컴백 시간! 블랙핑크 | (여자)아이들 | 크로스진 | 드림캐쳐 | 엔플라잉 | 유니티 | 더 이스트라이트




Sziasztok! A nagy kihagyás után, íme: itt egy kis felzárkóztató értékelés. Comeback Time! :) Akikkel foglalkozunk ma: Black Pink, (G) Idle, Favorite, Dreamcatcher, N.Flying, UNI.T, The East Light, Shinee, AOA, Pristin V, Loona yyxy, GFriend, KHAN.

Lássuk is:




Először is elmondanám: elég nehéz volt olyanokról írni, amiket nem frissen láttam. Tudom, hogy az senkinek sem izgalmas, és nekem sem olyan élmény beszámolni róla, mint épp akkor kattintottam volna a videóra. Itt vannak olyanok is, akiknek több mint egy hónapja hallottam a dalát, így nem tudtam olyan aprólékos, részletes lenni, mint az olyanokkal, akiknek teszem azt ma láttam a klipjét. Ezt tartsuk szem előtt, rendben? Voltak olyanok, ahová épp emiatt nem tudtam annyit írni, amennyit illett volna.

Na de! A lényeg, hogy mostantól legalább nem halmozom a feltorlódást, újult erővel vághatunk neki az értékeléseknek. :)

Akkor hajrá:


I. BLACK PINK 블랙핑크




HÁT.EZ.ZSENIÁLIS.

Az igen, teljesen levett a lábamról! Eddig ez a kedvenc számom tőlük, már elsőre a fülembe mászott - s ilyen még soha nem fordult elő. Soha. 

A dalszövegről nem is beszélve. Hát most komolyan! Elsőre teljes ostobaságnak hangzik, de picit finomítva az egészen + figyelembe véve, hogy a gyűlölködők szavain gúnyolódnak, egyszerűen... Hát ez kellett nekem, hogy képes legyek végre megszeretni egy BP dalt. Oké, a többivel sincs bajom, nem azt mondom. De ez tényleg kedvenc lett, és elsőre! 

Annyit tudtok, hogy nem a kedvenc bandám. Nem tudom miért, egyszerűen... nem. Viszont van itt egy tag, akit nagyon-nagyon szeretek. Ő pedig Jennie lenne - egy olvasóval már beszéltem erről, de azt se bánnám, ha szólózni menne, mert egyszerűen lehengerlőnek találom. Ha élő fellépésük is van, valahogy mindig rajta akad meg a szemem, a magabiztosságán, a tehetségén (még ha egyesek szerint az vitatható is). Említettem már, de a hangja egyszerűen gyilkos, mindegy, hogy énekel, vagy rappel. 
Ha már hangról van szó... úgy hallom, mintha Jisoo sokat fejlődött volna ének terén. Az előző dalokban a legnagyobb problémám a lánnyal, az iszonyatos orrhangja volt. Mintha fellépés előtt kétszer orrba verték volna. Ez persze egyéni probléma, sokaknak tökéletesen bejön ez a fajta éneklési módszer, de nekem iszonyat zavaró. Most, mintha kicsit hagyott volna el belőle. 

Na de akkor ejtsünk szót a klipről. Egészében véve nagyon szép lett, a színek és a fények zseniálisak. Csak nagyon kevés olyan dolog volt, ami zavart... de azokat meg is mutatom most. (Ha emlékeztek az AS IF ITS YOUR LAST klipjének értékelésére, akkor az egyiket kitalálhattátok.) 

Most láthatjátok mit éltem át a videó nézése közben: 

1.





Mi ez a ruha? 


2. 




Miért mindig Lisa kapja a kukázott ruhákat? 



3. 





Ugye rosszul láttam, és nem hozták vissza az előző klipből a kukás-csizmát? 



4.
 

De. 

De igen.

És már új színekben is kapható!



5. 

És egyben a kedvencem következik:


JÓL LÁTTAM? 





MI A FENE EZ A GUMIKESZTYŰ?




Erről több szót nem is ejtenék. 


Viszont, itt volt még két dolog, ami nagyon zavart. Ez már inkább kameramunka-szerűség. 





Értem, hogy mit akarnak kifejezni ezzel a jelenettel. És mégis eszméletlenül zavar, hogy alulról veszik a hölgyeményt. Tudom miért van (a bálványozott / istenített és a "saját énje" közti különbség), de akkor is furcsa (ami lehet jó dolog is), nagyon idegennek tűnik. 


Itt mennyivel szebb a kép: 


A másik: 


Nem tudom, hogy ez csak nekem furcsa-e... de... Láttatok már valaha olyat, hogy valaki így hintázik, (sőt ha megfigyelitek) így hajtja magát? Mármint, a lábakat nézzétek! Ez annyira életidegen nekem, hogy mindig kiakaszt, ha látom. Ha valaki közületek ezt normálisnak találja, akkor kérem ne sértődjön meg, de én ilyet még életemben nem láttam, és roppant furcsának találom. 

Na de ennyit a klipről! Lássuk az albumot, mert hogy most olyat is kaptunk: 


ÚR ISTEN! 

ÉN MOST... MEGHALTAM, ÉS A MENNYBEN VAGYOK?

Ez csodálatos lett. Nem viccelek, ez egy hibátlan album lett. 

Én nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok, de tényleg, megdöbbentően jól sikerült. 

Kedvencem... hmm, nem is biztos, hogy tudnék választani, de talán a See U Later. Imádom még a Forever Yougot is... Nem, nem tudok dönteni. Mindegyiket másért szeretem nagyon! A Really az egyetlen, amit szoknom kellett, de az is egy nagyon kellemes dal lett. 




A dal: 10/10
Az album: 10/10





II. GFRIEND | 여자친구


Emlékszem, mikor meghallgattam, nem voltam valami nagy rajongója. Totál olyan volt, mint egy anime opening / ending. Ami persze nem baj, nem azt mondom: csak nem ezt vártam.

Most már nagyon szeretem a dalt, az előző kettőnél sokkal, de sokkal jobban. Van benne valami nagyon szép... Nem igazán tudnám megmondani, hogy mi az, talán a hegedű és a szomorkás hangok együttese, mely a nagyon is erős ritmussal keveredik. A instrumental verziót is érdemes meghallgatni. :) 

A klip elég érdekes, láttam én már olyan hajmeresztő teóriákat, hogy csak na! Ami tök jó persze, azért vannak ezek a videók, hogy gondolkodhassunk, elemezgethessük őket. Őszintén megvallva, nem láttam benne annyi "mondanivalót" (ne értsétek félre), hogy egy egész bejegyzést lehessen neki szentelni, de mindenképp érdekes volt nézegetni. Többnyire a nehézségek legyűréséről szólhat, de mélyebben nem mentem bele, ahogy Sowon is mondta, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja.:) 

De lássuk a lemezt: 


Ó TE JÓ ÉG!

Hát mi ez? Mik ezek a számok? Ezek a dalszövegek? 

A Flower Garden és a You Are My Star...! 

A dalszövegek annyira nagyon szépek, hogy az valami hihetetlen.  Ha még nem tettétek meg, tessék megnézni a fordításokat, biztos vagyok benne, hogy tetszeni fognak: 

피고 지는 계절의 꽃 우리의 꿈이 담겨진
아름다운 꽃잎처럼 휘리휘리 
비바람 몰아쳐와 한번쯤 아파온대도
여기 내민 두 손 잡으면놀라지 말길 우리의 꿈 같은 꽃잎 휘날리면

A virágzás évszaka szirmot bontott, s virágok a mi álmaink, 
gyönyörű szirmok, kavarogva a szélben, 
Még ha vihar is tépáz, még ha fáj is nagyon, 
Ha a feléd nyújtott kezembe kapaszkodsz, az álomba illő szirmaink a magasba szállnak.

.....
...
..

Hát ez valami gyönyörű!



Aztán ott van még a Tik Tik, ami halálosan aranyos, nem lehet nem szeretni, a Bye, ami igazán bájosra sikeredett, tényleg szép! Egyedül a Love Bug az, amit sehogy se tudok megszeretni. Ha csak meghallom, erős kényszert érzek, hogy eltekerjek róla, szinte már idegesít. Nem tudom miért, még soha nem volt olyan daluk, amit ne szerettem volna... De ez, konkrétan kikészít! Sajnálom, mert szerettem volna egy olyan albumot, ahol minden egyes dalt imádok, de hát ez így alakult. :) 


A dal: 10/10
A lemez: 10/9.5


III. KHAN


Nos, egy debüt. Nem igazán hallottam a lányokról, így meglepett, mikor megláttam a videót (pontosabban egy élőt láttam először). Na mondom: én ismerem őket! És igen, igazam is volt. 

A The Ark tényleg nem adja fel! Megdöbbentő, hogy egyetlen cég se figyelt fel rájuk, miután feloszlottak... Azóta próbálkoznak szerencsétlen lányok, holott a debüt dalukra se mondtam volna, hogy bukás. Sőt! (Bár... annak a feloszlásnak más oka is volt.)

Na de, lássuk mit kaptunk ezúttal: 


Nekem tetszett. Kifejezetten tetszett. De Koreában milyen a fogadtatás, az már más kérdés. Ahogy láttam, a nemzetközi rajongók (akik amúgy is szerették az eredeti bandát) körébe elég nagy a népszerűsége, de sajnos ez nem kifejezetten van gy Koreában. Eddig sajna annyit láttam, hogy semleges a hozzáállás, nem igazán fogy a lemez, de azért utálni se utálják őket. És talán ez a legrosszabb, ami megeshet velük - hogy nagyjából tudomást se vesznek róluk. 

Ez pedig igen sajnálatos, hiszen alapvetően is tudjuk milyen tehetségesek, amiről most ismét meggyőződhetünk. Csak nézzétek meg az élő fellépéseket, a lányok nagyon szépen szerepelnek. Mondjuk igen, hányadik debüt is már ez? 

Most komolyan, ezek a lányok tényleg kitartóak! 

A dalról sem mondhatjuk, hogy rossz lenne. Persze hamarabb sikert értek volna el, ha valami prögősebb / vidámabb számmal rukkolnak elő, ez a stílus is igen kelendő ugyan, de nem mindenkitől elfogadott. Lehet, hogy jobban jártak volna, ha olyasmit hoznak, amivel hamar elrabolják az emberek szívét. 

Ettől függetlenül, szerintem nagyon jó szám lett, másodszorra már több mint élvezetes. :) 


A dal: 10/9 



IV.  PRISTIN V | 프리스틴 V


No, én nagyon szeretem a Pristint. Ugyan a tagokat nem ismerem név szerint (vagy nem mindegyiküket), de a zenei stílusukat kedvelem, nem is kicsit. Lássuk hát mit kaptunk: 




Oké, nekem ez nagyon bejön. A dallam, a ritmus, de még a szöveg is, a maga rázós részeivel együtt. Kifejezetten tetszenek a színek, miket direkt tompítottak - most, hogy így leírom, összevetve BP klipjével, milyen szép kis ellentétet kapunk. 

Egyetlen dolog akadt - bár ez nem új keletű dolog -, miért számít ez divatosnak? 


Ha nem lennék világos: 


Értem én, hogy bottle blond, meg minden, de ez...

Egyes hölgyek esetben még én is azt mondanám, hogy na, ez nem is néz ki úgy, mintha a épp a fejükre hánytak volna, de itt... iszonyatosan csúnya, szimpla lenőtt hajnak néz ki, amit nem gondoznak. Ráadásul a fekete-szőke lenövés sokszor még zsírosnak is néz ki - még ha nem is az.

Rena, én szeretlek, de ezt inkább kihagytam volna. (Mintha ő választotta volna...)



Na de, a kislemez: 



Mind a két dalt imádom. (Jajj, nem tudom mit mondhatnék még, nem akarom egy mondatban elintézni az értékelést, de egyszerűen nem tudom fokozni azt, hogy "zseniális".) A Spotlight elsőre furcsa lehet ugyan, de a ritmusa olyan hamar az ember fejében ragad, s a fülébe mászik, hogy az valami hihetetlen! Remélem hamar láthatom a visszatérést. :) 


A dal: 10/9
A lemez: 10/10



V.  (여자)아이들  | (G)I-DLE


Egy teljesen új banda. Érdekes, nem is számítottam rájuk. (여자)아이들 vagyis (lány) idolok, vagy lehetne is (lány) gyerekek. A második cukin hangzik koreaiul, de kétlem, hogy a valódi jelentés abban bújna meg. Na, a debütálást követően  - ha jól tudom -, máris valami botrány pattant ki, egy bizonyos bemutatkozó műsor, és egy nagyon piros ruha miatt. Ez, bár értem a felháborodást, annyira nem érintett meg, tekintve, hogy a többi cég is ezt csinálja a P101 lányokkal (és fogja a fiúkkal), csak piros ruha nélkül (arra legalább van eszük). Megesett, nem a lányok tehetnek róla. Nézzük inkább a videót: 


Jajj olyan nagy bajban vagyok itt. A dalt imádom. Úgy ahogy van, az év egyik kedvence, már most mondom. De a klip...

Hát ez a klip valami borzalmas! Fú, annyira nagyon csúnyának / logikátlannak / ostobának tartom, hogy azt alig tudom kifejezni. Fú gyerekek, komolyan.

Hogy mondjam ezt szépen... Kezdjük az elején: 



Itt mi történik? Mi ez? Miért van a klipben? MIEZ?


A szerelmem. Mikor lentről videóznak / fényképeznek valakit. Sztem egyrészt iszonyat hülyén néz ki, másrészt itt gatyánkeresztül is belátok mindjárt. + A fény túl erős + a háttér valami botrányos.




Most... ez lesz a háttér? Egy raktár, meg egy kék munkagép? Ez most... esztétikus kellene hogy legyen, főleg a szöveget figyelembe véve? 

Nem az. 


Oké, elfordul a kamera 2 centit, és egy kis sarokba értünk, ahova bedobtak egy rácsot, meg három anyu-öntözte házipáfrányt. A fények most is túl élesek, és zavaróan magukba olvasztják a lány ruháját. 



Na ez a kedvencem. Amikor konkrétan elnyeli a háttér a lányokat:

Ez tudjátok mire emlékeztet: BAMBINO OPPA OPPA

A nagymamám padlószőnyegeiről nem is beszélve. De most komolyan! Minek adnak rájuk egyáltalán ruhát, ha úgyse lehet kivenni azokat normálisan? (Na meg úgy lóg rajtuk, mint tehénen a gatya.) 


A helyzet ugyanaz. Nagyon-nagyon zavar, hogy a lány nem emelkedik ki a háttérből. 





Na, ez a jelenet ami kikészít teljesen. Mikor a fenti lány (bocs, nem tudom a nevét) tátogja, hogy 안돼 | andwae (mert nem adhatja vissza a full random, és teljesen értelmetlen, lopott cuccokat), a hideg ráz. Tudom, hogy nem színészek, és ezzel nincs semmi baj, de egyszerűen értelmezhetetlen a helyzet számomra. 

Aztán a lányok tombolása. Miért? Ott van előttük minden, miért nem veszik el, ahelyett, hogy röhögcsélve pörögnek-forognak a ki tudja honnan kirántott lepedőkkel. (?!) Nem értem mi történik a videóban. 

Ó és igen, ahogy a szerkesztéskor benn maradtak oldalt a klip egyéb felvételi helyszínei...


Szintén... (de itt kb. beleolvad a hölgy a háttérbe, minden bőrszín + fekete)



Ez... most... így... micsoda? Öhm... oké...


(A nagyi lábtörlői!!!)



Szintén értelmezhetetlen jelenet / háttér. 


Öhm. Most színes kukászacskókkal teli kontérek mellett forgatunk? 

Ez kinek a brilliáns ötlete volt? 


A képsor esztétikus. 

Én meg ironikus.



??????


Ez a halálom. Most ennek cukinak kellene lennie? 

Nem sikerült. 

Na most olyan idegbe jöttem! Megfogadtam, többé nem nézem meg ezt a videót, de hát, valahonnan képet kellett szereznem! Huh. Ha nektek tetszik, akkor annak én nagyon örülök! Toljátok ezerrel, telibe vele, de nekem ez nagyon csúnya munkának tűnik.  Meg most mi történt? Ellopták a cuccokat, de közben meg golfoztak - játszottak, táncoltak és kigyulladt egy tag. (????????)

Khm. Lehet, hogy jobb ha ezt hagyjuk is. 

Nézzük meg a lemezt: 



Nagyon jó lett. Egy debüthöz képest pedig kifejezetten jó! Le a kalappal, de tényleg. Nagyon érdekes hangok vannak a bandában, tudom, hogy csak Yuqit szokás emlegetni ezen a téren (helyesen egyébként), de a többi énekesnek is igen szép hangszíne van. A rapperünk pedig, minden favorizáció és nyomás ellenére is tagadhatatlanul tehetséges. 


A kevenc számom: Maze, Don't Text Me... és, őszintén, mindegyik! Egyedül a $$$ szövege értelmezhetetlen számomra néhol... mármint: "Én más vagyok, ha engem akarsz, hozz egy csomó zsozsót." (!?)


Összességében véve nagyon meg vagyok elégedve, és biztosan szemmel tartom majd a bandát!


 
A dal: 10/10 
A lemez: 10/10 +1 (mégis egy debüt!)



VI.  마마무 | MAMAMOO

Juhúúú! Mamamoo! Ehhez bevezető sem kell, tudjátok, hogy imádom őket! Lássuk: 



Oké, nekem végem. Ez valami csodálatos lett! Nem csak a dal, de a klip is. Hát mi ez kérem szépen? Hol forgattál? Izlandon? (Nem tudom, de úgy néz ki.) Ez egyszerűen gyönyörű szép. Nem csak a táj, de az is, ahogy videóra vették az egészet. 

Egyszerűen nem tudok betelni a képekkel, újra és újra megnézem, ha csak időm van rá. 

Aztán meg ott a zene is (ami ugyan kedvenc nem biztos, hogy lesz, de nagyon-nagyon jó!) Ugye ebben az esetben is megindult a "másolat" pletyka. Teljesen jogosan egyébként! Már elmondtam ezerszer, de undorodok attól a hozzáállástól, hogy ha a kpop előadókat másolják, akkor mindenki k.csög, ha viszont fordítva, akkor minden oké. Ha lopsz, fizess meg érte.

Viszont, ebben az esetben nem lopásról van szó, ugyanis a lányok feltüntették az eredeti szerzőt az albumon, tehát nem állította senki, hogy ők szerezték a zenét (illetve annak eredeti verzióját, melyet aztán átdolgoztak), így több mint valószínű, hogy megvették azt, méghozzá hivatalos úton. 

Ennek pedig nagyon örülök, és büszke vagyok. Ez annyira fájt volna az előtte lévő esetekben...? 

(Most előre mondom, a félévi értékeléskor a lopott dalok biztosan nem lesznek a listán.)


Na de, itt a lemez is: 


Hát, izé, hogy is mondjam. Ez sokkal jobb lett, mint a többi lemezük. Eddig ugyanis nem voltam oda igazán az albumokért. Viszont ez, igen, ez tényleg tetszett. Nem tudom mi történt, de most folyamatosan remek dalokat hallok. (Nem mintha panaszkodnék.) Egy-két dal van csak, amit nem biztos, hogy a kedvenceim közé sorolnék, és nagyon kellene szoknom. De összességében... hűha!


A dal: 10/9
Az album: 10/9 




VII. AOA | 에이오에이

No, féltem, hogy erre soha nem kerül sor. És lám, mégis visszatértek a lányok - ennek pedig nagyon is örülök! Lássuk mit kaptunk:




Hát ez nekem nagyon tetszik!

Tudom, bunkóság ilyet mondani, de nekem nem hiányzik Choa. Nem, nem. Félreértitek! Nem volt vele semmi bajom, de ahogy hallgatom a dalokat, sehonnan nem hiányolom a hangját. A többiek is tökéletesen kitöltik az űrt, amit maga után hagyott. Komolyan mondom, egyszer sem vettem észre, hogy hiányt, vagy űrt éreznék. A dal pedig remek lett!

Ezek mellett, a klip nagyon tetszett. Erre aztán sokat költhettek! Nagyon ötletesnek, igazán üdítőnek találom az egészet, megmosolyogtat, tényleg szórakoztató. Igazán bemutatnám a rendezőt egy bizonyos másiknak... Khm. 

De most nézzük a lemezt: 



Oké, hivatalos. Hiányom alatt jobbnál jobb lemezek kerültek a piacra. Hát itt egyetlen olyan szám sincs a hatból (!), amit ne szeretnék teljes szívemből. Minden egyed darab remek lett, de szó szerint mindegyik!

Itt kedvencem sincs, de most tényleg! Imádom az egészet, ahogy van! 

A dal: 10/10
A lemez: 10/15



VIII. Dreamcatcher(드림캐쳐) 

Oké, mindenki tudja: imádom őket! Bár, nem is nagyon ismerek olyat, aki ne szeretné a lányokat, és az egyedi stílusukat. :) Nézzük meg a videót: 




Na akkor. Hogy is mondjam. Jó dal lett... de örültem volna, ha most már újítunk egy picit. A dal ritmusa, jellege... nagyjából mindene ugyanolyan, már a negyedik alkalommal. Tudom-tudom, ez a jellegzetességük, persze. De ettől függetlenül, azon kívül, hogy picit lassítunk a dalon, vagy felgyorsítjuk, egy kicsit többet is lehet változtatni. Nem azt mondom, hogy csapjanak bele a cuki-pop közepébe, de, hm, egy kicsit változtassunk most már. 

Ezt értem erősen a dalszövegre (is)! 

A klip. Elég zavaros, még zavarosabb, mint valaha volt. Őszintén megvallom, pedig tudjátok, hogy megszállottja vagyok a videók elemzésének, ebben már nem nagyon találok értelmet - és szerintem ők sem. Nagyon olyan, mintha dobálóznának a dolgokkal, ide-oda utalgatva a régi klipek közt. Ne nekem legyen igazam... de egyelőre így érzem. 

Ó és a kinézet: gyűlölöm ezeket a fekete, szado-mazó darabokat. Fúúú szerintem szörnyen néznek ki. + Yoohyeon haja. Jaj, borzasztó! A klipben még oké is, de az élők alatt, konkrétan úgy fest, mint egy böjti boszorkány. 

Ez a kedvencem, ahol még arra is figyeltek, hogy a nyaka eltűnjön, és a haja beleolvadjon a ruhájába. Jaj, jó ég! Mondjuk, Handong se piskóta a vörös hajvégekkel. 


Viszont, az tetszett, hogy merészebbek lettek picit, főképp ezzel a kendős-tánccal.

Aztán, itt van nekünk az album is: 



Őszintén megmondva, jó lemez lett. Semmi baj vele, de nekem nagyon kicsit unalmas. A dalszövege kb. ugyanaz mindegyiknek, mint eddig volt. Álomban való találkozás, rettegés, menekülés, és megint álmok. Most azért na... csak egy picit, egy nagyon picit újítsunk. Ha zenén annyira nem is, akkor legalább a szövegen!


Egyébiránt nagyon szép lemez lett, szerettem. :) 

A dal: 10/8
A lemez: 10/9 



IX. 이달의 소녀 yyxy | LOONA/yyxy


Ohhó, még nem is debütáltak, máris imádom őket! Lássuk az utolsó albanda videót:


Ááhhháhhhá, ha még egyszer meghallom ezt az "Finally introducing LOOONNNNAAAA" szöveget, ezen a nyervákoló hangon, kiütöm a gépem képernyőjét. Imádom a lányokat, tényleg imádom őket, de az agyamra meg ez a rész, mindig sietve eltekerek, vagy még az élettől is elmegy a kedvem. Ezt nem lehetett volna a normál hangjukon közölni? 

Brr. 

Na akkor. A klipről nem sokat tudok mondani, azon kívül, hogy elemzés várható. Másrészt: gyönyörű. Nem csak azért, mert itthon forgatták, hanem azért is, mert igen, ez esztétikus (ezt a rendezőt is bemutatnám egy bizonyos másiknak.) A háttér szép, a történet halad, a képek remekül néznek ki, a fények pont annyira erősek / halványak, amennyire kell, a lányokon van a hangsúly. 

Ami a zenét illeti: nagyon ragadós. Engem erősen emlékeztet a Very Very Very c. dalra. Nektek ez nem jutott még eszetekbe? No mindegy, mindegy, csak megjegyeztem. Ahogy azt is el kell mondanom: ez az a dal, amit a legkevésbé szeretek eddig. Jó lett, persze, de szerintem a Frozent kellett volna választaniuk arra, hogy promózzák azt. 

Íme a lemez: 



Egyértelműen a Frozen a kedvencem, szerintem az egyik legjobb Loona dal... valaha. Egyszerűen zseniális, amióta kijött, hallgatom. De a többi is jó lett, főleg a Rendezvous 18.6y - viszont úgy érzem, ez a lemez nem lett olyan erős, mint pl. az előző. A Max&Match viszi nálam a pálmát eddig. 
Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy Chuu hangja valami eszméletlen gyönyörű! Erőteljes, édes, éles, érzelmes, egyszerűen kiemelkedő. Egyszerűen élek-halok a hangjáért! :) 

A dal: 10/8
A lemez: 10/8 


ÉS MOST KÖVETKEZZENEK A FIÚK!


I.  N.Flying | 엔플라잉



Oké, végem. A fiúk mindig ezt csinálják velem. 

Hogy lehet, hogy nem népszerűbben? Komolyan, erre válaszoljon valaki! Jó hang kell? Van. Szép pofi kell? Az is van, bőven. Jó zene? Pipa. 

Nem értem én ezt. 

És most is megcsinálták; az év egyik kedvence lesz a dal, ami berobbant az életembe, és azóta ki tudom kirúgni belőle. 

Ez a dal zseniális. Fantasztikus. Sírhatnékom van a nézettségi mutató miatt. 

A ritmusa, a dallama, a fiúk hangja... minden olyan tökéletes. Még a szavak is, amit a dalhoz választottak. Hihetetlen tehetséggel rendelkeznek, és alig kapnak valami elismerést érte. 

Ó, ha már itt tartunk: mikor a DC esetében említettem a változatosságot, azt így értettem. Ez a banda is rockot játszik, mégsem egyformák a számaik, mindig újítanak valamit. Ezzel most nem összehasonlítani akarom őket, félreértés ne essék - csak a zeneszerzés közti különbségeket akartam megmutatni. 

Na de, itt van az albumunk: 




Jó ég! Jó ég! 

Hallgatom, és: 




Ez egy igazi kikapcsolódás, jaj annyira kellemes mindegyik dal! Ugyan az előző lemezük jobban tetszett (kicsit sötétebb volt azért), de ez olyan könnyed, olyan vidám és aranyos, hogy a szívem felmondja a szolgálatot. (Ez most nagyon koreaiul hangzott, jó ég, ez a LOOOOOOONAAAAA hibája!:D

Muszáj meghallgatnotok ezt a lemezt! Egyszerűen muszáj! Ha nem is az egészet, de a 너 없는 난-t mindenképp (az utolsó). Az... hű, az valami eszméletlen. 

Aztán pedig jöhettek megköszönni az élményt: 





(Oké, csak vicceltem. :D) 


A dal: 10/ 15
A lemez: 10/ 10



II. PENTAGON | 펜타곤


Na a Pentagon az a banda, amit eddig sehogy se sikerült megkedvelnem. Valahogy... nem. Nem tudom miért. Nem mondom, hogy rosszak, egyszerűen valami nem volt okés köztünk. De természetesen most is adtam nekik egy esélyt. :)





Megmutatom mi történt velem: 


1. hallgatás / megtekintés: 



2. hallgatás / megtekintés: 






3. hallgatás / megtekintés: 





MY BABY!

Hát ez valami eszméletlen lett! Olyan nevetségesen ostoba, hogy nem lehet nem szeretni!

De komolyan, elmebetegek a tagok, elmebeteg az író, a videó rendezője. És imádom érte őket. Hát ez valami eszméletlenül aranyos, hiperaktív, kreatív és szórakoztató lett. A MY BABY felkiáltás feledhetetlen - ahogy sajna a gugugaga részek sem, bár azokon már nevetek -, nem szól igazán semmiről, és mégis annyi mindent kínál, elszórakozat, ragadós, megnyugtat. 

Hát ez valami csoda. 

Ó és a klipről két képet mutatnék: 




Ez ugye nem csak nekem ismerős?  :D

(És akkor az egyik tag átbucskázik a korláton. Az orvosok alma okozta sérülésrről beszélnek)




Bárki is legyen ez a srác, a hangja elrabolta a szívem. 


De na: nézzük meg az albumot is: 




Hm, jó album lett. Nem mondom, hogy a kedvencem lesz, de kifejezetten kellemes lemezzé lett. Kedvenc: 재밌겠다 és a 함께 가자 우리. De azért a többi is nagyon tetszett, az egyetlen kivétel talán a 보낼 수밖에, de itt is az a helyzet, hogy csak szoknom kellene. 

Nem is tudjátok mennyire örülök, hogy végre ezeket a fiúkat is megkedveltem - zeneileg. Van még pár banda, amit képtelen vagyok a szívembe zárni, de a Pentagon már igen jó úton halad! :) Ennek pedig tényleg örülök. 





III. SHINee 샤이니

Őszinte leszek: nem hittem, hogy vissza fognak térni. A történtek fényében azt hittem... vagy feloszlanak, vagy nagyon sokáig fognak hallgatni. De úgy tűnik, itt az ideje, hogy - és bár csúnyán hangzik, nem úgy értem - éljünk tovább. Mindenesetre, nekik ezt kell tenniük. Nézzük meg, mit hoztak nekünk: 



Nos, a dal jó lett. Sőt, erős. Nem hiszem, hogy sokáig jóban leszünk - én meg a dal, nem kifejezetten a stílusom. Mikor hallgatom, akkor épp nagyon tetszik, de magamtól nem biztos, hogy rákattintok. Nem tudom miért, fogalmam sincs. 

A klipről nem tudom eldönteni... szeretem, vagy gyűlölöm. Szép munka, az biztos, de bizonyos részeire rá se akarok nézni, a többi meg kifejezetten tetszik. De most na, a SHINee esetében ez sokszor van így, meg kell hagynom. Igen eredeti együttesről van szó. 


A legszebb rész pedig: 




Ezt azt hiszem nem kell magyarázni. 

A másik klip pedig: 


Na, ez már sokkal jobban tetszik. Nem azért, mert annyival "pozitívabb" (mert nekem általában amúgy is a negatív dolgok tetszenek), hanem... egyszerűen több húzóerőt érzek benne. Ez persze normális, hiszen, ha jól sejtem, a két dal, ahogy a két klip is, egymás ellentétei. 


Ez nagyon is értékelendő! 

A videó sokkal jobban tetszik itt, de ha a kettőt nézzük, egyben... az élmény úgy igazán remek. A két hangulat, mondanivaló, egyszerűen csodálatos. :) 

Ha csak a videókat nézem, akkor itt is ki kell jelentenem: nem csalódtam az SM-ben, ismét az öltözőn spóroltak, és kikapták egy közeli kukából a ruhákat, majd elraboltak egy két éves gyereket, akit cukorka fejében megbíztak: öltöztesse, sminkelje és készítsen frizurát a fiúknak. Hát ez valami botrány. Jó ég, még mindig nevetek... (vagy sírok. már nem tudom eldönteni).


Aztán itt van nekünk az két album egyben: 
 


Bravo! Ez így, együtt, tényleg ütős lett. 

Undercover, Jump... áh, minek sorolom? Az egész lemez remek lett. 

Meg is próbáltam lefordítani őket... de szépen kaptam a tiltást, szóval majd folytatom nemsoká. :) 

GOOD EVENING: 10/9
I WANT YOU: 10/ 9.5
AZ ALBUM: 10/ 10


Azt hiszem, mára ennyi lett volna. Köszönöm, hogy olvastátok a bejegyzést. :) 
Ne feledjétek el a Tetszik, Nem tetszik gombokat használni!
Ti mit gondoltok? :) 

19 megjegyzés:

  1. Jaj de birom mikor az emberek ilyen okosak. Ha tudsz jobb videót csinálni akkor lássam!Nem igaz hogy nem lehet normálisan elmondani ha akarsz valamit mondani, csak ilyen paraszti stílusban. Kinek érzed te magad hogy mások munkáját leszólod ilyen stílusban? Akkor inkább ne is írj blogot szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És te tudsz jobb videót csinálni? Vagy emberibben kifejezni a véleményed? Ha nem, akkor szerintem inkább ne is írj semmit.

      Bocsi, Manami, hogy így beleszólok, de az ilyen emberektől mindig felmegy az agyvizem...

      Törlés
    2. Gondolom te is beállsz a konyhás néni helyett, ha szar a menza. :D

      Na szebb napot neked. :D

      (Sue Black: ne kérj bocsánatot, sőt, még én köszönöm!) :)

      Törlés
  2. Szia, örülök, hogy újra olvashatom a véleményeid, már nagyon hiányoztak! ^^
    Blackpink: Én meg ezt nem igazán fogtam fel. Imádom a számot - istenem mennyire, és szüntelen úgy érzem újra meg újra meg kell hallgatnom. A dalszöveg! Imádtam! Jennie! Imádlak! Ugye én voltam az az olvasó, aki az egekig magasztalta, szóval most visszafogom magam, és nem írok róla többet. És azt én is észrevettem, mennyit fejlődött Jisoo hangja. Ennek nagyon örülök - ugyanis az orrhangjáért én se voltam túlságosan odáig. A ruhákkal teljesen egyetértek - mindenki (ismeretségi körömből) teljesen odáig van, hogy hű de menő meg szép, én meg csak nézek nagy szemekkel, hogy tényleg itt az ideje a kukás felszerelésnek, ha divatosak akarunk maradni? (Mondjuk én ha fizetnének se, venném fel őket. :D) Rosé hintás jelenete is teljesen természetellenes, már csak arra lennék kíváncsi, így hogy tudta magát hajtani. A (csak) négy szám miatt csalódott voltam egy kicsit, na de ez rögtön elmúlt miután meghallgattam az albumot. Nem tudok kedvencet választani, mert a Forever Young és a See u later... Zseniálisak. De a Really-t is nagyon szeretem, mondjuk elsőre inkább csak egy tag részei miatt tetszett...
    GFriend: A kedvenc lánybandám! Ráadásul az elsők is ők voltak, akiket megszerettem. Amikor először meghallgattam, emlékszem, én is elkeseredtem. Aztán a lemezzel együtt már sokkal szebbnek tűnt - hamar belemászott a fülembe. Amikor a magyar fordítást néztem (bár tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nem tudja visszaadni ugyanazt az érzést.) azt hittem könnyezni fogok. Gyönyörű, de tényleg! Az albummal is ugyanígy vagyok, furamód nekem a Love bug nagyon bejön. Fogalmam sincs mi ragad meg benne - de a Flower Gardennel karöltve a kedvenceim.
    Pristin V: Imádom. Mást nem is igazán tudok hozzáfűzni. ��
    (G)I-DLE: Nos én a teaserre bukkantam rá először, kíváncsiságból néztem meg (már bocsánat, de a banda gagyi neve miatt - mondjuk nem panaszkodhatok. Még mindig jobb mint a Weki Meki.) Nos, a teaser nem igazán fogott meg, de azért beleírtam a telefonomba a visszatérés dátumát. Szerintem pont azért ütött (számomra) olyan nagyot a szám, mert nem sok mindenre számítottam! Igazából Yuqi volt az, aki teljesen elrabolta a szívem, de nem tagadom, a többiek hangja is nagyon stabil és szép. Egyébként tudtad, hogy az egyik tag (Miyeon) annak idején YG gyakornok volt, és a Blackpink bizonytalan felállásában helyet kapott? Aztán valamiért kirakták, (vagy fogalmam sincs mi történt) és utána ment a Cube-hoz. Na, kanyarodjunk vissza. A klipp! Jézusom! A 3/4-ét biztos kivágtam volna a fenébe. Egyszerűen nem találok szavakat - (sajnálom) de borzalmas. Na de az album... Ez már igen! Rendkívül igényes darab, le a kalappal, remélem így fogják folytatni.
    Mamamoo: Ohó, a második olyan lánybanda, amiért tagadhatatlanul odáig vagyok! Hát itt a klipp az előzőhöz képest teljesen levett a lábamról, századjára is ugyanúgy elvarázsol, mert egyszerűen... Gyönyörű! A dal nekem se kedvenc (Yes I Am!♡) de ennek ellenére nagyon is tetszik. Az albummal is ugyanúgy vagyok mint te - iszonyat erős.
    Aoa: A banda nem igazán áll közel a szívemhez, de vannak számaik, amiket szeretek. A teasertől nem igazán voltam elájulva - a számtól annál inkább. Friss, szórakoztató és mindig mosolyt csal az ajkaimra. Jimin rap része - huhú, nagyon ütős!
    Dreamcatcher: Mindenben teljesen egyetértek. Jó szám - de akkor lehetne egy dal a második albumról is. Észre se venném, ha nem tudnám, hogy most jött ki. A lemez is nagyon jó - de ha nem rukkolnak elő mással, félek, hogy eltűnnek a süllyesztőben. Azt pedig nem bírná a szívem - igazából imádom őket. Kedvencem a Mayday.
    Loona: EMBEREK, ÉVEK ÓTA ERRE VÁROK! Upsz. Szóval. Az elején lévő nyávogás azonnal elvette a kedvem. Leállítottam a videót, nagy levegőt vettem, majd újra elkezdtem. És cseppet sem bántam meg! Képi világ - csodás. Dal - ragadós, de szerencsére még nem üti ki nálam a cukiságfaktort. Tehát imádom. Bár a kedvencem a Rendezvous 18.6y.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És itt még nincs vége! :D
      N.Flying: Jó, igazából félek, hogy a véleményem ezen részét nem sikerül megírnom. Vagy nagyon nehezen, mert... Áh, istenem, ezek a srácok mindig levesznek a lábamról. Most se volt másképp. A nézettségi mutatótól pedig hidd el, nekem is sírni támad kedvem. Túl gyönyörű ahhoz, hogy létezzen... Még mindig képes ezernyi darabra szedni aztán pedig összeragasztani a fiúk hangja. Az album pedig... Kezdek kifogyni a szavakból! �� Kedvencem szintén a a Fall with you - csak mert több mint csodás.
      Pentagon: Alapvetően olyan semleges kapcsolatom van a bandával - a címadó dalokat szeretem (főleg a Critical Beauty-t) de nagyon nem fogtak még meg. A Shine nekem is nagyon tetszett - szórakoztató, ötletes, szövegileg sablonos, de ettől még ugyanolyan jó. És nekem is Hui hangja a kedvencem! ��
      Shinee: Bevallom, én is 100%-ig biztos voltam benne, hogy feloszlanak. Good evening - tetszik, mert nem mondom, hogy nem. De nem is tudom... Nem igazán tud megfogni. Szívesen meghallgatom, de én se biztos, hogy magamtól rákeresnék. I Want You - Hát szinte ugyanez a helyzet - de talán ez egy kicsit jobban tetszik.
      Nos, ennyi lett volna a (gigantikus) véleményem. Szép napot! ^^

      Törlés
    2. Szia! :) Én örülök, hogy olvastad a bejegyzést! (És hogy hiányoztak az ilyen véleményezések.) Jajj igen, emlékszem rád (internetes pacsi Jennie miatt). :D Nekem is van olyan ismerősöm, akinek tetszenek Lisa ruhái, ezen nem fogunk összeveszni - de azért nem is fogom megszeretni ezeket a darabokat. :D

      Hű, akkor nem vagyok egyedül Roséval sem. ANnyira zavaró a lába, hogy az valami hihetetlen - meg az is, hogy miken ki nem tudok akadni. :D A Really nekem még mindig különös, nem rossz, de nem is tetszik különösebben. Talán szoknom kell!

      GF: A Lovebug... én nem tudom miért nem vagyok képes megszeretni.:D Annyit próbálkoztam, de egyszerűen nem megy! Ó a Flower Garden...! AZ valami gyönyörű. :)

      GIDLE: igen, még mindig jobb mint a Weki Meki :D (Bár, nem tudom ez mekkora teljesítmény. :D) Nem, nem tudtam, hogy YG gyakornok volt! Ez nekem új, de utána fogok nézni. :) És örülök, hogy a klipről egyforma a véleményünk. :D

      Loona: jajj én is nagyon várom már őket... kiváncsi leszek a közös, végleges debütre is. Vicces, de még csak "gyakornokok" és máris több számuk van, mint teszem azt a BP-nek! Imádom őket! >.<

      N.Flying: köszönöm! Istenem, valaki szereti őket! Áh, ez valami csoda!

      Pentagon: Okés, akkor Hui, ez megjegyezve. :D Az a hang!



      Köszönöm szépen a kommentet, örülök, hogy ismét olvashattam a véleményed. :) Nagyon érdekes volt! :)

      Szép napot neked! :)

      Törlés
  3. Szia! Jaj már nagyon vártam a bejegyzést. És hát én is itt vagyok, és ha nem gond elmondom én mit gondolok.
    Blackpink: Én már nagyon vártam a lányok visszatérését, nagyon kíváncsi voltam, mivel jönnek most. Nem csalódtam, sőt sokkal jobbat kaptam mint vártam. Egyszerűen ahww. A klippes daltól nem igazán dobtam magam hanyat..Nem azt mondom hogy nem tetszik, mert de tetszik, nagyon is, csak hát nem az a "ez most pofon vágott" érzés. Egy nagyon picikét csalódtam, de csak ebben a dalban és tényleg csak egy nagyon picit. Az album: Azt a r*hadt... Ahj... Annyira szerelmes vagyok... Erre megérte várni. Az abszolút kedvencem, az a Young Forever. Az a dal... a teaser óta tudom, hogy ez a dal én vagyok, és imádni fogom. A többi dalt is nagyon szeretem. Az MV-hez csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy igen... Lisa ruhái... Mikor megláttam, először elszörnyedtem, aztán az előző klippes ruháira gondoltam.. Én ne.. pls, dont... Az volt a hab a tortán mikor az élőn megláttam a mosogató kesztyűt Lisán... Majdnem elsírtam magam... Többet nem nézem meg azt a fellépést... Összességében nagyon tetszik, szerintem nagyon jó comeback lett.
    Gfriend: Na tehát, ezek a lányok... a kedvenceim... Egyszerűen imádom őket, amit csinálnak és ahogy csinálják. A visszatérés, elöszőr nagyon megijedtem, hogy nem fog tetszeni, még a teaser képeknél, meg mikor megláttam kik szerezték a dalt.(Egy dal van, ami nem lopte be magát a szívembe, és azt is ők szerezték) De nem lett igazam, (hál' Isten ) Nagyon szeretem a dalt, és igen.. Pontosan olyan volt nekem is mint egy anime opening/ending. De engem ez nem igazán zavart. Imádom.. nagyon szeretem. Az album: Hát... Nem azt mondom hogy nem szeretem, mert nem így van... Nagyon szeretem, de nem lesz a kedvenc albumom. A dalok, nagyon-nagyon szépek, a szövegekkel együtt, és ahj...mikor megláttam a fordításod.. Olyan szép... De nem tudta megszerezni a kedvenc Gfriend album címet... Imádom, ahogy van. A koreográfia pedig... Hogy a fenébe tudják mindegyik koreójukat ennyire pontosan betanulni!? Olyan egyszerre mozognak... Ahj.
    Khan: Ez vicces történet... Csak úgy rányomtam a Fake Love cover-ükre, és mikor meghallottam Minju hangját, egyszerre utána olvastam, erre nem rá jöttem hogy már mióta várom hogy debütáljon... A Kpop Star 6-ban szerettem bele és a hangjába, és folyamatosan néztem van-e valami hír felőle... Erre mire debütál, nem lemaradok... A dal maga tipikusan az, amit első hallásra nem igazán szeret meg az ember. Én is így voltam. De aztán meghallgattam többször és ahw Nagyon szeretem őket, olyan tehetségesek. És igen, az pedig amilyen kitartóak... Remélem ennél azért majd több figyelmet kapnak.
    Pristin V: Nem vagyok/voltam eddig lenyűgözve a lányoktól... Egyszerűen nem... Sem a debüt daluk, sem pedig a comeback-jük, nem vett le a lábamről. A We Like-ot már jobban szerettem mint a debüt dalukat, de nem... Szóval még várom hogy hanyat vágodjak tőlűk, viszont, a Pristin V-t ha továbbra is ilyen zenét gyártanak majd, imádni fogom.Nagyon durván szeretem ezt a dalt. Nem tudok többet mondani.
    (G)-idle: Hát, nem igazán figyeltem rájuk, csak mindenhol azt láttam mennyire meg mennyire jó, úgyhogy gondoltam nézzük meg. Az albumot nem hallgattam meg még, de majd... A dal egyébként nagyon jó, vagyis nekem tetszik, szívesen hallgatom. A klip hát nem igazán néztem meg részletesebben.. De ahogy látom nem gond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mamamoo: Ahhj.. Úristen. Ezek a lányok... Imádom őket, ahogy vannak... A dal pedig... Nem igazán van mit mondanom. A kedvenceim listájára kúszott nagyon rövid időn belül. A klip pedig... Istenem... Hogy lehet valami ennyire de ennyire szép? Annyira hozzák azt amit várok tőlük, sőt még sokkal többet is.
      AOA: Oh hello, lányok. másfél év után csak vissza tértek. És nekem nagyon tetszik amit hoztak. A Bingle Bangle nem az a dal ami a kedvencem lesz, szeretem ez tény év való, de nem vagyok oda érte, és hát nem tudom... Annyira nem kapott el engem... Viszont az album.. Ahjj... Annyira jó lett. A kedvencem határozottan a Ladi Dadi. Ahj annyira nyári, és annyira nagyon én vagyok... Nagyon szeretem. Őszintén örülök hogy ezzel tértek vissza (annak pedig hogy visszatértek(!)). Összeségében véve elégedett vagyok velük.
      Dreamcatcher: Imádom a lányokat. Nagyon szeretem őket, és amit csinálnak. A comeback pedig, számomra hatalmas szerelem lett. Nagyon szeretem a dalt, a táncot is.. Klippet nem néztem meg alaposabban, mert úgyse tudnám megfejteni. Összeségében nekem nagyon tetszik a dal, és hát igazad van abban is hogy most már készen állok valami újra is.
      Loona: Ahjj... De szeretem őket... Már várom a debütjüket (azt hiszem agusztus (?) ha jól tudom). Ez az albanda pedig, elrabolta a szívem.. Mikor elöszőr hallgattam, mondom te atya ég... Barátnőmmel hallgattuk meg és a "Finally introducing LOOONNNNAAAA" -nál azt hittem eldobom a telefont... Mondom jézus... Mi ez? De szerencsére meghallgattam még egyszer, és próbáltam nem figyelembe venni... Úgy már azért kellemesebb volt. Az album pedig, igen, nagyon jó lett szerintem... A kedvencem a Frozen. Még egy apróság... Chuu... Nagyon szeretem azt a lányt. Hát huhh. Alapból a szóló daláért is élek halok... Nagyon imádom a hangját. A másik pedig aki még engem személy szerint magával ragadott, az Olivia. Úristen... Van a hangjában valami eszméletlen különleges, -számomra legalább is- ami azt a mindenit... Nem tudom pontosan mi, csak azt hogy imádom. A klip elemzést pedig már nagyon várom.. Hát úgy egyenlőre ennyi, fiúkat nem igazán hallgatok, mert nagyon gyorsan megtudom unni a dalaikat, még akkor is ha elsőre nagyon imádom... Nem tudom ez miért van... De az van.. Viszont meg fogom majd hallgatni a comeback-eket, és még az is lehet hogy leírom a véleményem. Összeségében elégedett vagyok a lányok comeback-jeivel és a debütökkel is. Nagyon örülök hogy újra itt vagy, és hogy újra lesznek bejegyzések.Fordítás kérést lehet már írni? Mert nekem lenne. Szép napot!

      Törlés
    2. Szia! :) Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, és külön köszönöm, hogy vártad azt. :)

      BP: Nekem pont, hogy nagyon tetszett a promós dal. :D Nem tudom megmondani miért, de sokkal jobban tetszik, mint eddig bárelyik másik. :) De a lemez többi dalát is imádom, nem tudnék választani. :D

      GF: nem hiszem, hogy lehet bennük csalódni. De komolyan. Az egyetlen dal amit nemk szerettem, a Fingertip volt (de nem tudom megmondani miért). Nagyon durva, hogy még mindig nem nyertek el semmi nagyobb díjat... de hát, sajnos talán nem is annyira meglepő.

      GIDLE: nem veszítettél semmit a klip miatt. :D

      DC: Nekem is tetszett a visszatérés, a dal is, csak valahogy, nem is tudom, örülnék egy kis változatosságnak. :)

      Jajj Chuuu!!! ANnyira imádom a hangját! A szólóját én is ezerrel hallgatom. :) És igen, Olivia hangja is nagyon különleges. :)

      Nem baj az, hogy nem hallgatsz fiúkat, én évekig alig hallgattam őket. Mindenki azt szeret, amit szeret. :)

      Még egyszer köszönöm, hogy itt voltál, elolvastad a bejegyzést, és még kommnetet is hagytál! :)

      Szép napot neked! :)

      Törlés
  4. Szia!! Örülök, hogy megint írtál a visszatérésekről, nagyon szeretem olvasni a véleményed!^^
    Általában nagyon hasonló véleményen szoktunk lenni, de ezúttal most valahogy másak a gondolataink :D
    BP: nagyon kíváncsian vártam ilyen hosszú szünet után mivel térnek vissza, és hát, azt kell mondjam én ettől valamivel többet vártam :/ Sokadik hallgatásra már belemászott a fülembe, de nekem a PWF vagy az AIIYL sokkal jobban tetszett. A Boombayatól viszont mérföldekkel jobb, szóval ez is valami. Egyébként az albumon lévő összes szám jobban tetszik nekem mint a promós. Nekem egyébként nem csak Jisoo hangjával vannak fenntartásaim, de Rosé éneklésével is. Nekem az övő is olyan orrhangú, ráadásul ő beszélni is úgy beszél. Ami amugy még enki is teljesen természetellenes, láttam videót ahol először normálisan beszél, aztán hirtelen rajön, hogy nem így kell beszélni és átvált ebbe a nem tudom mibe, erőltette cukiskododó hangba. Nem értem miért kell így beszélnie/énekelnie, nekem nagyon zavaró. A klippel kapcsolatban meg csak annyi, hogy engem egyedül az zavar, ahogy ilyen kemények próbálnak lenni és menőn/bad ass stílusban a kamerába nézni. Nem tudom, valahogy nekem kínos az egész, a 2NE1-nál ez teljesen természetes volt, de nálunk annyira erőltetett hogy tényleg nem tudok más mondani, csak hogy kínos sőt talán még egy kicsit nevetséges is nekem.
    Gfriend: Imádom, teljesen odáig vagyok érte az első hallgatástól kezdve. Egyszerű de mégis gyönyörű, annyira eltalálták most ezt a stílust. Szerelemes vagyok :D
    Pristin V: Én is szeretem a lányokat és már nagyon nagyon várnék egy teljes létszámú visszatérésre, de amíg az nem következik be, boldogan hallgatom ezt a számot. Bár nem első hallgatásra fogott meg, de miután megnéztem pár fellépést megszerettem. És a lányok stílusa is annyira tetszik, mindenkit nagyon eltaláltak most, de főleg Eunwoon ragadt meg most a szemem, ez a rózsaszín haj annyira illik hozzá :D
    Dreamcatcher: Én imádom, mind a számot, a klippet és a stílusukat is :D Bár az igaz hogy azok a ruhák a klipbben valahogy százszor jobban néznek ki, mint a fellépéseken (nem tudom, élőben valahogy olyan gagyi, ebayen 1000 Ft-ért rendelt jelmezekre hajaz xd) de ettől eltekintve nekem nagyon bejön. Igaz, hogy mindig minden visszatérésük kicsit ugyan olyan, de engem ez még nem szarvar, addig amíg tetszenek a számok ><
    AOA: őszintén én azt hittem Choa nélkül fel fognak oszlani, amit nagyon sajnáltam volna, mert szeretem a lányokat. Nekem annyira nem tetszik ez a cb. Nem rossz, de nekem kicsit lapos, Jimin rappjét pedig még mindig nem tudom megszeretni ><
    Pentagon: Valahogy nem tudnak közel kerülni hozzám a fiúk, az egyetlen számuk ami eddig tetszett a Like this volt (viszont azt nagyon nagyon szeretem), ezzel a visszatéréssel pedig valahogy úgy voltam mint te, első hallásra nem tudtam hova tenni, de párszor megint esélyt adtam neki és mostmár imádom, olyan fun az egész, kellenek az ilyen random meme dalok is :D Erre a dalra még takarítani is élvezet xd
    Shinee: Nagyon örülök, hogy a fiúk képesek voltak a történtek után együtt visszatérni, és még jobb, hogy ennyire nyíltan tudnak beszélni az érzéseikről is. Valahogy ez szerintem nekik is és a fanoknak is könnyít a szomorúságon. Nekem nagyon tetszik mindkét dal, bár az I want you messze jobb szerintem is. De összességében az egész cb jó lett, bár az album második része?? (nem igazán értem hogy van ez) jobban tetszik onnan is a Who waits for love az igazán nagy kedvencem.
    A többiekről nem írok, mert ott viszont ugyan az a véleményem mind neked :D
    Egyébként nem tudom meghallgattad-e a Stray Kids debütáló albumát, de ha igen, kíváncsi lennék, hogy te mit gondolsz, szövegileg milyen lett az album? Nem igazán láttam magyar fordítást róluk, inkább csak a klippes számokhoz, az angol nekem meg néhol picit furcsa. Neked mi a véleményed? :D Főleg az Awaken a Mirror és a 3rd eye ami nekem szövegileg érdekesnek tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm szépen, hogy olvastad a bejegyzést. :)

      Ó, nem baj az, ha más véleményen vagyunk, az csak érdekessé teszi a dolgokat. :D

      BP: Furcsa, nekem ez tetszett eddig a legjobban, de talán a szöveg tett erre rá egy nagy lapáttal. :) Egyetértek, Rosé hangjával is gondok vannak (szerintem), de azért nem említettem, mert az nem változott semmit. De örültem, hogy Jisoo jobb egy kicsit. :D
      Á, értem mire gondolsz egyébként ezzel a badass dologgal. Több helyen is hallottam már, és valahol meg tudom érteni!

      GFriend: egyetértek :D

      Pristin: a kérdés csak annyi, mikor térnek már vissza? :D Ó a rózsaszín haj nagyon jó lett, imádom! :D

      D: Nagyon örülök, hogy van akinek bejön a stílus (őszintén mondom), helyettem is szereti legalább valaki. Komolyan, nagyon szeretném én is, de most ez így nem jött be. :D

      Pentagon: hozzám se tudtak - eddig. :D Most már lehet, hogy izgatottabban fogom várni a visszatéréseiket! :D

      Shinee: egyetértek, teljesen. És igen, jót tesz minenkinek, hogy kibeszélhetik ezt az egészet... ami egy hatalmas dolog. Nagyon nehéz lehet, de valahol terápiás értékkel is bírhat. Örülök nekik, teljes szívemből!

      Stray kids: meghallgattam, de ha érdekel, akkor írok róla részletesebben a jövő héten. :) Az említetteket pedig szívesen lefordítom. :)

      Még egyszer köszönöm, hogy itt voltál, és még kommentet is hagytál! :) Szép napot neked! :)

      Törlés
    2. Ó!! És igen, lehet kérni dalt! :) (Bocsi, elfelejtettem odaírni elsőre.)

      Törlés
    3. Huuha, nagyon örülnék a fordításnak és a bejegyzésnek is *.*

      Törlés
  5. Szia! Yess, új bejegyzés! :D Bár nekem a dalok fele kimaradt,mert lusta voltam megnézni őket/nem dobta fel a youtube. A Gidle száma eléggé tetszett, de az mv-t nem néztem meg :D A Gfriend száma szintén tetszett, bár először elég semmilyennek gondoltam. A Mamamoo számában egy picit csalódtam, mert elsőre tetszett a dal, de refrén... Sírni támadt kedvem :D valahogy nagyobb izére számítottam... (Ezaz, éljen a jó megfogalmazó képesség XD)
    A Loona száma is tetszett, de valamiért nem töltöttem még le :D
    Ahogy láttam most viszonylag nyugis számok jöttek ki, kivétel...
    Vicces, nekem a Blackpinkkel mindig úgy van, hogy először utálom a számokat, de párszor meghallgatom őket, és teljesen rájuk kattanok :D Amúgy Lisa öltöztetésével egyetértek, mik ezek a cuccok?! :D Bár én bírom őket, de azt be kell látni h egy csöppet nagyon erőltetettek. Pl volt ez a realityjük, a Blackpink House, amiben eléggé zavaró tud lenni a viselkedésük, mert rémesen sokat tudnak nyávogni és nagyon-nagyon hangosak. Rosét annyira nem értem, h ő külföldön élt, és mégsem tud normálisan beszélni (kicsit koreaboo feelingje van :D)
    Visszaolvasva a kommentemet rém felszínesnek és negatívnak hangzik, annyira h már én felhúzom magam rajta. :D Alapvetően egyik számmal sem volt különösebb bajom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Örülök, hogy olvastad a bejegyzést, és nagyon köszönöm a kommentet! :)

      Én is pontosan ugyanezt éreztem a Gfrienddel kapcsolatban... olyan... kis... izének éreztem. Olyan "vandeminek" hangulatom lett tőle. Aztán megszerettem. :D


      A Mamamoo miatti csalódottságodat megértem, általában nekem se tetszenek a refréntelen dalok, és ez se lett kimondott kedvenc, de tetszeni azért tetszett. :D Szóval ezt át tudom érezni (bár a dallam nekem nagyon tetszik, szóval az kárpótolt valahogy).

      Fú, én enm néztem ezt a műsort. Láttam, ahogy töltögették fel a részeket, de nagyon nem is hallottam róla, meg annyira nem érdekeltek a tagok, hogy megnézzek egy egész műsort. (Nem sértés, csak egyszerűen így "emberileg" nem érdekeltek.) De a hangoskodást el tudom képzelni... :D De most hogy így említed, lehetséges, hogy belenézek egy részbe, hátha sokkot kapok. :D

      Á, nem, nem hangzik felszínesnek, simán őszinte vagy. Ami értékelendő, mindig!

      Még egyszer köszönöm a hozzászólást! :) Szép napot!

      Törlés
  6. Szia!
    Nagyon szeretem az oldalad meg a fordításaidat is és mindig várom mikor raksz fel új bejegyzést.Igazából csak annyit szerettem volna kérdezni,hogy mi az a botrány amit említettél mert én nem hallottam róla és iszonyatosan érdekel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen - amint vége a vizsgáimnak, máris aktív leszek megint (még három nap :D). :)

      A lopási / koppintási botrányra gondolsz?

      Hosszabban, először is, a Momoland botrány:

      http://manamislife.blogspot.com/2018/01/egy-kis-beszelgetes-momoland-balhe.html

      Aztán Sunmi botrány:

      http://manamislife.blogspot.com/2018/06/comeback-time.html?showComment=1529756047370#c1908619400287684053

      Én speciel nem konkrétan a botrányon akadtam ki, hanem a kpop rajongók viselkedésén. Mikor egy nem-kpop előadó használ fel akár csak egy hangyányit egy kpop dalra emlékeztető dallamot, az egy "mocskos k.csög", fordított esetben pedig, még ha annyira hasonló is a dal, hogy az eredeti szerzők szólnak, hogy "na azért lol", akkor a fanok véleménye: "a kpop amúgy is jobb".

      + nagyon érdekes, a Mamamoo képes volt bevallani, és megvenni a felhasznált, de épp úgy eltorzított / megszerkesztett dallamrészletet. Mindenki azt gondol amit akar, a lopásról / nem lopásról. Tényleg, engem nem zavar kicsit sem.:) Én leginkább a rajongók viselkedésén akadtam ki. :D

      Törlés
  7. Egyébként Miyeon-t valami randi botrány miatt rakták ki a YG-ből, mert egy fiúval látták egy közeli boltban. Viszont csak barátok voltak. De Miyeon-t eltanácsolták az ügynökségtől, a fiú gyakornokoott meg nem. De Miyeon így is hamarabb debütált, mint aki bajba sodorta. Azt is mondta, hogy rettenetesen szégyellte magát, amiért kirúgták, de átszerződött a CUBE-hoz, és végül nem lett BLACKPINK tag. Egyébként a BP OT9 lett volna, de négyen elhagyták az ügynökséget, egy lány (Kang Hanna) szólóban lesz, Miyeon-t meg elhessegették.
    Így született meg négytagú BP.
    Röviden ennyi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Először is; köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést, a hozzászólást pedig még inkább. :) Másodszor: nagyon aranyos tőled, hogy ezt így leírtad, így már mindjárt világosabb (ezeket természetesen nem tudtam). Köszönöm ezt is! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...