2012 ~ Debüt halom!

Nos így...mivel itthon töltöm minden időm a szemét betegség miatt, volt egy kis unalomhullámom:D
Utána néztem az ezévi debütáló bandáknak...és akadnak jócskán.
Talán ez az év volt a legtermékenyebb ebből a szempontból...és még nincs vége!
Próbáltam összegyűjteni őket, de nem tudom, hogy kihagytam-e valakiket O.o Nagyon sokan vannak...XD
nem mintha bánnám:)
A kedvenceim : SPICA ( Minden számukat szeretem), Glam, D-Unit, AoA, Evol, Hello Venus, Lay-T, VIVID, SHE'Z hmmm... nem is tudom sokan vannak...D De őket szeretem:)
A többiekkel sincs bajom, de annyi biztos, hogy nem mindegyikük fog befutni :=/ Én szorítok nekik, és remélem, hogy 
Lássuk akkor :

100% -->Dal
2BiC -->Dal
4Heaven -->Dal
24K -->Dal
7.9.4.1 -->Dal
A-JAX -->Dal
A-Prince -->Dal
AoA -->Dal
B.A.P --> Dal

BigStar -->Dal
BoB4 -->Dal
BTswing --> Dal
BTOB --> Dal
C-Clown -->Dal
CHAOS -->Dal
Crayon Pop -->Dal
Cross Gene --> Dal
D-Unit --> Dal
E7 --> Dal
EVOL -->Dal
EXID --> Dal
EXO - K --> Dal
EXO - M -->Dal
FIX -->Dal
FIESTAR --> Dal
GANKIZ --> Dal
SNSD-TTS -->Dal
GLAM -->Dal
GODDESS --> Dal , Előzetes
HelloVenus --> Dal
JJ Project --> Dal
LAY-T --> Dal
N'UEST --> Dal
OK!Punk --> Dal
SCARF --> Dal
SHE'Z --> Dal
SPEED --> Dal
SPICA --> Dal
Sunny Days --> Dal
Tahiti --> Dal
TASTY --> Dal
Tini-G --> Dal
Two X --> Dal
VIVID -->Dal
VIXX --> Dal

10 megjegyzés:

  1. Nem sokat ismerek közülük, inkább csak a T-ARA-hoz valamilyen szinten kötődőekre figyeltem fel(D-UNIT, SPEED). GANKIZ-t is leszólták, de nekem tetszenek ők is és nem csak a közös európai kirándulás miatt. Hogy irigykedtem azokra, akik találkozhattak a lányokkal akkor...:) Amúgy a SPICA sem rossz! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából én is csak most ismerkedtem meg a legtöbb előadóval. Volt aki tetszett, volt aki kevésbé. Mondjuk én mindig figyelem kik jönnek ki, szerintem ez valami idióta hobbim :D Igen, a GANKIZ szerintem is jó, nem is értettem miért kellett lehúzni őket...mondjuk szerintem ők még viszik valamire, ebben valahogy biztos vagyok. A CCM bandák lehet, hogy nem a leghíresebbek, de kivételes tehetségük van a kemény munkához, és kitartáshoz, mindazok mellett, hogy konkrétan semmibe veszik őket. ( Persze ez így nem igaz, de ha azt vesszük, hogy CCM vs. SM... akkor érthető miről beszélek)
      Igen, én is látni akarom őket -.-" Egyszer még ott leszek a koncertjükön, Isten engem....XD

      Törlés
  2. Idén eddig az EXO, a BTOB & a 100% tetszik a legjobban :D először megijedtem amikor megszerettem a 100% srácokat, mert nem szerettem vna ha eltűnnek :D aztán rájöttem hogy hopp T.O.P media :DDDD 100% hogy megmaradnak a drágák *w* ♥ Exo & BTOB pedig természetes hiszen SM & Cube bandák ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából úgy vagyok ilyen téren, hogy...XD Nehéz ezt elmondani anélkül, hogy félreértés ne essék. NosXD Én sokkal jobban szeretem a női előadókat. Fogalmam sincs miért van ez így, de a hangjuk jobban megfog. Ezért ha jön egy fiúbanda, akkor nagyon le kell nyűgöznie, hogy ne csak a fangörlöket lássam mögöttük. Ez hülyén hangzik, ugyanis én is szoktam fanolni of korsz, szóval kissé igazságtalan vagyok, tudom jól.
      Az EXO először nem nyűgözött le, úgy voltam vele, hogy SM--> Tuti befutók.
      Viszont a Mama című számuknál...leesett az állam...lényegében teljesen az esetem volt a klip, a zene, a szöveg, a tánc, minden. Akkor ott úgy éreztem, hogy megtört a jég, és őket kedvelni fogom:D
      A 100% is jó banda, jó zenével:)
      Mondjuk nálam az ezévi befutó a N'UEST, ha már srácokról van szó. Bár a Face sokkal jobban megfogott, mint az Action.
      No sokat pofáztam már megint:D

      Törlés
  3. Érdekes a lista, köszönöm. A nagy részéhez már volt szerencsém, de érdekes így együtt látni.

    Számomra a 2BiC, A-JAX,AOA, B.A.P, BTswing, HelloVenus, OK!PUNK, Spica, Gankiz.
    Őszintén szólva egyiktől sem kezdett forrni a vérem, dehát ez van.

    Két dolog azonban folyamatosan ott motoszkált a fejemben, ahogy végighallgattam a listát.

    1. Nem nagyon sikerült értelmes neveket választani az együtteseknek.
    (A 7.9.4.1 pl. 8.0 is lesz a következő albumnál vagy mi?)

    2. Ahogy Manami is mondta, tele van olyan tehetséges fiatalokkal, akik keményen dolgoznak. Ez szép és jó is, de ebből a hosszú listából egy olyanra sem tudtam rábökni, akik saját maguk írják a dalaikat. Olyan is kevés akad, aki játszik is valamin, és nem csak a keményen betanult tánci-tánci meg a szintén betanult ének jellemzi.
    Félreértés ne essék. Tisztelem én ezeket az előadókat is, de számomra nincs annál kellemesebb, mint amikor az előadó keményen belepakolja az érzelmeit, és a hangján keresztül átadja őket. Ez vonatkozik a táncra is.
    Az már csak a hab a tortán, ha azért vannak tele érzelmekkel a mozdulatai és a hangja, mert a saját számát énekli.

    Az SM, a LOEN és a többiek látom gyorsítottak a futószalagon az idén. Azt értem én, hogy nekik ez nagyon meg fogja érni, hiszen azokból is kisajtolnak majd annyi pénzt amit beleöltek, akik be sem futnak. A többiekből meg pláne!

    Tudom én, hogy már rég a pénz az úr a művészet világában is. Csak valahogy olyan érzésem van, mint amikor idén nyáron végiglátogattam sok fagyizót, és szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy 10-ből 7-nél ugyanazt a mű ízt kapom, mintha beugrottam volna hazafelé TESCO-s fagyiért.

    Megint csak saját véleményem az, hogy ezért a mű ízvilágért nem ezek a tehetséges fiatalok okolhatóak, hanem azok, akik rizspalántaként nevelik őket a biztos haszon reményében.





    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lényegében egyet értek a felsoroltakkal, és meg is értem az álláspontod.
      Nekem is túl soknak tűnik a felhozatal... És lehetetlen, hogy Korea ennyi együttest tartson el. Biztos, hogy csak kevesen tudnak jövőre is színpadra lépni.

      A neveket...inkább nem is említem, mert tényleg nagyon idióták vannak közöttük. Nem is értem mit akartak ezzel elérni. Nem az lenne a lényeg, hogy könnyen megjegyezhető, frappáns, és a bandára jellemző legyen? Hát véleményem szerint ez nem nagyon sikerült.

      Az pedig, amit említesz,hogy nem maguk írják a dalokat...számomra is érzékeny pont. Igazából nagyra értékelem azokat az előadókat, akik tényleg a "saját" zenéjüket adják elő, mert az kétségtelenül összehasonlíthatatlan azzal ami most Koreában( és szinte mindenhol a világon) folyik. A nagy példaképeim, vagy azok akik közel állnak a szívemhez, szinte kivétel nélkül maguk alkotják zenéjüket, szövegeiket, és igen, nagyon is érezhető a különbség. Ahogy kiállnak a színpadra, egyszerűen érzek valamit, valami igazán különleges dolgot, ami általában hiánycikk a K-pop világában.
      Természetesen a koreai előadók körében is vannak akik dalokat írnak, zenét szereznek, ám manapság ritka ilyet találni, de ebben a cégeket is hibásnak tartom.(Sőt...)
      Viszont, számomra kétélű a dolog. Mert úgy vagyok vele, hogy vannak akik tehetségesek zeneszerzésben, de nincs hangjuk, és fordítva. És nekik is meg kell adni az esélyt, hiszen attól, hogy nincs érzéke a zeneszerzéshez, még csodálatos előadó lehet. Ám, lényegében ez a helyzet kicsit elfajult...
      Hallottam olyat, hogy hiába próbálkoznak a kezdők, hogy "ők majd írnak",ezt nem engedi a cégük, mert biztos sikert, és PÉNZT akarnak, így bevált szövegírókra és zeneszerzőkre bízzák a dolgokat. Sajnos...ez gyilkos érzés lehet, főleg ha az előadó tisztában van azzal, hogy Ő is képes lenne jó zenét összehozni.

      A futószalag-gondolat nekem is megfordult a fejemben. Csak néztem, hogy mennyien vannak... Sokan nagyot fognak bukni. Nem a cég, hanem azok akik reménnyel telve vágtak neki az évnek.

      Igazából az a probléma, hogy ezt a "táncitáncit" igényli a közönség. Akad sok nagyon tehetséges énekes is, de egyszerűen nem népszerűek...és ezért nem csak a promóció hiány a felelős, hanem a hallgatóság is. Mert most igen népszerű a "minél több csini arc összezsúfolása" egy bandába. És igen...erre van kereslet...mikor ténylegesen tehetséges, értékes énekesek nem képesek kibontakozni...

      Kijelenteném, hogy elsősorban nem csak Korea fan vagyok... Imádom a japán zenét, és az ottani ipar rendszerét. Ott még nem tetőzött az amerika vírus ilyen szinten. ( És ezt nem sértésnek szánom)A legtöbb előadó minimum a dalszövegét maga írja, legalábbis tudomásom szerint. Persze vannak, akik már a K-pop trend szerint alkotnak, de ritkább...és nem mellékesen nem csak a szépségek léphetnek színpadra. Ezzel pedig nem a koreai zenészeket húznám le...Eszembe sem jutna.

      És igen, szerintem sem ők tehetnek róla...tényleg nem. De annyi biztos, hogy 9-10 együttes fog tudni kibontakozni... Nem hiszem, hogy a többieknek lehetősége lenne... még akkor is ha a nyilvánvaló okoktól eltekintünk.

      Köszönöm a hozzászólást, és az értékes gondolatokat!
      És bocs, a zavaros regény-töredékemért^^

      Törlés
  4. Hehe... Eléggé egy állásponton vagyunk.
    Nem volt semmi zavaros abban amit írtál. A japán zeneiparral kapcsolatban is hasonló gondolataim vannak... bár amikor meglátom az AKB48-at, hullik a hajam, ami amúgy is egyre kevesebb van. (Bocs, AKB fanok!)

    Az amerikanizálódás tekintetében pedig csak azt remélem, hogy soha nem fogjuk azt megérni, hogy tehetséges előadók nem a zenéjükkel akarnak majd kitűnni Koreában, hanem a botrányaikkal, undorító viselkedésükkel és meztelenkedéssel mint ahogy az folyik az Államokban és lassan Európában is.

    Lehet, hogy maradi vagyok? Biztos! De ha művész lennék, én szarul érezném magam, ha a munkám helyett a botrányok miatt lennék híres.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó Istenem! Valaki aki nem AKB fan! Köszönöm Istenem, hogy mennyire vártam ezt a percet! Nem, ne értsd félre, nem vagyok anti, és bajom sincs velük...DE! A körülöttük lévő felhajtás...túl sok! Szerintem a tehetségük nem egyenértékű a rajongással amit kapnak. És ez nem igazán tetszik:/ Akadnak köztük lányok, akiknek jó a hangjuk...de nem mind...
      Meg nem is értem a lényeget 48-as számban. De tényleg nem akarok "gyűlölködőnek" tűnni, mert biztosan sokat gyakorolnak, meg egyebek, csak... ez nem fog változtatni az álláspontomon.

      Igen... néztem egy BoA videót, és alatta egy komment szemet szúrt ---> Vetkőzz...másképp nem vagy érdekes...O.o
      Szóval remélem SOHA nem jutunk olyan szintre ahol az USA áll.
      Én úgy vagyok..." aki énekes, annak a hangja a lényeg"
      Ha valaki a szépségét, vagy a testét akarja használni...az menjek táncosnőnek, vagy modellnek, vagy mit tudom én. Szörnyülködve látom, hogy egyre kevesebb "énekes" van "piacon..."

      Nem, nem vagy maradi! Vagy...akkor ketten vagyunk:D

      Törlés
  5. GLAM *o* imádom őket xd D-unit.. engem a 2NE1-ra emlékeztett ..:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és is nagyon szeretem őket:):)
      A D-Unit számát is imádom, de értem miért mondod, hogy 2NE1.
      Viszont azt hallottam, hogy a debüt-tervezőjük vagy aki a dalt szerezte ugyanaz a személy aki a 2NE1 több slágerét is megalkotta.
      Én várom őket is,hogy valami igazán egyedivel térjenek vissza:)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...