컴백 | COMEBACK - Rainbow | 레인보우 ~ INNOCENT



Istenem! Hogy én mennyit vártam már erre a visszatérésre! Mint tudjátok, számomra az egyik legjobb együttes a 레인보우| Rainbow, így hát ez annyira nem is lehet furcsa számotokra, pláne, hogy ennyit kellett várni rá.

Amit pedig most kaptam...


...az egyszerűen fantasztikus!

Nem tudom, hol kezdjem...

Először is a klip és az új dal! Hát valami pompás lett, tényleg!



Ez a videó komolyan gyönyörű lett. Nem tudom, hogy ki csinálta, de leemelem előtte a kalapom, mert iszonyatosan szép lett.




Nem csak az, hogy a lányok ruhái, sminkjei találóak, de magában a videó is gyönyörű. A vágások, a fények, az effektek, minden profi munkát sejtet, vagy egyszerűen egy roppant jó érzékű, ízlésű emberre vall. Képes voltam nagyjából tízszer végignézni egymás után az egészet, az elejétől a végéig.





A videó képi világa egyszerűen gyönyörű, tényleg nem találok rá más szót, ami jobban kifejezhetné azt, amit minden egyes alkalommal gondolok, mikor megnézem. És nem, nem untam meg, már napok óta képes vagyok újra és újra végignézni, el-elmélázva azon, hogy egyszer én is szeretnék egy ilyen klippet összehozni, vagy legalább egy negyed ennyire szépet. 




Látjátok, ennek a videónak sincs igazi, szemmel látható története, és mégis, mégis lehet érteni, hogy mit szerettek volna elérni. Vagy, legalábbis amit én érzékelni vélek - ennek persze nem kell, hogy köze legyen a valósághoz. 

A képkockák egyre csak peregnek, mégsem adnak ki egy egész történetet, mit a tradicionális értelemben vehetünk. Ám, ahogy megfigyeljük a színeket, a sötétséget és a fakóságot, a mély kétségbeesést és az őrült mosolokat a lányok arcán, szinte érezhetni véljük a rémült fájdalmat, amit némán, a dalszöveg mögé bújva közvetít nekünk a klip rendezője, a legszebb módon. 



Máris azt mondják rá, hogy mennyire unalmas. Na persze! Ez nem unalmas, hanem mondjuk inkább - oké, vigyázva a szavakkal -, hogy eredeti! Minél többet hallgatod, annál inkább belemászik a füledbe, és vágysz is arra, hogy ne csak halld, de lásd is a videót mellé, mert ez így, egyben egy komplett mű lett. Iszonyatosan büszke vagyok, tényleg.








Ez végre egy kis visszatérést jelent a kezdetekhez, csak egy sokkal kifinomultabb változatban. Nőies, és gyönyörű. Szimplán ennyi. (Igaz, a fenék riszálós AOA táncrészt kivágtam volna a francba, de amiatt a lógós ruha miatt megbocsátottam.) Bár ez még mindig nem az igazi, de már nagyon közel járunk hozzá! Ideje, hogy a RAINBOW is felemelkedjen vére, hiszen elég régóta várnak már, pontosan 2009 óta, pont ahogy a T-ARA is. (Azt hiszem bele vagyok szerelmesedve a 2009-es együttesekbe...)

Miért, mégis mire számítottatok? Hogy majd egy SUNSHINE féle dallal rukkolnak elő megint? Félreértés ne essen, imádom azt is, de inkább AZOK a dalok ütöttek el a RAINBOW stílusától, nem pedig ez a darab.

Abból a korszakból is a kedvenc számom:




Ez egy annyira jó dal volt, hogy pofont érdemelt volna az, aki e helyett a SUNSHINE-hoz forgatott klippet. Komolyan. A mai napig nem untam meg, és bárhol, bármikor képes vagyok hallgatni.

Na de.

A harmadik minialbum dallistája:

1. 나쁜 남자가 운다 | Bad Man is Crying
2. Black Swan
3. Mr.Lee
6. 조금 더 | A Little More

Ééés, nem panaszkodhatok egyikre sem! Tényleg nagyon szépen összeszedett dalok, én kifejezetten élveztem hallgani mindegyiket. Mintha csak egy kis történetet adnának ki! Tényleg ajánlani tudom csak, nem fogtok csalódni.

A kedvencem a Pierrot és a 조금 더 | A Little More, na meg persze a Black Swan, amely végre megérdemelten kapta meg a promóciós dal szerepét! Egyszerűen imádom, és minél többet hallgatom, annál jobban megszeretem, s szerintem ezzel ti magatok is így lesztek. 

A Rainbow talán, esetleg...visszatérhet "önmagához" ezzel az albummal, én minden esetre nagyon szurkolok nekik, mert iszonyatosan szimpatikusak, és a DSP lekötelezne, ha a KARA mellett velük is törődne, és legalább fele annyi időt és energiát ölnének beléjük is.

A Rainbow a debütálása óta nagyon szimpatikus nekem, s az egyik legrégebbi daluk a nagy kedvencem a mai napig tőlük. Íme;




Amikor pedig az egész, első mini albumot meghallgattam, már tudtam, hogy végem van. Imádtam őket, az összes dalt, amik még mindig a telefonomon vannak, hogy bármikor meghallgathassam azokat. 

Tudom, hogy sokatoknak még ötlete sincs arról, hogy mit lehet szeretni ebben a bandában - hiszen többen szóvá is tettétek -, de ez sajnos (vagy nem sajnos) nem tudott változtatni azon, hogy én szerelembe estem velük.

Ők azok, akik kiadták a legjobb japán lemezt, amit eddig hallottam egy koreai bandától!




6. Alright
8. Energy
9. Hello

Ez a lemez egy remekmű lett, a mai napig hallgatható, ráadásul minden egyes száma.
Ajánlom nektek, hogy hallgassátok meg, és garantálom, hogy megváltozik majd a véleményetek. Ez a CD a kedvenceim között van, mert még az eredetileg koreai dalok is annyira jó japán szöveget kaptak, hogy egyáltalán nem hangzanak furcsának!

Mindamellett, hogy mindegyik dalt imádom, született it pár iszonyatosan jó, amit Koreában is debütáltattam volna. A Hello, az Energy és az Alright egyszerűen annyira erősek, hogy bártan videót készítettem volna hozzájuk. Nagyon sajnálom, hogy nem tettek szert nagyobb népszerűségre japán barátainknál. Mondjuk így vagyok ezzel az After School tevékenységeivel is.




Amikor, legnagyobb meglepetésemre beütött a cute korszakuk, meghökkentem. Nem, nem azt mondom, hogy nem tetszett, mert az nem lenne igaz. A Tell Me Tell Me és a SUNSHINE is a kedvenceim közé tartozik, de mégsem azt nyújtották, amire én vártam. Egy kicsit, amolyan, "valamit mégis tennünk kellene a népszerűség érdekében"-szerű húzásnak tűnt. 

Igen, a mostani visszatérésben is látok egy-két ilyen elemet, de ez még mindig jobb, mintha három éves gyerekek szintjét villantánának egy-egy aegyot. Természetesen azt sem tilos, hisz ki vagyok én, hogy leszóljak bármit is. Valóban, szükség van aranyos, szívderítő dalokra is, de ha már annyira mondják egyesek, hogy a Black Swan mennyire nem a Rainbow stílusa, akkor szerintem tekintsenek vissza egy kicsit oda, ahol ezek a lányok kezdték. Pontosabban arra, hogy hogyan. 

Az Innocent egy remek lemez lett, szép dalokkal, maga a Black Swan pedig - engem - azonnal magával ragadott, mert tényleg gyönyörű mind a szám, mind a videó. Tőlük mindenképp ez a legjobb klip, de vetekszik az összes többi Kpop videóval is, ezt pedig komolyan mondom. Nagyon ötletes, inspiráló, ízléses.  

Nem tudom, hogy álltok ezzel a bandával, de én minden dalukat ajánlom nektek, főleg a Tell Me Tell Me és a SUNSHINE előtt megjelent szerzeményeket. Azok igazi függést tudnak okozni, nem viccelek. 

Alig várom, hogy a lányok végre nyerjenek valamit ezzel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...