가장 좋아하는 / 좋은 방탄소년단 노래



Sziasztok! Hm, ez egy nagyon furcsa bejegyzés lesz. Őszintén szólva, fogalmam sincs hogy miért, de hat ember is kérte nagyon rövid időn belül - talán egy hét leforgása alatt -, hogy csináljak egy ilyen bejegyzést. Született már egy ilyen az SNSD esetében, de nem gondoltam, hogy még egyre lesz példa, mert úgy éreztem, hogy nagyon unalmas lett. De ezek szerint nem. 

Elsőre nem nagyon akartam megcsinálni - neeeem, nem azért mert bunkó vagyok -, mert úgy véltem, hogy elég lenne, ha az adott személynek elmondanám a véleményem és kész. De mikor már a hatodik ember kérdezett rá a dologra (és ez a hat ember nem ismeri egymást, legjobb tudomásom szerint), úgy gondoltam, hogy hááát, oké, legyen. Nem tudom miért érdekli ez az embereket, őszintén. Mármint... én is csak egy sima rajongó vagyok, szóval nem jelent semmit, ha sorrendbe rakok pár számot, ettől még lehetnek ezek a legrosszabbak. De oké, még szép, hogy megcsinálom! :)

Egyébként, mostanában nem voltam valami jó passzban... de mikor nekiálltam ennek a bejegyzésnek, egyből jobban lettem, szóval köszönöm a kérést. :) A zene gyógyító hatása ugye... :D

Szóval, a bejegyzés lényege az lenne, hogy "melyik és miért", ezúttal pedig BTS dalokról lenne szó. Tehát, a kérés szerint (biztos nem beszéltetek össze?) ki kellene választanom a 10 kedvenc dalomat és megindokolni, hogy melyik miért áll az adott helyen, vagy mit szeretek benne. Oké, legyen - de lehet, hogy csalódni fogtok, készüljetek fel.


Először pár említésre méltó alkotás, amiket csak egy hajszál választ el a listára való felkerüléstől:


화양연화 | The Most Beautiful Moment in Life, 잡아줘 | Hold Me, 고엽 | Dead Leaves, Butterfly,흥탄소년단 | Boyz with Fun, Jump



Na de, kezdjünk is neki!

*A listán minden dal 10/10 pontos, a különbség köztük pusztán annyi, hogy melyikben hány érdekes pontot találok, ami miatt egy kicsit jobban szeretem az egyiket a másiknál.*



10. DOPE / 쩔어



Először csak annyira tetszett, mint minden másik pörgős dal - persze azzal nem voltam teljesen kibékülve, hogy nincs refrén, ennek a bandának az esetében különösen dühített, így is sokan csak a rap miatt istenítik. De aztán szép lassan a bőrömbe itta magát, és lám, 2015-ben jelent meg, s még mindig pont ugyan olyan jónak találom, mint előtte. Nem érzem azt, hogy meguntam volna, egy cseppet sem. Van benne valami, talán a ritmusban, ami időtlennek bizonyult. Nem mellesleg, a kissé nagyképű (mert igen, a 쩔어 még mindig azt jelenti, hogy "k.va jó") kijelentés, miszerint rohadt menők, nem takarja a dal igazi üzenetét. 

Egyrészt, soha sem tudok megbízni az angol fordításokban, amiket (pl. de nem csak itt) a 1theK csatornáján közölnek. 

1, nagyjából fedik az igazságot, de sokat szépítenek a fordításon, hogy jól hangozzon angolul
 
2, a rejtett üzeneteket soha nem fordítják le

3, még azokat sem, amik szólás-közmondáson alapulnak (ez pedig talán a legdurvább - persze...ez csak az én véleményem)

Ezért rengetegszer veszik el a dal jelentése a szép szavak mögött, ami nagyon sajnálatos. Pl: 모두다 따라해 fordítása emiatt sok helyen: "Mindeki engem másol" holott ez egy kifejezetten erős felszólítás. (Ezt nem is értem, hiszen hallható a különbség, az fiúk nem kijelentik, hanem felszólítják az embert!) De nem tisztázzák a generációkra tett megjegyzéseket, a szójátékokat sem (talán valóban nem lenne rá idő, mert ugye a klipen jelenik meg a felirat), pedig a dal legjelentősebb részéről van szó! 

Ezért se szeretem, mikor az ember angolról fordít, mert sokszor már ott torzítanak a fordításon (ami nem minden esetben baj, ők attól még értik), de ha te már egy torz fordítást használsz, abból amolyan "eh, nagyjából elmegy" lesz csak. 

Na de mindegy is. 

Ez a szám nem csak arról szól, hogy a fiúk menők (jó, arról is lol), de jóval mélyebb üzenete van, főképp azoknak a 'felnőtteknek', akik szerint a fiatalok csak játszadoznak, és nem csinálnak semmit - annak ellenére, hogy önhibájukon kívül szenvednek az adott helyzettől. (Erről már írtam részletesebben.) Persze ismét szép csomagolásban törlik a képükbe, de erről még ott van az üzenet, és kész. 



9. WAR OF HORMON | 호르몬 전쟁


Először is megjegyezném, hogy a Boy in Luv, a Danger és ez nagyjából egy helyen állnak. Imádtam ezt a stílust. Viszont... a WoH szövege magasan a többi felé emelkedik, szóval erre esett a választásom.

Végre egy dal, ami kimondja az igazat. 앞태도 최고 뒤태도 최고 = Előröl tökéletes, hátulról tökéletes = Jó a melled, jó a segged. Mit kell ezen szépíteni? Ez a valóság. Mégis mit várunk, mit gondoljanak a férfiak? 

Emlékszem, mikor megjelent a klip, volt egy koreai fiú, aki a videó alá kommentelte pontosan azt, amit én is gondoltam (amit most írtam le), és szinte azonnal, vagy száz (!) támadó választ kapott, miszerint, nem, a kedves BTS fiúk ezt nem így gondolták stb. Ó ugyan, pont úgy gondolták ahogy mondták. Bár azt meg kell jegyeznem, hogy dicséretes, hogy nem szó szerint mondták ki ezeket a dolgokat. De most Istenem... fiatal fiúk, mit vártak az emberek? Jajj tudom, törődjenek a lányok lelki világával. Igen, persze. 

A Danger, Boy in Luv és a War of Hormon idején majdnem csak rock zenét idéző dalokat hallhattunk, ami nagyon-nagyon jól állt a fiúknak, nem mellesleg ritka kincs is volt a KPOP világán belül. 

Amúgy... ez csak mellékes, de akárhányszor nézem a videót, mindig megakad a szemem valamin: 




Észrevesztek bármi furcsát? Nem? Hadd segítsek!

Van ez a nyitó jelenet, mikor megjelenik a csaj, a fiúk pedig ennek nagyon örülnek. Na de RM végre belekezd a részébe nagy komolyan. Ekkor már a többiek is igyekeznek felölteni az 'oppa' arcukat, aztán... aztán ott van Jongkook. Mondjátok már meg, hogy minek örül ennyire! :D A többiek igyekeznek minél keményebbnek tűnni, erre itt van ez a gyerek, aki többet röhög a klipben, mint amennyit én azon. :D 


Ó igen, erről jut eszembe a másik dolog: 




Itt van a Boy in Luv klipje, abban is JK nyitó része. Elárulom nektek, hogy ezen mindig halálra röhögöm magam. Miért? Látjátok a fenti képet igaz? Mindenki "keményen" sétál a kamera felé, mikor is JK belekezd a szövegbe: "Apu, te hogy hívtad el randizni anyut?" De ha ezt összevetitek a képpel amit láttok közben, ez nagyjából így hangzana "Apu, ha nem mondod el, hogy hívtad el randizni anyut, olyan pofont lekeverek, a fal adja a másikat." :D Most tényleg! Ezzel a fejjel egy ilyen kérdést feltenni, valami hihetetlenül nevetséges. :D 


Na mindegy, ennyi lenne. :D





8. FIRE |  불타오르네




Huh, ez hosszú lesz. Tehát. Miért szeretem a dalt? Egyrészt azért, mert . LOL. Másrészt, a szöveg... 
Kezdjük a címmel: 불타오르네 ugye. Mit jelent ez a szó? Oké, nyílván ég / lángol, igaz? Igaz, mondjuk. De hoznék pár példát, hogy mögé lássunk. (Magyarul ezt nehéz lenne kifejezni.) Hogy milyen érzéshez, gondolathoz társítják a szót. 


- 너무 열정적이다!
- 불타오르네!
"Nagyon szenvedélyes!" 
"(Jaja, tudom)  lángol / nagyon durva!"

저 승부욕 불타올랐어요. 
"Ég bennem a harci / versenyszellem. (Nyerni akar vmiben.)

열정이 불타오르고 있어요, 미치겠어요, 불타오르네.
"Lángol bennem a szenvedély, megőrülök, bennem ég."

Nyelvtanilag tekintve a kijelentést: 불+ 타오르다 + 네 végződés. Először is, az a 'ne' végződés arra utalhat, hogy a beszélő meglepődik valamin, vagy tetszik neki valami. Viszont (tapasztalatom szerint) a legtöbbet akkor hallom, mikor egy olyan információt közöl az illető, amit a beszélgetésben részt vevők is tudnak / éreznek //érzékelnek. Pl: 

와, 날씨가 좋
Váó, milyen jó az idő! 

(Amit a 'ne' tesz hozzá a jelentéshez: Hát nem így van? Hisz látod, hogy süt a nap, és lerohad rólam a gatya!) Egyértelmű, hogy a beszélgetőpartner is látja, érzi mennyire jó az idő + a beszélőt le is nyűgözi a dolog (de közben nem biztos, hogy beszélgetést kezdeményez, nem biztos hogy épp szóba is akar elegyedni erről a témáról a másikkal, a  - olyan tipikus koreai hmm, aha reakciót kap esetleg)

불 = tűz, ezen nincs mit magyarázni. Viszont, ha más szavakkal vonják össze, a jelentés módosulhat.

A 타오르다 ige = lobogni (tűz vagy harag), lángolni (tűz vagy harag), hamuvá égni (순식간에, pillanatok alatt)

Tehát, hogy valójában mit jelent a 불타오르네 (szerény véleményem szerint): "Haragszol, mi? / Felemészt (haragod), igaz? / Megőrülsz tőle, nem igaz?" (Khm, "na ezt besz.ptad")

Ugyanez vonatkozik a dalszövegen belül megjelenő '싹 다 불태워라' kijelentés is - a szöveg kétfelé beszél, egyrészt a rajongók felé, másrészt azok felé, akik az útjukba állnak. '싹 다 불태워라' = szó szerint "teljeses egészében égesd fel", ám nem pontosan, szó szerint erről beszélnek. A dal kifejezetten jó szövege többnyire arról szól, hogy "szard le azokat akik beszólnak, mert jogod van azt tenni amit csak akarsz, szóval '싹 다 불태워라' az összes k.csögöt aki beszól neked!" Ennek fényében helyettesítsetek be a helyére valami olyasmit, ami elég erősnek hangzik a szövegkörnyezetet figyelembe véve. Én azt mondanám, hogy "sz.opasd meg az összes k.csögöt, aki tönkre akar tenni, tudod, ahogy mi is csináljuk". De ez már tényleg csak az én véleményem.

Remélem érthető volt amit mondani szerettem volna ezzel. 

A FIRE és a BURN IT UP azért került a szövegbe, mert szó szerint valóban odaillik, másrészt ugyanazt az érzést fejezi ki. De ettől még nem kell szó szerint érteni. Pont ez lenne a lényege a művészetnek (és lám, nem néznek teljesen ostobában a dalszöveg írói, kinézik belőlünk, hogy képesek vagyunk gondolkodni. Köszönöm!).




7. TOMORROW



Kétségtelenül az egyik legjobb daluk, amit valaha készítettek. Elbűvölően jól sikerült, és ennek talán az ének az egyik oka. A fiúk nagyon kifejezően énekelnek (ami nem minden dalban sikerül, mert valljuk be, ez a legnehezebb dolga egy énekesnek - na ez a rapre is igaz). Viszont. Amit igazán remeknek találok, az az instrumental verzó. 





Azt mondanám, hogy Suga egyik legkiemelkedőbb teljesítménye - eddig, a BTS dalok közül. Csak hallgassátok meg! Eleve ott van a nagyon durván melankolikus, elkeserítő dallam a zongorával, mellette pedig a reménykeltő ritmus - aztán pedig a gitár. Amit amúgy is, hogy a jó francban hozott össze? Ez tényleg megérdemel egy rohadt nagy tapsot, mert ilyenre nem sokan képesek, ennyire nagyon fiatalon. 


Nem mellesleg pedig a szöveg! Már itt tudni lehetett, hogy 'baj lesz' a srácokkal. Nagyon rég nem akadt olyan előadó, aki olyan témákat feszegetett volna, mint ők. Ez pedig népszerű dolog, hisz mindenki át tudja érezni az üzenetet, a szövegeket. A 'KPOP' valaha volt leghíresebb bandája is ezt tette... jutalma mi lett...? Ahogy mondtam, a valaha volt leghíresebb bandaként van számon tartva. Nem véletlen, hogy a fiúk ott tartanak ahol. Ezt nagyon nagy részben a szövegeiknek köszönhetik, ami azokhoz is eljut, akik egyébként rá se néznének egy 'pop' bandára. Ezzel pedig nem lehet versenyezni. Főképp, ha mellé a zene is jó.


6. Baepsae | 뱁새




Egy egész bejegyzést szenteltem ennek a csodának. Ha az nem elég indok, hogy itt legyen, akkor nem tudom mi az.  BAEPSAE




5. AM I WRONG




Nagyjából egy Baepsae 2.0, ám szerény véleményem szerint mérföldekkel okosabb. Másképp hogy a jó fenében engedték volna meg, hogy ezt (!) a dalt előadják élőben, zenei műsorokban, ahol bárki hallhatja és láthatja? Ritka jó dalszöveg, zseniálisan kerülik ki a cenzúrát, s alkotnak nagyon durva kritikát mind a politikai és a társadalmi helyzetről. A zenei alapot pedig kifejezetten szeretem, még az is gúnyos, hihetetlen! De erről is van egy bejegyzésem, szóval ha nem olvastátok, akkor hajrá! :) 

AM I WRONG




4. LET ME KNOW





Jó ég! Ez a dal zseniális. Mind a rap, mint az énekhangok, de legfőképp maga a zene. Igen, legfőképp a zene...




Meglepően drámai. Amint meghallgatjátok, egyből ráérezhettek, hogy ezt - bármi is legyen az - valós érzelmek ihlették. Mert képes átadni azokat, mindenféle erőlködés nélkül. Csak hallgatod, ott ülsz és érzed. Egyszerűen zseniális. 

A szövegről nem is beszélve. Ugyan romantikus jellegű, de nagyon szépen megválogatott szavakat használ, főképp a rap résznél. Az ének pedig... azt a xxxx! Nem tudom létezik-e BTS szám, ahol kifejezőbbnek érzem a fiúkat. Tényleg nem tudom. 

Személy szerint nagyon sok emlék fűz ehhez a dalhoz - lehet, hogy emlékeztek, beszéltem ugye már erről -, s bár régen volt már (2014 - Dark & Wild) egy cseppet se veszített az értékéből. Ugyanúgy képes felidézni azt az érzést, amit először is éreztem. De szó szerint, ugyanazt. Furcsa, mellkas-kapargató érzést (fú, halljátok... néha annyira nevetségesen fejezem ki magam)




3. Cypher PT.2 : Triptych




Soha jobb Cypher-t nem hallottam (eddig) a fiúktól. Nem csak a ritmusa ütősebb jóval a többinél (szerintem), de a rap magasan az egyik legjobb... amit eddig kiadtak a kezük közül (ez JH-ra nem vonatkozik). A különbség abban mutatkozik meg - ami szerintem tényleg a legfontosabb -, hogy itt érezni, valós esemény miatt, valós düh, irritáció húzódik meg a sorok között. A dalszöveg brutális, a sárba tapossa azt, akinek /akiknek szól, de komolyan. Nekem ez tűnik a legőszintébbnek mind közül. Nem mondom, hogy a többi nem jó - de pl. nekem nem tetszenek annyira, mint ez. Se a szöveg, se a zene, se az előadásmód.


Viszont itt... A szöveg zseniális, szó szerint zseniális! Minimum 40 titkos utalás, kétértelmű szavak, amikkel ezernyi játékot lehet játszani... sokkal több, mint amit más dalokban szolgáltatnak.


Soha, de soha nem fogom megunni - a csengőhangom, ha tudni akarjátok, Suga része. Mert itt jöttem rá igazán, hogy mennyire zseniális. (Nem mintha addig ne lett volna jó, de őszintén szólva... itt tényleg mindent beleadott - és végre elhagyta a sípolást. Jó ég, de gyűlöltem!)


De igen, erről is született már bejegyzés... ó... hogy mennyit szenvedtem vele... :D CYPHER PT.2



2. YOUNG FOREVER




ÚR ISTEN! Ennyi, erről a dalról nem tudom, hogy mit lehet elmondani. Sokak által hanyagolt? Igen, ez biztos. Szégyen, hogy ennyire rövid? Valóban. Egy remekmű? Kétségtelen.


Ez egy csoda! A dal szerkezete, s annak kibontakozása, a rap (itt JH is túllépett a határain), a hangok, az összes érzés, amit képesek átadni... ezt csak megtapsolni szabad. Ha ezt élőben hallanám, lehet, hogy megmozdulni se tudnék, nem hogy ordibálni, ahogy azt sokan teszik. Ez egy mestermű, az egyik valaha volt legjobb dal, amit kiadtak a kezeik közül. 


Megértem, hogy miért nem ez a promós dal - látszik is a nézettségen. Az emberek nagy része nincs igazán oda az ilyen alkotásokért, de pl. előnyben részesítik a BS&T és a FIRE (stb.) pörgős, vagy épp ellenállhatatlan oldalát. Nem hibáztatok senkit, mindenkinek más az ízlése, és ez jól is van így! Örülök, hogy nem ért egyet minden egyes ember, ennek köszönhető, hogy nem Copy & Paste az összes zene amit hallunk, emiatt léteznek stílusok is. Ez egy jó dolog. Itt nem is ítélkezni akarok, csak elmondani a véleményem.

Ami pusztán annyi, hogy... nekem ennél nem kell több. A dallam és a ritmus tökéletes. A zene felépítése szintén, gyönyörűen bontakozik ki, nagyon üt a 'refrén', s levezetése is van. Valahol reménykeltő... de megis szomorkás. Mert, az ember hogy lehet örökké fiatal? Ha fiatalon hal. Ahogy a dalban is hallani, tudják, hogy nem tart örökké, de azért remélik. Mert remélni örökké lehet.
A dalszöveg pedig... meglepően őszinte. Megszokhattuk volna már, mégis mindig arcon üt. 



1. NEVERMIND



Ez az a dal, amit órákig ismétlésre tudok állítani. Soha jobbat nem hallottam tőlük. Soha. Most, hm, lehet, hogy ez érzékenyen érint egyeseket, de tényleg csak a saját véleményem osztom meg, nem valami egyetemes igazságot. 


Én nem értek a raphez. Nem ismerek 1-2 fogalomnál többet, fel se fogom amit az ezzel foglalkozó műsorokban magyaráznak a zsűrik. Őszintén szólva, nem vagyok több, mint bárki más, egy egyszerű rajongó, aki szereti a zenét. Épp ezért, ha meg kell ítélnem egy rappert - például a kedvenceim listája is ez alapján épült fel -, nem kezdem el megjátszani, hogy zenei szakértő vagyok, és ezért meg azért jó az adott előadás, stb. Mert úgy vettem észre, hogy ilyenkor sokan egyből mindentudóvá válnak, és előszeretettel osztják az észt. De most emelje fel a kezét az, aki tényleg, mélyrehatóan ért a raphez. Ugyan, az emberek nagy részének még hallása sincs! Nekem mondjuk tényleg nincs. 


Ami nekem a legfontosabb az, hogy az adott személy képes-e érzelmek átadására, vagy sem. Nem igazán érdekel semmi több - főképp az nem, hogy milyen gyorsra magolta be a szövegét. Számomra... nem jelent semmit az, hogy valaki gyorsan hadar, érzelmek nélkül nem érdekel. Ezért is esik ki sok olyan rapper a kedvenceim köréből, akiket ezernyi más ember imád a mai napig. Sajnálom, én kicsit máshogy látom ezt a világot. Nekem se az, hogy mély a hangod, de az, hogy hadarsz, nem... számít. Lehet, hogy én látom rosszul a dolgot, mert tényleg előfordulhat (!), de nekem ez a véleményem, és kész. 

Tehát, őszintén megvallva, soha, egész életem során nem találkoztam még annyira tehetséges emberrel, mint amilyen Suga. Erős kijelentés? Lehetséges. Vannak nála gyorsabbak? Vannak, bőven (még K.Will is!). Viszont.

Kezdjük az elejéről: 

- A hangszíne nagyon különleges, nem egy a milliónyi mély hangú fiú közül. (Szerencsétlen Chanyeol is itt veszítette el az esélyét, hogy énekes legyen - erre a nyakam teszem.) Mert szerintem attól nem leszel jó, hogy mély a hangod. Ki találta ki ezt egyáltalán? 

- Gyors, ha gyorsnak kell lennie. Nem az elvárások szerint rappel (tehát nem hadar, mert hát... hadarnia kellene ugye), lassú, ha a dal azt igényli, gyors, ha pedig azt.

- Tökéletesen fejez ki érzelmeket. Ennél nem lehet jobban, lehetelten. Képtelenség ezt túllépni. Nem tudom elképzelni, hogy ezt a szintet valaki megüsse (nem úgy értem, hogy más nem érhet fel hozzá), még tőle is meglepő, újra és újra megilletődök azon, hogy mennyire valósághű. Mintha leülne, és elmesélné amit akar, nem pedig egy zeneszámban hallanánk. 

Ennyit a rap tudásról (na főképp az enyémről...)

Ezen felül, a zeneszerzési és szövegírási tudása szintén megdöbbentő. Még nagyon-nagyon fiatal! És annak ellenére, hogy a banda már évek óta él, nem tudom azt mondani, hogy sokkal jobb lenne mint régen...inkább... úgy érzem, pont olyan jó, mint régen. Erre születni kell, nem lehet tanulni. 

Ez a dal pedig megtestesít mindent, amit fenn felsoroltam. 



Ennyi lenne! Köszönöm a kérést, remélem kielégítő volt a válaszom. Ha már itt tartunk, nektek van ilyen listátok? (Nekem sok előadótól van, nem tehetek róla, imádom elemezni a dalokat. Nem tudok zene nélkül élni, haha.)

13 megjegyzés:

  1. Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Én kértem ezt!! Nem gondoltam hogy más is fogja, de örülök! Pont az snsd lista miatt jutott eszembe hogy megkérdezzem mi a véleményed, mert szeretem hogy nem csak felsorolod de mindegyikhez van mit mondanod.. szerintem meg nagyon értesz hozzá. Az én kedvenceim inkább azok amiknek van videója is... de köszönöm szépen!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit! :) Á, nem! Tényleg nem értek ehhez, egyszerűen leírom amit gondolok. :D Köszönöm, hogy elolvastad!

      Törlés
  2. Hát tényleg nem értesz hozzá. Rap Monster sokkal jobb mint Suga. A technikája is és a zenéje is. Suga csak azért kapott ennyi nézettséget mert akkor már híres volt a Bts, mert az albuma nem volt jobb. Szerintem még J-Hope is jobb nála...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Légyszíves a beszólásaidat meg tartani magadnak, ha nem tetszik amit csinál nem kell meg nézni. Köszönöm.

      Törlés
    2. Kedves névtelen! Ez valóban így van, nem értek hozzá - ahogy azt írtam is a bejegyzésben.
      Úgy tűnik, hogy a véleményünk más ebből a szempontból (RM & S & JH), de nem kellene, hogy baj legyen. Te őket találod jobbnak. Őszintén? Örülök neki, hogy szereted őket. Szép napot!


      Dóra (vagy Dóri? ne haragudj, soha nem vagyok biztos abban, kit hogyan szólítsak. :D ) Köszönöm! :) ♥

      Törlés
    3. Figyelj, mindenkinek más tetszik , más az ízlése az embereknek. Csak azért mert szerinted Suga rosszabb mint a többiek, amit rohadtul nem értek már bocs, attól mást nem kell konkrétan leb*szni mert éppenséggel merészelte megosztani a saját gondolatait. Ha már ott tartunk te eltudnád magyarázni hogy a többiek miért jobbak? Gondolom ha ismered a BTS-t akkor tudod azt is hogy a számaik nagy részét Suga írta vagy éppen közreműködött benne. Ennyi erővel a BTS-t se szereted? Egy kicsit eltértem a tárgytól de gondolom érthető mit akartam :D és ha már van időd ócsárolni valakit és lenne egy kis merszed a nevedet igazán leírhattad volna hogy ne legyél kis névtelen/arctalan utálkozó.

      Törlés
    4. Semmi baj úgy hívsz ahogy neked jól esik és szívesen.

      Törlés
  3. Köszönöm! Most meg a kedvenc repper listád akarom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit! :) Ó, igen? Még az is lehet, hogy tényleg készítek egy ilyen listát! :D

      Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! :)

      Törlés
  4. Fentebb már írtam egy hozzászólást de most jöjjön a jobb fele :D klassz a blog, imádom, komolyan. Aktív olvasó vagyok ha írni nem is mindig írok. Jó olvasni a történeteidet, az elemzéseidet/fordításaidat, és el se tudod hinni mennyire örülök hogy végre olyan listát látok aminek értelme is van (nekem legalább is :D). Nem csak elmondod mi tetszik hanem meg is magyarázod ami jó dolog mert szerintem így más is megszeretheti általad, ha eddig nem is szerette. És egyáltalán nem unalmas ha sokat mesélsz ne félj ilyenektől. Akit tényleg érdekel mit/miről írsz az végig fogja bogarászni, a többieket meg sz*rd le :D a listával egyébként egyetértek egy-két kivételével de ugye ez személyes vélemény :) a NEVERMIND a mindenem ha mondhatok ilyet engem ezzel megvettél kilóra :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon örülök, ha tetszik amit csinálok, de őszintén. Köszönöm szépen, hogy olvasod amiket bepötyögök. :)

      Remélem tényleg így van, és még sokan megszerethetik ezeket a számokat, ha még nem történt meg! Megérdemlik, csodás alkotás mindegyik (nem mintha összességében lenne bármi bajom a többi dalukkal). NEVERMIND! Ennél több nekem nem is kell. :D És igen, akinek nem tetszik, az amúgy se fogja elolvasni, végigfut max a listán, aztán odalök egy 'kedves' megjegyzést. :D

      Köszönöm szépen a kedves szavakat, és hogy olvasod a blogot! :)

      Törlés
  5. Szia! Jó volt olvasni listádat, sok mindenben egyetértek veled, pl. a War of Hormones-os időszak. Szerintem is nagyon jól állt az a stílus nekik, imádtam az egészet:) JK-os résznél szó szerint kihaltam:))))))) baaaszus úgy röhögtem hangosan...eddig észre sem vettem a fejét xdd. És elképzeltem ahogy JK beszól szegény apujának xddd hát végem van.:))) De ez köbö olyan, mint amikor az I need you-ban van egy jelenet amikor mindenki tök komoly fejet vág, aztán ránézel V-re és annyit látsz hogy vigyorog a kamerába, mint a tejbe tök xd. Egyébként véleményem szerint a BTS-ben mindenki tehetséges legyen az rap vagy vokál, tánc stb stb, azt cső, mindenki szupi. Nem véletlenül ők a No.1

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Örülök ha tetszett a bejegyzés, ha pedig meg is nevetettett, akkor meg pláne. Én ezeken a jeleneteken mindig halálra röhögöm magam. Nem tehetek róla, olyan hülyeségeket veszek észre néha... :D Júúj tényleg, igazad van, tudom melyik jelenetről beszélsz. :D Olyan barmok néha a srácok, de tényleg. :D

      Igen, igazad van! A bandában mindenki tehetséges, és igen, ennek köszönhetik, hogy ott tartanak ahol! Teljesen igazad van! :)

      Köszönöm szépen, hogy elolvastad, és elmondtad a véleményed! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...