Van is. Az, hogy ennyire nem használják ki? Hát nem tudom, mit kellene erre mondanom. Kedvesek a szívemnek, mégis...szinte alig van, aki felfigyel rájuk. Nagyon sajnálom (és dühít), hogy így elbánnak velük.

      Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed! :)

      Törlés
  2. Már vártam ez a bejegyzést :)

    A Girl's Day comeback nekem is tetszett, Minah hajszínét nagyon imádom, és Hyerinek nagyon jól áll a fekete! Kicsit furcsálltam a fürdőruhás dolgot, talán sok magamutogatás volt benne, de annyira nem, hogy nagyon zavaró legyen. Nem akarok rossz indulatú lenni, de nem tudtam nem észre venni, hogy a lányok felszedtek pár kg-t(főleg Minah, és Hyeri), bár még mindig jobb mint a Something, ahol már ijesztően vékonyak voltak.

    A 9muses-sal kapcsolatban, pedig igazad van. Valamelyik nyugati dalra emlékeztet, de egyszerűen nem jut eszembe melyikre :D (Amúgy a Joker nem a Dalsabhet száma? O.o Lehet, hogy én vagyok a hülye, de úgy emlékszem :D)

    És még lenne egy olyan kérdésem, hogy a Seventeen debut-jét hallgattad már, valamint mi a véleményed róla? :) Én imádom, nagyon tetszik, és érdekesség, hogy szerintem van pár tag, akik kísértetiesen hasonlítanak, valamelyik másik idolra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Én, személy szerint örülök, ha híznak. Embertelennek tartom, hogy sokuk 40-42 kg kell hogy legyen. Rendben, talán a kamera kövérít (erre fogják már a koreai emberek is, mert azért az átlag emberek, még ha törekszenek is arra, hogy vékonyak legyenek, túlzásnak tartják ezeket a dolgokat - nekem ezt mondták.) Remek lett a comeback, örülök, hogy végre ők is rendesen visszatértek! :)

      Ugye?! Egyszerűen fogalmam sincs, melyik szám lehet az, pedig ha ennyire ismerős, akkor sokszor hallhattuk az eredetit is.

      De-de, Dalshabet szám, csak annyira le akartam írni, hogy a Drama olyan csalódás volt, mint a Dalshabet-nél a Joker, hogy végül azt írtam helyette. :)

      Nem igazán, pedig rajta volt a listámon. Meg fogom tekinteni, és írok róla egy kis véleményt!
      Köszönöm szépen a véleményedet, sokat jelentett! :):)

      Törlés
  3. Szia!
    Annyi új dal jött ki az utóbbi másfél hónapban, hogy csak kapodtam a fejem és örlődtem a jobbnál jobb számok között :D
    A Sistart és a Girl's dayt nagyon vártam, bár különböző okokból. Mindkét bandát szeretem de a Girl's day a Something óta nekem nem tudott olyan dalt hozni, amit megszerethettem volna, ezért nagyon vártam hogy ezúttal is csalodnom kell-e, vagy nem... És szerencsére nem csalódtam, nagyon megtetszett a Ring my bell:D A sistar pedig pont az utóbbi másfél évben tetszett meg nagyon a dalaikkal, ezért tőlük pedig azt vártam, hogy megint meglepjenek... És ez is sikerült nagyon, tetszik a dal, a klipp színvilága... Bár a sok fenékmutogatás vissza vesz nálam az értékéből. De ettől függetlenül a Shake it nagyon bejön, jobban mint a Touch my body, de nem annyira mint az I swear.
    Az AOA nálam elég ingadozó banda, kezdetben nagyon nem szerettem őket, aztán jött a Short hair, amivel megkedveltették magukat, de a Like a cat-tel viszont nálam visszaestek a kezdeti állapotba. Kiváncsi voltam most milyen hatással lesznek rám. És hát első hallásra nagyon nem tetszettek. Egymás után hallgatm meg a Shake it-tel, és míg az elsőre megfogott, ezt a dalt nem tudtam hova tenni. Olyan unalmas volt, nem tudtam kivenni mikor van benne refrén, csak ugy ment a dal és semmit nem adott. Háromszori meghallgatásra se tudtam megszeretni. Aztán egyszer csak történt valami, egyre jobban kezdett tetszeni, a tánc is jól van megcsinálnva, és mostmár ott tartok hogy lány bandák között ezt a számot szeretem a legjobban.
    A Nine muses-t sose követtem figyelemmel, egyedül annyit tudt róluk, hogy a ze:a-val ugyan annál az ügynökségnél vannak ( emiatt egy kicsi ellenszenv is van bennem irántuk, amiért ők ilyen rövid kihagyás után comebackkeltek, a ze:a-ról pedig továbbra sincs semmi hír a botrány óta, persze tudom hogy ez nem a nine muses hibája de kicsike fan lelkemet ez nagyon rosszul érinti). Ez a számuk most mégis megtetszett, benne ragad az ember fejében.
    A 2PM nem nagy kedvencem, de szeretem a dalaikat, és nekem felüdülés néha a sok babaarcú idolfiúk mellett ezek az érett, "régimotoros" srácok :D Imádtam a Go crazyt szeretem az őrült dalukat, de az új számuk sokkal jobban tetszik. Bár szerintem volt már jobb koreográfiájuk is...
    A BTOB a szivem csücske de egyszerűen nem értem mit művel a CUBE. Annyi tehetség van bennük, Eunkwang Changsub és Hyunsik hangja gyönyörű, és a King of mask singerben Sungjae is megmutta mekkora hang rejlik benne is. Ilhoon fantasztikus rapper és Minhyuk is jo énekben és rapben is. Amit pedig Peniellel csinálnak az egy vicc. Ez az első szám ahol egy tisztességes részt kapott nem csak 5-6 angol szó bemondását. Az új daluk szerintem gyönyörű, az album viszont csalódás volt. Két szám kivételével egyszerűen unalmas az egész. Annyira feldühít hogy az ügynökség ennyire nem törődik ezzel a bandával rendesen.
    A Teen Top nem nagy kedvenc, de mindig is csodáltam amit ezek a fiúk tánc közben művelnek. Tényleg szinte mindig ugyan az, engem még is midig lenyűgöznek vele. A dal is tetszik és nekem a tánc is bejön :D
    Fuuu a BTS a debütjük óta az elsőszámú kedvencem. Már az albumon is megtetszett ez a számuk és hát az MV-ben sem csalódtam, bár az egyik felem örül, hogy megint hallatnak magukról, a másik felem viszont aggódik hogy sosincs pihenőjük, és előbb utóbb ez az egészségük rovására megy. A tánc mint mindig fantasztikus, tényleg csak dicsérni tudom őket.
    A BB Sober száma telitalálat nálam, imádom, bár nem kicsit vagyok elfogult, hiszen Seungri végre egyre több szöveget kap aminek én csak örülni tudok ^^ az If you pedig gyönyörű, olyan rég vártam már egy ehez hasonló BB számra, és most végre megkaptam. TOP hangját imádom, és hogy énekel még jobban tetszik, Daesung hangjától pedig kiráz a hideg annyira jó.
    Bocsi ezért a regényért nem tudtam visszafogni magam^^

    Fanni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Köszönöm szépen a hozzászólást, és ráadásul a milyen hosszú hozzászólást! Tényleg köszönöm, szeretem tudni, hogy mit gondolnak mások! :)

      Hűű, akkor nem voltam egyedül a Girl's Day-re való várakozás közben. Szeretem őket, de az előző dalaik annyira nem ragadtak magukkal, mint kellett volna. Próbáltam, de ha nem tetszik, akkor nem nagyon tudok vele mit kezdeni. Sajnos.

      A Sistar egyetlen száma, amit szeretek az Alone. Először azt sem kedveltem, de végül valahogy megszerettem. ^^ Az I swear nagyon jó dal, tényleg nem lehet kikerülni, szerintem a legtöbb embernek tetszik is. Mikor a Loving U kijött az is elég aranyos volt, de nem mondtam volna, hogy az év dala volt - ahogy azt sokan teszik. Én értem, és egyet is értek azzal, hogy a tagok tehetségesek, de ettől nem szeretem jobban a dalaikat. A Shake It szintén jó, csak nem hallom azt, hogy bármi újat hozna. Mármint, mintha még mindig a Loving U-t hallgatnám, csak más környezetben, kissé más "hangszereléssel". Ettől függetlenül jó szám lett. :)

      Én debüt óta követem a Nine Muses-t, és szerettem is őket, valahogy a No Playboy akkor teljesen megfogott, de ma már persze nem úgy hangzik, ahogy akkor. Végül a Figaro volt, amivel végleg megszerettem őket, nagyon tetszenek az ilyen Roly-Poly féle disco-t idéző dalok.

      Pedig annyi jó daluk van: News, Ticket, Dolls, Wild, Glue, Action! Sajnálom, hogy őket sem nyomják annyira, mint kellene. :/

      A Ze:A nekem nagyon furcsa banda. Mármint, soha nem hallgattam őket igazán, pedig vannak nagyon jó dalaik. Az első, ami tényleg tetszett az a Breathe volt, ami elvette az eszem, s vagy egy hétig egyfolytában hallgattam. Rájuk még fogok időt szakítani, az biztos! :)

      Szóval az AoA végül megtetszett? Ennek örülök, nagyon jónak tartom a dalt. Nekem mondjuk az elejétől fogva tetszett, és most kezdett el néhol idegesíteni. ^^ Velük...nos, velük én sem tudom hányadán állok. Nagyon szerettem a debüt dalukat, abban az évben az egyik legjobbnak tartottam, A Get Out már kevésbé, de amit szerintem a mai napig a legjobban szeretek az a Confused. A Like a Cat? Nos nem tudom. Szerintem jó dal volt, de nekem valahogy mégsem jött be annyira hosszú távon. A mostani már sokkal inkább tetszik, és remélem, hogy valami hasonlóan szórakoztatóval fognak visszatérni. :)

      Amit Peniellel művelnek, az tényleg csak vicc lehet. Nem értem, hogy mi folyik a BTOB háza táján, de mostanában a dolgok csak még szörnyűbbek! Mert ne mondják nekem, hogy a régi dalaik nem voltak sikeresebbek! Volt bennük valami, amivel sikerült legalább egy maroknyi rajongót megfogni, de így nem hiszem, hogy ez folytatódni fog. Az album tényleg nagyon unalmas, alig van rajta dal, amire emlékszem, holott nagyon szeretem a bandát! Annyi lehetőség van a tagokban, hogy jogos a felháborodásunk! A régi lemezeiken szinte minden számot szerettem, de ez...hatalmas csalódás volt.

      Én szeretem a Teen Top-ot, és eddig nem is nagyon okoztak csalódást, Nagyon aranyos a tánc, (én nevetek rajta igazából) de valami újat is szeretnék látni. :) A számaikat szeretem, főleg azokat, amikhez nincsenek videók, valahogy azokat igényesebbnek találom. (?)

      A BTS-t én csak dicsérni tudom. Egy rossz szó sem jut az eszembe róluk. Tényleg nem. És eddig sem jutott soha, mindig igyekeznek a maximumot hozni, és ez meg is látszik!

      A BB nagyon-nagyon nem a szívem csücske. Nagyon. De a SOBER valami csodás lett! :) Ha pedig egy dal jó, akkor jó, nem fogom csak azért lehúzni, mert a banda nem a kedvencem! :) Örülök, hogy neked ennyire tetszettek a számok, biztosan remek érzés a rajongóknak, hogy ennyi idő után visszatér a kedvencük! :)

      Ne kérj bocsánatot, minden hozzászólásért hálás vagyok! És örülök,hogy ilyen hosszúra sikerült! :)

      Törlés
  4. Szia! Nos eljött az a pillanat, amikor nem egyezik a véleményünk. :D

    NS YOON-G:
    Tőle a kedvenc dalom a Wifey és már nagyon vártam, hogy milyen lesz a következő dala.. Hát számomra egy csalódás volt. Amolyan tipikus nyári sláger, túl sok értelme nincs, ha százszor hallgatom meg akkor is elfelejtem.

    SISTAR:
    Én nagyon szeretem a Sistar-t, a "szexi" együttesek közül talán ők az egyetlenek, akik tényleg szexik és van mit rázniuk (a legtöbben nyáon is csak falfehéren, csontsoványan rázzák, azt ami nincs.. Mondjuk Dasom egy kicsit kivétel). Nekem tetszik, hogy mindig ugyanazt a típusú dalokat játszák, már így is van elég a sok kaméleon csapatból. A dalaik mindig egyszerűek, könnyedek, a refrén pedig könnyen megjegyezhető, táncolható. Bár itt tényleg elég sok volt a popsi-rázás, és a klipnek sincs sok értelme, de a dal az nagyon jó.

    AOA:
    Számomra ők az egyik legnagyobb csalódás a kpop-ban. Amikor debütáltak annyira jó dalaik voltak és még "visszafogottan" szexik is voltak, de a Miniskirt óta számomra áttértek a "ribanc" kategóriába (elnézést a a rajongóktól). Már a Short Hair klipjük is mintha egy pornófilm előjátéka lenne, és ez is olyan, csak enyhébb verzióban (Rendben nyugodtan meglincselhettek, nem érdekel). A dal dal számomra túl diszkós, "hangos" lett, túl sk értelme nincs. (Elég nagy FNC rajongó vagyok, az összes előadójukat szeretem, minőségi zenét játszanak, ezért ilyen nagy csalódás számomra, hogy ennyite tucat, vetkőzős együttest csinálnak egy jól indult bandából)

    Girl's Day:
    Számomra a Girl's Day olyan, mintha a Sistar olcsóbb verzióját nézném. (Ismét csak elnézést a rajongóktól) Hangilag talán csak Minah az aki jó (meg egy kicsit Sojin, Hyeriről inkább nem mondok semmit, a Problem fellépése után már ha meghallom csak ez a dal ugrik be), de stílusban olyan mintha egy Sistar utánzat lenne. A Something-et és az Expectation-t szeretem csak, de azokat is csak azért, mert minden műsorban azt nyomatják. Ebben a dalban talán csak a refrénben tetszett az a rész, hogy "Ring my bell, ring ring my bell". És ennyi. A klip lényege, hogy minél rövidebb ruhák legyenek (ebből most egy kisebb botrányuk is volt ugye). A Hello Bubble is nagyon tetszett, kis egyszerű szám volt, kár volt olyan számítanom, mint az a dal.

    Nine Muses:
    Nem vagyok valami nagy rajongójuk, számomra tipikus tucat előadók. A Drama számuk nekem nagyon tetszett, és vártam, hogy valami nagyon jót adjanak ki megint, de ez a dal nekem teljesen olyan, mintha már hallottam volna valahol. Nem csak egy részletet, hanem az egészet. De ez is tipikus tucat dal.

    POTEN/4TEN
    Amikor debütáltak, nagyon jó együttes voltak, viszont azóta egyre rosszabb dalokat, adnak ki. Ezt a tagcserét sem igazán értem, semmi értelme nem volt. Az új daluk is inkább a felejtehető kategóra.

    MINX:
    Nem tudom eldönteni, melyik a nagyobb csalódás, ez vagy a POTEN.. De talán ez. Ennyire rossz comeback még talán egy együttesnél sem volt. Most, hogy írtad ezt az AKB dolgot, tényleg olyan.. Bár nekem az jobban tetszett, mint ez.. Talán gonosznak hangzik, de ennek a comeback-nek annyira semmi értelme nem volt, hogy csak na.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2PM:
      Nem igazán érdekelt a visszatérésük, egyedül a Hands Up dalukat szeretem, mert annyiszor hallotám már. Mostanában a JYP előadók nem valami jók, mint ugyanolyan, pedig régen elég nagy Miss A (kivéve Suzy) rajongó voltam. Eddig a JYP dalok közül idén talán maga JYP a legjobb. Na az egy jó szám volt. Ez a My House is egy felejthető szám.

      BTOB:
      Nagyon szeretem a BTOB-t a debütálásuk óta. Azt írtad "A BTOB soha nem lesz híres, ha ezt így folytatják." Pont az a fura, hogy a mostani albumuk lett a leghíresebb és legnépszerűbb. Saját véleményem szerint nem lett olyan rosz, csak a címadó dal nem jó. Mármint nagyon jó dal, szép, érzelmes, de tényleg olyan, mintha valami OST lenne. A klip is számomra olyan, mintha a 2nd Confession újraforgatott verzója lenne (Bár nagyon szép és jelentése is van, de mégsem ezt választottam volna címadó dalnak/klipnek, hanem valami BTOB-féle bulizós dalt). már nagyon kezdik elveszíteni azt a stílusukaz, amivel anno debütáltak.

      Teen Top:
      Na Teen Top az az együttes nálam, akiket leginkább a dalszövegeik miatt szeretek. Na nem a címadó dalokról beszélek, de az albumaikon lévő többi dalnak (a lassab, érzelmesebbeknek) mindig (majdnem mindig) szép értelmes, szövege van és a dal is jó (Látszik, hogy azokat a tagok készítik). A címadó dalok talán azok, amiknek a legkevesebb értelme van, de legalább jól lehet rá bulizni. Nekem ez a dal hasonlít a Rocking-ra (nem csak a tánc miatt), viszont sokkal visszafogottabb, kellemesebb. A dal pörgős, viszont valahogy nekem az ének túl halknak tűnik, a rap pedig túl lassúnak, de mégis nagyon jól mutatnak együtt és nem lesz olyan kavalkád, mint a Rocking-nál. A dalszöveg viszont nagyon nem az ő stílusuk, ugye fiatalon debütáltak (a legfiatalabb tag még ma is csak 19, a legidősebb meg 22) és annyira nem illik hozzájuk ez a "gyere töltsük együtt az éjszakát, hmm, vajon mit fogunk csinálni.." életérzés.

      BTS:
      A BTS sosem pihen! Éppen most töltöttek fel egy képet, hogy Ausztráliában a turnéjuk közepén, hajnal 3 órakkor is dalokat írnak..xD
      A dal nagyon tetszik, bár én inkább egy lassab dalhoz forgattam volna klippet. A klip elsőre egyszerűenk tűnik, de a making videóban látszik, hogy azért elég sokat dolgoztak vele. A koreográfiájuk mindig nagyon jó, és ahhoz képest, hogy többször azt nyilatkozták, hogy piszok nehéz és kemény 3 tag van aki tud táncolni (a többiek azt mondták, hogy őket átverték és azt mondták nekik nem kell majd táncolniuk :D ) látszik rajtuk, hogy élvezik, amit csinálnak.
      A tini korszakot pedig még el lehet nézni nekik hiszen 17-20 év között vannak, itt még nem olyan nagy baj, ha menőnek akarnak tűnni. :)

      BigBang:
      Eddig a nagy BigBang-comeback-dömpingben nekem csak a Loser refrénje tetszett, a többi dalról meg inkább nem mondok semmit. Viszont ez a Sober nagyon nagyon jó lett! Kellemes kis nyári dal, és bár a klipben néha úgy néznek ki, mint akik be vannak szívva (Taeyang haja egyre rosszabb) nagyon jó lett. Ilyet kéne mindig. Bár T.O.P része nekem nem jön be, bár mindenki annyira isteníti, hogy milyen jó rapper, nekem nem jön be és GD kaphatott volna kevesebb részt, de ezektől eltekintve nagyon jó dal.

      HOTSHOT:
      Nem vagyok valami nagy rajongójuk, nem igazán jönnek be a dalaik, de ez kifejezetten, jó lett, főleg a refrén.

      U.I: "(T-ara után féltem bejelenteni, hogy szeretem az EXO-t, de mikor megtettem, mindenkit figyelmeztettem, hogy hamarosan gáz lesz. Az is lett. Tudjátok, mint mikor a sorozatokban sorra a kedvenceim halnak meg.)"
      Úristen, mintha magamat látnám xD Konkrétan, ha megszeretek egy előadót azzal/azokkal mindig történik valami..

      Törlés
    2. Szia! Ismét köszönöm a hozzászólásodat, mindig nagyon-nagyon örülök neki! :)

      Szóval most nem értesz egyet velem! Remek! Imádom, mikor az ellentétes véleményeket is megosztják, így tényleg véleményt lehet cserélni. Mindemellett az a természetes, hogy nem szeretjük ugyanazt a zenét. :)

      A SISTAR? Megértem, ha szeretik az emberek, nagyon dallamos zenéket csinálnak, és az is rendben van, hogy kitartanak a stílusuk mellett, mert vannak ilyen bandák. Nekem nem is ez a problémám velük, s lehet, hogy én hallom rosszul, de nekem mintha totál ugyanaz a dal lenne mint az utóbbiak. Ez az egyetlen probléma velük. Azt elismerem, hogy nagyon csinosak, mert tényleg azok is! Nem vonom kétéségbe a tehetségüket sem, mert az bőven van nekik. Csak talán nem az én ízlésem amit csinálnak, ki tudja. :)

      A Girl's Day megváltozott. Eredetileg nem ilyen zenéket játszottak, de azokkal nem futottak be, nem igazán vették észre őket. Pl. a Nothing Lasts Forever stb. Mondjuk a kedvencem a Don't Flirt, ami még a cuki kategóriába tartozott, s nem is igazi "promós" számuk.
      Tényleg úgy érzed, hogy a SISTAR olcsó utánzata lennének? Furcsa, ezt még soha nem hallottam, talán csak a Something kapcsán, mert hogy az tényleg hasonló volt az Alone-hoz. De amúgy nekem ez nem tűnt fel, de most hogy így mondod elgondolkodtam rajta.

      Valóban a hangok nincsenek annyira a helyükön, de sajna ez már "normális". Ha úgy vesszük, akkor a lánybandák többségében még ennyi hang sincs. Vagy az arányok még kisebbek. Vannak kivételek persze, és minden elismerésem nekik! :)

      A Nine Muses nekem olyan, mint a Dalshabet. Én szeretem őket, mert tetszik a zene amit csinálnak, és érdekes, de pont a Drama volt az, ami nem tetszett! Furcsa mennyire máshogy ítélhetik meg az emberek a számokat.
      Ez valóban valami koppintás volt, de mivel annyiszor meghallgattam, nagyon megszerettem, nem tehetek róla ^^ (Jó, de tehetek, de mégis ez van.)

      Az AOA nagyon durván átalakult. Szerintem pontosan mutatja azt, ami felé maga a KPOP is tart, kollektíve. Ezt nagyon sajnálom. Klipeket nem nézek tőlük, mert teljesen elkeserít, de a zenéjüket szeretem. (Mondjuk ez sem igaz, csak pár számra.) Tényleg szégyen, hogy mi lett abból az ígéretes együttesből.

      Fura, a 4Ten új száma nekem nagyon megtetszett. Szurkolok nekik, remélem nemsokára valami remekkel térnek vissza - bár nem nagyon látok rá esélyt.

      A Minx iszonyatos volt. A mini album többi dala sztem egész rendben is volt, de a klipes...valami eszméletlenül rossz, s nem tudom mikor volt ennyire borzasztó comeback...

      Nem igazán szeretem a JYP előadókat. Egyformák. Nekem. A miss A pár száma jó, van amit tényleg szeretek, de talán...2-3 darab azt hiszem. A 2PM pedig soha nem is lesz kedvenc, fura nekem a zenéjük, nem az én ízlésem.

      Engem is nagyon meglepett, hogy a BTOB albuma ennyire tetszik mindenkinek. Nekem eddig ez a legrosszabb, és csak pár dal tetszett. Nagyon furcsának találom, hogy ennyi ember kedvelte az albumot. Azt hittem, hogy ezzel semmire sem fognak menni! Őszintén nem gondoltam, hogy bárki oda meg vissza lesz érte, de végül nagyon sok pozitív kritikát olvastam! Hát sajnos nekem nem jött be. :/ Remélem majd a következő!

      A Teen Top albumon lévő dalai jobbak, szerintem is. Bennük van sok lehetőség, remélem ezeket ki is használják majd! :)

      A BTS-t tartom jelenleg a legjobb bandának. Őszintén. Nem ők a kedvenceim, nem is ismerem a tagokat, még műsort sem néztem soha, s keverem a nevüket sokszor. De náluk érzem egyedül, hogy mindenki a helyén van, mindenki jó abban, amit csinál. Szurkolok nekik!

      BB: Top nekem nem jó rapper. Ahogy CL sem. Tudom, sokaknak CL az istennő, de én még nem hallottam olyan rapet tőle, ami tetszett volna. Bocsánat mindenkitől, aki szereti, de nekem kicsit se tetszik. Szóval igen, a BB mostani dala tetszik a legjobban, és furcsa, hogy a sokan nem így vannak vele. De kinek a pap, kinek a papné!

      Az utóirat pedig...:D Hát igen, mindig ez van, velem folyton. :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...