방탄소년단 | BTS - Love Yourself | 起承轉結 + 설명!



Sziasztok! Ha jól tudom, akkor a Love Yourself videóknak a tegnapi nappal "vége" (javítsatok ki, ha tévedek), szóval úgy gondoltam, hogy elmondom, mi is a véleményem erről a régi - új koncepcióról.

Azt hiszem, ez volt eddig a legkönnyebb, a megfejtés eleve ott van a címben.

Lássuk is!


Először: nagyon boldog vagyok, hogy az előzőleg megosztott elképzelésem rengeteg pontja valósnak bizonyult (nem kifejezetten a képekről beszélve)! Ezekre még vissza fogok térni. 

Másodszor. Ismételten: nem kifejezetten a képekre fogok támaszkodni. Ez nem jelenti azt, hogy azok a teóriák rosszak, amik ezt teszik. Nem, sőt! Pont olyan igazak, vagy pont olyan ostobaságok lehetnek, mint amit én állítok. Ez csak egy másik nézőpont, semmi más. Kérlek, ezt vegyétek figyelembe! Köszönöm. :) 

Hogy minden érthető legyen, olvassátok el a TMBMIL teóriát! ITT

A bejegyzés nem lesz valami hosszú, mert magát a videót se tekintem túlzottan nehéznek, többnyire ugyanazt láthatjuk, amit eddig is, csak egy kis időugrással, de az alapkoncepció teljesen ugyanaz - ráadásul, ahogy azt említettem is, a megfejtés eleve ott volt a címben. (Erről picit lejjebb.)

A tagok - szerintem -, ott folytatják az útjukat, ahol a tengerparton hagyta őket Jin. (Mert igen, szerintem még mindig Jin a főszeretplőnk!). Egy kis idő eltelt, a fiúk (ne vegyük komolyan, nem saját magukról van szó, szerepekről) immár nem tizenévesek, kicsit eltérő gondokkal küzdenek, már nincs meg bennük a gyermeki könnyedség, a teljes felelőtlenség, de a felnőttekre valló magabiztosság (oké, tudjuk, hogy ez sem igaz minden felnőttre, de tudjátok mire gondolok.) Fiatal felnőttek, akik még mindig visszatekintenek a múltra, visszafordítanák az idő kerekét, de nem lehet, sajnos. 

Vegyük a hanják jelentését: 起承轉結. Ezt koreaiul is ki lehet fejezni, ahogy a The Most Beautiful Moment in Life -ot is. Ez jelezheti nekünk, hogy egy teljesen új korszak előtt állunk, az előzőnek vége ugyan, de ahogy mi önmagunk maradtunk, a tagok is - sok idő telt el, változtak, más problémákkal néznek szembe - ahogy mi is, de ettől függetlenül a történetünk változatlan, mi is azok vagyunk, csak az út más amin járunk. Tehát, a 起承轉結 = 기승전결 (kiseungjeongyeol) = bevezetés, kifejtés, fordulat / fordulópont, következtetés = egy mű négy lépésben való megteremtése. 

Pl: 기승전결을 갖추어 연설문을 작성하다 = egy olyan beszéd készítése, ami a kiseungjeongyeol-ból épül fel. 

Igen, ez az amiről irodalom órákon is tanulunk. Ám nem kell egyből arra gondolni, hogy "áh, azt hittem ez is valami zseniális lesz, közben meg mindjárt beröhög Arany János az ablakon". (lol) Mert ez zseniális is - hiszen nem kötelező ennyire alap szinten értelmezni a kifejezést. Ez magyarázat lehet arra, amit a videóban láthatunk, pontosabban annak a mögöttes értelmére. 

A fiúk továbbra is küzdenek a nehézségeikkel - immár, mondhatni, felnőttként. Többé nem tagjai a gyermeki társaságnak, nem szórakoznak, egyedül vannak a félelmetes világban, a felnőttek világában, amitől annyira rettegtek. (Na, ezt teljesen át tudom érezni.) Volt is miért. 

Lássuk azonban, most mi változott - a cím egyből mutatja:

"Love Yourself", tehát "Szeresd önmagad" = önmagukról van szó. Igen, a lányokra gondolok. A lányok őket képviselik, nem mást. Ők azok, akik próbálják rávenni a tagokat arra, hogy szeressén önmagukat, úgy ahogy vannak, a hibáikkal együtt - melyeket a múltban követtek el, tehát mondhatjuk azt is, hogy a benső énjük, a felnőtt énjük. Hallottam olyasmit, hogy a bűntudatuk, vagy a lelkiismeretük - a bűntudatukkal nem értek egyet, mert akkor már maguk a tagok a bűntudat megtestesítői, de ez csak az én véleményem. 

Vegyük végig a tagokat. 

Először is, koncentráljunk az első párosunkra (még ha el is különülnek):  S + JK


Suga épp rá akarna gyújtani - ám itt nem épp a cigizésen van a hangsúly, hanem az öngyújtón. Úgy tűnik, a fiú még mindig szeretné büntetni magát, nem tudja elfogadni azt, aki. A lány - akiről tudjuk, hogy S. felnőtt énje -, tisztában van azzal, hogy a tűz nem fog segíteni a problémán, sőt, mintha azt mondaná - nincs is szükséged az öngyújtóra (már beszéltünk arról, hogy a tűz mit jelent: megszabadulni a "bűntől"), tehát amit tettél, nem bűn (!). 


JK eközben (képileg igen, egy kórházban van, de kérlek, ettől tekintsünk el) küzd a felnőtté válásával, ugyanazzal a problémával, amivel S. is. Ám, ő jóval elfogadóbb - ahogy erről az előző elemzésemben írtam is. Találkozik a felnőtt énjével, aki megálljt parancsol neki, majd segítő kezet nyújt, amit a fiú hezitálás nélkül el is fogad. 


A S. mellett ücsörgő lány elveszi az öngyújtót, majd a Y és a K betűket írja rá. Mit takarhatnak ezek? Csak nem Yoongi és Kookie (ez egy becenév, gondolom nem mondok újat)


Úgy tűnik, S hallgat a szép szóra, s talán kicsit ostobán, valaki hívására vár...


JK felnőtt énje szó szerint elvezeti őt a Sugához! De tényleg, szó szerint megmutatja neki, hogy miképp láthatná újra. Kihúzza a fülhallgatót, s a "lány" felé bök a fejével (talán mutatja is, de ezt nem látjuk).


Érdekes, hogy a fiúnak egyből ez a kép jut az eszébe, ő és S együtt egy, a külvilágtól zárt helyen, ahová (tegyük fel), a többi ember tekintete nem ér el. (Pl. a sok X.)


Közelebb lép hát, és meglátja az öngyújtót. A telefonjához nyúl - úgy vélem.


És igen, Suga telefonja meg is szólalt. De természetesen a fiú azonnal megrémült, nem fogadta a hívást, hisz retteg attól, amitől a többi szereplő is. A másik fél, nem fogja szeretni úgy, ahogy van, a hibáival együtt. 


Aztán persze a - jogos - gyávasága miatt borul ki. Sőt, láthatjuk ahogy faképnél hagyja a "lányt" is, amikor az próbálja észre téríteni. Úgy tűnik, bizonyos dolgok soha nem változnak. 


JK eközben sietne vissza köszönetet mondani, ám a "lány eltűnt" (nem, szerintem nem halt meg). JK-nek már nem volt szüksége rá, pontosan tudta, hogy merre kell tartania, és lám, már teljesen jól is van, ismét ő vette a legkönnyebben az akadályt! 



Térjünk át a következő párosunkra: JH és JM


Újra azt kell mondjam, hogy ők a legkevésbé kidolgozottak. Néhány elem visszatér, de egyébként az érzéseinkre kell hagyatkoznunk. Itt sokkal látványosabb az eltávolodás a két tag között, mint ahogy az előbb láthattuk. Ennek persze - a teóriám szerint, már ha olvastátok -, meg is van az oka. ^^

Szóval: 

Először is, JH és Jimin többnyire egy táncteremben látható, ám nem egyedül. Velük van egy "lány" is. 


Ez a lány Jimint képviseli. JH felnőtté válása egy teljesen más formában látható: 



Ahogy az előző teória során elmondtam mit gondolok V-ről és az apjáról, itt... pontosan annak az ellentettje történt! (Véletlen?) Először V "szabadult" meg az apjától, itt pedig az anyja "szabadult" meg JH-tól. Nem csak a nemek cserélődtek fel, de a cselekvés iránya is. Érdekes. A lényeg számomra teljesen ugyanaz. Anya vagy apa nélkül lenni azt jelenti, már te vagy a felnőtt. Ez pedig JH viselkedésén meg is fog mutatkozni. (Egyébként ez így logikus, Jin így kikerül az apja és az anyja "fennhatósága alól is - teljesen a maga ura lesz.)

Térjünk vissza Jimin-re. Jimin egy olyan fiatal felnőtt, aki még mindig ugyanazzal a problémával küzd (hisz Jin ott hagyta őket - olvassátok el az előző teóriám - a tengerparton), nem képes megfelelni a társadalmi elvárásoknak, és ezek miatt bizonytalan, s sérült. 

Jimin felnőtt énje együtt táncol a másik fiúval, míg ő csak figyeli azt, amit neki is tennie kellene. Tovább lépni, és felnőttként tennie amit megkövetelnek tőle. Ám ő erre nem képes: 


Érdekes, egy másodperccel ezelőtt még JH és a lány táncoltak remek összhangban, aztán ezt láttuk: 




Jimin nem próbál meg öngyilkos lenni - ott van a padlón az a kis izé... nem tudom látszik-e, de nekem majd kiszúrta a szemem. Csak megsérül, mert ő maga nem képes végrehajtani azt, amit kellene. Furcsa mód, a lány is pont akkor esik el, ami egyeknek nem jelent semmit, de a teóriám szerint ez csak azért történik, mert, nos, ő maga Jimin. 


Látjuk, ahogy a fiú a vízben le is mossa a sebet - ezt ugye nem lenne kötelező mutatni... -, s igen, azt is említettem már, hogy mit jelent a víz (megszabadulást a társadalom okozta sebektől)


Jimin végignézi, ahogy JH: 


Cipeli a lányt, tehát... vállalja a felelősséget a fiú helyett. Ebből a párosból úgy tűnik, Jimin az a tag, aki még nem áll készen. 



Jöjjön a következő páros, aki talán még ennél is távolabbra sodródott... RM és V



Rm egy hídon áll, ismét a nyalókájával a szájában - erről szintén szót ejtettem már, a gyermekkort jelképezi, tehát RM még mindig nem tudja mit tegyen. A fiú egy lányt figyel, aki érdekes módon pont olyan munkát végez, amit ő is csinált a benzinkúton. A felnőttek semmibe veszik a lányt, tiszteletlenek vele (egy papírt azért annyira nem nehéz elvenni), de a lánynak tűrnie kell, ahogy neki is kellett, ha meg akarja tartani a munkáját. 

Ez természetesen visszautalás, arra amit ő maga is csinált. Úgy tűnik RM nem érti, hogy mi történik vele, vagy pontosabban, minek kellene történnie. Folytatnia kellene a munkát (az életet), annak ellenére is, hogy igen, az élet egy r.hadt nagy szívás. Az sem véletlen, hogy ismét egy hídon látjuk őket, ahogy mondtam, a híd egy átvezető két hely között, ahogy... a busz is. 

Mert igen. RM követi a lányt, aki felszáll egy buszra, ami ismételten egy olyan hely, ahol sokáig nem maradhat egy ember, hiszen egyszer le kell szállni róla. Valahol, messze onnan, ahol felszálltál. 

Azt is érdemes észrevenni, hogy RM (a kamera) ráközelít a lány hajgumijára, ami feszesen tartja a lány haját - majd láthatjuk, hogy RM is rendelkezik egy ilyennel, csak épp a kezén (kicsit rugaszkodjunk el a valóságtól, igen, értem, RM nem tudná begumizni a haját). Ez a hajgumi a rendezettséget és a kitartást is jelenti, a lány annak ellenére, hogy fáradt, és kimerült, ki fog tartani, RM pedig még mindig döntés előtt áll. 


V pedig... 


Rajtakapott egy "lányt", miközben bűnt követett el. Furcsán ismerős, nem igaz? De, igaz. 

Később a lányt már V közelében láthatjuk - szó szerint követi mindenfelé, micsoda véletlen. Valami olyasmire tanítja a fiút, amire már rég meg kellett volna valakinek. A boltban látjuk, hogy V kifizeti a lopott cuccokat, ám azt mind jól tudjuk, hogy mások helyett könnyű okosnak lenni. 


Úgy tűnik V sem áll még készen teljesen. Visszajátssza mindazt, amit fiatalon is tett, próbál szórakozni. Ebbe persze beletartozik az is, amit RM társaságában tett. Ám ezúttal, bár megúszta volna a dolgot... nem más helyett lesz okos, hanem fogja magát és előlép. 


Vállalja a felelősséget azért, amit tett. Igen felnőttekre valló lépés volt ez. 


(Érdekes, hogy ezt pont akkor láttuk, mikor Jimin erre nem volt képes: 

)




És végül jöjjön Jin - mielőtt elmondanám mire is gondoltam: 




A nyitó képeken láthatjuk Jint és a lányt. Nos, a lány elrohan Jin mellett, majd leejt valamit. Már innen lehetett tudni, hogy miről van szó. Az egész videó dolog előtt megjelent ugyanis egy naplóbejegyzés, méghozzá Jin tollából. A fiú itt a saját naplóját kapja kézhez, mindarról, amit a múltban tett, vagy ami vele történt. Tehát a lány ő maga. 


Jinből meglepően keveset láthatunk, viszont mindig a legjobbkor kap jeleneteket. Mint tudjuk, Jin a főszereplőnk, ő az , akinek egy-egy darabkáját a fiúk testesítik meg. Tehát, amit a többiek éreznek,azt ő maga is érzi, egyszerre. Ezt nagyon szépen mutatják is a képek, tényleg, ennél jobb munkát nem is végezhettek volna!

Itt persze jön a kérdés. Ő ül egy autóban, mi pedig láttuk, hogy egy autó elütötte JK-t. Ahogy azt előre meg is mondtam, igen, Jin volt aki ezt tette. (Olvassátok el az előző "elemzést".) De nem azért, mert meg akarta ölni, és nem is ütötte el valójában. Ő indította el az úton, és miatta lett olyan, amilyen. (Ezt persze képileg nem is lehet máshogy megmutatni, mint így, szóval...)


Láthatjuk, ahogy Jin végigpróbál egy csomó ruhát (többjük inkább gyerekes), majd egy öltöny mellett dönt, ami valljuk be, tényleg a felnőttek ruházata. Majd elindul, hogy szembenézzen saját magával. 


Ám ,mikor látjuk, hogy Jin "barátnőjét" elüti egy autó, pusztán annyit kell megértenünk, hogy ez azt jelenti, a történetnek nincs vége - így. Jin valamit nem tett jól, vannak még olyan részei, melyen nem képesek úgy szeretni magukat, ahogy kellene, nem képes arra, hogy elfogadja amiket tett. Még nem áll teljesen készen, még ha azt is hitte, hogy "szembenézhet önmagával". Míg el nem fogadja a múltját, ez biztosan nem fog sikerülni. De hogy ez valaha sikerülhet-e...


Ezt láthatjuk itt is. A liliomról is ejtettem már szót. Mivel Jin megigazítja a vázát, úgy dönt, hogy ezúttal másképp fog a dolgokhoz állni, talán nem tekinti bűnnek azt, amit nem is bűn. Vagy épp megpróbálja úgy szeretni magát, ahogy azt érdemli is. (Közben a tükör előtt áll!)

A legvégén pedig, minő meglepetés, pont azokat a képeket láthatjuk viszont, amiket előzőleg is kiemeltem az elemzésemben (a rózsás tükör összetörése, a vízbe merülés, a tűzben elégés, a cigarettává vált nyalóka stb.) - ezeket tenné semmissé a fiú - tehát nem azt ami miatt ezeket tette, hanem azt, hogy ezeket megtette, tudja, el kellene fogadnia önmagát, úgy ahogy van, nem pedig a tükörből rá bámuló tekinteteteknek megfelelnie. 

Végül leveti az öltönyt, egy egyszerű pólót ölt fel, elfogadva, hogy még nem áll teljesen készen, s egy ismeretlen jövővel néz szembe (amivel nincs semmi baj!), amit ugye a tenger tökéletesen képvisel: 


Hogy mindez mit jelent? Jobbára semmi újat, pusztán azt, amit eddig is hallottunk / láthattunk. Ezzel pedig semmi baj sincs, sőt!

Az ember változik, mi, ők, mindenki. Természetes, hogy szeretnének továbbra is valami olyannal előállni, ami leköti a figyelmünket, ami ébren tartja az érdeklődésünket. De tudjátok mit? Jól is teszik, főképp azért, mert olyan dolgokra próbálnak tanítani, amikre nem sokan, olyan témákat érintenek, amiket még annál is kevesebben. Ez mélyen értékelendő - tegyétek hát ti is! 

A kis film tovább fűzi a gyermeki énünk elvesztését, a felnőtté válás rettentő mivoltát, és ezúttal azt, miképp válhatunk olyanná, aki el tudja fogadni, képes megérteni és szeretni önmagát. Adnak is válasz, meg nem is. Talán nincs is szükség erre. 


Köszönöm, hogy elolvastátok! :) Nagyon szívesen olvasom a véleményeteket, biztos nektek is vannak teóráitok. (Tuti) Emlékezzetek, egyik teória sem rossz, mindegyik más szemszögből nézi a videót és az üzenetet - ettől még mindegyik jó. 

Ne feledjétek, ez csak az én véleményem! Nem kell vele egyet érteni, csak szerettem volna megosztani mit gondolok. 

További szép estét nektek! :) 



12 megjegyzés:

  1. Szia! Nem gondoltam volna, hogy lesz egy újabb teóriadélután (akarom mondani, este), de itt ráz a hideg, majdnem bőgök, és ahj, imádom ezeket a BTS teóriákat!:)

    Mint már említettem, nagyon nem értek a teóriákhoz, olvasgatni olvasgattam, de a tiéd az, aminek nagyobb jelentőséget tulajdonítottam. Azért is tetszett, mert te azért még mindig hiszem, hogy más szemmel látod, szúrod ki az MV-ben szereplő, dalszövegben megjelenő dolgokat. Másrészt azért kicsit felbosszantott a sok negatív vélemény az előző teóriával kapcsolatban, hogy sok "Army" mennyire nem befogadó, ha egy teljesen más véleményt kell megismernie.

    Ez a "drámasorozat" pedig... Hm. Szóval nekem először is nagyon furcsa volt ez a képi világ a BS&T után, ami a srácokról a fejemben van (vélhetően azért, mert ezt a számot, illetve klipet érzem magamhoz a lehető legközelebb, ha a Bangtanról van szó), ergo volt egy kis nagy kavar a fejemben, tekintve, hogy az INU, illetve a Run MV-t nem figyeltem különösképpen. De azt azért én is éreztem, hogy valaminek a lezárása, meg mintha olvastam is valahol azt, hogy a srácok le akarják zárni ezt a sztorit, hogy nekikezdjenek egy újabbnak. Úgy gondolom, hogy ez a vég tulajdonképpen egy átmenet a következő projectre. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.

    Amúgy köszönöm ezt az írást/teóriát, fantasztikus volt, és már a gondolataim is a helyén vannak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Üdvözöllek hát a legújjabb taóriadélutánunkon. :D Köszönöm szépen, hogy ezt is elolvastad, és még kommentet is hagytál, őszintén. :)

      Őszintén, én se nagyon értek hozzájuk, de miután az előző trilógiáról (már ha lehet így nevezni, nem is tudom) volt egy elég erős elképzelésem, csak azt fűztem tovább, igazából nem is tudtam más szemmel nézni. Talán, ha már van az embernek egy teóriája, akkor minden áron annak a jeleit akarja látni a következő videóban is, igen, lehetséges, hogy ebbe a hibába estem. Ám, nekem így egész a dolog, szóval nem bánom. :)

      Hogy más szemmel látom? Igen, ez is előfordulhat, már csak azért is, mert eleve máshogy közelítettem meg az egészet. (De persze értem mire gondolsz, és az is benne van a pakliban. :) A sok negatív vélemény, hát, igen. Ugye sokáig egy elképzelés élt a videókról, (ami persze teljesen igaz is lehet ) és ezek után (gondolom) nehéz elfogadni egy másikat. Ami pedig a homoszexualitás miatti felháborodást illeti, azt soha nem fogom megérteni - és nem is akarom, hogy őszinte legyek. Még ha ezt is akarják üzenni (én erre szavazok, de ez tényleg csak az én véleményem), PONT azt mondják, hogy nincs vele baj, erre pedig sokan felháborodnak? Szomorú.

      Igen, valóban nagyon más, mint a BS&T, ami miatt tényleg furcsának tűnhet ez a képi világ! (Én ennek valahol örülök, mert azt látom, hogy a kreativitásuk nem egyoldalú. A BS&T egy teljesen más - jóval nehezebben érthető módon mutatja meg mire képesek, ezek a videók pedig - ugyan szintén kétféle jelentést hordhatnak a képek -, közelibbek, kevésbé művésziek, inkább az emberi oldalunkat célozzák meg.) Valóban, én is nagyon úgy érzem, hogy ez már a vége a dolognak (ami most már nem is baj, ezen nem nagyon lehet mit tovább ragozni), de ahogy mondtad is, inkább átmenet, mint egy nagy vágás. Ez mondjuk nagyon jó ötlet. :)

      Én köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, akkor már megérte begépelni! :)

      Törlés
  2. Szia. Még nem olvastam ezt a blogot, ezt a teóriát is megosztva találtam egy csoportban és gondoltam akkor elolvasom. Nekem tetszett nagyon és nem értem hogy a csoportban is miért volt annyi negativ hozzászólás.. Le is irtad hogy ez csak a te véleményed és nem olyan teória mint a többi. Szerintem érdekes volt és örültem hogy nem ilyen bonyolult meghalásos dolog volt mert azokat én se értettem soha. De most már látni lehet hogy nem is haltak meg... meg V se ölte meg az apját akkor nem rohangászna itt pl a videókban.. Szóval igazad lehet én úgy gondolom! Akik meg ennyire bunkó dolgokat írnak miért nem ide írják, vagy kérdezik a véleményed hogy miért ezt a véleményed? Nekem egész kedves lánynak tűnsz biztosan válaszolnál. Hát mindegy nekem nagyon tetszett!! Köszönöm, szia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm, hogy elolvastad és kommentet is hagytál - ez nagyon kedves tőled.

      Ó, én még az előző "teóriánál" láttam (szintén egy csoportban megosztva) "aranyos" kommenteket (nyilván nem tudták, hogy tag vagyok én is, ami valahol vicces volt). Engem nem zavar különösebben a negatív vélemény, ha meg van indokolva. Elfogadom, amennyiben vélemény is van a "k.va anyád" mellett - de sajnos nem sok esetben találkoztam ilyennel (az aktív 7 évem alatt sem). ^^ Pedig én tényleg szeretem olvasni a többi ember véleményét, akkor is, ha az nem egyezik az enyémmel.

      Hogy meghaltak-e? Ebben soha nem hittem, most se hiszek. Képileg lehetséges, értem az azokra épült teóriák lényegét, és nincs is semmi bajom velük (sokszor logikusabbak mint pl. az enyém). Viszont a személyes véleményem az, hogy nem, nem haltak meg. (Mert ennek nem sok köze van az üzenetükhöz, amit konkrétan folyamatosan hangoztattak.) De ismétlem, ettől még a teóriák igazak, hisz így is lehet értelmezni a videókban látottakat. :)

      Haha, igen, kedves lány vagyok, nyugodtan elmondhatja bárki a véleményét! :D

      Én köszönöm, hogy elolvastad és elmondtad a véleményed, ez mindig sokat jelent! :)

      Törlés
  3. Elolvastam az előzőt, nem értettem..Igazából most se lett sokkal világosabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert értelmetlen

      Törlés
    2. Első névtelen: ha pontosítani tudnád, hogy mi nem volt világos, akkor elmondhatnám a véleményem. :) Így sajnos nem tudok mit tenni. =/

      Második névtelen: Az én szememben van értelme :D Persze lehet csak a képekre is koncentrálni, akkor kaphatsz teljesen más jelentést. Igen, olvastam olyat, hogy Jin időutazó, vagy olyat, hogy a fiúk valóban szerelmesek a lányokba stb. Ezek is lehetségesek, pont annyira mint az, amit én írtam. Attól, hogy az emberek nem értenek egyet egy adott véleménnyel, az nem biztos, hogy értelmetlen lesz. :) Persze szívesen meghallgatom a te teóriádat is (komolyan, hisz ki tudja, lehet hogy még meg is győzöl), és köszönöm, hogy elolvastad!

      Szép napot nektek!

      Törlés
  4. Szia Manami ez a Bts teoria is nagyon jó lett.Amikor elolvastam azt a mondatot hogy azok a lányok képviselik a felnőt énjüket akkor nagyon meg lepödtem mert erre nem is gondoltam. Mert mikor ki jöttek már akkor felálitotam a teoriámat és azok a lányok akik szerepelnek a klipben. Én csak arra gondoltam hogy ők csak útba igazitják őket..... Na mindegy ez csak az gondolatom.Köszönöm a begyezést már nagyon vártam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon örülök, hogy elolvastad a bejegyzést. :) Hmm, ez egy érdekes gondolat! Lehetséges, hogy igazad van, tényleg! Kiváncsi lennék az egész teóriádra is. :)

      Én köszönöm, hogy elolvastad, és kommentet is hagytál! Kedves volt tőled! :) Szép napot! :)

      Törlés
  5. Bocs de ennek aztán semmi értelme sincs.... nem is tudom honnan vetted ezeket

    VálaszTörlés
  6. Szia!Éva vagyok,nekem tetszett a véleményed.Felnőtté válásomat láttom benne.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést, és leírtad a véleményedet is. Örülök, ha tetszett, őszintén. :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...