컴백시간! 소녀주의보 | 피.오.피 | 마이틴 | 드림캐쳐 | 몬스타엑스 | 라붐






Hát sziasztok! Először is elmondom, mit érzek ezzel a héttel kapcsolatban:


너무 너무 행복해.말로 표현할 수 없다.

Nos, ezt érzem! Most pedig remélem mindenki utána fog nézni, hogy ez mit jelent. (Tudom, hogy nem, de azért remélem mégis.haha) 

Szóval, akikkel ma fogunk foglalkozni: Girl's Alert, P.O.P, MYTEEN, Dreamcatcher, Monsta X, Laboum, na meg persze a kimaradt WJSN. 

Essünk is neki! 

Az első legyen a Laboum!

A lányokat szeretem. Nagyon. Egészen a debütálásuktól kezdve kedveltem őket, s a zenéjüket is. Mondjuk a kedvencem tőlük az Aalow Aalow (nem hiszem, hogy ez meglep titeket, haha), s valahol mindig vártam, hogy valami ilyesmivel térjenek vissza. Erre sajnos nem volt még példa - bár, megértem, hiszen nem sokan kedvelték a dalt. Most viszont ismét itt vannak, lássuk mit hoztak!




Hát, nem is tudom. Kellemesnek kellemes, nem mondom, hogy nem. A kedvencem lesz-e? Na, nem. Elsőre egyáltalán nem fogott meg - ami sokszor jó jel -, mikor már többször próbálkoztam vele, kezdtem ráérezni a hangulatára, néha elkapott a ritmus, de még mindig nem... nem megy, nem tudom megszeretni, egyáltalán. 

Aranyosnak aranyos, de... lenne egy kérdésem.

Ezt most miért kellett? Az előző dalukra úgy kellett a rajongóktól pénzt kuncsorogniuk, s amint szereztek egy keveset, máris el kell verniük egy középszerű dalra, amivel több mint valószínű, hogy nem nyernek semmit sem, sőt, még egy klipet is kötelező volt forgatni hozzá? Ha annyira meg akarták ajándékozni a rajongókat, elég lett volna egy dal, remek szöveggel. De most mondjátok meg, mire volt ez jó? 

A "visszatérés" helyett, készülhettek volna egy tényleg ütős albummal - mert hogy az még nincs nekik ugye -, egy jól átgondolt koncepcióval, ami megragadja az emberek figyelmét, s több remek dallal! De nem, erre kellett elverni a pénzt, gratulálok. 

Mert nem rossz, nem azt mondom. Azt mondom, hogy talán egy kicsit a körmére kellene nézni a vezetőségnek, mert ez egy nagyon rossz ötlet volt. Mondjuk, ez csak az én véleményem, nem kell komolyan venni. Lehet, hogy tényleg bíznak benne, hogy sikeres lesz ez dal, tudjátok, az EXO, a Red Velvet, a Black Pink (stb.) mellett is. Hát, ha ők erre látnak esélyt, én nem állok az útjukba. 

A dal: 
10/7 


 A következő legyen a Girl's Alert! 


Kik is ők? Hát, őszintén szólva... nem igazán tudom. A Soribada csatornájára lett feltöltve a videójuk (ebben az évben ugye új díjátadót is szerveznek, mint a MAMA és a Melon), szóval... gondoltam rákattintok. Nézzük mit kaptunk:





Én... én... nem tudom mi ez. 


Olyan, mint egy GF 2.0 - amivel nagyjából nem is lenne problémám -, de közben érzem, hogy valami baj van vele. Mármint, a hangok okésak, csak épp nem illeszkednek a zenére. Mármint... értitek miről beszélek? A dal nem lett rendesen "megszerkesztve" (jó ég, miért nem vagyok tisztában ilyen szakfogalmakkal? Mindegy, Manami béna. :D), ha ez így érthető... Valami nagyon nincs rendben magával a számmal. Talán nem volt elég pénz? 

Próbálok kedves lenni, de... de... mi ez? Aranyos meg minden, de... öhm, nagyon kevés. Mondjuk lehet, hogy nemsokára valami jobbal térnek vissza. Várjuk tárt karokkal!

10/4



A következő legyen a Dreamcatcher! 

Ó MÁJ GÁD! Végre, végre visszatértek (mondjuk nem tudom mikor szoktak aludni) a kedves kis boszorkányaink (és mennyire örülök, hogy úgy tűnik igaznak bizonyul az elképzelésem, amit régebben osztottam meg veletek). Lássuk: 




Azt a mindenit, ez gyönyörű lett. Látjátok, így kell kezelni a pénzt, amit kerestek (khm)! Mert, ez ám a fejlődés. Most ezt vessétek össze az első videójukkal, de tényleg. És még egy év se telt el! De ami a legjobban megdöbbentett, és egyben boldoggá is tett, az a mini album - de erről egy kicsit később. 
Na de, beszéljünk egy kicsit a klipről. 

Várjatok, először... ezt meg kell mutatnom. Ugye, mikor a klip elkezdődik, itt van ez a kép: 


Mikor először megláttam, hangosan felröhögtem. Mármint, egyem meg a szívüket, ott álltak kis cukin, aztán bevágták ezt a 'menő vagyok, most kinyírlak és egyben tangózni fogok' lépést és én meg... nem bírtam. Nem tudom, hogy nektek feltűnt-e ez, de soha nem tudok mosolygás nélkül elmenni mellette. 

Khm. Tehát...

A lemez címe Prequel, vagyis Előzmény. Ahogy azt sejthetitek is, ez nem véletlen. Most végre megtudjuk, hogy ártatlan kislányaink miképp váltak azzá, amit az első képt videóban láthattunk. De kezdjük az elejétől. Láthattunk egy csoport iskolás lányt (a lányok nyilatkoztak a klipről, bár nem voltak túl bőbeszédűek, annyit tudunk, hogy egy bentlakásos iskoláról van szó), akik jól szórakoznak, kis kedvesek (bla bla bla). Mikor is JiU meglát egy pókot, majd úgy dönt, hogy összeszedi és beviszi az épületbe (ott törtem volna el a kezét). Nos, innentől kezdve, nézzük azt, szerintem milyen sorrendben történtek az események. Ezek után magyarázatot adok rájuk. 



JiU észrevette a pókot.


A pók is észrevette JiUt.


JiU beviszi az épületbe (ott vertem volna bele a fejét a tükörbe. Ó igen, a tükrök. Látjátok őket, igaz?


Csak mert úgy tűnik, valaki más épp a tükörből néz vissza.


Mondjuk ő?


Micsoda megkönnyebbülés, hogy láthatom az állatot...


Ismét, a tükörből láthatjuk a lányokat, megérkezett Yoohyeon, s elhívta  JiU-t.


Ezek után látjuk a lányt a padláson. Érdekes, ő az egyetlen tag odafenn.


Majd visszatért, s megégette a pókot. 


Eljön az éjszaka.


Valaki igen virgonc kedvében van, s sétára indul. Lefelelé a padlásról.



Békésen (na jó, nem) alvó Gahyeon, aki nem sokáig alszik...


Az egyik lány a szobájához lép, majd lekapcsolja a villanyt, s be is csukja az ajtót. 
Ki lehet az, és mit akar? Hm.


És szereti halálra rémiszteni, vagy épp befolyása alá vonni a fiatal lányokat.


Aztán tovább sétálgatni a házban... Miért is? Talán csak nem a következő áldozatra várva?


Mondjuk Handong-ra? Lehetséges.

*


Egy éjszaka zongorázó JiU...


És egy másik (az eredeti) JiU akit enyhén kiakaszt, hogy saját magát látja. Ezek után menekül.


De hová?


Először talán ide, segítségért. De úgy tűnik, már késő.






Így hát, inkább bezárja a kapukat, mert bármi is történt, inkább maradjon benn, mint jusson ki.


"Csapdába estem egy rémálomban" 



Szóval, mi is történt? Nos, íme a teóriám. Nem tudom mennyire lesz őrültség, de... nézzétek el. Ez jutott egyből eszembe. 

A lányok egy bentlakásos iskolában éltek (ez ők maguk állítják). Az iskola padlásán élt az a gonosz, hm, mondjuk, hogy lélek. Viszont, az a kis pók is ott tartózkodott, melyet JiU elfogott. Mi ebben az érdekes? A legendák szerint az álomfogókat egy pók készítette - szüntelen szőtte a hálóit, hogy a rémálmokat, a gonoszt távol tartsa. Azonban JiU elfogta a pókot (ami rémisztő mód pont úgy látta a közeledő lányt, mint ahogy a lány látta őt.) Abban a pillanatban, hogy csapdába esett, a gonosz lélek szabadabban járhatott, kelhetett - gondolom -, majd ki tudja hogy, magához hívta (felcsalta) Yoohyeont, aki először ugyan megijedt, és elrohant: 



Végül nem menekülhetett, sőt segédkezett...


Ahogy a klipben látjuk, visszatért, majd megégette, megölte a pókot, az egyetlen dolgot, ami távol tartotta a gonoszt. Nos, ezek után a lény sorban "levadászta őket". Úgy vélem, megölni nem ölte meg őket - Dami itt lépett közbe, nekem úgy tűnik. JiU rájött mi történik, Damihoz fordult, majd bezárta az épületet, amit később hotelként nyitottak meg újra... S ugyan a gonosz nem juthatott ki többé, de ők maguk sem, elveszítették a szabadságukat. 


Tádá, vége. :D

Na szóval, a klip nagyon tetszett, és tényleg gyönyörű is! A képek, a vágás, a színek, minden nagyon szépre sikeredett, le a kalappal! Pláne egy lényegében debütáló bandától, ez nagyon nagy szó.
És a zene! Bár sokkal, hm, könnyedebbre sikeredett mint a többi, ha belegondolunk, hogy a történet előzményként szolgál, nem hibáztathatjuk őket + ettől még remek lett. Nekem... tényleg nagyon tetszett.

De van ám egy albumunk is. Hallgassuk meg: 



Tudjátok mi tetszik benne a legjobban? Hogy 5 teljesen új számot kaptunk. Mert most na, rápakolhatták volna az első kettő dalt is (oké, egyrészt nem lett volna logikus, más részről pedig mégis). De nem, egy egész, tökéletesen friss albumot kaptunk, ami miatt nagyon büszke vagyok rájuk - tudják mibe kell fektetni. A számok jól sikerültek, a Wake Up kivételesen jó lett, lehetett volna promós dal is (úgy hallottam sokat tanakodtak, hogy melyiket válasszák), de jól döntöttek, mikor a Fly High-t választották. Sokkal jobban illik a szöveg a történethez. 

Őszintén megmondva, teljesen elégedett vagyok. Ez egy banda, ami csak most debütált (oké, oké...), szóval ennél többet egyszerűen nem várhattunk tőlük, a maximumot hozták. Teljesen új stílus, érdekfeszítő történetek, hozzájuk passzoló szövegek, remek videók, jó hangok, érdekes tánc. Mi kellhet még? Ennél többet egy banda se tud ajánlani, ebben biztosak lehetünk. 


A dal: 
10/10
Az album: 
10/10



Hm, a következő banda a P.O.P lesz. Egy frissen debütált együttesről van szó - ha követitek a yt csatorna frissítéseit, akkor láthattátok, hogy 2 dalt is lefordítottam (a többit is akartam, de nem volt időm). A lányokat szemmel tartottam már egy ideje, s meg is mutatom miért kellene nektek is. Nem kertelek, előre megmondom, a P.O.P az egyik kedvenc debütáló bandám lesz ebben az évben. De nézzük csak, miért vártam a színpadra lépésüket. 





Vagy: 




Nem tudom, hogy mikor hallottam ennyire jó, debütáló bandát. A harmónia amit mutatnak, nem vicc. Ezek a lányok 100%-ban készen állnak arra, hogy megmutassák mit tudnak. De nem csak emiatt a két videó miatt, hanem az összes többi miatt is! Több tagnak meglepően egyedi, és gyönyörű hangja van.


Alig vártam hát, hogy végre megtudjam, miféle dalokkal rukkolnak elő az első albumuk megjelenése alkalmából. 


Lássuk: 




OMG. Ez retró! Ez tényleg retró hangzás! Ugye ti is halljátok? Nagyon boldog vagyok, ÚR ISTEN!


És k.va mérges.


Hát ne haragudjanak már, de azok után, hogy hallottam a hangjukat, hogy mire képesek, ezzel akarják kiszúrni a szememet? Hát besírok.

Igazából... én tényleg szeretem, élvezem a dalt, nem is kicsit. De belegondolva, ennél sokkal többre képesek, ezek alapján a legtöbben csak egy zs-kategóriás ciki bandának nézik őket. Ezt nagyon sajnálom, és remélem, hogy az emberek egy kicsit utána fognak nézni az együttesnek, mielőtt döntenek a sorsuk felől. Én őszintén hiszem, hogy nagyon-nagyon sok lehetőség rejlik ebben a bandában, tényleg rettentő tehetségesnek találom őket. 

A klip maga szintén tetszett, aranyos volt, de valahogy mégsem. A ruhák kifejezetten bejöttek, tényleg nem volt vele semmi problémám. 

És ahogy említettem,van egy albumunk is (csak panaszkodnom kellett, látjátok?xd)




Én ezt... kedvelem... Vannak hibái... de szeretem. Még az intro is remek lett, pedig ez azért elég nagy szó. Nekem nem okoztak csalódást - mégis, félek, hogy mások csak legyinteni fognak. Holott szerintem tényleg nagyon jól. A Secret Diary valami csoda, itt is a retró hangzás az, amitől eldobtam az agyam! Ime a SNUPER női változata. Hát lehet a kicsi kis szívem ennél boldogabb? (Mondjuk ha az EXO újracsomagolt verziója belopná magát a szívembe...khm.) Nem hiszem. 

A 한 걸음씩 걷기 | Lépésenként haladva... ó, a szövege rabolta el a szívem, mert a zene maga annyira nem tetszett (maga a zene, a hangokkal nem volt bajom). Bele tudnék kötni... de nem fogok. Még kezdők, meglátjuk mi sül ki belőlük.

A Yip Pee (azon kívül, hogy folyton azt látom, oda, hogy "pisi") tetszett, hm, elmegy. Egy kicsit játékosabb, mint a többi, de egész kellemes. 

A Memory ismét egy retró dal, s milyen kellemesre sikeredett! Nem lesz a kedvencem, de azért jobb mint az előző kettő. Lassú, de nem úgy, ahogy sok másik. Megvan benne minden, amire szükség lehet, dallam, hangok, kellemes ritmus. 

Secret Diary > Catch You > > > > Memory... ennyi... 

Ha őszinte akarok lenni, a Favorite debütálása sokkal jobban tetszett. Imádom, még mindig, nem tudok kinőni belőle. Amint elindítom (naponta... *kínos sóhaj*), nem tehetek róla, de a "halmeonideul ibeul ttara" részt várom egész végig, majd ordítom (ének akar lenni, csak... nem tudok énekelni) is. (*még kínosabb sóhaj*)

Ó, jó ötletem támadt! Hasonlítsuk össze őket: 






A két klipes dal egyformán tetszik (kicsit húzok a P.O.P felé, mert...ah...retró...). A hangok azonban valahogy élettel telibbek a Favorite előadása során. Nem igazán tudnám megmondani, hogy melyik tetszik jobban. Szövegileg a Favorite (mert jóóóval érdekesebb, nincs tele klisékkel), de amúgy, hm, nem tudom. Ti mit gondoltok?

Viszont, a Favorite lemeze mérföldekkel jobb lett, minden szám remek, sőt (!) még a hangjukat is kiemelik a dalok, megmutathatják, mennyire jól tudnak énekelni, és érzelmeket kifejezni - nem úgy, mint a P.O.P esetében, ahol azért sokkal nehezebb nem pusztán a "cuki lányokat" látni... 



A dal: 
10/10
Az album: 
10/7



A következő, és a mai utolsó lány banda a WJSN lesz. Egy kedves olvasóm figyelmeztetett, hogy ez sajnos kimaradt a sorból, mikor ott lett volna az ideje (kitöröltem szerintem véletlenül, mikor egy klipet illesztettem ve a html lapra, előfordult már). Köszönöm, hogy szóltál! :) Őszintén... kicsit elbizonytalanodtam... Úgy tűnik, az előző számukhoz sem írtam semmit, szóval most tanácstalan vagyok, melyikre utalhattál. Bár, belegondolva... ugyanaz a véleményem mindegyikről, úgyhogy... 





Hm, hát, hm. 




Miéééééééééért? Most miééééért? 


Én kedvelem ezt a bandát. Én tényleg sokat vártam tőlük. A Secret az egyik legjobb KPOP dal, amit hallottam. Még a mai napig élvezem, nem untam meg, egy kicsit sem. Aztán az I Wish is egész jól sikerült, a Happy lemezen pedig a Miracle kb. Secret 2.0 lett. Ezeket imádom (de a Secret a favorit), viszont se a Happy, se ez... nem jött be. Nem akarom, hogy rátérjenek erre a tipikus cuki pop vonalra (bár a koreai reakció inkább a Happy-t preferálja, én úgy vettem észre) - nem, nincs bajom a cuki zenével sem, de annyira elvarázsoltak a Secret - I Wish világával, hogy nem tudom elengedni azt. 
Oké, a Kiss Me csak egy reklámhoz készült dal (ami sok dologra magyarázatot ad), de a Happy nem. A Happy... nekem elég nagy csalódás volt. Még a klip se ért az előző kettő nyomába. Őszintén... a S és az IW egy egész misztikus világot épített fel, csodás képi világgal! És nem, nem azt mondom, hogy örökké ragadjanak ennél a pontnál, azt mondom, hogy ha ilyen magasra teszik a mércét, akkor nem adhatnak ki valami ilyesmit, ilyen hirtelen. Vagy... megtehetik, de nem mindenkinek fog tetszeni - jó ég, mintha valaha tudomást szereznének arról, hogy mi a véleményem. Bár, nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék... 

Se a zene, se a videó, semmi sem tetszett igazán. Nem lelem örömömet a dalok hallgatásában, a klipeket kifejezetten unalmasnak találom (főleg az előzmények miatt).

Viszont volt egyetlen kép, ami mindig megmosolyogtatott: 


Hát ez eszméletlen cuki lett, és nagyon is igaz! Ne keserítseketek el, hogy ez csak velem történt még meg. (Ha igen, szééépen lassan engedjétek el a fületek mellett a megjegyzésem, és hagyjátok hogy egy kő alá másszak meghalni szégyenemben. haha)



A dal(ok)
10/6




Most pedig haladjunk tovább, következzenek az urak!


Először is, a MONSTA X. 


Nos, a fiúk előző száma nagyon tetszett, szóval nagyon mertem remélni, hogy ezúttal is valami olyat adnak ki, amivel elvarázsolnak. Nézzük meg, siekrült-e nekik!




A dal jól sikerült! Nagyon kis édes lett. Hogy Wonho mennyit fejlődött, az eszméletlen! A hangszíne mindig nagyon kellemes volt - szerintem -, de most már ki merem jelenteni, hogy tényleg nagy lépést tett, és a Monsta X énekesei közé sorolom, teljes mértékben. 

Viszont. Én őszintén sajnálom, de Minhyuk részei nagyon nem tetszettek. Nem tudom, hogy mi csúszott félre, de a hangja annyira erőtlennek, annyira gyengének hangzik, mintha valaki fegyvert nyomott volna a fejéhez, hogy énekeljen, mert magától nem volt kedve hozzá. Bár nincs sok része, de azok se tetszettek igazán. 

A dal nagyon kellemes, olyan kis nyári dal - de nem hiszem, hogy ezzel nyerhetnek bármit is. Nem elég jó egy promós dalnak, szerény véleményem szerint. Nekem tetszik, tényleg, de nem elég jó... + ugye most itt van az EXO pornódala is, szóval nem, biztosan nem fognak trófeával hazatérni. Vagy... ezzel nem is fognak fellépni? Most kicsit ostobának érzem magam, gyorsan rákeresek... [öt perc elteltével] Igen, jól sejtettem, ez csak egy sima ajándék dal, nem kerül promózásra. Oké, akkor minden rendben van. Egy könnyed (és naaaagyon furcsa szöveggel megáldott) nyári dal lett, ami így okés is. 


Ó igen, a klip! Nagyon aranyos lett, kifejezetten tetszett! A promós képek pedig... azta! Hát még sok ilyet (képet)!


A dal: 
10/8,5


A következő együttesünk a MYTEEN lesz. A fiúk szintén most debütáltak, az Amazing című dalukkal. Nézzük meg: 



Öhm... khm... én vagyok az egyetlen, akit ez erősen emlékeztet a Seventeen-re? Mondjátok, hogy nem! Nem akarok szemét lenni, vagy ilyenek, de engem tényleg nagyon emlékeztet a 17-re. Talán a Mansae és az Aju Nice-ra is egyben. Nem tudnám pontosan megmondani, hogy miért, de... nem tudom szépíteni a dolgot, tényleg hajaz rá (véleményem szerint). 


Ha ettől eltekintek, hm, nincs semmi baj a dallal, szerintem aranyosra sikeredett. Nem vett le a lábamról, de kellemes hallgatni. A klip is okés lett... ez se nyűgözött le, de elment. 


Viszont. Viszont! Az album: 



Háromszor is meghallgattam egymás után, teljesen észrevétlenül. És nem azért, mert annyira egyformák lennének a dalok, hanem azért, mert nagyon jól sikerült az egész lemez. Kivételesen jó lett egy debütáló bandához képest! A hangok, a zene, a rap, minden nagyon tetszetős, sőt, még annál is több! Tényleg csak ajánlani tudom, mert kiemelkedően jó egy friss bandához képest.

Ott a Hyper, az 이 동네 왜 이래 | Mi van ezzel a környékkel?, a 꺼내가 | Kivenni / kiforgatni, a Mr. Misery, a 19.20, a Day by Day... MINDEN SZÁM! Nincs kivétel, mindegyik nagyon jó lett. Ledöbbentem, teljesen ledöbbentem. Ezek között még az Amazing is elfért, sőt, teljesen elfedte a többi zseniális szám, ennek az egynek a hibáit. 


Én őszintén mondom, nagyon meglepődtem a minőségen. A zenék iszonyatosan jól sikerültek, de nem csak a hangzásuk, de ahogy el vannak készítve... minden passzol, minden a helyén van. Nem viccelek, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!



A dal: 
10/7

Az album: 
10/10 + 5



Ennyi lenne mára. :) Ti mit gondoltok róluk? Várom a véleményeket, mint mindig. 

További szép estét! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...