비아이지 | B.I.G



Ki következő rookie banda, akiket szeretnék bemutatni? Hát még szép, hogy a B.I.G!
Mi olyan különleges bennük - már ha különlegesnek mondhatók? Nemsokára megtudjuk!

Igen, igen, ez az a B.I.G melynek debütszáma a Hello. Biztosan sokan hallottatok róla, s talán mesélnem is felesleges. Ám, akkor miért is lennék, ha nem lopnám mindenki idejét ilyenekkel? (Na meg persze a sajátomat, miközben tanulok...khm.)

A B.I.G vagy Boys in Groove | 비아이지 egy 2014-ben debütált banda a GH Ent. kezei között. [Testvérzenekaruk a TINT, amit nagyon szeretek.] Hát, azt elmondhatjuk, hogy már az első számukkal kicsapták a biztosítékot a legtöbb embernél, s azonnal mocskolódni is kezdett a többség.

Hogy miért? Egy kicsit lejjebb ezt ki is fejtem, na de lássuk kik a tagok!




J-Hoon | 지훈

Leader, táncos, énekes
Születési név: Im Jung Hoon
Született: 1990-07-15
Magasság: 174cm
Súly: 62kg
Vércsoport: O





Benji | 벤지

Rapper

Születési név: Bae Jae Wook
Született: 1992-05-03
Magasság: 183cm
Súly: 72kg
Vércsoport: B




Gunmin | 군민

Táncos, énekes

Születési név: Lee Gun Min
Született: 1994-10-03
Magasság: 177cm
Súly: 64kg
Vércsoport: AB





Gookminpyo

Rapper

Születési név: Gook Min Pyo
Született: 15 November 1994-11-05
Magasság: 173cm
Súly: 58kg
Vércsoport: O




Heedo
Maknae, rapper

Születési név: Yoo Hee Do
Született: 1996-06-22
Magasság: 180cm
Súly: 60kg
Vércsoport: B





Namármost. 

Ez egy olyan együttes, mely - mondjuk nem túl meglepő módon - tényleg megosztotta a közönséget, főleg a debütálásukat illetőleg. 

A fiúk a Hello című dallal léptek a nyilvánosság elé, s máris, szinte az első óra után érkeztek a gyűlölködő kommentek. 

"Mint a BTS."

"BTS 2"

"Csak koppintják a BTS-t!"

Nos. Először is. Már megint itt vannak ezek a rajongók, akik szerint egy "stílus" csak egyetlen bandához tartozhat, ami ebben az esetben még sokkolóbban visszataszít. Ebben mi olyan durván BTS hatású? Az, hogy merészelnek rap átvezetőket is használni, miközben pusztán a refrénben hallható ehm, "ének"? 

Ajjajajajjj, akkor rohadt sok BTS hasonmás banda s énekes rohangál a világon! Szerintem gyorsan kommenteljük tele mindegyiknek a youtube videóit, mert ez valami tűrhetetlen! Kommentelés közben szidjuk őket, de úgy mintha mi valami világmegváltó zsenik lennénk, s aztán fortyogjunk magunkban, mintha legalábbis minket ért volna valami hatalmas sérelem! Jujuj, ezt nem hagyhatjuk megtorlatlanul, mert mi aztán büszke faj vagyunk, mi sasaeng fanok! (Vagy a szimplán kevéssé értelmes rajongók.) Gyorsan gyorsan, gyorsan!

Ezt az elmés feltevést követve arra juthatunk, hogy az összes, annyira imádott pop banda is egymást utánozza, mert dalaik második refrénje után mindig egy hangulatot megszakító rap-részt szúrnak be.Ó! Hát én mekkora összeesküvést lepleztem most le! Ebből még baj lehet... *sietve elbújik a szekrénybe*

Ehm, szóval.

Ettől a hatalmas szégyenfolttól eltekintve, hogy ők egy kis senkik és csak BTS 2 lehet belőlük, ejtenék pár szót a kimondottan érdekes - hogy milyen szempontból, azt már nem tudom - klipről!


Na, a videó megkezdődik egy Nalina iker-tetőn,



...ahol azonnal kiderül, hogy ezek a fiúk márpedig hatalmas Korea fanok:


Mert ők biza egy bazi nagy zászlóval fejezik ki hazaszeretetüket, egy önpromótáló Nalina tetőn. Yes.

Ezek után néhány sornyi elég erőteljes Korea imádattól csepegő rap rész után megismerjük a másik helyszínt is, mégpedig a mindenféle forgalomtól mentes útkereszteződést...


...ahol bár autók nem járnak, de menő body-csillagokat lehet kitáncolni a karjainkból.

Ezek után pedig, ismét a tetőn lyukadunk ki, ahol nagy hirtelen lement még a Nap is, hogy a B.I.G felirat jobban kitűnjön, s ők maguk sejtelmesen vagány beütést kapjanak.



Végül pedig, a srácok átveszik a Szörny rt. hőseinek szerepét,



...minden bizonnyal ezt is Korea nevében. Természetesen.


A videó története ennyi lenne. Ám van még egy-két rész, ami érdekesnek bizonyult. 

Először is...akárki rendezte a videót, azt megkérem szépen, hogy ne feledje el bevenni a google fordító-függőség elleni gyógyszerét. Egy világ nevében is köszönöm.


Másodszor...jó ötletnek tartom, hogy végre valaki elszakadt - valamennyire - az anglomán idiótaságtól, s egy NÉMET kifejezést is feltüntetett a videójában, de ez a kép egy kicsit...sok emberben kelt, nos, kellemetlen érzéseket. Már csak a magasba emelt kezek hiányoztak:



Harmadszor...MI EZ? MI EZ? MI EZ?! Őszintén remélem, hogy nem valami új divat.


Negyedszer...pedig. Én nagyon régen nevettem ekkorát. Annyira borzasztóan nevetségesnek tartom, mikor a táncokba ilyen részeket raknak...



Összességében aranyos volt, még ha erőteljesen megjátszott is. Pláne a szöveg, amiben felfedeztem életem eddigi legidegesítőbb dalszöveg részletét:

맛있는 삼겹살. It’s so tasty. 
Masitneun samgyeobsal. It’s so tasty.
A finom samgyopsal nagyon finom. O.O

Gyerekek, ha valamit elismételtek angolul, még ugyanazt fogja jelenteni!

Sokkot tudok kapni, mikor ezt meghallom. Komolyan. Ha meghallgatjátok a dalt, s elértek ehhez a részhez, gondoljatok arra, hogy épp a hajam tépem.


De haladjunk is tovább. A fiúk ügyesek, ez a dal is bele tud mászni az ember fülébe, ahogy az velem is történt, bizonyos szinten. Nem a kedvencem, de kedvelem. Aranyos. Nem tudom azt mondani, hogy menő vagy király lenne, egyszerűen aranyos. Kissé olyan érzésem van, hogy még nagyon fiatalok...bár ez természetes is, hiszen rookie banda.





Nos, miután befejezték a Hello népszerűsítését, szépen ki is adtak egy másik dalt, mely még mindig ezt a hip-hop vonalat viszi tovább, de egy már sokkal rajongóbarátibb dallal és szöveggel. A klipről nem is beszélve!

Én megértem, hogy próbáltak hatni Korea "önimádatára", de ez már egy picit túl sok volt, s kevéssé hihető az ilyen fiatalok szájából.

Na, itt már szó sincs erről, ugyanis ez...amolyan...tipikus " én rohadt menő vagyok, mindenkinél jobb, ezért meg kell, hogy szerezzelek." Zavaros szöveg, ahol az egyik percben még magukat fényezik, a refrénben pedig már a csajt akarják, akit abban a pillanatban láttak meg az utcán sétálni. Ez az Are You Ready? | 준비됐나요. Hurrá.

Ezzel a videóval nincs semmi bajom, de ezáltal nagyon pozitív dolgot sem tudok kiemelni. Átlagos. Jól táncolnak benne, a dal is jó, a szöveg...is...khm, minden olyan, amilyennek egy kpop számnak lennie kell. De, ha őszinte akarok lenni, annyira nagyon nem fogott meg. Őszintén, ha épp nem hallgatom, nagyon eszembe sem jut...

Ehhez készítettek egy dance ver. videót is, amit a cég hivatalos youtube csatornájára töltöttek fel. Itt további érdekességeket is találtok róluk!

Az élőik továbbra is jók, bátran énekelnek - rá a playback-re-, táncolnak, mosolyognak. Ügyesek, tényleg!



Szerintem rájuk még várhat jövő, mert minekután elfeledte a közönség nagy része a BTS témát, kiderült, hogy titkon kb. mindenki oda meg vissza van értük. Gratulálok nekik, mert tényleg ügyesek, ám engem még nem fogtak meg igazán! Várom a pillanatot, mikor megkedvelhetem őket!! :)

Itt pedig, Hanae youtube csatornáján megtekinthettek a fiúkról "műsorokat", magyar felirattal. Ez a lány (nem ismerem sajnos) nagyon szorgalmasan(!!) fordít s tölt fel videókat, többek között a VIXX-ről is (VIXX TV), nagyon ügyes, nézzetek be hozzá!
ITT!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...