2012 ~ MAMA Eredmények!

Nos, a MAMA hivatalosan is véget ért! Néztétek? Mi volt a véleményetek?
Hát az enyém...nos... nem is tudom, hogy fogalmazzam meg ezt kulturáltan. Hmmm KIBORULTAM.
Sok helyen, komolyan kiborultam! ( Már ami a végeredményeket illeti...magával a műsorral nem volt problémám...)

Nos akkor lássuk:

Legjobb új előadó: Ailee
Legjobb szóló tánc előadás: PSY
Legjobb lány banda: SISTAR
Legjobb " Közreműködés" által létrejött dal: Trouble maker
Legjobb tánc előadás- fiú banda- : SHINee
Legjobb tánc előadás-lány banda: F(x)
Legjobb vokális előadás: K.Will
Legjobb vokális előadás-banda: DAVICHI
BEST OST: EunJI & Seo In Guk~ All for You
Nemzetközi kedvenc: PSY
Legstílusosabb előadó: Gain
Guadrian Angel : Big Bang
Legjobb új ázsiai banda: EXO
Legjobb videoklip: Psy-Gangnam Style
Legjobb új előadó: Busker Busker
Legjobb kínai előadó: Timez
Best Global Female Group: KARA
Best Global Male Group: Super Junior
Legjobb rap előadás: Epik High
Legjobb férfi előadó: G-Dragon
Legjobb szöveg: Super Junior
AZ év előadója: Big Bang
Az év albuma: Super Junior - Sexy Free ann Single
Az év dala: Gangnam Style
Legjobb banda előadás: Busker Busker
Az MNet választása: B.A.P

Először is: még mindig fájlalom, hogy a T-ara nem kapott több jelölést.
Másodszor: Majdnem kitéptem a hajam, mikor Psy nyerte a legjobb tánc előadás díját... én... én... no comment. Szeretem, és becsülöm PSY-t mint előadót, de hogy a pacitánc nyerjen ebben a kategóriában, számomra nevetséges volt. Én ( mint mindenki tudja XD) BoA-ra szavaztam, és szerintem jogosan. Úgy vélem, megérdemelte volna a díjat.
Harmadszor: SuJu... ennyi díjat? Ennyit? Egy számmal? Hagyjuk inkább... ( Semmi bajom velük...de...de...)
Negyedszer: Legjobb videoklip? PSY? Nos ebbe nem igazán tudok belekötni, mert egy bizonyos szinten egyet értek, hisz üzenete volt. De... technikailag, és ami a képi világot illeti... hát, volt jobb is.
Az év dala, nos azt hiszem megérdemelten lett a Gangnam Style, de a klippel annyira nem értek egyet.
Best Global Band( mindkét kategória) egyikkel sem értek egyet. Nem vagyok képes mosolyogni, mikor meglátom, hogy ők nyertek. A Kara helyén a T-ara-t láttam volna szívesen, de hát mivel még jelölve sem volt...akkor sem őket választottam volna. A Super Junior helyett meg... hát...
Legjobb ázsiai új banda: EXO? Hát szerintem a B.A.P lett volna a helyes döntés. Tényleg szeretem az EXO-t, de ez nem azt jelenti, hogy elvakult is vagyok. A Mama című számuktól eltekintve egyik sem lett nagy sláger...ellenben a B.A.P-nek nem csak a promós dalaik jók ( és értelmesek...) hanem a lemezeik többi dalai is. Ismét no comment.
A BiG BanG győzelmeivel egyet értek nagyjából, nem igazán bánom a dolgot, végül is dolgoztak érte.
PSY többi három díjába sem kötök bele, hiszen azt hiszem rászolgált, még ha sokan csak hülyeségből hallgatják is a zenéjét. A tényen nem változtat: Rohadt sokan ismerték meg a K-pop-ot, és sok új (igaz) rajongót is szerzett.

Hát... tömören... azt hiszem ennyi lenne a véleményem.
Egyébként elégedett voltam a fellépésekkel, és tetszett is a show, főleg Chan bácsi ( Istenem, hogy megöregedett!O.o)
Hadd idézzem a szavait zárásképp:
" Fiatalok, ne adjátok fel az álmaitokat, mert valóra válhatnak: Mint az Övé( PSY). "

7 megjegyzés:

  1. Mivel ráértem ma, én is végignéztem. Csalódás nekem is volt bőven, hisz a szavazásnál nem ez látszott. Pl: Boa, akit szinte tutira győztesnek gondoltam. A legnagyobb döbbenet mégis a KARA győzelmével ért engem, na meg ugye PSY győzelme Boa helyett. Ő is úgy meglepődött, hogy alig akart kimenni átvenni a díjat, ha jól emlékszem. Amúgy ennyire jó volt idén a KARA?

    Gondolom aki nézte, az észrevette, hogy csak a díjazottak jelentek meg, vagyis előre tudhatták ki nyer. Kivéve PSY. :P

    Legalább Davichi nyert egy díjat, ennek őrülni kell. A műsor amúgy nem volt rossz, csak hosszú. (5 óra)

    Más: Lányaink ezalatt tettek egy kis túrát Vietnámban. Hát ott mi volt! Egyes hírek szerint 2000!!! ember várta őket a reptéren. Láttam pár videót meg képet, hát hisztérikus rajongók voltak bőven! A fellépések is jól sikerültek, mindenhol imádták a lányokat.
    MUSIC CORE fellépés is ezt bizonyítja. Elég csak hallgatni a nézőket. :D

    http://www.youtube.com/watch?v=CVKLjK0oSSs

    VálaszTörlés
  2. "A tényen nem változtat: Rohadt sokan ismerték meg a K-pop-ot, és sok új (igaz) rajongót is szerzett."
    Bocsáss meg, de ebben sajnos nem osztom a véleményedet! Bár így lenne! De sajnos a sajtóban elhangzottak és a saját tapasztalataim is mást mutatnak! PSY újra lehetőséget adott a világnak arra, hogy mutogassanak az ázsiai zenére: "nézzétek ezeket az idióta, ferdült embereket"!
    Az INDEX, az Origo, de számtalan Blog és a média több része is szinte kivétel nélkül kihasználta a lehetőséget arra, hogy rossz, lenézendő színben tüntesse fel az ázsiai zeneipart. Többet között kiemelték a fanatikus rajongókat, hogy mindenféle ajándékot küldözgetnek a kedvenceknek és még követik is őket mindenhová stb. Az előadók részéről pedig szintén PSY segítségével sikerült ferde képet mutatniuk, hiszen drogos múltja és balhéi miatt megkönnyebbülten mondhatták: Lám, lám! Ők sem különbek! Sikerült minden vélt és valós defektust kiemelni és felnagyítani.
    Azt gondosan senki sem írta meg, hogy a koreai közvélemény és média elítéli a balhékat és az erkölcstelen dolgokat a sztárokkal kapcsolatban, és hogy PSY-nek nem véletlenül sikerült csak ennyi idősen befutnia. De ha már ennél tartunk, említhetnénk ugye Jiyeon vetkőzős botrányát is, ami majdnem a karrierjébe került! Az volt az egyetlen szerencséje, hogy nem tudták egyértelműen rábizonyítani, ő van a videón. Az államokban is itthon is ettől csak híresebb lett volna...
    Azt sem olvastam sehol, hogy míg máshol (többek között sajnos itthon is) megy a sztárcsinálás egyik pillanatról a másikra, koreában a legtöbben évek kemény munkájával, gyakornokként kezdik, és a debütálásig hosszú az út (lásd. SNSD, T-ara stb.)!
    Csak negatív hangvételű cikket olvastam, és a blogok többsége (kivéve azt a kevés, régi KPOP fant) azzal kívánta felhívni magára a figyelmet, hogy a valóság helyett gúnyt űzött újra Ázsiából.
    Hogy van-e értéke PSY-nek mint előadónak? Persze, hiszen megnevetteti és ellazítja az embereket. De véleményem szerint egyáltalán nem lehet egy lapon emlegetni azokkal a tehetségekkel, akik a "feltűnési viszketegség" helyett minden nap keményen dolgozzanak, hogy mind zenében, mind vizuálisan minőséget adjanak a rajongóknak. PSY egy jó remek esélyt adott a

    Sajnos a MAMA eredmények is ezt igazolják. Írtam anno a szavazás postban, hogy fájlalom, hogy a tengeren túli (USA) bírák kezében legalább 60%-os döntési jogot adtak. Meg is látszik! A Gangnam style-nak minden díjat odaadtak, amit csak lehetett.
    A Super Juniorról inkább nem is mondok semmit... szerintem már kifejtettem ezen az oldalon is, mi a véleményem róluk.
    Csak annak örülök, hogy legalább a SHINee kapott díjat, de nagyon sajnálom a CN.BLUE-t és az F.T islandot, de sorolhatnék még ide jó pár fiú bandát, akik szerintem többet tettek le idén az asztalra.
    Nekem legjobbak a Girls' generation és a T-ara hiánya volt e legfájóbb. Egyetlen díj sem??
    Pedig én speciel régen hallgattam olyan jó mini albumot(már ha lehet annak hívni 7 számmal), mint amit a TaeTiSeo trió összehozott.
    A SISTAR mint a legjobb lány banda? Én ezt is erősen vitatnám...
    Ezt a díjátadót számomra - néhány kivétellel - a felszínesség jellemezte. Legyél a rajongók álom férfija/nője, vagy csak szimplán szenvedj feltűnési viszketegségben és nyert ügyed van!
    De mindez annyira már nem hat meg. Az OSCAR díj átadást és a Grammy-t már évek óra azért nem nézem, mert mindig a fent említett két jellemzővel bíró alkotás/színész/zenész kapja a legtöbb díjat.
    Mit is mondhatnék, ez nekünk, embereknek köszönhető! Hiszen a többségnek ez kell...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy fest, túl "élesre" sikerült a megjegyzésem! Ne haragudj! Nem az volt a szándékom, hogy téged bíráljalak! Csak az általam tapasztaltakat akartam megosztani. Az is igaz, hogy biztosan szerzett egy kevés új kpop fant ez a szám. Csak sajnos beskatulyázni is sikerült újra Koreát. Bár, ha arra gondolok, hogyha esetleg másképp sült volna el, és most lenne egy rakás újabb SUJU fan, abba még a fejem is belefájdul! XD

      A KARA szerintem azért kapott jelölést a nemzetközi címre, mert idén volt először ázsiai koncertturnéjuk...
      Én szeretem is őket, de hogy ők lettek volna a legjobbak? Azt azért nem hinném.
      Még az f(x) díjának is örültem, de ott is az a problémám, hogy szerintem közel sem az övék volt a legjobb tánc-koreográfia idén.

      Törlés
  3. Nem igazán értek a tánchoz, így a magam ízlése és tetszésérzése után megyek általában. A listában szereplők közül az f(x) volt a legjobb idén, én is rájuk szavaztam! A számot is nagyon szeretem. Két okból érzem kicsit falsnak ezt a győzelmet.
    1. Számomra az f(x) legjobb száma a NU ABO! A tánc egyszerre furcsa, érdekes, menő és különleges, akárcsak a zene. Egy kicsit tehát mindig ehhez próbálom mérni a lányok teljesítményét.
    2. Két csapatot és művet nagyon hiányoltam ebből a listából!
    T-ara - Lovey-Dovey
    Wonder Girls - Like This
    Véleményem szerint tánc és koreográfia-ötletesség szintjén mindkettő jobb, mint a listán szereplő bármelyik alkotás. A 4minute és a SISTAR jelölését nem is értettem. Oké, hogy ezekhez a számokhoz az ilyen mozgásvilág illik, de szerintem teljesen sémás és megszokott volt.

    VálaszTörlés
  4. Írtátok, hogy PSY miatt mennyire lenézik a kpop-ot, hisz az ember mindig általánosít sajnos. Főleg a magyar. Az én esetem például teljesen más volt. Koreával "természetesen" a Dae Jang Geum miatt kezdtem foglalkozni, mikor először vetítette a magyar tv, majd jött a YiSan, de hamar beértem a fordítást, így újabb sorozatokat kerestem. (Full House, The Legend) Ekkor már beszippantott ez a világ. És hogy jött ide a kpop? Filmzenét kezdetektől hallgattam, de mást nem. Aztán egyszer csak megjelent a magyar zenei csatornákon is a 2NE1! Tetszett, a nyelvet már akkor imádtam, szóval elkezdtem nyomogatni a youtube-on a mellette lévő számokat, és hát mit látok a 2NE1 és SNSD mellett? T-ARA Roly-Poly in Copacabana! :D Egyből megfogott a szám, a lányok egytől egyig helyesek voltak stb. Akkor jött ki a John Travoltás remix lemez, szóval Why are you being like this és az I Go Crazy Because of You után már végem is volt! :D

    http://www.youtube.com/watch?v=3Xolk2cFzlo

    Utána már nem volt kérdéses, hogy más lányzenekarok után is keressek, de a T-ara áll hozzám a legközelebb a mai napig!

    Mivel nagy Inuyasha fan is vagyok, japán számokat már régebben is hallgattam: Do As Infinity, Namie Amuro, Ayumi Hamasaki és BOA!!! Persze akkor nem is gondoltam, hogy koreai. :)

    Szóval azzal, hogy PSY ennyire sikeres lett én csak örülök, hisz ha csak a 0,001%-a is elkezdett keresgélni utána kpop számokat, az is hatalmas szám. És mellesleg ennél nagyobb reklám nem kell egy országnak, ezt ne felejtsétek el. Nemrég olvastam, hogy soha ennyi turista nem kereste fel még Dél-Koreát mint idén! Nem csodálkoznék, ha állami kitüntetést is kapna PSY!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, PSY-al kapcsolatban erre gondoltam én is! Azokra, akik "rendes" rajongók lettek. Azt viszont még mindig kifogásolom ( per pill a díjkiosztóval kapcsolatban), hogy ennyi díjat nyert. Az év dala, oké. Még a klipbe is belemegyek, ha nagyon kell, de a táncba soha:D

      NEEEE! Inu rajngó vagy?XD Én is az voltam!!!XD Do as Infinity és BoA is? ( Örömében vihogXD) Namie -chan-t annyira nem kedvelem, nem sok száma jött be, de aranyos lány, semmi kifogásolni valóm nincs benne:) Ayumi pedig, nos le a kalappal előtte. Igazán tehetségesnek tartom, bár az utóbbi időben nem sokat érdeklődtem felőle. Tőle leginkább a balladákat szeretem, talán a Sparkle az egyetlen kivétel.
      A T-ara pedig...hát erről nem hiszem, hogy sokat kéne beszélnem <3<3
      A magyar általánosítgatásról...meg inkább...nem is beszélnék... Néha elgondolkozok, hogy hogy élhet ennyi vak ember ezen a Földön.

      Törlés
    2. Ezekben igazad van! Ha "csak" párszáz újabb rajongót nyerünk, aki elkezd a keleti kultúrával foglalkozni, már azért megérte a dolog.
      Megmondom őszintén, a világnézetemet zavarja inkább a dolog. Gyerek voltam még, amikor elkezdtem foglalkozni a keleti kultúrával. Talán ezért van az, hogy az amerikai mentalitás nagyon zavar. A világsajtó pedig imád hülyét csinálni a keletiekből pénzügyi okok miatt. Ez sajnos nem csak a zenére, de amúgy mindenre igaz!
      Én is Japán kultúrájával kezdtem, te is tapasztalhattad ezt valószínűleg. A világ szemében a japánok perverz, elvakult és ostoba emberek. Minden országnak és kultúrának vannak furcsaságai, és erkölcstelen dolgai. Rossz és erkölcstelen emberek vannak mindenhol. De egy ország általában elképzelései az életről, na az egészen más.

      Mint ahogy írtam fentebb is, ha nyugaton pornófilmje van a hírességnek, egyből megdobja a népszerűségét. Na akkor ki is az erkölcstelen?
      Elnézést, hogy zenei blogon osztom meg ezt a nézetet, de meggyőződésem, hogy "kedves nyugati barátaink" keményen terjesztik a retardáltságot, és a pénz és hírnév érdekében mindent megtesznek! Színhús ruhát vesznek fel, lecsúszik a melltartó előadás közben stb.

      És persze annál is jobban zavar, hogy Korea és Japán egyre inkább követendő példának tekinti ezt a hozzáállást. Bárkit és bármit eltaposni, csak pénzt keressünk vele és híresek legyünk. Nem számít, ha "kurvaként" tekint ránk a világ, csak meglegyen amit akartunk, bármi áron.

      Ezek azok a dolgok, amelyek jelei minden nap kétségeket ébresztenek bennem, és amelyek elszomorítanak.
      Lehet, hogy maradi felfogás, de egy sztár legyen tiszta. A gyerekek és nagyon fiatalok felnéznek rájuk, és ők nem tudják még úgy felfogni a dolgot, hogy: "kit érdekel, mit csinál, a zenéje tetszik!"
      Ők ezt követendő példának tekintik!

      Másrészt viszont, számomra a zene érzelmekből és művészetből áll. Olyan előadó/dalszövegíró érzelmeire pedig nem vagyok kíváncsi, aki bárkire rátapos, csak híres legyen.

      Elnézést, úgy fest, megint sikerült jó hosszúra nyújtanom a mondanivalót...

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...