JAPÁN ~ Kísértettörténetek, Városi legendák 8. rész || Ki volt Sadako?




Sadako Yamamura néven ismerjük a "Kör" című filmek szellemlányát, aki megjelenik az elátkozott kazettán. Azonban, azt kevesen tudják, hogy a szereplőt, a történet alkotói egy élő személyről mintázták, kinek csodával határos módon szintén Sadako volt a neve.


A filmnek alapot adó történet "igaz" szereplője az 1900-as években élt Japánban, s "pszichikus képességekkel rendelkezett". A különleges képessége annyiban merült ki, hogy bizonyos tárgyakat és szavakat filmszalagra volt képes kivetíteni.

Mikor Sadako fiatal lány volt, gyakran viselkedett szomorúan és depressziósan, ritkán beszélt s soha nem játszott a vele egyidős gyerekekkel, általában egyedül töltötte az idejét.

A kislány anyukája szintén különleges képességekkel bíró egyén volt, s rengeteg kísérletben vett részt egy kutatóval, Fukurai doktorral. Mikor a tudós közzé tette az eredményeket, más kutatók azzal vádolták a nőt, hogy csak megjátszottak mindent, s csalónak kiáltották ki.

Sadako anyja annyira zaklatottá vált  a sorozatos meghazudtolás és kritikák miatt, hogy öngyilkosságba menekült az elítélő szempárok elől.

Sadakot természetesen szörnyen megviselte az anyja halála, s visszavonultan élt édesapjával egy távoli szigeten. Ahogy egyre idősebb lett, elkezdte fejleszteni a képességeit. Ám mikor az apja erről tudomást szerzett, őt is elvitte Tokyo-ba Fukurai professzorhoz.

Az orvos arra kényszerítette a lányt, hogy vegyen részt számos, kísérletben, többek között egy olyanban, ahol fotón kellett megjelenítenie szavakat és tárgyakat. Japánban ezt Nensha-nak hívják, mely nagyjából azt jelenti, hogy "gondolatfotózás". Sadako több ilyen képet is készített, és senki sem tudott magyarázatot adni arra, hogy mégis hogyan volt erre képes.

Fukurai doktor szeretett volna még egy könyvet készíteni, de a lány ellenkezett, hisz tisztán emlékezett, hogy mi történt az anyjával. Sadako kijelentette, hogy elmegy s soha nem fog többé visszatérni.

Azt, hogy ezek után mi történt, senki sem tudja, itt kezdődnek a találgatások s talán itt érünk el a valóság és a fantázia vékony határát képező függönyig.

A legtöbben úgy vélik, hogy a doktor megölte Sadakot. Azt állítják, hogy kicsalta a lányt a kórházhoz közeli erdőbe, majd megfojtotta s ezek után bedobta egy kútba, azt pedig lefedte nagyobb kövekkel, hogy a tette s a lány is örökre titok maradhasson.

Azonban, Sadako nem volt halott. Mikor felébredt, rájött, hogy csapdába esett, és soha nem fog tudni megszabadulni. Megpróbált megszökni, felmászni a falakon, de mindannyiszor kudarcot vallott, letörve a körmeit, eltörve az ujjvégeit.

A szerencsétlen lány hét napot bírt ki, míg végül elhalálozott - szívében puszta gyűlölettel. Utolsó leheletével megfogadta, hogy bosszút áll a világon.

Sadako dühe és rettegése valamint a mód, ahogy eltávozott az élők sorából megalkotta az átkot. Ez - a halála után - megmagyarázhatatlan képek megjelenését eredményezte a kísérteties, címtelen videó megszületését.

Sadako maga is megjelenik a videón,mint egy sötét hajú, fehérbe öltözött fiatal nő. Azt mondják, hogy ha megnézed a felvételt, hét nap leteltével meghalsz.

Az egyetlen módja, hogy ezt elkerüld, hogy ha lemásolod a kazettát, majd ezt megmutatod valaki másnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...