우리옆집에 EXO가 산다! | EXO NEXT DOOR!





Nos, itt vagyok, végeztem az "EXO lakik a szomszédomban", című izével. Őszintén elmondom, hogy mit is gondolok erről - ami nem nagyon fog különbözni az összes többi műsortól, amit az EXO alkotott, vagyis, amiben a tagok szerepeltek. 

Fogalmam sincs, hogy a feliratozás hol tart, szóval aki halálra izgulja magát a web-dráma (hűűű) az ne olvasson bele SPOILER veszély. LOL.

Na szóval. Egy röpke mondattal le is tudnám az egészet. Ez az izé ismét a fangörcsölő tinilánykáknak készült. 

Nem volt benne sok munka, nem volt benne normális történet, előre tudtam minden egyes lépést, és néha a viccesnek szánt részeknél felnevettem - kínomban. 

Az egész nevetséges volt, s nem tudom elképzelni, hogy ez bárkinek is őszintén tetszett. Tényleg nem bírom elhinni, hogy ezt nem csak a tagok pofija miatt nézték volna. 

Lehetetlen. 

Így van ez sajnos a legtöbb EXO műsorral, mint amilyen pl. a SHOWTIME is volt. Csak a rajongók élvezték, mert fangörlködhettek 12 (!) iszonyú hosszú részen keresztül. DE abban legalább voltak néha vicces pillanatok, amiken őszintén nevettem - persze azt is csak azért, mert "ismertem" a tagokat és vettem a poénokat. Egy nem EXO fan, simán kilépett a videókból - a nyakamat rá. Még NEKEM is unalmasak voltak a részek, kivéve a szellemházas epizód, és egy-két perc a többiből összesűrítve. 

Hah, oké, végül is megélnek belőle, szóval ha könnyen szerezhetnek ennyi pénzt és figyelmet, akkor miért kellene valami bonyolultabba belefogni? Értelme nem lenne, mert a sok rajongó így is olvadozik - de hogy miért, azt már nem értem.

Tehát itt van nekünk a nem is olyan régen indult EXO NEXT DOOR, mely még rekordot is döntött, már ami a web-dráma nézettséget illeti. 

A történet pofon egyszerű, szerintem senkit nem ért meglepetés a sorozat nézése közben - és nem is fog, ha még nem fejeztétek be. 

Itt van az EXO a hű-nagyon-híres-soha-senki-nem-volt-még-ennyire-híres banda, aminek 4 tagja valamiért kiköltözött a város szélére egy addig üresen álló házba. 


Chanyeol, Baekyhun, Kyungsoo és Sehun az éjszaka leple alatt lopóztak be új lakhelyükre - mert a kocsi nem tudta kirakni őket pont az ajtó előtt, hadd vegye már észre őket bárki! 




Na itt ismerkedünk meg a tipikus, HATÖKÖR, TEHETETLEN, AGY NÉLKÜLI, RÁNGATHATÓ BÁBBAL, becses nevén Ji Yeonhee-val, a szellemi fogyatékos öccsével - aki csak hangyányival bolondabb, mint Sehun, a nővérükkel, aki annyi benyomást tett rám, hogy a nevére sem emlékszem - ő se volt sokkal életképesebb, mint Yeonhee - és a néha egész értelmes viselkedésű anyjukkal. 

Szóval Yeonhee a sötétben tart hazafelé, s minő véletlen, a fiúk is. Na a lány hallja a beszélgetésüket, azt hiszi gyilkosok, aztán arcon találja valamelyiket egy csomag betéttel. Fú, ez egy jól sikerült jelent volt, nagyot nevettem.





Ezek után megismerkedünk az alaphelyzettel. Az EXO Yeonhee szomszédjába költözött, mert Chanyeol eltörte a medálját, amit a nagyapjától kapott (s emiatt hatezer felesleges és halálosan unalmas nagypapis jelenetet nézhetünk végig), s ezért ő azt hiszi, hogy szerencsétlen lett, és miatta sérült meg SUHO. 

Na most visszatértek, mert keresi a medál párját, amit a nagyapja (Uram, segíts) elrejtett.


Fúú, vajon hol lehet? Nagyon kíváncsi vagyok!

*
*

Később kiderül, hogy a főszereplőnk anyjának valami takarítócége van, és fel is kérik őket, hogy gondoskodjanak az EXO bérelte lakásról. A nő megbízza a saját lányát. 



Az nagy nehezen belemegy, majd át is settenkedik, majd jól telibe köpi Chanyeolt, mert hát EXO tag - máglyára vele!

Micsoda bonyodalmaknak nézünk elébe, alig várom, nagyon izgi lesz!

Ezek után arra is fény derül, hogy a tagok a rajongók kedvéért shippelik...egymást. 

Micsoda show!






Ezek után semmi sem történik igazából a 12. részig, de szó szerint. Chanyeol ismeretlen okokból egy rohadék, aki vagy a nagyapjára emlékszik vissza - a fél részt kitevő ideig -, vagy köcsögösködik a lánnyal, aki ezt hagyja - természetesen.

Közben szerencsétlen Kyungsoo belezuhan a csajba, aki persze ezt se veszi észre, mert a szemét nem szokta használni - esze meg nincs

Szóval ez a váratlan és brutális szerelmi háromszög az aminek ki kéne bontakozni, de of korsz, semmi se történik. 

Baekhyun számomra értelmezhetetlen szerepet tölt be, néha megjelenik, dumál két sort, ennyi. Sehun a szellemi fogyatékos öccsel barátkozik össze, és bár a történet előremenetelét szolgáló szereplő lenne, persze ez sem valósul meg, mert vagy rossz infókat szállít - amivel hűűű de nagy bonyodalmat okoz -, vagy oda se figyelnek arra, amit mond, érdemben semmit se tesz hozzá az amúgy is megtorpant történethez. 






Ugorjunk is a 12. részhez, ahol - mi már tudjuk, nem mintha addig nem erre tippeltünk volna -, hogy Chanyeol nagyapja lakott addig abban a házban, ahová visszament ugye a négy tag. 

Feltűnik egy kisfiú alakja, aki a főhősnőnk legjobb barátja volt, s szintén abban a házban lakott - a neve pedig CHAN. Vajon ebből mi fog kisülni? 

Ki lehet ez a kisfiú?!


Igen, jól érzitek, Chanyeol és CHAN egy ember. Micsoda meglepetés, ugye? Na hát, Chanyeol végig tudta, hogy ki is a lány - ami tök egyértelmű -, ennek ellenére folyamatban ordított vele és egy idióta seggfej volt. Mert szerinte ez milyen jó poén már.




Szóval, ő tudja az egészet, de nem szól. Kyungsoo véletlenül kikotyogja Chanyeolnak, hogy Suho nem érzi jól magát, ettől Ő depresszív hangulatban elkezdi felforgatni a házat, kutatva a nyaklánc után, mígnem megnyílik előtte egy titkos ajtó - hű, csalafinta középkori szektás nagypapája lehetett... -, a hősnőnk pedig pont akkor érkezik, mikor Chanyeol bent van, és sziporkázó esemény tanúi lehetünk, ugyanis bezáródnak a titkos helyiségbe, ahol egyedül töltik az éjszakát. 

Persze itt se történik semmi érdekfeszítő, Chanyeol ordibálva közli, hogy Yeonhee egy vadbarom - és milyen igaza van -, mert hogy Ő CHAN és...ennyi. 


Röhögnek két sort, majd elalszanak. Jön a szellemi fogyatékos öccs, kiszabadítja őket, s mintha mi se történt volna, Chanyeol randizni hívja a lányt, akivel egy ideje csak ordítva tudott beszélni - amiért persze a csaj a hibás, mert nem ismerte fel. Mi sem logikusabb, Yeonhee is magát hibáztatja. 

Na, a lány készül a randira, miközben Suho elszökik a kórházból, mert hogy meghallja, hogy menedzserek kérik a dokiját, h "még ne mondjon el valamit" neki. Ő egyből arra gondol, hogy valami súlyos baja van, de persze ahogy egyik koreai sem, ő se hallgatja végig a beszélgetést. 


Szóval elrohan, a többiek meg szívburokrepedést kapva izgulnak és keresik. Végül Chanyeol "rájön", hová ment a leader - de nem szól senkinek, csak elfut, majd meg is találja őt, s érzelmes beszélgetésbe kezdenek. 

Mintha az egész sorozat Suhoról szól volna, boldog vég következik, mindenki happy mert megkerült a vezetőjük. Persze az nem derült ki, hogy akkor most mi lett a lábával.


Aztán a rendezőknek eszükbe jutott, hogy itt nem ez volt a lényeg. Tehát rátérünk a hősnőnkre, aki egy játszótéren vár Chanyeolra - aki meg se nézi az üzeneteit, akkor se, mikor már nála van a telefonja. 

Kyungsoo észreveszi a lányt, haza akarja vinni, de az elutasítja. Ettől Kyungsoo egyből rendessé válik és szól a baromarc Chanyeolnak, hogy "hé, randid van ám, ne az ablakon bámulj már kifelé órákig". Mert, azt tette.

Mikor már azt hinnénk történik valami, előbukkan a téma, hogy hát az EXO ugye azért híres banda ám, és kéne néha koncertezni, meg ilyenek. Na szóval Chanyeol kb. elköszönés nélül faképnél hagyja a csajt - fél évre. 

Még Sehun és a szellemi fogyatékos gyerek búcsúja is érzelmesebb volt, mint az ő jelenetük. 

A végső extázist pedig az jelenti, hogy fél év elteltével visszatérnek a tagok a házba, s üdvözlik a főszereplőnket. 


És ez kárpótolja a lányt azért, hogy FÉL ÉVIG se egy telefont, se egy ingyenes KAKAOTALK üzenetet nem tudott megereszteni egyik pasi sem, azok után, hogy Chanyeol kb. szerelmet vallott - bár, a csaj azt úgyse fogta fel, csak nézett idióta, üres, fénytelen szemekkel. 

Ennyi lenne az egész. Én nagyon jól szórakoztam rajta!





Könyörgöm, miért nem lehetett csak egy kicsit normálisabban megcsinálni az egészet? Úgy, hogy valami élvezhető is legyen benne, ne csak az erőltetett, "most itt nevetniük kell, mert az OPPA vicces" jelenetek?

Értem én, hogy ez egy mini-dráma, de ha az össz hosszt nézzük, akár egy film is kijöhetett volna belőle... Ha csak egy hangányit többet adtak volna bele, vagy láttam volna, hogy a főszereplőn kívül bárki is színészkedett volna, akkor azt mondom oké, legyen, ez csak egy kis izé.

De én ebben semmit sem élveztem, előre tudtam mindent, és sokszor inkább valami mást csináltam, mikor kijött egy rész, mert annyira unalmas volt.

Még a legalapvetőbb dolgok se voltak benne. Nem voltak vicces jelenetek, csak erőltetett...izék. Talán a végefelé valamin elmosolyodtam, de nem emlékszem mi volt az. Engem halálosan idegesített a lány alakja, mert ő is olyan tehetetlen mint az összes többi ilyen karakter. ILYEN NŐK NINCSENEK. KOREÁBAN SEM.

Egy ennyi idős lány nem ilyen HÜLYE. Mindegy, hogy volt-e pasija vagy sem, ennyire IDIÓTA nem lehet senki, ennyi.

Ughr.

Szóval ez valami szinten aluli volt. Értem, hogy egy web-dráma. De ha már belekezdesz valamibe, akkor csináld rendesen! Ennyit akartam csak, hogy egy normális történetet lássak, de le merem fogadni, hogy még a forgatókönyvet is forgatás közben írták meg.

Egyetlen pont nem világos számomra. Ennek a nagypapának mégis hány nyaklánca volt?

A visszaemlékezésben - amiben bőven volt részünk - a kicsi Chanyeol már eleve elveszített egy nyakláncot, aminek a párja ugye a lánynál volt.

DE akkor honnan szerzett Chanyeol még egyet?

Na jó, mindegy, nem hinném hogy megerőltették magukat a történet kidolgozása közben. A lényeg annyi volt, hogy a fanok nyálazzák össze a ruháikat, ennyi. Oké, aztán meg ne mondja senki, h az EXO nem ad ki silány munkát a kezei közül. LOL.

Hát, ezt se fogom megnézni újra, és cseppet sem élveztem. Remélem ti valamivel jobb véleménnyel vagytok róla...

Végül pedig itt van Baekhyun OST-je, mely még videót is kapott, amiben eme csodás műből kivágott jelenetek kerültek bele.


Jó szórakozást!


11 megjegyzés:

  1. Ok, nem ez volt a legjobb dorama, de én élveztem. Most kérjek bocsánatot?

    Ez amúgy nem az exo hibája volt, hanem a rendezésé szóval szerintem nem ők adnak ki silány munkát a kezeik közül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánatot? Én csak örülök, ha szereztél magadnak heti pár perc örömet. :D

      Hát, ami az EXO neve alatt fut, az akkor is őket minősíti, ha nem ők felelnek érte.

      Törlés
  2. Na jó.. Komolyan, ezen az elemezéseden többet nevettem, mint a sorozaton!! xD

    Szerintem annyira nem volt rossz, bár még egyszer nem nézném meg az tuti. Számomra az egész sorozatot Sehun és a lány öccse vitte el. Talán azok voltak az olyan jelenetek, amiken tényleg tudtam nevetni (Bár azok a jelenetek is elég erőltetett humorra sikerültek)
    Egy tipikus "romantikus" sorozat volt, ami szinte csak klisékből állt. Természetesen itt is a második mindig a kedves srác, mert miért ne.. És a bunkó másik nyer, akivel ugye gyerekkori barátok (már vártam mikor derül ki, hogy elveszett testvérek)

    Számomra a legszörnyűbb talán az volt, amikor EGY TELJES RÉSZ arról szólt, hogy fotózták őket!!! Hát ki a halált érdekel? Tömérdek ilyen making of videót találni a neten.

    Á és persze, hogy a csaj mindig elpirult.. Komolyan, hogy nem tűnt fel senkinek a sorozatban, hogy ennek a csajnak valami vérnyomás problémája van, vagy éjjel-nappal fejen áll? Ilyen a világon nincs, hogy valaki az egész részen keresztül ilyen fejjel mászkáljon.. De persze, hogy így szeret belé mindenki..

    Egyébként most hallottam, hogy ezt a csodálatot a rajongók kérésére ki fogják adni a mozikban FILMBEN. Bár az egész annyi lesz, hogy kivágják az openinget és összerakják a részeket.. Hűűű...

    Nem értem, miért kell őket ennyire erőltetni.. Értem én, hogy híresek, de már a Showtime-nál is lejött, hogy nem valami viccesek.. És nálam most az is megmutatkozott, hogy színésznek sem valami jók (Talán D.O volt akit szerettem az it's okay that's love-ban) inkább maradjanak a fellépéseknél.

    Remélem nem volt túl bunkó a véleményem, és bocsi ha kicsit hosszú :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Dehogy baj, ha a hosszú a véleményed, én csak örülök neki!

      Fúúú...eszembe juttattad a fotózásos részt. Uram Isten, pedig olyan jó volt, hogy elfelejtettem.

      A lány elpirulása annyira idegesítő volt - és annyira nagyon lényegtelen a történet szempontjából, hogy ki is hagytam ebből az elemzés szerű izéből. Halálosan kiakadtam tőle, persze mások ezt nagyon "cukinak" és "vonzónak" találták.

      Sajnos én is hallottam, hogy valami filmet akarnak belőle csinálni, de én azt gondoltam, hogy akkor majd valami rendes forgatókönyv lesz, meg értlemes felvételek! Ezek szerint nem. Oké, akkor azt sem fogom megnézni. ^^

      Hát, nekem ők a kedvenc bandám, így arra nem tudok felelni elfogulatlanul, hogy miért kell ennyire erőltetni őket, mert őszintén szólva örülök, ha itt is, meg ott is felbukkannak, és bőven látom őket - de gondolom ezzel mindenki így van a saját kedvencével kapcsolatban.

      Ennek ellenére biztos lehetsz benne, hogy a pénz miatt van. Az őrültebbek, fél életüket odaadnák értük, és egy új fokra emelték a sasaeng kifejezést. Na, miattuk van nagyrészt. Meg azok miatt, akik pl erre a közelgő filmre PÉNZT ADNAK MAJD KI. Részvétem a családi kasszájuk miatt.

      A színészi képességeik nagy része eleve kimerül abban, hogy nekünk egy szerepet játszanak. Ahogy figyelem őket jó ideje arra jutottam, hogy ha Sehun kapna valami képzést, akár színészkedhetne is, de a többiekben nem látok semmiféle potenciált. D.O érdekes, mert egy fajta szerepet el tud játszani - sztem - egész jól, de valahogy nem látom benne azt, hogy más karaktereket is tudna-e. De lehet, h jó karakterszereplő lesz belőle, ki tudja.

      Nem voltál bunkó egyáltalán, örültem a véleményednek, őszintén! Remélem máskor is olvashatom. :)

      Törlés
  3. Te adod ki a silány munkát a kezeid közül szerintem meg! Gondolkozzál elöbb el mielőtt leírsz valamit vagy te leszel a hülye picsa..

    VálaszTörlés
  4. Névtelen hozzászóló :D milyen okosat írt, indokolni persze képtelen volt, gondolom egy megrögzött fan volt, aki annyira elvakult, hogy nem látja a fától az erdőt.
    Nos,én is szeretem őket,se erre én is megmondom, hogy SZAR! Az egész pontosan igaz, ahogy leírtad, de a durva, hogy én azon a csajok annyira felhúztam magam, hogy olykor szívesen megpofoztam volna... És nem azért, mert féltékeny lennék, ahogy sokan erre írnák, hanem, mert annyira irritál ez a határtalan butaság. Egyenként is kicsit nevetséges az egész. Mivel koreában tudtommal elég sokat kell teljesíteni, hogy emberszámba vegyenek és még az iskolások is éjjel nappal tanulnak, hogy jó helyekre kerüljenek be. Ez a csaj, pedig nem hogy ott, még itt is (ezt úgy értem, h itt a kicsit eszetekbeknek tanulni se kell egy gimihez akár) sík hülyének számít. De tényleg annyira buta és életképtelen, Ilyet épeszű férfi nem kedvel...
    A történet pedig baromi egyszerű és kiszámítható volt, egy szóval unalmas.
    Én teljesen egyetértek veled, megnéztem belepörgetésekkel egyszer és ez pont elég volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ne haragudj, hogy eddig nem reagáltam, de volt eg ykisebb fajta gondom a bloggal. Elnézést, még egyszer!

      Szóval: igen, ez egy förmedvény! A női főszereplő igazán ostoba, sokkal ostobább, mint kellene lennie. Az igazat megvallva, most hogy itt vagyok kinn, látom, hogy annyira nem áll messze ez az igazságtól, de ennyire azért még itt sem butuskák a lányok.

      Ilyet tényleg nem kedvelhet senki sem! És valhol mégis... Ha tudnád,hogy itt miféle lányok rohangálnak néha, iszonyatosan meglepődnél!

      A történet szörnyű volt, remélem letesznek a megfilmesítésről!

      Köszönöm szépen a hozzászólást, nagyra értékelem! :)

      Törlés
  5. LOL
    Nekem tetszett xd
    Lehet, túlságosan szeretem őket/fanolok rájuk, ki tudja. Persze azok az elpirulós részek nagyon idegesítettek, de a végére megszoktam (meg már addigra nem is volt sok belőle)
    AMÚGY Suho lábával kiderült, hogy mi történt, a rész végén volt, a preview után, gondolom akkor nem nézted végig:D
    ÉS amikor Chan beteg volt, és aludt, az nem visszemlékezés volt, álmában beszélt a nagyapjával -igen, tényleg- és ott mondta neki, hogy elvesztette a nyakláncot (a valóságban). Szóval régen ő nem hagyta el.:D
    Igazából szerintem ENNYIRE nem volt azért rossz, meg a Showtime se volt unalmas egyáltalán számomra - most mondhatod, hogy azért, mert fan vagyok, és hát igazad is van.:D Persze nem foglak azért szidni vagy utálni, mert neked nem tetszett (mint Névtelen xd), hisz' ez természetes. Ha nem eszed meg a paprikát, én meg igen, nem foglak vasvillával kergetni, hogy hogy merészeled - így most sem leszek mérges.
    Csak annyi, hogy én nem láttam ilyen szörnyűnek, élveztem is, a lány az tényleg síkhülye volt, de hát mit tehetnénk szegénnyel.(lol)
    Tudom, már régi ez a bejegyzés, de csak most találtam meg, gondoltam, leírom a véleményem:D még ha nem is válaszolsz xd
    Egyébként jókat röhögtem a beszólásaidon, mégha nem is értettem egyet, rohadt viccesek voltak xd
    Na hát ennyi lett volna, sok értelme nincs, ezért küldök egy virtuális hug-ot, hogy érjen is valamit, bye~~

    VálaszTörlés
  6. LOL
    Nekem tetszett xd
    Lehet, túlságosan szeretem őket/fanolok rájuk, ki tudja. Persze azok az elpirulós részek nagyon idegesítettek, de a végére megszoktam (meg már addigra nem is volt sok belőle)
    AMÚGY Suho lábával kiderült, hogy mi történt, a rész végén volt, a preview után, gondolom akkor nem nézted végig:D
    ÉS amikor Chan beteg volt, és aludt, az nem visszemlékezés volt, álmában beszélt a nagyapjával -igen, tényleg- és ott mondta neki, hogy elvesztette a nyakláncot (a valóságban). Szóval régen ő nem hagyta el.:D
    Igazából szerintem ENNYIRE nem volt azért rossz, meg a Showtime se volt unalmas egyáltalán számomra - most mondhatod, hogy azért, mert fan vagyok, és hát igazad is van.:D Persze nem foglak azért szidni vagy utálni, mert neked nem tetszett (mint Névtelen xd), hisz' ez természetes. Ha nem eszed meg a paprikát, én meg igen, nem foglak vasvillával kergetni, hogy hogy merészeled - így most sem leszek mérges.
    Csak annyi, hogy én nem láttam ilyen szörnyűnek, élveztem is, a lány az tényleg síkhülye volt, de hát mit tehetnénk szegénnyel.(lol)
    Tudom, már régi ez a bejegyzés, de csak most találtam meg, gondoltam, leírom a véleményem:D még ha nem is válaszolsz xd
    Egyébként jókat röhögtem a beszólásaidon, mégha nem is értettem egyet, rohadt viccesek voltak xd
    Na hát ennyi lett volna, sok értelme nincs, ezért küldök egy virtuális hug-ot, hogy érjen is valamit, bye~~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Én csak örülök, ha tetszett neked! Tényleg, szívből örülök, ha tetszett. Egyrészt, mert nagyon szeretem a fiúkat (a kedvenceim), másrészt pedig - és ez fontos -, mindenkinek más az ízlése!

      Még a fordítás előtt néztem, könnyen lehet, hogy félreértettem. :D Örülök, hogy kommentet írtál, és sajnálom, hogy nem válaszoltam eddig, de "szabadságon" voltam.

      Tényleg jó hallani, hogy vannak, akiknek tetszett, azt pedig pláne, hogy ÉRTELMES emberek is léteznek. :D Akik értik, hogy nem kell egyet értenünk mindenben. Én így is imádom a fiúkat, még ha ez nem is jött be. :D Minden véleménynek örülök. És a virtuális hug viszonozva! :D

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...