KPOP 2017 - FÉLÉV




Sziasztok! Hát, eljött ez is, igen, ismét eltelt egy félév. Így hát, ahogy - ha a blog olvasói vagytok tudjátok -, az lenni is szokott, itt az ideje a szokásos videóknak. Mely dalokat szerettem a legjobban, melyek kerültek fel a listámra. 

Ahogy azt a múlt évben elkezdtem, külön válogattam azokat, amikhez készült videó, és azokat amikhez nem - sokszor annyit tudok mondani, hogy sajnos -, mert így éreztem igazságosnak. Elég sokat dolgoztam rajtuk... egyrészt azért, mert ezúttal a youtube-ra akartam feltölteni őket, hisz ott kényelmesebben tekinthetitek meg Ti is őket, na meg könnyebben kezelem én is a videókat. Másrészt, nagyon nehéz volt a döntés, rengeteg csodásabbnál csodásabb dal érkezett - és ez még csak az év fele!

Azt észrevehettétek, hogy a felező videókat június elején szoktam közzé tenni, de ezúttal úgy véltem, hogy tényleg megvárom az év felét - ami, mint látjátok nem sikerült. Ennek pedig egy oka van, méghozzá az, hogy BoA mindjárt visszatér. Ha nem tudnátok, Ő a KEDVENCEM. Ezt értsétek úgy, hogy a szememben nincs senki aki jobb lehetne nála, ha így van, ha nem. Ez pedig egy "kicsit" felborított volna mindent, s hitelen becsúszott volna az első helyre - simán kinézem magamból, főleg a pillanat hevében, hisz mióta is várok a visszatérésére... Jó ég! Na szóval, ez a pár nap már amúgy sem sokat számít, szóval...



Akkor, először is térjünk rá az albumokra. Melyek voltak a kedvenceim? Itt arra tessék figyelni kérem szépen, hogy nem azt vettem figyelembe, hogy épp melyik a kedvenc bandám, vagy hogy melyik eddig a kedvenc dalom az évben, hanem azt, hogy mely albumot szeretem úgy ahogy van, tehát minőségileg remek, minden egyes dalával együtt!


5. April - Prelude




Az egész album édes, jobbnál jobb dalokkal van tele, egyikre se tudom azt mondani, hogy töltelék, vagy felesleges volna. Ez egy gyönyörűen összerakott lemez, és a lányok korának tökéletesen megfelelő szövegű számokat hallhatunk rajta - kiemelném a Time Please Stop (3. dal) és a As You Are Now (2. dal) címűeket, mert azok, nos, zseniálisak! Mutassatok egy kis szeretetet, hisz olyan keveset kapnak! :) 

4. DIA - YOLO 

Ugye tudjátok, hogy ez az egész album a lányok keze munkáját dícséri? Ugye azzal is tisztában vagytok, hogy ez mennyire nagyon ritka a KPOP iparon belül? Ha nem, elmondom: nagyon. Ezek a fiatal hölgyek igen tehetségesek, nem sok ilyen bandával talkozhatunk, még ha nagyítóval is keressük őket. Már a debütáló lemezük is szó szerint varázslatos volt, de ez, ez majdhogynem tökéletes! Hallgassátok őket, és figyeljetek a szövegekre, mert sokuk nagyon mély, ahogy például a kedvencem, a Mannequin!


3. Minzy - UNO




Tudjátok jól, hogy nem szeretem a 2NE1-t, vagy, nem szerettem. Viszont Minzy-t mindig nagyon tehetségesnek tartottam, sőt, túl tehetségesnek ahhoz, ahogy vele bántak - őszintén megvallva, ő volt a "kedvencem", már ha lehet ilyet mondani, hisz nagyjából nem is voltam a rajongója. Viszont tudtam, hogy ha ő kijön valamivel, az minimum jó lesz. Az is lett. Nem tudom miért nem fordítanak az emberek elég figyelmet erre a lemezre, annak ellenére sem, hogy a szuper-híres-imádott 2NE1 ex tagról beszélünk. Talán még mindig mérgesek, mert "elhagyta a céget" ahol nagyjából szarba se nézték, és nem volt jövője? Ugyan már gyerekek, ő is ember, ahogy mi. Hagyjuk már ezeket az összesküvéselméleteket, oké? Ez a lemez nagyon jól sikerült, egy rossz dal sincs rajta, sőt, igen jelentőségteljes a szövegek nagy része. Hallottátok a Superwoman-t pl? Remélem igen, mert csodás! Az én listámon ez az album igen magasan áll, reméljük itt is marad az év végéig. :)



2. NCT 127 - Limitless 



Nem tudom ehhez mit kellene hozzáfűznöm. Ez egy gyöngyszem! Nem sok ehhez hasonlót hallottam még pályafutásom alatt, mint KPOP rajongó, pedig nem ma kezdtem az sem, és nem is egy-két éve. A szövegek nagyon jók, a zene kiváló, még az SM-től is meglepően jó, nem számítottam ilyesmire, soha életemben, főleg nem ettől a cégtől. 



1. Taeyeon - My Voice, Deluxe 



Na, ezt nehéz lesz letaszítani a trónról. Minden szám kiemelkedően jó. Mindegyik. Ez az album több mint zseniális, őszinte, remekül felénekelt, érzelemdús számokkal. Erre tényleg nem is tudok mit mondani, egyszerűen zseniális. 
Amik éppen hogy lemaradtak: Girl's Day: Everyday #5, Highlight: Can You Feel It, CLC: Crystyle (még ha gyűlülöm is a céget azért, amit velük tettek), BTS: WINGS (őszintén, az album nagy része nem ebben az évben jelent meg, ez azért nem lenne valam igazságos...), 
Most pedig következzenek a - szerintem - legszebb klipek! Ide nem kifejezetten azok kerülnek fel, melyek iszontatóan magas költségvetéssel készültek, hanem azok, amelyekben minél több fantáziát látok! 


5. Nine Muses: Remember
Nem hiszem, hogy ezen sokat kellene magyaráznom, főképp nem az előző bejegyzésem után. Ez minden olcsósága ellenére remek. 

4. S.E.S: Paradise
Komolyan! Hogy tudja olyan sok ember figyelmen kívül hagyni ezeket a hölgyeket? Jó, régi együttes, a mai rajongók nem igazán tudják beleélni magukat a hévbe amit a visszatérésükkel hoztak el, de azért ők is láthatják, hogy ez a klip eszméletlenül jó! Minden egyes r.hadt tekintetben!

3. April: April Story
Gyönyörű, egyszerűen gyönyörű! Nem látok benne hibát, nem tűnik műnek, se megjátszottnak. Valóban csodaszép! Hogy lehet, hogy alig szereti őket valaki? Nekem se a kedvenceim, de hisz még kislányok! Persze, hogy aranyosabb dalokat adnak elő - ha nem így lenne, mindenki k.rvának hívná őket. :/ 

2. BTS: Spring Day
Ezen nem tudom mit kell magyaráznom, zseniális ahogy van. Már csak az, hogy ezernyi teória lengi körbe, elmondhat mindent. 

1. Dreamcatcher: Catch Me + Good Night 
Mielőtt meglicsneltek: csak ezért landolhattak ketten is az első helyen, mert lássuk be, önmagában állva csak az első állja meg a helyét, hisz a második kissé értelmetlen volna - holott szerintem az a szebb. Friss és nagyon-nagyon ötletes, nem csak a képi világ, de a zene is (bár az most nem számít). Újak, még csak most debütáltak, de támogassuk őket, mert nagyon jó úton haladnak! :) 


Most pedig, következzenek a videók! Melyek voltak a kedvenc dalaim ebben az évben? Akarom mondani... félévben. :) 




További szép napot Nektek! :) A véleményeket várom, mint mindig! :)

Az első videóban használt részletek pár darabja: Mino4, AmyD, Dance Mirror,... és bocsánat ha elfelejtettem valakit! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...