BTS & B-Free


... by manamislife

Sziasztok! Amint észrevettem, hogy ehhez a videóhoz nincs magyar felirat... nos, egy órája nekiálltam, és gyorsan elkészítettem egy égetett verziót. A jelenlegi "haladjunk valamit a nyelvtanulással" tervem kivitelezéséhez használt dalok (és azok is, amiket még nem fordítottam le) megértéséhez ez a kis videó is hozzájárul/hat. (állítsatok a minőségen, valamiért folyton a minimumra ugrik -.-) Plusz, egy kis betekintést nyerhetünk a koreai zene világába. Oda, ahonnan nem sok infó szivárog ki. ^^

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit gondoltok róla, szóval ha megnéztétek, örülnék, ha megosztanátok a véleményeteket. Remélem tetszeni fog, már ha ilyesmi képes elnyerni bárki tetszését is.

Persze megint elgépeltem pár dolgot... Ha valaha találtok egy videót youtube-on amiben gépelési hiba van, na, az biztos h hozzám tartozik. Esküszöm, le kéne cserélnem a blog nevét "egy gépelési hiba élete" (hé, ez nem is hangzik rosszul... :D) címre.

Na mindegy is. :D Jó szórakozást! (...)

6 megjegyzés:

  1. Valami elképesztő milyen rohadt udvariasnak tűntetve mondanak szemét dolgokat másoknak, másokról.
    Olyan fenhango beszéltek a srácokkhoz, hogy ha én lettem volna az egyik kamerás csaj tuti, hogy felállok, az sztalra vágok és még ha a rendőrség is visz el elküldöm a fele társaságot az anyja kínjába!
    Fel nem foghatom milyen alapon ítéli meg őket, mikor semmit nem tud róluk. Soha nem volt idol, mindig ug. rapper volt, akkor honnan tudja, hogy milyen az ő életük, miért téli el őket azért mert egy más utat jártak be és nem azt amit ő vagy a tőbbi ug rapper. Értékelem srácok hidegvérét és, hogy ezt így kibírták a kamerák előtt, de elképzelni se akarom azt az arcot és azokat az érzeleket, amik ezek után rajtuk, bennük lehettek. Azt hiszem itt azért helye lett volna minden helytelen és ostoba koreai hagyomány ellenére beszólni valami nagyon frappánsat az idióta hyungjaiknak. A srácok kitartását mutatja a mostani sikerük, hogy a semmiből érték el amit, pl aktuálisan két hét alatt a 42 milliós MV nézettséget, míg B-Free 7 hónap alatt a 250 ezret és most túloztam az ő eredményeivel.
    Remélem az ug. rapperek minden egyes nap leszakadt pofával nézik a Bangtant, irigyek és dühöngenek a sikerük miatt, mert ezek a srácok megérdemlnek minden jót amit róluk mondanak és jár nekik az is, hogy azok akik lenézték őket és keresztbe tettek nekik felvesse a saját dühük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem csak engem borzaszt el ez az egész. Csak mert idősebbek, csak mert ug. rapperek, azt hiszik mindent megtehetnek. Persze ez folytatódott utána, és folytatódik most is.

      Nagyon éretten viselkedtek, holott 19 (?) évesek voltak ha jól tudom. De egyébként látszik, hogy jóval több ész szorult a fejükbe, mint a többieknek. Visszafogták magukat (még ha néhol el is eresztették egy pillanatra magukat, mint a "ha néznéd a fellépést, akkor tudnád", "akkor jól hallottad", "Most mit akarsz, mit mondjak", "Jó, akkor mindenkivel megesik!" stb.) De ha visszabeszéltek volna, akkor még őket ítélik el. Én is remélem, hogy még napirendre se tudnak térni a BTS sikere felett (ahogy a többi nem ug. rapper vagy banda sikere felett sem, őket is ostorozzák rendesen), főképp h. az idol élet se könnyebb semmivel.

      Undorító volt az egész...

      Törlés
  2. Szia!:)

    Hűha, köszi a fordítást, nagyon nem számítottam rá, fura mert pont tegnap néztem ugye angolul, de hála érte:) Hát úgy én is tudnék dalt kritizálni és ócsárólni, hogy meg se hallgatom a csóri zenéjét, mármint, ha már összejön egy ilyen jellegű találka, akkor legalább megnézem a munkásságát, nem az hogy egyszer hallottam egy pop dalt, amiben rappeltek és akkor biztos a BTS is ugyanezt csinálja. Helyette, inkább el dicsekszik azzal, hogy nem hallgatott meg egy dalt se tőlük, és akkor ennyi. Itt nem is a zenéről van szó, hanem az, hogy idolok lettek és hogy elvileg eladták magukat, aminek semmi alapja nincs... mindegy ez már régen volt... de ennek volt valami folytatása még egyébként vagy most is tart?

    A gépelési hiba, meg nem annyira gáz, nyugi belejössz;);)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Áh, az egész fájdalmas volt. Arra ment ki, hogy szórakozzanak egy jót szerencsétleneken. Ha visszaszólnak, ők a rosszak. Ha nem szólnak vissza, elismerik a dolgot. Szerencse, hogy mind a kettőnek volt / van elég sütnivalója.

      Régen volt már, hála Istennek! De igen, még most is tart. Pár hónapja (?) twitteren bocsánatot kért BF, hogy így meg úgy viselkedett (ebből arra következtetek, hogy nem csak ez az egy eset volt). Mikor a rajongók arra kérték, hogy "jelölje már be a BTS-t is" mert tőlük kellene bocsánatot kérnie, nem a saját követőitől, a válasza kb. ennyi volt: "Ha találkozok az oppáitokkal, olyat rájuk verek, ott maradnak." És ezt most szépen tálaltam, cenzúrázva. :D Meg persze elszindta a rajongókat mindennek.

      De egyébként is állandó dolog ez. :/ Nem csak a BTS tagjaival szemben, de egyéb idolokkal szemben is. Ami valahol nagyon szánalmas.

      Hát, a fordításaim könnyebb megértése miatt feliratoztam csak, nincs akkora jelentősége már a dolognak. De sokat elárul a kultúráról és a 'kpop' világáról is. Főképp a korkülönbség és a "ki debütált előbb" dologról.

      Áh, mindig elgépelek valamit, mindegy mit csinálok. :D Sebaj, ez a védjegyem :D

      Köszönöm szépen a kommentet, és hogy itt jártál! :D

      Törlés
  3. Én örülök, hogy Koreában is vannak ilyen emberek... Már kezdtem azt gondolni, hogy csak minket sújt az élet a hozzájuk hasonló egyedekkel. Aztán végül ismét rájövök, hogy Isten valószínűleg azért teremtette az ilyen barmokat, hogy én röhöghessek rajtuk!
    Komolyan... Ez a " szerencsétlenkedek egy aluljáróban, de egyébként k...a jó vagyok, jobb mint Te, és ÉN vagyok valaki mert ÉN vállaltam, hogy éhen halok, míg bezzeg Te idol lettél, mert feladtad. Így van és pont." Mondja azt nekem valaki, hogy azért mert csinál valaki egy feldolgozást akkor az a tiszteletlenség jele?!
    Én a BTS-t a kezdetektől szeretem. Nem csak azóta, hogy 100 milliós nézettséget érnek el. És nem a számaik miatt, nem is azért mert valamelyik jól néz ki, hanem rajtuk az elejétől fogva látszott az, hogy élvezik amit csinálnak. Legalábbis akkor még látszott ( szerintem).
    Egyik bejegyzésedben írtad, hogy a banda ami nem követte a trendeket. Ezzel totál egyet tudok érteni... :) Nekem minden számuk tetszett eddig, de kicsit tartok attól, hogy ők is be állnak majd a sorba, és teljesen mindegy mit, mivel, kivel és milyen zenét fognak csinálni, az csak jó lehet és népszerű, mert BTS. Remélem, hogy ez előbb-utóbb nem megy a "minőség" rovására... Nekem ők olyanok, mint neked az EXO és nagyon sajnálnám... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nevetséges volt az egész, tényleg. Ez a fajta szándékos ostobaság és arrogancia majdnem túlságosan is szánalmas. Komolyan nem értem, hogy miért hívták meg őket. Talán erre ment ki a játék? Lehet. Ah, nevetséges, öntelt emberek.

      Nagyon örülök, hogy így, és ezért szereted őket! Ez nagyon dicséretes, tényleg! :) Egyelőre nem tartok tőle, hogy a minőség rovására menne a (ami a hirtelensége miatt felettébb rémisző egyébként) hatalmas figyelem amit jelenleg kapnak. Belegondolva, bárhogy is történt, de azok kevesek egyike ez a banda, ami tényleg vérrel fizetett minden lépcsőfokért. Az biztos, hogy az új "rajongók" elég nagy része fog úgy reagálni, hogy "jajj, mert cukik, mert helyesek, mert népszerűek", ezért megszerzik nekik az összes díjat (sajnos ez így megy, így ment az EXO-val is). Így persze az utálkozók csak azt mondják majd: hogy nem érdemlik meg, csak a népszerűség miatt van az egész, stb. De amig ilyen zenét csinálnak, és szívüket-lelküket beleadják, addig nem aggódok. :) Reméljük a legjobbakat! :)

      Köszönöm, hogy itt jártál és elmondtad a véleményedet is! Legyen szép napod! (estéd :D)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...