Mi folyik itt?



Rendben, rendben. Nem értem ami történik, nem értem a reakciókat, amiket tapasztalok.

Most végre - bár eddig is megvolt a magam véleménye -, elmondom, hogy mit gondolok erről az egész Kim Hyun Joong ügyről. 

Aki nem akarja, ne olvassa el, mert nem biztos, hogy tetszeni fog amit írok.

Nem akarok senkit inzultálni, vagy megbántani, de nekem őszintén ez a véleményem a dologról, amit már rég el akartam mondani, de úgy gondoltam nem szükséges. Ennek ellére, ma teljesen kiborított egy komment, amit mindegy, hogy melyik oldalon olvastam.

Ha tudod, hogy nem fog tetszeni, akkor ne is nyisd meg inkább, mert nem akarok ezen veszekedni. Köszönöm.


Vegyük csak a tényeket.

Kim Hyun Joong megverte a barátnőjét. Nem megütötte egyszer, vagy ahogy sokatok fogalmaz, "megérdemelt pofont" adott, hanem módszeresen megverte. 


A nő kék-zöld volt. 


KHJ tagadta amit csinált, majd később mégis hivatalosan bocsánatott kért. Takargatta, tehát ő maga is tudta, hogy szégyellni való amit tett. És az is.

Nos, kérem szépen...ütött már meg titeket férfi? Csak azért kérdezem, mert a "férfi" támogatói rendre fiatal lányok, vagy nők.

Engem ütött már meg férfi, és olyan megalázottnak és gyengének éreztem magam, hogy az eset után ha tudtam volna én magam öltem volna meg az illetőt - természetesen nem szó szerint, bár...akkor úgy éreztem, hogy képes lettem volna rá. Talán képes is lettem volna, ha módom van rá.

Hogy most hazudozik a nő? Mégsem volt terhes? Mégsem vetélt? Rohadtul nem érdekel. Szerettem ezt az előadót, de amit tett, a szememben soha nem lesz megbocsátható. Aki kezet emel egy nőre, az nem férfi, hanem egy féreg.

A többi részlet nem érdekel, az se ha a lány hazudott, az se ha nem volt terhes, konkrétan semmi. 

Most idéznék egy kommentet. Nem írom le a nevet, se semmit, csak egyszerűen egy hozzászólást másolok be.

"Éppen ez az... ha szerette, akkor nem csinálná ezt vele. Még akkor sem, ha megütötte... ebből látszik, hogy mekkora egy ribi..."

Akkor sem ha megütötte? Tényleg? Látszik, hogy vagy nagyon torz a világnézetetek, vagy még túl fiatalok és/vagy szerencsések mert még soha nem ütöttek meg titeket - és ebben az esetben adjatok hálát az égnek! (Vagy A Szürke Ötven Árnyalatán nőttetek fel?)

Áruljátok már el nekem, mégis mit kellett volna tennie? Ha szereti akkor csendben hallgatnia kellett volna, és megvárni, hogy mikor válik ismét állattá, miután hozta a "bocsánat - ajándékot" - ahogy az menni szokott?

Azt sem tudjátok, hogy miről beszéltek, de tényleg. Az olyan emeberek, akik nőket vernek, nem férfiak, és szememben a legrosszabbat érdemlik! Az pedig, hogy ez a bizonyos személy már győztesnek néz ki az ügyben, és sikeresen is kerül ki belőle - mert úgy tűnik -, engem sért meg. És a nők még mellé állnak... 

Persze lehet azt mondani, hogy "jajj megbánta". De aki egyszer megteszi, megteszi többször. Ha a nő helyében lettem volna - tegyük fel, hogy hazudik -, akkor én is megpróbáltam volna visszaadni neki mindazt amit velem tett. Még, hogy azok után bájologjon a kamerák előtt, mintha mi sem történt volna? Ha a nő nem mond igazat, akkor se sajnálom ezt az...előadót. Annyira nem érdekel, hogy mi történik vele, hogy azt el sem tudjátok képzelni. Engem az sem hat meg, ha soha többé nem léphet fel, vagy ha eltűnik a süllyesztőben. A szememben nem több mint egy valaki, akit egyszer férfinak néztem. Hát, tévedtem. Annál gusztustalanabb nincs, mint ha egy férfi megüt egy nőt. És itt még csak nem is egy (ezt a megfogalmazást nem is értem...) "megérdemelt" pofonról volt szó. 

De, mint mondtam, nem érdekel, hogy mi zajlik a háttérben. Megverte a lányt, nekem innentől fogva vége a sorozatnézésnek, a zenehallgatásnak.

Milyen szép is, hogy már senki sem arról beszél, hogy mit tett, hanem hogy mekkora egy ribanc a nő, hogy egyáltalán beszélni kezdett, vagy mert most ő próbál meg szemét lenni a pasival. Hát mit is képzel, hogy egy szeretett oppával ilyet mer tenni! Ha szeretné, nem tenné! Mert ez a "férfi" ha szerette volna, nem veri kék-zöldre, ki tudja hányadszor... Ja, hogy az rendben van, megbocsátható. Akkor tudjátok mit? Én meg megbocsátom ennek a nőnek, hogy ekkora "ribanc", mert ha igazatok van és hazudozik, és tegyük fel, hogy tényleg csak a pénzre megy, akkor meg egyformák. És ezzel egy-egy. Akkor egyezzünk meg annyiban, hogy az oppátok egy féreg, a nő meg egy "ribanc". És ha így lenne, akkor se sajnálnám a férfit...mert szerintem megérdemli amit kap. Úgyis ő kerül ki győztesen, hála az ilyen "bármi áron" szeretlek...rajongóknak.


Na ide vezetnek ezek a "a nők arra vágynak, hogy jól megkorbácsolják őket, mert az ki.szott szexi, a nőkkel keményen kell bánni"


Ha ti továbbra is úgy gondoljátok, hogy ennek a férfinak van igaza, akkor azt kívánom, hogy fussatok össze egy hozzá hasonlóval, aki a szart is kiveri belőletek. És akkor majd hagyhattok kommentet, mint hozzáértők. 

Addig is, köszönöm, nem kérek a szentimentális oppabuzulásból. Köszönöm. 





9 megjegyzés:

  1. Engem is vertek már meg (nem egyszer..sokszor.. nagyon sokszor, nagyon fájdalmasan), de én még mindig nem tudom megérteni, miért nézik le ennyire a nőket, mármint ahogyan te is sokszor megemlítetted, az a férfi, aki megüt egy nőt, nem is férfi.. Az ilyen egy féreg.. Én ezzel mindig úgy vagyok, hogy ha egy nő megüthet egy férfit, akkor egy férfi miért nem üthet meg nőt? Azért ennyire nem kéne lenézni a nőket, hogy egyből halálsorra küldjünk ezért egy férfit. Vannak ám erős nők is. Na jó, befejezem a feminista szövegem..

    Először eléggé megdöbbentem, azon ami történt, hiszen számomra KHJ nem ilyen embernek tűnt.. Mármint túl flower boy kinézete van egy ilyenhez.. De hát ezen is látszik hogy a külső nem ér semmit. (Egyébként nem igazán kedvelem, eleve sem, dalait nem szeretem, és csak 1-2 szerepben láttam) Először nagyon sajnáltam a nőt, hiszen tudom min ment keresztül, KHJ-t meg nagyon elítéltem. Persze őt most is elítélem ezért, ez nem változott (hiába vagyok kicsit feminista azért kék-zöldre verni egy nőt nem megbocsájtható), de már számomra a nő megítélése is változott..

    Most talán ott tart a történet, hogy KHJ "visszaperelte" a nőt, mert az állítólag hazudott, mert valójában nem is tört el a bordája és ezeket nem tudja röntgen felvételekkel bizonyítani (mondjuk nem értem miért 2-3 hónappal később ment el vizsgálatra és nem rögtön). Meg amikor már csendesülni látszottak a dolgok és úgy tűnt KHJ tényleg bántotta és megkapja büntetését, akkor hirtelen bejelenti, hogy terhes... És, hogy ez akkor történt amikor már KHJ megverte, de ő még később visszament és lefeküdtek.. Aztán amikor kértek tőle bizonyítékot, kijelentette, hogy már elvetélt.. És számomra ami a legfurcsább, hogy pl ha én a helyében lennék, azt kérném, hogy KHJ-t zárják börtönbe és ki se jöhessen, nem pedig pénzt... Én nem mondom, hogy ribanc.. De nekem ez elég fura..

    Egyébként (mint "tapasztalt" ember) tudom, hogy sosincs olyan, hogy egy férfi csak egyszer üt meg egy nőt. A nők nem szólnak erről. Vagy azért mert tudják(érzik) hogy megérdemelték azt a pofont vagy (és ez a gyakoribb) mert nem mernek, mivel akkor a férfi többszörösen adja vissza.

    Én nem állok senkinek az oldalán. Remélem, mindenki megkapja amit érdemel. Ha KHJ börtönt érdemel, akkor megkapja, ha a nő pénzt érdemel akkor megkapja, ha KHJ megbocsátást érdemel, akkor azt kapja, ha a nő megvetést érdemel, akkor azt kapja.. Ez a történet már olyan kusza, nem lehet tudni ki mit csinált valójában, már csak azt akarom, hogy mindenki megkapja amit megérdemel.. Legyen az jó vagy rossz.

    Nem szeretnék veszekedni, csak nekem ez a véleményem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Értem amit mondasz, és egyet is értek azzal, ami az után történt, hogy a nő színre lépett. Furcsa, és lehet, hogy csak pénzt akar. A bejegyzéssel nem igazságtétel volt a szándékom közöttük, pusztán a felháborodásom akartam megmutatni, hogy a tizenéves lányok miképp is gondolkodnak. Hogy rendben van az, ha a férfi megveri a nőt, ha a nő szereti a férfit. És egy ribanc, ha szólni, vagy tenni mer valamit. (Amúgy ez is egyedi jelenség.) Ha pedig a férfi egy Oppa (de gyűlölöm ezt a szót - nem koreai emberek szájából) Mert ahogy olvastam a hozzászólásokat, senki sem gondolt bele abba, hogy mi történt, egyszerűen minden áron azt akarták elérni, hogy KHJ-nak legyen igaza, és ő legyen az, akit sajnálni kelljen.

      A történet maga onnantól nem is érdekelt, hogy megtudtam mi történt az elején.

      Hmm, értem ezt a "a nő is lehet erős" feltevést. Igaz is. De többségében mégsem azt látom, hogy így lenne. A bántalmazott nők nem véletlenül rendelkeznek gyengébb fizikummal - gondolom.

      Egy nő se üssön meg egy férfit, ezzel sem értek egyet! Miért kellene bárkinek is vernie a másikat? Mégis mi jogosít fel arra, vagy mivel lehet kiprovokálni azt, hogy valakit kékre zöldre verjenek?

      Azonban én úgy gondolom, hogy elég nagy külömbség (általában, mert én csak ilyennel találkoztam, így csak erről tudok nyilatkozni) a testfelépítés, a lelki világ és az, hogy a nő általában szerelembe esik, míg az ilyen torz emberek nem. Ha eleve erősebb vagy, mint a negyven kilós társad, és azt bántalmazod, akkor az kb egyenlő azzal, mintha egy gyereket vernél. Mert nem csak a testi bántalmazás súlyos az ilyen helyzetekben - ezzel ellehetlenítve a másikat. De azt hiszem, ezt nem kell bemutatnom.

      Az igazság az, hogy elfogadom, ha máshogy gondolkodnak az emberek. Nálam elfogadóbb ember nem sok van, tényleg. És itt nem azt akartam, hogy minden áron jó színben tűntessem fel a nőt, mert nem. Csak! Attól, hogy valaki az "oppánk", nem kell istenként kezelni, s nem kell mindent megbocsátani. Mert a rajongási fok, ami őt övezi...érdekes.

      Lehet, hogy a nő hibás a történet további dolgait érintőleg. Lehet, hogy pénzéhes, ahogy a többiek állítják. De az én szememben ez már nem számít. Egy "férfi" aki ilyet tett, nem érdekel a továbbiakban. Az se hat meg, ha kisemmizik. Aki ilyet csinál, az nem egyszer csinálja - ez valami torz lélekre utal, vagy legalábbis viselkedésre. Amennyi idős, amennyi kapcsolata lehetett, ki tudja...

      Ahogy mondtam, csak annyit akartam ezzel, hogy lehet a nő szemét, lehet hazug, lehet, hogy csak le akata járatni a férfit (ami nem jön össze), de nekem ez akkor sem fogja azt jelenteni, hgy akkor most a pasi ártatlan, mert a nő akit megvert egy "ribanc". Akkor most imádjuk újra.

      Nekem a legmegvetendőbb bűn, ha egy férfi megver egy nőt. De egy nő se üssön meg egy férfit. A szüleimet pl. soha még veszekedni sem láttam, anya se emelt kezet egyszer se apára...az pedig inkább vágná le a kezét, mint hogy hozzá érjen. Ő mondta: "Szeretem. Egyáltalán miért ütném meg?" - a legszerencsésebb vagyok a világon a szüleim és a családom miatt.

      De azért átlagban van különbség, hogy ha egy férfi ad egy nagy pofont, vagy egy nő - szerintem.

      Nem vettem veszekedésnek a véleményed! :) Dehogy vettem! Csak már számítottam arra, hogy jönnek azzal, amivel szoktak. Tudod érv nélküli "hülye picsa vagy".

      Örülök, hogy hallhattam a véleményed, mint mindig most is nagyon érdekes volt! :)

      Törlés
  2. Nem tudok túl sokat az esetről, de amennyit igen, abból látszik hogy mindkét fél hazudozik, de legalábbis keményen mellébeszél.

    De a fő téma, ahogy Manami írta, hogy az a férfi egy féreg aki nőt üt meg. Megjegyzem soha nem ütöttem meg nőt, nem is akarok és úgy vélem egy férfi részéről tényleg undorító nőt bántalmazni. Azonban van egy szép kis sztorim, ami 100%-ig igaz és a legjobb barátommal történt meg. Csak röviden a tények:

    A barátom és a lány összeházasodtak, gyermeket vállaltak. Aztán egy nap a barátom tanácsot kért tőlem, mert gondjai voltak. Persze mondtam neki hogy legkevésbé a kapcsolatokhoz értek, végighallgattam mert ez a legkevesebb egy gyermekkori baráttól.
    Erről is csak röviden. A nő már terhes volt, és mivel oktatóként dolgozik nyáron semmi dolga nem volt, az egész napot otthon töltötte. A barátom egyik nap hazaugrott hozzá, hogy meglepje ebédre, mire a nő nem akart ajtót nyitni. Amikor kulccsal próbálkozott, a nő benyomta az ajtót és rázárta belülről. Telefonra nem válaszolt stb.
    A barátom nem értette, ott várt a lépcsőházban mire nyílt az ajtó és egy másik férfi kiszökött az ajtón és lefutott a lépcsőn. A barátomat továbbra sem engedte be a nő. Este elbeszélgettek, a nő ígérgetett, hogy ez csak egyszeri volt és nagyon bánja stb. Én azt tanácsoltam neki, ha úgy érzi hogy tényleg így van, talán próbálják meg.
    Telt-múlt az idő, lett még egy gyerek. Sajnos egy idő után nem jöttek ki jól, ezért próbálkozások után különváltak. A gyerekeket a bíróság az anyának adta, de a barátom igyekezett mindig meglátogatni őket amikor csak tehette, Imádták és a gyerekek, ennek szemtanúja voltam, és vagyok jelenleg is. Fizette a tartásdíjat is tisztességgel, sőt ezen felül ahogy egy apához illik, igyekezett mindent megadni a gyerekeknek.
    Aztán jött a hideg zuhany. A nő társa akivel elvileg a válás után jöttek össze követelte a DNS vizsgálatot, mert szerinte a fiatalabbik az ő gyereke, de talán az idősebb is. Kérem most képzeljétek el milyen lehet egy apának aki imádja a gyerekeit, és egyszer csak azzal fogadják hogy semmi köze hozzájuk. Belement a vizsgálatba, mit tehetett volna. Kiderült hogy valóban a nem a barátom, hanem a másik fickó gyermeke a fiatalabb. Ami még ennél is sokkolóbb, az idősebb sem a barátomé, sem a kedves hölgy jelenlegi társáé.

    A barátom hetekig maga alatt volt. Természetesen egy ujjal sem bántotta a nőt, csak sírt amikor a gyerekek nem akartak elszakadni tőle. Nekem azonban ezt látva az volt az első gondolatom, hogy ennek a nőnek egy rohadt nagy verés kellene. Semmi megbánás nem látszott rajta, csak a düh, hogy a jelenlegi párja előtt is lebukott.

    Hogy MINDENKÉPPEN FÉREG aki megüt egy nőt? Ajánlom figyelmedbe ezt a történetet. A nőnek a végtelenségig szabad hergelni a férfit, hazudni gátlástalanul és a férfinek mindig kell legyen annyi lélekjelenléte, hogy tudja, nem helyes megütni egy nőt???

    Ha láttad volna azt a jelenetet, máshogy gondolnád. Miközben a két gyerek a barátomat hívja apának és sírva csimpaszkodnak belé, ő csak sírt a gyerekekkel. Én ellenben úgy éreztem, legszívesebben szét tépném a nőt darabokra.

    A két sztárt illetően a közvélemény szerintem a felét sem tudja a dolgoknak. Én csak annyit látok hogy mindketten visszatáncoltak és mosolyogtak egymás mellett, tehát bármi történt is, MEGÉRDEMLIK EGYMÁST, MERT EGYIKNEK SINCS GERINCE.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, üdv ismét itt! :)

      Elolvastam a barátoddal történteket, és szerintem félreértettétek a bejegyzésem. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a nők minden esetben ártatlanok, vagy, hogy ők nem tesznek semmi rosszat. Természetesen nincs így, és nem is áll szándékomban ezt állítani.

      Ez a történet nagyon sajnálatos, és nem is egyedi. Mind tudjuk, hogy mennyi kétes, nos, ahogy a lány is említette, "ribanc" él a nő címszó alatt. Én is tudom, őszintén.

      Itt engem egyedül a lányok viselkedése háborított fel. Az, hogy csak azért mert híresség, vagy mert közkedvelt, mindent meg kell bocsátani, és híven követni akármit tesz. Engem ez még a mai napig megdöbbent.

      Úgy hiszem a nő is hibás. Nem tudom mi történt, de őszintén, ebben az esetben nem is érdekelt túlzottan. Az énekes/színész ki tudja még mi azt állította, hogy elveszítette az írányítást cselekedetei felett, miközben veszekedtek. Semmit nem hallottunk arról, hogy a nő bármit is tett volna azért, amivel ezt "érdemelte", vagy, hogy bármennyire is kétségbevonható lett volna a nő viselkedése.

      "A bordatörést észre sem vette, akkor történhetett, mikor hülyéskedtek." - és ehhez hasonló nyilatkozatok.

      Nem, nem azt mondom, hogy mindig a férfiak a hibásak, ezt nem is állítottam, de az, hogy valaki megüt egy nőt nem egyenlő azzal, hogy kékre-zöldre veri. És sajnos nem is az a gyakori, mikor akkor kap a nő verést, mikor, mondjuk úgy, hogy "megérdemli". Mert a férfi is tud olyat tenni, amiért kékre-zöldre szeretné verni a nő, de a legtöbb esetben erre módja nincs, tekintve, hogy még abban is hatalmas különbség van, ha egy nő ad pofont, vagy egy férfi. A verés pedig nem fog megoldani semmit sem - még ha valaki meg is érdemli.

      Igen, az egy féreg, aki megüt egy nőt. De attól, hogy valaki nőnemű lénynek születik, még nem egyértelműen nő, csak azzá válik, a viselkedése teszi azzá. Mint a férfiakat is. Ahogy a nőknék sem lesznek édesanyák attól, hogy szülnek egy gyereket... Remélem érted mit szeretnék mondani.

      Törlés
    2. PT2:

      Ez egy nehéz és bonyolult probléma, ami mélyebb annál, mint hogy egy kommentben megvitassuk - de továbbra is fenntartom a véleményem, senkit sem kell megütni. Se nőt, se férfit (mondjuk arra kiváncsi volnék, hogy egy nő meg tudna-e verni istenesen egy férfit, biztos van ilyen, de én még nem nagyon hallotttam róla).

      A történet, amit megosztottál valóban szánnivaló. Ez a "nő" sem nő, csak egy ribanc. Nos, rá szó szerint illik a kifejezés. De sajnos ebben az esetben értek egyet azzal, hogy meg kéne verni. Érteném, ha a barátod elveszítené az eszét, és megütné. De látom, mindenféle képpen jó ember, nem pedig az a "hölgy", aki ezt tette vele. Annyit sem érdemel meg, hogy felemelje a kezét, csak egy hatalmas arcon köpést - és azt, hogy az élet verje meg pont úgy, ahogy ő tette ezt a barátoddal.

      Tudom ez nem vígasz ebben az esetben, és el sem tudom képzelni a fájdalmát, amivel szembe kell néznie. Tényleg nagyon sajnálom.

      Viszont én nem ezekről a helyzetekről beszéltem, és nem is akartam belemenni ebbe ilyen mélyen. Mindenkinek van erről véleménye, én pedig azon vagyok, hogy senki se üsse meg a másikat, mert abból soha nem származik semmi jó sem. Nekem is van egy történetem arról, mikor egy nőre nem tudtam azt mondani, hogy nem "érdemli" meg a pofont amit kapott - de itt nem azt látom, hogy ez lenne a helyzet.

      Az apukámmal voltam vendégségben egy idősebb embernél. A bácsi szeretett inni, és akkor is ivott, de nem túl sokat. Én kinn játszottam a gyerekükkel, de valamiért be akartam menni a konyhába, ahol apa és a többi férfi beszélgettek, vagy valami ilyesmi.
      Nos, a bácsi felesége percenként kijött és valami oknál fogva szidalmazta őt, de nagyon csúnyán, én magam megijedtem a helyzettől.
      A férfi rászólt, hogy, idézem: "Tudod milyen vagyok, ha iszok, menj be." - tényleg szépen beszélt hozzá. A nő viszont csak mondta, és mondta, több mint egy órán keresztül ez ment, még a folyosón is hallottam (ahol játszottunk), míg a férfi egyszer fel nem állt, és le nem kevert neki egy pofont. Akkor a nő sírva fakadt, és azt mondta elköltözik tőle a gyerekével együtt.

      Aztán apa észrevette, hogy láttam a jelenetet, felkapott és hazavitt.

      Törlés
    3. PT3:

      Tehát, nem azt mondom, hogy soha nem lehet kiérdemelni egy pofont. Lehet, ahogy szerintem néha egy nevelő célzatú ütés nélkül gyereket sem lehet nevelni. Én is kaptam egyet-kettőt, többet biztos nem. De azokat jó helyen, jó időben - ismét el kell mondanom, hogy csodálom és tisztelem a szüleimet.

      Viszont. Én nem is ezekről a helyzetekről beszéltem. Hogy lehet, hogy apám soha kezet nem emelt anyámra? Arra sem emlékszem, hogy valaha kiabálni hallottam volna őket egymással. Mindig mindent meg tudtak beszélni egymással ember módjára - anyám tisztes asszony, gondoskodott három gyerekről, a férjéről, aki pedig a mai napig megfeszítetten dolgozik, hogy nekünk mindenünk meglegyen. És igen, volt, hogy nagyon nem volt pénzünk semmire sem - ahogy mondom! - mégsem vesztek össze, vagy kezdtek el véresen veszekedni (ami sok helyen történik, a folytatásról pedig nem is beszélve), egyszerűen kiatartottak. Úgy hiszem, a lehető legjobb példa állt előttem és a testvéreim előtt, akiből az egyik katolikus pap lett - és erre büszke is vagyok.

      Sajnos a nővérem pontosan egy olyan emberrel házasodott össze, aki egy állat. Sokáig még csak nem is tudtunk róla - közben pedig három gyerek is érkezett egymás után. El lehet képzelni, hogy az alig negyven kilós nővéremnek mennyi esélye lett volna a nem kicsit nagyobb férje ellen. Azt, hogy ő mivel provokálta ki a veréseket, nem tudom - talán panaszkodni mert hogy a férje minden jöttment szajhával ágyba bújik, majd még haza is viszi őket, bemutatni, amellett, hogy a férfi ivott, és a fizetését sem haza adta, és lelkileg terrorban tartotta, volt, hogy ki sem léphetett a lakásból! És ez nem egyedi eset. Biztos vagyok benne, hogy ő is kiprovokálta azt, hogy lilára dekorálják az egész testét.

      Ezért mondom, hogy elég nehéz behatárolni az eseteket, ezért nem is létezik még törvény a családon belüli erőszakra sem. Az eseteket el kéne különíteni, bizonyítani, kivizsgálni - erre pedig senki nem képes, és őszintén, sokan nem is akarják. A legtöbb férfi azt mondja, hogy kiprovokálták, hogy megérdemelték - és értem én, hogy van olyan, hogy tényleg ezt teszik. De nem tudom elhinni, hogy olyan szinten meg kell verni egy nőt, hogy annak csontjai törjenek, pláne ha annyira tud védekezni, mint egy gyerek - mert sokszor lelkileg annyira sérülnek és függésbe kerülnek.

      Ez most nem a barátodra vonatkozott. Az ő helyzetét megértem, igyekszem megérteni - hidd el, tényleg.

      És azt sem mondom, hogy minden nőt meg lehet verni, hogy mind nádszál lenne, és törékeny - de a legtöbb esetben mégis úgy tűnik, ez a helyzet.

      Ezt így nem is akartam hosszan kifejteni, egyszerűen a fan-lánykák viseledése háborított fel. S én is pont azon a véleményen vagyok, hogy mind a ketten hibásak, pont ezt akartam elmondani. Hogy azzal szemben, amit gondolnak, nem csak a nő a szemét, hanem a férfi is.

      Törlés
    4. Értettem amit írtál és egyetértek vele. Nem kontrázni akartam, csupán - a cikkben szereplő eseten kívül - egy gondolatra kitérni, hogy bizony előfordul a férfiaknál is, hogy a nő már annyira szemét vele és az agyára megy, hogy nem direkt üti meg. Az is olyan eset volt, amit te írtál, amikor a nő csak mondta és mondta a magáét a bácsinak.

      A sztárokra kitérve egy kicsit. Bordatörés nincs játékból, hacsak nem klingon harcosnak születtek. Kék-zöld foltok sincsenek attól, ha a férfit tényleg a végsőkig hergelik és elcsattan egy pofon.

      Ennek ellenére fenntartom hogy megérdemlik egymást, mert amennyit az ügyről tudok, a nő és édelgett még utána a sráccal. A nőben is kell hogy legyen annyi gerinc, hogyha így bánnak vele, otthagyja a francba az illetőt és ne érdekelje sem hírnév, sem pénz, sem pedig ígéretek.

      A "mélyfanok"-tól pedig felesleges is bármi értelmet várni. Akkor is szeretnék ha kiderülne hogy sorozatgyilkos.

      Törlés
    5. Ne haragudj, lehet hogy én is elragadtatom magam ezzel a témával kapcsolatban - így visszaolvasva a hirtelen megírt válaszom, ahol még arra sem tudtam figyelni, hogy normálisan írok-e. Talán mert személyes számomra egy kicsit. Nem akartam elfogultnak, vagy "férfigyűlölőnek" tűnni, mert ez nincs így. Én is tudom, hogy a nők sem ártatlanok, és azt is, hogy igazad van.

      Igen, sajnos...sajnos nekik teljesen mindegy. Amit soha, de soha nem fogok megérteni.


      Törlés
    6. Egyáltalán nem tűntél férfigyűlölőnek. Nekem azért fájó a téma, mert mostanában az emberek hajlamosak úgy viselkedni, mint a boszorkányüldözések idején.
      Ha csúnyán nézel valakire valamiért és nem fehér a bőre, egyből rasszista vagy. Ha felemeled a szavad egy bunkó külföldivel szemben mindjárt idegengyűlölő vagy.

      A sorban lévő ez is szerintem. Nagyon óvatosan kell bánni szerintem az ilyesmivel. A körülmények igenis számítanak. Ha nem is helyes megütni egy nőt (egyáltalán nem helyes verekedni), sajnos létezik olyan körülmény, amikor bárki elveszítené a fejét. Viszont ennyiért senki sem érdemli meg, hogy megbélyegezzék.

      Tehát nem bántottál meg, csak valami ilyesmire akartam kilyukadni.

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...