컴백 시간! 엑소 | 트와이스 | 데이식스 | 헤이즈



Sziasztok! A héten ismét csak kevés visszatérésünk volt - sajnos. Akikkel ma foglalkozunk: TWICE, Heize, EXO, DAY6

Lássuk is!





I. TWICE




Okés. Erről nem igazán tudom mit mondjak. Aranyos lett, egy kicsit el is távolodik a megszokott TWICE hangzástól (mert persze ajándék dal karácsonyra), ami valahol szinte már felüdítő. Nem mintha nagy bajom lenne a lányok zenéjével - mert nincs -, csak egész fárasztó tud lenni (Nekik milyen lehet, belegondoltatok már? Ennyi lánynak nem lehet ugyanolyan az ízlése, lehetetlen, hogy teljes szívből élvezze mindegyikük az ÁLLANDÓ cukiskodást.)

A dal aranyos, kedves, de nagyon látszik, hogy nem promós szám.

Amúgy meg... JYG az anyukádat, tudod ki mászkálna egy szál nuniban a hóban! Normálisan ezek? Most azért komolyan, egy gatya elfért volna a lányokon, de tényleg.

A lemezre kaptunk még egy számot, de az sem fogott meg túlzottan - ne gyilkoljatok meg. Várom mikor fognak a lányok egy picit beújítani. :) Addig is, sok sikert nekik!


A dal: 10/7


II. HEIZE





Nos, erre nem számítottam. 

Alapvetően is szeretem a hölgyet (gyönyörű hangszíne van), de eddig nem szerettem minden számát. Elég változó véleményem volt, vagy szerettem az adott dalt, vagy totál hidegen hagyott. Koreában imádják a lányt (de nagyon!), amit meg is értek, nagyon tehetséges, és nem kifejezetten pop előadó (ami mindig csak pozitív dolog). 

És most ez a szám..! Hű, nekem nagyon, de nagyon bejött. A klip pedig hozzá... hát láttam már szebbet idén? Nem is tudom. Nekem nagyon bejött, ezzel a nyugodt, de mégis teljesen erőteljes hangulatával. A képi világ eszméletlenre sikeredett. 

A szöveget pedig ne is említsük... nekem kifejezetten tetszett, főleg a metaforák, hát... na szóval. 

Az egyetlen ami zavar, hogy... nincs hozzá lemez, így be kell érnem ezzel az egy számmal. 

A dal: 10/10




Most pedig, következzenek a urak!



I. EXO | 엑소 



Nos akkor, az EXO visszatérése. Én ettől – ha követitek az írásaimat – érthető módon: rettegtem. Azt elmondhatom, hogy a két héttel ezelőtti megjelenés (vagy csak akkor számoltam be az érzéseimről?) már a harmadik volt, ami nem igazán tetszett (bár jobbnak éreztem, mint a KKB-ot). Ez pedig, mivel elvileg a kedvenc bandámról beszélünk, elég gázos, mit ne mondjak. Mármint, magyarázok itt, hogy az EXO a kedvenc bandám, erre sorra oltom be a számaikat – és higgyétek el, nekem ez sokkal kellemetlenebb, mint nektek. Most komolyan… hogy szeressek egy együttest, ha sorban „rossz” számokat hoznak? Elég nehéz… (Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy a múlt évi karácsonyi megjelenést nagyon szerettem, szerintem az EXO egyik legjobb „albuma” lett.) 

Na de, mikor megláttam a Love Shot bemutatóját, egy kis remény ébredt bennem a remény. Olyan… kecsegtetőnek hangzott az a rövidke dallam is! 

Akkor, lássuk is mit kaptunk egészében: 




Na most jól figyeljetek, mert ilyet rég láthattatok: 

Te jó ég, ez mérföldekkel jobb lett, mint az utóbbi három visszatérés (Lotto, KKB, Tempo) amit az EXO produkált. Hű, hát… oké. Ez nekem… tetszik. (Bár a Power jobb volt, szerintem >.<) Oké, bevallom: a refrén nem a kedvencem, de ÚR ISTEN, a többi valami… zseniális. Egyszerre szomorú, nyugtalan (sötét), és szexis. Ilyet azt hiszem a Monster, sőt inkább a Lotto korszakban próbáltak meg átadni. A Monster jóval durvább ennél (ismét: nem egy romantikus szám!), a Lotto pedig egészen más oldalról közelíti meg a témát (Monster-szerűen). Ha röviden kellene elmondanom, miről szól a dal a szöveg szép szavai nélkül: 

„Betegek vagyunk, akik bántják egymást, de ettől még testileg vonzódunk egymáshoz, és mikor engedünk ennek a vonzódásnak (magyarul = szexelünk) túl jó, hogy abbahagyjuk a kapcsolatunkat.” 

Amúgy, a fordításomhoz meg kell jegyeznem → NEM, NEM VÉLETLENÜL FORDÍTOTTAM ÚGY, AHOGY. Köszönöm a tanácsokat, és a „segítséget”, de higgyétek el, direkt fordítottam a Love Shot szövegét, ahogy. Bőven elfér hozzá a magyarázat, de így találtam a legértelmesebbnek magyarul. Akinek ez szól, az tudja, a többiek pedig ne vegyék magukra! 

Akkor tovább! A klip. Hááát, okés. Továbbra sem értem, hogy miért kell Kainak úgy kinéznie, mint egy… nos, ha egy nő nézne ki így, és gesztikulálna hasonlóképp, nos, inkább nem mondom el, milyen jelzővel illetnék az emberek, és a rajongók nagy része. Bár, bevallom őszintén, lehetséges, hogy csak nekem nem vonzó ebben szó szerint semmi. Komolyan, nem érzem, hogy bármi megmozdulna bennem, sőt, picit megjátszottnak is érzem, hogy őszinte legyek. 

Most pedig előre bocsánatot kérek amiért felhozom ezt a témát. (És persze ez tényleg személyes vélemény.) Nem szoktam ilyenről beszélni, mert pont nem tartozik a zenei oldalhoz, de mivel kicsit tényleg soknak érzem már amit Kaival művelnek – elmondanám a véleményem. Ez tényeg csak az én véleményem, nem kell vele egyetérteni, tökre renddben van, ha ti máshogy látjátok + Most NEM a kinézetről beszélek, szóval ne értsetek félre. Én pl. ezen klip alapján, bármelyik percben, még ha egy milliót is ajánlanának, Sehunt választanám Kai helyett. És most NEM konkrétan a kinézetről van szó, az arcberendezésről, ilyenekről… hanem… na most hadd mutassam meg mire gondolok: 





Istenem, már CY is... 




Tehát nem arról van szó, hogy szó szerint hogyan festenek, mert Kai egy nagyon csinos fiú, ezt nem tagadom, de nekem személy szerint cseppet sem jön be ez a durva, már szinte erőszakos „szexualitás”, sőt, azt éri el, hogy rá se akarok nézni a képernyőre – hiába szép fiú, hiába csinos, nekem ez a stílus kicsit sem jön be. Mellette pedig folyton odaállítják Sehunt (és ezt most attól eltekintve mondom, hogy a kedvenc tagom – mert NEM a kinézete miatt az…), a maga „semmitmondó” próbálkozásával, és kérem szépen, én ezt ezerszer hatásosabbnak látom:


– úgy értve, hogy b.asszus, csak rád néz, és kész, többet ér el, mint Kai, aki lassan már önkielégít a színpadon –, mint másik bandatagja „vergődését”. Ez már szó szerint softpornó gyermekeim… Most szívesen megkérdezném, hogy ezt a videót tényleg leadják-e a tévékben, de a The Eve élője után inkább… inkább nem…  Tehát nem a kinézetről van most szó, a viselkedésről.

Na de, a tánc és a klip ettől eltekintve okés lett. Mondhatnám, hogy „ez csak a repacked mv”, de azért na… a Wolf (ami nekem még mindig a legrosszabb KPOP szám amit hallottam lol, bocsi) után a Growl azért… Tehát. A Love Shot cím / szöveg is el lett találva. Ugye a Love Shot abból a mozdulatból jön, hogy: 




Tehát, mikor a párok így isznak. Emellett a shot jelenti azt, hogy lövés (pisztoly stb.), vagy egy „feles”, amit gyorsan egy hajtásra legurítasz, plusz egy kis, hm, szexuális mellékzöngéje is van a szónak. Emiatt a nem is kettősség… de „sokaság” miatt is lehet többféleképp fordítani a szöveget – ahogy tettem én a kevésbé népszerű verziót választva. Nekem így volt értelmes, és így nem kellett magyarázkodni, érthető lett a szöveg. Ámen. 

Nem a kedvenc EXO dalom, de gyerekek… a „refrén” kivételével lehetett volna az. Mert jaj, a többi nagyon jó! Persze… ha egy erősebb refrént kap, egészen átment volna egy sima pop dalba – amit én kicsit se bántam volna –, ami most nem trendi, főleg… nos… na jó, végre kimondom. 

Azért is voltam (nagy részben) csalódott az EXO visszatérései miatt, mert akár be akarjuk vallani, akár nem, itt van nekünk az EXO és a BTS, mint vetélytársak. Lehetnek a tagok barátok, meg minden, piaci szinten egymás legnagyobb vetélytársai. Én tisztelem, és szeretem a BTS-t (mint látjátok fordítom a dalaikat, és elég sok munkám van bennük), de az EXO a kedvencem, már hat éve… így természetes, hogy őket szeretném „győztesként” látni. Értem én, itt van a kedvelt: „ne hasonlítgassuk egymáshoz a bandákat, mind más”… de akkor mégis kihez hasonlítsam őket? Saját magukhoz? Bármilyen kedves gondolat is, alapvetően kivitelezhetetlen, hisz… mind a két banda az rivaldafényért küzd, és valami alapján csak el kell dönteni, ki a jobb. Így osztanak díjat, ezt látjuk a lemezek eladási számában is, tehát… Nem azt mondom, hogy lépten-nyomon vessük össze őket, szimplán azt, hogy az ellenkezője sem működik. 

Tehát, miért is voltam mérges? Mert itt volt nekünk az EXO, a banda, ahol rengeteg a tehetség – mert most ebből nem engedek, és kész. Az EXO énekesei a legjobbak közt vannak az egész iparban (sőt), tánc terén is felveszik a versenyt a többi együttessel, és rap terén fejlődnek még mindig, emellett tehetséges dalszövegírók, és zeneszerzők. Na most, ezzel szemben itt a BTS, ahol pont fordított a felállás, a rapben vannak az élen, táncban jók, és az énekben még fejlődnek. Ez alapnak remek pont, hiszen a két együttes kiegészíti egymást, alapvető versengés nélkül. Ám… nyilvánvaló, hogy a BTS idővel sokkal népszerűbb lett. Miért? A dalszövegek miatt, higgyétek el nekem. Mert most már Koreában is népszerűbbek, mint az EXO, és ez tényleg azért van, mert képesek eljutni bárkihez a szövegeikkel, és a zenéjükben tényleg értéket is látnak, nem csak szórakoztatási faktort. Ami ebben bosszant (mármint az EXO oldaláról), hogy erre nem csak ők lennének képesek. Nem nehéz elismerni, hogy a BTS szövegbeli tehetségét csak nagy nehezen lehetne fölözni, de azért próbálkozni szabad! 

Értem én, hogy az SM arra játszik, hogy ne is kelljen szembe mennie az árral, és inkább a KPOP szemközti, és legtávolabbi sarkát célozta meg, ahogy láttuk; a pornót. Ezt a KKB megjelenésével a csúcsra vittek… a szövegek ennél semmitmondóbbak nem is lehettek volna… (de közben meg láttuk, hogy a téli lemezeken életképes dalok bukkannak fel), ami már nem lehetett véletlen. És nem, semmi baj a szexi, vagy a szerelmes dalokkal – ha jók. De itt már lassan arról se tudtam beszélni, szövegileg totális nulla volt az egész, a Mosnterből maradt fétis-érzés, kicsit tompítva. Ennyi, és semmi több. Közben BTS ugye… hát, igen. A szívem fáj, de igen, jobban teljesítettek – minőségben. Ez pedig bosszantott, mert tudtam, hogy az EXO is képes arra, amire a BTS, még ha más oldalról közelítve is meg a dolgokat… 

És épp ezért vagyok most jóval boldogabb. A szöveg komoly fejlődést mutat – nem csoda, az íróit tekintve –, még mindig Monster egy kicsit, de ez nem árt, én kifejezetten szerettem a M. szövegét. De itt legalább okosan használták a szavakat, egy kicsit még játszottak is velük – ahogy a címmel, és az „ivással, üres pohárral” (amit én pattanásig feszített húrnak fordítottam – mert magyarul ennek lehet bizonyos szempontból hasonló jelentése) kifejezések használata. Emellett a zenei alap is sokkal jobb lett (erre már lehet ÉNEKELNI), hamar magával ragadja az embert. 

Egyedül a "refrén". Értem én, hogy itt is igyekeztek a simulékony, szexi oldalt behozni a dalba... (amit szerintem most már hagyni kellene), de picit... unalmas lett. (Meg értelmetlen.) 


A lemez többi dala pedig... 

Itt van nekünk két új szám, a Trauma és a Wait. A Wait aranyos lett, de nem érzem egy nagy durranásnak (ettől még jó, ne értsetek félre)... na de a Trauma! Na igen, a Trauma valami zseniális lett. Az a szöveg, arra a dalra? Hát jó, felborítottam az asztalt... nekem ez nagyon bejön. Erre vártam, emberek! Erre a dalra vártam, már több mint egy éve. Hihetetlen. És akkor ezek után mondják, hogy az EXO csak csinos arcokból áll. (A valaha volt leg igaztalanabb vád a KPOP létezése óta.) 

Nem mondom, hogy elégedett vagyok, teljesen mértékben nem. Viszont sooookkal jobban érzem magam, mint előtte. És felcsillant a remény is. :)



A dal: 10/9
A lemez: 10/8



II. Day6


Ooooooké. Lássuk mivel próbálják felülmúlni a Shoot Me sikerét - a szívemben. 


Wonpil, az Isten áldjon meg, a szívem!


Nos, a dal hajaz a 80-as évek zenéjére (ami mint tudjuk, a kedvenc "stílusom"), emiatt pedig szinte azonnal mondanám: jaaaaaaaj, új kedvencet avattam. Hááát, sajnos nem mondom. A dal jó lett, és egész érdekes a felépítése is, de... hm... nem. Most ez annyira nem jött be. Jónak jó, aranyos, de a refrén nálam most így kb. tönkretette a számot. 

A klip ettől függetlenül tetszik, pont az én stílusom. 

Talán az a baj, hogy a Shoot Me annyira, de annyira bejött, hogy még mindig azt dúdolom. Semmi baj sincs a Days Gone By c. dalukkal sem, tényleg. Szeretem, csak a Shoot Me... 

De nézzük is inkább a lemezt: 



Ó!

Hát ez fantasztikus.

Most nem viccelek, ez valami zseniális lett.

És az egész lemez Wonpil hangjával nyit. Hogyan is lehetne rossz? Ó, mondtam már, hogy imádom a srácot, bele vagyok szerelmesedve a hangjába? Nem? Furcsa, hisz nekem úgy tűnik, csak róla beszélek, minden alkalommal, mikor a banda szóba jön. (És néha előkeverednek olyan videók YT-on, hogy "Wonpil összes része", na meg "Wonpil best vocal parts" stb. Khm.) És igen... tényleg csak áradozni tudok róla. De na, ha egyszer amint kinyitja a száját, a mennyekben érzem magam...!

Na de, a lemez csodás lett. Minden dalt imádok róla, egy filler sincs köztük -- még a balladák is remekül sikerültek, pedig sokszor félek tőlük, hiszen a Colors-t azért elég nehéz felülmúlni... 

De itt tényleg, komolyan... minden tökéletes volt! Nem is tudom, hogy képes lennék-e kedvencet választani (hazudik: So Cool), mert egyszerűen minden egyes darab remekül sikeredett. Vannak itt inkább rockba, popba hajló dalok is, de egész absztrakt megoldásokkal is összetalálkozhatunk (pl. a Headache c. dalban is). Nekem kifejezetten tetszett mindegyik, élvezettel hallgatom, bármikor is kapcsolom be. Ez a lemez tökéletesen megéri az árát. A szövegek, a zene és a hangok... minden a helyén van, ahogy az lenni is szokott! 



A dal: 10/8
A lemez: 10/10 (!)


Egyébként a héten volt a MAMA is... Nem tudom, írjak-e róla, mert a dráma ami most folyik... Ha kiváncsiak vagyok rá, csak szóljatok. 

Ennyi lenne mára! Nektek mi a véleményetek? :) 



10 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!!! Nem akarok zavarogni, csak Kai-val kapcsolatban lenne megjegyzésem. Nekem teljesen beveszi a májam, amit csinál XD Olyan érdekes látni, hogy viszont másnak nem. Sőt, fel sem tűnt, hogy fullban nyomja, csak most, hogy írtad. Abban viszont teljesen egyetértek, hogy hol adják ezt le? Vagy tényleg leadják fényes nappal, ahol gyerekek is simán láthatják? Nem akarok álszentnek tűnni, de mióta kpop rajongó vagyok gyakran elgondolkodom rajta, mit tennék, ha lenen egy 10-11 éves kislányom és rajongana ezekért a fiúkért. Édesek, aranyosak, tehetségesek, félre ne értsetek... de sokszor azok a mozdulatok. Azok a tekintetek. És nem csak Kai, a BTS, GOT7, szinte bármelyik bandát mondhatnám. Én, mint felnőtt nő tudom ezt az egészet kezelni, és hova tenni (szex sells) de egy gyerek? Áh... fura ez. Egyszerűen nem tudok benne igazságot tenni magamban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Először is, köszönöm a kommentet. :)

      Másodszor: teljesen rendben van, ha ez neked bejön, tényleg. :) Amit írtam, csak a saját véleményem, nekem egy kicsit erőszakosnak tűnik amit csinál (vagy csináltatnak vele), vagy túlzásnak, így elveszíti a vonzerejét. Mert egyébként nincs bajom a szexi vonallal (pl. néhány NCT dalszöveg... öhm, igen...), csak nem szeretem, mikor promós klipben látom ezeket, legyen szó táncról, vagy dalszövegről, mert hát ahogy mondtad is, ezeket kislányok is látják, és nekem ez így furcsának tűnik. (És a rajongók nagy része általános iskolás, és gimnazista.) És ez tényleg nem személy szerint Kairól szól, csak magáról a jelenségről (de igen, akármelyik másik bandáról lehetne itt beszélni, csak hát épp az EXO a téma - ennyi a különbség). :)

      Az meg, hogy jobb szeretem a visszafogott "szexisséget" (van ilyen szó? :D), az már személyes vélemény, tényleg. Egy kicsit túl konzervatív vagyok, azt hiszem.

      Köszönöm szépen a véleményt! Nagyon jó volt olvasni. :)

      Szép napot neked! :)

      Törlés
  3. Sziaa! Én kíváncsi lennék, hogy mit gondolsz a MAMA-ról (ezt egyáltalán így kell írni?) és az úgymond botrányról is c:

    VálaszTörlés
  4. Sziaaa!

    Twice:valahogy nekem sose jött be annyira a lányok stílusa, ügyesek, az nem kétséges számomra, egyszerűen a hangzásvilág és a stílus valahogy nem ragad meg, de nem zárkózok el tőlük, kitartóan hallgatom az új számaikat, hátha lesz majd egy, ami megfog.

    Heize:kifejezetten szeretem a hölgyet, ezzel a számmal pedig csak ismételten megvett engem kilóra. Nagyon kellemes a dal hangzásvilága, a klipp-et pedig olyan jól esik nézni, valami leírhatatlanul jól sikerült az egész.

    EXO:igen, a vegyes érzelmekkel várt rp. Nekem is a Monster-Lotto korszakot idézi fel, és én azt szerettem is, a klipp az én ízlésemnek kissé érdekes lett, a dal viszont mind zeneileg és szövegileg nekem bejön. A refrént mondjuk én egy idő után megszoktam, de ebben lehet az is benne van, hogy annyira akartam már egy jó EXO számot, hogy ezt így megbocsájtottam.
    Igen, ahogy Kai kinéz, meg amit csinál az utóbbi időkben, az nekem is üti az ingerküszöböm. Valahogy az első pár másodperceknél amikor így megláttam őt, előtört belőlem a tizenéves kamaszlány, de aztán elkezdtem húzni az orrom, hogy azért na! Nekem Sehun óriási kedvencem, nagyjából az ultimate bias kategória, de még ezt félreteszem, akkor egy mondhatni sima pillantással levesz a lábamról.
    És egyetértek Veled, én mondjuk csak másfél éve hallgatok kpop-ot, és az EXO meg a BTS volt az első két banda, amit hallgatni kezdtem. És az EXO nagyobb kedvenc volt akkor, viszont jött a The War, ami egy csalódás volt, utána pedig a BTS Love Myself koncepciója, ez utóbbi pedig egyértelműen közelebb áll hozzám, és most a BTS pl azon kevés előadók egyike, akiknek a számaival, az üzeneteivel erőlködés nélkül tudok azonosulni. És ez a helyzet engem is bosszant, bár mivel nem hallgatom őket annyira rég, Téged gondolom még jobban bosszant az egész, mert az EXO simán tudna egy nagyon jó és erős minőséget hozni. Erre a számra viszont én egyfajta reménysugárként tekintek, hogy ezek után majd csak jobb lesz.

    Igen, a MAMA. Engem is érdekelne a véleményed, de nem csak a drámáról magáról, hanem úgy az egészről szívesen olvasnám a véleményed.

    Legyen szép napod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Először is, köszönöm a kommentet, mindig élvezet olvasni mások véleményét. :)

      Teljesen megértem a reakciód. Kai nagyon jól néz ki, ez tagadhatatlan. Az csak személyes vélemény, hogy nekem inkább a "finomabb csábítás" (csííízösz, ez de hülyén hangzik, de na, érted) jön be, és ez nem. Ízlések és pofonok, tényleg - és ezt most a lehető legjobb értelemben mondom. Nekem nem jön be, de ettől még értem miért tetszik másoknak.

      Ó, igen. Sehun. Értelek, totálisan egy hullámhosszon vagyunk. Ó, azzal ne is foglalkozz, hogy hány éve hallgatod, ugyanúgy szereted mint azok, akik tizenakárhány éve. A lényeg pedig ez, nem az h. hány visszatérést szenvedsz végig. Hidd el, nem értek (teszem azt) én se jobban semmihez, ugyanazt tesszük, szeretjük a dalokat, és kész. :D Igen, nagyon bosszantó, hogy az EXO is képes lenne simán megütni a szintet (jó, kinek mi jön be, ez is tök más persze), és mégsem. Megmaradunk a szórakoztatás mellett. Ami persze tök jó, nem kell, hogy baj legyen, tényleg. Csak ha egyszer képesek többre... :/

      Én is remélem, hogy ezzel most megkezdődik valami! Hozhatnak nekem ezernyi szexi dalt is, csak könyörgöm... :D Legyen érteme! :D

      A Mama pedig időközben elkészült! :)

      Még egyszer köszönöm a véleményt!Szép estét! :)

      Törlés
  5. Szia!
    Twice: Bár igaz, hogy nem minden számukat szeretem, (a Yes or Yes mellett még mindig kérdőjelek keringenek a fejemben) a lányokat nagyon kedvelem. Háát, ez a dal sem sikerült rosszul. Szoktam hallgatni, de hogy szeretném-e az túlzás. A lányok hangja szép, de ez akkor se úgy sikerült, mint amit vártam. Egy picit csalódott is vagyok.
    Heize: Hú, hallottam egy-két számot a hölgytől, a Sundayt kifejezetten szeretem tőle, de az igaz, hogy annyira nem vagyok odáig tőle. Az tény, hogy a hangszíne nagyon szép, de nem igazán tudom... Nem érzek semmit a szám hallgatása közben. Nem rossz, de a szerelem még nagyban kérdéses.
    Exo: Végre! Annyira vártam már egy jó számot tőlük! A Kai-s véleményeddel 110%-ban egyetértek. (hehe, pont nekem is Sehun a kedvencem) Kai akár levethetné az összes ruháját tánc közben, tizedannyi hatást sem gyakorol rám, mint Sehun egyetlen nemtörődöm nézése. Egyszerűen (ahogy te is mondtad) nem bírom ezeket az erőszakba hajló pillantásokat/mozdulatokat. A másik két számról szólva, a Wait kicsit unalmas volt nekem, de wow, a Trauma már majdnem jobb, mint a Love shot.
    Day6: Wonpil.
    Szintén. :D Egyszerűen nem tudom kifejezni, mennyire jó hangja van ennek a srácnak. Vagy csak rám van túl nagy hatással. :D Imádom ezt a számot, fura, de még az előzőnél is sokkal jobban. (Jajj istenkém, annyira átérzem a Wonpil összes része-videó fétist, ezzel összefoglaltad az egész Day6-hez kapcsolódó viszonyom. :D) A Headache egyértelműen a kedvencem, de nagyon jól sikerült lemezről van szó összeségében nézve.
    Engem is nagyon érdekelne a Mama véleményed, remélem lesz időd megírni.
    Szép estét! ^^

    VálaszTörlés
  6. Szia! Köszönöm a kommentet!! :)

    Twice: egyetértek, teljesen.

    Heize: ezt is megértem egyébként, nem mindenkinek jön be ez a stílus. :)

    EXO: Úgy látom itt is teljesen egy véleményen vagyunk. :D Ki gondolta még akkor rég, hogy Sehun egy ilyen csinos fiúvá (bocsánat férfivé) válik majd? :D Amikor megszerettem, még kis taknyos könyök volt (mintha én nem az lettem volna), most meg tessék! (Csak én maradtam taknyos közben. :D) A dalokról szóva pedig, nagyon-nagyon remélem, hogy ezen a vonalon fogunk maradni, és vééééégre érdemben kapunk valami szöveget is a számok mellé. :) (A Trauma pedig, igen... nagyon ott lebeg a határon.)

    Day6: Ó nem... nem csak rád van nagy hatással. Wonpil hangja papíron lett a jobb fülem hites ura. LOL. Egyébként... amint közzé tettem a bejegyzést... elkezdett belemászni a dal refrénje is a fülembe. Hihetetlen... :D

    Még egyszer köszönöm a véleményt, élvezet volt olvasni! :)

    Szép estét! :)

    VálaszTörlés
  7. Szia, nagyon örülök, hogy írtál, de én most sajnos, vagy nem, de csak az Exo visszatéréséről tuduk beszélni, mert a többit még nem hallgattam meg:')
    Előre szólok, hogy én nagyon is tisztelem a véleményed, de mondjuk most egy kicsivel eltér az enyém a tiedtől. És most hidd el nekem, nem azért írom ezt, mert a Bts egy picivel jobban kedvelem, vagy nem is, hogy kedvelem inkább közelebb állnak hozzám.Na de kezdjük.
    Szóval elmondanám, hogy abban 100%-ig biztos vagyok, hogy az Exo-nak vannak a legjobb vokáljai. Amikor még csak ismerkedtem a kpoppal valamiért nagyon "erőltettem" magamra az Exo szeretetét, ne kérdezd miért, talán mert hirtelen ők voltak az egyetlen szimpatikus fiú banda. De valahogy nem tudtam "közel" kerülni hozzájuk. Úgy éreztem talán megjátszká magukat a fanok előtt, és bármennyire is hitegettem magam, nem jutottam másra. Aztán csak rosszabb lett amikor a kínai tagok kiléptek, azután még persze néztem róluk videókat, hallgattam/hallgatom a zenéiket, és bírom is őket, de egyszerűen olyan szinten nem tudom mint a Bts-t. (na most van az, hogy szerintem te pedig épp úgy vagy vele, hogy az Eco-t valamilyen okból, amit magad sem tudsz, de jobban szeretd őket, persze nem buztos, hogy igazam van) Az Exo-ban annyit kellett már csalódnom(és szerintem nem csak nekem, még ha ez nem is az ő hibájuk), hogy egyszerűen már fáj, hogy egyes dolgokból rohadtul elegem van. Ami a legzavaróbb az Kai túl szexualizálása(mondjuk nem csak az övé, de na) kb olyan lett a csapatban mint valami sztriptíztáncos, vagy nem tudom. Nekem ez túl sok, és ahogy mondtad már Chanyeol-al is kezdik. Nekem személyszetint a Tempo jobban tetszett, de az sem volt valami nagy durranás, és bár nagyon tetszik a Love Shot szövege, a dal egyszerűen unalmas(de ez csak az én véleményem, másnak attól tetszhet).
    És aztán ott van nekem a Bts, akik nélkül biztos vagyok benne, hogy ma már nem lennék itt(pont azért amit írtál, a dalszövegek, meg a személyiségük is, minden amit csináltak/nak inspirál) Annyira közel állnak hozzám, hogy azt le sem tudom írni(talán kínos lenne leírni) és valamiért ezt az Exo nálam semmivel nem tudja elérni(és én nagyon sajnálom hogy nem én vagyok az egyetlen aki így van vele). Nem szeretem ha a tehetség nincs úgy értékelve mint ahogy kellene, de az Exo-nál pnt ez van, mert nem tudnak megfogni, és néha másokat sem.
    Az Exo nagyon, nagyon tehetséges és szeretem őket meg minden, de gondolom megérted a helyzetem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm szépen a kommentet, kifejezetten tetszett!

      Ó, hidd el, teljesen megértem, hogy miről beszélsz. Mindenkinek van ilyen szerintem, hogy jobban szeret egy bandát a másiknál, vagy egyszerűen nem kpes megszeretni egy adott együttest. Nekem is van ilyen (hiába próbálok megszeretni párat... nem megy!). Az EXO esetében engem is felháborít Kai, hát nem is tudom, tárgyként való kezelése (?), mert a valóságban (amennyit mutatnak) ő egyáltalán nem ilyen. Magától nem hiszem, hogy úgy viselkedne, ahogy.

      Én egyébként a kínai tagok kilépését picit máshogy láttam, mint a rajongók nagy része (de mivel úgyse tudjuk mi az igazság, ezen felesleges "vitatkozni"), a legjobbakat kívánom nekik, rajtam ne múljon! :) De értem, mire gondolsz, egyébként. A csalódásokat is. Zeneileg... áh, bevallom én is mindig, ha úgy van, tényleg. A tagokat mondjuk szeretem (én nem éreztem különösen, hogy megjátszák magukat, de ez tényleg nem jelent semmit :D rajongó vagyok, szóval lehet, hogy nem úgy látom. :D), de megértem, nekem is vannak olyan bandák, ahol nem vagyok képes... megszeretni a tagokat, mert... nos, hasonló okok miatt. Ez egy ilyen dolog, ki mit lát, ki mit gondol. Nincs ezzel semmi baj. :) Tisztelettel beszélünk, addig minden rendben. :) :)

      Ó, és azzal semmi baj nincs, hogy a BTS-t jobban szereted, tényleg. Én örülök neki, ha szereted őket. Én is bírom a tagokat (kevés banda van, aminek a tagjait "ismerem", de itt ez igaz, követem is őket), kedvelem a bandát is, tehát megértelek. És ez tökre rendben van, te őket jobban szereted, és őszintén, én ennek örülök. A BTS (szerintem) megérdemli a szeretetet amit kap, keményen dolgoztak, és a semmiből tartanak ott, ahol. Megérdemlik a hírnevet is, ezt nem is vitatom, sőőőt, már rég is ezt jósoltam nekik! :D Már rég is tudni lehetett (médium vagyok :D), hogy sokra fogják vinni. :)

      Tehát engem az nem sért kicsit sem, ha őket jobb szereted. Megérdemlik a rajongók szeretetét, és remélem soha nem is veszítik el! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...