데뷔 | DEBÜT - 씨엘씨 | CLC [CrystaL Clear]




Micsoda debüt, micsoda debüt!

Őszintén, nagyon régen láttam már ehhez hasonló debütálást. Ez az év egy szintet emel majd a Kpop-on, mely a tavaly akkorát süllyedt?

Hát, ha ezeken a lányokon múlik, akkor biztosan így lesz!

Ahogy azt a CUBE már rég ígérte, 2015 első felében meg is érkezett a nemzetközi lánybandájuk, a CLC. Sokan már izgatottan várták őket, így nem is csoda, hogy a legtöbben kíváncsian figyelték az előkészületeket, majd a tegnapi MV megjelenését.

Én is így tettem, mert a cégüktől - zeneileg - elég sokat várok el. Tehát, lássuk, hogy ezúttal mit hoztak össze!

A tagok:






Oh Seunghi

Leader és főénekes

Specialitás: dalszövegírás, játszik zongorán

Szerepelt : Yoseob 'Parfume', G.NA 'Sectet', BTOB '2nd Confession' c. klipjében
Duettet énekelt : Sungjae (BTOB) - Curious
CF modell: Smart School Look







Choi Yujin

Tánc, ének, visual

Különlegesség: Tánc, színészkedés

Érdekesség:

Szerepelt: Yoseob 'Parfume', G.NA 'Sectet', BTOB 'Beep Beep' c. klipjében
CF modell: Smart School Look








Sorn Sajakuji (Thai származású)

Vezető énekes

Különlegesség: beszél angolul, koreaiul, játszik fuvolán és zenét szerez

Szerepelt: G.NA 'Secret' c. klipjében, 'When Charles Met Chulsoo', Arirang Special 248 'Cube Entertainment way of Training Sorn' c. műsorokban.
CF modell: Smart School Look








Jang Seungyeon

Tánc, főének

Különlegesség: tánc, gitár, zeneszerzés

Szerepelt: G.NA 'Secter', BTOB 'Beep Beep' c. klipjében
CF modell: Smart School Look










Jang Yeeun

Maknae, rapper

Különlegesség: dalszöveg, rap-szöveg írása, színészkedés

Szerepelt: G.NA 'Secter', BTOB 'Beep Beep' c. klipjében
CF modell: Smart School Look








Tehát, ők lennének a lányok, akik nem is olyan rég még keményen dolgoztak azon, hogy elképráztassanak bennünket. A cég állítása szerint több mint 2 éves kemény tréning után engedték őket fellépni, s kiadni az első mini albumukat, mely a 'First Love' névre hallgat.

Maga az album remek lett, tényleg, minden egyes dal meglepően jó lett, de a klipet kapott szám talán az, ami a legjobban meglepett. Ennyire vokál központú dalra még csak nem is számítottam! Azt hittem, hogy valahol a 4minute és az Apink között helyezkednek majd el - ami bizonyos szempontból így is van -, de nem, ez valami új volt a CUBE történetében, erre pedig roppant büszke vagyok!

Ahogy már régebben elmondtam, nagyon tisztelem az Apink lányokat (vagy legalábbis a stílust amit képviselnek), így valamiért arra számítottam, hogy valami hasonlót fogok látni itt is. De nem! Ez valami nagyon CUBE és mégsem. Egyszerre cuki, klasszikus, modern, stílusos, s hangyányit kihívó. Meglepően jó debüt, komolyan nem számítottam ilyenre, biztosan rajtuk fogom tartani a szemem!

Tehát. A lányok megjelentették az első albumukat, valamint egy deb. shocase-t is tartottak.


Lássuk ezt a lemezt!



01. 카페모카 주세요 | Please give me a cafe mocha
02. 페페 | Pepe 
03. 샤랄라 | Sharala
04. 첫사랑 | First Love
05. 창문을 열고 | Open the Window


Nos, ez lenne az a lemez, amivel elénk álltak a lányok. Először is szót ejtenék a videóról!



Maga a videó csodálatos. Színes, de nem giccses [kicsit emlékeztet a Hello Venus Sitcky Sticky MV-re], vidám, de nem csordul ki belőle a gyomorforgatóan édes érzés, sőt, néhol még amolyan vagánynak is mondható! Meglepően vokális dal lett, meg is hökkentem, mikor hallottam a dalt, mert erre azért nem számítottam.

A kezdés totál klasszikus, kicsit Lee Hi, így nem tudtam mire számítsak. Aztán, alig pár másodperccel később már hallottam a totál populáris vonásokat, majd arcon csapott a refrént követő rész, és el voltam varázsolva! [Igaz a rap rész nekem Jimin-ére hasonlított, de egy sokkal kellemesebb - s talán emiatt jellegtelenebb - hangon.]

A ruhák hol az ártatlan - de azért mégis szexis, mert fel-fel libben az a kék kis szoknya -, hol a még annyira nem, de már majdnem menő stílusban pompáztak. Tetszett ez az összetettség, tényleg!

Nem nagyon tudok belekötni semmibe sem. A lányok aranyosak, a hangjuk gyönyörűen passzol az alapzenéhez, a tánc, a videó...minden tetszett! Biztosan rajtuk fogom tartani a szemem!

Ez után következett az élő fellépés!


Nem számítottam rá, hogy ennyire jó lesz. Úgy értem...itt nem csak egy, vagy két lánynak van tényleg jó hangja! Ez a banda tényleg olyan, amire oda kell figyelni!

Az album többi dala is remek lett, öröm volt hallgatni. A 창문을 열고 és a 샤랄라 volt az a két szám, melyeket még az Apink előadásában is el tudtam volna képzelni, de a többi mind meglepetést okozott, méghozzá pozitív értelemben. Nem csak kellemes volt hallani, de tényleg szépen összerakott munkának tartom őket. Volt itt erős basszussal fűszerezett daltól kezdve lágy balladáig minden. Mintha csak meg akarták volna mutatni, hogy többet tudnak, mint azt mi képzelnénk. [Mondjuk a Sharala egy kicsit emlékeztetett az SNSD Kissing You-jára. Hogy miért, ne is kérdezzétek.]

Nem mondom, hogy szerelembe estem, mert eddig a GFriend az az együttes, aki ellopta a szívemet, de nagyon erős kezdés volt ez, sőt akár egy, már befutott banda anyagának is hihettem volna az albumot, ha nem tudom, hogy kik ők! 

Összességében pedig elmondható, hogy pont az a változatosság és összetettség jellemzi az lemezt, ami magát a klipet kapott dalt is. Hol so classy, hol elég populáris, sőt még az édes, ártatlan oldalukat is megmutatják! 

Nagyon ritka, hogy ennyire jó kezdést láthassunk, így ajánom őket mindenkinek, mert biztosan valami nagyon fognak még alkotni!



Tízből tíz pontot érdemelnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...