레드벨벳 | Red Velvet


Nos, igen. Itt tartok ismét, itt, és megkezdem a hagyományos rookie ellenőrzést. Mind tudjuk, hogy a 레드벨벳 a múlt év egyik szenzációja volt - kinél jó, kinél horrorisztikus értelemben.

Hogy én mit gondolok? Nem lesz nehéz felelni erre a kérdésre...




A 레드벨벳 egy négy lányból álló együttes az SM kezei között. A tagok (sorban):




Joy [Park Sooyoung | 박수영]

Irene [Bae Joohyun | 배주현]

Seulgi [Kang Seulgi | 강슬기]

Wendy [Son Seungwan | 손승완]





Tehát, mi is történt? Egy mondatban: A lányok a lehető legrosszabbkor debütáltak, így a letöbb ember gyűlöletének fenyében kellett fürödniük. 

Egy kicsit hosszabban:

레드벨벳 a 행복, vagyis Happiness című dalával lépett a nagyközönség elé, 2014 Augusztus 4-én. A hölgyek, Joy kivételével az SM Rookies tagjai voltak, s több videót láthattunk már róluk. A debütálás előtt már terjedtek a pletykák, miszerint a három lány egy csapatot fog alkotni, s végül ezt az SM meg is erősítette, valamint bejelentette, hogy egy harmadik hölgyemény is csatlakozik majd hozzájuk. 

Hát ez mind szép és jó! Akkor mégis miért kerültek a gyűlölködők kereszttüzébe? Nos, ennek több oka is lehet, de a legnyomósabb az SM-utálat volt. Mindenki tudja, hogy 2014 a Kpop sötét éveként íródik majd be a történelembe, s ebben nem kis szerepe volt ennek a cégnek - mondhatni, a legtöbb botrányért ez volt a felelős. 

Tehát, épp a sötét 2014 közepén jártunk, mikor Kris már pert indított, mikor az f(x) botrány kirobbant. Nos hát, ebben az időszakban állította az SM színpadra - minő véletlen - a bandát, mire a legtöbb egyéb fandom - főleg az SM Family - tagjai támadólag reagáltak. Nem mintha a 레드벨벳 lett volna a hibás a cégen belül történt események miatt, de hát én már nem is keresem a logikát a rajongók viselkedésében. 

Szóval igen, a lányok megjelentették első klipjüket és dalukat is. Lássuk!


Természetesen az akkori vélemények valami véletlen folytán mára megváltoztak, és az emberek nagy része azt mondja, hogy mennyire kis aranyos lányok is ők! Persze ez nem volt így, messze nem.

Akkoriban még mindenki azt mondta, hogy a Happiness egy pocsék szám, a videó alatti hely tele volt negatív kommentekkel, jót egyet se találtam, vagy csak nagyon elvétve. Mondjuk ahhoz képest gyanúsan sok volt a like...vajon miért is lehet ez? Talán mert az emberek általában csordában járnak? Ahm.

Na szóval, én imádtam a számot, tényleg. A mai napig gyakran hallgatom. Vidám leszek tőle, feldob. Örültem, mikor megláttam, hogy egy ilyen dallal rukkoltak elő, nem pedig valami popó és ki tudja még milyen, addig fel nem fedezett testtáj tekergető, akrobatikus táncokkal fűszerezett, szövegtől mentes, de nyögésekkel bátran fűszerezett számmal. Megnyugtató volt a tudat, hogy fiatal lányok fiatalként viselkednek. Énekeljenek csak olyan dolgokról, amiket el is hiszek nekik. Oh, mondjuk ez csak az én meglátásom, nem kell vele egyet érteni!

Viszont. A hajak. Komolyan, SM? Szerintem minden nézőnek van szeme, amit képes is használni. Ha pedig feltételezzük, hogy eme szerény ténymegállapítás igaz, akkor valószínűsíthető, hogy meg fognak tudni különböztetni 4 darab lányt egymástól, póthaj-gagyi vonalzóombre frizura nélkül is. 

A ruhák pedig nevetségesek, de ez annyira megszokott már, hogy fel sem tűnt igazából. Azok után, hogy láttam már tükörtojás mintájú hajdíszt is, ez semmiség volt, komolyan.

Tehát, a legtöbben azt állították, hogy a zene kibírhatatlan, a lányok haja iszonytató, ők maguk pedig nem tudnak énekelni. És bár a második állítással egyet is tudok érteni...

LOL what? A hangjuk?




Ezeknek a lányoknak volt szinte a legjobb debüt fellépése az egész SM-en belül! Folyton mosolyogtak - oké, Joy már annyira robotszerűen, hogy elröhögtem magam szerencsétlen félelmén -, a kamerába néztek, jól táncoltak és tették amit kellett, remekül énekeltek.

Emberek, nem értelek én titeket, tényleg. Ha már SM, akkor lenne egy kérdésem! Emlékeztek ti az EXO debüre? Majdnem elsírtam magam, annyira szörnyű volt! Remegett mindenki hangja, majdnem szétestek a félelemtől, egyedül Suho énekelt úgy, ahogy kellett, Baekhyun pedig hol jól, hol kevésbé jól teljesített. Ennek ellenére mindenki azt állította, hogy jajj de nagyon tehetségesek, és teljesen természetes, hogy debütkor remegnek. Természetes is! De akkor ebben az esetben talán nem az? Ó, az a baj, hogy lányok! Értem.

Gondoljatok csak bele, hogy mekkora nyomás nehezedhetett rájuk. Abban az időpontban, annál a cégnél? Nem csak a fellépésektől és a visszajelzésektől való félelem, a saját magukba vetett hitük természetes megingása nyomta teherként a vállukat, hanem az a helyzet amibe belekényszerültekcseppentek.

Mind tudjuk, hogy az SM egy szemét, így jobb lenne, ha magával a céggel van gondunk, akkor nem az amúgy is rettegő, a cég markában tartott, könnyű célpontokon vernénk le a dühünket. Elég tipikus viselkedés egyébként, amit természetesen mára már mindenki tagad, mondván : "Én nem is értem, hogy az emberek miért bántották őket." Ó, dehogynem.


Az f(x) miért is volt unszimpatikus? Volt ott egy Krystal nevű lányka, aki a nővére hírnevében akart fürdeni. Mert persze mind tudjuk, hogy neki nem kellett éjt nappallá téve gyakorolnia, á dehogy. A figyeleméhes rib@nc!


Az SNSD miért is nézett szembe Black Ocean-nel? Mert sok tagja volt? Mert csak plasztik babák, hang nélkül? Ugyan, nem is kapott! Mindenki imádta őket, nem igaz? Azt sem tudjátok mi az a Gee korszak, hogyne.


Na szóval, visszatérve a témához. Szerintem a Red Velvet debütálása jó volt, pláne ha az akkori helyzetet figyelembe vesszük. A lányok jól teljesítettek, és nekem, személy szerint a dal is tetszett.

Miután a banda befejezte a Happiness népszerűsítését, szinte azonnal vissza is tért a Be Natural c. S.E.S dal feldolgozásával, ami furcsa mód, már sokkal több embernek tetszett. Az én problémám annyi, hogy ez a szerzemény annyira unalmas, hogy legszívesebben lefordulnék az ágyamról, még fekvő állapotomban is.



Magában nem lenne vele bajom, el lehet hallgatni, meg van a maga szexis kisugárzása - a legjobb formában. A lányok fel vannak öltözve, felettébb ízlésesen. A tánc is érdekes, sok helyen érzéki, én pedig ezt szeretem szexinek nevezni, mondjuk...az ilyenek helyett:


Hani, drágám, ha ez a nadrág egy centivel is rövidebb lenne, öv lenne.

(És, hogy előre is hárítsam a támadást, igen. Tisztában vagyok azzal, hogy Koreában "mi számít szexinek, mi nem".)

Ennek ellenére nem vagyok képes kétszer meghallgatni a dalt egymás után. Egyszerűen nem tetszik, és nem is tudom megszeretni, mert nekem ez túl egyhangú.

A rap részt egyenesen szörnyűnek találom. Nem dobta fel a dalt, csak úgy ott van benne. Persze nem az én tisztem eldönteni, hogy egy szám jó-e vagy sem, de ezt képtelen vagyok megszeretni.

Na meg: "Légy természetes."


Lássuk hát a Red Velvet lányainak természetes viselkedését.



Még ha nem is természetes, de iszonyatosan szép látvány.


Egy szó mint száz. Hagyjátok békén ezeket a lányokat, és várjátok meg, hogy mi sül még ki a dologból. Egyelőre kíváncsian figyelem a következő hónapokat, hátha igaz a pletyka és a bizonyos Blue Velvet is színpadra lép, vagy kiderül, hogy csak a rajongók fantáziája kalandozott el kicsit. Nagyon. 

Tehát, összességében 10 pontból 8-at ítélnék meg ezeknek a lányoknak, valamint sok sikert kívánok nekik, én biztosan figyelni fogom őket!

Ti mit gondoltok?


*
*
*
*


Most pedig egy kis bónusz.

A Be Natural szlogen nevében, tekintsetek meg, miközben természetes élőhelyemen, természetesen viselkedek, akár a Red Velvet lányok :3!


*
*
*
*




Ja, nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...