히스토리 | History




I LOVE History. Egyszerűen szeretem, benne van a csontjaimban. Van bennük valami különleges, de megmondani már nem tudnám, hogy mi lehet az. Ha valaki tudja a választ, ossza meg velem.

Nos, most egy szintén régebbi bandáról szólnék, minek népszerűsége nem nagyon verdesi a plafont, valahol az ágyam lábánál stagnált. Milyen költői vagyok, így, a vizsgák végeztével. 

Szóval, íme a banda, amelyben ott van az a kis szikra, amit csak be kellene robbantani!



Először is, lássuk a tagokat - ahogy eddig is szoktuk.




Kyungil | 경일

Leader, énekes, rapper

Születési név: Song Kyungil | 송경일

Hitelesített felhasználó
Született: 87-11-27
Magasság: 183 cm
Súly: 72 kg
Vércsoport: A
Érdekesség: Szerepelt IU - Beautiful Dancer c. klipjében
Instagram
Twitter







Dokyun | 도균

Énekes

Születési név: Na Dokyun | 나도균
Született: 91-02-01
Magasság: 184 cm
Súly: 65 cm
Vércsoport: 0
Érdekesség: 그대니까요 | Because it’s you [Voice of Love Rain OST]
Twitter
Instagram









Sihyoung | 시형 

Rapper

Születési név: Kim Sihyoung | 김시형
Született: 92-05-15
Magasság: 182 cm
Súly: 63 kg
Vércsoport: A
Érdekesség: 얼짱시대 |Ulzzang Generation 3
Twitter










Jaeho | 재호

Énekes, rapper

Születési név: Kim Jaeho | 김재호
Született: 92-09-17
Magasság: 174 cm
Súly: 58 kg
Vércsoport: B
Instagram










Yijeong | 이정

Énekes, maknae

Születési név: Jang Yijeong | 장이정
Született: 93-09-10
Magasság: 173 cm
Súly: 58 kg
Vércsoport: A
Érdekesség: MBC 스타오디션 - 위대한 탄생 2 [Star Audition - The Great Birth]
Twitter








Tehát akkor, nézzük, kikkel is állunk szemben!

A History | 히스토리 egy öt tagból álló együttes a Loen Ententainment kezei között. Cégtársai: IU, Sunny Hill, Zia, Fiestar.

A fiúk 2013 Áprilisában debütáltak a Dreamer című kislemezzel.

1. Dreamer & IU
2. D-Day
3. The Last Time

A lemez TÖKÉLETES. Szó szerint tökéletes, sehol, egyetlen hibát sem fedeztem fel. A dalok gyönyörűek, sokat dolgoztak rajtuk, elragadja bárki szívét, ezt garantálom. Ez az a History, amivel szerelembe estem. Minden egyes szám úgy jó, ahogy van, én pedig a slágerlisták élére juttattam volna bármelyiket, bátran. Nagyon szép munka volt, úgy ahogy volt. A mai napig az egyik "best album ever" listám tetején van. Őszintén ajánlom, senki sem fogja megbánni, ha meghallgatja.

Ezen felül a kislemez címadó dalát mindenkinek hallania kellene, a klipet pedig látni! Soha életemben nem találkoztam ehhez hasonló debüt dallal, valami iszonyatosan eredeti és különleges volt benne. Ennek ellenére nem sokan figyeltek fel rá. Most itt a lehetőség!




Ez a dal egy nagyon szépen kidolgozott munka, mintha nem is egy épp debütáló bandának szánták volna. A ritmus, a dallam, a hangok, egyszerűen tökéletesen passzolnak, egyszerű és mégis összetett, élvezet hallgatni. Csodálatos, és egyedi! [Egyébként Son Dam Bi is feltűnik a videóban.] Már ekkor tudni lehetett, hogy erre az együttesre oda kell majd figyelni. Sajnos én még mindig csak figyelek, de közben nem történik semmi.


Ezek után, Augusztusban vissza is tértek, az első mini albumukkal, mi a Just Now címet viseli. Nos, hogy őszinte legyek, ez kissé meglepett. Az a baromi erős kezdés, ami magába bolondított, valahol elveszett a rengeteg debütáló banda és a sok követelmény között. Nem mondom, hogy bajom lenne a dalokkal, mert nem, nincs, de ezen igazán látszik, hogy sokkal inkább szerettek volna megfelelni az akkori elvárásnak. Elég csak meghallgatnunk a promóciós dalt, s megtekinteni a klipet, máris mindenki tudni fogja, hogy miről beszélek.





A Tell Me Love | 열대야  egy félig cuki pop, félig az a jól ismert dübörgő, manapság is hódító "hú de nagyon menők vagyunk" féle muzsika keveréke. Ez pedig nem volt véletlen választás, hiszen az a csodálatos kezdő single nem nagyon keltett fel érdeklődést, maximum mert IU hercegnő is belekeveredett a feltüntetett közreműködők nevei közé. Ez pedig sajnálatos. Ennek ellenére, eddig ez a legnépszerűbb daluk, szóval nem hiszem, hogy jogom lenne panaszkodni...

Na de, a szám jó. Ezt nem tagadom, főleg, ha valaki arra vetemedik, hogy kétszer is meghallgassa. Nem rossz, nincs vele semmi baj, de őszintén szólva, nem olyan jó, mint a debüt volt. Fájó pont ez.

A dallista:

1. 열대야 |Tell Me Love
2. Blind
3. Ma Red Night
4. Why Not
5. 열대야 | Tell Me Love inst.

Ezek közül személyes kedvencem a Blind, mert valahogy iszonyatosan szerethető, méghozzá hosszútávon is. Bátran kijelentem, én ehhez csináltam volna klipet. Ezen kívül, a többi szám is jó, én szeretem őket, főleg a Why Not címűt.




Nos hát, amint végeztek a népszerűsítéssel, máris belefogtak a második minialbum készítésébe, mely November 28-án jelent meg, Blue Spring címmel. 

1. 난 너한테 뭐야 | What Am I To You?
2. Hello
3. Tomorrow
4. 신파 | Easy
5. 난 너한테 뭐야 | What Am I To You? inst.

Ez egy nagyon szép album lett, erősebb, mint az előző. A What I am to you végre, végre visszahozott valamit abból a csodás egyediségből, amit annyira szerettem bennük. Ilyen dallal nem sok banda áll elő, ez is biztos! Érdemes meghallgatni, de arra figyelmeztetek mindenkit, hogy nem könnyen szerethető szám, többszöri hallgatásra van szükség, hogy érezni tudjuk. Ez az egyik nagy hibája s előnye is a dalnak, ugyanis nem tucatgyártásra készült, nem úgy kell lekapkodni a futószalagról.

DE! Itt, abban a percben, hogy végighallgattam a minialbumot, egy percig fagyottan ültem egy helyben. Ennek pedig a 신파 volt az oka, mert ez egy annyira gyönyörű dal, hogy egyszerűen...éreztem. Ez furcsán hangozhat, de ritkán, mikor meghallok egy-egy számot, érzem, hogy mennyire csodálatos. Ezek az én örök kedvenceim. Ez pedig, az első pillanattól, amint az első ki tudja hány másodperc lejátszódott, már a szerelmemmé is vált. Ez az, ami beleillett volna még a debüt single számai közé. Egyszerűen fantasztikus, nincs rá jobb szavam. Imádtam, imádom és imádni is fogom:




Ezek után, a fiúknak várniuk kellett, míg újra feltűnhettek a színpadon, méghozzá 2014 Júniusáig, ugyanis ekkor jelent meg a harmadik minialbum, a Desire.

Aki olvasta a 2014-es évről szóló hagyományos összefoglalást, az tudja, hogy ez volt számomra az egyik legerősebb lemez az múlt évben. Itt, végre, végre hallottam azt, amit annyira szerettem volna. Egyediséget, egyediséget, egyediséget.

A lemezen öt dal található:

1. I Got U
2. 싸이코 | Psycho
3. 태양은 없다 | Nobody Nowhere/ There's no sun
4. It's Alright
5. Blue Moon

Varázslatos volt hallgatni, őszintén. Ez az, amit vártam is tőlük. Nem mintha a Tell Me Love olyan hatalmas csalódást nyújtott volna, de személyes meglátásom szerint, ez százszor magasabb szintet üt meg. De, ahogy látom, ezzel egyedül vagyok, tekintve, hogy nem lett valami népszerű az anyag, még a Psycho sem, holott az valami eszméletlenül csodálatos! 

A lemez legjobb dala a Blue Moon és a Nobody Nowhere. DE. A Psycho volt a legmegfelelőbb választás arra, hogy klipet kapjon, ugyanis van benne valami olyan egyedi, amit máshol nem nagyon láttam még. A dal témáját tekintve, a képkockákkal összemosva valami olyat érint, amit sokan sértőnek vagy durvának éreztek, s ezt ki is nyilvánították. Lehet, hogy igazuk is van. De, a képek, a dal, minden tökéletesen visszaadja azt az őrületet, amit hivatott is közvetíteni. Csodálatosan készítették el. Szinte borzongani lehet, tényleg.










November 27-én pedig megjelent egy japán, limitált anyag, melyet természetesen a japán rajongóknak készítettek, és helyet kapott rajta egy teljesen új dal az  怒るなよ. Angol címet sehol sem találok, de magyarul: Ne légy dühös
Ez egy remek dal!


Hát, én csak ajánlani tudom ezt a bandát, mert megérdemlik a figyelmet.

10/9 pontot adnék nekik, ha ez valami szavazás lenne. Jó, elég sok bandának adnék magas pontszámot, mert tényleg szeretem majdnem mindet. De ők, ők különlegesek, és ha szántok rájuk egy kis időt, ti is meglátjátok majd!

Személyes kedvenc: 재호 - és ahogy látom, a camera kezelő is kedveli~



Hivatalos oldalak: 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...