ALBUM ~ Selina - 3.1415



VÉGRE! Istenem, végre elérkezett ez is! Mind tudjátok, hogy az S.H.E az egyik kedvenc bandám - pontosan a második, a T-ARA után -, és már milliószor próbáltalak rávenni titeket arra, hogy barátkozzatok meg ezekkel az imádnivaló és felettébb tehetséges lányokkal.

Nos, tudvalevőleg, ennek az együttesnek az egyik tagja, Hebe a kedvenc énekesnőm, BoA mellett. Arról már sokat hallhattatok, hogy neki mennyire jól megy a szólókarrierje is, de a többiekről még nem ejtettem nagyon szót. Ám, hosszú várakozás után, megérkezett Selina első teljes albuma is, ami azt jelenti, hogy még egy angyal oszthatja meg tehetségét a világgal.


Meghallgattam az anyagot, és most itt lenne a véleményem róla, teljesen elfogulatlanul. Hát tessék!


A 3.1415 címet viselő album ez év Januárjában, pontosan kilencedikén látott napvilágot, és 11 darab elragadó dal került fel a listájára.




1. 看我的 | Watch Me Now
2. 3.1415
3. 一人水一項 | Love You For Who You Are (& 蕭煌奇 | Ricky Xiao)
4. 自選曲 | Multiple Choice
5. 平凡得可以 | The Beauty of Ordinary Things
6. Big Girl
7. 舞舞舞 | Dance, Dance, Dance
8. 致分手 | To The Broken Heart
9. 時間會做的事 | As Time Goes By
10. 妳是水作的 | You Are Made of Water
11. 值得為你 | Just For You


Amit pedig el tudok mondani róla..., hogy nem volt az igazi. Messze nem haladta meg a S.H.E teljesítménye alapján elvárt szintet, Hebe szólójához pedig merszem nem lenne hasonlítani. Ennek ellenére egy jó anyag lett, nem bántanám, mert megvannak a maga erősségei, és jó pár szám csodálatos lett rajta. De, összességében elkapta az a tipikus kínai zenementalitás, ami a "langyos" vizet jelenti - az én szememben.

DE!

Példának fel tudnám hozni a 看我的 | Watch Me Now című dalt és videót, ami egyszerűen zseniális lett! Komolyan mondom, csodálatos az egész, ahogy van. Becsapós ugyan, mert elsőre ez is tűnhet unalmasnak, és mégsem az! Zeneileg minden dal rendben van, szépen kidolgozott, mindössze...lapos. Ez azonban remek, a szó minden értelmében, tényleg teljesen rendben van, sőt!




A klip nagyon szép és igényes, de nem eltúlzott, nem célozta meg a "művészi" szintet, na meg az amúgy is Hebe stílusa. A dal szövege könnyedség mögé bújtatott, komoly, mélyre ható üzenettel rendelkezik, amit a videó képi világa is támogat, pont, ahogy a LOVE! is tette. Bugyutának tűnik, de azért mégis ott van, amit mondani szeretne... Ó, és kijött egy DANCE Ver. is! Micsoda meglepetés!

Egy szóval, imádom. Mikor másodszorra hallgattam, már tudtam, hogy szeretni fogom!




Nos, az albumról - amolyan S.H.E módon -, nem egy, hanem több dalhoz is készítettek videót, pontosabban 5 darabhoz.

Az album címadó dala a 3.1415... pontosan olyan, mint az előbb bemutatott darab. Elsőre mindenki csak húzná a száját - pláne, ha a szöveget nem érti -, de aztán...bele lehet szeretni, nem is kicsit. Gyönyörű darab, tényleg.

"A világ szép, még ha történnek is szörnyű dolgok. Fogadd el, rajtad múlik, milyen életet akarsz élni."



Ezen remek alkotások közé tartozik még a 致分手 | To The Broken Heart, mely tényleg gyönyörű. A videóban feltűnik Aaron, ami persze még több rajongót vonzott, remek fogás volt.





Nagyon szép, ahogy az üzenete is az. Csodálatosan kidolgozott, és minden szomorúsága ellenére édesre sikeredett. Az album legerősebb dalának tartom, ha őszinte akarok lenni. Hiába volt a szövege a többi dalnak is "valós", ez mégis a legszebb.




A másik két, videót kapott dal...egyszerűen nem tetszett. Tényleg nem akarom ezt mondani, mert nagyon szeretem a hölgyet, de képtelen vagyok megkedvelni azokat a darabokat. A 一人水一項 | Love You For Who You Are nekem túl...I.O.I.O stílusú - de meg sem közelíti azt a szintet. Magában ezzel nem lenne baj, mert ennek a félig népi stílusnak is megvan a maga helye - meg meg volt a maga ideje! -, csak nem ezek között a dalok között. És még egy bizonyos szintet sem üti meg. Lapos. Simán lapos.

自選曲 | Multiple Choice pedig, nos, ha nagyon őszinte akarok lenni, ismét egy " jaaa, ez is rajta volt az albumon?" érzést kelt bennem. Semmiféle nyomot nem hagyott, unalmas, számomra szerethetetlen. A videó csodásan szép, magában a zenén is sokat dolgozhattak, valami mégis hiányzik. Egyszerűen unalmas, nem is értem, hogy miért kapott klipet.

A többi szám teljesen rendben volt, még az egyszerűbbek is, hisz nekik nem szántak videót, nem azzal a céllal készültek, hogy megmutassák, ők a legjobbak. Nagyon szépek, vannak lassúak, vannak gyorsabbak. Nagy kedvenc nálam a 舞舞舞 | Dance, Dance, Dance, és a 值得為你 | Just For You. Ezek csodálatosra sikerültek. 

Összességében jó lemez volt ez, nagyon nem róhatok fel semmit, mert látom, hogy mennyire sokat dolgoztak vele. Igényes lett, s sok csodás dal kapott helyet rajta. 

Azt viszont el kell mondanom, hogy messze nem olyan erős, mint Hebe szólója - mondjuk, erre nem is számítottam, hiszen lehetséges, hogy ha nagyon jó lett volna, akkor is Hebe munkáját preferálnám, tekintve, hogy imádom őt, és mélységesen felnézek rá. 

Minden esetre ajánlom az albumot, mert mindenkinek érdekes élményben lehet része, ha meghallgatja! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...