포텐 | 4TEN




Ahogy említettem, a múlt év egy egész kincsesbánya lehet, ha a debütáló bandákat figyeljük. Nekem is megakadt a szemem egy-kettőn, kikben nagyon bízok, és teljes erővel szurkolok nekik, hogy tovább tudjanak lépni.

Ennek fényében eldöntöttem, hogy bemutatok pár újonnan született együttest, még ha egyelőre nem is sokat tudhatunk róluk! Nem számít, a lényeg, hogy egy kicsit megbarátkozzunk velük, hiszen ha nem lennénk nyitottak az újoncok felé, akkor talán a B.A.P és az EXO sem lett volna híres soha, nem igaz? 

Az első ilyen választásom pedig...

...a 4Ten-re esett! 

Nem lehet nem szeretni őket, ez komolyan mondom. Nem azért, mert annyira cukik lennének, vagy mert annyira szépek. Egyszerűen van bennük valami, aminek elég nehéz ellenállni. A dalaik pedig kiemelkedőek.

Lássuk: 

A 4Ten egy 2014-ben alakult banda a Jungle Entertainment szárnyai alatt, s négy tagot számlál. Pontosan:




Hyeji | 혜지

Főénekes és a csapat vezetője

Született: 1992-04-02
Vércsoport: AB
Hobbi: Főzés, zenehallgatás, snowboard, dalszövegírás






Hyejin | 혜진

Énekes és maknae

Született: 1996-11-21
Vércsoport: 0
Hobbi: Tánc, zenehallgatás, finom ételek






Eujin | 유진

Énekes, rapper

Született: 1993-12-03
Vércsoport: B
Hobbi: Zenehallgatás, testeddzés, takarítás, vásárlás






TEM | 탬

Rapper

Született: 1990-02-13
Vércsoport: A
Hobbi: Zenehallgatás, jó filmek, főzés, takarítás, dalszövegírás





A banda a Tornado | 토네이도 című kislemezzel debütált (valamint megosztottak velünk egy rövidke rappet, TEM egy szerzeményét [Who’s that] pluszban pedig láthatjuk a tánc gyakorlatukat is ITT), mely lég pozitív visszajelzéseket kapott, többek között olyanokat, miszerint senki sem várta, hogy ennyire jók lesznek majd.

Maga a szám nagyon jóra sikeredett, kiemelkedik TEM raptudása (mert őszintén szólva engem ez fogott meg elsőnek, s meg is lepett). Azt nem állítom, hogy fene eredeti volna, de valóban nagyon ügyes!

A klipről nem sokat tudnék elmondani, mert elég szegényesre sikeredett, de ennek ellenére a készítők megtettek mindent, hogy élvezhetővé varázsolják számunkra, ami hol sikerült, hol nem.

Innen csak egy ismerősöm hozzászólását emelném ki. "Azok a tarka ruhák a legjobbak. Esküszöm utálom az ilyesmit, de ezek tényleg jól néznek ki."

Sokan persze kritizálták őket, de leginkább az erősen plasztikázottnak tűnő arcuk miatt, különösen Eunjn esetében. Azt mondják, hogy nem elég, hogy plasztikázott, de ráadásnak még szörnyű munkát is végeztek rajta, mintha egy napja pattant volna fel a sebész székéből, s be sem gyógyult volna az arca.

Valóban, én magam is úgy látom, hogy minimum az ő arcán voltak beavatkozások, de ha őszinte akarok lenni, akkor nem mondhatom, hogy ez nagyon zavarna. Egyébként helytelenítem az ilyesmit, mert ez is azt sugallja az embereknek, hogy igenis csak szépen lehet boldogulni, s ha csúnya vagy, nem érsz semmit. DE. Nem mondhatom, hogy ettől ő kevésbé lenne tehetséges, vagy jó ember. Nem tudjuk, hogy mi zajlott le benne - mert tegyük fel, hogy nem a cég kényszerítette -, s mit miért tett! Ne ítélkezzünk, helyette koncentráljunk a zenére!


Tehát, a 4Ten érdekes elegye a nem túl gazdag cég és a tehetséges banda esetének. Láttunk már ilyet, s sokszor ez okozta az énekesek vesztét. Itt azonban erős a gyanúm, hogy nem így lesz, ezért is emeltem ki őket. 

Ebben az évben ők voltak az egyik legjobbak, és nagyon szurkolok nekik, attól a perctől kezdve, hogy élőben is meghallottam őket!






Ezek után kezdtem egy kicsit félni, hogy nem fognak tudni visszatérni, ám imáim meghallgatásra kerültek, hiszen január 5-én ismét jelentkeztek egy kislemezzel!

Why | 왜 이래

Why | 왜 이래 Dance Practice


Az új dal pedig vitt nálam mindent, és egyre jobban imádom a lányokat. A klip ismét elég furcsa lett, nem nyújt igazán semmit, s elég lapos, DE a dal! A dal valami imádnivaló! Mikor először rákattintottam a klipre, s elkezdődött a szám, azonnal elment a kedvem, azt gondolva, hogy ez is csak egy sallang lett, s hogy ezzel vége szerencsétlenek karrierjének.

Aztán.

Tovább hallgattam, s azóta is imádom, úgy nagyjából...folyamatban. A szám annyira fülbemászó, hogy nem tudom kiverni a fejemből, és az szeretetem egyre csak nő feléjük. Na, amikor pedig az élő fellépésükre kerestem rá...végleg beleszerettem!






Meglepetésemre már fancent-et is lehet hallani, sikítanak nekik, ez pedig mennyire boldoggá teszi őket! Élmény volt nézni ezt a fellépést, le is töltöttem azonnal.
Látszik, hogy mennyivel magabiztosabbak, mennyivel jobban érzik magukat a színpadon. Ami pedig a táncukat illeti, az is rengeteget fejlődött, így biztos vagyok benne, hogy egyre jobbak és jobbak lesznek.

Nos, egyelőre itt tartunk, de én alig várom a folytatást!

Remélem ti is megszeretitek majd őket, vagy legalább adtok egy esélyt!:)


Hivatalos oldalak: 

Official Cafe
Official Facebook
Official Twitter
Official Youtube

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...