컴백 시간! 뉴이스트 W | Day6, 에이핑크 | 모모랜드 | 엘리스 | 태연 | 경리


Szervusztok. Ezúttal egy kis áttekintést hoztam nektek. Ma szóba kerül: Nuest W, Day6, Apink, Momoland, Elris, Taeyeon, Kyungri (9Muses). 
Lássuk is!

Ó gyerekek... hogy mi történt velem az elmúlt héten! Az életem tényleg olyan, mintha az Izaura tv-re kapcsolatatok volna, és belenéztetek volna a Marichuy-ba. Csak, hogy kettőt említsek: felhívtak a Fejévíztől (ugye a vizesek magyarul, akiknek a vízszámlát fizetjük), hogy be fognak perelni. 2 napba került, hogy kiderüljön, közöm nincs az eseményekhez, amibe bele akartak rángatni (lehet, hogy erről még részletesebben is mesélek). A másik pedig, a NAV magánál őrizgette a a papírt, ami a kollégiumi felvételemhez kellett, de maguk se tudták miért (már öt hete), és nem akart előkerülni. Végül meglett, de elég nyögvenyelősen... *Mély sóhaj.*

Na, nem húzom tovább az időt, lássuk a zagyva gondolataimat. 


I. MOMOLAND | 모모랜드 



Oké, hol is kezdjem? Az elején, persze. A Momoland a kezdetekkor nagyon kedves volt a számomra. Aranyonak tűntek, igyekeztek, még ha a cég jóvoltából mindenki Nancy és barátainak nevezte is őket. (Teljes joggal, elég durva volt a helyzet, szerintem is.) Ott volt a Freez, a Wonderful Love (áh, imádtam azt a dalt). Már ekkor kedveltem a lányokat, sőt az indulásuk se volt túl zötyögős. 

Viszont, a Boom Boom megjelenése... Nos, igen. Lehetséges, hogy teljesen más a véleményetek, és az is megeshet, hogy nem értetek egyet a vádakkal, amikkel a dalt illették. Megértem. Van ilyen. Én viszont totálisan egyetértek velük, és a mai napig felháborítónak tartom, hogy egy ilyen számmal értek el eszméletlen sikert - még ha sikeresnek nem is mondanám őket egy dal után. 

Ismétlem; nem a lányokkal van bajom, hanem az egész helyzettel. De erről már írtam korábban. 

Most mi a probléma? A visszatérést azonnal plagizációs vád érte, főképp a tánc miatt - a másik probléma, hogy a dal kb. Boom Boom 2.0.

Az utóbbi váddal egyetértek, a dal felépítése totálisan ugyanazt, mint a BB esetében. Szó szerint, minden, majdnem még a hangzás is teljesen. De hé! Ezt megszokhattuk, majdnem minden egyes banda ezt csinálja, és csinálná is a helyükben. Bár, azt el kell ismem, hogy itt tényleg erős picit a dolog; de nem is hibáztatom őket, a semmiből a felhők felé kerülni... nehéz lehet, és óriási a nyomás, hogy megtartsák a pozíciójukat. 

A legnagyobb gond, hogy a lányok ismét plagizációs botrányba keveredtek. Tudom, hogy ilyenkor mindenki szereti megrántani a vállát, és azt kiabálni, hogy "mivel lányok, ezért kötelező utálni őket", ami igaz is, biztosra veszem, hogy fiúk esetében nem lenne ekkora gyűlölködés, ami gusztustalan. De most nem erről az oldalról beszélek. 

Vegyük a cégüket, ahol minden dolgozónak full siketnek kell lennie, hisz az előző dal és a Mi Mi Mi között nem hallották a botrányos hasonlóságot, akkor sem, ha nem volt lopva a dal. Mert ha teljesen véletlenül lett is ennyire hasonló, azt valakinek hallania kellett. Tehát ha lopott, ha nem, tudták, hogy mire hasonlít, és telibesz.rták nem csak az eredeti bandát, de a sajátjukat is. Vagy nagyont nyernek, vagy buknak, de kit érdekel, úgyis névtelen senkik alapon. Ha másban nem is, ebben egyet kell értenünk. 

Tehát, egy ilyen alaphelyzetből indult a banda. És ahelyett, hogy igyekeztek volna "ártatlanok" maradni, konkrétan megismételték a dalt, s egy olyan ikonikus "tácstílust" választottak, amit azok a rajongók, akik kicsit régebbóta vannak itt, egyből a T-ara nevű együtteshez kötnek. (Ami akkor iszonyatosan híres volt, szinte a leghíresebb banda az egész iparban!) Ami vicces ugyan, de szintén az egyik kedvenc együttesem, pont ahogy a Serebro is. (Lol a Momoland kipécézte a kedvenceim, tényleg meg akarnak hótítani.) Mielőtt félreértitek amit mondok, nem lett volna bajom azzal, hogy a táncot használják, mert nem, nem hiszem, hogy ez a tánc a T-arához tartozik, és levédették vagy mi a fene, de ha eleve "tolvaji" pozícióból indul a bandád, nem ajánlatos egy ilyen húzás. 

Úgy telibe sz.rják a lányokat, az egész bandát, hogy az valami hihetetlen. Nem úgy tűnik, hogy nagy terveik vannak a bandával... egyelőre csak a gyors pénzszerzési lehetőséget látom, mivel a céget az se érdekli, ha óriásit buknak, és szégyenben távoznak az iparból. Ha tényleg törőnének a zenével, a zene minőségével, és persze a lányokkal, ez az egész nem így nézne ki. Érthető amit mondani szeretnék? 


Egy apró megjegyzés: a legjobban azt a kifogást gyűlölöm, hogy "nem a lányok hibája". Ugyanis még a rajongók túlnyomó többsége is belátja, hogy pl. a Boom Boom kicsit jobban hasonlít egy másik banda dalára, mint illendő volna, de erre a válasz annyi: "nem a lányok hibája". Ennyivel el van intézve a dolog. Értem, hogy nem a lányok hibája. Ha nem az ő hibájuk a dal, mert hirtelen még közük se volt hozzá, akkor a siker se az övék.  

Ja, hogy mégis. 

Értem. 

Sajnálom, de ezt nem fogom tudni megemészteni, nagyjából soha. Egyrészt tényleg személyes sebbe vágtak, mikor konkrétan az egyik kedvenc bandám dalára emlékeztető számmal jöttek elő - de ezt még le is nyeltem, próbálva objektív maradni, ahogy azt láthattátok az akkori értékelésen. De mikor a botrány kirobbant... onnantól vége volt. Számomra ezen nincs mit magyarázni. Ha egy dal lopott, akkor lopott. 


Ettől függetlenül nektek lehet más a véleményetek. Én csak örülök, ha szeretitek a lányokat, stb. Sajnos az én véleményem nem fog változni, de nem zavar, ha szeretitek a dalokat, teljesen nyugodtan. :) De míg le nem szállnak a gyorsvasútról, amit nem ők indítottak el, nekem itt nem lesz esély semmire. 
Na de akkor a lemez. Ha a Baam címűt nem számítom, egész aranyos album lett. Véleményem szerint nem ér az előző nyomába, ami tényleg, kivételesen jól sikerült; de annyit elmondahatok, hogy legalább próbálkoztak. A dalok kellemesek, aranyosak, még ha túl sok húzóerőt nem is érzek bennük. 
Úgy tűnik, a legtöbb figyelemet a promós dal kapta. Amivel persze nincs is semmi baj. Sajnos annyira egy dalt se szeretek, hogy kedvencet tudjak választani közülük, de őszintén: tényleg aranyos számok. Jó kis anyagot dobtak össze. 
Összességében;

A BAAM... sajnos értékelni sem tudom, és nem is nagyon akarom. Annyit elmondhatok, hogy nem tetszik annyira, mint a Boom Boom. Sok sikert a lányoknak a továbbiakban, semmi bajom velük, de remélem legközelebb egy más dallal, egy jóval eredetibbel térnek vissza. :) 
A lemez viszont: 10/8.5


II. ELRIS | 엘리스 



Hű, hát ez nagyon aranyosra sikeredett. Kicsit emlékeztet ugyan az APINK Remember c. számára, főleg a 0.14 másodperctől kezdődő résznél, és a refrén bizonyos pillanataiban, ahol előbukkan a "ritmus"

A klip viszont nagyon szép lett, nekem kifejezetten tetszik! A színek olyan nagyon gyönyörűek! Viszont, nem tudom, hogy ez mennyire tűnt fel, de ennél a klipnék különösen látszik, hogy mikor a jeleneteket vették fel, a lányok kizárólag tátogtak. Most azt gondoljátok, hogy mi a fenéről beszélek, igaz? Arról, hogy felvételekkor nagyon ostobán tud kinézni, ha az előadó csak tátog (persze ennek lehet valamiféle oka, nem azt mondom...), mert a klipen keresztül ez nagyon furcsán tud kijönni. Itt pl. eléggé zavaró volt 2.29-től. Látom, hogy nem énekelnek, csak tátognak. (Tehát még csak nem is mondták halkan a dalszöveget.) Tudom, ez hülyeségnek tűnik, de engem nagyon tud zavarni, mikor az adott előadó szájmozgása ilyen... furcsa. Mintha tudnám, hogy "ez a hang nem ebből a lányból jött ki". Vagy ilyesmi. Na jó, hagyjuk, mielőtt totál hülyének néztek. :D

De ettől függetlenül nagyon édes dal, s egyre jobban belemászik az ember fülébe.

Aztán itt a lemez is: 



Hát ez nagyon édes lett! Kaptunk öt számot, és őszintén megmondva, mind az öt nagyon kellemes, igazi nyári lemeztől van itt szó. A legérdekesebb számomra mindenképp a Focus, kifejezetten megszerettem a számot, az többszöri hallgatásra 10/10-es, minimum. Viszont, komolyan mondom, tényleg aranyos lemez lett, bátran hallgassátok meg!


A dal: 10/9
Az album: 10/8.5


III. TAEYEON | 태연 



Hű-ha! A szöveg nagyon-nagyon jó lett. Teljesen megdöbbentem, mikor először hallottam. 
Viszont, sajnos a dallal nem így voltam. Vannak részei, amik nagyon tetszettek, pl. a 2.40től kezdődő rész is, ami egyszeren zseniális, viszont a sok nanananananana something new rész, őszintén szólva; iszonyatosan unalmasnak tűnik. Maga a dal, a dallam, szintén nagyon jó, az egészet a nanana rész rontja el nálam. 

A klip viszont nagyon tetszett! Izgalmas volt, új, és friss. Kifejezetten bejött.

Na de az album, igen, arról is szót kell ejteni...!




Nem csak hogy friss, de kifejezetten jó lett. Sőt, itt még a Something New is remekül hangzik, így, a többi dallal együtt tökéletesnek tűnik. Nagyon furcsa, csak úgy magában nem nyerte el teljes mértékben a tetszésem, de a lemezhez kifejezetten illik. Érdekes! Viszont, ami igazán elnyerte a tetszésem, az a Circus c. dal volt. Te jó ég, hogy az mennyire gyönyörű... a szövege pedig, nagyon-nagyon sokat mond, ha igazán odafigyelünk rá. Gyönyörű!


És igen, ez az első mini, amit szeretek a hölgytől (a teljes albumot félretéve, ami a múlt év kedvence volt). Ez zseniálisra sikeredett!

A dal: 10/8.5
A lezem: 10/10


IV. APINK | 에이핑크 


Ez zseniális lett. A dal; annyira nagyon Apink, hogy lehetetlen nem felismerni, mégis... mégis nagyon új, és friss, tőlük. A szöveg nagyon kellemes, a dallam remek, és a hangok is a helyén vannak. Oh, milyen rég nem szerettem már egy dalt tőlük? Te jó ég, utoljára a Mr. Chu volt az, ami elnyerte a tetszésem. Az 2014-ben jelent meg, tehát... igen, már négy éve volt. Nos, a lényeg annyi: most végre hoztak még egy dalt, amit tényleg szeretek. 

A klipről szólva, nagyon tetszerős lett. Az apró jelenetekkel, a csodás színekkel... nem tudnék belekötni semmibe. Egyszerűen jó úgy, ahogy van. Ehhez csak gratulálni tudok. 


Ó, és észrevette valaki más is, hogy Bomi totálisan úgy néz ki, mint egy fiatalabb Eunjung? (Itt.)


+ már évek óta kiváncsi vagyok, hogy mi áll a koreaiak csillár-megszállottsága mögött. Minden második élőben, minden második klipben... én ezt nem értem. lol






Hát ez nem is lett rossz! Elsőre nem igazán jött be, nem fogott meg egy dal sem a 말보다 너-n kívül, olyan kis semmilyennek tűntek. Most, második hallgatás után kicsit kellemesebb mindegyik darab, de sajnos így sem mondanám, hogy a kedvenceimmé lépnének elő. Értem, hogy bizonyos helyeken valami újat szerettek volna mutatni, és ez be is jött persze, csak az album... olyan dimbes-dombosnak tűnt, ha értitek mire gondolok. Nem éreztem összefüggést a számok között, és sokszor így is, Isten bocsása meg, de unalmasnak tűntek a dalok. Volt egy-kettő, mint például a Alright, mely nagyon kellemes volt, és tökéltes keveréke az újnak és a réginek. De a többi, nos, nem nyerte el igazán a tetszésem. Aztán ki tudja mi lesz még ebből. Jelenleg:


A dal: 10/10
A lemez: 10/8


Na de várjunk kicsit, említést szeretnék tenni még egy dologról. Naeun és Namjoo sebészeti botrányáról. Főképp Namjoo-ról van most szó, akit erősen elítétek amiatt, hogy kés alá feküdt. Elmondanám a véleményem.

A jelenlegi pletykákra, támadásokra reagálva; nevetségesnek tartom őket. De úgy, ahogy vannak. Ez a tipikus koreai "rajongók", az internet jótékony névtelensége mögé húzódó, kis senkik porkavarása. Hogy miért mondom ezt? 

Ha egy olyan országról beszélnénk, ahol nem lenne szinte kötelező kés alá feküdni, ahol nem biztatnák gyakran még a szülők is a középiskolás gyerekekiket arra, hogy amit lehet, forduljanak plasztikai sebészhez, még azt mondanám, igen, megértem a felháborodást. De! Min is háborodtak fel? Egyrészt azon, hogy a műtét megesett (ami nevetséges), másrészt azon, hogy a műtét elvileg nem sikerült jól. Namjoo-ról van most szó (és Naeunről). Biztos ti is tudtok a netes felháborodásról, miután Namjoo még a műtéttől felpuffadt arccal mutatkozott kamerák előtt, igaz? Na, akkor kezdődött minden. Aztán kiderült, hogy Naeun is kés alá feküdt (bár, ő eleve szupercsinosnak számított, szóval ez el fog ülni), ráadásul még azt merte mondani, hogy "Namjoo egyre csinosabb lesz". 

Azzal egyetértek, hogy alapvetően jobb lenne, ha az idolok, kikről a gyerekek, fiatalok példát vesznek, nem arról lennének híresek, hogy amikor kedvük szottyan, hol a szemüket, hol a szájukat, meg Isten tudja még milyüket műtik meg. Csak hát, Koreában alapvető dolognak számít a plasztikai műtét - nem, nem normálisnak, alapvetőnek. És azért, mert a szépség előrébb visz. Ezt mi is ismerjük. Saját tapasztalat: az emberek látványosan, drasztikusan másképp viselkedtek velem, mikor  a normál 45, nagyon max 50 kilót nyomtam, mint mikor betegség miatt meghíztam. Amikor vékony voltam, folyton segíteni akart mindenki a csomagommal, felálltak, hogy helyet adjanak, előzékenyebb volt mindenki, nem csak férfiak, de nők is. Mikor meghíztam, ez kb. 1%-ra redukálódott. Minden viccet félretéve. És nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel a tapasztalattal.

Tehát ezt a részét értjük. És mégis, már csak a (mostanában túlságosan is divattá vált hitgyűlölet ellenére) vallásunk (ha gyakorlod, ha nem - édes mindegy) miatt sem alakult ki az a nézet, hogy a plasztikai műtét pozitiv dolog. Ebben én sem hiszek. Szerintem szörnyű, hogy meg kell változtatnod a kinézeted, csak azért, hogy egy másik embernek elnyerd a tetszését. Abszurd dolognak tartom. Ha azért teszed, mert nem tudsz együtt élni a külsőddel  - mert van ilyen -, akkor hajrá! Ha ettől tényleg boldog leszel, hajrá, én nem bánom, sőt, szurkolok neked. 

De az alapvető helyzet akkor lenne ideális, ha nem kerülne valaki hátrányba, pl. munkakereséskor, mert nem olyan kerek a feneke, vagy a melle nem köszön be fél órával előbb az ajtón, mint a szája. Jó volna, ha nem a külső döntené el, kik vagyunk. És bár azt mondjuk, hogy nálunk ez mekkora probléma, akkor el sem tudjuk képzelni, hogy Koreában ez mit jelent. Ahol nagyjából követelmény a szépség. Most ismét sokan húzhatjátok a szátokat, hogy ez biztos túl erős kijelentés - de személyes véleményem szerint nem az. 

Mert igen, azt mondom, ha a maga boldogságáért teszi, akkor irány a sebész. De itt, Korea esetében számítsuk bele a hihetetlen nyomást is, és csak azután mondjuk, hogy "jajj kuss, semmi közöd hozzá, a saját döntése volt"

Tényleg

Hány százalékban volt az ő döntése, és mennyi volt a társadalmi nyomás, főképp úgy, hogy egy normál embertől is elvárják, hogy szép legyen, nem hogy egy idoltól. Hát na szóval... engem elég nehéz megygyőzni, hogy minden második kpop idol, legyen az ő vagy férfi csak akkor érzi jól magát, ha átplasztikázzák. És ha így is van, ez mennyire egészséges?! Most őszintén, józan paraszti ésszel; szerintetek egészséges, hogy minden második ember csak akkor lehet boldog, ha átalakítja a kinézetét? Komolyan mondjátok, hogy ez normális? Sokkal inkább fájónak tűnik, hogy ennyi átalakításra van szükség, mert másképp nem lehet boldog az ember - főleg az elvárások miatt.
Na, most ennek fényében sz.rság a koreai "rajongók" / kritikusok véleménye. Vagy az nem baj, hogy megműtötte magát, de az már baj, hogy nem lett sokkal szebb? Ne haragudjatok, de ez nagyon ocsmány dolog. Kb: "előtte is csúnyácska voltál, most is csúnya vagy, legalább ha jól műtöttek volna meg..." Nevetséges az egész. A Koreai közegben megbélyegezni valakit azért, mert plasztikai sebészhez ment, kb olyan, mint megszidni a diákot, aki az egyes miatt kapott verés után ötöst hoz haza - csak mert szóbeli felelet helyett dolgozatra kapta. Az, hogy az ember elmondja a véleményét az operációról; rendben van, hisz ez nem olyan dolog amit el lehet titkolni. Szerintem felesleges volt az egész, eredetileg sokkal egyedibbnek láttam a pofiját és sokkal vonzóbbnak, szebbnek is. Sértő-e ez a megjegyzés? Lehet, hogy neki az lenne, hisz ha a közönség szerint teljesen feleslegesen szenvedte végig (mert higgyétek el, nem kicsit fáj), az egész procedúrát, és ennek ellenére tömegesen csúnyának hívják, na, az kegyetlen lehet.

De tudjátok, a koreai felfogás szerint a legjobb, ha természetes szépség vagy. Ha csúnya lányból csinálnak szépet, az oké. Ha szép lányt műtenek meg, az már nem igazán oké, mert akkor hitelen negativ dologgá válik az egész operáció. (Főképp azért is, mert ha egy csúnya lánynak meg kell szenvedni azért, hogy elfogadják, és ő is szép lehessen, erre jön egy alapvetően remek helyzetből induló, szép lány és elcseszi a saját lehetőségeit, az egészet. Tudom, hülyén hangzik, de értitek mire akarok kilyukadni?)  Ez áll itt is a háttérben - a lényeg annyi, hogy bármit csinál az ember, várhatja a megszégyenítést. 

De ez persze csak az én meglátásom, felőlem még öt műtéten is áteshetnek, engem nem zavar a dolog. Csak szerettem volna rávilágítani a háttérre is egy picit. (És igazság szerint, sajnos vagy nem sajnos, ha idolnak megy az ember, tisztában kell lennie azzal, hogy véleményezni fogják, főleg az ilyen dolgokat. Ez a valóság. Ha vállalod, hogy kamerák előtt élsz, sajnos az emberek a rosszabb napjaid is látni fogják, és pont úgy ítélkeznek feletted, mint a szomszédjuk felett. Ez sajnos így működik.) 

Ilyenkor nagyon örülök, hogy nem ebbe a közegbe születtem, de őszintén. És ha most azt hiszitek, hogy túlzok... Nos, rendben van, tényleg úgy hangozhat. 


Ha érdekel a dolog, íme egy koreaiak által, direkt koreaiaknak készített rövidke film (és milyen régi!) a kénezettel kapcsolatos megszállottságról: 



Ezeket személyesen is tapasztaltam / láttam. Teljesen valóságos dolgokat láttok benne. Ez még mindig normális, sőt!


V. GYEONGRI | 경리


Hát, hű. Ez meglepően kellemes lett. Nem tudom miért, de nem vártam, hogy ennyire jó lesz a szóló is. Annak ellenére sem, hogy a 9Muses talán a legjobb dalokat hozó együttes, ha az egész karrierjét nézzük. De komolyan; 

Figaro
News
Ticket
Dolls
Wild
Gun
Glue
Drama
Hurt Locket
Sleepless Night
 Remember
Love City

És mindezt 2011 óta. (Egyébként, még mindig a News a kedvenc számom tőlük.) Még midnig megdöbbentő, hogy egyszer sem nyertek, de úgy soha. Nyolc éve debütáltak, és semmi. Holott őszinte véleményem, hogy a kedvenc bandá(i)m kivételével, egy másik együttes se hozott ennyi profi számot, ilyen magas szintű előadásmóddal.




Na ezek fényében tényleg ostobaság volt azt hinnem, majd pont most fognak egy pocsék számot bedobni. Hát, nem is tették. Te jó ég, még ha a hangtorzítástól a falra is mászok, maga a szám remek lett. Pont a hölgynek való, finoman provokatív, de nem felháborító. Valahol kicsit Gainra emlékeztetett, ki tudja miért. 

Viszont a klip. Mondjátok, csak nekem nem tetszett mikor a hölgy tolókocsiban ült? Mármint, igen, ezzel szerettek volna elmondani valamit, de nekem nagyon visszatetsző volt... Ott ül, akár egy mozgássérült, majd imádkozik és egy pár piros cipellő kedvéért hirtelen feláll. Na most, lehet, hogy én vagyok túlságosan is érzékeny, de többé nem szeretném látni ezt a képsort. 

De nem ez volt az egyetlen problémám. A videó nagy része gyönyörű volt - de egy két helyet kicsit kínosnak éreztem. Így például: 



Egyrészt ismét csillárok... másrészt, gyűlölöm ezt az effektust, ami torzítja a fényeket. Nagyon olcsónak tűnik, még telefonnal is lehet csinálni. 


Ez személyes dolog, de ha nem akarjuk, hogy látszódjon a melltartó pántja, pént nélkülit adunk a sztárunkra, nem pedig a nagymamánktól kölcsönkért műanyag, (egy másik képen látszódik) fodrozódó, 20 forintos műanyag pántot használunk.


Ez is személyes. Olyan darabos ez a jelenet. Főleg, mikor a cipő sakra beakad a vörös anyagba, amibe amúgy is kb. beleolvad.


Szintén, nagyon esetlen a jelenet, mikor még a mini tévék is beleremegnek a húsz kilós lány mozdulatába. Valami itt nem volt kóser, ezen finomíthattak volna még egy kicsit. 

A többi egyébként teljesen rendben volt, sőt, kifejezetten szépre sikeredett. 

Ez egy nagyon jó debüt lett... ami nagyon remélem, hogy nem jelenti a 9Muses végét. Bár, szegények lassan, ennyicsalódás után megérdemelnék a pihenést. Kinek lenne kedve még egy évek végigürcölni, mindenféle siker nélkül? 


A dal: 
10/9



És akkor, jöjjenek a fiúk!




I. DAY6 


Egy szót mondanék így előre: 

WONPIL! 

Az egyik legjobb hang, amit valaha hallottam. Ha valaha szólóra kerülne a sor, azonnal megvenném még azt a lemezét is, amire az általa kiadott éjszakai zajok kerülnek. Zseniális, és még csak meg se tudnám mondani miért. Nem állíthatom, hogy a legjobb technika az övé, de a hangszíne egyszerűen libabőrt varázsol a ke... nem, mindenhová!


Na de, a dal; ha láttátok a féléves videómat, akkor tudjátok, hogy igen - ez bizony bejött. Végre! Végre egy olyan dal, ami teljes egészében nekem lett kitalálva. Persze a többivel sem volt semmi baj, de nem mind szólt nekem, ha értitek mire gondolok. 

A szöveg nagyon tetszett, a dal pláne, az pedig, hogy Wonpil remek részeket kapott (az egész albumon végig egyébként), elérte, hogy még jobban imádjam. 

Na de a klip, ami igazán tetszett. Persze egyszerűnek tűnt (mert egy bizonyos módon az is volt), de...




Imádtam a részt, mikor mindenki felállt, s "fegyvert" szegezett a fiúra - mindenki a lány pártjára állt, mert természetesen csak a fiú lehetett a rossz fél. (Ami egy kicsit érdekes utalás, de valahol látom benne a logikát, nagyon is.) 



A színészek zseniálisak voltak. Esküszöm, a pillanat, mikor a fiú fájdalmasan felnézett, hát az csak wow. 


De közben itt van nekünk az album is: 


Somehow és Feeling Good.Örökkön, és még tovább. Bele tudnék halni abba a dalba.

A többi is remek lett, még ha egyelőre nem múlta felül a lemez az első albumukat - szerintem. Egyébiránt, nagyon szerettem a dalokat itt is; de főképp a Smohow és a Feeling Good, hiszen ott van bennük ez a remek retro hangzás, amit, mint mindenki tudja: a világon a legjobban imádok. De na, ott az összes többi is. Mind remek lett, tessék meghallgatni mindegyiket! :) 

Csak ajánlani tudom!


A dal: 10/10
A Lemez: 10/10




II. NUEST W | 뉴이스트 W




Oké, ez teljesen meglepett. A fiúk mellett álltam, mikor debütáltak - és imádtam a dalt, imádtam az előadásokat, a szöveget (!), mindent. Aztán ennyi volt, soha többé, egyetlen dal sem akadt, ami tényeg megragadta volna a fantáziám. Akadt egy kettő kellemes, de nekem elég langyos szám. 

Aztán ez. 

És ez egy nagyon jó dal. Kezdve a Wavesre emlékeztető gitárral... Eddig egyedül BoA volt, aki ezt a hangulatot ragadta meg, és imádtam (Kiss My Lips). Itt is ez a helyzet (ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy a Waves / Kiss My Lips és ez a dal hasonlóak, de a dallam érdekesen hasonló alaphangulatot ad a számoknak, egy bizonyos módon.) Imádtam. 

Kezdünk ezzel a melankolikus dallammal, ami lassan építkezik, majd végül egy erős váltással ebbe a szomorú / addiktív és sötéten szexi refrénszerű részhez érünk. Zseniális, komolyan! Akár egy kicsit édes, de inkább mégis szomorú kapcsolat. 

Ha ezzel nem nyernek, lefejelek valakit. Ez a szám teljes egészében győzelemre született, ehhez kétség sem férhet. Nagyon rég hallottam olyan dalt, amiben ennyire biztos lettem volna a győzelmében. A dallam, a szöveg és a hangok is teljesen, tökéletesen illeszkednek, s ugyanazt fejezik ki. Zseniális! 


10/10


Akkor, ennyi lenne mára! :) És emlékszem, természetesen ígértem fordítás a Stray Kids lemezről, ill. arról adott számokról, de sajnos egyelőre nem jutottam el odáig. A héten mindenképp megcsinálom őket, elnézést kérek a késlekedésért! Őszintén! 
Ti mit gondoltok? :) 

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Sajnálom, hogy a múlt heted ilyen rosszul sikerült, de nagyon örülök, hogy ennek ellenére megírtad ezt a bejegyzést. ^^
    Momoland: Nos... Sajnos nekem se jött be a Baam, főleg azon okból, hogy már nem csak egy Mi Mi Mi másolat, hanem Bboom Bboom is. (Pedig nem vagyok Serebro fan, csak szimplán ismerem/tisztelem őket. Meg ami lopás, az lopás.) Viszont ennek ellenére szerintem Crayon Pop - Doo doom chit számára is hasonlít. Egyébként tényleg nem lenne rossz szám... De számomra sajnos ezek miatt unalmas is, mert hiába akarnám hallgatni, nem találok benne semmi újdonságot. A rap rész iszonyatos, a klippet végig se tudtam nézni, iszonyat ocsmány, a 1TheK logóktól pedig rosszul vagyok. Az album tényleg jó lett, bár sajna nem az én ízlésem.
    Elris: Hát ez nagyon édes lett! A klipp is nagyon szép - jó nézni. Az album is nyári hangulatot áraszt, de egyáltalán nem zavar. Ebben a forróságban jólesik hallgatni. Nekem is a Focus a kedvenc.
    Taeyeon: Hűha, ez a nő tényleg be akarja bizonyítani, hogy alábecsültem. (Pedig a 11:11 után minden számát imádom. :D Úgy látszik nem elég neki.) Nekem tetszett a Something New, bár igaz, hogy a nanana részek egy kis idő után már soknak tűnnek, de ez nekem nem vette el a kedvem. Az album! Csak egy ajándékként kaptuk, mégis úgy érzem, a kedvencek között lesz, mert úgy érzem ennek ellenére is sokat dolgoztak vele. Azt nem is tudom, melyik a kedvencem, mert mindegyik dal nagyon jóra sikeredett.
    Apink: Jól hallok? Tényleg ezt a csodát készítették? Első hallásra szerelem volt - fogalmam sincs hányszor hallgattam meg mióta kijött. De szerintem naponta egyszer-kétszer minimum. Sajnos, az album nekem se jön be annyira, a számok nem rosszak, de egyáltalán nem maradnak meg, hiába hallgatom őket.
    A plasztikai műtétekről... Igazán nem értem az embereket. Persze ha valaki ettől lesz boldogabb, csinálja (mármint nem tízet, hanem mondjuk egyet vagy maximum kettőt.) És a koreaikat sem értem, bár most sokan biztos leharapnák a fejem. :D Még mindig nem vagyok túl azon a sokkon, hogy ennyit törődnek a külsővel. Ráadásul én pont az a fajta ember vagyok, aki simán megvan az alapvető ápolással, és a póló-farmer összeállítással. De attól félek, ott nem igazán találnék hozzám hasonló embert. Ami igen szomorú, és nem hiszem, hogy valaha ,,kinövik" ezt.
    Day6: Nekem is csak egy szavam van. Wonpil. Zseniális. Az egyik legszebb hang, amit valaha hallottam. A dalt imádom, az ,,I'm okay, so If you wanna hurt me, baby, just hurt me." résztől minden alkalommal libabőrös leszek. Kedvenceim a Warning és Somehow, de az egész lemez szép.
    Nuest W: Hát. Erre. Nincsenek. Szavak. De tényleg, csak annyit tudok mondani, hogy imádom. És iszonyatosan boldog voltam, hogy két napja nyertek vele, mert minden tekintetben megérdemli (k) ez a dal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Ne haragudj, hogy ilyen lassan válaszoltam, de a Fejérvíz... :D

      Na szóval; köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést, és elmondtad a véleményed! :) Úgy tűnik, most eléggé egyforma lett, de azért végigmegyek természetesen rajta. :D

      A Momolandnál ugyanaz a vélemény, viszont az igaz, hogy nem lenne egyébként baj vele, sőt aranyos kis, bulis szám lenne. A lányokkal továbbra sincs semmi problémám, sok sikert nekik a legközelebbi lemezzel. :) Amúgy igen, tényleg nagyon hasonlít a Crayon Pop dalára, de ez már csak a gépelés után esett le, meg ahogy olvastam a véleményed (sajna csak 2x hallottam a Momoland számát, és akkor még nem esett le). Azzal nincs semmi baj, hogy nem vagy Serebro rajongó (meg is értem, nem szeretheti mindenki, meg vannak elég kriminális dolgaik nekik is), de örülök, hogy ennek ellenére tiszteled őket. ÍGy kellene mindenekinek, mindenhez hozzáállni, igazán büszke lehetsz magadra!

      Taeyeon: szintúgy, a 11:11 megjelenése volt a töréspont. Nem tudom mi történt, de úriási különbség van a "két" Taeyeon közt, mintha a 11:11-től egy sokkal őszintébb, érzelmesebb énekest látnék. Tényleg meglep mindig, minden egyes alkalommal.

      APink: ebben teljesen egyetértek! A koreai dolog; vannak ott is hozzánk hasonló gondolkodású emberek, csak a társadalom... meg az elvárások... :/ Talán egyszer, egy kicsit később! (S közben remélem, mi ilyenek maradunk, és nem változunk! Mert tényleg nem a külső számít.)

      VÉGRE WONPIL! Ó te jó ég! Hát zseniális a fiú. A Warning nekem elsőre nem jött be annyira, de most már...:D

      A NuesW engem nagyon-nagyon meglepett. És igen, közben látom, hogy TÉNYLEG nyertek! Hát az aztán a meglepetés! Mikor ezt begépeltem, azt hittem, megint csak a szám jár, és ebből nem lesz semmi... de tessék! Hát nagyon boldog vagyok, ez egy iszonyat minőségi dal! :)

      Még egyszer köszönöm a véleményed, imádom olvasni! :)

      Törlés
  2. Szia! ^^
    Ó, nagyon vártam már a bejegyzést, kíváncsi voltam, mi a véleményed!
    Momoland: Ha nem vesszük figyelembe, hogy a nagyrészt hamisítványokból született... Talán jobban tetszik mint a Bbom bbom. De így... ah, nem tudom, mennyiszer fogom hallgatni. Az album aranyos, kedvencem a Bingo game.
    Taeyeon: Kedvelem őt, de a mostani album sajnos, nem igazán jött be, viszont az All Night Long-ot, és a Baram Baram Baram-ot nagyon szeretem.
    Apink: Nem a szívem csücske ez a banda, de a mostani számukat imádom! Sajnos az albumot még (mindig...) nem volt időm meghallgatni, de remélhetőleg hamarosan sort tudok keríteni rá. A kisfilmet pedig köszönöm, nagyon hasznos volt, igazából be kell vallanom, engem nem túlságosan érdekel a kultúra, (Amerika-megszállott vagyok :D), csak zene szempontjából ,,követem" a koreaikat, szóval most ez igazán tanulságos volt.
    Day6: Oké, sajnos tovább gyarapítom a nem tetsző dalok listáját. A Day6-t nagyon szeretem, nem igazán volt olyan daluk, ami eddig nem tetszett, de ez most valamiért nem jött be. Az album egész szép, nagyon szeretem a Somehow-ot és a Warning-ot.
    Nuest W: Azt hiszem, szerelmes vagyok. És azt is hiszem meg is van, az év egyik legkedvencebb dala. :D Egyszerűen az egész zseniális, nem tudok betelni vele, ez a keserédes hangulat annyira magával ragadott, hogy jelenleg is ezt hallgatom.
    Ennyi lett volna a kis (mármint remélem, az lett... Ismerem a szószátyárságom :D) véleményem. Szép estét! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Bocsi, hogy ilyen későn válaszolok, de többé nem kapok értesítést emial-ben, hogy érkezett komment, és nem mindig volt idém feljönni ellenőrizni mindenhol. :(

      Na de, köszönöm a kommentet, már reagálom is:

      Igen, ha figyelmen kívül hagyjuk a lopott-nem lopott témát, cuki szám! Nekem az előző jobban tetszett mondjuk, de igazad van. Igazán pörgős mind a kettő, tényleg. :) A lányokkal továbbra sincs semmi bajom, nagyon aranyosak. :)

      Apink: nekem se a szívem csücske, de valóban... ez egyszerűen remek! Nem is tudom, miért nem hallottunk ilyet tőlük. A kisflimet pedig nagyon szívesen! Fú, lehet, hogy jobb is, ha csak zeneileg érdekelnek, lelkileg jobban jársz. :D

      Day6: Tényleg? :D Na nem baj! Majd legközelebb elnyerik a tetszésedet! :D Azért annak örülök, hogy a Somehow és a Warning megtetszett, tényleg. :)
      Nuest W: ne is mondd! Egyszerűen, hű! Nem reméltem, hogy valaha szeretni fogok még egy dal tőlük, főleg ennyire! :) Nagyon örülök, hogy neked is megtetszett!

      Szószátyár? :D Ugyan, ezerszer ennyit is el tudok viselni! :D

      Még egyszer köszönöm, hogy benéztél, és még kommentet is hagytál. :) Mindig sokat jelent! :) :)

      Szép napot neked! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...