Én, a senkiházi ribanc



Igen, jól olvastátok a bejegyzés címét.

Elég sokáig gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést, mert nem voltam biztos benne, hogy bármire is orvosság lehet-e. De aztán úgy döntöttem, hogy igen, igenis az lesz. Nekem mindenképp, nektek pedig talán egy jó példa.


Tehát, két nappal ezelőtt megtudtam, hogy egy senkiházi ribanc vagyok. Hogy mi is történt? Elég meredek sztori, de minimum rémisztő.


Szóval, ha az olvass tovább gombocskára klikkeltél, talán kíváncsi vagy, hogy miféle horrorsztori is esett meg velem. Elárulom, de ne igyekezz lekapcsolni a villanyt, mert ez anélkül is elég parás.

Három nappal ezelőtt kezdődött minden. Akkor vettem észre, hogy egy bizonyos lány rám írt, de ezt a levelet valahogy az egyebek közé mentette a fb, s nem is jelezte, hogy egyáltalán megérkezett.

Ebben az állt, hogy: "Szia. XY vagyok, koreai származásu és tetszik a blogod, jelölj vissza."

Nos én, abból okulva, hogy mennyi kedves emberrel találkoztam, megtettem, hisz akik nem bírnak, azok mégis miért akarnának még velem beszélni? Visszajelöltem. Ez volt a legnagyobb hiba. Mint láthatjátok, azóta le is szedtem az elérhetőségeket az oldalról, csak az email címem maradt meg.

Tehát. Ezek után ez a lány elkezdett velem beszélgetni, s ez a beszélgetés egyre furcsább formát öltött.

Azt állította magáról, hogy ő bizony koreai, méghozzá mindkét oldalról. Külön felhívnám a figyelmet mind a két szülő tipikusan koreai nevére.

A lány keresztnevét kitakartam, mert azt hiszem, az lehet a valóságban is, és nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni.

Tehát, már az elejétől fogva tudni lehetett, hogy a kislány füllent, vagy egyszerűen szeretne tréfát űzni velem, főleg, mikor még egy képet is küldött, amin elviekben ő található a BTS egyik tagjával. (Amellett, hogy magáról teljesen más képeket töltött fel. Olyanokat, ahol eléggé magyarnak tűnt.) Íme:





Nos ez a kép természetesen nem őt ábrázolja, hanem az előadó testvérét.


"Jhope is the only member with an older sister, she is five years older than him and he is really close with her."




Hát egy idő után elegem lett ebből a játszadozásból, meg abból, hogy csak mosolygok kedvesen, hátha megérti, hogy tudom miről van szó, s mivel nem értettem, hogy miért volt erre szükség, egyáltalán miért írt rám, tegnap rákérdeztem. De a válasz, amit kaptam, elérte, hogy nehezen vegyem a levegőt. Íme:








Nem én vagyok a saját profilképemen? Mondja ezt az, aki Hyuna-t rakja ki?
So logical.


Soha nem gondoltam volna, hogy léteznek ilyen emberek. Jó, oké, tudtam, hogy vannak, de, hogy én beléjük fogok futni, na arról sejtelmem sem volt.

Effajta komoly kiakadást sem láttam még, és ha nektek írta volna, ti is meglepődtetek volna azon, hogy mennyire komolyan gondolta a dolgot. Hogy lehet valaki ilyen?

Elviekben a lány 21 éves, de kétlem, hogy igaz lenne. Vagy ha igen, akkor csak gratulálni tudok, hogy ennyi idősen ilyen dolgok kötik le, és ilyen hangnemben beszél másokkal. (Akik tisztelettel, és kedvesen tesznek fel neki egy egyszerű kérdést.)

Tudom, hogy ezt el fogja olvasni, tehát csak annyit szeretnék mondani, hogy továbbra sem haragszom rá, és biztos vagyok benne, hogy ő is egy kedves lány, aki pusztán valami vicceset szeretett volna tenni. Remélem megkapta, amit akart.

Csak arra kérem, hogy tanuljon még egy kicsit, olvasson sokat, egyen jókat, és ne internetes fenyegetésekkel üsse el az időt, mert ezzel nem csak másoknak, de saját magának is árt.

Feltöri az összes létező fiókom? Van egy szörnyű hírem! 

Nekem akkor is lesz életem, ha nem lesz internetes elérhetőségem. Attól még fel fogok kelni reggelente, elmegyek iskolába, találkozni fogok a szüleimmel és a barátaimmal. Ha valaki azt hiszi, hogy azzal, hogy feltöri az összes fiókom, "vége lesz mindennek", az azt sejteti, hogy ha ez vele történne meg, akkor tényleg vége lenne lenne mindennek. 

Hát, sajnos ez velem nem így van. 

Tehát, ha erre vágyik, tegye! Félnem kellene, mert "nem tudom kivel beszélek"? Csak tessék, tegyen, amit akar. Immár mindenki tudja, hogy mi történt, tehát egy az, hogy értelmetlen lenne, kettő, hogy éretlen és gyerekes.

Elér valamit, ha ezt megteszi? (Tegyük fel, hogy a képesség birtokában van.) Nem.

Regisztrálok újra, csinálok email címet, s mindent ott folytatok, ahol abbahagytam. A tette következményeiről pedig nem is ejtek szót, azt elég ha csak én tudom.

Tehát. Nem értem, hogy miért szeretett volna "megfélemlíteni", vagy ezzel mi a csudát szeretett volna elérni. Ha valaki tudja a választ az elárulhatja nekem, még meg is köszönném.

Ennek a lánynak pedig annyit üzennék, hogy ha most így látja, és olvassa azt, amit nekem leírt, talán szembesül vele, hogy nem volt valami szép, amit tett, amit írt. Ismeretlenben minősíteni a másikat, vagy fenyegetni - bármilyen formában, s ez alól az internet sem kivétel - helytelen, és nem mellesleg bűncselekmény, amit igen, büntetnek is. Nem, nem viccelek, a saját szememmel láttam már ilyesmit, mivel a barátnőmmel is történt már ilyen - attól hogy valaki álnevet használ, nincsen védve semmitől. Erre tessék nagyon odafigyelni!

És, hogy miért tettem ezt közzé? Egy, mert ez a saját blogom, és általában megírok mindent, ami velem történik, legyen az érdekes vagy unalmas dolog - de ezt ti pontosan tudjátok. Másodsorban pedig azért, hogy elmondhassam, ez volt az első ilyen tapasztalatom. 

Nos, ha esetleg a lány igazat is mondott származásáról, akkor amiatt a rész miatt elnézést kérek, viszont a viselkedése megbocsáthatatlan számomra. Amíg én tisztelettel beszélek az emberekkel, addig elvárom, hogy ők is ezt tegyék. Köszönöm. 

Kíváncsi vagyok, hogy nektek voltak-e efféle tapasztalataitok, vagy mi a véleményetek erről a helyzetről. 

Ha pedig esetleg eltűntem volna, tudjátok, hogy ki és mit tett. 

Auf Wiedersehen! 

- Manami jobbra el. - 

9 megjegyzés:

  1. Hű wow.
    Hát velem még nem történt ilyen, de szerintem igazad van. Nem hinném, hogy ez a lány feltétlen tudja, h miről beszél. OnO
    Fel a fejjel, szerintem abszolút nem vagy "senkiházi ribanc"! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)

      Köszönöm a kommentet, és a látogatást. Semmi baj sincs, csak mikor éppen írta ezeket a dolgokat, megrémisztett, hogy egy egyszerű kérdés hogya tud ennyire kiborítani valakit. Meglepő.
      Örülök, hogy veled még semmi ilyen nem történt, mert nem valami jó élmény. Ne is történjen soha! :):)

      Köszönöm szépen!

      Törlés
  2. Hát ez lol volt. XD Mármint a beszélgetésetek olyan értelemben, hogy totál nem tudom, mi köze van a nyelvtudásának és a költözködésének ahhoz, hogy megemlítetted: érdekes neve van. Ez olyan, mintha megkérdeznék, hogy mit vacsorázol, te pedig erre azt felelnéd, hogy mindig is Antonio Banderas akartál lenni.
    A kép no comment, de az megint vicces, hogy amikor "lebuktattad", betolt egy rakás írásjelet. Köszi. Mind tudunk szerintem hablatyolni - bár ez megihletett, lehet egyiptomi hieroglifákkal fogok reagálni innentől, ha füllentek és szóvá teszik. A stílusa meg minősíthetetlen, "tarsd bent oksa?" - mint egy 12 éves, emellett ez a tudod te kivel beszélsz, meg többet tud... kinél? Minél? Miben? Látszik, hogy eldurrant az agya és csak vagdalkozott hét határra. Bár azt meg kell hagyni, hogy okozott pár vidám percet a "Ha nem tudsz válaszolni akkor _képtelen_ leszek feltörni az adatbázisodat és minden lehetséges oldalt" gyöngyszem mondattal. Kár, hogy nem írtad vissza, hogy akkor így már tuti nem válaszolsz. :'''DDD De azért képzelem, hogy mások is úgy olvasták, ahogy azt szánta és a CIA-nél egy emberként sz@rta össze magát mindenki a lehetőségtől. Bár így is félhetnek, mert válaszoltál, szóval most már képes feltörni minden létező oldalt.
    A külső becsmérlése meg totális röhej, unintelligens és a biztos kétségbeesés jele. Valószínűleg ő nem használja az igazi arcát/képét, ő csúnya, vagy annak tartja magát, ezt viszont rád próbálja vetíteni, mert súlyos önértékelései problémái vannak. Kár, hogy ilyesmivel próbál kompenzálni és valójában ezzel teszi magát igazán csúffá.
    Sajnálom, hogy ilyet fogtál ki, és az bosszant igazán, hogy egy rossz élmény totál taccsra vág egy csomó korábbi jót (lásd csak az e-mail elérhetőségedet hagytad fent a történtek hatására), ez pedig szomorú. Mondjuk a helyedben szerintem nagyjából mindenki hasonlóképpen reagált volna. Minden esetre ez szerintem ne törjön le hosszú távra és semmiképp se hagyd, hogy hosszabb távon akár egy kicsit is kihasson rád. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerelmes vagyok az elemzési stílusodba! :)

      Köszönöm szépen a látogatást és a hozzászólást is, megmosolyogtatott, erre pedig elég nagy szükségem is volt. :)

      Igyekszem majd ebben is a legjobbat látni! :D

      Törlés
  3. Szia :)
    Hát ez egy érdekes bejegyzés volt :D Velem is volt már hasonló helyzet, én is kb úgy reagáltam rá, mint te.. Erre én már csak annyit mondok: néha szégyellem hogy ilyen emberek is vannak a földön...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Először is köszönöm, hogy meglátogattál, és nyomot is hagytál! :)

      Másodszor. Nem mondom, hogy örülök annak, hogy ez másokkal is megesett. Biztos vagyok benne, hogy csak egy kislány volt, aki nem találta a helyét, vagy éppen viccesnek találta a dolgot, amit én felettébb rémisztőnek.

      Remélem egyikünkkel sem történik ilyen még egyszer! :)

      Törlés
  4. Mert te is olyan vagy....

    VálaszTörlés
  5. Végre sikerült elolvasnom és hát nem tudtam eldönteni hogy a könnyeim törölgessem vagy a hasam fogjam a nevetéstől XD
    ez nagyon gáz volt 😂

    VálaszTörlés
  6. Végre sikerült elolvasnom és hát nem tudtam eldönteni hogy a könnyeim törölgessem vagy a hasam fogjam a nevetéstől XD
    ez nagyon gáz volt 😂

    VálaszTörlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...