컴백시간! 선미 | 청하 | 제이비제이 | 더 이스트라이트 | 장우영





Sziasztok! :) Ismét itt a hét vége, lássuk kikkel találkoztunk: Sunmi, Chungha, JBJ, The East Light, Wooyung.

Nézzük is:




I. SUNMI | 선미

Ó Sunmi, tudtam én, hogy hamarosan visszatérsz közénk! Ugye a Gashina 2017 legkeresettebb dala lett, alig akadt olyan, aki nem szerette. A szöveg zseniális volt, a tánc és a klip is ott volt a toppon. Most pedig itt van nekünk a következő sláger, nézzük meg:






Hé! Várjunk egy pillanatot!




Ugye ez csak valami vicc? Épp a múlt héten volt ebből egy nagyobb vitám pár kpop rajongóval a Momoland kapcsán. Erre még 3 nap se telik el, máris ismét ebbe kell belefutnom? Mielőtt még leordítjátok a fejem, hadd fejtsem ki egy kicsit a dolgot. 

Mivel kpop rajongó vagyok, mindig igyekszem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz (mármint kpop dolgokhoz), és mielőtt kijelentenék valamit, utánanézek a dolgoknak - mondjuk, mivel gyerekkorom óta kb. a zene foglalkoztat leginkább, ezzel az oldal nem is olyan megerőltető. Szóval...

A Heroine c. dalt Teddy (Black Label) készítette. Mint tudjuk, Teddy-t már elég sokszor vádolták plagizálással (ahogy Shinsadong Tigert is... khm). 

A Heroine megjelenése után a koreai rajongók szinte azonnal felkapták a fejüket, és kijelentették, hogy biza a dal legalább minimálisan másolat. 

Teddy kijelentette, hogy a dal 100 százalékban az ő fejéből pattant ki, nem használt még csak inspirációként sem semmit. 

És ezzel rontott el mindent. 

Mert ez, nagyon sokak szerint valóban túlságosan hasonló ahhoz, hogy véletlen legyen. Persze igen, a nemzetközi rajongók ismét túlságosan is belemerültek a véldelmezésbe - csak mert kpop ugye. Kérlek, hadd mutassak pár kommentet, mind külföldi, mind koreai rajongóktól:




1. "Cheryl dala sem eredeti, Kelis egyik dalát másolta, ami meg másolata egy másik JoJo dalnak ami egy nyolcvanas évek slágerét vette alapul."

2. "Ha plagizálásról beszélünk, 2 dolgot kell számba venni: az akkordokat és a dallamot. Az akkordok hasonlóak lehetnek, de ez elkerülhetetlen, százszámra találni hasonló felépítésű dalokat. Ami a dallamot illeti, egy rész valóban hasonló a refrén előtt, de nem ugyanolyan. Ennél többet kell felmutatnod, mielőtt lopással vádaskodsz."


A személyes kedvencem: 




"Még csak észre se vettem a hasonlóságot, pedig jól ismerem mind a két dalt. [Annyit elmondhatok, hogy...] ez mindenesetre jobb."



Koreai kommentek: 




1. "A zene és a tánc is pont az én stílusom, de plagizált..."


2. "Én is így vagyok vele... A dal nagyon jó, de be kell ismernem, tényleg plagizált."




1. "Sunmi unni gyönyörű, nagyon jól táncol és a koreó is remek, a videó koncepciója csodálatos, és nagyon jól énekel... A dal olyan mint egy külföldi dal... és bár nagyon jól hangzott, és külföldön is híres lehet, épp a plagizáció miatt lesz az. De nem Sunmi a hibás, hajrá!"

2. "Őrület.... mennyire hasonlít".

3. "Teddy azt hitte, hogy nem ismerjük az angol zenét... Az angol listákat uraló számról van szó. A híres Cheryl Cole-ról, aki az X Factorban is bíráskodott. Nagyon sajnálom a Sunmi rajongókat."

4. "Mégis honnan olyan ismerős? Plagizáció?  Úgy tűnik egy kicsit elvetették a súlykot."

Most akkor ez hogy is van? Mint mindig, a nemzetközi rajongók kikaparják bárki szemét, aki csak plagizációt mer emlegetni. Annak ellenére, hogy fordított helyzetben darabokra szaggatnának minden olyan előadót, akinek a dala a leghalványabb mértékben is hasonlít egy koreai számra. Ebben az egyben azért egyetérthetünk, ugye? 

De hogy mi is történt? 

Szerény véleményem szerint, jól látható az. Ha meghallgatjátok a dalt, észrevehetitek, hogy a kettő nagyon hasonlít, és nem csak a refrént megelőző részben. De kedves leszek, és azt mondom, csak az a rész ugyanolyan. 

Menjünk végig a rajongók védekezésén: 


1. "Cheryl dala sem eredeti, Kelis egyik dalát másolta, ami meg másolata egy másik JoJo dalnak ami egy nyolcvanas évek slágerét vette alapul."

Tehát, ha Cheryl lophat, akkor Sunmi is? Értem, tök reális. Szóval akkor Sunmi mégis lopott, csak hát nem baj, mert valaki más is megtette. Így már nem bűn, értem. 

(Másrészt, Cheryl cége megjelölte a "forrását", s pénzt adott ki érte (vagy legalábbis hivatkozott egy dalra, amiért fizetett is), míg Teddy kijelentette, hogy teljes mértékben az ő alkotásáról van szó.)

2. "Ha plagizálásról beszélünk, 2 dolgot kell számba venni: az akkordokat és a dallamot. Az akkordok hasonlóak lehetnek, de ez elkerülhetetlen, százszámra találni hasonló felépítsű dalokat. Ami a dallamot illeti, egy rész valóban hasonló a refrén előtt, de nem ugyanolyan. Ennél többet kell felmutatnod, mielőtt lopással vádaskodsz."

Nem, igazából nem kell annál többet felmutatni, mint hogy a két dal hasonlónak tűnik. Lehet itt jönni a komoly szakszavakkal, de őszintén? Kinek írják a dalokat, a kritikusoknak, vagy a közönségnek? A rajongók 99 %-a lósz.rt se tud a szakmabeli dolgokról, csak hallgatja a dalokat. Ezekkel a baromságokkal akkor se lehet érvelni, ha tényleg igazak. 

Mert most komolyan... Ha én egyből tudtam, hogy melyik számra hasonlít, holott életemben ha 3x hallottam az "eredeti" dalt, akkor... most mit mondjak? A számokat a közönségnek írták, a közönség pedig leszarja az akkordokat meg a technikai dolgokat. Ha hasonlónak hangzik, az azért van MERT HASONLÓ. Ezen mit kell magyarázni? 

Másrészt, ok. Még ha tényleg semmi köze nem volt Teddy-nek az "eredeti" dalhoz, akkor se siket! Hallania kellett, hogy egy világslágerre hasonlít annyira, hogy az emberek felhúzzák majd a szemöldöküket. Ha nem direkt volt, akkor Teddy vagy hülye, vagy... nem tudom... (És senki más se hallotta készítés közben... nagyon, nagyon érdekes.)

3. "Még csak észre se vettem a hasonlóságot, pedig jól ismerem mind a két dalt. (Annyit elmondhatok) ez mindenesetre jobb."

Az első állítást nem tudom elhinni. A második meg sem lep. 



Milyen érdekes, hogy a koreai közönség képes elismerni a plagizást, anélkül, hogy bárkit megsértenének. Jajj, de nagyon érdekes! Mert nekik ez nem megszállottság, pusztán zene. Nem olvastam soha, hogy Sunmit szidták volna, pusztán elismerték a tényt, valóban hasonló a két dal. Nekünk ez miért esik nehezünkre? Mikor olyanokat egyből meg tudunk figyelni, hogy: 





Megjegyezném. Nem az egyes embereket szeretném megsérteni azzal, hogy kimásoltam a megjegyzéseket. Ezért is takartam ki a neveket és a profilképket. Csak bemutatnám, hogy fordított helyzetben mi a vélemény a plagizációról. Aranyos





Koreai barátaink szerint nem csak a zene, de a videó és az öltözék is hasonlóságokat mutat. Sőt, úgy mondják, hogy a tánc szintén Cheryl egyik számából való:



Ezt az utolsót egy kicsit túlzásnak érzem. A Parachute dolog már egy picit erőltetett, logikát azt látok benne, de tényleg furcsa. A többit viszont nem vetném el... az biztos. 


Annyit mondhatok, hogy felesleges az erőteljes védekezés, hisz senki se bántotta Sunmit. Nem ő a zeneszerző (bár érdekes, hogy ő sem hallotta ezt a hasonlóságot), így nem őt terheli (többnyire) a felelősség sem. 

És mielőtt azt mondanátok, hogy koreaik nem ismerik ezeket a dalokat... hadd jelentsem ki, hogy ők se zsákban és nem is barlangban laknak. Nagy részük ugyanúgy angol nyelvű zenét hallgat, mint a magyaroké. Ez az állítás nevetséges. Ami pedig Teddy-t illeti, talán még nevetségesebb, ha már zenével foglalkozik. 

Hogy nekem mi a véleményem? 

Még ha nem is szándékos "lopásról" van szó, egy profi zeneszerző NEM engedné, hogy egy másik slágerre (ami jól ismert) ennyire nagyon hasonló munka kerüljön ki a kezei közül. Egy kicsit még lehetett volna változtatni rajta, könyörgöm. 

Ha pedig megvádolnak plagizálással, annyi nem elég magyarázatnak, hogy ez a te munkád és kuss. Lehetséges, igen, lehetséges, hogy két egymástól teljesen független alkotó gyümölcsét látjuk, igen. Mert előfordulhat ilyesmi, természetesen. De ilyenkor legalább vedd tudomásul, hogy igen, a dalod tényleg hasonlít az "eredetire", és nem is őszintén, de látszólag fejezd ki sajnálatod, vagy minimum ismerd be, hogy valamennyire, még ha csak részben is, de észreveszed a hasonlóságot. 

Nem, nem azért vagyok itt, hogy ítélkezzek. Személyes véleményem az, hogy valóban hasonlít a két dal. De hogy ez konkrétan mit jelent, azt rátok bízom. 

Sajnos engem nagyon is emlékeztet az "eredetire". Ez nem jelenti azt, hogy tényleg kopi lenne, nem, nem ezt mondom. Neked is lehet más a véleményed, nekem is. :) 

Maga a dal jól sikerült - ha eltekintek a botránytól. Ha nem zavarna be a Cheryl szám, 10/10 lenne a pontszáma, ez biztos. Így... nem is tudom. 10/8. A legjobb rész az, ami konkrétan egy másik, eleve híres dalra emlékeztet. Nem tudom, hogy emellett hogyan lehet elmenni, tényleg nem. 

A klip nagyon jó lett! Kifejezetten tetszett, minden része. A tánc, Sunmi arckifejezései, a mozdulatai. 
Ezt azonban most inkább nem pontoznám.



II. CHUNGHA | 청하


Oké, nem mondhatom, hogy rajongója vagyok a hölgynek. Az előző száma nagyon jól sikerült, ezt nem tagadhatom - ennek ellenére nem keltette fel annyira az érdeklődésem, mint sok más embernek (gondolom a P101/ I.O.I korszak is rásegített erre).  De most itt van újra, nézzük meg a klipet:




Na most. A klip nagyon tetszett, igen ötletesnek találom. Viszont a zene.... Nem, a zene is tetszett, tényleg jó volt. Ami zavart; az énekhang. Áltlában véve Chungha hangja jó, nincs vele semmi baj. Viszont itt nagyon nem jött be. Azok a részek még okésak is, mikor csak beszél, de mikor énekelne, ezen a magas, vékony hangon... hát nekem feláll a szőr a hátamon tőle. Bocsássatok meg ezért, de őszinte akarok lenni. Egyes helyeken ez nekem nem ének, de vékonyka nyávogás. Igen, lehet hogy nekem nincs ízlésem, tényleg lehet. De ez most nem jött be. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az ilyesmi iszonyatosan taszító. Egyébiránt nem lenne semmi baj a számmal, de így kb. hallgathatatlan számomra. Ezt nagyon sajnálom, mert az előző dala nagyon tetszett.


A videó azonban tényleg jól néz ki, a neonfények, a vetített képek, még a ruhák is nagyon el lettek találva. 

Azonban... sajnos én ezt biztosan nem fogom többször meghallgatni... vagy el kell telnie egy kis időnek,  mire megszokom. 

De van nekünk egy minialbumunk is: 






ÚR ISTEN! Hát ne haragudjatok, de pl. itt a Do It c. dal. Na itt tényleg éneklést hallunk. Még megkockáztatom, Ariana Grande hatást is érzek, nem is kicsit. Ez nem csak lötyögés (hangilag), tényleg éneklés. De ha ilyet tud, akkor mégis miért kellett az klipes dalnak... áh, nem is akarok gondolni rá. Okés, a Do It nem egy promós szám, nem olyan fülbemászó, de az ének valami zseniális!

A Bad Boy: itt már kicsit visszatér ez a laza hangzás, de még mindig zseniális, és mérföldekkel jobban hangzik, mint a klipes dal. Maga a szám nem tetszik különösebben, de Chungha hangja kárpótol, bőven. 

A Remind You a kötelező ballada, ami minden albumra felkerül. Nem egy nagy durranás, de szépen sikerült. Itt, mivel ballada, még valahol meg is értem a hanghasználatot - de egy pörgős számnál... -, még ha nekem picit unalmas is. 

Sajnálom... tényleg. Ha egy Do It kategóriájú hangot hallok, akkor még 10 pontot is képes vagyok adni, de mikor így finomkodni szeretne, nekem az nagyon nem jön be. Olyan, mintha totálisan hangszínt váltana... Ami egyébként remek dolog, meg minden, csak nekem az egyik "hangszíne" kicsit se jön be, sőt, ahogy mondtam, egyenesen hallgathatatlannak találom. De ez tényleg csak személyes probléma, ettől még Chungha nem lesz rossz énekes. 


A dal: 10/7
A lemez: 10/8


III. JIMIN | 지민 

Nos itt a hölgy, akinek a hangját pedig alapvetően nem kedvelem. Egyrészt furcsa - de mára már megszoktam, és értem is hogy lett belőle rapper, tényleg különleges a hangja másrészt iszonyatos orrhangja van. De Choa kilépését követően az AOA nagy bajban van (én a feloszlást sem látom olyan lehetetlennek, mint a rajongók), így elterelésként nyomatni kell valakit. Ezzel nincs is semmi baj, ne értsetek félre. Jimin elég ismert ahhoz, hogy megfelelő jelölt legyen, szóval... ismét visszatért: 




Gyerekek... ez meg mi a franc? Ez... hosszú idő óta a legrosszabb klip amit láttam. Hát ezt tényleg egy telefonnal vették fel - igen, leginkább azokat a részeket, amelyeken nem egy telefon képernyőjén látjuk a hölgyet? Hát ez valami fertelmes! Mégis ki volt az a nagyon okos, aki erre rábólintott? Ez lenne az AOA minőség? Tényleg? Jó ég.

A dal maga nem rossz, pár hallgatás után egész jól hangzik a refrén, ami mge kell hagyni, elsőre teljesen egybeolvadt a többi résszel. Összességében egy nagy... masszának érzem a dalt. Nagyon zajos, nincs benne kb. szünet sem, egyik sor követi a másikat, ahol éneknek kellene lennie, nagyon sok a gépi javítás (túl sok), és nem is tudom. Röviden: nem egy jól kidolgozott dalról van szó. 



10/7



No de, térjünk rá az urakra: 




I. THE EAST LIGHT |  더 이스트라이트


Oké,nem vagyok fan. Nincs semmi bajom a fiúkkal, de kicsit se nyűgözött le amit eddig alkottak. Most azonban lehetséges, hogy meggondolom magam. Lássuk: 




Oké, a dal k.va jó! Komolyan, nagyon tetszik, mind a felépítése, mind az előadásmód, minden. De a problémám itt is a hangok... Mert egyszerűen nem tudom hogy kellene komolyan vennem olyan fiúkat, akik első hallásra még a mutáláson sem estek át. Mármint, olyan, mintha egy csapat óvodást hallgatnék, akik arról énekelnek, hogy "én vagyok neked az igazi férfi". Most... ezt ki gondolta komolyan? 


Rendben, van két 17 éves, egy 16, két 15, és egy 14. Ezt most így még elfogadhatónak tűnhet (de szerintem nem az... főleg, hogy tavaly debütáltak! Mégis hogy tudták ezek a gyerekek, miféle szerződést írtak alá? Vagy csak úgy döntöttek a sorsuk felett, akár egy rabszolga-szerződéssel? Áh...), de mégis miként kellene komolyan vennem 14-16 éves gyerekek dalait, mikor tudom, hogy kb. semmi élettapasztalatuk, fingjuk nincs miről írnak dalokat, csak jól hangozzanak? De oké, ettől tekintsünk el. Mondjuk azt, hogy a többi banda tagjai nem írnak szöveget, csak énekelnek. Jó, de akkor se tudom komolyan venni még azt sem amit énekelnek, hát ki hiszi el, hogy 14 évesen ő a nekem való férfi (oké, nem nekem... de értitek), mert... kb. kiröhögöm szegényeket... plusz mi ez az öltöny. JÓ ÉG! Ez az, amikor a cég nem tudja hogy miképp promózza a saját bandáját. Bááár, az is lehet, hogy nem nekem kellene megítélnem őket, ki tudja. 


De még ha ettől is eltekintek, akkor se tetszik amit hangilag hallok. Ezeknek a gyerekeknek nem kellene egy tanár? Vagy képzés, vagy valami? Ezt így ki gondolta komolyan? Nem tudok mást mondani, mint hogy nagyon aranyosak, de azért itt szükség lesz fejlődésre, nem is kicsit. Én pedig örülnék, ha nem debüt után 8 évvel jönne el a fejlődés.


De ahogy mondtam is, a dal nagyon bejött, tényleg! Ehhez gratulálok!


10/9


II. JBJ | 제이비제이


Hű! Nem is emlékszem, hogy írtam-e erről az együttesről eddig. Szerintem nem... Viszont, az első számukat nagyon szeretem. Emlékszem nagyon meglepődtem, hogy mennyire szexi szöveggel és dallammal rukkoltak elő, és azt milyen finoman tálalták. No ahhoz is kellett némi előkészület, meg agyalás. Őszintén mondom, úgy érzem, az a stílus nagyon jól áll a fiúknak - ez a kijentés pedig még engem is meglep. 


No de! Itt az új daluk, amire nem kicsit vártam. Lássuk: 




Őőőő... Ez meg mi volt? 


Most komolyan? Miért... mégis miért volt erre szükség? Valahol értem, meg akarják mutatni, hogy nekik aztán minden stílus jól áll, bla bla. Ami persze rendben is van, csak hát... nekem ez nem jött be. 


Mármint persze... rendben van, aranyos a dal. A fiúk is aranyosak, de ebben én semmi, de tényleg semmi érdekeset nem láttam. Most legyünk nagyon őszinték! Ki nem hallott még egy ilyen szöveget, ilyen dalt? Ki nem látott még ilyen kipet? Ha azt mondjátok, hogy nem láttatok, esküszöm leborulok előttetek. Ez persze alapvetően nem lenne baj - és akinek ez bejön, annak nem is baj -, a probléma annyi, hogy se a zene, se a szöveg, se a klip nem volt - ismétlem: számomra -, maradandó. Háromszor próbáltam meghallgatni egymás után, és most sem emlékszem a dalra, egy kicsit sem. Ahogy ezt gépelem, igyekszem felidézni azt, de szó szerint semmi. 


Látom én, persze, nagyon sokaknak bejön. Ez remek, szurkolok nekik - de nekem ez annyira nem jött be, hogy komolyan mondva nem emlékszem semmire a dalból. Ami talán még rosszabb, mintha utáltam volna. Ez eddig nem sokszor fordult elő, de pl. egyszer a kedvenc bandám, a T-ARA esetében is. 


A fiúk nagyon aranyosak, szép a pofijuk, semmi baj a hangjukkal, a zene is jó volt. Nekem nincs bajom vele, egyszerűen nem értintett meg. Ettől persze még értem, hogy miért szeretik mások. Főképp a fiatalabb rajongók. 

De van itt egy album is, hallgassuk meg: 




Oké... ez sem különbözött sokban a promós daltól. összességében minőségi zene, nem igazán tudok kifogásolni semmit. Mégsem szeretem, és nem is hiszem hogy fogom valaha. Csúnyán hangzik, de kb. hidegen hagy. Azt ki kell emelnem mondjuk, hogy a Moonlight c. dal kifejezetten tetszik, de sajnos ez az egyetlen... Az Everyday pedig nagyon erősen Highlight hatást kelt nekem, nem tudom, hogy felfigyeltetek-e erre. 


Ettől persze még hallom, értem, ezek jó számok. Csak nem az én stílusom. 
A dal: 10/7
Az album: 10/7,5



III. WOOYOUNG | 장우영


Hű, ki gondolta volna, hogy még egyszer hallok egy Woohyung szólót? Én biztosan nem. Öt év telt el, kérem szépen!

Gondolom ezt nem tudjátok, de a 2PM-ből ő a "kedvencem". Kicsit erős ez, mert sajna magát a bandát annyira nem szeretem (inkább a zenét). Sajnálom, de... még ha nagyon régóta kpop rajongó is vagyok, 2-3 számon kívül nem szeretek egyet sem. Tudom, fura... de még nem tudtam megkedvelni őket. Viszont Woohyung hangja valamiért nagyon tetszik, még akkor is, ha (mert most na...) nem egy operaénekes. 

Az előző szólóit... na... ki nem állhattam. Nem is értem... De azért szívesen meghallgatom az újat: 




Tudom, van egy másik száma. Igen. Tudom. De higgyétek el, nem véletlen, hogy ezt illesztettem be. A másik dal nagyon nem jön be. Olyan, mintha JYP énekelné az egészet. A stílusa csak úgy ordít az egést számról... Ez nyilván csak a személyes ízlésem, de... nekem ez nem jött be. Akkor már inkább a Quit.
A klip nagyon érdekes, nekem kifezetten tetszik. Kicsit mintha a Wonder Girls - Why So Lonely és a JJ Project - Tomorrow Today c. videóira emlékeztetne. Nagyon bejött ez az érdekes, retró beütésű videó - és dal. 
A szám nagyon aranyos, melengeti a szívem. Fogalmam sincs miért, mert hát... belegondolva inkább édes-keserű mintsem boldog. De hát abban is van valami igazán hangulatos, nem? Maga a gitár... a dal és Wooyung hangja... nagyon kellemes dal lett! :) 


A dal: 10/8


Fú gyerekek... azt hiszem ennyi lenne mára. Nem valami sok, és rengeteg csalódással tele... Sajnos nem ez lesz a kedvenc hetem... ha mondhatok ilyet, kb. egy megjelenés se nyerte el a tetszésem. Szomorú, de így van. 

A hét dala: The East Light: Real Man 
A hét albuma: -
Ti mit gondoltok? 

8 megjegyzés:

  1. Nekem nem tűnik egyformának a két dal. Kétszer is meghallgattam mind a kettőt, d nem tűnt hasonlónak. Ezért nem kellene leértékelni a dalt.Szerintem teljesen érthető hogy miért védik "ennyire" a rajongók Sunmi-t. Ő nem olyan híres sztár mint mások és őt nagyon hamar tönkre lehet tenni. És azt sem hiszem hogy ennyire nagy ellentét van a kpop és nem kpop vélemények között. Nem kell csak úgy kiragadni a kommenteket.... ez elég félrevezető szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Megértem, ha neked nem tűnik egyformának a két dal. Azt viszont nem értem, hogy miért kell Sunmit védeni, ha egyszer senki sem támadja. Ő pont olyan híres, mint Cheryl, csak épp a világ másik végén - ettől még nem lesz kevesebb rajongója.

      Az már természetesen egyéni nézőpont, mármint, ahogy megítéljük a kpop rajongókat. Szerintem igenis nagy különbséget tesznek a koreaiakat és a nem koreai énekeset érintő "lopások" szempontjából. Eszméletlen nagyot. A kommenteket nem kiragadtam, kimásoltam azokat, amik döntő többségben bukkantak fel. De annyit elmondhatok, hogy mióta blogot vezetek (közel nyolc éve) mindig is ezt tapasztaltam.

      De persze ezek egyéni vélemények. ^^

      További szép napot. :)

      Törlés
  2. Te vagy koreai rajongó?! Te minden más zenét szeretsz már cska zt nem amiben van igényesség Chungha nem hallgathatatlan!!! Nincsen neked füled?! Akkormenjél és hallgasd azokat a köcsög orosz ribancokat szerintem meg akiknek nincs semmi hangjuk......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen. Valakinek nem az a véleménye, ami a tied akkor máris sz*r az ízlése, meg ilyen rossz olyan rossz... (Mondom ezt úgy, hogy jelen pillanatban én sem értek mindenben egyet manamival... De majd egy másik kommentben elmondom, hogy miért is nem)Hát ne szórakuzzunk már! Hadd legyen már véleménye valamiről... Ha pedig nem értesz egyet vele, azt is lehet kulturált módon közölni, és azt is ki lehet fejteni, hogy miért nem értek egyet vele. De azt vegyük bele hogy elég reálisan nézi a dolgokat... Az pedig, hogy a koreai zenén kívűl hallgatt mást is, hát ezrn fenn akadni.. Mindenkinek szíve joga... Hát hadd hallgassa már ha neki tetszik... Ohh és még egy dolog, nem tudom te neked hogy tetszene ha a kedvenc teszem azt lánybandádat leribancoznák vagy éppen a kedvenc fiú bandádat lebuziznák. Fogadni mernék hogy nem esne jól.. Akkor tessék moderálni magad.. Tiszteljük már a másikat egy kicsit, könyörgöm.
      Ne haragudj manami hogy erre én is reagáltam, de elolvasva néhány mostani kommentet ugy döntöttem erre most válaszolok. A következő kommentem valószínűleg már a bejegyzésre fog "válaszolni".

      Törlés
    2. Kedves Névtelen!

      Ne haragudj, de ehhez hozzá se tudok szólni. Túl fárasztó lenne téged bármiről is meggyőzni. Ilyen hozzáállással meg pláne. De ahogy látod, eleve ott a kis gomb is: "nem tetszik". Nem zárkózok el a negatív véleményektől, megadom a lehetőséget. Emberek vagyunk, természetesen nem fogunk egyet érteni sok-sok dologban. De a te stílusod igen meglepően alpári. Ezzel nem szállnék vitába inkább, győzni biztos nem győznék.

      Kedves Dóri: Ugyan! Nem haragszom, sőt, köszönöm a szavaidat. (Bizonyítva, hogy elletétes vélemények ellenére is lehet emberien kommunikálni.) Nem baj az, ha nem értesz velem egyet, sőt! :) Na de, a következő kommentben akkor majd megtudom miben tér el a véleményünk. :D

      Szép napot! :)

      Törlés
  3. Szia ismét! Mivel ez előző bejegyzésekben is voltak előadók, akiknek követtem a visszatérését. De mindegyikben csak 1 vagy 2. Így nem láttam értelmét kommentet írni, viszont most összegyűjtöttem és elmondom a véleményem. Sunmi: Ohh, de vártam már ezt a visszatérést, az eddigi szóló dalait nagyon szerettem így kíváncsian vártam mivel jön most. Szóval, először nagy reményekkel meghallgattam a dalt, és hát nem csalódtam, a dal kifejezetten tetszett, (most is tetszik). Hát én igazándiból a blogon szembesültem vele hogy biza benne van a pakliban hogy plagizált.(Nem igazán hallgattam az "eredeti" zenét, viszont tényleg volt egy olyan érzésem mintha már hallottam volna.) Ennek nem örülök kifejezetten, a dalt magát szeretem, de hát így mégis csak más. Hát, nem is tudom így már nem olyan jó legalább is számomra... Chungha: Nos, az előző dalát nagyon szerettem, de tényleg, abszolút belopta magát a szívembe személyes kedvenceim között tartom számon. (Még ha az első albuma nem is nyűgözött le). Hát mikor meg láttam hogy visszatér... A dal: Hát nem csalódtam. De nagyon nem. Még egyenlőre nem tudom eldönteni lesz-e akkora kedvenc mint az előző, de már most nagyon szeretem:) Nos amit mondtál a hangjáról a dalban, nem, nem szándékom hogy beléd kössek, mert valahol igenis igazad van. Az előző dalában (ezt lehet hallani) sokkal természetesebben és szebben jönnek ki neki a hangok. Ez tény és való (vagyis hát én így hallom). Viszont annyira nem szörnyű, sőt szerintem, élvezhető (mint mondtam szeretem a dalt). De hát ízlések és pofonok. ;) A klip: Szóval az hogy engem lenyűgözzön egy klip annak nagyon meg kell felelni a személyes ízlésemnek. (De tényleg, ez nálam tényleg nagyon egyedi , vagy nem tudom hogy fejezzem ki. XD) És ez a klip... Hát... nagyon tetszik. A ruhák a fények, minden. Az előző klipjét i szerettem de ez... hát azta. Az album: NO, NO, NO! Wait! Hadd vegyek levegőt! Nee... Amikor azt gondolom nem tetszhet ennél jobban amit most hozott erre meg hallgatom az albumot és... Végem van XD. Ez most nekem nagyon ott volt. (És nem nem vagyok elfogult, de tényleg az I.O.I lányokat egy ideig nem is tudtam és nem is állt szándékomban megkülönböztetni, [ egyedül Yoojungot, tetszik ahogy rappel] az előző dalára is úgy találtam rá hogy bekapcsolva maradt az automatikus lejátszás gomb, és lejátszotta XD). Szóval a lényeg, hogy huh. Az örömöm akkor lenne teljes ha Remind of you jobban megfogna.
    Kellemes estét! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj hát de még nincs vége XD. Jimin: Őszinte leszek, szeretem ahogy Jimin rappel ezen nincs mit tagadnom, viszont a dalai nem ragadnak magukkal hogy huzamosabb ideig hallgassam. (Sokkal jobban szeretem az AOA-val együtt) Az előző dalát (Hallelujah) szerettem, (vagyis hát igen... hogy mondjam nem volt bele bajom szívesen hallgattam de nem egy befutó.) Vártam mit kapunk most. Engem már első hallásra is megfogott benne valami, ami arra késztetett hogy újra meghallgassam, hát vissza tekertem újra és újra. Majd megnéztem a klipet. Nos ugye a személyes ízlésem… hát nem igazán ez. Nem, nem. Semmilyen olyan részt nem találtam benne amire azt mondom ezt szerethetném benne. Nem, ez nem én vagyok. Van egy olyan érzésem nem lesz nagy szerelem de nincs vele bajom. OMG: Ohh hát itt vannak, nem igazán követem őket, az kedvenc dalomra tőlük (Closer) olyan véletlen találtam rá hogy húha. És hát ha hallok egy jó dalt, akkor megszoktam hallgatni az előadó többi dalát is, mert egy dalról megítélni teszem azt, egy bandát... A dal: Hát, nem is tudom... Tetszik. Ez így van, a refrént nagyon szeretem. De ennyi. Sajnálom hogy ez most így alakult. De tényleg a refrénen kívül, a többi rész annyira nem... Pedig a klip az gyönyörű, nézem és elveszek benne, nagyon szép lett. Annyira nem vagyok levéve a lábamról a visszatérés miatt és ezt sajnálom. MOMOLAND: Nos, nem igazán ismerem a lányokat a dalaikkal ismerkedem. Erre is full véletlen találtam rá. Magamtól nem biztos hogy rányomok. Hát de így alakult. És tetszett, de nem csak az a: hmm.. nem rossz, hanem tényleg az a "ezt most még tízszer meghallgatom mert azta" (XD) nem viccelek ez így volt. Jajj nagyon szeretem. Nem is tudok többet írni. Egyszerűen szeretem és kész, ennyi. Nem ragozom, miért ragozzam? (Igazából már lassan nem tudom kifejezni magam XD szóval nem ragozom) Persze itt is elvesz az érzésből hogy bizony nagyon nagy az esély rá hogy plagizált... (Mert hát azért a két dal között igen nagy a hasonlóság és ennek nem örülök.) Viszont ami engem is meglepett hogy a klip is tetszik. Jó voltak részek amikkel ki kellett békülnöm de alapjáraton tetszik. Az egyetlen bánatom amit már leírtam... MAMAMOO: Jajj nagyon szeretem a lányokat de tényleg, a hangjuk, a dalaik. Az egyik kedvenc énekhangom bizony ebben a bandában tevékenykedik, az egyik kedven rapperemmel karöltve. Nos a dal: Nope..... No.... Neee.... Emberek... Hogy tehették ezt velem... Ne.... Hát végem. Ez valami csodálatos.... Ez... ne.. Annyira szép, annyira gyönyörű... Hát... Minden, a hangok, a klip, a szöveg. Nem mintha kevesebbet vártam volna, de erre azért mégsem számítottam. Ezzel úgy érzem mindent elmondtam. Vagyis remélem átjött, hogy hogy érzek. Kriesha Chu: Oh, hát visszatért. A debüt dalát szerettem, és ez most sem történt máshogy. Nem csalódtam, nem igazán számítottam másra . Amit nem értek, hogy számomra egy kicsit a nyarat idézi, viszont januárba jelentették meg. Ez csak nekem furcsa vagy... De tényleg. Lehet tévedek és semmi köze a nyárhoz az is benne van a pakliban. De tényleg a nyár jut róla eszembe. Ez nem feltétlenül rossz, csak számomra fura. Ettől nem szerettem kevésbé. Nem mondom hogy a kedvencem lesz, az előző dalát jobban szerettem, de nincs vele bajom szerethető aranyos szám lett. Nos azt hiszem itt a vége. Kicsit hosszú lett, de ez így véleményem így egészében. :)
      Kellemes estét! Most már tényleg :D

      Törlés
    2. Szia! :) :)

      Én is nagyon szeretem Sunmit. Nem mondom, hogy plagizált a dal - de én személy szerint feltűnően hasonlónak tartom. Ez engem is zavar kicsit, pedig maga a zene nagyon-nagyon jóra sikerült. De mikor hallgatom... sokszor negatív érzésem van, amit nagyon sajnálok.

      Ó, nagyon örülök, hogy tetszett Chunga dala, tényleg. Nekem nagyon nem jött be. Hallom, hogy jól énekel, de sajnos ez most így, nem az én fülemnek való. Az album többi dalában pedig kifejeztten tetszik ahogy énekel. Lehet, hogy velem van a baj, de ez most nekem nem jött be. :D De örülök, hogy neked (meg sokakanak) tetszett! :) A klip tényleg gyönyörű lett, ehhez kétség sem férhet, meg is lepett rendesen. Az előző is igényes lett, de míg ott nagyon profi munkát láttam, itt mintha egy maroknyi "egyszerűbb", vagy hogy is mondjam, belülről jövő fantáziát / kreativitást. :)

      Nekem pont fordítva volt. Iszonyatosan idegesített a hangja elsőre - most már nincs vele semmi bajom. És értem miért válogatták be, nagyon eredeti! A dalra azt mondom, okés. Nem hiszem, hogy hallgatni fogom, nem találom az elejét-végét. A klip pedig... hát, szomorú, hogy csak ilyet kapott.

      Ó! Nem tetszett az OMG új dala? Na nem baj, majd egy másik! :D Nekem ez nagyon Closerhez hasonló volt, elsőre nekem se jött be, de minél többször próbálkoztam, annál jobban a szívemhez nőtt. :)

      A Momoland dalát pont úgy sajnálom, mint Sunmiét. Nem is lett volna vele bajom, ha a többi rajongó fel nem bosszant véglegesen. A klip és a zene is jól sikerült. Nagyon sajnálom, hogy így alakult...

      A Mamamoo! Jézusom, hát tényleg zseniális! Hát szabad így megdobogtatni az ember szívét? :D Nem hiába lettek ilyen népszerűek, nem ám!

      Kriesha Chut én nem ismertem. Komolyan. Fogalmam sincs, hogy maradt ki nálam, ha ez a "munkám". :D De nagyon aranyos, és ezek után biztosan oda fogok figyelni rá! :)

      Köszönöm szépen a véleményedet, örülök, hogy megosztottad velem! :) Legyen szép napod! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...