T-ARA N4 ~ Jeon Won Ilgi (전원일기) | Kislemez!

A lányok kislemeze is megjelent a mai napon. Igaz, ezt mini-albumként tűntetik fel, de 2 dallal ez csak egy kislemeznek tekinthető.

Lássuk, mik kerültek fel :



 
  1. 전원일기 ( Jeon Won Ilgi | Country Side Diary) 
  2. Can we love ( ft. 이단옆차기)
  3. 전원일기 ( Jeon Won Ilgi | Country Side Diary) Electric ver.
  4. Can we love ins.
  5. 전원일기 ( Jeon Won Ilgi | Country Side Diary) MR



    Vélemény:

    전원일기: Tehát, kb csak két számról van szó. A Jeon Won Diary nagyon tetszik, ha eltekintek a DANCE mv-től. Maga a szám kifejezetten tetszik. De az egy kicsit elszomorított, hogy Areum még így is, hogy csak 4-en vannak... mondhatni ...kevés részt kapott. Erre igazán figyelhettek volna...
    A zenei alap bejött, tetszett, mozgós dalról van szó. A tradicionális oldal keveredett a modern zenével, ez pedig nálam valahogy nagyon bejövős. ( Nem szeretem ezt a szót, de hirtelen nem jutott eszembe másXD) A szám egy 90' évek beli dorama alapján készült, pontosabban az ihlette. A sorozat címe ugyanez. Röviden arról szól, hogy szakítanunk kell a szürke mindennapokkal, és vágjunk bele valamibe amit szeretnénk!:)

    Can we love :  Furcsa, de valahogy pont a Jeon Won Ilgi ellentéte. Aranyos szám, de nem a csöpögős fajtából! Elég sok rap rész van benne, és Areum is sok szerephez jutott. Vagy csak nekem tűnik így? XD Tetszik, és üdítő volt egy ilyen dalt hallani a lányoktól. Ez nem a hulla cuki, se nem az a nagyon vagány. Nagyon tetszett!:)


    Hallgassátok meg ti is a dalokat!:) Kíváncsi vagyok, mit gondoltok:)

6 megjegyzés:

  1. A klippek viccesek és ötletesek. Semmi baj velük.

    A számokkal viszont annál inkább. Valahogy már akkor féltem, amikor olvastam, hogy a szám tartalmazni fog hip-hop elemeket, de kombinálják a funkyt és a tradicionális hangszereket is.

    Az eredmény olyan is lett. Én is azon a véleményen vagyok, hogy ez egy összefércelt giccs. Amikor már azt hinné az ember, hogy megvan a szám alap hangulata és ritmusa, sikerül egy tollvonással teljesen nem odaillő hangszereléssel agyonvágni az egészet.
    Ez már a GG féle I got a boy-nál sem jött be, pedig az még valamivel összeszedettebb volt.

    A lányok pedig nem énekelnek, mert minek?!. Hyomin rap része egyszerűen lapos és unalmas. A srácok nagyon kellettek, mert ők képezik a klip legjobb részét.
    Eunjung és Jiyeon meg csak úgy vannak, a refrénen kívül semmi szerepük.

    Ez a legnagyobb jóindulattal is egy közepes klubzene. A visszatéréshez és a rajongók visszanyeréséhez szerintem édes kevés lesz.
    Megint több lett költve a marketingre, mint magára a zenére.

    Persze az is lehet, hogy a probléma velem van. Sőt! Biztosan akadnak olyan emberek a világban, akiknek ez lesz az év legjobb száma. De én azt a T-arát szerettem, ahol olyan számok születtek, mint a Like the frist time, vagy olyan vadító és dögös számok, mint az I go crazy about you. De a Sexy Love-ig szinte nem volt olyan szám, amit ne hallgattam volna szívesen az albumokról.

    Számomra értéktelen ez a stílus, amit mostanában képviselnek. A tartósságukat tekintve pedig nem különböznek az előzőektől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondanám, hogy veled van a baj, én sem erre számítottam. Viszont veled ellentétben, nekem tetszett, tetszik. :)

      A DANCE ver. kicsit.. hát, nem nyerte el a tetszésem, a drama viszont igen. Az, hogy többet költöttek a marketingre? Nem vártam mást. De igazából annyira nem különbözik ez az átlag Kpop és egyéb zenéktől. Ebből a szempontból átlag. Az, hogy saját magukhoz mérten milyen, ebben az esetben nálam nem volt mérce. Nem is lehetett volna, sajnos. Arra még nem is számítottam, hogy Like the first time féle dallal térjenek vissza, ez jelenleg képtelenség.

      Véleményem szerint ez egy jó dal ahhoz, hogy fennmaradjanak. Nem a legjobb, el is fog vegyülni a többi szám között, de kritikán alulinak sem mondanám. Az, hogy a marketing mennyire fontos, mondanom se kell. Épp ezért meg is értem, miért olyan, amilyen.

      Szeritem ( mint ahogy mondtam már egyszer régebben), ez csak egy újabb lépés. A Banisuta után azért ez mégis más. Lesz ez még sokkal jobb is. De azt hiszem, hogy kockázatot vállaltak volna egy olyan dallal, ami vagy nagy siker lesz, vagy bukás. Jó döntés volt a középosztály.

      Nem, nem azért mondom, mert ezzel elégedett vagyok, de azt hiszem egyelőre jó a biztonság. Koreában amúgy sem volt soha nagy fandomja a lányoknak, míg a Roly-Poly meg nem jelent. Élvonalba csak azután kerültek. És, mivel -szerintem- ez be fog jönni az "átlagnak", egyet értek a döntéssel.

      Még, ha ez felszínesnek is tűnik, ez a véleményem:/

      Törlés
  2. "Koreában amúgy sem volt soha nagy fandomja a lányoknak, míg a Roly-Poly meg nem jelent."

    Na... ezt azért vitatnám ha nem bánod! A lányok számai a kezdettől fogva benne voltak az ADOTT ÉV TOP40-es listájában! Vagyis az év legjobb 40 számában!
    -2009 Bo Peep Bo Peep (na, az nem volt a kedvencem), Like the first time

    -2010 I Go crazy because of you, Yayaya

    -2011 Roly-Poly (első hely az éves TOP40-ben),Cry-Cry

    -2012 Lovey-Dovey
    -2012 Day By Day

    De a Lovey-Dovey, a Cry-Cry és az I Go Crazy TOP10-ben volt az adott évben.

    Ehhez képest a Bunny Style 3 hét alatt eltűnt a TOP40-ből a süllyesztőbe. A Sexy Love-nak 4 hét kellett. Ennek szerintem annyi se fog kelleni.

    És de igen, nekik kockáztatni kellett volna. A csapat fele már nem is éppen fiatal. Arról már nem is beszélve, hogy az utolsó három album teljesítményét figyelembe véve ebből középmezőny se lesz, nemhogy TOP40.

    A biztonság pedig sajnos nem művészi fogalom. Vagy megfogja valami az emberek szívét, vagy nem. És ez sajnos (nekem) nem.

    De örülök, hogy neked tetszik. Legalább valakinek felvidította a napját a megjelenés.
    Be kell vallanom, annyira nem kent el, mint a Sexy Love vagy a Bunny Style. Sajnálom ezt kimondani, de a jelenlegi vezetéstől és a lányok széttagoltságától nem vártam túl nagy sikert.







    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezekkel a számokkal én is tisztában vagyok sajnos. Ám, ez nem minden esetben azt mutatja, hogy mennyi a tényleges rajongójuk.

      Igen, én sem számítok tartósságra, ám még mindig kitartok a véleményem mellett. Lehet, hogy kockáztatni kellett volna, de a CCM olyat nem fog.( Erre utaltam, hogy nem vártam volna tőle) Kevés pénzbetét sok kivét. Ez mindig így ment.

      A középmezőnyt még mindig tartom, bár magukhoz képest nem a "legjobb". De remélem, hogy ezt egy sokkal jobb követi majd.

      Sajnálom, hogy nem olyan lett, amit te vártál. ( Mondjuk én is erősebbre gondoltam) Nekem, mint mondtam tetszik, főleg az, ami neked nem. De...nem avygunk egyformák. Ettől eltekintve szurkolok nekik továbbra is, és remélem, hogy legközelebb mással rukkolnak elő:)

      Óriási siker? Neeem, erre nem gondoltam én sem, még csak arra sem, hogy olyan szintű zenével térnek vissza, mint "régen". Ez szóba sem jöhetett.
      Ám, nem tudom, azért pocsékak nem mondanám.:) De ez tényleg személyes vélemény már.:)

      Igen, már a rajongókat is megosztja a dal, sok helyen olvasom. Vagy tetszik nekik, vagy utálják. Azért remélem bukásnak nem könyvelhetjük majd el, hanem csak valami átlagos...dalnak. :)

      Minden esetre köszönöm a véleményed, mint mindig, most is elgondolkoztam egy csomó dolgon miattad!:)

      Törlés
  3. Vegyes érzelmek kavarognak bennem meghallgatva a Country Side Diary-t. Hyomin és Eunjeong megjelenése üdítő látvány, de ennyi. A zene nem lenne rossz, ha azt az idióta trombitát kiszedték volna, a "dubstep"-es rész meg még erőteljesebb lenne. (Bocsi, de én nagyon elborult vagyok ezzel kapcsolatban! :))) ) Azért nem katasztrófa, de én is csalódott vagyok csöppet. Areum piszkosul kevés részt kapott, de az a két sor a legjobb része a számnak. Na és a SPEED persze. A másik számot csak egyszer hallgattam meg, de az még ennyire se jött be. :( Talán ha tizedjére hallgatom... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs miért bocsánatot kérned:D Mindenkinek magvan a maga véleménye!:D Szerintem is Areum része volt a legjobb! Végre valakitől hallottam ezt is:D A másik ennyire sem jött be? Hmm, nem tudom, nekem tetszett:) Na nem baj, mindenkinek más jön be!:) Örülök, hogy hallottam a véleményed!:)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...