소년공화국 콘서트! - Boys Rebublic Koncert!




Nos, egy igazán fontos és örvendetes hírt akarok megosztani veletek, ha még nem hallottatok róla!

Nemsokára ismét egy koreai banda látogat el hozzánk, méghozzá a Boys Republic. Őszintén megmondom, hogy nem vagyok a rajongójuk, s nem is igazán figyeltem oda rájuk - dobjatok a lángok közé.

Ennek ellenére nagyon fontos lenne, hogy amennyien csak tudunk, menjünk el erre a koncertre. Mindegy, hogy szeretjük-e vagy sem, mind tudjuk, hogy a jelenlétünk milyen erővel bír. Készüljetek, mert ha kinn látják, hogy itt tényleg érdeklődnek a koreai zene iránt, egyre többen fognak érkezni! Ti is tudjátok, hogy működik ez, igaz? Pénz, pénz, pénz - ha pedig van kereslet, akkor áru is lesz. Kicsi ország vagyunk, de elég sokan szeretjük a koreai előadókat, ezzel tisztában kell lennie a kinti pénzszivattyú cégeknek is.

Amint meghallottam, hogy "na még egy banda érkezik", utánanéztem egy kicsit a fiúknak. Lehetséges, hogy akár ti megszeretitek őket! Nekem ez egyelőre esélytelen, mégis úgy tervezem, hogy ellátogatok a koncertre, tudni illik szeretném, hogy az én kedvenceim is ellátogassanak hozzánk. Ezzel biztosan ti is így vagytok - de szóljatok, ha tévedek.

Lássuk, kik is ők:


A banda 5 tagot számlál, pontosan: 조원준 [Ju Weonjun], 최선우 [Choi Seonwoo], 박성준 [Park Seongjun], 김민수 [Kim Minsu] és 이수웅 [Lee Suwoong]


A fiúk 2013-ban debütáltak a Party Rock című kislemezükkel, majd nemsokára meg is érkezett az első EP is, mely az IDENTITY címet kapta.




1. I'm Ready (intro)
3. 뭐하러 | What For
4. L.I.U
5. Party Rock
6. Special Girl
7. Orange Sky

Nos, hogy őszinte legyek, engem nem nyűgözött le a mini album, egy kicsit sem. Két dalt viszont ki tudok emelni. Az egyik a What For - melyhez nem készült klip -, a másik pedig a You Are Special. Ennek itt meg is tekinthetitek a videóját:


Igazából nem is baj, hogy annyira nagy benyomást nem tett rám, hisz ez még nagyon a debüt körül volt és tudjuk, hogy az még csak a kezdet. Ez a dal jó, tényleg s csak egyetlen hibája van. Az, hogy már a refrén előtti átvezetőnél jó előre tudtam, hogy miféle refrénre számíthatok. Olyan is lett. Nem okozott semmiféle meglepetést, kiszámítható volt s emiatt egy nagyon-nagyon kicsit unalmas.

Az első lemezükről nagyon nem is tudok mit mondani, s lehet hogy a fiúk rajongói most épp felkonconcolnak képzeletben, de sajnos tényleg nem tetszett. Egyik dal sem kötött le igazán, kivéve ezt a kettőt. Ezekek még tetszenek is, szóval örülök, hogy utánanéztem. 
Na de haladjunk!
A banda szépen adta ki az MV-ket és a kislemezeket, de ezekbe annyira nem mentem így külön bele, mert az EP tartalmazza azokat a dalokat is. Így inkább a következő mini-albumra térek rá, amely 2014 November 12-én látott napvilágot, Real.Talk címmel - na ez már nagyobb hatást tett rám.

01. 진짜가 나타났다 | The Real One
02. 인형 | Doll
03. Pump
04. 가운데 | Round
05. 몽유 | Somnambulance
06. 예쁘게 입고 나와 | Dress Up
07. Video Game
Ez a lemez már sokkal érdekesebb volt, tényleg. A The Real One egy remek szám, s nem is értem, hogy elsőre miért nem tetszett. Ez is olyan dal, amit meg kell hallgatni párszor. Ennek ellenére nem ez volt a kedvencem az albumról - ahol minden dal értékelendő! Remélem a következő alkalommal még jobb dalokkal fogják meglepni a közönséget. 
Először is, itt lenne a The Real One

A klip szép, igényes. Sok története nincs, de hát már amúgy is ritka az olyan videó. A zene tényleg jó, dallamos és a ritmusa is teljesen rendben van. Még mindig nem érzem annyira erősnek, hogy mindenki fejében megragadjon, de ennek ellenére őszintén elnyerte a tetszésem, és hallgatni is fogom. Örülök, hogy felfigyeltem rá!
Eze kívül itt van még egy szám, amihez klip készült, a Dress Up. Tessék megnézni!
Őszintén...nekem ez nem tetszett. Elsőre nagyon nem. Aztán azért hallgattam, meg nézegettem és valami megragadt a fejemben. Az egyetlen dolog, ami elsőre is kapcsoaltot teremtett köztem és a szám között. Ez pedig a legragadósabb pont, az "예쁘게 입고 나와" ismételgetése. Az a rész nagyon jól el van találva, szeretem az ilyen töréseket a dalokban. Aztán...ahogy egyre többször meghallgattam, kezdtem élvezni a dolgot, és most olyan "hm, okés ez a szám, tetszik", szinten van. Érdemes szánni rá egy percet!

A Video Game tetszetős dal, egyedül a refrén az, amit szoknom kellett, mert nagyon furcsa volt. Mintha a hangok nem illeszkednének az alaphoz. Nagyon szokatlan volt, s szerintem nem dolgoztak rajta eleget - már akik ezért felelősek voltak -, bár az is lehet, hogy direktben csinálták így, ki tudja. Nekem nagyon érdekes volt, s kellett egy-két alkalom, hogy megszokjam. De amúgy a többi rész rendben volt. Tetszetős dal. De nem, még ez sem a nagy kedvec az abumról.

Ami nekem a legjobban tetszett, az az ötödik szám, a 몽유 | Somnambulance. Hát az valami csodálatos! Remekül van összerakva, a hangok, a zene, minden. Ezt tényleg csak ajánlani tudom, még ha esetleg a többi dal nem is nyeri el a tetszéseteket. 
A másik pedig, ami szintén nem kapott videót, a 가운데 | Round. Nagyon jó szám, nekem szinte azonnal megtetszett. Annyira nem szimpatikus, mint a Somnambulance, és itt is vannak problémák ezzel a "hang nem illik a zenéhez" dologgal. Sok helyen mintha visszahngzana az egész, vagy elcsúszna, nem is értem. Lehet, hogy ez csak engem zavar, szóval ne is törődjetek velem, hallgassátok őket!
Ez a lemez nagyon rendben volt, minden dal hallgatható és szerethető, le a kalappal. Szeretni még mindig nem szeretem őket, de a Somnambulance kedvencem lesz. Nagyon szép és kifejező, őszintén remélem, hogy szántok rájuk egy kis időt!
Tehát! Összességében meg lehet szeretni az együttest, ügyesek és van egy olyan érzésem, hogy egyre jobbak lesznek. Tessék figyelni rájuk, s megfontolni ezt az egész koncert dolgot!
Ha nem is értük, magatokért tegyétek meg! Ki tudja, lehetséges, hogy a következők a kedvenceitek lesznek!
Hajrá, hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...