컴백 시간! 마마무 | 뉴이스트 | 레드벨벳 | 민호 | 더보이즈



Sziasztok! Itt lennének a múlt hét visszatérői. :)

Velük foglalkozunk: Mamamoo, Red Velvet, Lovelyz, Mino, The Boys és a Nuest W.

Lássuk is!



I. MAMAMOO



Na akkor, a lányokat szeretem, ez egészen nyilvánvaló lehet számotokra. A dalaikat is szinte mind imádom, már a legelsőtől fogva. Ugyan az albumok nem mindig jönnek be, de ettől függetlenül, remek visszatéréseik vannak, ez tagadhatatlan. 


A Wind Flower is egy ezek közül. Nem csalódtam, remek dal lett, tökéletes folytatása a Starry Night c. daluknak, csak épp jóval lassam, melankólikusabb verzióban. A szöveg szintén jó, és a videóval sincs semmi különösebb bajom. De. Nem is tudom. Tetszik a dal, de egyszerűen... mintha nem jönne át annyira, amennyire kellene. A Starry Night sokkal jobban megfogott, már elsőre is. Ez a dal is jó, tényleg, csak... nem is tudom. Nem igazán vagyok képes megfogalmazni mit is akarok mondani. 


Szeretem a dalt, de vagy több idő kell, hogy tényleg feledhetetlennek érezzem, vagy nem is tudom... Pedig nagyon érzelmes, jó a szövege, és nekem a klip is tetszik (pedig több helyen is mondták, hogy túl sok nekik ez az egész, és nem illik a dalhoz). Az tény, hogy nem olyan jó, mint a Starry Night (bár ez is teljesen szubjektív ugye), de azért nekem okés. 


Nem tudom hát mi a bajom vele. Egyszerűen nem mászott bele a fülembe? 


Itt az albumunk: 




Na ez viszont remek lett! Te jó ég, talán az egyik legjobb Mamamoo lemez, amit hallottam, valaha. A No more drama, ó te jó ég. Nekem sokkal jobban tetszett volna (teljesen őszintén) promós dalként. Tudom, hogy a Mamamoo szereti az egy évben kiadott dalokat egymáshoz passzintani (ami rendben is van), és a Wind Flower sokkal ibkább beleillett a képbe (+ a Starry Night elég népszerű is volt), így megértem a döntést. De valahogy a többi dal izgatottabbá tett, mint a WF. Sokkal. 


Ez a visszatérés most így egészében, hm, nem lett a kedvencem. Jó lett, tényleg, semmi baj vele, és mégsem érintett meg annyira, mint kellett volna. Nem éreztem azt a varázst, amit pl. a Starry Night esetében (de a mostani albumot jobban szeretem). Olyan, hogy mikor rákattintok, szívesen hallgatom, és tetszik is, de amikor mást keztek el hallgatni, eszembe se jut visszatérni hozzá. Sajnos. 


A szám: 10/8
Az album: 10/9




II. Red Velvet





Hát. 

Hm.

Nem tudom.


Ha őszinte akarok lenni, nem tudom mit érzek. Nevetséges, de össze vagyok zavarodva, de teljesen. 
Igen, egy dal összezavarta a gondolataimat. Nem is értem, tényleg... Én komolyan mondom, nem értem miféle kapcsolat fűz a dalhoz. Annyi biztos, hogy nagyon érdekes, és el tudom képzelni, hogy a jövőben megszeretem, de most még nem, nem vagyok odáig érte. De nem is utálom, nem irritál, semmi rosszat (a sikításon kívül) nem látok benne, sőt, inkább kellemesen furcsa. Különös, birizgálja a fantáziám, és sokszor, nagyon sokszor éri el, hogy visszamenjek, és meghallgassam, megnézzem a klipet is. Különös. Ez egy nagyon jó dolog, ebben azt hiszem megegyezhetünk igaz? Oké. De egyelőre akkor sem tudom, hogy mit érzek... szerintem még értékelni se tudnám, hogy megmondjam az igazat.


Nézzük inkább a lemezt: 




Na ez... ez... REMEK lett. Ez csodás. Jó ég, ez valami zseniális. Fú hallátok, ez... 


Meghallgattam, és: 


Csak hallucinálok, vagy tényleg egyre jobbak a lányok lemezei? Itt már rényleg minden egyes számot imádok. De TÉNYLEG. Hát hogy lehet ezeket nem szeretni? 

MINDEN EGYES DAL REMEK. De nem csak szórakoztatóan jók, hanem tényleg, zeneileg és vokál tekintetében is csodásan teljesítenek - és itt nem kizárólag Wendyre gondolok (személy szerint Seulgi a kedven hangom a bandából), de konkrétan mindenki mintha még fejlődött is volna. Ezt mondjuk nehéz volt elképzelnem, de tényleg így érzem. 

Jaj nagyon szeretem ezeket a lányokat. Tényleg csodásan különleges lemezeket dobnak össze (nekik), és valahol tovább viszik az f(x) stílusát is, még ha nem is teljesen. (Az f(x) sokkal inkább az NCT-ben bújik meg, szerintem.) Már csak ezért is nagyon közel állnak a szívemhez, mert mindig valami nagyon különlegeset csempésznek vele a salokba, minden egyes visszatéréskor van egy remek koncepció, és ahhoz számos csodás dal. 

Ez most sem volt másképp! Hallgassátok a számokat! 

A dal: 10/ -
A lemez: 10/10 (ha nem számolom a promós dalt) 
10/7 (ha számolom, jelenlegi állással)



III. LOVELYZ





Mély sóhaj. 


Én annyira szeretném szeretni a lányokat. Miket beszélek? De ez a dal. Nekem nagyon nem jött be. 

Egyszerűen teljességgel feledhető volt. Néha már nagyon elegem van ebből a csecsemőhangzásból, de komolyan. Szeretem őket, és vannak köztük megdöbbentő énekesek, cukipofák is, de már kicsit tényleg sok ebből a tökre egyforma hangzásból. 


Én ennél többet nem tudok mondani, még a klip is... áh, könyörgöm, kezdjenek velük valamit!




Oké, itt tényleg csak ugyanazt tudom elmondani... Akármelyik albumukra ráférnének.
Én ehhez nem nagyon tudok mit hozzátenni. Nekem ez már picit tényleg unalmas, minden harmadik hónapban ugyanazokat a hajlíásokat, effekteket, és dallamokat hallani. 


Lehet, hogy nem szép amit mondok, de egyszerűen ennek már lejárt az ideje a szememben.

Ha nektet tetszik, tényleg örülök, de nekem... nem.


A dal: 10/5
A lemez: 10/5
MOST PEDIG JÖJJENEK AZ URAK!



I. MINO





Őszinte leszek, pedig ez nem egy túl... hm, népszerű vélemény: soha nem szerettem igazán a Winnert, és Minot se tartottam a kedvenc rapperemnek. Mióta Taehyun kilépett, szinte minden megváltozott. A dalokat, amiket régen nem szerettem, most felváltották azok amik még az év végi listámra is felkerültek. Ám ezek után sem... nos, nem mondhatom, hogy kifejezetten szerettem volna Minot, se azt, ahogy rappel. Egyszerűen nem. Nem azt mondom, hogy nem tehetséges, mert ez ostobaság volna. De most ez is egy olyan dolog, mint hogy hallod, ha a két énekes remek, és mégis az egyik hangszíne sokkal jobban tetszik, vagy épp a másik megérinti a szíved -- és mégis, mind a kettőnek remek a technikája. 


Én a YG-n belül egyetlen rappert szeretek, az pedig Bobby. Akármilyen is legyen a való életben (nem sokat tudok róla, de hallottam, hogy eg "beképzelt gyökér" - ám nem tudom, hogy ez mennyire igaz), ha kinyitha a száját, én csak... Oké, ezt nem részletezném, na meg nem is ide tartozik - csak mint mindig, egy csomó felesleges semmisgről beszélek. 


A lényeg, Mino neeeem tartozott a kedvenceim közé, főleg ezzel az álmosító, betépett hangjával (és ez nem sértés, egyszerűen ilyennek hallom)... Nem voltak nagy elvárásaim (sőt). Aztán meghallgattam a dalt, és nagyjából minden második másodpercben










Ez a dal olyan durván szexuális, hogy majdnem rosszul éreztem magam tőle - teljesen jó értelemben. Éééééés ez még engem is meglepett, higgyétek el! Mindezt úgy, hogy a klipben cseppnyi pucérkodás nincs, a képsorok és a szöveg is nagyon okosan utal arra, amire szeretne. Egyszerűen nézem, nézem, egyre csak nézem és azon kapom magam, vagy jó húsz perce a videót bámulom. 


A dalszöveg pedig zseniális. Ó te jó ég, néhol tényleg a BTS tagokká váltam a fenti gifről - a dal címe: 아낙네, mi egy régi szó, és nem is menyasszonyt jelent, hanem asszonyt, valaki más asszonyát. Ó igen, pontosan arra megy ki a játék, amire gondoltok. 


És a dalszöveg TELE van ehhez hasonló utalásokkal, más asszonya után való vágyakozással, ami szinte már az őrületbe fordul. És nagyon-nagyon okosan megoldva. Csak pislogtam jobbra-balra, végig. Zseniális volt!


Különös, de Mino hangja egyszerűen tökéletesnek hangzott, s hitelen már azt sem tudtam mi bajom volt vele addig. Na meg, akármilyen is legyen, itt pazarul teljesített. Ez csak... azta. 


Na de, itt van nekünk a lemez:





Hm, ez jó lett. Nem mondom, hogy eldobtam tőle az agyam, de tényleg, nagyon jól sikerült. Akadtak ugyan dalok, amiket nem igazán szerettem meg (és szerintem itt helyesen választották ki a promós dalt, nekem az tetszik a legjobban), de akadtak nagyon kellemesek is: Her, Trigger, Agree - de néhol azt éreztem, hogy picit túltolták a "robotikus" effekteket, túlszerkesztették néhány helyen. Ettől független tényleg nagyon hangulatos és kellemes anyagot hoztak össze. A dalok egy megadott vonalon mozognak, de picit sem unalmasak, el-eltérnek egymástól. Nagyon élvezhető, így megértem a népszerűségét. Nekem nem lesz a kedvencem - még ha a Fiance durva meglepetést is okozott. 
Ettől függetlenül gratulálok, tetszett, és remélem sokan szeretik majd. 


A dal: 10/10
A lemez: 10/7.5








II. NUEST W









Na most akkor. a Nuest, mint banda, életem egyik legnagyobb csalódása volt. Hihetetlen tehetséges emberek, egy promózásra képtelen cégnél... Megkaptuk 2012 legjobb debütálását a fiúktól, aztán szépen lassan minden kicsúszott a cég kezéből, hirtelen váltottak stílust, nem bírták felvenni a versenyt, és képtelenek voltak alkalmazodni... és tessék. Egy apró csodának köszönhetik, hogy egyáltalán fel tudtak állni. 


Szerencsére megtörtént, mert a fiúk igen különleges együttest alkotnak. És ó te jó ég, a Nuest W, ha lehet ilyet mondani anélkül, hogy félreértsetek, sooookkal jobb zenékkel dolgozik, mint a "sima" Nuest. Nekem amióta ők a W, minden számuk tetszik, és a Dejavu pedig... áh, egyszerűen nem tudom befejezni az ömlengést róla, még ennyi idő elteltével sem. 


A Help Me is nagyon jól sikerült. Tényleg. Nem szeretem annyira, mint a Dejavu-t, de tényleg nagyon jó lett ez is. (Na meg, mások örülnek, ha egy darab jó számot ki tudnak adni, nem hogy ennyit!). Egy picit poposabb hangzást kaptak, ami nem tetszett kifejeztten (jobb szerettem a Dejavu hangulatát), de azért túlzásba se vitték, szóval még mindig remekül hangzik a szám, nekem nagyon tetszik!


A klip is ugyanezt a hatást mutatja. Akad egy-kettő tipik KPOP "helyszín", de sok olyan is, ami ezzel az új, érdekes hangzásvilággal hozható összefüggésbe - érdekes elegyet alkottak, az biztos. 
Nekem tetszett.
Na de, itt van nekünk a lemez is:



Oké... én... Nem tudom. A L.I.E nagyon tetszik, ahogy a Help Me is (ugye), de a többi... Már sokszor elmondtam, hogy mit gondolok az olyan albumokról, mit szólókkal nyomnak tele. Ha bunkóság ha nem, nem a szólólra vagyok kíváncsi, hanem a bandára. Mert itt is vannak tagok (de a kedvenc bandámban is, ahogy említettem) akinek kevéssé tetszik a hangja, és nem azért fizetek, hogy őt hallgassa orrba-szájba. Szólózni akarnak (/cég akarja őket), rendben van, nem érdekes, tegyék ami boldoggá teszi őket, sőt még gratuálok is nekik. De most konkrétan a banda 2 dalt hozott ki - és tudom, ez elég népszerűtlen hozzáállás, de sajnos nagyon kevés kivétellel tudok elfogadni ilyen lemezeket.


Itt van pl. a WI-FI is, ami soookkal színesebb és érdekesebb lett volna, ha minden tag hozzáad valamit (mert nekem így borzasztóan unalmassá lett - és ne gondoljuk, h egy mini album esetében, főleg ez a cég, virágrengető számokat fog a fiúkhoz vágni). 


De ilyen az I Hate You is (annak ellenére, hogy imádom JR-t). Elkezdődik a dal, én pedig totál beleélem magam az egészbe, aztán jön az I hate you rész - az ének helye, ami iszonyat jó lehetne, ha tényleg ének lenne a helyén. Nekem picit kilisklott az egész onnantól. Egyedül Ren dala tetszett, mert egyrészt jó alapot kapott, és ő is rengeteget fejlődött (!). Baekho dala is lehetett volna zseniális, ha mind részt vesznek benne, vagy minimum JR kap egy rap részt. Így picit sok volt az üresjárat. 



A dal: 10/9
A lemez: 10/6



III. THE BOYS





Na most. Nem sokat tudok róluk, de máris megnyerték a legjobb debütáló banda díját a Melonon. Ez enyhén megdöbbentett, hogy őszinte legyek. A Giddy Up egy aranyos szám lett, de fel se fogtam, hogy ennyire nagyon népszerű. Annyira, hogy ők lettek az év legjobb új bandája? És most ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy nem értek egyet, csak meglepődtem, hogy én erről ennyire lemaradtam. 


Na de, gratulálok, úgy tűnik rengeteg ranongót szereztek. Aranyos srácok, semmi bajom velük. Egyelőre nem vagyok lenyűgözve, szóval nézzük az új dalukat!

Oké, én ilyennel nem szoktam foglalkozni, de... honnan szedtek ennyi gyönyörű fiút? Te jó ég, itt mindenkiek angyalarca van!

A zene: szerintem jó. Tényleg jó. Nem mondom, hogy a kedvencem lesz, de vannak benne iszonyat jó részek, mint pl. ami a 3:03-kor kezdődik, és a dal végéig tart. Ez egy csodás felvezetés volt a refrénnek, de tényleg. Ezt a részt imádom, és többször is visszatekertem rá. 

Jó szám lett, a kip is rendben van, de egyelőre még mindig nem lopták be magukat a szívembe. Talán majd a legközelebb. Itt egy picit az a problémám, hogy biztosra mentek, és mintha egy kicsit tipikusra vették volna a formát. Ezzel nincs persze semmi baj, de én várok egy kicsit átütőbbre. 

Lássuk az albumot: 




Hm. Azt hiszem, erre is tökéletesen igaz az, amit a dalról mondtam. Jó, és minőségi, de biztonsági játszma. Nem hallok egy bátor dallamot / szöveget sem (valahol még mindig keresem, miért ők lettek a legjobbak legjobbjai idén), bármennyiszer is megyek végig rajta. Taln a Lucid Dream az, amit ki lehetne emelni, de azt meg néhol picit unalmasnak találom. Viszont! Nagyon kellemes lemez, jó érzés hallgatni, akár többször is. Megértem hát, hogy sokan szeretik őket, őszintén. De ahogy a promós dalnál, itt is várok még egy kicsit, hátha legközelebb valami karakteresebbel jöhetnek elő. :) Addig is, sok sikert a fiúknak!



A dal: 10/8
A lemez: 10/8





Ennyi lenne mára. 


Ti mit gondoltok? 

6 megjegyzés:

  1. Szia, most kicsit rövidebb véleménnyel, de itt!
    Mamamoo: Nos, még mindig a You're the best a kedvencem. A mai évben pedig a Starry Night. Egyébként csodálatos szám, rongyosra hallgatom, de a You're the best túl jóra sikerült, a Starry Night meg túl gyönyörű. Az albumot is szeretem, kedvencem talán a Better than i thought...
    Red Velvet: Nekem ez nagyon bejött! Pedig a teasertől eléggé megijedtem, hogy mégis mi a fene fog kisülni ebből az egészből. Az album pedig máris a kedvencem tőlük! Egyszerűen csak imádom, semmi egyéb.
    Mino: Én nagyon kedvelem a Winnert, de ez most egyszerűen... Nem. Semmi bajom sincs a dallal, de nem az én stílusom. Az albumról is nagyjából ez a véleményem.
    Nuest W: Igazság szerint nem igazán ismerem a bandát, barátnőm küldte el ezt a számot, mondván tetszeni fog. Tévedett. Nem tetszik, imádom. Visszanézve novemberre, ez a kedvenc comebackem fiúk terén. Huh, viszont az album kicsit sikerülhetett volna jobban is. Nem rossz, csak kicsit fura. A L.I.E... <3
    Jó éjt! (Bár lehet csak én vagyok az egyetlen elvetemült, aki ilyenkor megy aludni. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Ugyan, az enyém is rövid - nem tudtam mit mondani, ennél többet pláne. Ez a hét remélem sokkal jobb lesz!

      A Mamamootól nekem a Decalcomanie a kedvenc dalom, de szerintem örökre. Egyébként ez az év annyira nem jött be tőlük, sajnos. :/ Jó dalokat hoztak, de valahogy a régebbiek jobban tetszenek. Ettől persze még remek csapat maradnak, csak nekem személyesen jobban bejöttek a régi stílusukkal (még ha csak kicsit is).

      Red Velvet. Jaj örülök, hogy neked tetszett. :) Én még mindig nem tudom. Hallgatom, és hallgatom - és vannak részek, amik nagyon tetszenek (vokál szinten pláne!), de nem is tudom. :D És azt se tudom mi a bajom, az a legjobb az egészben. :D

      Tényleg? Nekem ez pont h tetszett (mondjuk szeretem, ha nem egyezik a véleményem másokkal, így van mit megbeszélni :D), de hogy miért? :D Az album nem annyira jött be, de... nem is tudom... talán később. (Bár nem látok rá esélyt, főleg h hetente 8 másik full album is kijön.

      Buest W - nekem az előző két számuk jobban bejött, de ez sem rossz, sőt. :) Örülök, hogy egyre többen figyelnek rájuk (ismét). :) AZ albummal sincs semmi baj, tényleg, csak jobb szeretem, ha azt kapom, amiért fizetek. :D (Tudom, h hülyeség, tényleg, de pl a dalok itt is jobbak lehettek volna, ha minden tag kiveszi a részét. Sztem. :D) De ez tényeg személyes dolog. :)

      Szép napot neked, és nagyon köszönöm a kommentet! :)

      Törlés
  2. Szia, a Mino dal szövegével nagyon kíváncsivá tettél, légyszíves nem fordítod le? :D
    Rajta kívül csak a Red Velvetet ismerem inenn, akiknek viszont nem jut be a számuk. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Ó, sajnos csak hétvégén lesz rá időm, de szívesen készítek részletes fordítást belőle. :)

      A RV most nekem se. :(

      Köszi a kommentet!

      Törlés
  3. Szia! ^^
    Mamamoo: Én is imádom a lányokat, ezért hihetetlenül izgatottan vártam az újabb számokat. Bejön, nem is kicsit. Nekem jobban tetszik mint a Starry Night, viszont az idei dalok közül az Egotistic sikerült a legjobban. (szerintem) Az album! Egyszerűen csak szuper. Egyébként nekem is a No more drama a kedvencem, oda vagyok benne Wheein hangjáért.
    Red Velvet: Hát... A legnormálisabb gondolatom, hogy fogalmam sincs. A sikításoktól a falat kaparom, ezt biztosra mondhatom. :D Az albummal kapcsolatban viszont sajnos nem egyezik a véleményünk. Egyik dal se jött be igazán. Nem azt mondom, hogy nem jók, csak valamit vagy kicsit félretoltak, vagy nem az én stílusom.
    Lovelyz: A teaser alapján teljesen bejöttek a számításaim. Szép mv, unalmas dal. Még ha mondjuk más hangszínben énekelnének, az dobhatna rajta. Nahát az albumról ne is beszéljünk, sajnos ez csúnya csalódás volt.
    Mino: Ó, te jó ég. Ez nagyszerűen sikerült. Pláne azért fogtam padlót, mert semmit sem vártam a sráctól. (oké, ez kicsit sem sértő :D) Eddig nekem sem tetszettek egyetlen számukban sem a részei, de ez most egészen más tészta. Na meg a Winnerért sem vagyok odáig. Szerintem az a legokosabban kitalált Yg dal mostanában, nem kevés munka lehetett, és annak ellenére, hogy rengeteget hallgatom, még mindig különös érzésem van egyes részeknél, s emiatt napi x alkalommal újra meg újra kell hallgatnom. Viszont az album közel sem nyűgözött le annyira, de sebaj, ennek az egy számnak is örülök.
    The boyz: Szóról-szóra egyezik a véleményünk. Egy nagyon jó kis zene (album), már ezerszer hallott alappal és szöveggel. Úgy érzem biztonsági játékot játszottak, ami miatt kicsit szomorú vagyok, mert szerintem sokkal jobb dalokat tudtak volna készíteni, ha csak egy kicsit is csavarnak rajtuk.
    Nuest W: Ez is jó szám lett, a szövege külön említendő. Viszont a Dejavu sokkal, de sokkal nagyobb kedvencem. Az albummal teljesen egyetértek, olyan szép lenne, ha mindannyian részt vettek volna a számukban.
    Szép estét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Először is, köszönöm a hozzászólást! :)

      Másodszor: én erre a kommentre már válaszoltam, de valahogy azt elnyelre az éter...

      Mamamoo: Nekem idén a Starry Night tetszik a legjobban, aztán az Egoistic, s aztán a mostani. De őszintén megmondva, nem sok különbség van köztük. (Nálam.)

      A RV: mééég mindig nem tudom mit érzek. Van a szám, létezik, de nem keresek rá magamtól. Tényleg? Nekem nagyon bejött a lemez, alig várom, hogy legyen időm fordítani róla! :D Na sebaj, majd a legközelebbi! :) (Most már remélem eg rendes album is lesz.)

      Mino: Pacccsit. Nagyon jó dal lett, és ahogy mondod, nekem se tetszett eddig egy rész sem amit kapott. Nem tudom miért... És igen, remek szerkesztés, még a szöveg is - amivel lassan talán el is készülök, jó ég de lassú vagyok (csak közben videós kérésem is sok van).

      The Boys: biztonsági játszma, teljesen egyetértek. Nem mondom, hogy ez baj, mert hát bejött nekik, a végén még a Mamán is tarolnak. Nagyon ügyesnek néznek ki (és jól is), szóval ki tudja mi leszmég ebből!

      Nuest W: A szövege gyönyörű, ez nagyon igaz! A szám is remek, de a többi dalukhoz képest "nem olyan jó", nem tudom ezt hogy mondjam szépen. :D Tetszett, de még meglátom mennyire nő a szívemhez. :D

      Szép estét neked is! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...