Alice Nine ~ SHADOWPLAY

Megjelent az Alice Nine "második" klipje ( a hármas sorozatból ugyebár), és uhh. A véleményem...hát...
Nehéz reálisan nyilatkoznom erről a bandáról, mert nagyon szeretem a zenéjüket. Főleg a Gemini album óta.
A Gemini és a "9" igazán jóra sikerült zenei szempontból, és minden elismerésem az övék. Rengetegen vannak, akik számára a Jrock = the GazettE. De azért remélem nem MINDENKI gondolkodik így. Ahogy minden más téren is, a rock-on belül is rengeteg ágazat létezik... tehát mondjuk úgy, hogy felesleges ( és mégis elkerülhetetlen >_>) hasonlítgatni a bandákat. Mindenkinek megvan a maga kedvence, és ez így van jól. Ettől még lehet szeretni másokat ( vagy a minimális tiszteletet kimutatni >_>)!
Nos, nekem az Alice 9 igen fontos, és rettentően szeretem a zenéjüket, mindig várom, hogy megjelenjen valami új számuk, és a Gemini óta komolyan látom a fejlődést! Előtte fel-fel bukkant pár minőségi daluk ( bár én szerettem őket ezelőtt is, de azért legyünk reálisak...), de mára...nagyon-nagyon sokat fejlődtek, és nálam kiléptek a VK kategóriából. ( Nálam...ez máshogy van...:D) A DAYBREAK ( amiről nem beszéltem...csak lefordítottam... shame on me!) számomra akkora ugrás volt, hogy nehezen önöttem szavakba azok előtt is, akiknek áradoztam. ( persze a jóízlés határain belül) Hát, most itt a SHADOWPLAY. Igazán érdekesnek tartom a dalt, és a klipet is. Furcsa, hogy se a halálcuki vk stílus, se a keményebb nem érintette őket túlságosan.( EGYIKKEL SINCS BAJOM.PONT.)
 Régebben - még a kezdetekkor - ők is igazi cafrangos-ruhás, agyonsmikelt emberkékként pattogtak, rázták a gitárjaikat, mintha muszáj lett volna. ( Az is volt.) De melyik banda nem így kezdte? ( már aki ebbe a "stílusba sorolható") Ezt mára a legtöbben kinőtték, de persze vannak kivételek.
Nos...hablatyolok itt mindenről... Szóval a Shadowplay! Igazán érdekes dal - bár nekem a DAYBREAK  jobban tetszik - és jó volna, ha mindenki meghallgatná. Elégedett vagyok, bár egy kicsit visszahúz a "9" felé...de ez nem probléma! Izgatottan várom, hogy megjelenjen a lemez! Remélem a harmadik dal is épp ilyen elégedetté tesz majd. :)


2 megjegyzés:

  1. Asami-Nana-Fansub2013. április 7. 15:18

    Imádom őket, még kezdő korukban is szerettem őket, bár 1 szám van amit ki nem állhatok, a Yami ni Chiru Sakura.>.< Sajnos mostanság nem követem őket annyira mint régen meg úgy az egész jrockot a kpop betörése miatt.>.<

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem őket, nagyon rég óta, talán az első banda volt a J-rockon belül. Igen, azt a számot én sem szeretem:D Nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy fogalmam sincs miért szerettem meg őket... Ha őszinte akarok lenni, a kezdetekkor olyan zenét csináltak, amit mai fejjel nem hallgatnék. De, mégis örülök, hogy megtettem, mert egy ilyen bandát nem szabad hallgatóság nélkül hagyni! Esküdni mernék, hogy egy nap ők lesznek a legjobbak. ( Nekem azok most is.)

      Ó, értem, a kpop miatt. Nincs ezzel semmi baj.:) Per pill az köt le jobban, és ha te azt élvezed most jobban, akkor ez így is van jól!:)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...