컴백 시간! 마이틴 | 세븐틴 | 트와이스 | 구구단 세미나 | 마마무 | 청하 | 여자친구 + kiakadás

Sziasztok! Végre megjöttem, a heti értékeléssel. Ma velük fogunk foglalkozni: TWICE, Gugudan Semina, Mamamoo, Chungha, GFriend, Seventeen, MYTEEN
+ valami, amiről mindenképp szót akarok ejteni
= érdekes levelet kaptam
KHM
Akkor lássuk: 



I. TWICE | 트와이스 





Oké, nem tudom. Nem vagyok képes eldönteni, hogy most ez tetszik nekem, vagy sem. A címet imádom - mert mindenféle tévhittel ellentétben, az angol nyelv nagyon, gyönyörűen kifejező tud lenni - bár, kétlem, hogy ilyen céllal választották a Dance the Night Awayt. 

A dal aranyos, de engem a refrén helyét kitöltő részek egy focikupa zenéjére emlékeztetnek. Amivel nem kell, hogy baj legyen, csak... hogy mondjam ezt szépen. Semmi bajom a lányokkal, de tényleg. De tény, a számaik vagy bejönnek, vagy nem, bármi megeshet. Ez azok közé tartozik, amik inkább kedvesebbek a szívemnek, és valahogy mégsem ütött olyan nagyot. Őszintén: még mindig a TT a kedvenc számom tőlük. 

Egy részt viszont... úgy kivágtam volna! Momo "ének" részét, még az első refrén előtt. Az mi a franc? Mi az a lehelgetés? Értem én, hogy meg kell keresni minden tagnak a megfelelő részt, de azt hittem lekaparom az arcom, mikor meghallottam... ezt... a... nem is tudom, minek nevezzem... részt. 
A klip szép lett, de tényleg. A lányok aranyosak, a ruhák is csinosak benne. A szöveget most meg kell dicsérnem, mert nem lett olyan, mint a szokásos, sőt teljesen élvezhető. 

De nézzünk rá a lemezre:




Hm, nem az esetem, de ha objektív szemmel nézem, ez (is) jó album lett. Nekem ugyan nem igazán jön be, és köszönőviszonyban sincs azzal a debüt lemezzel, amit annyira nagyon szerettem / szeretek tőlük, de aki feltétel nélkül szereti őket, annak biztosan tetszenek a dalok. 


Annyit elmondhatok, hogy tényleg fülbemászóak a számok, aranyosak meg minden: de annyira nagyon egyforma lassan minden albumuk! Ez sajnát vélemény, de lassan minden egyes albumról csöpög a beállított cukormáz. Erről nem a lányok tehetnek, persze. De hol van az a kreatív banda, amit még a debütálásukkor láttam? Ahol nem csak egyféle dalt nyomattak, de null-huszonnégyben? Mármint, most mondjátok meg, itt ez a lemez: melyik dal üt el csak egy kicsit is? Melyik mutatja meg, mire képesek? Azon kívül, hogy két hónaponta kinyomnak 5 cuki dalt (és nem egészséges, hogy ennyit dolgoznak)? Igen, aranyos számok, és igen, fülbemászó mindegyik. De az állításom, és a kérdésem ettől függetlenül áll. Úgy szeretnék látni egy picit más dalokat, még akkor is, ha csak a lemezen is. 

Itt feltűnt a HO, amitől felcsillant a remény, de ott meg az állandó ordítás csapdossa a fülem (mert, hogy az nem éneklés, az is biztos). Aztán ott volt a Dejavu is, de az meg lalalalalalából állt végül majdnem végig, na meg cuki suttogásból. Ezzel pedig vége is az érdekességeknek. 

És ne értsetek félre. Ez csak az én véleményem, ettől még nem pontozom le. Hallom én, hogy ezek jó dalok, persze. 



A dal: 10/9
A lemez: 10/9






II. GUGUDAN SEMINA | 구구단 세미나





Hát, őőő. Nem tudom? Ezt sem tudom... 


Az biztos, hogy hangilag nagyon jó szám lett, direkt a hangokra is teszi a hangsúlyt. Ez pedig nagyon dicséretes! De a dal... nekem nem tetszik. Igaz, hogy minél többször hallgatom, annál elfogadhatóbb lesz, de ez valahogy nem az én stílusom. A hangok jók, de maga a dal nem jön be. Talán egy kicsit később. 


A klipet nem is értem igazán: de szép lett, annyi biztos. Hű, a fények, meg minden! 


Kivéve: 





Lehetett volna, hogy legalább úgy tesz a hölgy, mintha ismerné a csavarhúzó működését?


Tudom-tudom. Olyan oltári hülyeségeken akad meg a szemem, hogy az valami hihetetlen.


Na de, a lemez: 






Hát, igazából csak egy dal van, amiről szót lehet ejteni: a Ruby Heart. Ami; jól sikerült. Szerintem jobban, mint a promós dal. Nem veszítettem el az eszem miatta, de jó lett. 


A dal: 10/7
A lemez: 10/8





III. MAMAMOO | 마마무 






No, azt már tudhatjátok, hogy... nem is az, hogy ki nem állhatom, de nem kedvelem túlzottan a latin zenéket. Nekem alapjáraton... majdnem mind egyformának tűnik (mármint, épp ettől felismerhető, ettől a nagyon egyedi, de minden számban felbukkanó hangzásvilágtól - nem mintha ezzel bármi baj lenne) + amikor kpop előadók használják fel a latin dallamokat, eddig majdnem minden esetben úgy éreztem, hogy elbillent a mérleg, és inkább valami, tegyük fel, egy spanyol feldolgozásnak éreztem a számokat, mint sem egy tényleges "mixnek". 


Na, ez itt nem igaz. Itt érzem a latin hatást, és azt is, ami annyira jellemző a kpopra. Nem sok ehhez hasonló szépen eldolgozott dalt hallottam még, főleg két "stílust" ötvözésének esetében. 


Klip: hű, hát engem nagyon meglepett ez a szexi világ. Mikor Hwasa először megfordult, és azt hittem, csak egy bugyi van rajta, majdnem félrenyeltem a barackom. Ez külföldi klipekben még oké is, ne értsetek félre, sőt itt is: csak meglepett. Csak valahogy nem szoktam ehhez hozzá. 




De amúgy szép lett - igaz nem veri az előző videójukat.





Ó te jó ég! Na jó, erről beszéltem pl. a Twice esetében is. Ez az album aztán odacsapott: de ha végighallgatjátok, itt aztán van minden! Ez remek lett, kérem szépen. Midnight Summer Dream, Sleep In The Car, Selfish - csak ezeket említve, máris megannyi stílust kaptunk, hogy pusztán ennyinek örülhetünk. Le a kalappal, őszintén.  (És ezek a kedvenceim.)


A dal: 10/9
A lemez: 10/10





IV. CHUNGHA | 청하 






Oké, ettől féltem egy picit. Az előző dalnál úgy éreztem, hogy a hölgy picit túlerőltetett olyan hangokat, amik nem voltak kényelmesek se neki, se nekem. Vagyis, nos, főképp nekem

Nem, nem az ő hibája volt, egyszerűen nem jön be, mikor már olyan vékony hangon énekelnek, ahogy ő tette - ez hangtól független zavarja a fülem. 

De szerencsére, itt nem mentünk el odáig. Szépen, a kellemes tartományban maradtunk, ezért pedig nagyon hálás vagyok, mert így totál a fülembe mászott a dal. 

Ha csak a dallamot figyeljük, ismét felbukkan a Waves (aminek nagyon hálás vagyok, a lelkemet pengeti az a pár részlet), és olyan erőteljes nyári hangulatot ébreszt bennem, mint semmi más. Sőt, talán nyári-depresszív hangulatot. Ami itt remekül ellensúlyozza a boldog, kicsattanó fülledt nyári hangulatot is. 


De lássuk a lemezt: 




Jó ég... Szerelembe estem. Hát ez zseniális lett! Mindegyik szám, még az intro, a BB is. 


És már megint megtörtént: itt van nekünk a Cherry Kisses - ahol ezerszer szebben csillog a hölgy hangja. Szerintem (bár ez lehet szimplán az én ízlésem), sokkal jobban áll neki, ha ilyen erősen és magabiztosan énekel, nem olyan haloványan, mint ahogy a promós számban. Félre ne értsetek, ahhoz is erőfeszítés kell, hogy úgy jöjjenek ki a hangok, ahogy kellenek, de én ezt preferálom. Maga a Cherry Kisses c. dalban pedig megcsillogtatja mind a két tudását. 


De jó ég, a többi dal is remek lett. Választani se nagyon lehetne. + Mindegyikük példa lehetne arra, amit mondtam. Komolyan. 






A dal: 10/9.5
A lemez: 10/10 + 5





V. GFRIEND | 여자친구








Hűha. Oké. Nem erre számítottam. 


Jó szám lett, ez igaz. De annyira reméltem, hogy egy Navillerához hasonló dalt fogunk kapni! 

Ezzel nem mondom, hogy a Sunny Summer nem jó dal, mert dehogy, nagyon is jó - csak ha eszembe jut a nyár, és eszembe jut a GF, akkor valahogy... nem tudok jobb dalra gondolni, mint a Navillera. Imádom azt a számot, és úgy szeretném, hogy ha csak kicsit is, de visszatérnének a kezdetekhez, ehhez a nagyon erős hangzáshoz! 

Na de, hagyjuk is: beszéljünk a dalról. Jól sikerült, kedvelem ezt a hangzást (ugyan nem a a szívem csücske, ez köszönt vissza egy-két Sistar és némely Girls Day dalban is) még ha nem is a kedvencem. Viszont, az egész koncepció, tudjátok kinek állt a legjobban? Sowonnak! Nézem a klipet, az élőket, és kin akad meg a szemem? Sowonon. Nagyon durva, de szerintem ez az első alkalom, mikor Sowon ennyire vonzott magához. De az is igaz, hogy Yerin haja annyira durván jól áll a lánynak, hogy szinte hihetetlen (és ez az első alkalom, hogy ennyire aranyosnak látom). 


A klip jól sikerült, de személy szerint sokkal jobban szeretem, mikor valós helyszíneken veszik fel a videókat. Ahogy azt tették egy-két kivétellel, eddig mindig. Viszont, imádtam, hogy megtartották a retro kamerafelvétel effektet is. Ez nagyon hiányzott, és anno a Navillera esetében is nagyon szerettem.



Ó, és íme az album. Engem telejsen meglepett, nem számítottam ilyen hangzásra. Nem tudom miért ért meglepetésként, hisz... nyár van. De valahogy még mindig le vagyok ragadva a Navillera és a debüt korszakban, és annyira vágytam arra, hogy valami ahhot hasonlót hallhassak, hogy halvány csalódottságot éreztem (míg a Windy Windy fel nem csendült). Ez persze nem kissebbíti a lemez értékét, csak személyes észrevétel, ennyi. 


Az album jól sikerült, itt minden egyes dalt kedvelek, nem úgy, mint az előzőn. Viszont, szövegileg és zeneileg is erősebb volt (szerintem) a Time for the Moon Light (még ha akadt is egy szám, amit sehogy se tudtam megszeretni). De mondjuk ez valahol várható is, hiszen egy nyári dalocskáról / albumról van szó, ilyenkor mindenki elengedi picit magát, és ha azt vesszük számításba, mennyi remek szöveget kaptunk eddig (mert egy ilyen bandától ez esz,életlen mennyiség volt), igazán megengedhetünk ennyit a lányoknak. Igaz? 


Minden dal tetszik, nagyon kedvencet nem tudnék mondani. :) 



A dal: 10/9
A lemez: 10/9.5




Most pedig, jöjjenek a fiúk!



I. SEVENTEEN | 세븐틴 





Nem tudom! Tisztában vagyok vele, hogy majdnem mindenki odáig van a bandáért, és emiatt szinte már nyomást érzek, hogy én is megszeressem. Eddig nem túl nagy sikerrel. Semmi baj nincs velük, sőt, kiemelkedőnek tartom a munkásságukat, a tehetségüket. Maguk kreálta dalok, dalszövegek, táncok? Ezt el kell ismerni. És el is ismerem. Csak valahogy, nem tudom... nem áll össze. 

Összesen 4 dalt szeretek nagyon tőlük; I don't wanna cry (ezt szó szerint sz.rrá hallgattam), Very Nice, Healing, Adore U.  Akkor van még pár amit kedvelek: Boom Boom, Mansae. De ez azért elég kevés, szerintem. A zenéjüket nagyjából kedvelem, de sokszor olyan "vagy szeretem, vagy nem" kategória. Ha érthető mit szeretnék mondani. Ez igaz a koreókra is: pl. múlt évben egyedül az volt a probléma az I don't wanna cry koreójával, hogy vannak részek, mikor csak ácsorognak, meg szédelegnek, lépdeltek, meg térdelnek. És ne értsetek félre, nem mondom, hogy ez nem nehéz (főleg összehangolva!), vagy nem igényel gyakorlást (de még mennyit), csak nekem jobban tetszett (igen, még mindig le vagyok ragadva a MAMA szavazásnál) ahogy a Fire Truck tánca és a zene össze volt hangolva, ott főleg a zene miatt sem éreztem üres járatokat. Ettől függetlenül, nem mondanám, hogy a Fire Truck tánca bonyolultabb lett volna (mert nem volt). Áh, szerintem már magam sem értem, miről hadoválok. 


Szóval, visszatérve. Nem tudom. Nem tudom, hogy szeretem-e ezt a számot, vagy sem. Kellemesnek kellemes, a dallam és a ritmus kiváló (tényleg, úgy folyik le a fülemen, mint valami jófajta gyümölcslé, frissítően, mégis édesen). A hangok is totál rendben vannak. De nem tudom. Nem hiszem, hogy kedvenc lenne. Nekem hiányzik valami, bár fogalmam sincs, hogy mi. Főleg a refrénnel lehet bajom, mert a többi rész tetszik.


De lássuk a lemezt: 



Hát, lássuk:
 
Ugye kezdődik a promós dallal, amit fent ecseteltem. Aztán ott a Holiday. Na ez jó dal, nekem nagyon tetszik (talán mert valamivel hagyományosabb pop dal, tehát könnyű megszeretni), a refrén előtti rész zseniális! Hogy felépíti a refrént, komolyan, remek!


Aztán ott van a Come to Me: nagyon jó lett! Még az I don't wanna cry hangulatát is felidézi. Picit lehetett volna pörgősebb a refrénnél, de egyébként semmi baj nincs vele, nekem tetszetős.


A What's Good nem igazán nekem való. 


A Moonwalker nagyon jó, 10/10, főleg ezzel a retró ritmussal / basszussal. 


Az Our Dawn is Hotter than Day: JÉZUSOM. Ez gyönyörű lett! Ez eszméletlen.


Oké, ideje összeszednem a gondolataimat:




A dal: 10/7
A lemez: 10/9 





II. MYTEEN | 마이틴 





Én olyan nagyon szívesen fejbe rúgdosnám a Myteen cégénél dolgozókat. Olyan nagy élvezetet okozna, hogy az valami hihetetlen. Hogy lehet, hogy a debütálásnál, és most, a visszatérésnél sem a legjobb dalukat promózzák? Ilyen létezik? Létezik, hogy ennyire süketek a dolgozók? 


Oké, itt legalább nem egy borzasztó dalt ajándékoztak meg videóval - a She Bad egy nagyon jó szám. 

A klip elég fura mondjuk, ezt meg kell hagynom - de na, nincs valami sok pénzük, és ők legalább tényleg a zenére fordítják azt, ami van! Mert barátaim, ez még a debütálást is veri, messze. Pedig ez a debüt annyira jól sikerült, hogy azóta is abból a sokkból épülgetek felfelé. 


A She Bad, hű, a szívem pengeti, még akkor is, ha vannak különös részei. Néhol érezni, hogy több stílust mixeltek össze, ott a nehéz basszus, a fura effektek, a fiúk hangja, és a dallam, meg a ritmus erősen egymásnak feszül. Ez főképp az első refrén után érezhető igazán, a nananana részeknél. Nem is tudom miképp fogalmazzam ezt meg... Viszont, nekem ez jobban bejött, mint az Amazing. Sokkal.
A probléma pusztán annyi, hogy vannak jobb dalok, sokkal jobb dalok a lemezen. Nem csoda, hogy ismét egy másikhoz készült táncvideó (elkékeztek a Take It Outra - amitől még mindig elalélok, de úgy... komolyan?): 






Te jó ISTEN! Ez a dal minden. Nagyon, nagyon rég nem hallottam ilyen dalt, jó ég. A hangok szó szerint tökéletesek - másrészt, imádom ezt a technikát (amit apa csak úgy hív "miért visítanak úgy, mint akiket herélnek"), ami annyira jellemző volt pl. a nyolcvanas évekre. Ugye értitek miről beszélek? Itt pl. a refrénben is hallhatjátok. Ehhez pedig adott hang, és tehetség is kell, nem mindenki képes "visítani, mint akit herélnek". Tehát, a hangok nagyon is a helyükön vannak. A dal több, mint tökéletes, a rimtusa, a dallama, minden pont a helyén van, egyszerre modern (főleg ez a csábos lassúság a ritmussal), s halványan retro (ezt inkább az éneklési technikán érezhetjük néhol).


Zseniális! (És ránézek a megtekintésekre, aztán elsírom magam.)



Bár, megértem, nem sokan kedvelik az ilyen számokat, így belegondolva. Ezt pedig nem tudom ennél jobban sajnálni. Mert ez az év egyik legjobb dala, ha nem a legjobb.





Igen, kimondtam. 

Erősen lehetséges, hogy ez a legjobb dal, amit ebben az évben hallottam.

Le se tudok szakadni róla.






De a lemez:





Emlékeztek a múlt év végére? Mikor is a kedvenc lemezeim egyike a MYTEEN GO volt? Ez most sem lesz másként. 




Ez az album, tökéletes, ahogy van. És ez egy rookie banda, amire nem figyel oda senki. Kitépem a hajam. Már a debütálásuk is több volt, mint remek (nos, khm, itt a lemezről van szó, nem a promós dalról...az borzasztó volt). És ez is, határtalanul jól sikerült. Van itt minden!


A kedvencem nyilván a Martian lett, de imádom az Over You-t (te jó ég, az de jó, sírhatnékom van), aztán a BBQ (jaj, az is mennyire jó!), a Pretty (hah, remek, az a ritmus!) és persze a Beautiful Goodbye (azok a hangok!)... tehát... az egész lemez. Szó szerint az egész lemez. Én ebben az évben, őszintén megmondva, ezt élveztem szinte a legjobban. 


Ez úgy tökéletes, ahogy van. 


Kijelenthetem, megszületett az a fiúbanda, akik zeneileg felléptek a kedvenceim közé.

 


Ez pedig, ha ismertek, egy nagyon nagy szó. 




A dal: 10/9.5
A lemez: 10/10+5000000000 



Az értékelésnek itt vége. Most egész másról lesz szó: ha nem érdekel titeket, akkor majd később találkozunk! Szép napot!:) 





Kaptam egy levelet több mint egy hete: 




Majd tegnap is, ugyanazt (utána pedig egy "kedves" mellékletet, hogy szólaj már valamit ehhez): 



(ironikus, pont orosz zenét hallgattam, lol)



Ha nem lenne kedved kinagyítani, íme a szöveg + a reakcióm:





Kedves Mani! Khm. Ki?! 




(Mikor már a köszönésnél feladod.)



"A nevem XY (Szia neked is, XY.) és a fordításaidról akarok beszélni veled. (Oké, halljuk!) Én és pár barátom (hhhh, nekem soha, senki nem mer "magától" írni, csak a barátai háta mögül, mintha egy hadsereg kellene, mert amúgy megölök mindenkit) akik szoktuk a blogodat olvasni régen arra gondoltunk, hogy elmondjuk miért nem járunk már többet hozzád (örök hálám,őszintén). Az fasza (igen?) hogy te szereted ezeket a pucér csajokat...





(PLS, ugye randira hívtál. *kacsint kacsint*)


de akik hozzád járnak azok nem... (mintha épp arról világosítana fel, hogy a bordélyházam csődbe fog menni, ha többféle prostit alkalmazok, nem csak egyfélét - érdekes meglátás) mi azért sertjük a fordításokat mert a kpop ért rajongunk... nem akarok se bunkó lenni meg semmi... 






de ha ezeket a pucér nőket (hhhh) akarod megetetni (O.o) velünk akkor az nagyon nem fog menni mert mi azért szertjük a kpop ot mert ott nem mindenki ilyen könnyűvérű (tehát, minden előadó könnyűvérű, aki nem a kpop iparban munkálkodik. imádom a logikádat)

Amúgy meg, khm...:




Pont azért szeretjük mert ott nem mindenki ilyen pucérkodó meg könnyűvérű (ja bocs, lemaradt, még pucérkodók is, értem)



(Tök érdekel, folytasd csak.)

Meg bizonyítottan jobb hangja van a koreai énekeseknek (pardon? ezt milyen vizsgálat bizonyította? FORRÁSMEGJELÖLÉST KÉREK!) mert nagyon sokat képezik magukat! (Ezt épp nem hoztam fel, mert mi van azokkal, akiket évekik képeznek, aztán csak mosolyogni tudnak? Az valahogy épp az állításod ellen beszél, nem? Ja nem, ők legalább nem pucérak. Bocsi. :( ) Az tök király hogy te szereted a nőket is (zenei biszex vagyok, hölgyeim és uraim),





de mi nagyon nem és ezért leszarjuk már mit csinálsz (akkor... izé... miért írsz?... pardon, miért írTOK?!)! Ha adok egy jó tanácsot (hogyne) ne ezekkel a szarokkal foglalkozzál hanem a rendes előadókkal akiknek van is hangja (bár ez meglepő lehet, azt teszem, arról nem tehetek, hogy egyesek nem hallják a hangokat - de persze nem akarok bunkó lenni, meg semmi) meg nem vetkőznek csak azért hogy valaki figyeljen rájuk (hol láttál te ilyet? segíts már abban is pls.)


+ (Neked is szép napot, viszlát, meg ilyenek.)







Gyerekek... én már nem tudom mit mondjak. Először nem akartam reagálni... de mivel direkt el lett küldve még egyszer, gondolom azt szerete... oh, elnézést, szerették volna elérni, hogy kommentáljam ezt a botrányos levelet. Én erre csak ezt tudom mondani: 

Ha nem tetszik, hogy a koreai zenén kívül is szeretek együtteseket, dalokat, akkor sajnálom. Egyelőre a saját csatornámon / oldalamon azt fordítok, és arról írok, akiről akarok. Ha valami nem tetszik, azt lehet normális hangnemben is közölni + nem hiszem, hogy bárkinek köze lenne ahhoz, hogy milyen zenét szeretek. De komolyan, valaki mondja már meg, mi a franc köze van neki(k), ahhoz, milyen zenét hallgatok? Vagy nekem mi közöm van ahhoz, ti mit szerettek? Ez csak nekem ennyire felfoghatatlan? 

És akkor még direktbe zaktlak is, hogy foglalkozzak a levelével. Áh, "én nem akarok bunkó lenni, meg semmi", de ha nem tetszik, hogy a yt csatornra felkerül olyan dal is, ami nem koreai, akkor kerüld ki (vagy ami még jobb, próbáld ki, hátha!), szerintem erre bárki képes. Nem kell ilyen cirkuszt csinálni, kb. 10, nagyon max 20 szám miatt (az 535-ből, jelenleg ennyi van feltöltve). Hagyjuk már, könyörgöm! 

Erre már nem is lehet mit mondani...Ha én írnám, hogy jaj, a kpop szar, meg van kb. 2 banda aki a saját zenéjét csinálja, a többi meg csak táncikálja a betanult mozdulatokat, és a fellépések alatt nagyrészt tátog (kivéve, ha száztagú bandában van, ott ketten talán tudnak élőben is énekelni), akkor mit mondanál? Ó, hagyjuk is, már előre látom... 

Szerintem ennek a vitának most legyen vége, és nem kérek több ilyen levelet. 

De ezen felbuzdulva elárulom, hogy ha törik, ha szakad, akármi lehet, íme, vannak nekem kedvenc bandáim, akiknek közük nincs Ázsiához. 




I. ВИА ГРА / VIA Gra (nem, nem úgy)

Nincs hangja a lányoknak? Uhhuhú, ez olyan tévedés, amilyet rég hallottam. Itt van Nastya (a sötétbarna / néha fekete hajú lány) akinek minimum olyan jó hangja van, mint bármely kpop kedvencünknek. De a többiek is remekül énekelnek. (A platinaszőke lány, Erika Ukrajnában született, de anyanyelve magyar.) 2013-ban álltak össze, mikor is megnyertek egy híres műsort, amiben a régi (és kb. legendás), ugyanezen a néven futó banda, új tagokat keresett az eredetiek helyére. (Ez a banda kb. After School-szerűen működött, a műsor pedig olyan, mint mikor a KARA tagját keresték - csak ezerszer izgalmasabb és látványosabb!). 

Egy fellépés a mentorukkal (természetesen a mentor kezd, ez egy régi ВИА ГРА dal - és a világon az egyik legnagyobb kedvencem. Ó és ne lepődjetek meg az előadáson, már maga  adal címe "őrület".) : 




Csak hozzá kell szokni, nyugi, máris megszereti az ember.




De ez csak egy az ezer közül. És itt még csak kezdők voltak...


Aztán a fellépés, ami a levélben kifejtett tiltakozás ellenére az egyik legnézettebb a csatornámon, több mint 10.000 megtekintéssel (ami na, nekem sok).





És a legnagyobb kedvencem ezen a világon. Nem tudom, hogy valaha jobban fogok-e szeretni dalt, mint ezt: 





Ezt még a régi formáció adta elő (ITT az új), de talán a legnagyobb sláger volt, főleg kiemelkedő szövegével: 


Пусть все будет так, как и должно быть в этом мире
Следуй за ветрами и верь
Им не сломить крылья твоей души
Пусть путь у меня, пусть даже тенью мимолетной
Выдохом последним 
Будь, хоть кем-нибудь, мне без тебя не жить


Hagyjuk, hadd legyen minden, ahogy lennie kell,
Csak kövessük a szelet, és higgyünk,
Senki sem képes megtörni lelkünk szárnyait.
Ha másként nem, csak illékony árnyékként, engedd, hogy melletted lehessek,
Még ha az utolsó leheletemmel is, 
Légy bárki, néküled nem élhetek.





II. SEREBRO - róluk hallottatok már tőlem mind.




III. Время и Стекло




Óriási KPOP rajongók (!), készítettek engedéllyel feldolgozát a BIGBANG - Tell Me Goodbye c. dalából is - persze a KPOP rajongók úgy betámadták őket, hogy még bocsánatkérő videóban kellett tisztázniuk a félreértést (amit amúgy senki se hallgatott el, csak hát na, senki se ért, és nem is akar érteni oroszul, főleg ilyen helyzetekben nem). 

Pár kedvcsináló szám: 







ÉS EBBŐL EGY ÉLŐ. MERT MEGÉRI. TÖBB MINT MEGÉRI.









Igen, tudom hogy zseniális.

IV. ELVIRA T 



Jaj Elvira T szövegei nagyon, nagyon erősek. Talán a legerősebbek az egész mezőnyben (bár a Serebro is nagyon jó szokott lenni, ha olyan dalról van szó). Hű, nagyon rég szeretem már - és igen, még mindig imádom. 

















V. Полина Гагарина / Polina Gagarina



Ha néztek Eurovíziót, akkor vele (bár, akkor a Serebroval is) találkozhattatok. Remek énekesnő, és nagyon jó dalokkal rukkol elő, sokszor pedig a klip még a számoknál is jobb! Tessék utánanézni!




És ebből egy élő: 




Úr Isten, ez még mindig nagyon jó. A végén az a hang!


VI. Вера Брежнева / Vera Brezhneva

Imádom Verát, valaha ВИА ГРА tag volt (a kedvenc dalomban énekel is), ma pedig szólózik (mint kb. minden tag, és sikeresen). Én nagyon szeretem a hangját és a stílusát is. Főleg a nevetséges dolgait. 


Az ő dalai elsőre nehezen szokhatók (jé, mint a kpop dalok fele), de ha megszoktad, imádni fogod, erre megesküszöm).



Jaj, ezen mindig olyan jól szórakozok: 




És még sorolhatnám... rengeteg nagyon tehetséges hölgy / úr, banda van: Annak ellenére, hogy TE épp nem ismered. Az pedig, hogy élből elítéled ezeket, nem vezet sehová. 

És igen, továbbra is fogok orosz dalokat fordítani - egyrész, ezeket nem tiltják le öt percenként, mint a koreai darabokat (főleg a JYP!), másrészt... mert le akarom fordítani őket, és vannak is, akik kérik. 
Ha valakit ez nagyon zavar, kérem, ne kattintson az adott dalra (eléggé látszik az orosz címből, hogy nem egy kpop dalt töltök fel). Azt csak ajánlani tudom, hogy hallgassatok bele, mert veszíteni nem veszítetek semmit, de ezt nem várom el senkitől. Nem tetszik, nem tetszik. Van ilyen. Nem a világ vége - ahogy az sem, ha nekem tetszik. Ennyi. Szerintem. 
És - nem, nem akartam bunkó lenni. De mikor már évek óta hallgatom ugyanazt, egyszerűen... nem, nem tudok többé kedves maradni. Sajnálom.




Nos, ennyi lenne. Remélem, nem untátok magatokat halálra.



Köszönöm a figyelmet, és szép napot!

14 megjegyzés:

  1. Szia, annyira vártam már az új bejegyzést, hogy az hihetetlen! Azokról a visszatérésekről fogok csak beszélni amik úgy jobban tetszettek mint a többi.
    Mamaoo-Szerintem ez valami csodálatos lett! Én már régóta vártam egy ilyen dalra tőlük, és egy ilyen albumra is. A lányok hangjával soha nem fogok tudni betellni, és most is hozták a formájukat. A promós dalt minden nap meghallgatom, minimum 5x.
    Seventeen-A promós dal nekem első hallgatásra nem jött be, de nagyon nem. Aztán egyre többet hallgattam és nagyon megkedveltem. Ráadásul hozzá kell adnom, hogy a videó szerintem gyönyörű lett, egy mestermű! Na és az album... mondjuk úgy összességében talán a Moonwalker az egyetlen ami nyomot hagyott bennem. Nem tudom a többi dal nem fogott meg,pedig nsgyon vártam a visszatérésüket.
    Twice-Nekem a DTNA borzalmas, nem bírom még egyszer végighallgatni. És azok a lehelgetések(?) nem tudtam mire vélni. A videó szép lett a tánc jó, de a dal olyan semmilyen. Lehet velem van baj, mert sokakat látok akik odavannak a dalért meg az egész albumért, nekem viszont nem jön be. Az albumot mondjuk még nem volt időm végig meghallgatni, de lehet nem nagyon éri meg, ha mondjuk semmi új nincs rajta. Talán ha lesz időm végig hallgatom.
    Na és a levél! Szerintem botrányos, hogy mire képesek az emberek csak azért mert nekik nem tetszik valami. Amúgy meg könnyű interneten körösztül beszólni valakinek, fogadok ha szemtől szembe lennétek állítva meg se mukkannának. És azt sem bírom ahogy simán lehordanak minden más előadót, hogy csak pucérkodni tudnak stb. Én neked köszönhetően találram rá a Serebro-ra, és nagyon hálás vagyok érte. A Japán után pedig az Orosz nyelvet szeretem a legjobban, szóval szoktam is hallgatni orosz zenét. Pl Время и Стекло zenéit imádom, és Polina Gagarina hangja valami hihetetlenül jó! Annyi előnyöm van abból, hogy Szerbiában élek, hogy a szerb nyelvnek köszönhetően valamennyire megértem az oroszt is:))). Amit oedig említettél a kpop előadókkal szemben, sajnos nagyon igsz ezt nem lehet tagadni, nem bírom mikor valaki csak is a kpopot isteníti másokat pedig lenéz, mondjuk oké az amerikai "előadók" többségével én mondjuk befejeztem, mert velük emberi szinten van problémám, de a kpop idolok sem istenek. A lényeg sz, hogy semmit nem ítélek el. A bejegyzést tényleg nagyon köszönöm, már nagyon vártam! Bocs a hosszú kommentért:')

    VálaszTörlés
  2. Szia! :)

    Mamamoo: teljesen igaz, a lányok hangja valami remek, nem is csoda, hogy így megszeretted! :D

    Seventeen: háááát nekem még mindig nem az igazi a promós dal. :/ Szeretném, de egyszerűen nem megy a fejembe. A többi se biztos, hogy kedvenc lesz, de nekem tetszettek. :)

    A Twice... megértem. Fuh, Momo része, a lehelgetések... az agyamra mennek, de őszintén. Mondjuk a legnagyobb bajom ez a focikupa zene volt. :D Az albummal teljesen egyetértek.

    Áh a levél. Nem akartam bunkó lenni, de ezt már nem lehet ép idegekkel eltűrni. :D Jé, tényleg! Nagyon örülök, ha miattam találtál rá a Serebrora, tényleg! Akkor már megérte beszélni róluk! :D

    Neee, komolyan? Te is szereted az orosz nyelvet? Hát menten kitérek a hitemből! :D Még ilyet! (És még a japánt is. :D) Ó, engem a szerb is érdekel. Bár picit mindig megrémülök tőle - ne kérdezd miért... :D -, többször nézelődtem (könyvet persze SEHOL nem találtam, szóval nagyon max netes, angol anyag maradna (amivel nincs baj, csak nem a legkézenfekvőbb). Aztán pedig (gondolom nagyon sértő módon, picit szégyellem is ezt így kimondani), mindig arra gondolok, hogy ha tényleg arra kerülne a sor, talán elboldogulnék oroszul is, így inkább arra szánok (ha lesz!) több időt, nem kezdek bele még nyolcba, mielőtt pl. ezt rendesen beszélném. (Nekem anyukám beszéli / te anyanyelvi szinten, innen jött talán.)

    Megértem, ha valakinek a zenéje nem jön be. Azt is, ha a személyisége. De ha azt állítja nekem ez a pár lány, akik a levelet írták, hogy totál ismerik az orosz nyelvű zenét, és az összes énekest, és ez alapján ítélik meg őket, akkor leborulok eléjük :D Meg tudják pontosan, hogy én pl. szeretem őket (mert aki ide jár, tudja remélem :D), ezért annyi pici tiszteletet elvárnék, legalább irányomban, hogy nem ilyen ótvar módon szidják őket. :D Mert még ha igazuk is van, na, akkor legalább rám legyenek tekintettel. :D

    Ó, bocsánatot ne kérj! :D Én örülök, hogy ilyen szép kövér kommentet hagytál, igazi öröm volt olvasni! :) :)

    És köszönöm, hogy itt jártál, elolvastad a bejegyzést!

    Szép napot neked! :) :)

    VálaszTörlés
  3. Sose gondoltam volna hogy ekkora egy bunkó vagy. Ennyire gusztustalanul beégetni ilyen kislányokat hát... És amúgy meg igazuk van. Senki se azért nézi a videóiat mert ezekre az "énesekre" kiváncsi... aztán csodálkozol hogy mindenki másik oldalakhoz pártol. mert ennél még azok is jobbak már lassan ahol csak koreai pasik seggével foglalkoznak! És amúgy még te kérdezed hogy nem szégyelli e magát a lányok akik magán úton írtak neked és nem itt ország világ előtt égettek el??

    Hát...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen...
      Mégis honnan vagy olyan biztos abban, hogy a levelet kislányok írták? Egyetlen egy utalás nem esett a korukra! :) Egyébként sajnálom, de még nem mindenki pártolt más oldalakhoz. Én hiába nem értek mindig egyet Manamival, itt vagyok. És azért, mert elfogadom, ha ő más zenei stílust is szeret, és normális ember módjára magyarázzuk el, ha valamit máshogy gondolunk. (És nem. Nem jobb, az a hely, ahol csak a kinézettel foglalkoznak.) Ráadásul egyáltalán nem kérdezte meg őket, hogy szégyellik-e magukat.
      Minek írtak neki egyáltalán ha nem számolnak a nem legkedvesebb válasszal? :)

      Törlés
    2. Szervusz, kedves Névtelen!

      Ha nem vagy rá kívácsni, miért nézed? Ezt most totál őszintén kérdezem. Ha el akarsz pártolni, csak mert Isten mentsen, más zenét is hallgatok, hát menj! Most én ezzel mit tudok csinálni? Nem fogok hazudni, csak hogy jó legyen Neked. Sajnálom, de viszont látásra, akkor!

      Legyen ettől függetlenül szép napod!

      Törlés
  4. Szia! ^^
    Twice: Hát ez nem lett olyan rossz, mint amire vártam. :) De még mindig azon gondolkozom, hogy tetszik-e vagy sem. Kicsit a kitöltetlen refrénnel, és Momo részeivel van bajom, a többi az tetszik. A lemezzel körülbelül ugyanez a helyzet. Miközben hallgatom, érzem, hogy jó számok vannak rajta, de mikor nem, éppen eszembe se jutnak. Továbbá én is örülnék, ha JYP végre változtatna kicsit a koncepciókon, mert oké, hogy Koreában sikeresek, de ezt nem fogják az emberek megunni? Kicsit önzőnek tartom, hogy egyenlőre csak minnél több pénzt akar lehúzni róluk. (jó, mondjuk közben törődik velük valamennyit, és nem kapnak borzalmas dalokat.) Nagyon kíváncsi lennék már arra az új bandára is, de attól félek, csak akkor kerülnek sorra, ha majd Twice népszerűsége megcsappan.
    Mamamoo: Na, ez viszont nagyon bejött! Én egyébként szeretem a latin dallomokat, szóval ez egy nagyon érdekes mix volt, bár a klipptől eléggé meglepődtem. Az albumot is imádom, kedvencem a Mindnight Summer Dream.
    Chungha: Nagyon szeretem őt, szóval izgatottan vártam a visszatérést, s szerencsére nem kellett csalódnom! Bár a kedvenc klippes dalom talán még mindig a Rollercoaster, viszont az album teljes egészében tökéletesre (ha szabad ilyet mondanom...) sikerült. Kedvencem a Drive.
    GFriend: Nekem kifejezetten tetszett a dal, bár a refrén nem sikerült olyan ikonikusra mint az előző esetekben. Az albumot még nem tudtam meghallgatni, viszont hamarosan sort kerítek rá~.
    Seventeen: Nos a teaserekből itt is rosszabra következtettem. Viszont azt se mondanám, hogy annyira odáig vagyok érte, szoktam hallgatni, szép dal, és itt körülbelül végeztünk is. Az albumot viszont nagyon szeretem, azt hiszem a What's good a kedvencem.
    A levéllel kapcsolatban... Nos, az előző kommentelőt már kiosztottam, (amiért bocsánat, de kissé hirtelenharagú vagyok.) szóval, nem tudom mit mondjak még. Nekem sajnos az orosz zene nem jön be, viszont nagyon sok amerikai rockbandát hallgatok, talán pont ezért nem tudom olyan könnyedén leszólni a többi műfajt, mint ahogy nagyon sok koreai zenéért rajongó ember teszi. (ez még mindig fáj a szívemnek.) Mindig kiakadok, hogy vaktában leszólnak mindent ami nem koreai, mert persze amit ők szeretnek az tökéletes, a többi meg mind sz-r. De ha esetleg mutatok nekik egy számot, elcsodálkoznak, hogy nem is olyan rossz. Örülnék ha az emberek végre preferálnák azt, hogy különbözőek vagyunk. :)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Twice: egyetértek, főleg a koncepciós dologgal! (A másik bandára én is kiváncsi vagyok - de sztem ebben (is) igazad lesz.)
      Jaj Chungha most nálam is nagyot ütött! AZ egész album remek lett! :)
      GFriend: nem tudom miért nem tetszett teljes mértékben. Egyszerűen nem találok rá választ. Pedig nagyon akartam! :D

      A levél. Ugyan, semmi gáz hogy írtál neki. A véleményed mondtad, és per pill nyugodtabb voltál mint én. :D
      Nincs azzal baj, ha az orosz zene nem jön be. Mi baj lenne? De nem jössz ide oltogatni, hogy mekkora k.csög vagyok már, amiért én igen. :D

      Bár úgy lenne, bár úgy lenne... nem is értem. :D De még a zenére szól be? Hát most én nem értem! Kit érdekel az ilyen? Mintha azzal, hogy az egyik stílust szeretem, a másikat leszólnám. Áh, nem keresek én itt logikát... :D

      Köszönöm a kommentedet, és hogy olvastad a bejegyzést! :)

      Szép napot! :)

      Törlés
  5. Szia, újfent itt! :)
    Twice: Én ezt nagyon szeretem. Bár, az igaz, hogy az-az egysoros refrén és a tuc-tuc részek, sok hallgatásra sajnos unalmassá tudnak válni. S Momo része! Jaj, segítség! Pedig annyian mondják, hogy imádják, én meg legszívesebben a hajam tépkedném közben. Továbbá egyetértek azzal, hogy még mindig a TT a legjobb (klippes) számuk. De úgy látszik nálam a Candy Boy és a Rollin' helyét nem fogja tudni semmi sem elvenni. Az albummal nincs bajom, aranyos lemez, viszont... Sajna ez már a századik aranyos lemezük, szinte egyik sem különbözik a másiktól. Szóval nem hallgatom túl gyakran a számokat.
    Gugudan SeMiNa: Azigen! Alapvetően a gugudan nagyon kedves a szívemhez, ezért izgatott voltam a visszatérést látva, viszont ugyanannyira aggódtam is, mert nem fűznek szép emlékek az első alcsapathoz. (honolulu...) Mondjuk számítottam rá, hogy Sejeong-Nayoung széles hangterjedelmét fogják bemutatni, de hülyék is lettek volna nem kihasználni ezeket a hangokat. Azt sajnálom egy kicsit, hogy Mina a háttérbe szorult, (tudniillik a kedvenc tagom.) viszont tény, hogy neki nincs olyan ragyogó hangja. Én nagyon szeretem a dal hangulatát, s a Ruby Heart is kedves a szívemnek.
    Mamamoo: Nos, nem tudom, hogy a döbbenetem vagy az imádatom nagyobb-e. A klippen én is nagyokat pislogtam, mert eléggé visszafogott és talán régimódi (is) vagyok. Ebből adódóan szinte sose nézek klippeket, mert a legkisebb dolog is képes kiverni a biztosítékot. (Nagyon sajnálom, de ez van. : D Hányszor megkaptam én, hogy túl prűd vagyok.) A dalért odáig vagyok. Imádom a lányok hangját (Wheein!) és harmóniáját, nem sokszor nyúltak eddig mellé. Viszont az albummal kapcsolatban kicsit csalódtam. Az előzőn minden dalt imádtam - itt csak a Sleep in the car és a Selfish fogott meg.
    Chungha: Tudtam! Tudtam, hogy a Cherry Kisess lesz a kedvencem! Már az album előzeteséből az fogott meg a legjobban, ennek ellenére az egészet imádtam. Tényleg egy nagyon jó anyagot kaptunk, a Love U is beleillik ebbe a képbe, de igazán nem azt választottam volna promós számnak.
    GFriend: Talán a legjobban várt comeback számomra Júliusban. És a lányok terén eddig a legkevésbé szeretett is. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez nekem olyan üres volt. Mostmár úgy-ahogy megszoktam a számot, de a refrént még mindig nem igazán szeretem. Az albummal kapcsolatban ugyanez a helyzet. A Time for the moon night szerintem sokkal erősebb, nem volt rajta olyan dal, amit ne szerettem volna, itt viszont csak a Sweetyt és a Vacationt kedvelem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most pedig folytathatom itt, mert megint átléptem a karakter-limitet. :D
      Seventeen: Hát ööö... Nem tudom. Hasonló a helyzetem a Seventeen-el mint neked, tudom, hogy szinte mindenki imádja őket, de nekem nem megy. Szeretem pár számukat, és ennyi. (Adore U, Clap, Very Nice, Don't wanna cry. Továbbá a hip-hop csapat Cheek-In és Trauma dala.) A többi meg teljesen hidegen hagy. S most is ez a helyzet. Alapvetően nem lenne olyan rossz szám, de valami nekem akkor is hiányzik. Az album kicsit jobban tetszik, de amit igazán szeretek az a Moonwalker.
      Myteen: Azt hittem, nem fognak tudni visszatérni, s láss csodát! Pedig pont azért nem követtem őket sehol, mert a kicsi népszerűség miatt azt hittem fel fognak oszlani. (Kis cég, kevés pénz, s ez nem lett volna az első eset, hogy eltűnik az egyik kedvenc bandám. :( ) De... De ez a szám... Nos az Amazing-gel sincs problémám, viszont ez szinte függővé tett! A lemez meg méginkább! Te jó ég, még mindig teljesen libabőrös vagyok, bocsánat, de nem tudom szavakba önteni az érzéseim. A lényeg, hogy az idei év egyik kedvence. :D
      A levélről... Igazán nem értem az embereket. :) Egyébként én pont most hallgattam meg a kedvencbe kirakott dalod, és meglepődtem rajta mennyire kellemesnek találtam. Mondjuk én nem tartottam az orosz zenét soha rossznak, viszont a nyelvet sajna annyira nem szeretem, hogy ha bárki oroszul beszél, én azt alig bírom hallgatni. Az a kiejtés, vagy hogyan is magyarázzam, nem jön be. Viszont ennek ellenére sose néztem le őket. Igaz, hogy a korai zenéért élek-halok, de sajnos tudom ennek a sok hátulütőjét és, hogy nagyon sokszor csak eléjük van tolva amit elő kell adniuk. Azon, hogy bizonyítottan jobb hangja van mindenkinek már nem tudom, hogy nevettem-e vagy csak szimplán a szemöldököm húztam fel. (századjára)
      És, hogy egy nem-szerető ember is nyilatkozhasson! :D Engem sose zavart, hogy tettél fel orosz fordításokat, néhányszor egy-kettőbe bele is hallgattam, vagy csak szimplán figyelmen kívül hagytam. Nem hiszem, hogy másnak kellene (vagy egyáltalán joga van hozzá) ahhoz, hogy te mivel foglalkozzál a saját blogodon.
      S ezzel a szép hosszú véleménnyel kívánok szép napot! ^^

      Törlés

    2. Szia! :)

      Hé, nekem is a Candy Boy és a Rollin a kedvenc dalaim! :D És igen... nagyon rég hallottam érdekes albumot a lányoktól. Nem rossz az amivel előrukkolnak, csak, olyan kis egyforma. :/
      Semina: Nagyon örülök, ha neked tetszettek a dalok! Jók is, de talán majd legközelebb jobban bejönnek nekem is. :)

      Mamamoo: Jaj nagyon örülök, hogy így tetszett ez a dal! :) Nekem nem volt csalódás az album, de valóban az általad említettek a kedvenceim nekem is. :)

      GFriend: Abban igazad van, hogy pl. szövegleg tééényleg kis, hm, érdekes lett. Nagyon nem a GF színvonal. Nem bántam különösebben, de szerintem is sokkal erősebb volt a TFTMN!

      Seventeen: én úgy szeretném szerteni őket!

      Myteen: ÚRISTEN. HÁT UGYE?! KOMOLYAN. EZT NEM TUDOM KIFEJEZNI! IMÁDOM! (És örülök, hogy te is így érzel!)

      A levél: én esküszöm, nem akarom, hogy az emberek szeressék amit én. :D De ha nem szeret az ember valamit, attól még nem áll be támadó állásba és döfködi meg a másikat erőtlejesen, csak mert... :D
      Egyébként nekem is (teljesen nyílvánvalóan :D) a koreai /ázsiai zene a kedvencem, de egyszerűen felfoghatatlannak tartom, hogy miért ne lehetne szeretni bármi mást is. Valahogy nem kapok szikrát. :D
      KÖSZÖNÖM szépen! Komolyan, nem kell szeretni! Sőt, akár tlnyleg pucérkodásnak is lehet tartani - az sem zavar, mindenkinek megvan a saját véleménye, és ez így van jól. De na, azért normálisan is lehet ám ezt közölni. Ahogy pl. te is teszed! :)

      És igen, értem mire gondolsz a kiejtéssel. Nekem pl. a koreai volt így. :D Emlékszem, az első alkalommal, mikor anyukámmal egy koreai sorozatba kezdtünk bele (addig csak japánul tanultam), le kellett kapcsolnom, annyira nem tetszett a nyelv. Én egy részt se tudtam végig nézni... :D Szóval teljesen megértelek! :D:D

      Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést, és még véleményezted is azt! :)

      Törlés
  6. Leiratkoztam. Ez egy szar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, Ez 1 hülye picsa

      Törlés
    2. #team névtelen kislányok :"D
      Ha a neveteket nem is, de egy kpopfan099 vagy jungkookdaddy névvel legalább megtisztelnétek az oldal íróját ha már szapulni tudjátok. Olvastatok már néhány bejegyzését valószínűleg (?) és tudjátok hogy elég sokféle nemzet zenéjét hallgat Manami. Ha nem tetszik ne olvasd ahogy a józan ész mondja. De végülis nektek valószínűleg az lehet a legizgalmasabb program hogy ilyen leveleket irogassatok.

      Törlés
    3. Ne haragudjatok (főleg a hülye picsás), de ahhoz, hogy érdemben tudjak válaszolni, úgy is kellene kommentelni.

      Harmadik kommentelő: köszönöm, szívemből beszéltél! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...