컴백 시간! 아스트로 | 카드 | FT아일랜드 | 라붐 | 애슐리


Sziasztok! Ismét eltelt egy hét, és itt is van (meglepetés!) az új áttekintés. Akikkel ma foglalkozunk: Laboum, Kard, FTISLAND, Ashley, Astro.

Lássuk is!



I. LABOUM | 라붐


Jaj, én annyira nagyon szeretem ezt a bandát! De tényleg, egészen a debütálásuktól. Alig vártam, hogy végre, végre valahára visszatérjenek! Lássuk, lássuk:





Tehát, meghallgattam.


Igen.


Nos, íme a  véleményem: 


.......
.....
...
..
.




TE JÓ ÉG!


Ez annyira, de annyira jó lett, hogy nem találok szavakat! Nem tudom elképzelni, hogy ez ne tetszen valakinek! (Na jó, de. És nincs vele baj, de naaaa hagyjatok örömködni! :D) Ez egyszerűen hihetetlen: a végletekig nőies, finom, vonzó, ámulatba ejtő. De most komolyan, talán az év egyik legjobb dala.

A klip gyönyörű, a maga olcsó módján, főleg a visszafogott színátmenetek. Észrevettétek egyáltalán? Néhol igen nehéz - kivéve a fürdőkádas jelenet egy-egy részénél -, és épp ez benne a legszebb. A kék ruhás táncjelenetek szemet gyönyörködtetőek, nagyon nehéz eltalálni a színeket ezeknél - lásd ugyanezt a jelenetet a másik, krémszín ruhákkal. Az fele ennyire nem néz ki jól. Ennek persze a fényekhez is köze van, ha valami barack, vagy húszín világítást adnak a jelenetnek, sokkal jobban nézett volna ki. (Egyébként, nem gondoltam volna, de nagyon is feltűnt Yulhee hiánya.)

Hát ez nekem nagyon-nagyon tetszik. Amióta kijött, nem tudtam abbahagyni a hallgatását. Eszméletlen, ahogy összeáll a dal, minden a helyén van, csak folyik. Igen, azt hiszem ez a jó szó rá, folyik be a fülembe, és nem is tervez menni sehová. Egyszerűen hibátlan a dal. 


Na de, van itt még más is: 




Na jó, ez most nem lehet komoly! A Love Game már majdnem jobb, mint a Between Us! Ez csak valami vicc lehet.

Szerelmes vagyok. Véglegesen! Imádlak Laboum! 



A dal: 10/10 +5
A lemez: 10/10+ ezer








II. ASHLEY | 애슐리





Ti tudtatok erről? És nem is szóltatok? Na jó, csak viccelek. Amúgy komolyan nem tudtam, hogy itt ilyen dolgok folynak a háttérben, de őszintén. Teljesen meglepődtem, mikor megláttam a számot, és hirtelen még cska fogalmam se volt így névről, ki lehet a hölgy. Persze aztán hamar rájöttem, de akkor is. Na de nézzük: 






Oké, maga a dal is meglepett. Nem is tudom mit mondjak. Nagyon aranyos, fülbemászó. A hölgy hangja picit furcsa a fülemnek, így teliben tolva, de nem mondanám, hogy problémám van vele, hisz tudjuk, hogy jó. Csak a hangszíne, a magas hangoknál... hasonlít ahhoz, amit Chungha váltott ki belőlem egyszer. A dal maga jó, aranyos kis nyári sláger. 

Nem lesz a szerelmem, de okés kis szám lett. 

Ugyan albumot nem igazán kaptunk, de van itt még egy szám nekünk, Answer címmel. Nézzük meg:




Nos, nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a klipet kapott dal. De sokkal. Nagyon érdekes a ritmusa, a dallama, és Ashley hangja is szebb itt - szerintem. A tánc szintén nagyon tetsztős - ez már felkerülhet a lejátszási listámra. Szép munka!


A dal: 10/8 
A lemez: 10/9







KARD | 카드

Nos, erre a visszatérésre sokan vártak, ez biztos. Engem tökre meglepetésként ért, mert el is felejtettem a híreket, amik szerint új lemez várható. Na de, lássuk mire jutottunk:




Jaj nem tudom! Hallom, hogy jó a szám, és talán azt is tudom, hogy bele fog mászni a fülembe, de most még nem vagyok biztos abban, hogy szeretem-e vagy sem. Komolyan mondom, nem tudom mit érzek ezzel a visszatéréssel kapcsolatban. Jó dal, és kellemes is, de a nagy szerelem nem hasított belém (sőt, elsőre még tetszeni se tetszett igazán). Talán picit túlságosan is EDM az ízlésemhez, plusz nincs meg benne az a húzóerő, amire vágynék.


A klipje sok helyen igen gyönyörű lett. A színeken ugyan sokat élesítettek, de engem ez nem zavart különösebben. Kellemes lett, valóban. Kivéve azokat a részeket (amik nem csak itt idegesítenek, de mindenhol), amikor: 




Na itt a hölgy, szépen néz ki, mögüle érzik a fény, átvilágít a haján is, csodás!


Aztán: 




Ja, hogy az csak egy lámpa. Értem. Pedig már olyan varázslatosnak tűnt a képsor.


Nem tudom miért, de iszonyatosan idegesít, hogy van egy nagyon szép kép, aztán bedobják azt, hogy a csaj igazából csak egy fa előtt tekergeti magát, az útjelző fényében. Ez olyan, mintha egyből egy "így készült" videót néznék, nem is a kész anyagot. Nem értem én sem az okát, de annyira gyűlölöm ezt...!


Másrészt, a félpucér részeket pont kihagytam volna. Nem érdekelt, kicsit sem. 


Inkább térjünk is át a lemezre: 




Ez pontosan ugyanaz a kategória, mint a klipes dal. Jó, de nem átütő. Elsőre ígéretesnek hangzik a legtöbb dal, aztán felük ellaposodik, és önmagát ismétli. Nem hallok rendes éneklést, túl erősek az effektek, túl nehézkes minden. A tropical háttérbe szorult, mindenféle ok nélkül (pedig a legtöbb rajongójuk épp ezt imádta bennük), és ez a furcsa, terhes effekt került a helyére. Érdekes választás volt. Nekem sajnos ez csak egy közepes. 



A dal: 10/8
A lemez: 10/7






Most pedig, jöjjenek a fiúk!




I. FT ISLAND | FT아일랜드


Oké, régen imádtam a bandát. Az egyik kedvenc számom (valaha) a Bad Woman volt tőlük. Sajnos elég rég nem akadt olyan dal, ami tényleg megfogott volna - higgyétek el, a legnagyobb bánatomra. Hongki hangja valami eszméletlen, és a fiúk is értenek a zenéléshez!


Lássuk, most mit kaptunk:




Hát, hű! Nekem tetszett!

Nyári, könnyed - de Hongki, én nem bírom, a hangod meggilkol! Nem csoda, hogy énekes lettél, de komolyan. Ez tényleg ének, ez nem sutyorgás, meg beszélgetés a mikrofonba, ez oltári nagy éneklés, még akkor is, ha nem engeded ki a teljes hangod. 


A klipről nem nagyon tudnék elmondani semmit, engem nem is igazán izgaott, olyan kis semmilyen volt szerintem. Nem azért, aranyos volt, meg minden, de kb. semmi se ragadt meg belőle. 


Inkább ugorjunk a lemezre, arról sokkal több mondanivalóm van: 




Ó TE JÓ ÉG. TE JÓ ÉG.




Oké, egy pillanat türelmet kérek, épp hiperventillálok


Khm, oké, jól vagyok. 


Hát ez... valami csodálatos lett! Egyszerre nagyon komoly, nagyon rock, és nagyon vidám! De komolyan, itt minden van, amit szemem-szám megkívánhat. Kezdjük is: 
Dance With U: nagyon pop, electro, nagyon cuki és bulis - de azért a vokál elég sok komolyságot ad neki, szövegtől totál függetlenül. Azonnal az ember füléb mászik, nem lehet nem imádni!

Nowhere: a szívem meghasad ettől a gitártól! Utoljára az Alice Nine albumán, a Geminin hallottam ilyesmit (Hiroto <3). Az egész albumra igaz ez, csak na, itt egyből ezzek nyitottunk, meg kellett jegyeztem. A dal nagyon kellemes, szeretem is teljes szívemből. 

Fade Out: TE JÓ ÉG. Isméltem: TE JÓ ÉG! Hű de rég hallottam ennyire jó dalt! A dal, a szöveg és a hang olyan szinten állnak összhangban egymással, mint pl. a Nuest W új dala esetében = nagyon. Ez egy tökéletes dal lett, semmit, de semmit se változtatnék rajta. Igen sötét, így még csak nem is tagadja Mina vádját, miszerint a dal mesélője egy önző férfi, aki azt se tudja miképp kell szeretni. És a gitár... itt is! Jó ég... végem. 

Who I Am: ugye most csak vicceltek? Ezt hogy nem lehet szeretni? Majdnem lehidaltam, mikor először hallottam, de szó szerint! Ez... gyönyörű. A szövege zseniális, az ének hibátlan, a zene pedig... hát, ha Hongki hnagjára szabad egyáltalán ilyet mondani, de a gitár... az a szóló, ami a klasszikus rock balladák hangulatát idézi... hát, végem. Ez a dal egy 10/10, élből. Nem tudom mit is mindhatnék ennél többet. 

Pradise: ezt a dalt szertem a legkevésbé a lemezről - de ez nem jelenti, hogy bármi bajom lenne vele. Jó szám, aranyos, hamar belemászik az ember fülébe. Szerintem sokan megszeretik majd! :) 


Összességében, ez egy olyan jó album... hogy nehéz lenne körülírni. Annyira nagyon sokoldalú, mégis egész, kerek. Áh, az érzések akkora skáláját mutatja, hogy csak pislogok tőle. A szövegek nagyon jók (érdekes, de még a vidámabb, pattogósabb számokéi is, azért pl. a Dance With You szövege mögé is lehet érteni egy két... hm, "forróbb" jelentést is - de nagyon jól csinálták meg, mert a hallgatóság nem arra gondol majd elsőre.), minden dallam eszméletlen, a hang pedig! Jó ég, szerelembe estem.



A dal: 10/9
A lemez: 10/10 + 5






II. ASTRO | 아스트로

Jajajaj, nagyon izgatott voltam, mikor megtudtam - hogy egy seggfej vagyok, és már több napja -, hogy visszatértek! Az előző számuk annyira jó volt, majd elaléltam tőle. (Hiába utáltam minden más promós dalukat azelőtt, mindig adok nekik egy új esélyt, hisz ki tudja!) Lássuk-lássuk!




Oké. Hát ez nagyon meglepett. 

Ki gondolta, hogy egy ilyen dallal fognak előrukkolni? Most komolyan, ti sejtettétek? 


Nekem nagyon tetszik minden, a refrént kivéve. Nem, rosszul fejezem ki magam. Az is tetszik, csak túlságosan emlékeztet az I Don't Wanna Cryra, természetesen a Seventeentől. Ezt nem úgy értem, hogy koppintották, egyszerűen engem, személy szerint emlékeztet. Nem tudom miért, de egyből az a dal jutott az szembe, főképp emiatt a rész miatt: SEVENTEEN RÉSZ és itt az ASTRO RÉSZ 


Fogalmam sincs, hogy miért emlékeztet ennyire nagyon - oké a ritmus tényleg hasonlít -, de elsőre majd megőrültem tőle (egy hosszú percig nem jutott eszembe, mire melékeztet ennyire nagyon erősen. Ezt egyedül én érzem? Segítség! 


Egyébként, a dal nagyon jó, nekem nagyon tetszik - bár az előzőt jobban szerettem. Annak olyan egyedi, olyan nagyon egyedi hangulata volt, hogy még mindig túl jól esik hallgatni.


És amit valójában jelent ez a mondat; még mindig túl kínos táncra perdülök, amint meghallom: 




Félreértés ne essék (már egyes csoportokban így is én vagyok a "ribanc, aki mindig a szart keveri", ahogy olvastam), nem azt mondom, hogy kopizták a hangzást, mert nem egyedül a 17 jött ki ilyen dallal, egyszerűen erre emlékeztetett. 

A dal maga nagyon jól sikerült, nekem őszintén tetszik. Úgy tűnik, az Astro végleg maga mögött hagyta a nekik kitalált jelzőt ("mintha forró viaszt öntöttek volna a fülembe"). Nagyon kellemeset csalódtam, örülök (bár tudom, sokan nem, és ezt sajnálom), hogy felnőttesebb hangzással tértek vissza, ismét. 


A klip szintúgy jól sikerült, egyes helyeken botrányosan jó a kameramunka, és a vágás! Eszméletlen, pl. itt is: KATT  (Vagy, az is lehet, hogy csak nekem tetszik.)

De lássuk az albumot, ami számomra mindig is a legjobb része volt az Astro fiúk visszatérésének!

 


Nos, ez jól sikerült. (A hallgatást pedig az agyeldobós ballada keresésével töltöttem.)


Itt van nekünk a By Your Side: nagyon szép dal, igen kellemes. Nem biztos, hogy megüti a Because Its You (stb.) szintjét, de talán csak a próbálkozásiam számától függ. Mert valóban nagyon-nagyon jó! De hiányzik az a csodás harmónia, ami pl. az említett dalt (is!) olyan nagyon jellemezte. 

A következő a Call Out. Ez valamiért az INFINITE-t idézte fel bennem (ami nagyon jó dolog, igen). Ez történt pl. a BIY c. dalukkal is (amiről még mindig nem tudok leszállni, jól látjátok). Jó dal lett, sokszor hallgatós.

Aztán a Stay With Me következik, ami egy szívszaggató gitárral nyit (jó ég!), s egyből felcsigáz, hátha ez lesz az a gyönyörű dal, amire vártam. Hát, gyönyörűnek gyönyörű, de nem, ez se ütött akkorát, mint kellett volna. Nagyon szép, ne értsetek félre. De egyszerűen hiányzik valami (a hangok!). 

A Real Love: aranyos dal, jól esik hallgatni. Tényleg jó szám, és egész érdekes a ritmusa egyébként. 
Sajnos az átütő dalt nem találtam meg, de ez talán az én hibám. Túl sokat vártam (?). Annyira örültem volna pedig, ha találok még egy BIY-ra hasonló dalt. De végül találtam, hisz itt a BYS, ami eszméletlen gyönyörű (csak más), és a Stay With Me, jó lenne, ha beérném ezzel. 



A dal: 10/9
A lemez: 10/9.5



Nos, erre a hétre azt hiszem, ennyi lenne. 

Nektek mi a véleményetek? :) 



2 megjegyzés:

  1. Szia! ^^
    Ashley: Nem is tudom. Hallom, hogy nyári, könnyed, Ashley hangja szép, de semmi kiemelkedő. Az Answert én is sokkal jobban szeretem, több fantáziát látok benne.
    Kard: Nos, az mv-t a felénél abbahagytam, annyira idegesített, hogy BM felsőtestét kell csodálnom. Azóta se néztem meg, szóval nem tudok sokat nyilatkozni róla. A dal nem rossz, (sőt) de ez már megint olyan mint az előzők, nem nyújt sok újat, szóval nem hallgatom túl sokat. Az albummal is körülbelül ez a helyzet, örülnék, ha csak egy nagyon picit újítanának.
    FTIsland: Imádom.
    Kedvencem a Fade Out.
    Többet jelenleg nem tudok nyilatkozni. :D
    Khm.
    Astro: Szeretni szeretem, de ez most (számomra) nem lett olyan erős, mint az előző. És az album sem ütött akkorát, csak a Call Out-ot szeretem, a többiből nekem is hiányzik valami.
    Szép estét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon sajnálom, hogy ilyen soká válaszolok, de eddig sajnos nem tudtam. (Másrészt egyáltalán nem kapok már értesítést a kommentekről, régen még email is jött.) De még egyszer, nagyon sajnálom.

      Így, majd egy hónappal később elég nyomorultul érzem magam, de azért; örülök, hogy kb. teljesen egyetértettünk mindenben. A Kard klipet meg sem néztem többé, igaz, nem pont BM miatt, de na, ő sem vonzott túlzottan, nem szeretem a direktbe nyomott pucérkodást - tudnak ők ennél jobbat is. A dal annyira nem tetszett, hogy őszintén megmondva nem is hallgattam többé. Ez az Astrora is igaz. :/

      Az FT ISLAND MÉG MINDIG NAGYON JÓ. Azóta is hallgatom. :D

      Még egyszer: nagyon sajnálom, hogy ilyen soká válaszoltam... :=/

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...