쉿! 쉿! 쉿!





Sziasztok! Igen, még mindig itt vagyok. Ez nem kicsit lehet furcsa számotokra a nevetségesen szánalmas kirohanásom után. Azt hiszem, tartozok némi magyarázattal emiatt. 


Először is. Nagyon-nagyon kiborultam aznap, mikor beérkezett a címemre 3 darab levél (ebből kettő ugyanaz volt, de gondolom, nehogy véletlenül ne kapjam meg, elküldték kétszer is), amik nos, szörnyű kívánságokkal voltak tele, meg némi becsmérléssel, csak hogy vidámabb legyen a hangulat. 

Nem tudom, hányszor említettem már, de enyhe (már ha létezik ilyen fogalom) diszlexiával küzdök. Ez néha zavart okoz, így pihennem kell írás közben, hogy észrevegyem az elgépelt hibáimat. Nem nagy dolog egyébként, sokkal rosszabb volt kisebb koromban, mára már nem okoz szinte gondot sem, de néha igen feltűnő. Mind a videóimban, mind a blogbejegyzéseimben, elég gyakran írok el dolgokat, amiket a fejemben teljesen helyesnek vélek, és furcsa mód annak is látok (Egyébként a számokkal is így vagyok, ami miatt egész iskolás koromban megszégyenítettek, még a tanárok is! Nem szép dolog ám ez, ti soha ne tegyetek ilyet, ha pedig látjátok, segítsetek az illetőn!) A suliban sokszor a legrosszabb rémálmom volt, mikor hangosan kellett olvasni, emiatt nem is tettem, áh, még mindig rémálmodok azzal az elsős nappal, mikor a tanár engem szólított fel, én pedig jeleztem neki, hogy hát... bocsánat, de nem tudom elolvasni a mondatot (egy kifejezett szó miatt), ő pedig ordítani kezdett, mekkora idióta vagyok. Szép, mi? Nos, már többször megkaptam ezt - igaz a kommenteket nagy része kitörtlésre kerül, nem szívesen nézegetem őket, azt hiszem érthető okokból. No de az egyik levélben erre is kitért a kedves küldő, ami nos, nem esett jól (és nem is ilyen, hm, szépen volt megfogalmazva). Gyerekek, ilyesmivel bántani valakit, nem szép dolog, ezen nem lehet változtatni, ilyen az agyam, valami elcsesződött benne és kész. Általában el sem mondom senkinek, de gondoltam itt "otthon vagyok". 

Másrészt. Az még talán oké is, hogy én kurvának számítok, de az anyám? Ezt miért? Hogy meri bárki? Tán csak nem magukból indultak ki ezek az emberek? Nem mondom ezt, de őszintén megvallva, gondoltam rá - gonosz vagyok, mi? Az én szüleim a legjobb emberek a földön, ezt garantálom nektek, így nagyon nem szeretném, ha még egy ilyen dolgot meglátnék. Mindezek mellett, édesanyám egészsége, nos, nem a legjobb, így ez tényleg nagyot ütött - talán a legnagyobbat. Neki rosszat kívánni nagyon-nagyon durva dolog! Térjetek már észhez! Mindezt azért, mert nem egyezik a véleményem a Tiétekkel? Mondjuk... kíváncsi lennék, hogy élőben is ilyen nagy lenne-e a szátok! Komolyan így beszéltek mindenkivel? Csak mert az oppátok nem a kedvencem, vagy mert nem gyűlölöm a cégét? (Ez is szerepelt a levélben.) Szomorú, hogy ilyeneket vagytok képesek leírni - a többit ők majd tudják. 

Hogy miért is reagáltam ilyen hevesen? Nagyon-nagyon sok dolog történt az elmúlt hónapban. Sőt, ez nem is elég erős kifejezés. Elveszítettem a munkámat - "rokon kislánynak kellett az állás". Fogalmam sem volt, hogy fogom eltartani magam, Az egyetemen majdnem átkerültem fizetősre, megjegyzem, önhibámon kívül. Édesanyám egészsége sincs rendben (ugye velük élek, szóval az első két tényező őket is befolyásolja, főképp a pénz dolog.) És aznap, mikor ezeket a leveleket megkaptam + végül az utolsó kommentet, melyben valaki (aki több mint valószínű, hogy az egyik levél szerzője) kifejezte, mennyire nem megfelelő a blog - hm, talán pár perccel előtte hívtak az egyetemről, hogy oké, a kérvényem se jó, szóval gyorsan csináljak valamit (a fizetős csúszás ellen, aminek oka a Koreába való kiutazásom + a munkavállalásom, ami ellen nyilván nem tehettem semmit), mikor már hazautaztam Pestről. Hát, elkapott még az agyfosás is. Gondoltam magamban, oké, szarban vagyok és még ez is? Tényleg? Minek csinálom akkor, ha mindig megkapom ezt? (Mert ez igaz egyébként.) Mire jó ez nekem? Nagyon-nagyon ideges lettem, bár, mondjuk inkább megbántott a dolog. Nem is gondolkodtam igazán, amit már bánok, nagyon.

Az iskola ügye megoldódott - úgy tűnik -, a munka is - azt hiszem. Kicsit megnyugodtam, és hála a kommenteknek, meg a barátok "fejbeverésének", már máshogy látom a dolgot. Nem vagyok normális néha, de tényleg. Őszintén sajnálom a gyerekes viselkedésem, már bánom, nem is kicsit. Miért tenném azt, amire ezek a szerencsétlen, szánalmas kis gonosz lények kérnek engem? Hát hülye vagyok én?! Az voltam, tényleg. Sajnálom.

Így utolsóként megjegyezném, hogy na igen, soha nem tudjuk, hogy mások életében mi folyik, így mindig vigyázzunk arra, hogy mit mondunk, sejtelmünk sem lehet, hogy mi éri őket fájdalmasan!

Köszönöm szépen a kommenteket és a bíztatást, ha nem lettek volna, most tuti még mindig kiakadva ülnék az ágyamon. Néha... néha tényleg szánalmas vagyok, még akkor is, ha szeretem azt hinni, hogy nem. :D

Ó, és kérek mindenkit, hogy ha engem még szidni is támad kedve, az előadókat és kifejezetten kérem, hogy a rokonaimat hanyagolja! Köszönöm! :) 



6 megjegyzés:

  1. Ezek szerint maradsz? Úr isten, de nagyon örülök neki!!!
    Annyira mondanám, hogy ne foglalkozz a rossz kommentekkel. Annyira mondanám. De sajnos ezt nem lehet nem elolvasni, foglalkozni vele. De hé, nem a trollok miatt csinálod ezt az egészet. Hanem azok miatt, akik élvezik amit csinálsz, miattunk, akik szeretik a fordításaidat. Sose add fel! Ne feledd, mi szeretjük amit csinálsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, maradok. :D És igazad van, mindenkinek igaza volt, nagy hülyeség amit csináltam. De ja, emberből vagyok én is! Ám igazad van, nem azokkal kell foglalkoznom, akik utálnak (hogy miért? :D)! Köszönöm a kedves szavakat! :) :)

      Törlés
  2. Nagyon örülök, hogy maradsz!! Tudom, hogy nem könnyű, de ne foglalkozz a rosszakarókkal, hiszen itt vagyunk sokan, akik szeretnek és szeretik olvasni az írásaidat. :)

    Egyébként ha valaki az anyukámat szidja, én nem szoktam kiakadni (jó azért nem esik jól, persze), azt tanították, hogy ilyenkor csak annyit mondjak nyugodt hangon, hogy "anyukám nem kurva, köszöni szépen, hanem utcalány. Ha már annyira szidni akarod, akkor legalább kulturáltan tedd. :)" Ez általában igencsak meglepi az illetőt.. ;)

    Na szóval nagyon örülünk hogy maradsz!!

    U.I.: Szívesen elolvasnék egy ilyen levelet, amit kaptál :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon szépen köszönöm a kedvességed - tényleg! Az ilyen helyzetekben (és nem kifejezetten ezekre e bunkókra gonolok :D) az ilyesmi nagyon jól esik. :) Igen, igazad van, arra kell figyelnem , ki szereti amit csinálok, és nem arra aki nem. :) (Az anyukámmal kapcsolatban olyasmi "hangzott el" hogy dögöljön meg. Vagyis, én dögöljek meg vele együtt. Áh, az ilyenen nagyon felhúzom magam, de igazad van, ebben is. :D )

      Ó, ha akarod, elolvashatod :D Csodálatos, érdekfeszítő iromány. :D

      Törlés
  3. Semmi gond a kirohanással, rendben van teljesen. "Gwenchana" vagy v.mi hasonaló :$
    A bts blood sweat and tears elemzésed utolsó hozzászólója vagyok, remélem nem gond ha megint írok ^^
    Elhiszem hogy nehéz lehetett, teljesen meg tudom érteni, de nézd : végigcsináltad, megtanultál koreaiul ami miatt én is baromi irígy vagyok rád mert tudsz kommunikálni bármelyik bts vagy exo-s taggal) szóval nem az a jó ha virág vagy mert akkor eltipornak, hanem ha büszke gaz vagy! Hidd el, sokan fintorognak erre "ők gazok? Pff micsoda gondolat" Régen én is virág akartam lenni de mára már annyi féle emberrel találkoztam hogy gaz leszek. Rendíthetetlen és szívós. Te is legyél büszke gaz!
    Nekem vannak hatalmas családi problémáim amin nem lehet segíteni, kpoppos barátnőmnek is, a további általam ismertek mind-mind valahogyan lelki sérültek.
    Hogy mire akarok kijukadni? Kpop nélkül üresek lennénk és gyengék.
    A kpop egy értékeket gyakran közvetítő életmotiváció.
    Nemrég írtam is egy fogalmazást, ha érdekel szívesen átküldöm, szerintem egész jól összeszedtem.
    Várom válaszod üdv
    Liracska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Dehogy gond hogy írsz, én csak örülök neki! :) Ó, a virágszáltól azért kicsit messze állok :D De egyébként igazad van, nem kell mindent komolyan venni - ebben mindenképp. Ó, nagyonszívesen elolvasom! Annak csak örülök, ha vannak emberek, akik erőt tudnak meríteni valamiből, ami motiválja őket az életük során! Ez egy nagyon szép dolog! És tényleg, szívesen elolvasom a fogalmazásodat - továbbítsd csak az email címemre, ha úgy kényelmesebb (ebben biztos vagyok). :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...