컴백시간! 선미 | 모모랜드 | 다이아 | 프리스틴 | 빅톤 | 미소 | 에스투 | 케이시 | 영지




Sziasztok!:) Ismét eltelt egy hét, ami annyit tesz (azon kívül, hogy mindjárt suli), hogy ideje áttekintenünk kikkel találkoztunk az utóbbi napokban:

Sunmi, Momoland, DIA, Pristin, Victon, Miso (Girls Girls), S2, Haize



Kezdjük is a hölgyekkel:



1. SUNMI


Ó Sunmi! Istenem, valaki adjon egy zsepit, szükségem van rá. Mind tudjátok, hogy nagyon szerettem a Wonder Girls zenéjét a Wonder World albumuk-tól kezdve imádatom tárgyai (sőt egy hetet töltöttem Yenny anyukájának társaságában!), így minden egyes tagot szeretnék viszont látni. Ha ez nem is valósulhat meg, aki csak visszatér, számíthat rám! Őszintén szólva... nem voltam nagy rajongója Sunmi előző dalainak, de ettől függetlenül (pont azért, amit az előbb említettem) vártam a visszatérést. Lássuk mit kaptunk:




Először is... Nagyon mélyen megdöbbentett a rengeteg negatív kritika. Őszintén, mély értetlenséggel fogadtam mások (ezek többnyire nem koreai emberek voltak, hadd tegyem hozzá) szinte sértő szavait. Mi is volt a problémájuk? Egyrészt az, hogy Sunmi 10 év után elhagyta a cégét (JYP), majd egy másikhoz szerződött le - ezt egyesek árulásnak vélték -, másrészt (bár ebben nem lehetek biztos, szóval csak az ÉN feltételezésem) gondolom azért, mert az emberek (itt a NEM koreaiakról van szó), ne értették a dalt (mert sajnos az angol ezt egyáltalán nem adja vissza... hát igen, 1theK feliratok.) 

Hadd ejtsek szót az első vádról: Szerintetek mi lehet az oka, hogy valaki 10 év után elhagyja a cégét? Főleg, ha a nagy hármas egyikéről van szó? Remélem senki sem hiszi azt, hogy jókedvéből tette. Oka kellett, hogy legyen. A hölgy azt nyilatkozta, hogy bár egy nehéz döntés volt ez számára, de mivel a JYP már egy régi cég, így sok megkötésük van, míg az új cégénél nagyobb szabadságot kaphat + (bár nem ezekkel a szavakkal mondta) szerette volna kipróbálni, hogy mire mehet önállóan, önerőből, egy nagy cég támogatása nélkül. Ez pedig dicséretes, akárhonnan is nézzük. Ettől függetlenül JYP, a Wonder Girls (volt) tagjai és még Hyuna (mert ugye ő is WG tag volt!) is kapcsolatba lépett vele (az utóbbi fordítva történt, hisz ahogy Sunmi mondta is, Hyuna - mint szólóénekes -, a hölgy előtt debütált, s ezt így illik.) Ezzel nem értem mi a probléma.

A második pedig - amit őszintén... nem is értek -, miért húzta le nagyon sok külföldi a dalt? Sokan nem értik, mennyire zseniális is a szám (szerintem). Mert...

Jó ég! Ez zseniális. Nem viccelek, ez zseniális... és vagy száz szinten. A klip, a zene és a szöveg is brutálisan jól sikerült. 

Kezdjük a címmel: 

가시나 = (úgy tűnik) elmész? 
가시 = tüske / tövis

A szöveg végig tele van utalásokkal - a férfi elmegy, a lányt tüskés rózsává teszi: 가시나 --> 가시 
Tulajdonképp a 가시나 "나" része egy kérdőjelnek felelhet meg, ebből következőleg a 가시 csak játék a szavakkal, lehet úgy is érteni, hogy a férfiról beszél, aki elhagyja, s magáról, aki töviseket növeszt (épp a férfi miatt). Zseniális, tényleg.

Plusz: egy kis magyarázat a magyar fordításom miatt. A "Miért hagysz magára egy ilyen gyönyörű virágot?" helyett szó szerint az szerepel, hogy "Miért hagysz magamra, engem, ki ilyen szép vagyok?" Na ez így még rendben is volna, ám előtte szerepel, hogy "Mindenki érezni akarja az illatom, csak te nem akarsz engem" stb, s ha nem hozom összefüggésbe a "Kibontom szirmaimat" résszel a lány kérdését... Furcsa lett volna. Mármint... Mindenki érezni akarja egy szép nő illatát? Ez csak nekem hangzik magyarul nagyon idegennek? Koreaiul oké, de magyarul nekem kicsit pörvörzzz hangzással bírt. Amúgy is, így szebbnek találtam. (lol) + ennél jobban nem tudtam érzékeltetni a dalszövegben felfedezhető utalásokat. ^^ 


Szóval, a klip. Imádom, iszonyatosan! Az egész (a nyilvánvaló mellett) egy paródia, a szakítások paródiája.



A faképnél hagyott fél jól becsíp, majd szánalmas táncba kezd. :D


Ez egy "kapd be" akart lenni, a nyakam teszem rá.


A hölgy csak azért is bemászik a szekrénybe, gondolván, elcsábít valakit (vagy visszaszerzi a pasit).


Persze ismét elkapja a szánalmas érzés... 


Aztán immár szexisen (lol) teszi fel a kérdést: Miért hagysz el, ha ilyen szép vagyok? (xd)


A szakítás legjobb része, mikor is végre kicsit túlteszi magát a lány a problémán. 



Végül visszatér oda, ahol szakítottak is vele, immár csinos ruhában, nagy büszkén... de azért pofán találja az egyik lap...xd



Hát én imádtam, de tényleg, az egészet, úgy ahogy volt. Semmit se változtatnék rajta! :) 

10/10+5 (a szöveg több mint csodás)





2. PRISTIN

Ó, a lányok visszatértek! Bár először nem voltam túlságosan elragadtatva a debütálásuktól (a We túlságosan tetszett, szóval valami olyasmit vártam), de a dal lassan túlnőtt rajtam, és egészen megkedveltem - ha láttátok a félévzáró videómat, akkor tudjátok miről beszélek. Most ismét itt vannak a lányok, lássuk mit kaptunk: 



Hát, bárki bármit mondjon, nekem ez nagyon tetszik! Őszintén mondom, nagyon-nagyon tetszik, sőt, imádom. 

Rengeteg rosszat olvastam a dalról / klipről: "Bocs, de a szám kicsit sem rendezett, nehéz hallgatni.", "Nem találom a refrént.", "A dududududududu rész nagyon ostoba." Ezek közül talán csak az utolsó érvvel érhetnék egyet, mert valóban, első hallgatásra kicsit furcsálltam én is, de mikor... Hogyan magyarázzam ezt? Oké, megpróbálom szép lassan - mert a gondolataim gyakorta gyorsabbak mint az ujjaim, ami zavaró lehet.

Az I like dudududududu rész már a zene elején hallható, így nem érhetett meglepetés (ez egy nagyon jó ötlet, ha el akarjuk kerülni a darabosságot - erről már nagyon sokat beszéltem, főképp az EXO dalok bejegyzésemben), másrészt, próbáljunk meg egy kicsit csak a zenére figyelni. Ha ezt tesszük, akkor hallhatjuk, hogy a dal ritmusa soha nem törik meg (még a lágyabb, összekötő részek alatt sem!), csak egyre feszesebbé válik (de nem sokkal), s új, gyorsaságot, feszültséget növelő hangzások csatlakoznak hozzá. Ezt nem hívnám darabosságnak és törésnek sem. Ez sokkal inkább (kissé) szerencsétlen dalszerkesztés. A csattanó igazából nem is az I like dudududu akar lenni (szerkezetileg), hanem a harmadik dudududududu utáni rész, 2.50 körül. Ha ezt a második dududududu után is betették volna, kissé hagyományosabb lenne a szám, és sokkal többen bólintanának rá. 

Ám nekem kifejezetten tetszett ez a megoldás. Az első dududu rész alatt alig hallani mást (csak a lányok hangját - amit ha megfigyeltek háttérének kísér, ami egyszerűen remek!), plusz egy kis ritmust, aztán a második alkalommal majdnem pofon üt a dudududu lendülete (maga a szöveg előadása szép ellentétben áll ezzel a lendülettel). Ez nagyon jól sikerült, egy kicsit Abracadabra hatást keltett (szerintem). Ezen a dalon nagyon sokat dolgoztak, szerény véleményem szerint. Ha többször meghallgatjátok, értékelni fogjátok, sőt, ki se tudjátok majd verni a fejetekből. Bár, ez a szám is olyan lesz: vagy szereted, vagy nem. 

A szövege nekem tetszett, kicsit pofátlan volt ugyan, de valahol egyedi. Végre nem egy szenvedő / szerelmes kislányról szólt. Valahol... mintha fiúknak szánt szöveg lett volna (pl. Boy in Luv lol.) Nekem kifejezetten tetszett. 

A klip is jól sikerült, tényleg, semmi bajom se volt vele. A tánc elsőre furcsának tűnt, de az élők alatt jobban szemügyre tudtuk venni: 

 


Ó, még a táncban is ott az Abracadabra hatás (oké, csak kicsit). Nekem tetszett, őszintén. És ó... a hangok! Hát egyszerűen ragyogott a lányok hangja (amit ez a dal nagyon is támogat!) Mindenkiét hallottam, egytől egyig, mert persze a sorokat is nagyon jól osztották el, valamint a bevásárlóközpont téma is segítségünkre volt, mindenkit lehetett látni. Totálisan elégedett vagyok. 

Ám van egy mini albumunk is. Vessünk rá egy pillantást: 




Hát gyerekek, el vagyok bűvölve. Egyrészt nagyon örülök, hogy a cég nem kényszerítette rájuk a sokak által annyira kedvelt "badass / girl crush" stílust (bár a We Are Pristin egy kicsit hajaz erre), mert a YG bandáktól ez még oké, de átmenet nélkül nagy kárt okozhat (főképp új együttesek esetében) bárki karrierjében. Itt tökéletes átmenetet láthatunk, ezek után nem lenne túl nagy meglepetés egy harsányabb, erőteljesebb koncepció sem. A Pledis nagyon meglepett. Jól játszanak, le a kalappal! (Most az egyszer...)

Nem nagyon tudnék kedvencet választani, mert az egészet imádtam, ahogy volt! Tényleg minőségi albumról beszélhetünk, ajánlom mindenkinek. 



A dal: 
10/10

Az album: 
10/10








3. MOMOLAND


A lányok debüt számát ki nem állhattam / állhatom, viszont az előző dalukat egyenesen imádtam. Vegyes érzésekkel néztem az újabb visszatérés elébe, de ez persze nem állított meg... szóval lássuk is a videót!




Hát, hát váó! Nekem tetszik. Sokkal hagyományosabb, mint a We Like, de ezzel nincs is semmi baj. Nagyon kevés embert láttam panaszkodni a Freeze miatt (gondolom pont ezért), ami valahol megnyugtatott, valahol pedig rossz érzéssel is töltött el. Tudjátok mi volt, mikor a Gee megjelent? Fele társaság gyűlölte, fele pedig imádta. Pont ez tette olyan naggyá - azok a dalok, amikről nem beszél senki, csak bólintanak egyet, hogy "hát igen, ez jó"... nos, azokból ritkán lesz sláger. (Mert ha nehéz is elfogadni, még (pl.) a Big Bang dalokat is sokat gyűlölik - ami nem baj, csak annyit mutat, hány embert képesek így, vagy úgy elérni.) Legyetek hálásak, ha vannak gyűlölői a bandátoknak, ez rengeteg esetben azt jelenti, hogy valamit jól csinálnak! (Mondom ezt úgy, hogy én se szeretem a BB-t. De ettől még elismerem mit tettek le az asztalra.)


Szóval. Nekem tetszett a dal és a klip is. Mindenképp el kell mondanom, hogy nagyon jól sikerült. Főképp a refrén az, ami nagyon feldobja. Cuki ugyan, de kezdő dallam visszatérése a refrén utáni rész alatt nagyon feldobja azt - örülök, hogy felhasználták. 


Ám van nekünk egy albumunk is: 




Ismét, ugyanaz a probléma. Nem láttam senkit, aki bármire rá tudott volna mutatni a lemezzel kapcsolatban. Nem azt mondom, hogy rosszakarókat kívánok nekik, pusztán annyit, hogy még építő kritikát se olvastam sehol. Emellett azonban imádattal telt kommenteket sem olvastam. Pedig ez a lemez nagyon jó lett. 


Most láthatunk egy remek példát arra, hogy két aranyos stílus közt is mekkora különbség van. Pl. az előbb értékelt Pristin (szerintem) még mindig inkább aranyos, ahogy ez a banda is. Ám milyen hatalmas a különbség a két szám és lemez között! Eszméletlen, hogy valahol egy kategóriába soroljuk a két bandát. (Ennyit a KPOP fogalomról, ismét.) Na de, a számokra rátérve: nagyon tetszenek, ezt az albumot is ismétlésre tudom állítani, szinte boldogságot okoz, ha hallhatom. 

Ajánlom mindenkinek! 

A dal: 
10/9
Az album: 
10/10





4. DIA 


Mind tudjátok, hogy nagyon szeretem ezt az együttest. Az előző albumuk miatt pedig még jobban imádom őket (maguk készítették), mert csodásan sikerült, az egyik kedvencem volt ebben az évben (eddig). Ezért hát izgatottan vártam, ezúttal mivel lepnek meg bennünket: 




Hát, ezúttal nem kaptak engedélyt arra, hogy kedvük szerint készítsék el a dalt. Szomorú... Mondanám, hogy megértem, de ez a cég egy akkora xxx, hogy arra szavaim sincsenek. Ne haragudjatok... tudjátok nagyon jól, hogy próbálom minél reálisabban nézni a képet, igyekszem megérteni még a cégek oldalát is (sokszor nekik is adok igazat), de az MBK világ életében szörnyeteg volt, nem csak a T-ara miatt (de őszintén, hagyta tönkremenni az aranybányáját), de ott volt a SPEED, a 5Dolls is (pl.)... ezekkel az együttesekkel pedig át is vehette volna az uralmat az egész KPOP ipar felett. Mert nem viccelek, mindenük megvolt, amire szükségük lehetett, még a népszerűség is, de nem, a cég telibexxx mindent. Csodálom, hogy még áll az épületük. Ennél rosszabbb marketinget se láttam még. Könyörgöm, youtube-ra se tudják időben feltölteni a videókat! Még annyit se tudnak megtenni, mint a legszegényebb cégek - ennyire érdekli őket a többi dolog is. 


És mit csinálnak most is? Biztonságosan játszanak, mert nem hallhatunk semmi, szó szerint semmi újat. Ez pedig lassan kezd az idegeimre menni. Személy szerint imádom ezt a számot, és odáig vagyok a régi kpop (mert ez nem kifejezetten cuki stílus, sokkal inkább ártatlan) hangzásért, de ez már nevetséges lesz lassan. Nagyon örültem, mikor a MR POTTER megjelent (bár nem volt a kedvenc számom), de valamiféle mozgást éreztem, enyhén kiléptek a komfortzónájukból, az pedig, hogy hagyták, hogy a lányok csinálják meg az egész albumot, hát valami csodálatos előrelépés volt. Mert a szövegek... Hát remekül sikerültek, még a promós dalé is egészen jó volt. 


Hát, most sem mondom, hogy panaszkodok, de szeretném ha végre valami olyannal állnának elő, ami sikerre is viszi az együttest. Nagyon sok visszatérésük volt már ahhoz, hogy ennyire észrevétlenek maradjanak, főleg ha tudjuk, hogy maguktól is mire képesek. És nem, nem egy vagy két tag, de sokan, mondhatni az egész banda. Ez pedig szomorú. 


De valahol megértem, az On The Road elég nagy siker volt (mondhatni), szóval ismét ehhez tért vissza a cég. Oké, ez még el is megy, de... remélem a jövőben képesek lesznek valami olyasmit alkotni, amire sokkal többen fel fogják kapni a fejüket. 

Viszont az album... 



Nekem kifejezetten tetszett. Mennyi dalt kaptunk már megint? Alig pár hónapja jelent meg egy teljesen lemeze a lányoknak! Hát egy rajongó kérhet ennél többet? Tényleg nagyon igyekeznek, ez tisztán látszik. Mások (ez nem sértés akar lenni) csak mini albumokkal szúrják ki a szemét az embernek, a lányok pedig már megint egy egész albumot hoztak (és ha a dübátálást is számoljuk, mert na... rengeteg dalt kaptunk ott is), ami már a harmadik. Sokaknak még egy sincs! Én szeretem ezt a stílust is, szóval nem panaszkodok, főképp azért, mert a Give Me A Kiss és a Paradise annyira meglepő volt (még ha mostanában divatos is a hangzás, tőlük teljesen új) hogy azonnal lefordultam a székről, amint meghallottam őket. És sokakkal ellentétben, nagyon örültem, hogy nem ezekkel tértek vissza. Másodlagos promós számnak elmentek volna, de boldog vagyok, hogy nem ezek mellett döntöttek, de úgy őszintén. (Oké, ezzel lehet vitatkozni.)


A Can't Stop rendben van, tényleg. Nekem tetszett, pusztán azért említettem meg a biztonságos játékot, mert ezzel nem nő a rajongók száma, pusztán a meglévőket elégítik ki velük. Ami valahol hiba, valahol pedig jó dolog, mert nyilván először a koreai rajongótábort erősítik meg, mielőtt bármi újba fognának. Valahol értem... de kicsit elkéstek, úgy érzem. Már sok idő telt el ehhez. Bár, az is lehet, hogy ez csak az én véleményem, s ki tudja... talán a cég most az egyszer hosszú távra tervez (már az is meglep, hogy egyáltalán terveznek bármit is).


A dal: 
10/8
Az album: 
10/9




5. S2 


Hm, nem tudok semmit a lányokról, de úgy egyáltalán. Utána olvastam, de így se jutottam sokkal többre. Mondjuk... most alakult a banda, szóval ez annyira nem is meglepő. Lássuk inkább a klipet: 




Ó gyerekek. Ez egy iszonyatosan olcsó videó, és annak ellenére, hogy sokan emiatt panaszkodnak, szerintem... nagyon szép! Erről van szó! Attól, hogy nincs pénzed, még csinálhatsz ízléses klipet. Szívből gratulálok. Tudjátok mit jelent ez? Bárkivel is dolgoznak, a szívét-lelkét beletette ebbe a debütálásba. Annyira sajnlánálnám, ha ezek a lányok a süllyesztőben végeznék. Nem egy profi munka, tényleg nem. A vágások sok helyen furcsák, a színek és a fények is, de mégis... próbálkoztak! Ezt pedig nagyon tudom értékelni. 

A dal aranyos, nem igazán látok benne semmi érdekeset, ahogy a lányok hangjában sem. Mégis, van bennük valami igazán szeretnivaló, amit talán meg se tudnék fogalmazni rendesen (nem mintha ez meglepő lenne). Valahol nagyon régi kpop hangzása van, ami nálam mindig pozitív, nézzétek csak meg ti is a klipet, megéri. Szívet melengető látni őket, és hallgatni a dalukat. A szövegben pedig a 미나미야 | Minamiya rész elragadó, hamar belemászik az ember fülébe.

Jött már ki élő is, de mivel a KBS letiltja a beágyazást, így csak így tudom megmutatni: ÉLŐ

Szerintem meglepően jól sikerült, főleg a magas hang. Tényleg aranyosak a lányok. :) 

Kíváncsian várom a következő dalukat (ha lesz). 


10/6





6. Kassy


Ó Máj Gád! Imádom ezt a lányt, sőt, odáig vagyok érte, meg vissza. Nagyon-nagyon szeretem a hangját. Az előző száma (azt hiszem az egy debüt előtti kislemez volt), a See You In Heaven gyönyörűre sikerült, nem is értem miért nem kapott több figyelmet. Komolyan mondom, nem értem. A szöveg csodaszép volt, a dal is, és a hangokra se panaszkodhatott senki. Most viszont, itt van a hölgy klipje! Juhúúú nézzük meg:




Tökéletes folytatása ez az előző dalának. Annyira, annyira... megható. Nem kifejezetten az unalmas szerelmes / szakítós számok közé tartozik... Ha hallgattátok az előző számát, pontosan tudjátok hogy miről beszélek. Gyönyörű dal lett, tényleg. Az első pillanattól fogva a hölgy rajongója vagyok, ez pedig nem is fog változni. Nagyjából ugyanaz a helyzet vele, mint Heize-vel, sőt, ha belegondolok, még a hangjuk is hasonlít kicsit. Komoly bajban vagyok, szerelembe estem. 

Nézzétek meg a klipet, nagyon szép lett, tökéletesen átadja a dal hangulatát, még a színek és a fények is. Ó, tényleg szerelembe estem. Nem tudom mit tegyek hozzá... akinek tetszeni fog, az megszereti, egyre jobban és jobban, akinek nem a stílusa az ilyen zene, az gyűlölni fogja. De én őszintén... szerelemes vagyok a hölgy hangjába és zenei ízlésébe. Alig várom, hogy még több és több dalt hallhassak tőle!


10/10




7. Youngji

Ó, nem... nem tudjátok mennyire vártam ezt a pillanatot. Fogalmatok sincs róla. Imádom ezt a lányt. Tudom, nagyon sokan vagytok, akik pont az ellenkezőjét érzitek, de személy szerint miatta maradtam a KARA mellett a végsőkig. Tudni illik, a KARA nem tartozik, soha nem is tartozott a kedvenc együtteseim közé. Nem tagadom, ikonikus dalaik sokat formáltak a KPOP világán, és voltak iszonatosan jó számaik, de ettől függetelnül nem igazán szerettem a lányok hangját (a szemlyiségükről semmit sem tudok - már értitek, aról a személyiségükről sem, amit a közönségnek mutattak). De aztán, megjött Youngji, és minden megváltozott. Imádom a lányt, és a hangját is. Annyira kis vidámnak tűnt, élettel telinek (a rengeteg támadás ellenére is), hogy nem tehettem mást, beleszerettem. Azóta vagy ezerszer elmondtam nektek is, hogy mennyire várom a debütálását. Eljött a pillanat, végre, végre! Lássuk: 




Hát, nem erre számítottam. Nem az én stílusom, kicsit sem. Nem mondom, hogy csalódott vagyok, mert valahol tudtam, hogy lassabb számot fog hozni nekünk (ő csinálta ugye), de ez egy kicsit túl koreaira sikerült. Mármint, olyan kis ritmustalan (igen, még a balladáktól is elvárom, hogy legyen rendes refrén, felvezető stb.), lagymatag... ehh. Tudom, a koreai emberek szeretik az ilyen számokat, de én nem rajongok értük kifejezetten. 

Minden esetre örülök, hogy hallhatom a lányt, és a legjobbakat kívánom neki, de nem hiszem, hogy meg tudom szeretni ezt a számot. Sőt, még az éneklés részével is vannak problémáim - ennél kicsit töbre számítottam. Ennek most nincs köze ahhoz, hogy van-e hangja, amire rá akarok mutatni, hogy ez kb. suttogás volt. (lol) Illett a dalhoz, nem is erről van szó, csak nekem ez... nem jött be. Amit szívből sajnálok. Viszont! Ajánlom, hogy a DSP rendesen promózza szegényt, vagy levágom a fejüket. (Igen, imádom a lányt.) 



10/5




8. MISO (GIRLS GIRLS)


Hmm, ez a banda nem az én stílusom. ^^ És nagyjából Miso se az...az előző számából ítélve nem igazán. Persze ettől még meghallgattam az újat. Lássuk: 




Hát, öhm, oké. Először is, a refrén előtti részek, pl. 0.55-kor kezdődő erősen (túl erősen, mert annak ellenére hogy nem hallgatom valami gyakran a...) elékeztetett valamelyik 4Minute számra. Nem tudnám megmondani melyik volt az, mert ahogy említettem is, nem igazán hallgatom már őket (a debüt körüli számokat imádtam), de tudom hogy arra emlékeztet, a nyelvem hegyén van a dal címe, de nem jut eszembe. Kérlek segítsetek, meghalok! Amúgy ezzel még nincs is kifejezett bajom de... 


A másik... a Hyuna hatás. Nem, nem azzal van baj, hogy szexi, hanem az effekttel, amit a hangján használnak. Ez totál Hyuna, akárhonnan is nézem, és bármennyire is akarok kedves lenni. (Persze bárki mondja ki a véleményét, az már kurva, tudom, tudom.) Tehát, ismétlem, nem a lánnyal van bajom, vagy azzal, ahogy rappel, hanem azzal, amilyen effektet használtak a véglegesítésnél. (Még a Chocolate Ice Cream is a szövegben...)


Viszont, bármennyire nem akarom megemlíteni... és tudjátok, hogy soha nem szoktam ilyesmivel foglalkozni, de nem bírom magamban tartani: ez a lány gyönyörűen néz ki. Mármint, a teste. Nem a szokásos agyonéheztetett forma, hanem... őszintén, nagyon jól néz ki! Itt most ne gondoljatok arra, hogy a szexisségéről beszélek, vagy hogy "ó én is ilyen testet akarok", mert nem. Komolyan mondom, egészségesnek néz ki, és emiatt mondom, hogy azt a... *bíííp* Itt tényleg megértem, hogy miért ezzel a stílussal debütáltatták, hiszen végre valaki, akinek nincs gyermek teste - ez nem sértés akar lenni, hisz mindenki úgy jó, ahogy van, de gyerekek... Ennek a nőnek van combja, tényleg, látom a szemeimmel, van hasa és dereka, s még a kezei se ropinak néznek ki. Természetesen vékony, mert sajnos anélkül nem lehet senki híres, de értitek mire akarok kilyukadni, ugye? Főleg akkor fogjátok érteni, ha ránéztek a háttértáncosokra. A lány nem vékonyabb tőlük, pedig sokszor erre megy ki a játék - nézzétek meg a többi ilyen videót, a táncosok gyakorta sokkal nagyobbak / nagyobbnak tűnnek, mint az énekesek (nem véletlen sajnos ez sem). De ő... tényleg egészségesnek tűnik. Ennek persze a zenéhez semmi köze. Mégis, meg kellett jegyeznem, hogy valóban nagyon jól néz ki. 

A dallal nem lenne semmi problémám, de ez a Hyuna hatás az agyamra megy. Nincs bajom Hyunával sem, de pls engedjétek meg, hogy saját ízlésem legyen. Nem szeretem a nő hangját, főleg azért mert iszonyatos orrhangja van (nem énekes, szóval nem mondom, hogy ez probléma), de pluszban még ez a torz effekt is a hangján minden egyes visszatéréskor... hát, nem az én stílusom. Ettől még a dalai lehetnek jók, nem erről van szó. 


Tehát, mikor itt meghallottam... ugyanazt, elment a kedvem. A szám - szerintem - jó, ám nem hiszem, hogy sokat fogom hallgatni. Ez nem én vagyok. 


10/8

9. Heize
Hát igen, ha már szót ejtettem róla, itt az ideje, hogy meglessük ezúttal mivel tért vissza! 



Jó ég! Ez remek volt! Nem csak a dal, nem csak a szám, de a klip is. Ó, mit mondhatnék? Nézzétek meg, nagyon jól sikerült! Remélem lesz folytatása, nagyon merem remélni! Ez egy egész történet volt, és nekem iszonyatosan tetszett!


Az nem titok, hogy imádom a hölgyemény hangját, legyen szó rapről vagy éneklésről, van benne valami ami igazán vonzó a számomra. Megnyugtat, nagyon érzelmes, tökéletes arra, hogy átadja amit szeretne - ez elég ritka, sokaknak nem megy, akkor sem ha gyakorolják. Imádom a lányt, mindegy milyen stílussal tér vissza. Őszintén, szívből szeretem, és nagyon tehetségesnek tartom. Nem csoda, hogy még a koreai közönség is imádja! Egyáltalán nem meglepő. Tehetségesnek érzem, minden téren - ahogy ők is. 


10/10



És most ugorjunk a fiúkra!

Nos, pontosabban mondva... az egyetlen bandára, akiről beszélni tudok ezen a héten...


1. VICTON


Nem igazán ismerem őket. Tudom, hogy "léteznek", de eddig egy daluk se érintett meg igazán, szóval mondhatni figyelmen kívül hagytam őket. Azt hiszem még a bejegyzéseimbe se kerültek be. (Hmm, jaja.) Most viszont visszatértek, szóval: 


Váó! Ez nagyon jól sikerült. Micsoda frissitő visszatérés volt ez! Semmi köze nincs a szokásos hangzáshoz, sőt, valahol igazán újnak érzem. Na meg a hangok. Kicsit talán jobban is hallani őket - az alaphoz képest - mint kellene, de ez most valahogy igazán tetszett. 

Viszont. A dal elején - bárki is legyen - hallható duma az idegeimre megy. Olyan mintha valami beszívott gyerek, szájából csorgó nyállal, érdektelenül dörmögné azt a pár sort. Nagyon idegesít. De a szám maga nagyon tetszik! Főleg a refrén, nagyon jó lett, élvezet hallgatni. 


A szöveg... hát van panaszom bőven. A szöveg nagy része pusztán abból áll, hogy "ez nem létezik" vagy "nem hiszem el", ami azért kicsit nevetséges már sokadszorra. Amúgy elmegy. Nem lesz a kedvencem, de na. Jó lett, főleg ahhoz képest, hogy eddig nem adtak semmit, ami megragadta volna a fantáziám. 


Ám, van nekünk egy albumunk is: 



Jesszus! Ez nagyon szép lett. A hármas számú, Hosszú elválás című dal gyönyörű lett. Nem csak azért, mert imádom a balladákat, hanem a hangjuk miatt, ami tökéletes harmóniában van. Tényleg nagyon szép lett, de maga az alapzene is csodás. Hallgassátok meg! Úr Isten, el vagyok halva (mi ez a nyelvtani szerkezet?). De a többi szám is! Hallgassátok meg, tényleg jól sikerült. És amitől még boldogabb vagyok, hogy igazán egyedinek tűnik... Frissítő, nyugtató, és ami a legfontosabb, hangilag minden pillanat rendben van. :) 
A dal: 
10/ 8
Az album: 
10/ 10 + 1 a Hosszú elválás miatt




Hát, ennyi lenne erre a hétre. Sajnos nem várok több visszatérést - mondjuk így is elég sokan voltak. 

A heti kedvenc: 

Sunmi - Gashina (kétség se férhet hozzá)

Album: VICTON - IDENTITY


Szép napot nektek! :) 

3 megjegyzés:

  1. Szia!:)

    SUNMI: Hát nem tudom... mikor először láttam a klipet rögtön lejött, hogy elhagyták őt, szóval nem értem hogy a többiek mikor nézték hogy nem jött le nekik xddddddd Nekem abszolút bejött a dal. Ugyanúgy, mint az előző két dala:)) Amúgy gondolom nem csak nekem tűnt fel, hogy mennyire hasonlítanak egymásra SeoHyunnal;)) Eddig nem vettem észre, de így hosszú hajjal nagyon szembe tűnő:))))

    MOMOLAND: Ez az első daluk, amit hallok tőlük és nekem is tetszett, főleg a bloopers rész xddd. És elgondolkodtató volt amit az anti fanokról mondtál kajak^^ van amúgy értelme:)

    Kicsit rövid lett ne haragudj:))))))) még a Red Velvetről akarok majd véleményezni már vagy 100 éve lassan xdddd de már úgy vagyok vele, hogy meg várom a kövi comebackjüket:)))))

    UI: Ha még vállalsz fordítást az hol tudok kérni "hivatalosan"? Mert annyit tudok, hogy egyszerre hármat lehet kérni. Hagyjad, egy kicsit el vagyok veszve, semmi gond xddddd

    Puszi:))))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon örülök, hogy olvastad a bejegyzést és kommentet is hagytál magad után! :)

      Ó, fú nagyon örülök, hogy tetszett a dal. Nekem... nem tudom miért, de az előző számok annyira nem jöttek be, pedig erőszakkal akartam rávenni magam arra, hogy megszeressem őket. :D Egyébként igen, tényleg nagyon hasonlít rá, szinte megdöbbentő!

      A Momoland nekem is tetszett, nagyon aranyos lett. :) Remélem hamarost valamiféle sikert is elérnek! :) Tényleg aranyosak. :) Örülök, ha láttál valamiféle értelmet abban, amit összezagyváltam. :D

      Nem tart sokáig, hamarost visszatérnek majd (remélem), akkor pedig meghallgatom majd a véleményedet róluk. :)

      Ott kérsz, ahol csak szeretnél. Ahol neked a legkényelmesebb. Itt, fb-on, vagy valamelyik videó alatt. :) Igen, sajnos csak hármat lehet kérni egyszerre, mert túl sok dolog jön össze folyton, és nem szeretek csalódást okozni az embereknek azzal, hogy ezer évig váratom őket. :D

      Tényleg köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést és kommentet is hagytál magad után! :) :)

      Szép napot! :)

      Törlés
  2. Szia. Nos, hát elértem ide is. Egy hónap után (WTF!) Elöszőször is jó hogy visszatértél. Már hiányoltam a bejedzéseket. :) Nézzük:
    SUNMI: Én az előző szóló dalait és szerettem. No meg persze a WG, is. Szóval kíváncsi voltam mivel jön most. Oh máj gád! Imádom. Jajj, nagyon szeretem ezt a dalt. A szöveg, a dallam, a hangja. Jelenleg az egyik kedvencem. A klip is kifejezetten tetszik (végre). Elégedett vagyok a visszatéréssel. Rövid lett, de nincs mit mondanom. Imádom és kész.
    PRISTIN: Nos, hogy is kezdjem. A debütálásukat is követtem a lányoknak. De nem fogtak meg. Nem azt mondom hogy nem tetszett a Wee Woo, mert tetszett, de különösebb nyomott nem hagyott bennem. A mostani visszatérés, már egy-két fokkal jobban tetszett. Előszőr nem tetszett az hogy, a dududu-val kezdődik egyszerre. Olyan érzésem volt mintha bele pottyantam volna a dalba, hogy őszinte legyek most is úgy érzem.
    Viszont egész jó lett, vannak részek amiket nagyon szeretek benne, és vannak amik egyszerűen nem... Mint a Wee Woo, meg úgy szinte minden daluk. Amit nagyon sajnálok mert tényleg vannak olyan részek amiket imádok, de a másik oldalon meg... Így nekem, nem az igazi. Még várom hogy lenyűgözzenek..
    MOMOLAND: Hát nem is tudom. Körülbelül úgy vagyok vele mint az NCT- We Young-gal.Igen most már eltudom dönteni tetszik-e. De tényleg. Ugyan azt tudnám elmondani mint ott. Csak talán az NCT egy pöpet jobban tetszett. De ezt is szívesen hallgatom, nem lesz nagy kedvenc azt már most látom.
    MISO: Ohh heló! Hát én oda meg vissza vagyok érte. Megértem ha neked nem, ez nem a te világod, mindenkinek szíve joga. (Hyuna dalait is szeretem, még ha magáért az előadóért különösebben nem is rajongok.) Viszont nekem, ez most nagyon tetszik, azta! Nagyon imádom. Hát Sunmi-Gashinájánál nem jobban de ott van a toplistám elején. És igen végre valaki aki nem csont és bőr...
    Ennyi lett volna a véleményem. :D Kellemes estét! :)

    VálaszTörlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...