데뷔 시간! 세븐틴 - Debut Time! SEVENTEEN



Nos, egy kedves olvasó megkért, hogy írjam le a véleményem egy bizonyos debütálásról. Nem is akármelyikről, hanem a régen várt SEVENTEEN-ről.

Hát, meg is teszem amire kért, még ha nem is azt fogja kapni, amit szeretne. Bár, ki tudja! Szóval, kedves YongShin-ah, itt következik a véleményem az ADORE U-ról!


Mind tudjuk, hogy a SEVENTEEN debütre már jó rég készül a PLEDIS, s anno mikor ezt hírdetni kezdték, még sokkal több tag volt - egészen kicsikék is. Nos, ők valahogy lemorzsolódtak, s maradtak 13-an. Ami szerintem nem is baj, ez is elég sok, na meg azért azt ugye senki se várta el, hogy olyan kicsik együtt tudjanak dolgozni idősebbekkel...

Hát, nem is olyan régen megkaptuk azt, amire annyira régen kíváncsiak voltunk. Mégis milyen lehet ez a hírhedt banda, amit már annyira régen reklámozni kezdtek? Én magam ugyan egyszer meghallgattam a számot, amikor kijött, de nem foglalkoztam vele túlzottan. Gondoltam, majd csak az utamba kerül még ha annyira akar. Így lett, bár nem abban a formában amiben én képzeltem.

Ezen olvasó kérésére meghallgattam a számot még egyszer, s ezúttal a klipet is megfigyeltem, ráadásul mind a hármat! (Mert hogy három van kérem szépen.)

De most maradjunk az eredetinél:



Kezdeném a videóval akkor! A fények szempontjából csodás lett. Komolyan mondom, hogy remek munkát végeztek vele, mert gyönyörű! Azokat a jelenteket vágtam ki, melyek a legjobban tetszettek, főleg az utolsó, aminél balról érkezik a zöldes fény, az árnyékuk mégis rózsaszín. CSODÁS.








Nagyon tetszett az is, hogy - hála a sok tagnak -, vagy ezernyi helyszín és környezet villant fel előttünk! Nagyon ötletesek voltak, és a klip forgatója is tehetséges. Mintha bemutatták volna nekünk a tagokat. Értékelem, mert szórakoztató volt és találó.

Azonban. Egy dolog annyira idegesített, hogy majdnem kiléptem. Megmondja nekem valaki, hogy miért volt szükség ezekre a kis ablakocskákra a klipben, amiben az épp éneklő emberke képét egy másik szögből, más hajjal vagy ruhával mutatták? Teljesen hülyének néznek, hogy nem tudok rájönni ki énekel, mikor csak egy valaki nyomakszik a képernyőmre? Ok, lehet hogy azt akarták, hogy minél hamarabb megkülönböztethessük a tagokat, de azért kérem szépen, nem vagyunk mi vakok. Aki meg nem tudja eldönteni, hogy melyik tagot látja a képen, az egy kis ovális albakocska segítségével se fogja tudni. Hát ez engem megölt teljesen.


Először csak olyan voltam, hogy "ez meg mi a szösz ott lenn".

Aztán, mikor már a gyönyörű képbe is belerondított, csak fogtam a fejem.


Na amikor meg összetéveszthetetlen tagokhoz rakták ki, ráadásul akkor, mikor kb. csak egy embert mutatnak...Elment az életkedvem.




*
*
*





Sajnálom, de ez volt az egyik legrosszabb ötlet, amit csak láttam videók terén. Hát MI EZ? Ám, be kell látnom, hogy minden utálatom ellenére elérték a céljukat. Emlékszem a videóra, majdnem minden pillanatára, ahol felbukkant ez a kis rohadék kör, amit még álmomban is láttam tegnap este. Nem viccelek.

Ötletes dolog volt, el kell ismerjem. 
De ettől még ki nem állhatom.

Aztán. Van még egy dolog, amit legszívesebben kivágnék, aztán rátaposnék, majd rituálisan elégetnék. EZ:




*

*




Mi ez a Bújj Bújj Zöld Ág tánc? Ezt teljesen komolyan gondolták? Na meg amikor vonatoznak benne, mint én óvodás koromban. Hát nem tértem magamhoz tőle. Ezeket egy az egyben eltüntettem volna a föld színéről, ha tehetem.

Ám. Ismét csak azt tudom mondani, amit a kis ablakocskák esetében. Megjegyeztem, és máris nem közömbös számomra se a videó, se a tánc se maga a banda. Ügyesen, meg kell mondjam.

De ettől még ki nem állhatom. 

Amikor pedig ez a "mennyben" jártak...




...arról egyből az ARASHI - Love So Sweet klipje jutott eszembe. Ne kérdezzétek miért, de gondolkodnom sem kellett, azonnal azt láttam magam előtt, holott vagy ezer éve meg sem néztem. De...hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz, na arról fogalmam sincs. Mindegy is, mert most már tényleg nagyon hülyének fogtok nézni.

Összességében elmondhatom, hogy egy aranyos, kedves klipet láthattunk, és hiába a kritikám, hiába nem tetszett két dolog, emiatt nem húznám le őket. Szép, jól megalkotott videó ez, és ha leszámítom azt, hogy csak SZEMÉLY SZERINT nekem nem tetszett az a két rész, ettől még komolyan aranyos volt, és remélem, hogy láthatok még ehhez hasonlókat tőlük.


Akkor rátérve a zenére! Az Adore U remek dal. Nekem tetszik, nem is túl nyálas s nem is amolyan "gangszta vagyok engem nézzé vagy kettéoltalak a menő dumámmal". Valahogy olyan volt, mint a többi, mégis...egy debüthöz képest elég erős. Többszöri hallgatásra megszerettem, de még elsőre sem váltott ki belőlem negatív érzéseket. Mikor először hallottam, úgy gondoltam, hogy jó lett. Semmi különösebb, de ez mégis pozitív ahhoz képest, amilyen debüt dalokkal szoktak kijönni az énekesek.

De épp ezért, nem lehetek biztos abban sem, hogy a továbbiakban ez a tendencia marad-e meg, vagy sem. Minden esetre szurkolok nekik a továbbiakban is!


ÁM! A fiúk nem egy dallal debütáltak ám. És itt jön az a rész, amikor elfeledhettek minden rosszat amit csak mondtam, ugyanis... Imádom a mini album dalait. 

1. Shining Diamond
2. 아낀다 | Adore U
3. Ah Yeah
4. Jam Jam
5. 20


A klipes dal mellett ezek nagy meglepetést okoztak. Voltak, amik tele voltak rap szövegekkel, mély lüktetéssel, ez pedig bevallom nagyon pozitív volt az Adore U után. Az nekem egy kicsit tipikus volt, de így együtt valami remekké vált. 


Ez egy kezdő banda? Totálisan jó lett a mini album, és így, hogy beleveszem a többi szám közé azt is, amihez videó készült, már értek mindent. Taps, taps, ez tényleg nagyon jó lett. 

A rajongók olvadoznak a cukiságok miatt, miközben láthatjuk, hogy ők sokkal többre is képesek. Mondjuk mindezek ellenére nekem a 20 lett a kedvenc számom, de ez nem lehet nagy meglepetés, hisz szinte már elsőre megtippelhetitek a választásom. Vagyis...minden esetre jobban ismeritek a zenei ízlésem, mint én a tiéiteket. 



Nagyon remélem, hogy a továbbiakban is ilyen minőséget hallhatok tőlük. Mindenképp nyomon fogom őket követni, mert izgalmas kezdés volt ez.


Ti mit gondoltok?

3 megjegyzés:

  1. Szívemből szólottál, már ami a kis ablakakos részt illeti, nem értettem, nem illett oda és golyó általi akasztást neki!(jó azért nem...) . Ez a "Bújj bújj zöld ág" cucc, nekem tetszett, valóban kissé gyerekes, de eredeti, személy szerint, az a kedvenc részem :)
    Köszi, hogy ilyen gyors voltál, érdekelt a véleményed :) (YongShin)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Összességében nagyon tetszett a mini album, és én köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Gondoltam, hogy sokaknak tetszeni fog az a tánc rész, de én sajnos nem tartozok közéjük. Na majd máskor, egy másik videóban talán egyet fogunk érteni, vagy épp neked nem tetszik majd, ami nekem. Ki tudja? :)

      Amúgy igen, tényleg nagyon eredeti volt, ez jó pint mindeképp!

      Még egyszer köszönöm a kérésed, mert érdekesnek találom őket, és most szerepet cseréltünk, hisz te mutattál nekem valamit! :) Legyen még ilyen sok! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...