컴백 - 달샤벳 | Dalshabet



Hű, hogy én mennyire vártam ezt a visszatérést! A Dalshabet az egyik kedvenc együttesem, tényleg szeretem őket, már ami a zenéjüket illeti.

Amikor meghallottam, hogy tervezik az új albumot, máris összecsaptam a tenyerem, s nagyban dörzsölgetni kezdtem - igen, amolyan sátáni kacaj kíséretében -, gondolván, hogy ha már a T-ARA új dalaira várni kell, legalább ez feltölt majd addig is.

Hát, tévedtem.




Na de, kezdjük szépen az elejéről. A bandát már az 있기 없기 óta szeretem. (Oh, milyen jó az a szám!) Azonban a legnagyobb benyomást a B.B.B albumuk tette rám, mikor azt végighallgattam - ugynais minden egyes lemezzel így teszek, egyéb előadók esetében is -, majdnem elájultam a fülemet ért gyönyörtől. Az valami remek anyag volt, minden egyes dalával együtt, a tavalyi év legjobb albumai közé válogattam. Nem véletlenül.

Az azelőtti lemez a Be Ambitius is ehhez hasonló hatással volt rám, mert ott is kidolgoztak minden számot, nagyon tetszetősek és függőséget okozók voltak.

Ezért is vártam, hogy a kedveseim visszatérjenek, és ismét elvarázsoljak, amolyan Dalshabet módon.

Nagyon nem sikerült.

Haladjunk sorban. Az első benyomást a teaser videók által kaptam, ami tök nyílvánvaló, nem is értem minek írom le. Na mindegy. Szóval, mikor megláttam ezt:





Szerintem látjátok magatok előtt az arcot, amit ezek után vágtam. Nem tudom ki koreografálja manapság a lánybandákat, de könyörgöm, ilyet többé ne tegyen!





Oké, értem én, hogy manapság egyre menőbb dolog szexisen táncikálni, de azért elég legyen. Nem kell minden bandának egyformává válni, ez már kezd nagyon unalmas és nem mellesleg nevetséges lenni. Pont nem ezt vártam egyébként.

Ezek után kijött ugye a klip és a teljes dal is. A Joker nevet viseli, s ennek megfelelően szerepel is a klipben egy "Joker", pontosabban annak egy nevetséges utánzata. Na most, ha elvileg ez a Joker annyira atom-csávó, akkor legalább valaki olyat ültettek volna abba a székbe! Uh, mindegy is, tényleg, csak...azért mégis.




A szám nagyon nem tetszett elsőre, nem volt benne semmi eredetiség - én most sem látok benne -, s emellett még fülbemászónak sem tartottam. Egy ideig halogattam is hogy véleményt írjak róla, mert adni akartam a lányoknak egy lehetőséget. Tudjátok, vannak azok a dalok, amiket elsőre unalmasnak vagy rossznak találunk, később pedig megszeretjük őket.

Mondhatni ez meg is történt. Egész megkedveltem a számot, és kezdek ráérezni a dalra s a negatív gondolatok lassan pozitívba mennek át. De csak a szám iránt.

A tánc borzalmas, amellett, hogy pont olyan, mint a többi bandáé, szerintem még kínos is több helyen. Nem nagyon akarom látni a klipet, de a zenét azért szoktam hallgatni.


Akkor nézzük csak meg a lemezt, azt a pontot, amely a legnagyobb csalódást okozta nekem.




01. To.Darling
02. 홀려
03. Joker *Title
04. I’m Not
05. OK Boy


Először is, a lemezen elvileg hat szám található, de az első egy ilyen egy perc akárhány másodperces valami, az utolsó pedig a Joker inst. változata. 

A maradék 4 szám közül ugye az egyik a Joker, amiről már elmondtam a véleményem. Meg lehet szeretni. Én csak örülök, ha akadnak olyanok, akiknek elsőre tetszik, de az nem én voltam. Sokkal jobb dalra számítottam. 

A többi dalról nagyon egyszerű lesz beszélnem. Az I'm Not a legjobb. Ez tényleg nagyon jó dal, jobb mint a Joker, ezt kellett volna promózni, ha már ennél összeszedettebb munkára nem futotta tőlük.


A másik kettő egyszerű töltelékszám, fel se raktam volna őket az albumra, helyette inkább csináltak volna egy kislemezt, amin a Joker és az I'm not szerepel. Nagyon gyenge ez így, ha az egész albumot veszem figyelembe. Ennél tudnak ők sokkal, de sokkal jobbat is. Az előző anyagokhoz képest pedig...ez valami gyalázat volt. Nem tudom ki készítette, de nem fogok neki gratulálni, mert mindent érdemel, csak azt nem.

Hát, nagyot csalódtam, s remélem a következő lemez sokkal erősebb és kidolgozottabb lesz majd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...