Best songs of SNSD




Elhatároztam, hogy megosztok veletek egy-két hasonló bejegyzést is. Egy barátom kért meg arra, hogy "segítsek már neki, mert most ismerkedett csak meg a koreai zenével", így hát egy kisebb listát készítettem, amit nektek is meg fogok mutatni, hátha nyújthatok valami újat is. Az egyik első választásom az SNSD-re esett, kiválaszottam 10 dalt, mely szerintem a legjobb. Kiváncsi vagyok, nektek is hasonló-e a véleményetek!



A 10. az Animal. Azt hiszem senkit sem fog meglepni, hogy nem egy japán nyelven énekelt szám kerül majd fel a listámra, tekintve, hogy már vagy százszor elmondtam, hogy valami furcsa véletlen folytán sorra az én ízlésemnek sokkal jobban megfelelő dalokat készítenek japánul. Ez is az egyikük. A banda 2012-ben megjelent, Girls & Peace c. japán albumán kapott helyet. Eleinte nem tetszett igazán, kicsit ritmustalannak találtam a refrénnél, de aztán másodszor és harmadszor meghallgatva teljesen elvette az eszem, és azóta is az egyik kedvencem. Íme:




A 9. a Way To Go lett, ugyanis odaáig vagyok az alapdallamért, mit egy kis gitár fűszerez, ami valljuk be, nem valami gyakori a koreai zenében. Ezen felül mindig vidámmá és motiválttá képes varázsolni, ami nem utolsó dolog! A lányok 2009-ben megjelent Gee EP-jén kapott helyet, de persze a Gee mellett nem sokan figyeltek oda rá, pedig kellett volna! Lássuk:




A 8. helyezést a Forever nyerte el. Csodálatosan szép ballada ez, ami ettől a bandától a kedvencem - koreai nyelven. A dal a 2010-ben napvilágot látott Oh! albumon található meg.




A 7. dal a Talk Talk lett, ami a személyes kedvencem a lányok utolsó koreai albumáról - pontosabban, az egyetlen amit szeretek. 




A 6. szám a Motorcycle, mely az együttes utolsó japán albumán kapott helyet. Egyszerűen oda meg vissza vagyok a ritmusáért, tényleg remek!




Az 5. a Let it Rain lett, amely az SNSD első japán albumával együtt jelent meg, annak nyolcadik számaként. Máig nem értem, hogy nem kaphatott videót, de hát, erről nem én döntök ugyebár.




A 4. dal egy igazán nagy kedvencem. Az utolsó SNSD szám, amit szeretni tudtam a koreai szerzemények közül. Áldassék a neve annak, aki ezt megalkotta! A Hoot egy a maga nemében eredeti, kábító, függést okozó szám, amit mindenki imádhat!




A 3. ismét egy japán dal lett, méghozzá a Divine. Ennek nem tudok ellenállni, magával ragad, mindegy mikor hallgatom meg, képes vagyok akár százszor is - mert egyszerűen csodálatos.




A 2. a Time Machine, melyet alapjáraton a legjobb számuknak tartok, amit valaha hallottam - sőt, a többi bandával összevetve is a nagy kedvencek között található. Gyönyörű szép.




A legnagyobb kedvencem mégis...az Into a New World. Az első szám, és ennél jobban nem tudom szeretni a többit. Lehet Gee, IGAB, RDR, de nekem örökre ez lesz a kedvencem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...