ALBUM AJÁNLÓ! A Fu | 鄧福如 - Sky Island | 天空島!



Ezúttal ismét egy kínai előadót és annak albumát szeretném bemutatni a nagyérdeműnek - nektek. Azt hiszem ezt is nagyon fogjátok élvezni, mert remek munka volt. Ezt tényleg meg fogjátok szeretni!


A SKY ISLAND 2013-ban jelent meg, június 6-án, s ennek jegyében több vidám dal is helyet kapott rajta, amit még a KPOP is megirigyelhetne - már, ha odafigyelne rá. De ez rátok is igaz! Szerintem tetszeni fog a lemez, s a dalok is, melyek tényleg nagyon jók, egytől egyig. Na akkor lássuk is!


03. 天使 
04. Me & U
05. 良人
06. Star


Esküszöm nektek, ez az album tökéletes! Ti is megszeretitek, amint meghallgatjátok. A dalokat elérhetitek, a címükre kattintva, szerencsére a Youtube-ra fel lett töltve mind. (Bár, így belegondolva nem tudom, hogy ez mennyire jó igazából...) A lényeg, hogy legalább meg tudjátok hallgatni, mert megéri!

Akkor lássuk is. Mit tudok elmondani erről a lemezről? Nagyon friss és kellemes hangulatot áraszt. Nem, nem is ennyi, hogy kellemes, ez egyszerűen remek. A dalok erősen, nagyon jók és még az is élvezheti őket, aki nincs oda a kínai nyelvért (holott milyen szép is az!), s nem hallgatott még "CPOP" terméket.

Nyáron adták ki ugye a lemezt, ezért van rajta több vidám, aranyos dal is, de nem abból az igénytelenebb fajtából, amire gondoltok. Ezeket tényleg lehet élvezni! Nézzük csak a legelső számot, mihez klip is készült.




Hát ez valami imádnivaló! Dugjátok be a füleseket, hogy élvezhessétek a ritmust és a legkülönfélébb hangokat a dalban, mert megéri! Rendben, nagyon aranyos, de ezzel mi a baj? Nem szerettek vidámak lenni? Én igen, nagyon-nagyon. Utálom, ha az embereknek rossz a kedvük, én pedig nem is emlékszem, mikor hagytam magam utoljára letörni. Ki nem állhatom! Ezért is imádom a vidám dalokat (hűű, így belegondolva, ennek ellenére a balladák a kedvenceim...), mert nekem is táncra kell pattannom, és mosolygok - ami roppant fontos. Nézzetek körül, Pesten pl. csak komor arcok között futkozok nap mint nap. Milyen szívderítő! 

Tehát, ez a dal remek, vidám kellemes, érzem rajta a nyarat, a játékosságot, és mégsem abban a slampos, elcsépelt formában. Nagyon jó dal lett. 
De azok se csüggedjenek, akik nincsenek oda a "cuki számokért", tartogat a néni mást is a zenetárában! De ebbe a cukiságba sorolnám még a 完美情人, a STAR című dalokat, de az is lehet, hogy nagy hibát követek el az által, hogy kategorizálom őket. Mert nem pusztán aranyosak, de tényleg REMEK dalok. Hallgassátok meg őket, megéri!

Akkor van itt nekünk két, nagyon szép ballada - de mivel ez egy felüdítő album, nem a szenvedés a lényeg. Egyet emelnék ki, a 天使 | Angyal-t. (A másik az 5-ös számú dal az albumon.)




Hallgassátok meg, nagyon megható, és gyönyörű szép. A dallam, a ritmus és a hölgy hangja tökéletes összhangban áll egymással!


Most pedig következzenek azok a dalok, amiket a legjobban szeretek. Oké, ezt még én magam se hittem el. Tudjátok, hogy akkor ajánlok egy albumot, ha minden dalát szeretem - és ez most is így van. A legnagyobb baj, hogy választani is alig lehet közülük, mert mind csodálatosra sikeredett.

De azért teszek egy próbát - még ha csúfos kudarcot is fogok vallani. Van ezen az albumon három dal, melyeket azóta hallgatok, mióta csak először letöltöttem az albumot. (Oké, most nem kéne büszkének lennem erre, megyek, elásom magam.)

Ez a három pedig a 7-8-10 száma alatt fellelhető dal. Mindegyik...elragadó. A ritmus s a dallam, az érzés, amit adnak. Ezeket ti is érezni fogjátok, ha meghallgatjátok őket! Nekem ezek a kedvenceim - holott minden számot szeretek. 
Ezek a  不要放棄 és a  越來越愛 melyek alapvetően nagyon hasonlóak lehetnek első hallásra - ami a kezdést illeti -, de ha figyeltek egy kicsit, rájöttök, hogy ez nem igaz! Az első valahol kissé a balladákba hajlik, a másik pedig vidámabb és boldoggá tehet. 




Aztán pedig jöjjön a behatárolhatatlan kategóriába tartozó, "felszabadító" zene, a 讓我愛上我. Általában nem kedvelem az ilyen dalokat, de ez annyira jól el lett találva, mint az album lezárása, hogy szinte felüdítő volt a többi dal után. Imádom hallgatni, és szerintem ti is szeretni fogjátok!

 

Ezen kívül van még egy dal, amiről említést kell tennem, mert azt hiszem ezt szerethetitek. Valahogy úgy érzem az a leginkább populáris az összes közül, s ezzel lehetne legjobban megfogni titeket. Ez pedig a Me&U. 


A Fu remek hanggal lett megáldva, s bár se csinosnak, se szépnek nem hívnám, mégis imádom! Mert az a lényeg, hogy milyen zenét játszik, nem pedig az, hogy néz ki. 

Számomra ez az egyik legjobb album, nagyon szeretem, s régóta a kedvencek polcán áll. Remélem nektek is elnyeri majd a tetszéseteket, sőt, hiszek benne, mert tényleg nagyon jóra sikeredett!

Ha meghallgattátok, osszátok meg velem a véleményeteket, mert nagyon kíváncsi vagyok!

2 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Nagyon köszönöm ezt az album ajánlót, tényleg nagyon jók lettek a dalok. Nagyon vidámak és aranyosak, és külön plusz pont, hogy tényleg nem az volt a lényeg, hogy a néző/hallgató kifolyjon a székből a cukiságtól, hanem inkább, hogy mosolyogva töltse a napját ezeket a dalokat hallgatva.
    Én általában nem rajongok a balladákért, csak néhányért (számomra a legtöbb túl sablonos, a halálos szerelemről szól -tisztelet a kivételnek- és kb elveszik az életkedvemet, jó persze vannak amiket szeretek, na mindegy xD), de itt sem az volt a cél, hogy szomorúak legyünk, hanem csak visszalépjünk egy pillanatra a vidámságból. De a későbbi dalok újra "magukkal rántanak" a mosolygásba.

    A 8. dal számomra egy kicsit másabb, mint a többi. Egy kicsit rockosabb. Mint egy rockballada.
    Az 1. dal és a 6. (Star) a kedvencem. Az első dal klipje pedig nagyon aranyos.

    Talán ami kevésbé tetszik az az utolsó dal. Nem tudom, nekem egy kicsit túl diszkós a korábbi aranyos dalokhoz.

    Én A Fu-t szépnek találom, nem egy olyan tipikus tökéletes lány, de nagyon bájos.
    A visual kei a "kedvenc" (ha lehet így fogalmaznom) műfajom,de ott nincs túl sok női előadó. Viszont a kpop bugyivillantásaitól meg már kivagyok, úgyhogy ezért szerettem meg a kínai zenét (nem szeretem ezt a cpop kifejezést). Nagyon jó dalokat készítenek, a balladákat kifejezetten szeretem, és nem akarják az arcunkba nyomni, hanem kellemes, bájos dalokat adnak elő. Inkább a női előadókat szeretem kínai zene téren.
    Ami pedig különösen tetszik, hogy milyen szépen hangsúlyozzák a szavakat. A kínai nyelv nagyon szép, számomra olyan "folyékony" (ez most elég értelmetlennek tűnhet). Nincs "törés" a szavak között és amikor hallom, olyan gyengédnek tűnnek a szavak, ahogy kimondják őket. Ez leginkább a balladáknál tűnik ki.

    Nos még egyszer köszönöm ezt az ajánlót. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Köszönöm a hozzászólásodat, ismét!

      Örülök, hogy meghallgattad az albumot, és a véleményedet is, azonban ami a legjobban meglepett, hogy:
      A kínai nyelv nagyon szép, számomra olyan "folyékony" (ez most elég értelmetlennek tűnhet). Nincs "törés" a szavak között és amikor hallom, olyan gyengédnek tűnnek a szavak, ahogy kimondják őket."

      Végre hallottam valakit, aki ezt reagálta a kínai nyelvre, ami igenis szép és érdemes arra, hogy megtanuljuk és becsben tartsuk. Szerintem kifejezetten alkalmas arra, hogy énekeljenek rajta, mert nagyon zenei az egész. Dallamos alapjáraton is.

      Tényleg nagyon örülök, ha tetszettek a dalok, van még pár ilyen bemutató a gépemen, jönnek majd azok is! Remélem legalább ennyire fogják elnyerni a tetszésed, mint ez! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...