Bolond vagyok?

Most megosztok veletek valamit, amin már régóta jár a fejem.

Születésnap.

Miért azok kapnak ajándékot, akik a születésnapjukat ünneplik? Miért nem az anyák, akik világra hozták a gyermeket? Hiszen, ők azok akik ünneplést érdemelnek, ők azok akik - néha életük kockára téve- életet adnak nekünk.

Őket illeti dícséret, amiért a világra hoztak bennünket. Mi nem sokat tettünk. ( Jó... értitek mire gondolok :D)

Sokan nem tudják megérteni mit is akarok ezzel. De, én tényleg nem értem. Persze...ott van az anyák napja. Ill. ma van. De ez csak egy általános ünnep, minden anya számára. Szerintem sokkal személyesebb lenne, ha minden gyermek, a születése napján megajándékozná édesanyját.

Talán furcsa számotokra ez a gondolat, de számomra az az érthetetlen, hogy miért úgy van, ahogy van.

A névnapról nem is beszélve...

2 megjegyzés:

  1. Nos - mint ez is - a legtöbb szokás a hagyományokból nőtte ki magát. Születésnapkor valójában azt ünnepeljük, hogy megéltünk egy bizonyos kort. Elmúlt egy újabb év, sok szomorú és boldog percen vagyunk túl. Az ajándék marad meg a legjobban az emberekben, pedig a születésnap ajándék nélkül is születésnap lenne.
    Elvégre azon a bizonyos napon nem a születést ünnepeljük, hanem azt a kort, amit megéltünk és amit a hátunk mögött tudtunk. Lehetőleg mindenkivel aki mellettünk állt, aki közel áll hozzánk.


    Hogy minden évben ajándékot az anyának? Természetesen megérdemelné az általad említett érdemek miatt.

    Én azonban kicsit elcsépeltnek érezném. Én mindig úgy gondoltam erre, hogy aminek igazi érzelmi értéke van, azt a lelkünkben kell megbecsülni. Mindig úgy éreztem, hogy minél többet ajándékozunk, annál jobban elsikkad a lényeg. Arról nem is beszélve, hogy egy szerető anyának az a legnagyobb ajándék, ha a gyermeke tiszteli és szereti. Azt érezheti minden egyes nap, és nem csak az év egy napján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ebben egyet értünk! Nálunk nem is divat ajéndékozni. Teljesen egyet értek veled. Itt nem is ezt akartam hangsúlyozni, hanem azt, hogy ha már ez a "szokás", miért nem fordítva van. :)

      Mmint nem látom értelmét, hogy ilyen "hülyeséget" ünnepeljünk:) Főleg ajándékkal:)

      Mondjuk ezt is leírhattam volna:D:D

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...