Kpop, jöhet?

Kpop, jöhet?

Tudom, rengeteg ember felháborodott ezen a kritikán - most nevezzük így. Én viszont egyszerűen elszomorodtam, s csak annyit tudok mondani, hogy...

...elkeserít a tény, hogy az elviekben zenei közegben mozgó, zenével kapcsolatban álló emberek ilyen kevés tiszteletet mutatnak a zene iránt.


Nem tetszett, érthető! Sok embernek nem tetszik, és így van jól. De szégyen, hogy elő adásban ilyen meggondolatlanul voltak képesek beszélni a hölgyek és az urak.

Én csak azt nem értem, hogy mi a baj azzal, hogy - elvileg - nem fut be az EXO Amerikában, vagy Európában. Ennek jelentenie kellene valamit?

Abból kiindulva pedig, hogy a magyar zenei ipar hol tart, szerintem nem helyes ilyen, kicsit sem titkolt szarkasztikus módon nyilatkozni egy olyan világról, amiről a krikusoknak jól láthatóan fogalma sincs. Majd ha mi is letettünk valamit az asztalra, akkor tessék véleményt nyilvánítani - legalábbis ilyen erősen lenéző formában -  pláne ha senkinek sincs halvány lila gőze sem, hogy ezek az emberek mit tesznek azért, hogy ott lehessenek, ahol. 

Ezt még én is erősnek éreztem egy kicsit. 

Csak annyit tudok javasolni, hogy mielőtt ismét kritikát készítenek, legalább a látszat kedvéért nézzenek utána annak, amiről véleményt mondanak. Ezzel saját magukat is bemutatják, és nem biztos, hogy ez minden esetben pozitívan fog hatni másokra. 

A minimumot pedig értem arra is, hogy legalább az előadó nevét ejtsék ki rendesen - mert nem hiszem, hogy az X betű ejtése sok gondot okozna a magyar embereknek. 

Köszönöm!


2 megjegyzés:

  1. És tényleg úgy mondják a fantasztikus véleményeiket, hogy halvány fogalma sincs arról, hogy miről is van szó, mit is néz most, DE szerinte "biztos sokaknak nem tetszik a dolog ezért fikázzuk le, mert ez majd imponál az embereknek"...Alig hallgattak meg belőle pár másodpercet már egyből jönnek a "poénjaikkal", hogy kínaiak, japánok hahaha...Igazán mindent jól tudnak, mert ismerik a befutott Gangnam style című dalt, ami sokaknak nem tetszett. Hááát, akkor legyen ez a sablon! Gratulálok. Nagyon jól esik az embernek, amikor ilyet hall arról, amit szeret.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos még mindig akadnak olyan emebrek, akik így beszélnek mások kemény munkájáról. Ha nekik kéne annyit dolgozni, mint a KPOP világ "sztárjainak", akik közül, szerintük "a hátsók csak felveszik a pénzt", akkor talán mutatnának egy kis tiszteletet.

      Csak őket minősíti, ahogy megnyilvánulnak. Szégyen amit műveltek, nem elég hogy (ha rasszizmussal talán nem is) erős kategorizálással a hangjukban "jajj mi ez, kínai, japán izzé..." nyilvánítanak véleményt, de teljesen tudatlanul. Az ő értelmi szintjüket mutatja mindez.

      Szégyellem magam a helyükben is, ha már ők biztos nem fogják. Akinek annyi jóérzése nincs, hogy ne szóljanak le ismeretlenben embereket, akkor az már elárul valamit.

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...