빅플로 | BIGFLO




Ahogy a 4Ten bemutatásával végeztem, most egy fiú bandára esett a választásom, ami nem más, mint a Bigflo.

Ha láttátok a videóimat a múlt évről, észrevehettétek, hogy a bandának két száma is szerepelt az év legjobbjai között (ahol kicsit sem váratlanul el is írtam a nevüket), valamint a legjobb újoncok listáján is szép helyet értek el. Ez persze nem véletlen.

Ez a banda elrabolta a szívem, legalábbis zeneileg. Aki olvas, az tudja, hogy nálam elég ritka, hogy máris debütáláskor felfigyeljek egy fiú bandára - már ilyen értelemben -, mert sokkal nehezebben szeretem meg a férfiak hangját, mint a lányokét. Ez mondjuk sokat változott az elmúlt két évben, de alapjaiban megmaradt az, hogy hamarabb kedvelem meg a lány előadókat.

Ám 2014 elég sok jó férfi-bandát (hú, ez de hülyén hangzik) mutatott fel, akiket meg is kedveltem. Kezdve ezekkel a fiúkkal.

Nos, lássuk kik is ők!



A Bigflo | 빅플로 egy 2014-ben debütált banda a HO Entertainment szárnyai alatt. Az együttesnek öt tagja van. (S reméljük ezen a felálláson nem fognak változtatni.)






Jungkyun | 정균

Énekes, a banda vezetője

Született: 1987-11-27
Nemzetiség: koreai
Vércsoport: A
Magasság: 180 cm

Érdekesség: Az N-Train tagja volt!




Ron | 론

Énekes, rapper, visual

Született: 1991-01-22
Nemzetiség: koreai
Vércsoport: B
Magasság: 183 cm
Érdekesség: "ügyeletes szépfiú", "álmodozó"




Yuseong | 유성

Énekes, ál-maknae

Született: 1992-10-08
Nemzetiség:koreai
Vércsoport:0
Magasság:171 cm
Érdekesség: Mindenki azt hiszi, hogy ő a maknae, hisz ő a banda "legédesebb" tagja.
Én esküdni mertem volna, hogy kínai...






Z-UK | 지-욱


Rapper, táncos

Született:1993-01-27
Nemzetiség: koreai
Vércsoport: A
Magasság: 174 cm






High Top | 하이탑


Rapper és a valódi maknae 

Született: 1994-03-19
Nemzetiség: koreai
Vércsoport: AB
Magasság: 178 cm
Érdekesség: Megjelent egy saját mini-albuma, 21 SWAG címmel. Talán a legbeszédesebb a tagok közül, egyáltalán nem maknae-ként viselkedik, a többiek ezt ezerszer meg is jegyezték.




Szóval akkor. A fiúk a 딜라일라 | Delilah című videóval/ számmal jelentkeztek először, mikor kiadták első minialbumukat, mely a First Flow címet viseli.

Erről annyit tudnék elmondani, hogy imádom. Tényleg nagyon tetszenek a dalok, ráadásnak, ha jól tudom maguk a fiúk írták és szerezték őket. Kedvencem a Fly.

Dallista: 

1. First Flow (Intro)
2. 딜라일라 | Delilah
3. 뭐해또해 | It’s You, Again
4. Fly 
5. 딜라일라 inst.
6. 뭐해또해 inst.

Ha minden igaz, ezt a bandát már előre várták sokan, amit befolyásolhatott az is, hogy a leader az N-Train tagja volt. Ám ennek ellenére nem merném kijelenteni, hogy előre nagy jövő állna előttük. Abban biztos vagyok, hogy nagy lehetőség van bennük, mert ez így van! Ám egyelőre nem látom, hogy hatalmas támogatottsággal rendelkeznének, de nagyon remélem, hogy ez hamarosan megváltozik!

Amikor először néztem meg a Delilah klipjét, itt is azonnal szemet szúrt, hogy mennyire kicsi lehetett a költségvetés. De igazából nem is ez az, amit szeretünk a bandákban, hanem a zenéjüket, ugye? [Hát, sajna nem mindig veszem ezt észre.] Azonban igen, ebből sok dolgot le lehet vonni, hiszen tudjuk, hogy mennyire lesz képes a cég népszerűsíteni a bandát...és ez jelenleg nem valami fényes. Ennek ellenére már most is akadnak rajongók, ami azért boldoggá tesz.

Szóval visszakanyarodva [mennyit tudok beszélni...]. A klip. Nekem nevetséges rengeteg helyen, de még mindig nem annyira, mint a második videójuknál. (Arról egy kicsit lejjebb.) Oké, itt pattognak, és igyekeznek minél menőbb arcokat vágni [High Top!!], és fetrengeni a földön, na meg az a "másszunk fel az égig" szimbolika...Hú, micsoda művészi vénára vall! Na, khm, hagyjuk, mert megint azzal jönnek, h "csináljak jobbat."

Tehát a klipről erősen, baromira erősen látszik, hogy mennyire új a banda. DE! Az is, hogy mennyire akarják.

Ami megfogott a dalban, az a refrén volt. Elsőre húztam a számat, mert valljuk be, nem valami eredeti a szám, és minden bizonnyal biztonsági játék is volt, hogy egy ilyennel debütáltak. Ám, mikor másodszor hallgattam, már totál belemászott a fülembe. [Delilah, Delilah eh, eh...khm.]





Aztán szépen lassan rájöttem, hogy van ám ezeknek a fiúknak egy Youtube-csatornája, ahol már akkor aktívak voltak, mikor még nem léptek színpadra. Nos, belekezdve a részek nézegetésébe, azon kaptam magam, hogy mindenféle erőlködés nélkül megjegyeztem a nevüket, s bár a személyiségük néha még kicsit furcsa egy "idolhoz" képest, de elég aranyosnak találtam őket.

Innentől szurkoltam nekik, s ma is ezt teszem.

Na de!

Nem sokkal a debüt után vissza is tértek, méghozzá a következő mini albumukkal (imádom, mikor a rookie bandák nem csak egy számot nyomnak az arcunkba, hanem hagyják, hogy egy kicsit jobban megismerjük a zenéjüket!), melynek címe Second Flow lett - micsoda isteni szikrája lehetett annak, aki ezt kitalálta...

Meglepetésemre...ez SOKKAL jobb lett, mint a Delilah. Mérföldekkel.

A klipes dal címe 배드마마자마 | BAD MAMA JAMA, és messze veri az előzőt. Bár ez sem a legeredetibb szám amit hallottam, de mindenképp említésre méltó, mert tényleg nagyon megszerettem!

A lemez dallistája:

1. Second Flow (Intro) 
2. 배드마마자마 | Bad Mama Jama 
3. Beautiful Girl 
4. 가끔 | Sometimes feat. 우이경 
5. 배드마마자마 inst.
6. 가끔 inst.


Szóval, ezzel az albummal és videóval tértek vissza. Itt el kell mondanom, hogy mennyire nagyon rázott a nevetés, miközben néztem a klipet. Egyszerűen majdnem kifolyt a könnyem is. Nem tudok ki csinálta, de néhány helyen valami szörnyű! Például: 

Mik ezek a pornófilmbe beleillő arcok?





Ez most így nem látszik rendesen, de ha belenéztek a videóba...érteni fogjátok, hogy miről beszélek! 

Aztán a folyamatos reklám! Ennél rosszabb is csak az EXO - Miracles in December volt, ott kb. Luhan az arcomba nyomta a Nature Republic termékeit. 







Hello vitamin water, én meg akartalak ismerni már rég!



De a legjobb még vissza van! Az első refrén után következő átkötő szakasz. Z-UK rap része, az ami teljesen kiborított - érdekes mód nem negatívan. Halálra nevettem magam, mert annyira nagyon látszik, hogy a hang nem illik a képhez, hogy az valami siralmas. Az a "menőnek" szánt hangzás, és az "alig mozgatom a számat, de közben megpróbálom lecsábítani rólad a bugyit" arc...hát, mit ne mondjak, szerintem senkinél sem jött be, és picit, nagyon picit szánalmas volt. De ismétlem, imádom őket, nagyon aranyosak, és látszik, hogy igyekeztek!

A világítások pedig a T-ARA Day by Day tánc verziós klipjének ikertestvér-helyiségében valami pocsékak, főleg a "Bad Mama Jama" résznél. Itt már fogtam a fejem, de mosolyogtam. Mindenképp pozitívan hatott rám a dolog, ennyit el kell mondanom! Nagyon remélem, hogy legközelebb egy kicsit jobban oda fognak figyelni a videó készítői, hogy mit adnak ki a kezeik közül. [Mondjuk ez még mindig jobb volt, mint a mostani Hello Venus...]

Nos, amit még hozzá kell fűznöm, hogy Ron itt kb két szót kapott, amit ismételgetnie kell - mondjuk a Delilah élőkön nyújtott teljesítménye után nem kifogásolom a döntést. Azért szeretném, ha legközelebb sokkal jobbat nyújtana, ahogy a többiek tették! Én nagyon szurkolok nekik!





Hivatalos oldal:

Official Youtube - érdemes benézni, rengeteg videójuk van, amiket jókat lehet derülni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...